Találatok a következő kifejezésre: A héten lennem (949 db)

Szombaton elfelejtettem bevenni a tablettámat és aznap kihagytam. Viszont ezen a héten lenne a 7 nap szünet és én ma is és tegnap is bevettem. Szedjem tovább ezen a héten vagy ne?

És a jöv?héttel akkor mi lesz?

Legjobb válasz: Szombatit hagytad ki,gondolom vasárnap bevetted a szombatit és így tovább. Szépen beveszed ahogy kell az utolsó szemig napi 1 tabletta,utána 7napos szünet és óvszerrel védekeztek. A 8.napon meg elkezded az új levelet.

Szombatit hagytad ki, gondolom vasárnap bevetted a szombatit és így tovább. Szépen beveszed ahogy kell az utolsó szemig napi 1 tabletta, utána 7napos szünet és óvszerrel védekeztek. A 8.napon meg elkezded az új levelet.
Ha elolvastad volna a betegtájékoztatót (ha kidobtad, akkor a neten is fent van), abból kiderült volna, hogy akkor lennél védett, ha az utolsó 2 db-ot nem vetted volna be. A szervezet ugyanis nem tudja, hogy 19, 21 vagy 23 tablettát vettél be. Ha megvonják a hormont, megjön. (De a 12 szemnél nem lehet abbahagyni!) Ezzel a 2 darabbal azt érted el, hogy nem vagy védett, hacsak nem szeded be a következõ levéllel is, szünet nélkül. De az meg köztivérzést meg egyéb problémákat okozhat, bár tény, hogy évente 1-2-szer elvileg meg lehet csinálni, nem ártalmas.
Nem befolyásolja.
Nem fog elmaradni a peteérés!Lehet próbálkozni!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a segítséget nektek.

Hogy vettetek eszre hogy kezd keves lenni a tejcsi a babnak? Addig etetem amig ö akar aztan elalszik de a heten csak 100 gr hizott

3 hosan 6.2kg szoval nem sovany mar dupla a sulya,de most nem hizott csak 100grammot,attol tartok keves a tejcsi neki.

Legjobb válasz: Semmit nem jelent egy mérés, mivel egy evésre megesznek több mint 100g-ot, nem tudod pontosan megmérni a nettó súlyát. Én is pont ezen aggódtam a héten, 3.5hós babám a héten nekem se sokat szedett fel, de a védõnõ meggyõzött, ha éhes lenne, észrevenném. Azt mondta,ha 2 hétig nem hízik semmit, akkor szóljak. Amúgy 120g-ot kell híznia egy héten, úgyhogy a tied is gyarapodott majdnem annyit! Én azért fejtem 2 napot, hogy egy picit szaporítsam a tejcsit (inkább csak magam megnyugtatására). Ha kevés lesz, szerintem tutira észrevesszük, hogy éhesek maradnak!

Semmit nem jelent egy mérés, mivel egy evésre megesznek több mint 100g-ot, nem tudod pontosan megmérni a nettó súlyát. Én is pont ezen aggódtam a héten, 3.5hós babám a héten nekem se sokat szedett fel, de a védõnõ meggyõzött, ha éhes lenne, észrevenném. Azt mondta, ha 2 hétig nem hízik semmit, akkor szóljak. Amúgy 120g-ot kell híznia egy héten, úgyhogy a tied is gyarapodott majdnem annyit! Én azért fejtem 2 napot, hogy egy picit szaporítsam a tejcsit (inkább csak magam megnyugtatására). Ha kevés lesz, szerintem tutira észrevesszük, hogy éhesek maradnak!
Ha már most duplázott, akkor le fog lassulni ahízása. Az enyém csak 8 hónapos korára dupláázott, akkor lett 8 kiló, õ minden hónapban csak fél kilót hízik, amai napig (tegnap volt 10 hónapos) Van hogy egyik héten 70-te, akkor akövetkezõn kompenzálja. Szóval biztos nem kevés tejed.

NST-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem, ha az eredmény mutat fájásokat, de én nem érzem, akkor ez normális? Még 2 hetem lenne, tudom nem baj, ha már beindul a szülés, de szeretném kihúzni a végsőkig!

Legjobb válasz: Szerintem ez a gép úgy szar ahogy van!Nálam pont fordítva történt.Már majdnem hogy lógott belõlem a gyerek,és még mindig nem mutatott ki semmit. Nyugi a 38.héten szülni már koraszülést sem jelent,sõt legalább nem hízik még két hetet a pocakodba,és könnyebben ki tud csusszanni! Könnyû szülést,és jó egészséget!

Szerintem ez a gép úgy szar ahogy van!Nálam pont fordítva történt.Már majdnem hogy lógott belõlem a gyerek, és még mindig nem mutatott ki semmit. Nyugi a 38.héten szülni már koraszülést sem jelent, sõt legalább nem hízik még két hetet a pocakodba, és könnyebben ki tud csusszanni! Könnyû szülést, és jó egészséget!
Én is így voltam a 40. hét elején még mindig nem éreztem a fájásokat, amiket a gép mutatott. Rá három napra megszületett a kisfiam. Egyébként a vajúdás alatt is rajtam volt a ctg, de egyáltalán nem olyan fájásokat éreztem, amiket mutatott. Volt, hogy erõsebb fájást éreztem és kisebb értéket mutatott, de volt fordítva is.
Nálunk is hasonló a helyzet, annyiban más hogy nekem még 3 hét van szülésig hátra. Mult vasárnap az elsõ NST-n én is jól meglepõdtem mert 50 feletti fájásokat mutatott a gép, amibõl én semmit de semmit nem érzek. Én is feltettem a kérdést, de nem nagyon kaptam rá választ, hogy ez akkor azt jelentené e hogy korábban szülök... Remélem nem!!! Nagyon remélem Babóka bent marad még Áprilisig a Drága :) Bocs hogy hozzászólni nem tudtam, csak leírtam hogy nálunk mi a helyzet. Boldog 2 hetet kívánok még így egyben nektek, és könnyû szülést majd. Nálunk meg remélem 3 hét lesz még így egyben Babóval :)
Nálam is csak a gép szerint volt fájás, és semmi különöset nem éreztem. A pose-n már okozott az oxitocin keményedéseket, de az is messze alulmúlta a várakozásaimat. A kiírt napon indult be a szülés a magzatvíz elfolyásával.

Ha a 36. héten születne meg a babám, lenne valami baja?

Legjobb válasz: Ha egyébként egészséges az újszülött,akkor nem.Én decemberben szültem,volt ott egy kismami akinek a 34. hétre született a babája,átvitték a korára tüdõérlelõt kapott,de inkubátorban sem volt.Az orvosa azt mondta neki,hogy ha még egy hétig bent maradt volna,akkor simán vele lehetne a pici.Bár hozzáteszem a baba 2,5 kg-t nyomott mikor megszületett.Tehát súlyfüggõ is a dolog.De baja nem lenne:)

Ha egyébként egészséges az újszülött, akkor nem.Én decemberben szültem, volt ott egy kismami akinek a 34. hétre született a babája, átvitték a korára tüdõérlelõt kapott, de inkubátorban sem volt.Az orvosa azt mondta neki, hogy ha még egy hétig bent maradt volna, akkor simán vele lehetne a pici.Bár hozzáteszem a baba 2, 5 kg-t nyomott mikor megszületett.Tehát súlyfüggõ is a dolog.De baja nem lenne:)
Az én fiam a 36. héten született, teljesen egészségesen. Elég kicsi volt (2160g, 45cm), de minden rendben volt vele, nem került inkubátorba sem, velem lehetett. Most már 1 éves rosszcsont! :)
Kisfiam 3 éve 36 hetesen 2180gal, 48 cmvel született teljesen egészséges!
az én lányom is a 36.héten születeet és egészségesen 2400gr és 49cm-el.szerintem semmi baja nem lenne.

A terhességi tesztet csak menstruáció előtt és után pár nappal lehet elvégezni? Mert nekem addig még 2 hét lenne, de már nagyon érdekel az eredmény.

Legjobb válasz: Hát ha két hét lenne még a menzeszig, akkor jó eséllyel nem vagy terhes, mert kb. most van csak ovulációd...

Hát ha két hét lenne még a menzeszig, akkor jó eséllyel nem vagy terhes, mert kb. most van csak ovulációd...
Ez biztos csak egy újabb vicces kedvû kisgyerek..... Na de félre a tréfával, igen terhességi tesztet érdemes a menzesz várható idõpontja után egy nappal megcsinálni, akkor már valószínûleg kimutatja, ha valaki terhes. Ha neked addig még két hét van, akkor (mint az elsõ válaszoló is írja), még csak most van az ovulációd, mos kell akcióba lépned a pároddal! Szóval mindent bele! :-)
Azt nem értem miért kell ilyen hamar tesztelni... Én 2 hetet tudtam várni miután késett pedig nagyon furdalt a kiváncsiság. Megértem én hogy sokan próbálkoznak hónapok/évek óta és minden vágyuk a 2csíkocska. De az is tény hogy nagyon sok terhesség véget ér mielött még az anya észrevenné. Ezzel saját magukkal szúrnak ki a nõk, mert így egy olyan babát fognak gyászolni akirõl alap esetben nem is tudnának :-(
én is kivártam a 2 hetes késést mint az elõttem szóló. megérte, mert kevesebbet idegeskedtem hogy mikor jutok dokihoz és nem csak felpuhulást meg petezsákot láthattam hanem a babómat szívhanggal, ami sokkal jobb volt :) meg így persze nem kellett azzal szenvednem hogy reggel teszteljek, délutániból is virított a 2 csík pillanatok alatt
3-as vagyok. Szerintem nekem is virított volna délutániból is de azért reggel csináltam elsõ pisibõl, na azt kivárni állati nehéz volt, mert elötte nap délután vettem a tesztet.... De pisilés után 5mp nem kellett már ott volt :-) most már csak 6 kegyetlenül lassan vánszorgó hét és itt lesz az eredmény a kezemben :-)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Koraszulott babak anyukai! Hany hetre szultetek es mennyit kellett a korhazban lenni? A babak hogy vannak? 37-hetnel kissebb terhessegekre vagyok kivancsi!

Legjobb válasz: 35.hétre szültem 2260 gr-mal.Két hetet volt kórházban mert 2500 gramm alatt nem adnak haza babákat Szegeden.

35.hétre szültem 2260 gr-mal.Két hetet volt kórházban mert 2500 gramm alatt nem adnak haza babákat Szegeden.
Napra pontosan 35. hét, ikrek, 2290 és 2490, 5 napot kellett maradni, de csak mert "mégiscsak ikrek meg koraszülöttek". Kutya bajuk se volt és azóta sincs (5 hónaposak)
30.hétre szültem 1360 grammal és 2 hónapot voltunk kórházban:(Most volt 4 hós és 5100 gramm, csak anyatejes.Neked is korababád van?
36+4 -re született a lányom 2370 grammal. A 4.napon jöttünk haza, itthon kicsit besárgult, de ügyesen szopott és két nap alatt rendbe is jött, a gyerekdoki nem utalt vissza minket a kh-ba. Amúgy kutya baja sem volt, máig makkegészséges, épp tegnap múlt 9 hónapos, villámgyorsasággal közlekedik négykézláb, feláll és kapaszkodva próbál oldalazni, gagyog, tudatosan használt szava 5db van - szóval semmivel nincs lemaradva az idõre születettekhez képest.
a tesóm 36 hétre szült kislányt 3600dkg volt és azt hiszem 49 cm de az nem biztos, már 3 éves és rossz mint az "ördög" nagyon okos szép igaz nem az a nagy növésû de teljesen egészséges
35. hétre született a kisfiam 2900grammal és 47 centivel. A 9. napon jöttünk haza, mert a születése utáni órákban kis légzészavart észleltek nála és inkubátorba tették. Aztán még aznap átszállították egy másik kórházba, mivel hogy ott jobban fel vannak készülve a korababákra. Én nem mehettem vele, ami nagyon rossz érzés volt. Majd a 3. napon kiengedtek addig, míg meglátogatom. Majd a 4. napon is kiengedtek és akkor foghattam meg elõször, akkor tehettem elõször cicire. Majd az 5. napon visszaengedték a mi kórházunkba. Sajna nem tud szopizni. Fejem a tejet és úgy kapja, de kevés is és pótolnom kell táppal. Úgy 2 hetes korára lefogyott 2, 67-re. Innentõl kapja a tápot. Azóta nagyon szépen fejlõdik, növöget. Már 3, 90 és másfél hós. Mindenben nagyon ügyes. Járunk vele kontrollokra és minden ok!
30. hetre szuletett, 1380g-al es 5 hetig volt bent!

A héten kéne lennem 28 hetsnek, de az orvos azt mondta akkor a babó, h 3 héttel hamarabb írt ki. Mekkorának kell lennie ennyi idősen?

Legjobb válasz: nekem 26 hetesen majdnem 1 kg volt és 30 cm,de elnézhetik,eddig még minden barátnöm miután megszült 2800 gr-os babája lett,és rémiszgették öket ,hogy milyen nagy lesz ahogy engem is. A 32 hetes uh-m 2200 gr. de ki tudja,csak közelitöt mondanak tapasztalataink alapján. 35 hetes kismama.

nekem 26 hetesen majdnem 1 kg volt és 30 cm, de elnézhetik, eddig még minden barátnöm miután megszült 2800 gr-os babája lett, és rémiszgették öket , hogy milyen nagy lesz ahogy engem is. A 32 hetes uh-m 2200 gr. de ki tudja, csak közelitöt mondanak tapasztalataink alapján. 35 hetes kismama.
Szia nekem 30 hetessen a babóka 1725gm, és 40, 5cm volt.Azt mondták hogy lessz 4 kg babám.És 28 hetessen 1425gm és 36cm volt.Neked mekkorra most a babód 28 hetesen? Üdv.34 hetes kismama.

A heten kedden es szerdan elfelejtettem bevenni a fogamzasgatlo tablettat. Csutortokon a megszokott idoben bevettem es pentek este megjott a havi verzesem, aminek csak 2 het mulva lenne ideje. Ez normalis? Van okom aggodni?

Hivtam a dokimat, de sajnos szabadsagon van. Amig nem tudom elerni,tanacsot szeretnek kerni tapasztalt noktol. A betegtajekoztato csak azt irja, szedjem tovabb a megszokott idoben. Elore is koszonom.

Legjobb válasz: Szia!hányadik heted van?második?

Szia!hányadik heted van?második?
A kérdező hozzászólása: Jun 15-en kezdtem el ezt a levelet, amibol kifelejtettem a 18 es a 19-it.

Szerintetek hatékony, hogyha van egy 3 napos osztott edzéstervem A hétre, és B hétre, ugyanilyen izomcsoportok szerinti bontásban, de más gyakorlatokkal. Szerintetek ez hatékony? Mennyivel lenne jobb, ha minden héten ugyanazon gyakorlatokat végezném?

PL A héten mellre: fekvenyomás, tárogatás, csigás keresztezés, chest-press gép B héten mellre pedig: fekvenyomás ferdepadon, tárogatás egykezes súlyzókkal, áthúzás, tolódzkodás

Legjobb válasz: Pont így jó, ha váltogatod, nálam és sok embernél is ez jött be. Változtatni kell mindig a gyakorlatokat, a sorrendet és az egykezes- és kétkezes súlyzók használatát is.

Pont így jó, ha váltogatod, nálam és sok embernél is ez jött be. Változtatni kell mindig a gyakorlatokat, a sorrendet és az egykezes- és kétkezes súlyzók használatát is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!