Találatok a következő kifejezésre: A héten genetikai ultrahangon. Azt (21 db)

30. heti genetikai ultrahangon, azt mondta a doki h "koponyavégű hosszfekvésben" van a baba. Ez azt jelenti, hogy már így is marad, vagy még elforoghat?

Legjobb válasz: azt jelenti h befordult,de semmi nem garantálja h ugy marad(persze ritka h visszafordul)

azt jelenti h befordult, de semmi nem garantálja h ugy marad(persze ritka h visszafordul)
A kérdező hozzászólása: koszi..azt hittem csak kesobb fordul be
Én ikreket vártam és a 35. héten fordult meg a fiam fejfekvésbõl farfekvésbe. A lányom végig harántba volt és Õ is akkor fordult be fejfekvésbe. Így mivel ketten voltak a fiam miatt császár lett a vége.

Lehetséges az, hogy babám szopta az úját a 12 heti genetikai ultrahangon? Mért van az, hogy a sima ultrahangon 2 nappal idősebb a baba mind a genetikain? A simán ultrahangon 12hetes és 6napos, a genetikain 12 hetes 4 napos. Most akkor melyik az igaz?

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

Legjobb válasz: Ez még annyira mindegy,hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt,és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem,eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.

Ez még annyira mindegy, hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt, és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem, eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.
Szia! Szerintem lehetséges, mivel én a 13. héten voltam genetikain, és a videón is látszik, hogy kétszer is elkezdte szopni az ujját. Ilyenkor már ki van fejlõdve annyira, hogy látod a kis kezét. Gondolhatod, már rongyosra néztük a felvételt:) Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Akkor még sem káprázott a szemem:) Doki is mondta nézze csak babája szopja úját:) Úgy örültem neki, mert közbe járt keze, lába, és látszott rajta, hogy jól érzi magát.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!További szép babavárást, ennél szebb nem is lehet egy nõ éltebe:)

A 12. heti genetikai ultrahangra bejöhet az apuka? Ez hüvelyi vagy hasi ultrahang?

Legjobb válasz: Ez az elsõ genetikai ultrahang, hasi. Általában be szokták engedni az apukákat, de kérdezz rá ott,ahová te jársz azért.

Ez az elsõ genetikai ultrahang, hasi. Általában be szokták engedni az apukákat, de kérdezz rá ott, ahová te jársz azért.
A 20. hétig hüvelyi ultrahang van, utána hasi. Mindig bent volt velem a férjem, igaz hogy a doki ismerõs volt.
Az a géptõl függ. A dokimnál hüvelyi volt, a genetikai tanácsadóban már hasi. Hogy bemehet-e, az meg az orvostól függ.
Nálunk a sima rendelésre nem mehet be apuka, de én magándokihoz járok, oda minden további nélkül bejöhet. A 12. heti még hüvelyi, a többi hasi.
Elsõ vagyok, nekem csak a 7. héten (amikor kiderült, h baba van:) volt hüvelyi uh-m. Biztosan kórháza, mûszere válogatja, nem tudom, de nekem az összes többi hasi volt már, így a 12.heti is.
Nekem a 12. heti uh. hasi volt pár hete.
Nekem is csak az elsõ 7. heti volt hüvelyi uh, a 12.-dik és a 20.-dik is hasi volt már. Az utóbbinál már bejöhetett az apuka is, nagy élmény volt neki :D
Ha jó fejek, és olyan a kórház, akkor beengedik az apukát már a legelsõ alkalommal is. Hívd fel õket, és kérdezd meg! (Pl.:Uzsokiban be lehet menni, Kecskeméten nem, mert ott futószallagon megy az egész, és a vetkõzõben is egyszerre több nõ vár.)
Én a miskolci megyei kh-ba járok ultrahangra. Ott két vizsgáló is van. A 4d képes, 1-es vizsgálóba nagyon nehezen engedik be az apukát, olyan mintha nagyon nagy szívességet tennének neked, a 2-es vizsgálóba nyugodtabban be mehet. A 12. heti még hüvelyi itt és néha hasi is.


A 18. héten genetikai ultrahangra megyek, ezt hason csinálják? Nekem még eddig nem volt hasi ultrahang, ott lényeg az, hogy pisilsz e előtte, vagy nem? Ott már megtudják mondani, hogy kisfiú, vagy kislány lesz?

Szeretném, ha a férjem is bejönne velem, és látná ? is a babát.Ezt megengesik, ugye?Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: A genetikai uh-ot már hason keresztül csinálják és azt szokták mondani, hogy telt hólyaggal kell menni.Nekem bejöhetett a párom és azt is meg tudták mondani, hogy kisfiúnk lesz.Ha te babód is meg akarja mutatni magát akkor már meg tudják mondani a nemét. Boldog baba várást. 21 hetes kismama

A genetikai uh-ot már hason keresztül csinálják és azt szokták mondani, hogy telt hólyaggal kell menni.Nekem bejöhetett a párom és azt is meg tudták mondani, hogy kisfiúnk lesz.Ha te babód is meg akarja mutatni magát akkor már meg tudják mondani a nemét. Boldog baba várást. 21 hetes kismama
Ez egy sima hasi uh., le sem kell vetköznöd csak le tolod a gatyát a pocidon, nekem még sosem mondták ezt a pisi dolgot, ha kell menni menj, de ha nem kell pisilni akkor nem kell erõlködnöd. A párod szerintem bemehet, itt Debrecenben legalábbis igen, nekem jött tesó+férj! Nem minden esetben, sõtt nem is szokták 100%-ra megmondani, nekem olyan szerencsém volt, hogy már itt megtudhattam és 100%-ra, de valaki még 7-8 hónaposan nem tudja, mert nem mutatja a baba. Barátnõm már 4D-re ment, hogy megtudja, de ott sem akarta mutatni, csak tippeltek! sok sikert
Kecskeméten meg az van kiírva az UH ajtajára, hogy üres hólyaggal kell bemenni. Mondjuk szerintem is jobb így, mert azért eléggé összenyomkorásszák ám az ember hasa alját... Egyébként elméletileg a 15-16. héttõl látszik a baba neme, ha megmutatja..:)

A 18-20. heti genetikai ultrahang miben különbözik a normál ultrahangtól? Oda bemehet az apuka is?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk bármelyikre odajöhetett. Én 16. heti genetikai uh.ról tudok, de ez gondolom lehet más idõpont is. Nézik, hogy megvannak-e végtagjai, gerincével, koponyájával minden oké -e, belsõ szervek hogyan helyezkednek el? Ha úgy fordul a baba, már lehet látni a nemét is, 70%ban biztosan.

Szia! Nálunk bármelyikre odajöhetett. Én 16. heti genetikai uh.ról tudok, de ez gondolom lehet más idõpont is. Nézik, hogy megvannak-e végtagjai, gerincével, koponyájával minden oké -e, belsõ szervek hogyan helyezkednek el? Ha úgy fordul a baba, már lehet látni a nemét is, 70%ban biztosan.
Semmi különbség.Talán annyi, hogy ez már hasi ultrahang.Nekem a 12 hetes kötelezõ UH még hüvelyi volt.Sima hasi vizsgálat lesz, ami semmivel nem lesz még csak hosszabb sem.Csak több mindent néznek, mérnek a babánál.Gyakorlatilag az összes létfontosságú szervét ( gyomor, szív, hólyag, gerinc, koponya stb) megnézik.Ez elég alapos.De ha itt minden oké, megnyugodhatsz.Én itt lélegeztem fel.Kórháza válogatja, hogy apuka bemehet -e.Nálunk a kórházi vizsgálatokon nem szokás, nem szokták engedni.De a fogadott orvosom magánrendelésére a férjem már a legelsõ, 7 hetes vizsgálatra is bejöhetett.Azóta is ketten megyünk be.
A kérdező hozzászólása: Nekem már megmutatta magát a 16.héten és kisfiú lesz! Augusztus 9-én megyek genetikaira akkor lesz a 20.hét.
Szia! a genetikai ultrahang csak annyiból áll, hogy jobban megvizsgálják mindenét a picurnak, mert ha valami rendellenesség lenne az még most kiderül ennél az ultrahangnál. Nálunk ez volt az elsõ ultrahang ahol a párom is bent volt :-) és nem volt semmi gond, egyébként a váróban nagyon sokan voltunk és csak 1-2 nõ volt egyedül a többi mind a párjával jött :-) 29h km

A héten voltam genetikai ultrahangon. Azt mondták, három héttel kissebbnek néz ki, azaz nem fejlődött megfelelően a magzat. Jövő péntekre visszahívtak újra. IUGR ez van írva megjegyzésnek a leletre. Kell aggódnom?

Legjobb válasz: szia ne aggódj mert az csak egy dolog mikor mentsruáltál utóljára õk csak ahoz viszonyitanak a terhesség elején vagy gondolom majd késöbb 5-6 hónaposan fogják jobban tudni de a pontos méreteit akkor se csak körülbelül!jó egészséget nektek egy 8 hónapos kisfiú anyukája

szia ne aggódj mert az csak egy dolog mikor mentsruáltál utóljára õk csak ahoz viszonyitanak a terhesség elején vagy gondolom majd késöbb 5-6 hónaposan fogják jobban tudni de a pontos méreteit akkor se csak körülbelül!jó egészséget nektek egy 8 hónapos kisfiú anyukája

Ma voltam a 12. heti genetikai ultrahangon. Jók ezek az értékek?

BPD:18mm CRL:60mm Tarkó redő:1,7mm Orrcsont detectálható. Ez mit jelent konkrétan? Köszi:)

Legjobb válasz: Teljesen jók! Orrcsont detectálható =látható!

Teljesen jók! Orrcsont detectálható =látható!
teljesen jók, bpd a fejkörfogatot jelenti, a crl az ülõmagasságot(fejtõl-popsiig), orrcsont látható és 1, 7mm a tarkóredõ, ez az utolsó kettõ akkor utalhat down kórra, ha nagyobb, mint 3mm és nem látható az orrcsont..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Megnyugodtam:) Szép napot mindenkinek.

18. heti genetikai ultrahang a Jahn Ferenc Kórházban hasi vagy hüvelyi? Szerintetek jók az AFP eredményeim?

Sziasztok! A héten megyek a Jahn Ferenc Kórházba a 18. heti genetikai ultrahangra, és szeretném tudni hogy hasi vagy hüvelyi lesz? Vagy esetleg mind a kettő? Ma kaptam meg az AFP eredményemet és a következők szerepelnek rajta: Terhességi AFP: 22,64 ng/ml MOM érték: 0,73 Korrigált AFP MOM: 1,01 Terhességi HCG MOM: 0,66 Korrigált MOM THCG: 0,91 Szerintetek ezek az értékek jók? A dokim azt mondta igen, de nem tűnt túl meggyőzőnek. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem mondhatja, hogy jó, ha nem jók. Egyébként valóban jók, ne aggódj. :)

Nem mondhatja, hogy jó, ha nem jók. Egyébként valóban jók, ne aggódj. :)
Nem értem mire írtad, hogy az ultrahangra gondoltál...
A kérdező hozzászólása: Én az ultrahangra gondoltam :D
Az elõzõ vagyok: Csak meg kell említeni a dokinak, de elõre nincs szükség bejelentésre, bemegy veled és kész.
Igen bemehet, a dokinak kell szólni, hogy apás szülést szeretnél. Engem bekísért a férjem elment dolgozni majd visszajött, és még a szülésznõ kérdezte is, hogy hova megy, ugye visszajön az apuka. Nagyon rendesek, persze vannak kivételek, de a többség az.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Megnyugodtam. :D Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a Jahn Ferencbe a férjem bejöhet? Ha igen, akkor mikor és kinek kell szólni?
Az elõzõ vagyok: a te AFP eredményed jó lett, ha még jól emlékszem az értékekre.
Én is a Jáhn Ferencbe jártam tavaly gondozásra, és ott is szültem, a 18 héttõl csak hasi ultrahang van. Sajnos én már nem emlékszem pontosan az eredményekre, de szerintem az AFP jó lett.
Mi az, hogy nem tûnt meggyõzõnek a doki? Ha azt mondta, hogy jók az értékek, akkor minden oké. Nekem korrigált AFP MOM volt 0, 68, ami kicsit alacsony (0, 7-2, 5 között normális), de ez sem volt gond, babám egészségesen született. Szóval a te eredményed tökéletes. Nekem a 18. heti genetikai uh hasi volt. (De nem a Jahn Ferencben voltam.)
Ja hogy az ultrahangnál ott lehet-e. Senkinek nem kell szólni elõre. Bocsi, én már a szülésre gondoltam...kicsit elõre mentem az idõben.
15 000 Ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Mit jelent az a cysterna magna? Nektek a 18. heti genetikai ultrahangon hány mm lett az eredménye?

Legjobb válasz: Nekem nem. Csak koponyaátmérõt néztek mindkét irányban. Nagyon gyorsan lezavarta a doki, futószalagon jöttek be a nõk. 2 perc se volt az egész.

Nekem nem. Csak koponyaátmérõt néztek mindkét irányban. Nagyon gyorsan lezavarta a doki, futószalagon jöttek be a nõk. 2 perc se volt az egész.
Tudtommal csak az afp kötelezõ. Mennyi lett annak az eredménye? Nem mondott semmit a dokid?Hogy miért kell uh-ra menned, vagy valami??
2, 5 alatt normális, az AFP eredményére meg amúgy sem kell adni, túl pontatlan, megbízhatatlan. A legtöbb külföldi országban már nem is csinálják.
A kérdező hozzászólása: Elõbb voltam ultrahangon, az afp eredmény késõbb jött meg.Az afp eredményem 2, 16 MoM lett, emiatt aggódom egy kicsit. Köszönöm a válaszokat!
nekem sem mértek ilyet... 20 hetes km
18. heti Uh szûrés minden kismamának kötelezõ.
Pontosan nemtudom, de az agy területén van, az biztos. Pontosan mit írtak?
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudtam, hogy kötelezõ. Afp + gen.uh.
Igen, valószínû, hogy agykamrát jelent. Téged miért küldtek genetikai uh-ra?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Csak annyit írtak, hogy 8mm és kíváncsi vagyok, hogy ez milyen eredmény. Nektek nem néztek ilyet?
Szó szerint nagy kamrát, nagy üreget jelent latinul. Talán agykamra?
Ezt akkor mérik csak le, ha pl tágulatot látnak.Amúgy nincs mit lemérni.Sajna azt nem tudom, hogy mennyi a határérték.Kérdezz rá a dokidnál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!