Találatok a következő kifejezésre: A héten genetikai ultrahangon (57 db)

Lehetséges az, hogy babám szopta az úját a 12 heti genetikai ultrahangon? Mért van az, hogy a sima ultrahangon 2 nappal idősebb a baba mind a genetikain? A simán ultrahangon 12hetes és 6napos, a genetikain 12 hetes 4 napos. Most akkor melyik az igaz?

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

Legjobb válasz: Ez még annyira mindegy,hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt,és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem,eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.

Ez még annyira mindegy, hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt, és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem, eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.
Szia! Szerintem lehetséges, mivel én a 13. héten voltam genetikain, és a videón is látszik, hogy kétszer is elkezdte szopni az ujját. Ilyenkor már ki van fejlõdve annyira, hogy látod a kis kezét. Gondolhatod, már rongyosra néztük a felvételt:) Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Akkor még sem káprázott a szemem:) Doki is mondta nézze csak babája szopja úját:) Úgy örültem neki, mert közbe járt keze, lába, és látszott rajta, hogy jól érzi magát.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!További szép babavárást, ennél szebb nem is lehet egy nõ éltebe:)

A 12. heti genetikai ultrahangra bejöhet az apuka? Ez hüvelyi vagy hasi ultrahang?

Legjobb válasz: Ez az elsõ genetikai ultrahang, hasi. Általában be szokták engedni az apukákat, de kérdezz rá ott,ahová te jársz azért.

Ez az elsõ genetikai ultrahang, hasi. Általában be szokták engedni az apukákat, de kérdezz rá ott, ahová te jársz azért.
A 20. hétig hüvelyi ultrahang van, utána hasi. Mindig bent volt velem a férjem, igaz hogy a doki ismerõs volt.
Az a géptõl függ. A dokimnál hüvelyi volt, a genetikai tanácsadóban már hasi. Hogy bemehet-e, az meg az orvostól függ.
Nálunk a sima rendelésre nem mehet be apuka, de én magándokihoz járok, oda minden további nélkül bejöhet. A 12. heti még hüvelyi, a többi hasi.
Elsõ vagyok, nekem csak a 7. héten (amikor kiderült, h baba van:) volt hüvelyi uh-m. Biztosan kórháza, mûszere válogatja, nem tudom, de nekem az összes többi hasi volt már, így a 12.heti is.
Nekem a 12. heti uh. hasi volt pár hete.
Nekem is csak az elsõ 7. heti volt hüvelyi uh, a 12.-dik és a 20.-dik is hasi volt már. Az utóbbinál már bejöhetett az apuka is, nagy élmény volt neki :D
Ha jó fejek, és olyan a kórház, akkor beengedik az apukát már a legelsõ alkalommal is. Hívd fel õket, és kérdezd meg! (Pl.:Uzsokiban be lehet menni, Kecskeméten nem, mert ott futószallagon megy az egész, és a vetkõzõben is egyszerre több nõ vár.)
Én a miskolci megyei kh-ba járok ultrahangra. Ott két vizsgáló is van. A 4d képes, 1-es vizsgálóba nagyon nehezen engedik be az apukát, olyan mintha nagyon nagy szívességet tennének neked, a 2-es vizsgálóba nyugodtabban be mehet. A 12. heti még hüvelyi itt és néha hasi is.

Most megyek a 18. heti genetikai ultrahangra. Nem magánrendelésre hanem kórházba. Ilyenkor apuka jobb ha otthon marad?

Legjobb válasz: Ahogy te szeretnéd! Nálunk a 20. héten küldenek el, így én a héten voltam (kórházban). A férjem sajnos nem ért rá, így egyedül mentem. A váróban még ketten vártak a vizsgálatra, mindketten párjukkal. Beengedték õket, (szerintem mindenütt így van) mosolygós arccal jöttek ki. A genetikai ultrahang hasi UH. Te döntesz. Együtt biztosan bensõségebb.

Ahogy te szeretnéd! Nálunk a 20. héten küldenek el, így én a héten voltam (kórházban). A férjem sajnos nem ért rá, így egyedül mentem. A váróban még ketten vártak a vizsgálatra, mindketten párjukkal. Beengedték õket, (szerintem mindenütt így van) mosolygós arccal jöttek ki. A genetikai ultrahang hasi UH. Te döntesz. Együtt biztosan bensõségebb.
Ha a párom ráér, akkor én mindenhova magammal cipelem ami a babáról szól.A férfiakban az apai ösztön nehezebben alakul ki, mint a nõkben az anyai.Majd csak akkor fogják érezni, h apák igazán, ha már megszületett a gyermek.De ha elcipeled magaddal szívhangot hallgatni, vagy UH-ra, akkor neki is könnyebben megy.Jobban érzi azt, h már most egy ember aki a pocakodban van.
Például a SOTE I. ben nem engedik be a hozzátartozókat, de épp ezért vannak lehetõségek, hogy vegyél képet, felvetesd videóra, még akkor is ha nem magán dokihoz mész... Pl egy sima kép 500 egy színes (de ezt nem mindig tudnak csinálni) 1000, vizsgálat videókazira rögzítése 2500, és hamarosan lesz lehetõség a DVDre íráshoz is. Valahol érthetõ is, hogy nem engednek be, hisz egy rendelõben több gép is van, és azokat csak egy vékony paraván meg egy függöny választja el, engem pl eszméletlenül zavart volna, ha az elsõ hüvelyi UHnál hallom egy idegen pasi lelkendezését a másik gépnél, valamint biztos tiszta "görcsös" lettem volna, nem tudtam volna lazítani. Igaz állítolag itt is néha néha bemehetnek az apák, ha fogadott doki van, valamint nincsenek tele a vizsgálók.
Ahogy ti szeretnétek. A legtöbb helyen nem gond, természetesnek veszik, hogy apa is ott akar lenni. Ráadásul ez egy kicsit hosszabb, alaposabb vizsgálat, nagyon jól látszik már a picur, nem érdemes kihagyni. Kérésre fel is vehetõ. Jó babavárást!
Ha apuka akar menni, had menjen veled. Ha meg szívesebben maradna otthon, az se baj. Az én párom sose jött velem egy vizsgálatra se, mégis csodás apukája a 2 gyerkõcünknek.
Fantasztikus élmény, vidd magaddal. Az én párom nem egy lelkizõs. bújós típus, de ettõl úgy elérzékenyült, hogy el se lehet mondani. Nekem már a 12 hetesen is bent volt, az is hasi volt. Én sem tudtam, hogy mire számítsak, megkérdeztük és beengedték. Nem is gondoltam, hogy el akar majd jönni, és most jobban várja a követketõt, mint én. Szerintem ezekre az élményekre nekik is szükségük van!!!
Mi holnap megyünk és jön apuka is(kórházban lesz a vizsg.).Elõre megkérdeztem, hogy apuka jöhet-e és igen volt a válasz.Szerintem te is vidd magaddal, biztos nagy élmény lesz.Én már várom.18 hetes kismama


18-20. heti genetikai ultrahangot hány dimenziós? Megtudtátok a baba nemét?

Legjobb válasz: ekkor már nicns genetikai. az egyetlen genetikai az a 11-14-ik hét közötti nyaki redö és orrnyereg mérés van. Amire temész az a belsö szerveket nézi, gyomor, vese, máj, szív, tüdö stb... Itt szürik ki a rendellenességeket. ez egy átfogó UH.

ekkor már nicns genetikai. az egyetlen genetikai az a 11-14-ik hét közötti nyaki redö és orrnyereg mérés van. Amire temész az a belsö szerveket nézi, gyomor, vese, máj, szív, tüdö stb... Itt szürik ki a rendellenességeket. ez egy átfogó UH.
Hacsak nem mész el külön olyan rendelõbe, akkor sima 2D-s. Megtudtuk a nemét, csak épp rosszul. :D 20 hetesen is, 24 hetesen is, és 28 hetesen is lányt mondott az orvosom (havonta jártam hozzá, mindig megnézte a babát UH-on). 32 hetesen derült ki, hogy fiú. :)
Sima ultrahang és jól írtad mert genetikai ultrahangnak hívják, mert nem csak a belsõ szerveket nézik hanem a nyitott hátgerincet és a nyitott koponyát!!! Nekünk nem derült ki, se az elsõ babánál, sem most, hogy fiú vagy lány!
A 18. heti is genetikai, második körben AFP-vel szûri a kromoszóma rendellenességeket. Nekünk 2D volt, mert nem magánban csináltuk, elõtte ismerõs orvos egy héttel azért 4D-ben is ránézett. De a 2D jobb erre egyébként, és nem meghatározásra is az a jobb. Nem szerintem, hanem a nõgyógyász szerint, aki a 4D-t csinálta.
Ja, és kiderült a neme, igen. :) Sima 2D-ben. :)
Nekünk is sima 2D-s UH volt, mondjuk sztk-ban voltunk, nincs fogadott dokink. És kislányt mondott. Aztán 3 hét múlva elmentünk 4D-re, ugyanoda, és pont ugyanaz a doki volt, akkor meg már kisfiút mondott. :D
Én a 17. héten voltam ezen az UH-on (Karácsony jött és azt mondták mehetek akkor is). Már alapos gyanúval mentem, mert 14 hetesen voltunk 4D-n és ott fiúnak mondták, de most nem mutatta magát egyértelmûen. Annyit mondott a doktornõ, hogy nem egyértelmûen fiú. Szombaton megyünk ismét 4D-re, kíváncsi leszek, de míg kb a 16. hétig lánynak éreztem, mára hozzászoktam a fiú gondolatához. :) Te mikor mész?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! fiut mondott két szonográfus, de vizit után a doki is megnézte õ viszont nem látta teljesen azt mondta mintha fityegne valami.

A 18. héten genetikai ultrahangra megyek, ezt hason csinálják? Nekem még eddig nem volt hasi ultrahang, ott lényeg az, hogy pisilsz e előtte, vagy nem? Ott már megtudják mondani, hogy kisfiú, vagy kislány lesz?

Szeretném, ha a férjem is bejönne velem, és látná ? is a babát.Ezt megengesik, ugye?Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: A genetikai uh-ot már hason keresztül csinálják és azt szokták mondani, hogy telt hólyaggal kell menni.Nekem bejöhetett a párom és azt is meg tudták mondani, hogy kisfiúnk lesz.Ha te babód is meg akarja mutatni magát akkor már meg tudják mondani a nemét. Boldog baba várást. 21 hetes kismama

A genetikai uh-ot már hason keresztül csinálják és azt szokták mondani, hogy telt hólyaggal kell menni.Nekem bejöhetett a párom és azt is meg tudták mondani, hogy kisfiúnk lesz.Ha te babód is meg akarja mutatni magát akkor már meg tudják mondani a nemét. Boldog baba várást. 21 hetes kismama
Ez egy sima hasi uh., le sem kell vetköznöd csak le tolod a gatyát a pocidon, nekem még sosem mondták ezt a pisi dolgot, ha kell menni menj, de ha nem kell pisilni akkor nem kell erõlködnöd. A párod szerintem bemehet, itt Debrecenben legalábbis igen, nekem jött tesó+férj! Nem minden esetben, sõtt nem is szokták 100%-ra megmondani, nekem olyan szerencsém volt, hogy már itt megtudhattam és 100%-ra, de valaki még 7-8 hónaposan nem tudja, mert nem mutatja a baba. Barátnõm már 4D-re ment, hogy megtudja, de ott sem akarta mutatni, csak tippeltek! sok sikert
Kecskeméten meg az van kiírva az UH ajtajára, hogy üres hólyaggal kell bemenni. Mondjuk szerintem is jobb így, mert azért eléggé összenyomkorásszák ám az ember hasa alját... Egyébként elméletileg a 15-16. héttõl látszik a baba neme, ha megmutatja..:)

A 18-20. heti genetikai ultrahang miben különbözik a normál ultrahangtól? Oda bemehet az apuka is?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk bármelyikre odajöhetett. Én 16. heti genetikai uh.ról tudok, de ez gondolom lehet más idõpont is. Nézik, hogy megvannak-e végtagjai, gerincével, koponyájával minden oké -e, belsõ szervek hogyan helyezkednek el? Ha úgy fordul a baba, már lehet látni a nemét is, 70%ban biztosan.

Szia! Nálunk bármelyikre odajöhetett. Én 16. heti genetikai uh.ról tudok, de ez gondolom lehet más idõpont is. Nézik, hogy megvannak-e végtagjai, gerincével, koponyájával minden oké -e, belsõ szervek hogyan helyezkednek el? Ha úgy fordul a baba, már lehet látni a nemét is, 70%ban biztosan.
Semmi különbség.Talán annyi, hogy ez már hasi ultrahang.Nekem a 12 hetes kötelezõ UH még hüvelyi volt.Sima hasi vizsgálat lesz, ami semmivel nem lesz még csak hosszabb sem.Csak több mindent néznek, mérnek a babánál.Gyakorlatilag az összes létfontosságú szervét ( gyomor, szív, hólyag, gerinc, koponya stb) megnézik.Ez elég alapos.De ha itt minden oké, megnyugodhatsz.Én itt lélegeztem fel.Kórháza válogatja, hogy apuka bemehet -e.Nálunk a kórházi vizsgálatokon nem szokás, nem szokták engedni.De a fogadott orvosom magánrendelésére a férjem már a legelsõ, 7 hetes vizsgálatra is bejöhetett.Azóta is ketten megyünk be.
A kérdező hozzászólása: Nekem már megmutatta magát a 16.héten és kisfiú lesz! Augusztus 9-én megyek genetikaira akkor lesz a 20.hét.
Szia! a genetikai ultrahang csak annyiból áll, hogy jobban megvizsgálják mindenét a picurnak, mert ha valami rendellenesség lenne az még most kiderül ennél az ultrahangnál. Nálunk ez volt az elsõ ultrahang ahol a párom is bent volt :-) és nem volt semmi gond, egyébként a váróban nagyon sokan voltunk és csak 1-2 nõ volt egyedül a többi mind a párjával jött :-) 29h km

Most kaptam beutalót a 12. heti (genetikai) ultrahangra. Hogyan zajlik?

Úgy értem, hívjam fel a kórházat, hogy bejelentkezzek? Ki végzi: genetikus vagy n?gyógyász? Ha a saját n?gyógyászomhoz szeretnék menni, azt is lehet? Vagy ez más részleg, és épp, aki ott van aznap, ahhoz kell mennem?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy minden városban más. Arról a dokid kérdezd, hogy az õ ultrahangját el lehet-e fogadni. Nálunk szonográfus végezte a kórházban. Kértem elõre idõpontot, hogy ne kelljen órák hosszat várakoznom. Nem is kellett. A 12. heti UH még hüvelyi. De így jobban látják a babát. Az utána következõ UH-k már mind hasi ultrahangok.

Úgy tudom, hogy minden városban más. Arról a dokid kérdezd, hogy az õ ultrahangját el lehet-e fogadni. Nálunk szonográfus végezte a kórházban. Kértem elõre idõpontot, hogy ne kelljen órák hosszat várakoznom. Nem is kellett. A 12. heti UH még hüvelyi. De így jobban látják a babát. Az utána következõ UH-k már mind hasi ultrahangok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Szia!Nekem hasi uh volt a 12.heti, Bp. István kórház.Idõpontra kellett menni, de jó is mert nem kell fél napig várni.Megnézték a baba méretét, combcsont hosszát, szívét, orrcsontját, és még azt is elárulták, hogy kisfiú.
ugyanúgy zajlik, mint a többi ultrahang, csak hosszabb ideig tart, mert több mindent néznek. Általában hasi, de ha nem látják jól a babát (pl. túlsúlyos vagy, stb), akkor hüvelyi. De én úgy tudom, a genetikai UH az a 18. hét után van, nem?
Az elsõ genetikai szûrés a 12.héten van, akkor nézik a tarkóredõ vastagságot, ebbõl következtethetõ az esetleges down-kór.
Szonográfus szerintem és kérd a kórházba a genetikai Uh részt.És az végzik aki épp ott van. Szerintem jobban jársz szonográfussal, mert Õ egész nap ezt csinálja és látott már sok esetet. Én túlsúlyos vagyok és már a 9.héten az UH-n hasival néztek és látszott minden szépen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon izgatott lettem....

A 18-20. heti Genetikai Ultrahang 4 D-s?

Legjobb válasz: Nem. 4D-n még ilyenkor alig lehet valamit is látni, a belsö szervekböl meg szinte semmit. Ezen az UH-n nem genetikai betegségeket néznek, hanem farkastorok, nyulszáj, vese, szív, gyomor problémákat, ezeket legtöbbször fertözések okozzák.

Nem. 4D-n még ilyenkor alig lehet valamit is látni, a belsö szervekböl meg szinte semmit. Ezen az UH-n nem genetikai betegségeket néznek, hanem farkastorok, nyulszáj, vese, szív, gyomor problémákat, ezeket legtöbbször fertözések okozzák.
Szia! Nekem 4Dn is nézték (XI. KERÜLET). Képet is kaptam...illetve 4Dt, azt kértem 1000ft volt /db. 37hkm
Ingyenes kórházi rendelésen nincs 4D, de az Istenhegyin átkapcsolják a végén 4d-re, egészen jól látszik a kis pofija. Néznek genetikai betegségeket is, átszámolják az ujjait, ujjperceket számolnak, megnézik a szívét - a legtöbb genetikai elváltozás szívproblémával is együttjár.

Tatán a 18. heti genetikai ultrahangon ott lehetnek a családtagok?

Tatabányán nem lehetett

Legjobb válasz: Az már hasi ultrahang nem hüvelyi szóval lehet igen.

Az már hasi ultrahang nem hüvelyi szóval lehet igen.
Nálunk egy hozzátartozó jöhet be UH-ra. Pesti vagyok.
A kérdező hozzászólása: Tatabányai is hasi volt a 12hetes és mégse engedtek be senkit
Ma voltunk, és a párom, és a kislányom is bent volt. Olyan aranyos a dokink, a lányomnak magyarázott mindent :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló!Kisfiú v kislány a pocaklakód?Melyik dokinál voltatok?Gratulálok!
Tatbányán tuti nem, Tatán az sztk-ba nem tudom, de Pálos Lajoshoz 100 % h be lehet menni, mindig azt mondja, h ha Apuka jól viselkedik....:) )))) Sõt, mi a kisfiúnkat is bevittük már, vagyis nem akartuk, de a dr. behívta apát is meg õt is :) )) mondjuk nála született õ is. (már válaszoltam egy kérdésedre, ha többet szeretnél megtudni az orvosról nyugodtan írhatsz, szívesen válaszolok)
A kérdező hozzászólása: Nekünk most genetikai lesz, szerintem nem õ fogja csinálni sajnos:(.De ha csak úgy bemegyek hozzá h ultrahangot szeretnék, akkor megcsinálja?Vagy ennek mi a módja?Köszi a választ!:)
A 12. genetikai uh-ot a magánrendelõjében csinálta, képet kaptunk. A 18. genetikai uh-ra mindig a kórházba küld, de ha akarsz attól függetlenül nyugodtan mehetsz hozzá, a babának az uh nem árt, én pont hétfõn kérdeztem tõle, mert nekem aznap két uh volt (meg kedden is 2 uh-om volt. Képet mindig ad és azért nem kell többet fizetni. Én hétfõn úgy jöttem el tõle, h 4 db 4d-s képet adott, bár nekem a császár miatt már nem lehet olyan jól látni a baba arcát, de ha neked még nem volt, akkor sztem simán (barátnõmnek is már tök szép képeket adott)

Van valaki aki már a betöltött 12. hét előtt volt a 12. heti genetikai ultrahangon? Eddig mindenhol csak olyanokat olvasok akik 12-13 héten voltak.

Kedden kell mennem, akkor leszek 11+4 napos. Nem korai még? Fog látszani rendesen minden, aminek látszania kell?

Legjobb válasz: 11-tõl-13.hétig végzik a vizsgálatot. Én 11+6 naposan voltam, minden rendben volt.

11+5 hetesen voltam :)
Hivatalosan a betöltött 11+0 és 13+6 között csinálják. De ez mensi szerint. Ha a baba az uh-n láthatóan késõbb fogant akkor rendelnek vissza. Ezért ajánlják a 12. hetet, mert ott +/- 1 hét belefér. Nekem az elsõ fiamnál 11+3 naposan csinálták, minden oké volt, második fiamnál 11+5 naposan, most a lányommal 13+0-nál.
11-tõl-13.hétig végzik a vizsgálatot. Én 11+6 naposan voltam, minden rendben volt.
UI: ha fiatalabb a baba visszarendelnek egy hétre rá nekem is ez volt 11 hetsen menetem és az nem volt jo
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, bár nem igazán nyugtatott meg. Egy hete voltam az orvosomnál, akkor voltam 10+5 napos, a CRL 46 mm volt és õ mondta, hogy akkor jövõ héten kedden, azaz holnap megcsinálja a genetikai ultrahangot, a vérvétel pedig (kombinált teszt) csütörtökön lesz...Most akkor végképp nem értem...
szio én 13 hét 2 naposan voltam trakoredö mérésen minden oké volt elöbbre nem kaptam idöpontot
Nálunk (Békés megye) nem lehet hamarabb menni. Elõttem épp egy lány kesergett, mert hazaküldték, hogy jöjjön egy hét múlva. Szerintem azért, hogy pontos adatokat adjon a vizsgálat, érdemes a betöltött 12. héten menni.
Igen 11-13 hetesen csinálják! Elsõ terhességemnél 11+3 voltam most 12+3 voltam :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor csak nem lesz korai a holnap. Ezek után "csak" az eredmények miatt izgulhatok...
Én is elõtte voltam, minden ok volt. Ettõl ne aggódj!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!