Találatok a következő kifejezésre: A héten genetikai (214 db)

Milyen genetikai rendellenességeket tudnak kiszűrni a 20. heti genetikai vizsgálaton?

Legjobb válasz: Genetikai és fejlõdési rendellenességeket fognak vizsgálni ezen a 2. genetikai uh-on, amit a 18. és a 20. hét között szoktak végezni. Pl szívfejl r., vesetágulat, agykamratágulat, ilyesmiket néznek

Genetikai és fejlõdési rendellenességeket fognak vizsgálni ezen a 2. genetikai uh-on, amit a 18. és a 20. hét között szoktak végezni. Pl szívfejl r., vesetágulat, agykamratágulat, ilyesmiket néznek
Szia! Milyen genetikai vizsgálatra mész? Nekem a 18. héten csinálták, de nem a vérvételt, hanem az aminocentézis (magzatvíz vétel hasfalból). Minden genetikai és kromoszóma eltérést kimutat 100%-osan, de csak az amniocentézis. Nem volt jó érzés (esetemben indokolt volt), de megérte, mert így legalább megtudtam, hogy semmi baja a babámnak. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom nekem csak ultrahang vizsgálat lesz.
és fájdalmas ez a vizsgálat? hogy történik?
A kérdező hozzászólása: A magzatvízbõl vett minta alapján történõ vizsgálat egy bizonyos kor felett ajánlatos. Én 24 éves vagyok, nekem ilyenre nem kell mennem, úgy tudom.
Nekem a 18 -20 hét között boholyvizsgálattal, volt down-szûrés, 99%.Utánna nem szabad nehezet emelni, megerõltetni magad, forró vizben fürdeni. 1% az esély a vetélésre.
Megnézik, hogy a babának elsõsorban mindene meg van, nézik a szívét, veséjét, orrcsontját, stb. Tehát elsõsorban a szervi dolgokat nézik, egyéb kromoszóma és genetikai eltéréseket 100%-osan csak az amniocentézis ad (magzatvízvétel hasfalból).
Az utolsó vagyok. A vizsgálat nekem nem volt kellemes, nem fájt, de kb. olyan érzés volt, mintha megcsapolták volna az agyvizemet :) Igazából amíg a tût átbökik a hasfalon az valóban kissé fájdalmas, de ez kb. pár másodpercig tart, közben pedig nézheted a babádat az uh-n. Nekem a korom miatt kellett, de legalább nyugodt voltam, hogy semmi baja a picinek. 39 hetes kismama

Van a Honvéd kórházban 12. heti genetikai vizsgálat? Győrben hol van és mennyibe kerül a 12. heti genetikai vizsgálat?

Köszönök minden választ!!!

Legjobb válasz: A 12. heti genetikai uh ingyenes mindenhol, fizeti a TB.

A 12. heti genetikai uh ingyenes mindenhol, fizeti a TB.
Elõzõ vagyok, rájöttem, hogy lehet, hogy a kombinált tesztre gondoltál... Na arról viszont azt biztosan tudom, hogy a Szt Imre és a Bajcsy kórházban ingyenes, lehet, hogy máshol is. Ez attól függ, köt-e az adott kórház errõl együttmûködési szerzõdést a Sejtbankkal, õk finanszírozzák a vizsgálatot, a kórház meg cserébe "reklámozza" a Sejtbank fizetõs szolgáltatásait.
Szia! A 12.heti szerintem nem a komplett, amit írtál, hanem a genetikai. Engem errõl a komplettrõl érdekelne bõvebb infó! IGEN VAN a Honvédban, illetve a hozzá tartozó MÁV-ban a 12 hetes ingyenes genetikai vizsgálat. Telefonszám, ahol idõpontot tudsz kérni: 475-2775. Én 24.-ére kaptam a második emeletre kell menni az Állatkerttel szemben és fél 2-ig van minden nap rendelés. Szép napokat!

A 18. heti genetikai Uh. -on minden rendben volt. Most a 25. héten egyoldali agykamratágulatot találtak (10mm). Az lehet, hogy akkor nem vették észre? Mit jelent, hogy egyoldali?

Nem nagy baj? Még változhat ugye?

Legjobb válasz: Szia! Az agykamratágulat késõn fedezhetõ föl.Ha az orvosod nem küldött tovább biztos nem vészes.Sok esetben rendellenesség nélkül is jelen van és késõbb eltûnik.Én a helyedben,genetikai UH-ot kérnék,ha ott sem látnak semmit nyugi.Genetikai tanácsadásra hívhatnak az UH után,ott mindent elmondanak,és lehet ismételt UH-ot kérnek.

Szia! Az agykamratágulat késõn fedezhetõ föl.Ha az orvosod nem küldött tovább biztos nem vészes.Sok esetben rendellenesség nélkül is jelen van és késõbb eltûnik.Én a helyedben, genetikai UH-ot kérnék, ha ott sem látnak semmit nyugi.Genetikai tanácsadásra hívhatnak az UH után, ott mindent elmondanak, és lehet ismételt UH-ot kérnek.


18-20. heti genetikai ultrahangot hány dimenziós? Megtudtátok a baba nemét?

Legjobb válasz: ekkor már nicns genetikai. az egyetlen genetikai az a 11-14-ik hét közötti nyaki redö és orrnyereg mérés van. Amire temész az a belsö szerveket nézi, gyomor, vese, máj, szív, tüdö stb... Itt szürik ki a rendellenességeket. ez egy átfogó UH.

ekkor már nicns genetikai. az egyetlen genetikai az a 11-14-ik hét közötti nyaki redö és orrnyereg mérés van. Amire temész az a belsö szerveket nézi, gyomor, vese, máj, szív, tüdö stb... Itt szürik ki a rendellenességeket. ez egy átfogó UH.
Hacsak nem mész el külön olyan rendelõbe, akkor sima 2D-s. Megtudtuk a nemét, csak épp rosszul. :D 20 hetesen is, 24 hetesen is, és 28 hetesen is lányt mondott az orvosom (havonta jártam hozzá, mindig megnézte a babát UH-on). 32 hetesen derült ki, hogy fiú. :)
Sima ultrahang és jól írtad mert genetikai ultrahangnak hívják, mert nem csak a belsõ szerveket nézik hanem a nyitott hátgerincet és a nyitott koponyát!!! Nekünk nem derült ki, se az elsõ babánál, sem most, hogy fiú vagy lány!
A 18. heti is genetikai, második körben AFP-vel szûri a kromoszóma rendellenességeket. Nekünk 2D volt, mert nem magánban csináltuk, elõtte ismerõs orvos egy héttel azért 4D-ben is ránézett. De a 2D jobb erre egyébként, és nem meghatározásra is az a jobb. Nem szerintem, hanem a nõgyógyász szerint, aki a 4D-t csinálta.
Ja, és kiderült a neme, igen. :) Sima 2D-ben. :)
Nekünk is sima 2D-s UH volt, mondjuk sztk-ban voltunk, nincs fogadott dokink. És kislányt mondott. Aztán 3 hét múlva elmentünk 4D-re, ugyanoda, és pont ugyanaz a doki volt, akkor meg már kisfiút mondott. :D
Én a 17. héten voltam ezen az UH-on (Karácsony jött és azt mondták mehetek akkor is). Már alapos gyanúval mentem, mert 14 hetesen voltunk 4D-n és ott fiúnak mondták, de most nem mutatta magát egyértelmûen. Annyit mondott a doktornõ, hogy nem egyértelmûen fiú. Szombaton megyünk ismét 4D-re, kíváncsi leszek, de míg kb a 16. hétig lánynak éreztem, mára hozzászoktam a fiú gondolatához. :) Te mikor mész?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! fiut mondott két szonográfus, de vizit után a doki is megnézte õ viszont nem látta teljesen azt mondta mintha fityegne valami.

Masnak is mondtak ilyet a 12. heti genetikai vizsgalat utan? Van ennek valami igazsag alapja?

Ma voltam az orvosomnal,13 hetes vagyok,kiertekelte az eredmenyeket,bar mar a vizsgalat soran is mondtak,hogy minden tokeletes.

Legjobb válasz: Udvarias volt. Ennyi. Semmit nem lehet 12. heti genetikai uh-n megállapítani ilyen messzemenõen.

Udvarias volt. Ennyi. Semmit nem lehet 12. heti genetikai uh-n megállapítani ilyen messzemenõen.
MIndig mindenkinek azt mondják, hogy övé a legszebb, legtökéletesebb:)
ez a szám az inteligencia szintetn me fogja soha kimutatni. arra akart célozni sztem, h, a baba nem beteg!
Nekem a kombinált teszt eredménye 1:50000, de nem mondott rá semmit az orvosom:) Biztos szimpatikus vagy neki, és kedves akart lenni:) Örülj neki!
Amikor én megkérdeztem az orvcost, hogy jók-e az eremények. azt mondta: Hogy jó-e? Egyenesen tökéletes! De nem hinném, hogy ilyesmibõl bármilyen komolyabb következtetést le kéne vonni.
Nehezen hiszem el, hogy 13 hetes terhességnél, genetikai vizsgálat után látaj az orvos, akármilyen nagy szakember is, hogy egy kis Einstein lesz. Nekem nem mondtak ilyet és õszintén szólva, elég furán hangzik ez egy tanult embertõl :-(
Udvariaskodott. :) Ettõl függetlenül lehet, hogy tényleg Õ lesz az új Einstein, de az majd csak késõbb derül ki. Most erre biztosan nem tudnak még következtetni :)

Milyen a 12. heti genetikai UH? Hogy zajlik? Kell rá időpontot kérni? Nagy gond lenne, ha a 11. héten mennék?

Legjobb válasz: A nõgyógyászod nem adott beutalót?Az õ dolga.Nagy gond lenne a 11.héten menni!Nem hiába 12.heti vizsgálat.Ez az elsõ genetikai uh.Megnézik a baba méretét,orrcsontját,tarkóredõ méretét,és combcsontméretét,szívét.Nekem kellett telefonálni idõpontért.

A nõgyógyászod nem adott beutalót?Az õ dolga.Nagy gond lenne a 11.héten menni!Nem hiába 12.heti vizsgálat.Ez az elsõ genetikai uh.Megnézik a baba méretét, orrcsontját, tarkóredõ méretét, és combcsontméretét, szívét.Nekem kellett telefonálni idõpontért.
Szia!Ez attól függ, hogy van-e fogadott orvosod?Mert ha igen Õ csinálja a 12. heti UH-t-legalábbis nálam így volt.És csak hozzá kellett idõpontot kérni.De lehet ez is városonként változik mint sok minden.Ha az SZTK-ba jársz akkor szerintem oda kell idõpontot kérni.Mert megvan a rendje, hogy melyik napokon hány heteseket néznek meg. 12. heti UH hüvelyi, megnézi a doki a baba méreteit, nyakiredõt, végtagok megvannak-e, szívverés..stb. Én 11+4 naposan mentem erre a vizsgálatra és nem volt probléma. Boldog babavárást kívánok! 21 hetes
11hét és 2 naposan voltam UH-on egy haematóma miatt és akkor megcsinálták a genetikai UH-t is. Akkor vették le a vért kombinált teszthez is. Azóta megszületett a lányom.

A 12. heti genetikai UH-on mit vizsgálnak? Miben lesz másabb ez a vizsgálat?

Kötelez?en kell valamilyen leletet vinni? Kérhetik a vércsoportomat? Még nem voltam vérvételen. Másnap gondoltam beiktatni.

Legjobb válasz: Szia!én a mult héten voltam 12.-heti vizsgálaton.nemkell vérvételre menni(legalább is sok helyen),szoval ez az utolso hüvelyi ultrahang-vizsgálat.itt a doki nézi a baba-fejlõdését pl: hol helyezkedik a placentád=méhlepényed,magzatviz van-e,s normális-e,milyen az amnion-od=ez egy burok,ami a magzatot körit,van-e szivmüködés,illetve milyen a szivfrekvenciája /min ,ülömagasság= CRL,Bpd=2 halánték közti távolság, NL=ez a lényege ennek a vizsgálatoknak a nyaki bõrredõ vastagsága,van 1érték ezt nem lépheti tul-illetve nemlehet kevesebb sem,illetve nézi a végtagok számát hogy mind megvan-e,hasfal normális-e,és ez is nagyon lényeges hogy a köldökzsinorban megvan-e a 3 ér,s ezek vastagsága,és végül a Dg=ez hogy hanyadik hetet-napot töltötted épp!!!!!! Ennyi!!!!Vérvétel a 16.héten lesz,a 20.héten van egy komolyabb genetikai UH!!!! Boldog Babavárást!!! Üdv: 13hetes kismami :-)))) M

Szia!én a mult héten voltam 12.-heti vizsgálaton.nemkell vérvételre menni(legalább is sok helyen), szoval ez az utolso hüvelyi ultrahang-vizsgálat.itt a doki nézi a baba-fejlõdését pl: hol helyezkedik a placentád=méhlepényed, magzatviz van-e, s normális-e, milyen az amnion-od=ez egy burok, ami a magzatot körit, van-e szivmüködés, illetve milyen a szivfrekvenciája /min , ülömagasság= CRL, Bpd=2 halánték közti távolság, NL=ez a lényege ennek a vizsgálatoknak a nyaki bõrredõ vastagsága, van 1érték ezt nem lépheti tul-illetve nemlehet kevesebb sem, illetve nézi a végtagok számát hogy mind megvan-e, hasfal normális-e, és ez is nagyon lényeges hogy a köldökzsinorban megvan-e a 3 ér, s ezek vastagsága, és végül a Dg=ez hogy hanyadik hetet-napot töltötted épp!!!!!! Ennyi!!!!Vérvétel a 16.héten lesz, a 20.héten van egy komolyabb genetikai UH!!!! Boldog Babavárást!!! Üdv: 13hetes kismami :-)))) M
Megmérik a baba nyaki redõjét is az UH-n. De vérvételre nem másnap, hanem az UH napján kell menni.
Beutalón kivül semmit nem kell vinned. Ugyanaolyan ultrahangvizsgálat mint a többi, csak egy kicsit hosszabbb ideig fog tartani, mert a doki leméri a baba testrészeinek hosszát: a fejét, pociját, combját. Megnézi a szívét, s még ki tudja, mi mindent. Neked pedig lesz elég idõd körbevizslatni a gyermekedet. :)
Igaz, a nyaki redõt kihagytam és az orrcsontot, ami nagyon fontos, hiszen ebbõl már az orvosok következtetni tudnak arra, hogy a baba véletlenül nem Down-kóros-e. Ha már látszik az orrcsont, az szuper. A nyaki redõ pedig 3 mm vastagságot nem jó, ha meghaladja.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Minden jót mindenkinek

Lehetséges az, hogy babám szopta az úját a 12 heti genetikai ultrahangon? Mért van az, hogy a sima ultrahangon 2 nappal idősebb a baba mind a genetikain? A simán ultrahangon 12hetes és 6napos, a genetikain 12 hetes 4 napos. Most akkor melyik az igaz?

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

Legjobb válasz: Ez még annyira mindegy,hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt,és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem,eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.

Ez még annyira mindegy, hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt, és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem, eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.
Szia! Szerintem lehetséges, mivel én a 13. héten voltam genetikain, és a videón is látszik, hogy kétszer is elkezdte szopni az ujját. Ilyenkor már ki van fejlõdve annyira, hogy látod a kis kezét. Gondolhatod, már rongyosra néztük a felvételt:) Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Akkor még sem káprázott a szemem:) Doki is mondta nézze csak babája szopja úját:) Úgy örültem neki, mert közbe járt keze, lába, és látszott rajta, hogy jól érzi magát.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!További szép babavárást, ennél szebb nem is lehet egy nõ éltebe:)

Az integrált teszt eredménye 1:490, az AFP a 15. héten 0, 95, a 16. héten 1, 1. A 18. heti genetikai UH-n semmi rendelleneset nem találtak, de a baba méretei szerint nem 18, hanem 19 hetesnek felel meg. Biztos, hogy egészséges a babám?

Én 38 éves vagyok. Az integrált teszt eredménye 1:490, az AFP a 15. héten 0,95, a 16. héten 1,1. A 18. heti genetikai UH-n semmi rendelleneset nem találtak, de a baba méretei szerint nem 18, hanem 19 hetesnek felel meg, tehát nagy baba.

Legjobb válasz: A korodból kifolyólag alacsonyabb az integrált teszt eredménye, de 250 fölött azt mondják nem kell aggódni. A kicsik meg mindig máshogy fejlõdnek. Most lehet, hogy 1 héttel idúõsebbnek tûnik a méretei alapján, de lehet, a következõ UH-n meg pont a korának megfelelõ lesz. Szerintem próbálj megnyugodni. Az integrált teszt eredménye negatív. Az AFP-d jó. Genetikai Uh-n sem láttak semmit. Nyugi!

A korodból kifolyólag alacsonyabb az integrált teszt eredménye, de 250 fölött azt mondják nem kell aggódni. A kicsik meg mindig máshogy fejlõdnek. Most lehet, hogy 1 héttel idúõsebbnek tûnik a méretei alapján, de lehet, a következõ UH-n meg pont a korának megfelelõ lesz. Szerintem próbálj megnyugodni. Az integrált teszt eredménye negatív. Az AFP-d jó. Genetikai Uh-n sem láttak semmit. Nyugi!
Szerintem igen, egészséges, ha bármi gond lett volna, akkor azt már látták volna. Igaz, hogy már benne vagy a terhességi korban, de 35. fölött amúgy is fel kell ajánlaniuk a magzatvíz mintavételt, ha azt igénybeveszed, akkor ott 100%-os bizonyosságot kapsz. Bár ennek van vetélési kockázata. De azért a 490-bõl az 1 szerintem elég nagy ahhoz, hogy ne legyen semmi gond, ráadásul az afp is jó és a genetikain sem találtak rendelleneset, ezért próbálj meg megnyugodni! 4, 5 hós kislány anyukája.
szerintem semmi gond, sõt. nagyon szépen fejlodik, valoszinuleg nagyon jól vigyázol rá. azt hiszem nem 1:250tõl, hanem 1:150tõl van ok aggódni, szóval messze vagy te még attól. nyugi.
Szia! Az integrálton nekem is egy héttel nagyobb volt a bébi, majd a következõ ultrahangra meg már 2 nappal kisebb volt a koránál. Emiatt ne aggódj, mindenki a saját kis tempójában fejlõdik. Szerintem Õ csak jól érzi magát a pocakodban. 24.hetes kismami

Most megyek a 18. heti genetikai ultrahangra. Nem magánrendelésre hanem kórházba. Ilyenkor apuka jobb ha otthon marad?

Legjobb válasz: Ahogy te szeretnéd! Nálunk a 20. héten küldenek el, így én a héten voltam (kórházban). A férjem sajnos nem ért rá, így egyedül mentem. A váróban még ketten vártak a vizsgálatra, mindketten párjukkal. Beengedték õket, (szerintem mindenütt így van) mosolygós arccal jöttek ki. A genetikai ultrahang hasi UH. Te döntesz. Együtt biztosan bensõségebb.

Ahogy te szeretnéd! Nálunk a 20. héten küldenek el, így én a héten voltam (kórházban). A férjem sajnos nem ért rá, így egyedül mentem. A váróban még ketten vártak a vizsgálatra, mindketten párjukkal. Beengedték õket, (szerintem mindenütt így van) mosolygós arccal jöttek ki. A genetikai ultrahang hasi UH. Te döntesz. Együtt biztosan bensõségebb.
Ha a párom ráér, akkor én mindenhova magammal cipelem ami a babáról szól.A férfiakban az apai ösztön nehezebben alakul ki, mint a nõkben az anyai.Majd csak akkor fogják érezni, h apák igazán, ha már megszületett a gyermek.De ha elcipeled magaddal szívhangot hallgatni, vagy UH-ra, akkor neki is könnyebben megy.Jobban érzi azt, h már most egy ember aki a pocakodban van.
Például a SOTE I. ben nem engedik be a hozzátartozókat, de épp ezért vannak lehetõségek, hogy vegyél képet, felvetesd videóra, még akkor is ha nem magán dokihoz mész... Pl egy sima kép 500 egy színes (de ezt nem mindig tudnak csinálni) 1000, vizsgálat videókazira rögzítése 2500, és hamarosan lesz lehetõség a DVDre íráshoz is. Valahol érthetõ is, hogy nem engednek be, hisz egy rendelõben több gép is van, és azokat csak egy vékony paraván meg egy függöny választja el, engem pl eszméletlenül zavart volna, ha az elsõ hüvelyi UHnál hallom egy idegen pasi lelkendezését a másik gépnél, valamint biztos tiszta "görcsös" lettem volna, nem tudtam volna lazítani. Igaz állítolag itt is néha néha bemehetnek az apák, ha fogadott doki van, valamint nincsenek tele a vizsgálók.
Ahogy ti szeretnétek. A legtöbb helyen nem gond, természetesnek veszik, hogy apa is ott akar lenni. Ráadásul ez egy kicsit hosszabb, alaposabb vizsgálat, nagyon jól látszik már a picur, nem érdemes kihagyni. Kérésre fel is vehetõ. Jó babavárást!
Ha apuka akar menni, had menjen veled. Ha meg szívesebben maradna otthon, az se baj. Az én párom sose jött velem egy vizsgálatra se, mégis csodás apukája a 2 gyerkõcünknek.
Fantasztikus élmény, vidd magaddal. Az én párom nem egy lelkizõs. bújós típus, de ettõl úgy elérzékenyült, hogy el se lehet mondani. Nekem már a 12 hetesen is bent volt, az is hasi volt. Én sem tudtam, hogy mire számítsak, megkérdeztük és beengedték. Nem is gondoltam, hogy el akar majd jönni, és most jobban várja a követketõt, mint én. Szerintem ezekre az élményekre nekik is szükségük van!!!
Mi holnap megyünk és jön apuka is(kórházban lesz a vizsg.).Elõre megkérdeztem, hogy apuka jöhet-e és igen volt a válasz.Szerintem te is vidd magaddal, biztos nagy élmény lesz.Én már várom.18 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!