Találatok a következő kifejezésre: A héten be a 39. hetemet (19 db)

Ma töltöttem be a 39. hetet és nincsenek jóslófájásaim. Beindulhat így is a szülés egyik pillanatról a másikra?

Nem is keményedek sokat.Ez azt jelenti,hogy még nem akar jönni a picúr?2 hete 1 újnyira nyitva voltam (2111),pénteken megyek csak újra dokihoz.Nem tudom tágultam-e azóta.Keveset mozog nagyon,de alig keményedek.Beindulhat így is a szülés egyik pillanatról a másikra?Tudom,még van egy hetem,de már úgy várom.Remélem nem fogom túlhordani.Mindenképp sokat keményedik a poci a szülés elötti napokban,hetekben?

Legjobb válasz: Simán beindulhat, mert nekem is így indult be. Szerda este még a doki megvizsgált és adott idõpontot másnapra NST-re. De oda már nem tudtam elmenni, mert hajnalban megszültem. Ez a 40. héten volt. Nekem se jóslófájásaim nem voltak, se a pocakom nem keményedett. Igaz ugyan, gogy az utolsó vizsgálatnál 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.

Simán beindulhat, mert nekem is így indult be. Szerda este még a doki megvizsgált és adott idõpontot másnapra NST-re. De oda már nem tudtam elmenni, mert hajnalban megszültem. Ez a 40. héten volt. Nekem se jóslófájásaim nem voltak, se a pocakom nem keményedett. Igaz ugyan, gogy az utolsó vizsgálatnál 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.
Te nem csak, h nyitva vagy kivul, de a belso es a kulso mehszaj is megnyilt, es a mehnyak megrovidult 3rol 2cm-re, szolval elvileg barmikor beindulhat :)
Szia! Én vasárnap töltöm a 39. hetet. Már múlth ét kedden 3211 volt a méhszáj / elõtte egy héttel még 3000 volt/és a doki azt mondta bármikor beindulhat. Vasárnap délelõtt elkezdett fájni a derekam és a keresztcsontom, majd 13-17-ig rendszeresen jöttek a 10 percenként a mensi szerû fájások utána mintha elvágták volna. Kedden voltam NST ami teljesen jó volt. Vizsgálat nem volt a doki szerint minek zargason / pedig kíváncsi lettem volna a méhszájállapotára/. Jõvõhét keddre kaptam megint idõponot NST-re. Ma megint kezdett görcsölgetni a hasam, de megint elmúlt. Nekem úgy kezdõdik, hogy elkezd fájni a derekam utána összehúzódik a meéhem és elkezd görcsölni 20-30 másodpercig, mint amikor megvan. Már én is várom, hogy elõbújjon a babó. kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) A szeméremcsomton az nekem is nagyon fájt napokig.1 hete kezdõdött, de már nem fáj annyira.Akkoriban néha a csípõmet is fájlaltam, meg idõnként belenyilal a combomba egy pillanatra.Naponta többször van székelési ingerem, ilyenkor picit görcsöl a hasam, de elmúlik a wc-n.Székletem is gyakrabban van, napi 2-3 alkalommal.Mindezek egy hete tartanak.Úgy mennék már szülni.:)
Én is produkáltam már minden itt felsorolt tünetet, de túlhordásban vagyok 5. napja. Az nst jó, a magzatvíz jó, a méhszájam hétfõn még 2100 volt, ma már ha jól látjuk a védõnõvel 0111-et írt a doki a könyvbe, ami bíztató:-) Fájásaim , keményedéseim nincsenek, jól vagyok, semmi tünet. Kb 5 hete volt nekem is hogy nagyon fájt a szeméremdombom, n api többszöri hasmenés, stb... de a jóslófájsaim is eltûntek... Ma azt mondta a védõnõ mikor rám nézett, hogy még a héten meglesz a baba:-) Remélem és neked is jókat kívánok, elsõsororban türelmet, és szép szülést:-)
Szia nekem is több mint 1 hete vannak ezek a tüneteim.Ma nagyon fáj a szeméremcsontom, nembírok ülni sem, meg a derekam.Hasmenésem is van több napja, de mégis túlhórdom a babót.Ha nemsikerül a babónak elõjönni vasárnapig, akkor sajnos szülést kell indítanni.

A nyakdugonak mindenfelekeppen ell kell hogy tavozzon? Most tolltottem be a 39. hetet de meg semmi! Jellentheti azt h tul fogon hordani, v mostmar minden nap varhato?

Tegnap ota rosszul vagyok,itt-ott vannak gorcseim,gyorsan ell is mullanak!

Legjobb válasz: Van akinek nem távozik, vagy nem veszi észre. Nekem is szerintem csak az utolsó héten ment el, és túlhordtam 8 napot. Bármikor indlhat, ezt nem lehet megmondani.. Türelem:-)

Van akinek nem távozik, vagy nem veszi észre. Nekem is szerintem csak az utolsó héten ment el, és túlhordtam 8 napot. Bármikor indlhat, ezt nem lehet megmondani.. Türelem:-)
Szia! nekem nem ment a nyákdugó, de én is görcsölgettem. Teljesen a kiírt idõpontban kezdõdött. Amikor beértem a kórházba, már 7 perces fájásaim voltak. A burkot megrepesztették, mert azt mondta a szülésznõ, hogy ezekkel a görcsökkel két napig is elvajúdnék. Gyors, könnyû szülést!

Csütörtökön töltöm be a 39. hetet. Kell még szednem a MagneB6-ot, amit a 16 héttől szedtem a keményedésekre?

Legjobb válasz: szia! nem. nekem azt mondta a doki a 37. héten abbahagyhatom. ilyenkor már nem kell, hogy a magnézium lazítsa a méhed izomzatát. (azt is mondta a doki, hogy a magnézium azért nem annyira erõs, hogy vissza tudja tartani a babát, ha meg akar születni)

szia! nem. nekem azt mondta a doki a 37. héten abbahagyhatom. ilyenkor már nem kell, hogy a magnézium lazítsa a méhed izomzatát. (azt is mondta a doki, hogy a magnézium azért nem annyira erõs, hogy vissza tudja tartani a babát, ha meg akar születni)
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy csak 36 hétig lehet szedni, mert utána tompítja a méhöszehúzódásokat és kitolhatja a szülés idejét.
Nekem az orvosom azt mondta a 36ik hétig szedjem, mert utánna már nem baj a keményedés meg a görcs azért nem kell szedni mert késleltetheti a szülés megindulását.A 36dik héttöl nem koraszülött a baba, neked meg már böven itt az idö hogy bármikor kibujjon, NE SZEDD TOVÁBB!Sok sikert és könnyü szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, én is így gondoltam!


Ma kezdtem a 39. hetet! Ártok azzal a babának ha kicsit több házimunkát végzek mint az utóbbi időben? Be indulhat a szülés ettől? A hasam elég erősen keményedik.

Méhszájam két hete volt 2220.

Legjobb válasz: Szerintem már ne fáraszd magad,tartogasd az erõd a babának.Nem hiszem,hogy gond lenne,max hulla fáradt leszel ha beindul a szülés.Én is most kezdtem,keményedek stb...már pihengetek,mert ha beindul,maximális erõvel akarok ott lenni. 39 h

Szerintem már ne fáraszd magad, tartogasd az erõd a babának.Nem hiszem, hogy gond lenne, max hulla fáradt leszel ha beindul a szülés.Én is most kezdtem, keményedek stb...már pihengetek, mert ha beindul, maximális erõvel akarok ott lenni. 39 h
Szia! Én 37 hetesen éppen erkélyt takarítottam, amikor elfolyt a vizem. Pihenj, ne erõlköjd, élvezd ki a magányt, hogy utána ezerrel babázhass!

Ha nyitva van a méhszáj pontosan 2111-es akkor lehet még szexelni? A 39 hetet töltöttem be, és ezt javasolták, mert állitólag beinditja a szülést.

Legjobb válasz: szia, igen beindíthatja. Úgyhogy szerintem már ne. Hagy döntse el a baba, hogy mikor akar kijönni.mi

szia, igen beindíthatja. Úgyhogy szerintem már ne. Hagy döntse el a baba, hogy mikor akar kijönni.mi
bocsi a "mi" az stornó a végérõ....csak a csajszim kalimpált bele..:) )
hivatalos álláspont szerint a 38. hét után és nyitott méhszájjal már nem ajánlott házaséletet élni mert a spermiumban található anyagok okozhatnak fertõzést és igen beindithatja a szülést de az jobb ha nem ilyen áron indul be. Nem is élveznéd a párod már nem mer megfogni sem és nem hiszem hogy érdekbõl - szülésbeinditás- kellemes élmény lenne. Ha havonta egyszer látjátok egymást még rendben van hogy szeretkeztek de csak ezért???? Nem ajánlom.

39 hetet ma töltöm be a babámat 2540gr-ra becsülték. Van valaki hasonló helyzetbe? Mit mond a dokitok mikor fogtok szülni?

Legjobb válasz: Ez csak egy sacc a baba lehet több is!!A barátnõmnek is 39.hétre született a babája 2450grammal és makk egészséges!!!!!Pici babád lesz,de az nem is baj,kinnt majd jobban hízik!!!! Könnyû szülést kívánok. 39heteske

Ez csak egy sacc a baba lehet több is!!A barátnõmnek is 39.hétre született a babája 2450grammal és makk egészséges!!!!!Pici babád lesz, de az nem is baj, kinnt majd jobban hízik!!!! Könnyû szülést kívánok. 39heteske
A kérdező hozzászólása: Nem vizesedem, már nem fáj semmim, alig keményedek, viszont nagyon nyugtalan vagyok, de már 1 hónapja. A kérdezõ voltam.

Aki a 38-39 hétben szült, hogyan indúlt be a szülés? Magzatvíz elfolyásával vagy fájásokkal indúlt a szülésetek?

38 hetes kismama vagyok, elsö baba, kislány

Legjobb válasz: Elsõ baba 41.hét fájásokkal, második baba 38.hét magzatvízelfolyás. Ez volt a rosszabb mert ezzel azonnal be kellett menni a kórházba és fél napig semmi se történt az égadta világon.

Elsõ baba 41.hét fájásokkal, második baba 38.hét magzatvízelfolyás. Ez volt a rosszabb mert ezzel azonnal be kellett menni a kórházba és fél napig semmi se történt az égadta világon.
Elsõ baba, szintén kislány. 39+4-en szültem. Fájásokkal indult.
Nekem pont 38hetesen indul be, elöször sietett a picur közbe pedig meg gondolta magát h mégsem akkar kibujni:) fájásokkal indult csak sajnos gyengék voltak a fájások igy 21óra vajudás után kaptam oxit rá 8órára meg is lett a kisfiam.50cm 3650g :)
38+4 hetesen, magzatvíz elfolyással kezdõdött, 5 és fél óra múlva megszületett a kisfiúnk :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
kereken 39. héten, magzatvíz elfolyással indult be, rá fél órára 5 perces fájások, 9, 5 óra után született meg a fiam.
38 hetesen szültem, magzatvíz folyt el elõször. A fájások csak késõbb kezdõdtek, de szerencsére beindult az is magától.
Ha van fogadott dokid, indít. Ha nincs, akkor a 42. héten indítanak.
Ez nem így van. A fogadott doki sem indít azonnal. Vagyis lehet hogy van aki igen, az enyém ráhagy 1 hetet. Én is ebben a cipõben járok pontosan.
Ez nagyban orvos es korhazfuggo. Sok helyen befektetnek 40 hetesen es vizsgalgatnak naponta, hatha beindul, valahol egybol inditanak, de van olyan korhaz is, ahol varnak egy-ket hetet, viszont ketnaponta be kell jarni vizsgalatra, nst-re.
Nekem volt fogadott orvosom. 40. heten semmi jele nem volt szulesnek, nem inditotta maris be, de egy hetig a szulesig bent kellett fekudnom a korhazba, es a 41. heten beinditotta a szulest.
doki, kórház, adott szituáció dönti el. sokkal jobb, ha magától indul meg a szülés, mint ha adnak oxytocint, meg egyebeket. aztán simán lehet, hogy elszámolták a baba korát (illetve nem akkor fogant, amikor szoktak, henem késõbb. a terhességet viszont menzesztõl számítják.) szóval lehet, hogya 42.héten magától szépen megszületne, de a doki valamlyen okból megindítja elõbb. ez senkinek nem jó. tehát ha nincs valami konkrét gond a túlhordással, akkor nem kell beavatkozni.

A héten töltöm be a 39. hetemet és már 2-3 napja nagyon fáj a derekam és sokszor enyhe görcseim vannak a baba alig mocog de a szívhangja tökéletes csak méhszájam 2100 már 2 hete! Mennyi lehet még a szülésig?

Amúgy eléggé lent van a hasam! Már nehezen bírom!

Legjobb válasz: Nekem le se ment a hasam, elötte a derekam se fájt, de szerintem 1 hétnél már nem lehet több. Dia

Nekem le se ment a hasam, elötte a derekam se fájt, de szerintem 1 hétnél már nem lehet több. Dia

Ha faros babám nem fordul be és császározni fognak, akkor az programozott császár lesz, tehát a 38-39. héten megcsinálják, vagy ilyenkor meg szokták várni, míg a szülés magától beindul, és úgy császároznak?

Legjobb válasz: Ez korházfüggõ és dokifüggõ. Nekem nem fordult be, betöltött 39 hetesen a dokim megcsinálta a császárt, nem várta meg míg beindul.

Ez korházfüggõ és dokifüggõ. Nekem nem fordult be, betöltött 39 hetesen a dokim megcsinálta a császárt, nem várta meg míg beindul.
Elnézést az Off-ért, de ezért miért kellene császározni? Nem akarod simán megpróbálni vagy más oka is van a császárnak? Mert a válasz is attól függ persze.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszi. Még bizakodok, hátha forgolódik egy kicsit. Csak lelkiekben jobb mindenre felkészülni.
Ha az elsõ baba faros az általában császárral végzõdik.Másodig babát már meglehet simán szülni.Tudom.Tapasztalat.7 hete szültem.Faros volt a baba.Simán megszültem, pedig rettegtem tõle.Örülök, hogy nem császároztak.
Engem nem hagytak vajúdni, meg se várták hanem egybõl mûtõ, örülök is.
A császár egészen biztosna biztonságosabb mint sima szülés. nekem mindkettõ császár volt, a másodiknál elõre tudtuk is, és megvárták amíg beindul. Már egy nappal túlhordtam és reggel még haza küldött a doki. És szombat éjjel császároztak, emlékszem nagyon kedvesen, de zsörtizett a mûtös stáb, mert volt aki már aludt, (köztük a dokim is) volt aki egy tök jó kalózós filmet nézett és lemaradt a végérõl. De hát így jártak.
Szia! Nekem nem csinálták meg elõbb a mûtétet, meg akarták várni amíg beindul a szülés. De betöltött 42 hetesen sem indult be semmilyen behatásra, így lett császár. Én rettegtem attól, hogy a faros babámat megszületik hüvelyi úton. Akkor már inkább császár.
Nekem is vár a dokim...a kiírt napig és megpróbáljuk a hüvelyit, pedig nagyon faros a kisaszzony:S Fosok rendesen, de megszülöm ha addig élek is:D Ada és Abi ^^
2. vagyok. Ha nem fordulna be, akkor se keseredj, nekem nagyon jó élmény maradt az egész, nagyon gyorsan gyógyultam, már másnap egyenes háttal jöttem-mentem a babámmal. Igaz az elsõ felkelés borzalmasan fájt, de 1 héttel a szülés után már nem is fájt. A vágá már gyönyörû! Sok boldogságot! 2 és fél hetes baba anyukája
Nekem végig faros volt, és megvárták, amíg beindul. Pont a kiírt napon császároztak meg. Ez tényleg doki és kórház függõ.
A kérdező hozzászólása: szombaton rákérdeztem a dokimnál, hogy hogy lehet szülni, ha nem fordul be a baba. Azt mondta, õ inkább vágna, mert 10* rizikósabb a természetes szülés a faros babánál. Elsõ babám lesz, nem akarok a saját fejem után menni, a doki csak jobban tudja tán, hogy hogyan jobb, mint én. Nem vagyok a császár híve, és még remélem, hogy befordul, hisz még csak 33 hetes vagyok, de ha a doki megmond valamit, akkor - ismétlem - nem merek a saját fejem után menni, annál is inkább, mert sosem szültem, nem tudom, mibe vágom a fejszémet.
nekem holnap lesz programozott császárom, mert vékony az elõzõ vágás hegvonala és a doki szerint nem bírná ki a kitolási szakaszt. Nekem nem várja meg, amíg beindul magától, de holnap azzal kezdi, hogy beindítja, mert ez élettanilag kell állítólag az anyának és a babának is. Én betöltött 39. hetes vagyok, amúgy péntekre voltam kiírva.
Nyugi, nekem is csak a 35. héten fordult be, addig a fenekét meresztette:) Biztosan neked is befordul! Könnyû szülést és jó babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!