Találatok a következő kifejezésre: A héten be a 39 (19 db)

Ma töltöttem be a 39. hetet és nincsenek jóslófájásaim. Beindulhat így is a szülés egyik pillanatról a másikra?

Nem is keményedek sokat.Ez azt jelenti,hogy még nem akar jönni a picúr?2 hete 1 újnyira nyitva voltam (2111),pénteken megyek csak újra dokihoz.Nem tudom tágultam-e azóta.Keveset mozog nagyon,de alig keményedek.Beindulhat így is a szülés egyik pillanatról a másikra?Tudom,még van egy hetem,de már úgy várom.Remélem nem fogom túlhordani.Mindenképp sokat keményedik a poci a szülés elötti napokban,hetekben?

Legjobb válasz: Simán beindulhat, mert nekem is így indult be. Szerda este még a doki megvizsgált és adott idõpontot másnapra NST-re. De oda már nem tudtam elmenni, mert hajnalban megszültem. Ez a 40. héten volt. Nekem se jóslófájásaim nem voltak, se a pocakom nem keményedett. Igaz ugyan, gogy az utolsó vizsgálatnál 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.

Simán beindulhat, mert nekem is így indult be. Szerda este még a doki megvizsgált és adott idõpontot másnapra NST-re. De oda már nem tudtam elmenni, mert hajnalban megszültem. Ez a 40. héten volt. Nekem se jóslófájásaim nem voltak, se a pocakom nem keményedett. Igaz ugyan, gogy az utolsó vizsgálatnál 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.
Te nem csak, h nyitva vagy kivul, de a belso es a kulso mehszaj is megnyilt, es a mehnyak megrovidult 3rol 2cm-re, szolval elvileg barmikor beindulhat :)
Szia! Én vasárnap töltöm a 39. hetet. Már múlth ét kedden 3211 volt a méhszáj / elõtte egy héttel még 3000 volt/és a doki azt mondta bármikor beindulhat. Vasárnap délelõtt elkezdett fájni a derekam és a keresztcsontom, majd 13-17-ig rendszeresen jöttek a 10 percenként a mensi szerû fájások utána mintha elvágták volna. Kedden voltam NST ami teljesen jó volt. Vizsgálat nem volt a doki szerint minek zargason / pedig kíváncsi lettem volna a méhszájállapotára/. Jõvõhét keddre kaptam megint idõponot NST-re. Ma megint kezdett görcsölgetni a hasam, de megint elmúlt. Nekem úgy kezdõdik, hogy elkezd fájni a derekam utána összehúzódik a meéhem és elkezd görcsölni 20-30 másodpercig, mint amikor megvan. Már én is várom, hogy elõbújjon a babó. kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) A szeméremcsomton az nekem is nagyon fájt napokig.1 hete kezdõdött, de már nem fáj annyira.Akkoriban néha a csípõmet is fájlaltam, meg idõnként belenyilal a combomba egy pillanatra.Naponta többször van székelési ingerem, ilyenkor picit görcsöl a hasam, de elmúlik a wc-n.Székletem is gyakrabban van, napi 2-3 alkalommal.Mindezek egy hete tartanak.Úgy mennék már szülni.:)
Én is produkáltam már minden itt felsorolt tünetet, de túlhordásban vagyok 5. napja. Az nst jó, a magzatvíz jó, a méhszájam hétfõn még 2100 volt, ma már ha jól látjuk a védõnõvel 0111-et írt a doki a könyvbe, ami bíztató:-) Fájásaim , keményedéseim nincsenek, jól vagyok, semmi tünet. Kb 5 hete volt nekem is hogy nagyon fájt a szeméremdombom, n api többszöri hasmenés, stb... de a jóslófájsaim is eltûntek... Ma azt mondta a védõnõ mikor rám nézett, hogy még a héten meglesz a baba:-) Remélem és neked is jókat kívánok, elsõsororban türelmet, és szép szülést:-)
Szia nekem is több mint 1 hete vannak ezek a tüneteim.Ma nagyon fáj a szeméremcsontom, nembírok ülni sem, meg a derekam.Hasmenésem is van több napja, de mégis túlhórdom a babót.Ha nemsikerül a babónak elõjönni vasárnapig, akkor sajnos szülést kell indítanni.

A nyakdugonak mindenfelekeppen ell kell hogy tavozzon? Most tolltottem be a 39. hetet de meg semmi! Jellentheti azt h tul fogon hordani, v mostmar minden nap varhato?

Tegnap ota rosszul vagyok,itt-ott vannak gorcseim,gyorsan ell is mullanak!

Legjobb válasz: Van akinek nem távozik, vagy nem veszi észre. Nekem is szerintem csak az utolsó héten ment el, és túlhordtam 8 napot. Bármikor indlhat, ezt nem lehet megmondani.. Türelem:-)

Van akinek nem távozik, vagy nem veszi észre. Nekem is szerintem csak az utolsó héten ment el, és túlhordtam 8 napot. Bármikor indlhat, ezt nem lehet megmondani.. Türelem:-)
Szia! nekem nem ment a nyákdugó, de én is görcsölgettem. Teljesen a kiírt idõpontban kezdõdött. Amikor beértem a kórházba, már 7 perces fájásaim voltak. A burkot megrepesztették, mert azt mondta a szülésznõ, hogy ezekkel a görcsökkel két napig is elvajúdnék. Gyors, könnyû szülést!

Csütörtökön töltöm be a 39. hetet. Kell még szednem a MagneB6-ot, amit a 16 héttől szedtem a keményedésekre?

Legjobb válasz: szia! nem. nekem azt mondta a doki a 37. héten abbahagyhatom. ilyenkor már nem kell, hogy a magnézium lazítsa a méhed izomzatát. (azt is mondta a doki, hogy a magnézium azért nem annyira erõs, hogy vissza tudja tartani a babát, ha meg akar születni)

szia! nem. nekem azt mondta a doki a 37. héten abbahagyhatom. ilyenkor már nem kell, hogy a magnézium lazítsa a méhed izomzatát. (azt is mondta a doki, hogy a magnézium azért nem annyira erõs, hogy vissza tudja tartani a babát, ha meg akar születni)
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy csak 36 hétig lehet szedni, mert utána tompítja a méhöszehúzódásokat és kitolhatja a szülés idejét.
Nekem az orvosom azt mondta a 36ik hétig szedjem, mert utánna már nem baj a keményedés meg a görcs azért nem kell szedni mert késleltetheti a szülés megindulását.A 36dik héttöl nem koraszülött a baba, neked meg már böven itt az idö hogy bármikor kibujjon, NE SZEDD TOVÁBB!Sok sikert és könnyü szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, én is így gondoltam!


39 hetet ma töltöm be a babámat 2540gr-ra becsülték. Van valaki hasonló helyzetbe? Mit mond a dokitok mikor fogtok szülni?

Legjobb válasz: Ez csak egy sacc a baba lehet több is!!A barátnõmnek is 39.hétre született a babája 2450grammal és makk egészséges!!!!!Pici babád lesz,de az nem is baj,kinnt majd jobban hízik!!!! Könnyû szülést kívánok. 39heteske

Ez csak egy sacc a baba lehet több is!!A barátnõmnek is 39.hétre született a babája 2450grammal és makk egészséges!!!!!Pici babád lesz, de az nem is baj, kinnt majd jobban hízik!!!! Könnyû szülést kívánok. 39heteske
A kérdező hozzászólása: Nem vizesedem, már nem fáj semmim, alig keményedek, viszont nagyon nyugtalan vagyok, de már 1 hónapja. A kérdezõ voltam.

Aki a 38-39 hétben szült, hogyan indúlt be a szülés? Magzatvíz elfolyásával vagy fájásokkal indúlt a szülésetek?

38 hetes kismama vagyok, elsö baba, kislány

Legjobb válasz: Elsõ baba 41.hét fájásokkal, második baba 38.hét magzatvízelfolyás. Ez volt a rosszabb mert ezzel azonnal be kellett menni a kórházba és fél napig semmi se történt az égadta világon.

Elsõ baba 41.hét fájásokkal, második baba 38.hét magzatvízelfolyás. Ez volt a rosszabb mert ezzel azonnal be kellett menni a kórházba és fél napig semmi se történt az égadta világon.
Elsõ baba, szintén kislány. 39+4-en szültem. Fájásokkal indult.
Nekem pont 38hetesen indul be, elöször sietett a picur közbe pedig meg gondolta magát h mégsem akkar kibujni:) fájásokkal indult csak sajnos gyengék voltak a fájások igy 21óra vajudás után kaptam oxit rá 8órára meg is lett a kisfiam.50cm 3650g :)
38+4 hetesen, magzatvíz elfolyással kezdõdött, 5 és fél óra múlva megszületett a kisfiúnk :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
kereken 39. héten, magzatvíz elfolyással indult be, rá fél órára 5 perces fájások, 9, 5 óra után született meg a fiam.
38 hetesen szültem, magzatvíz folyt el elõször. A fájások csak késõbb kezdõdtek, de szerencsére beindult az is magától.
Ha van fogadott dokid, indít. Ha nincs, akkor a 42. héten indítanak.
Ez nem így van. A fogadott doki sem indít azonnal. Vagyis lehet hogy van aki igen, az enyém ráhagy 1 hetet. Én is ebben a cipõben járok pontosan.
Ez nagyban orvos es korhazfuggo. Sok helyen befektetnek 40 hetesen es vizsgalgatnak naponta, hatha beindul, valahol egybol inditanak, de van olyan korhaz is, ahol varnak egy-ket hetet, viszont ketnaponta be kell jarni vizsgalatra, nst-re.
Nekem volt fogadott orvosom. 40. heten semmi jele nem volt szulesnek, nem inditotta maris be, de egy hetig a szulesig bent kellett fekudnom a korhazba, es a 41. heten beinditotta a szulest.
doki, kórház, adott szituáció dönti el. sokkal jobb, ha magától indul meg a szülés, mint ha adnak oxytocint, meg egyebeket. aztán simán lehet, hogy elszámolták a baba korát (illetve nem akkor fogant, amikor szoktak, henem késõbb. a terhességet viszont menzesztõl számítják.) szóval lehet, hogya 42.héten magától szépen megszületne, de a doki valamlyen okból megindítja elõbb. ez senkinek nem jó. tehát ha nincs valami konkrét gond a túlhordással, akkor nem kell beavatkozni.

Ma kezdtem a 39. hetet! Ártok azzal a babának ha kicsit több házimunkát végzek mint az utóbbi időben? Be indulhat a szülés ettől? A hasam elég erősen keményedik.

Méhszájam két hete volt 2220.

Legjobb válasz: Szerintem már ne fáraszd magad,tartogasd az erõd a babának.Nem hiszem,hogy gond lenne,max hulla fáradt leszel ha beindul a szülés.Én is most kezdtem,keményedek stb...már pihengetek,mert ha beindul,maximális erõvel akarok ott lenni. 39 h

Szerintem már ne fáraszd magad, tartogasd az erõd a babának.Nem hiszem, hogy gond lenne, max hulla fáradt leszel ha beindul a szülés.Én is most kezdtem, keményedek stb...már pihengetek, mert ha beindul, maximális erõvel akarok ott lenni. 39 h
Szia! Én 37 hetesen éppen erkélyt takarítottam, amikor elfolyt a vizem. Pihenj, ne erõlköjd, élvezd ki a magányt, hogy utána ezerrel babázhass!

39. hét teljesen zárt méhszáj, semmi panasz. Lehet, hogy ettől függetlenül hirtelen indul be a szülés esetleg még a kiírt időpont előtt?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet. Nekem a 42 héten indult be egyik percrõl a másikra elfolyt a magzatvíz, csak akkor már a mûtõasztalon feküdtem elérzéstelenítve, úgyhogy mindegy volt. Addig telejsen zárt voltam még elõtte 3-4 órával is. Szóval nyugi.

Persze, hogy lehet. Nekem a 42 héten indult be egyik percrõl a másikra elfolyt a magzatvíz, csak akkor már a mûtõasztalon feküdtem elérzéstelenítve, úgyhogy mindegy volt. Addig telejsen zárt voltam még elõtte 3-4 órával is. Szóval nyugi.
Nekem is így indult be a 39+5 napon. Elõtte való nap voltam dokinál, aki azt mondta 1 héten belül tuti nem szülök. Másnap elfolyt a magzatvíz teljesen váratlanul, szóval mégiscsak szülés lett belõle. Még mikor bementünk a kórházba akkor is zárt volt a méhszáj. Kb. 20 óra alatt lett meg a kincsem.
Sziasztok! De jó hogy föltetted ezt a kérdést!!!:-)))Ugyanúgy vagyok mint te kedves kérdezõ. Nekem ma pont ugyanazt mondta a dokim mint neked kedves második válaszoló.Teljesen lehangolódtam ezmiatt.De persze azért reménykedem hátha mégis elindul a nagyvilágba ez a kis csemete :-)))
Elképzelhetõ hogy megszülsz, de az hogy teljesen zárva vagy nem igazán jó. Egy ujjnyira már nyitva lehet ekkora az ember. Lehet hogy nem fogsz könnyen kitágulni.
A szülés elõtt már hetekkel kezd kinyílni az anyuka. A baba súlya miatt is, ahogy nehezedik a mégszájra. Én az utolsó 1 hónapban már 1 ujjnyira nyitva voltam és a késõbbiekben is szépen tágultam. ( szülés alatt) 1, 5 óra alatt megszültem. Voltak akik még az oxitocin hatására sem nyíltak ki. Csak fájásuk volt.
En ugy tudom, hogy optimalis es rendeltetesszeru esetben a mehszajnak vajudaskor kell nyilnia, nem elotte hetekkel. Nekem semmi bajom, megerzesem nem volt, de a kiirt datum elott 3 nappal arra ebredtem, hogy kemenyedik a pocak es elfolyt a magzatviz. A korhazba erven meg zart volt a mehszaj, fajasom nem volt, csak kemenyedes. Ket oraval kesobb jott az elso fajas, szuk harom orat vajudtam osszesen, majd kezdodott a kitolas. Az sem tartott sokaig, vagas, repedes nelkul szuletett meg a 4 kg-os fiam. Semmilyen erzestelenitot nem kaptam, mert olyan gyorsan tagultam, hogy nem volt ido adni (igaz, hogy nem is tartottam ra igenyt). Sem fajaserositot, sem semmi mast nem adtak be. Megis nyilt a mehszaj, ahogyan a nagykonyvben meg van irva. Kivanom hogy hasonloan sikeres es szep szulesed legyen!
A kérdező hozzászólása: Remélem azért könnyen megy majd a tágulás! ;) Köszönöm a válaszokat!

Milyen ha beindítják a szülést? 39 hetes ikres kismama vagyok. Senki nem gondolta, hogy eddig húzom. Minden rendben van, de ha a héten nem indul be, a jövő héten beindítják a szülést.

Legjobb válasz: Többféle lehetõség van. Nekem is beindították tavaly, kezdték azzal, hogy felhelyeztek egy ballont 24 órára (nem fájdalmas, felhelyezés után megtöltik vízzel, nem is érzed), hogy az tágítsa a méhszájat. Nekem ez erõs jóslófájásokat okozott, délután 3-tól másnap hajnal 5-ig, már 5 percesek voltak, de sajnos csak jóslók, alig tágultam. Az a jó, ha kiesik a ballon, akkor jól tágulsz. Van, akinek zselével próbálnak indítani, nekem az kimaradt. A végsõ megoldás az oxitocinos infúzió, az erõs méhösszehúzódásokat okoz (magyarul vajúdsz). Az 1-2 próbálkozásra be szokta indítani a dolgokat. Nálam sajnos nem mûködött, így császár lett, de nagyon sok pozitív példáról tudok, akiknek megindult így a szülés. Ne izgulj, ha beindítják, már jó kezekben vagy, felügyelet mellett, nem lesz baj.

Többféle lehetõség van. Nekem is beindították tavaly, kezdték azzal, hogy felhelyeztek egy ballont 24 órára (nem fájdalmas, felhelyezés után megtöltik vízzel, nem is érzed), hogy az tágítsa a méhszájat. Nekem ez erõs jóslófájásokat okozott, délután 3-tól másnap hajnal 5-ig, már 5 percesek voltak, de sajnos csak jóslók, alig tágultam. Az a jó, ha kiesik a ballon, akkor jól tágulsz. Van, akinek zselével próbálnak indítani, nekem az kimaradt. A végsõ megoldás az oxitocinos infúzió, az erõs méhösszehúzódásokat okoz (magyarul vajúdsz). Az 1-2 próbálkozásra be szokta indítani a dolgokat. Nálam sajnos nem mûködött, így császár lett, de nagyon sok pozitív példáról tudok, akiknek megindult így a szülés. Ne izgulj, ha beindítják, már jó kezekben vagy, felügyelet mellett, nem lesz baj.
Szia! Nekem is indították. Elõször burkot repesztettek, ez egyáltalán nem fáj. Ha nem indulnak be a fájások ettõl akkor jön az oxitocin infúzió. A vajúdásnál emiatt erõsebbek a fájások, de ki lehet bírni. Én megkértem õket, hogy ne kelljen feküdnöm, mert az nem bírtam. Így 4, 5 óra alatt meg lett a kisfiam. Ne izgulj! Minden rendben lesz. Jó szülést neked! 3 hónapos baba anyukája
De jó neked...! :) Gratulálok a két babához! Nekem elõször infúziót kötöttek, bár már 2 ujjnyira nyitva voltam, de egyáltalán nem voltak fájásaim. Aztán úgy kb. 1-2 óra múlva repesztettek burkot. Nagyon jól reagált a szervezetem, gyorsan tágultam, így burokrepesztéstõl számítva kb. 3, 5 óra múlva meglett a babó. Ha ikreid vannak és nincsenek befordulva, valószínûleg császározni fognak. Neked mit mondtak? Hogy fekszenek a babák? Gyors és könnyû szülést kívánok!
Én elõször kaptam az infúziót, majd méhtágító injekciókat, stb. Állítólag fájdalmasabb, mint a sima szülés, de ki lehet bírni! Az a jó az egészben, hogy "hamar" túl vagy rajta.
Valaki már korábban jól írta, hogy ikerszülés esetén, ha nincs mindkét baba befordulva, császároznak. Én még azt tenném hozzá, hogy szerintem ilyenkor nem indítanak szülést, ha mágától nem indul a betöltött 41 vagy 42. hétig (ebben nem vagyok biztos), akkor ugyancsak császár.
Hát nekem zselét raktak fel, az egybõl meghozta a fájásokat, de egybõl 2 percesek voltak, szünet nélkül, és nagyon erõsek. Én a végén már ordítottam a fájadlomtól. Ha úgy indítják meg, az fájdalmasabb, de felgyorsítja a dolgokat. A burokrepesztés szerintem nem hoz ilyen erõs fájásokat, csak olyanokat, amilyenek amúgy is lennének a természetes módon.

A héten töltöm be a 39. hetemet és már 2-3 napja nagyon fáj a derekam és sokszor enyhe görcseim vannak a baba alig mocog de a szívhangja tökéletes csak méhszájam 2100 már 2 hete! Mennyi lehet még a szülésig?

Amúgy eléggé lent van a hasam! Már nehezen bírom!

Legjobb válasz: Nekem le se ment a hasam, elötte a derekam se fájt, de szerintem 1 hétnél már nem lehet több. Dia

Nekem le se ment a hasam, elötte a derekam se fájt, de szerintem 1 hétnél már nem lehet több. Dia


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!