Találatok a következő kifejezésre: A héten az első (777 db)

Milyen jelek utalhatnak a terhességre az első pár hétben? Ugy az 1-2-3-ban? A teszt mennyi idö után miutatja ki ha terhes vok?

Legjobb válasz: A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.

A terhesség számítása hivatalosan nem a megtermékenyítéssel kezdõdik, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjával. (Hogy miért az egy hosszabb történet, de ezt azért írtam, hogy tudd: a terhesség elsõ, második hetérõl még beszélni sem érdemes). Azt követõen lehet kb két héttel megtermékenyítés, mert egy átlagos ciklusnál 12-14. napon van peteérés. A harmadik hét végére történhet meg a beágyazódás és ezután kezdõdik meg a hcg hormon termelõdése, amire a terhességi teszt épül. Kell egy bizonyos mennyiségû hcg-nek lennie a szervezetben ahhoz, hogy arra a teszt reagáljon, de mivel ez elég gyorsan nõ (két naponta duplázódik) így egy viszonylag érzékeny teszt a nem várt menstruáció napján már pozitívat jelezhet (ez már négy hetes terhességnek számít). Van, akinél viszont még hetekkel késõbb sem mutat ki semmit. Úgyhogy ha nem jön meg a mensid, akkor tesztelj reggeli vizeletbõl a kimaradt mensit követõ napon, ha negatív, akkor két naponta érdemes tesztet ismételni, vagy fel kell keresni a nõgyógyászt. Tüneteket azért nem sorolnék, mert nagy eséllyel nincsenek, illetve gyakori kora terhességnél az enyhe méhgörcs és mellfeszülés, ez viszont a legtöbb nõnél egyébként is elõfordulhat mensi elõtt, szóval erre nem lehet építeni. Az erõsebb tünetek (hányás, szédülés, hányinger) csak késõbb jelentkeznek, 6-8. hét környékén, már ha egyáltalán jelentkeznek.
A kérdező hozzászólása: 2, 5/tskg fehérjén és 2, 5/tskg ch-n vagyok
A kérdező hozzászólása: felvigyem 3/tskg-ra a ch-t?
Jó ez így.
A kérdező hozzászólása: elvileg heti 0, 5-1 kilót lehet fogyni
Elején több, fõleg ha van rajtad rendesen felesleg. + víz is megy.

Emlékszel még a babáddal az első hetekre? Elmeséled milyen volt?

legemlékezetesebb pillanatok? sokat sírt? vagy keveset?

Legjobb válasz: Az elsõ pár hét zombis volt.Nehéz volt nekem átállni a napirendre, a 3 óránként etetésre,ezáltal a kialvatlansághoz hozzászokni.Jó hogy hajnalban is felkelt enni amit meg is ivott 5perc alatt/tápszer/ viszont 1,5 óra volt mire visszaaludt,igy kb 1,5 órát tudtam aludni a következõ etetésig és ez egész nap igy ment.Amúgy sokan mondták hogy szerencsém van hogy ilyen nyugodt babám van,de én ezt akkor nem nagyon érztem.Szóval az a kimondott anyaság érzése, amikor már átéléssel tudtam gyönyörködni a babámban az csak pár hét múlva alakult ki bennem.Viszont azóta eltelt 2 év,és ha tehetném újra kezdeném:)

Elsõ este mikor elaludt rám tört a szorongás, hogy Úristen most mi lesz, itt egy emberke, egy új élet akire nekem kell vigyáznom. Megijedtem, kár volt! Engem már a kórházban ijesztegettek, hogy innentõl vége az életemnek, hogy most meg fogok halni a fáradságtól stb, de nem ez volt hangja nem volt , csak evett és aludt, utána jöttek azzal, hogy várjál majd késõbb! Most 6 hónapos és nekem az a legnagyobb problémám az, hogy unatkozom! Tudom, hogy ez hihetetlen de így van, nagyon jó baba. Nincs szorongás, nincs stressz, élvezzük egymás társaságát és boldogok vagyunk! Kívánom nektek is ugyanezt!
Az elsõ pár hét zombis volt.Nehéz volt nekem átállni a napirendre, a 3 óránként etetésre, ezáltal a kialvatlansághoz hozzászokni.Jó hogy hajnalban is felkelt enni amit meg is ivott 5perc alatt/tápszer/ viszont 1, 5 óra volt mire visszaaludt, igy kb 1, 5 órát tudtam aludni a következõ etetésig és ez egész nap igy ment.Amúgy sokan mondták hogy szerencsém van hogy ilyen nyugodt babám van, de én ezt akkor nem nagyon érztem.Szóval az a kimondott anyaság érzése, amikor már átéléssel tudtam gyönyörködni a babámban az csak pár hét múlva alakult ki bennem.Viszont azóta eltelt 2 év, és ha tehetném újra kezdeném:)
szerencsés vagy!én babóm 5hetes lesz, és az elsõ két hét síralmas volt, nem volt tejem, anyósom beleugatott mindenbe, nem aludtam soha éjjel.Most már kezdenénk beállni a 3-4óránkénti evésre, de most jött a hasfájás, ami tényleg azt jelenti, hogy 2óra amíg visszaalszik, aztán kezdõdik elõrõl.Mindenki azt mondja az elsõ 3hónap nehéz.Én már alig várom, hogy babóm vidám, mosolygós játszó baba legyen nekem.Türelem rengeteg türelem kell hozzá!:)
Az elsõ pár hét nálunk nagyon nyugodt volt. Kivéve a fürdetést. Ott is igazából az öltöztetés volt a gond, mert annyira sírt a kislányom, hogy nem értettem mi baja lehet. Õ az elsõ gyerekem és nekem kevés volt az a magyarázat, hogy "így szoktak a gyerekek", persze ennél többet én sem tudtam tenni, mint hogy elfogadjam. Az elsõ 2 hétben keveset sírt (és most már vicces), de azon is aggódtam, hogy miért nem sír, mikor a többiektõl mást hallok. Aztán utólag bepótolta. Sokszor néztem én is, hogy tényleg Õ az aki a hasamban volt és milyen hihetetlen, hogy van egy gyerekem, aki innentõl kezdve állandó lesz az életemben. Úgy éreztem soha nem voltam még ilyen boldog. Éjszaka sokszor mentem nézegetni, hogy megvan-e még, jól alszik-e stb., pedig 2 óránként kelt enni. Nem gyõztem betelni vele. Most már 7 hós, de még mindig van, hogy csak nézem és azt gondolom milyen szép, és örülök, hogy van...
én kb egy hónapig csak fejtem, szoptattam, ringattam, pelust cseréltem, mostam... olyan voltam mint egy zombi. aztán jött a hasfájós korszak. le se tudtam tenni, hordozókendõ ránõtt a hátamra:) a gyerekkel a kezemben bõgtem hajnali kettõkor az ágy szélén ülve, mert õ még nem aludt el én meg már nem is emlékeztem milyen aludni. a férjem meg nem értette, hová lett a boldog kismama. de amint elmúlt a hasfájás, nõtt a babám, kezdett mosolyogni, kommunikálni, sokkal könnyebb lett, és már rutinosan mennek a dolgok, ami az elején olyan macerás volt, pl fürdetés! már 6 hónapos és a család szeme fénye az én kis kincsem, és tudom, hogy legközelebb már sokkal könnyebb lesz, tapasztaltabb leszek én is. neked milyen volt? vagy elõtte állsz még?:)
Nem volt különösebben sírós a fiam az elsõ hetekben, és a hasfájás is csak késõbb jött (de az sem volt vészes). Talán furcsán hangzik, de engem a gyors gyarapodása (hízása) aggasztott. 3100-el született és 4 hetesen 4600 volt. Olyan hirtelen jelentek meg a kis hurkák és lett pufi a pofija, hogy úgy éreztem, Õ nem ugyanaz a baba, mint akit a kórházból hazahoztam. Depis voltam. Egyrészt amiatt, hogy kövér gyerek lesz, mert én biztos nem jól, jókor, és annyiszor szoptatom ahányszor kell. Másrészt, mert az a pici, gyönyörû újszülött elveszett. Harmadrészt pedig, mert ilyen hülyeségeket gondolok, hisz milyen anya vagyok én, aki azon kesereg, hogy a fia gyönyörûen fejlõdik. De szerencsére hamar túljutottam ezen. A fiam azóta is szépen nõdögél. 14 hós, 10 kg és persze gyönyörû :-)
Szia!Én 9 hete szültem az elsõ babámat.Természetesen boldog voltam és vagyok, de az elsõ pár hétrõl szinte csak az állandó sirás jut eszembe.Pedig nem hasfájós a babám hál istennek, de állandóan sirt , ha nem volt ölben.Szegénykém eleinte nem tudott szopcsizni, alig volt tejem, igy az elsõ 10 napban szinte éhezett, én meg ettõl sirtam, senki nem mondta hogy a babának a 20ml egy evésre kevés:-(((10 nap után kezdtük tápszerezni, és örültem hogy végre jól lakik a drágám:-))Szóval voltak nehézségek, de már túl vagyunk rajta, és egy édes vigyorgós kiscsajom van:-)))
off: ezen a bicepszsimogatáson nagyot nevettem! Bár gondolom akkor neked rémes volt... on: én is csatlakozom a zombik táborához. Igazából semmi másra nem emlékszem, csak a folyamatos fáradtságra. Nagyon sok fotó került elõ az elsõ hétrõl, és mindegyiket állítólag én csináltam, de erre sem emlékszem :) sokat sírt a drágám, hasfájós volt, kevés volt a tejem is neki. Én a kórházban sírtam folyamatosan, amikor ránéztem a babámra, valami hihetetlen, katartikus élmány/érzés volt. És a magzatmázos hajának az illata....az egyszerûen leírhatatlan....
Hát, nekem vegye volt. A kórházi tartózkodástól féltem, de kellemes élmény volt az az öt nap. Itthon kezdõdött a 'csak magatokra számíthatsz' idõszak. A fiam hála nyugis baba, de igazén nem emlékszem az elsõ 3 hónapra..furcsa..ami megmaradt, szopizás átlag 1, 5 óra / alkalom ebbõl következõen hátfájás, kevés tej, mindent megtenni a szaporításért, éjjel kelni fejni, aztán már nem bírtam felkelni, este fent maradni éjjel 11-ig akkor fejni.De amikor jól lakott akkor volt 4-6 órát is aludt egyhuzamban. Vigyáztam mit egyek, csak ha melléfogtam akkor volt hasfájás. Állandóan enni, inni, hogy legyen tejed. Amit szerettem a parkban napi 1-1, 5 órát üldögélni, olvasgatni amíg a fiam aludt. Így visszaolvasva szerencsés vagyok..kívánom másnak is, hogy 'csak ennyi' problémája legyen.
14:58-as vagyok. Nekem is hiányzott, hogy valaki elmondja a nehéz dolgokat is, és ne csak azt halljam, hogy majd ha a melledre teszik a picit amikor megszületik, minden elmúlik és te leszel a legboldogabb, vagy hogy a szoptatás maga az öröm (persze, akinek van teje, nem sebes a mellbimbója, nem üvölt a gyereke, stb) és még sorolhatnám. Utólag belegondolva legalább a védõnõ mesélhetett volna a nehéz idõkrõl. Hozzám volt olyan hogy a gyerekorvos jött fel (itt volt a környéken, megnézte a gyereket is és engem is) hogy hogy vagyok, és csak azt hajtogatta hogy egyek-egyek-egyek mert szarul nézek ki.. Ha a hugom gyerekáldás közelében lesz, tuti elmesélem neki a nehéz dolgokat is, tanulva az én esetembõl.. legalább neki legyen egy picit könnyebb.
Nekem egyszerûen csodálatos és fantasztikus volt és az is elsõ pertõl. Lehet sokan nem hiszek el (akiknek még nincs gyerekük) de én még a mai napig 15cm-vel a Föld felett járok és már egy éves elmúlt a Kincsem!
Fiatal anyukaként írok! Mi msot vagyunk 6 hónaposak én meg 18 és fél éves ( szülinapom elött 9 nappal született az én kislányom). Szülés elötti kis történetet is leírok. mindenki azt mondta hogy úgysem fogod bírni, meg milyen szörnyû lesz tanulás meg a gyerek együtt nem fog mûködni. Hát igen nem mûködött...február 5-én szültem mikor hazaértünk a korházbol én annyira féltem hogy milyen lesz nem leszek jó anya 18 évesen honnan fogom tudni hogy miért sír vagy bármi. De nagy meglepetésemre az én kis lányom a világ legnyugodtabb babája hagyott tanulni, szépen szopizott az elsõ hetek mesések voltak igaz egyszer kétszer van olyan a mai napig is hogy apukára hagyom pár órára mert úgy érzem kicsit sok és nem bírom. De nagyon örülök hogy beválaltam a kicsit igaz nem tervezett baba volt de így 6 hónap után belegondolva csodálatos hogy anyuka lehetek
Velem is ez volt, amit az utolsók írtak, hogy teljesen rózsaszín világot vártam és nagyon becsapva éreztem magam. Igaz, én nagyon kitartó voltam, így nem is voltam annyira zombi, na de 5-6 hónapos kora körül... Na, akkorra jött a depi meg a szenvedés, mert akkor már nem bírtam a nem alvást. Az elsõ hetek? :) Az nagyon jó volt. Igaz, a család beárnyékolta, de nagyon, mert mindenki jött a nyakunkra, de segíteni senki nem segített, csak kritizáltak és abnormális bánásmódot állapítottak meg a részünkrõl a gyerekkel szemben, hát, el sem tudjátok képzelni, milyen rosszul esett, pedig nincs nagy gondom a családdal. Igen, ültem bõgve az ágy szélén, hogy a kettõnk gyermeke alszik a kiságyban, hihetetlenül boldog voltam, csak az apja azt hitte, azért sírok, mert elegem van a családból és õ meg nagyon védte õket, bár nem adott nekik igazat. Szóval azt hitte, hogy csak mû-meghatottság volt az egész és valójában egész másért bõgök, így visszagondolva nem esett jól egyáltalán, de annyira örültem a Drágámnak, hogy baromira nem érdekelt, ki mit gondol. Most lesz 1 éves 4.-én. :)
Pedig van olyan, hogy minden stimmel és nincs zombi élet. Én szívesen átadtam volna a riogatókat, nekem nem vált javamra mert a gyerekem angyal volt de én nem tudtam totál ellazulni mert a riogatók szerint jön a fekete leves és ez nem ment ki a fejembõl és állandóan ettõl rettegtem, hiába volt jó mégis mindig attól féltem elmúlik, mert megmondták, hogy ilyen nincs... DE VAN!!!!!!
ugyanezt éreztem én is kedves utolsó, sõt, becsapva éreztem magamat, amiért senki sem figyelmeztetett a nehézségekre. Sajnos voltam annyira naív, hogy elhittem, minden rózsaszín habos egy kisbaba körül:S
én vagyok az 1. zombi 9:38-as. én nagyon örültem volna, ha valaki szülés elõtt elmondja, hogy ez vár rám. mindenki azzal jött, hogy milyen csodás anyának lenni stb. stb., mindenhol csak a békésen szundikáló, mosolygó babákat látni, a szoptatás esetleges nehézségeirõl nem is beszélve. én naiv, sok dolog eszembe sem jutott terhesség alatt! szóval ha nem is riogatásképpen, de elmesélhették volna páran, hogy lesz olyan, hogy délután még pizsiben, kócos hajjal a bevetetlen ágyra ültetem le a védõnõt, és megkérem, ha már itt van, addig figyeljen a picire, míg pisilek:) . viccen kívül, úgy 2-3 hónapig hordozókendõvel éltem, mert a babám vízszintben üvöltött, én meg nem bírtam hallgatni. éjjel úgy 1 körül aludt el, de továbbra is úgy 2 óránként kelt szopizni. túléltük:) így utólag már nem is volt annyira vészes, viszont szerintem most sokkal könnyebb, mint akkor volt!
csupa öröm, móka, kacagás volt az elsõ 4 hónap - az álmaimban. Egyébként folyamatos feszültség, hogy jól csinálom-e, mit hogy kell csinálni, miért sír, miért nem eszik, miért sír és miért is SÍR? Aztán 4 hónap után egyik vasárnap este megjelent az elsõ szociális mosoly a szája szegletében és onnantól kezdve kezdtünk kimászni a gödörbõl. :) 1 éves múlt 2 hete a kislányom és a pociban van az utánpótlás:) nagyon bízom benne, hogy a gyakorlat miatt lesz végre idõm élvezni is az anyaságot!
14:58!! Mintha csak én írtam volna! Azt hiszi az ember, csak neki volt ilyen nehéz a földkerekségen. De látom, vannak sorstársak, meg persze olyanok is, akiknek minden flottul megy...nem vagyunk egyformák.
14:56-osnak. Enyém sem szopizott, ez még pluszban nagy "öröm" volt. Éjjel-nappal 3 óránként keltem fejni , de közben egy újabb óra volt mire a babám megitta az 50-60 ml-t az üvegbõl. Sterilizáltam, majd kezdhettem az egészet elölrõl, mert ébredt újra....
Császárral szültem, utána nem tudtam sokáig szoptatni, hihetetlen volt, hogy ez a csöppség az én gyerekem, és nem akartak jönni az anyai érzések... Hulla fáradt voltam, nem láttam a "kiutat", pedig utólag nem volt olyan szörnyû. A férjem sokat segített. Aztán egyszer csak megszállt az anyai szerelem a fiam iránt, minden könnyebb lett, és azóta nagyon boldog vagyok, imádom a kis lurkót... A legcsodálatosabb dolog a világon anyának lenni :)
az utolsónak. Bárcsak anno több ilyet olvasgattam volna. Mindenki csak a szülés és terhesség "borzalmaival" traktált, aztán az semmi volt ahhoz képest ami utána várt rám. Nekem konkrétan borzadály volt az elsõ 3 hónap. 2 betegség, majdnem újra kórház, majdnem kiszáradás, egyvégtében bõgött egsz nap, [email protected] evett, [email protected] aludt, én bedepiztem. Áááá. Nem ezt vártam, nehéz volt, nehezen találtam meg az örömöt a dolgokban, az elején csak szenvedtem. De azért belejöttem és igazá az 1. év után lett nyugisabb, kevésbé bõgõs, nyafis a gyerkõcöm.
Jaj, ne ijesztgessetek maaar!!!!!! 29 heteske... Vagy jobb, ha szembe nezek a tenyekkel? Bogesben mar most nincs hiany...
Csatlakozom a zombiklubba:) ), bár inkább idegi értelemben! az én babám alvásával nem volt gond, de a szoptatás, fejés, hasfájós sírás stb kimerített. De legalább éjjel tudtam pihenni, ezért összeteszem a 2 kezem... sokan mondják, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, de én azt látom, hogy minél nagyobb, annál jobb vele, annál boldogabb vagyok én is, és õ is!
Én nagy hévvel, magabiztosan"na majd én megmutatom a világnak"jelszóval indultam neki a gyerek vállalásnak.Tehettem is hiszen gyerekklinikán dolgoztam. Na mikor hazaértünk a babával, még azt is elfelejtettem, hogy kell egy gyereket bepelenkázni.Bepánikoltam.Kislányom nagyon sirós baba volt, kevés volt a tejem, a mellszivó nem szivott, ha nem aludt-miért nem alszik, ha aludt-miért alszik.Állandóan bõgtem, azt gondoltam én erre nem vagyok képes.Nagyon féltem a felelõsségtõl, hogy mindent jól csinálok-e.Naplót vezettem mikor mennyit evett, hány dekát hizott, mennyit sirt, mintha otthon is ápolási dokumentációt kellett volna vezetnem.Depressziós voltam, igy utólag már tudom.Igen a 3.hónap a vizválasztó.Addig nem tudtam élvezni az anyaságot, sirattam a régi, kényelmes életemet.Ma már sokkal könnyebb a 6 hónapos lánykámmal.De azt mondom az elsõ hetek életem egyik legnehezebb idõszaka volt.
Nem valószínû, mivel dolgozik neki is jár néha egy kis egyedül lét...
heti 1-2 alkalom is bõven elég szerintem, ha minden nap találkoznátok, akk nagyon hamar megunnátok egymást és te is mehetsz hozzá :P
vagy fáradt nagyon kérdezd meg
már nincs mindennap arra pénze, h neked vigyen kaját és ajándékokat!
lehet h faradt ha minden nap dolgozik

Igényeltétek a segítséget az első pár hétben a szülés után? Ha igen, miben? Melyik időszak/hány hét a leghúzósabb?

nemsokára megszületik az els? babám, sokan felajánlották a segítségüket, ami jól esik, de fogalmam sincs, mit mondjak nekik, azt sem tudom, hogy mire készüljek. Lehet, hogy valóban szükségem lesz rá, lehet, hogy csak egyedül szeretnénk majd maradni.

Legjobb válasz: Császáros voltam. Én annyi segitséget kértem csak, hogy fõzzenek ránk 2-3 héteig. A nagyim megfõzött a férjem pedig elhozta. De készenlétben volt mindenki 1 hétig. Csak telefonálnom kellett volna, ha segitség kell. De 2 hét után, ha nem is minden nap, de fõztem magunkra. A férjem 2 hétig volt itthon velünk. 8,5 hós ikrek anyukája

Császáros voltam. Én annyi segitséget kértem csak, hogy fõzzenek ránk 2-3 héteig. A nagyim megfõzött a férjem pedig elhozta. De készenlétben volt mindenki 1 hétig. Csak telefonálnom kellett volna, ha segitség kell. De 2 hét után, ha nem is minden nap, de fõztem magunkra. A férjem 2 hétig volt itthon velünk. 8, 5 hós ikrek anyukája
Én is császáros voltam, a babám nappal alig aludt, eléggé kikészültem. Nemek anyukám és anyósom felváltva jöttek, fõztek és vasaltak. A férjem 3 hétig volt itthon, õ intézte a papírmunkát és a bevásárlást. Szerintem se legyen lelkiismeret-furdalásod, ha kéred, elfogadod a segítséget, jó lesz a felszabaduló idõt a babáddal, vagy csak simán pihenéssel töltened.
Nekem az elsõ héten anyósom volt itt meg a férjem is!Férjem nagyon sokat segített, bevásárolt, papírokat ügyintéztestb!Anyósom megfõzött úgy ahogy de utánna se elmosogatni se elpakolni, az meg hogy magától meglássa, hogy lejárt a mosógép és kikéne teregetni..ááá...tespedt a tv elõtt!na ez engem kifejezetten idegesített, jól felcsesztem magam rajta úgyhogy lehet jobb lett volna ha itt sincs, ráadásul még a fõztjébe se nagyon volt köszönet mert úgy befûszerezett mindent meg simán a levesbe egy fél fej kelkáposztát belefõzött, hiába mondtam neki, hogy ettõl fájhat a babám hasa!Persze mert õ soha nem szoptatott úgyhogy azt se tudta mirõl beszélek! A következõ héten itt volt anyum, na õ egy megváltás volt!Mindent megcsinált magától nem kellet külön kérni!Mosott, fõzött(elõtte interneten megnézte miket ehet egy szptatós kismama pedig annak idején õ se szoptatott minket bátyámmal tehát szintén gõze nem volt ezekrõl a dolgokról de legalább utánna nézett)takarított, megcsinálta a kertemet, bevásárolt és ami a legfontosabb:normális tanácsokat adott a babámmal kapcsolatba!ha sírt a babám õ szinte mindíg tudta, hogy miért és mindíg úgy megtudott nyugtatni engem is!Ja és amikor látta rjtam, hogy nagyon fáradt vagyok mindíg elzavart aludni, fõleg mikor a babám is aludt! Szóval összegezve nagyon jól jön a segítség csak nem mindegy, hogy kitõl! Gratulálok és könnyû szülést kívánok neked!
Én is császárral szültem, de meglepõen gyorsan gyógyultam. Édesanyám 4 napot töltött nálunk, az jó volt nagyon, de utána már gond nélkül elláttam egyedül a háztartást is. Én is azt mondom, hogy jobb, ha van segítséged az elsõ héten legalább, aztán még mindig elküldheted korábban, ha úgy érzed, jobb volna nélküle. Hirtelen odateremteni valakit, ha elutasítottad, és mégis kéne - az már nehezebb.
ja, nekem kb.3 hét vol, ami tényleg kemény volt. de ez függ attól is, hogy téged mennyire "vesz igénybe" a szülés. az biztos, hogy 6 hetet rá kell szánnod a pihenésre, hogy ne legyen gond.
pároddal várjátok a babát? nekem a férjem volt a legjobb segítségem, elsõ 2 hétben itthon volt. a nagymamák nálunk is ajánlkoztak, én azt kértem, hogy heti 1x fõzzenek nekünk (úgyis 2-3 napi adagot hoztak), megbeszéltük ki melyik napot vállalja. jó is velük elõre megbeszélni, hogy csak rakják le az ennivalót, vagy csak elmegy ért a párod. az elsõ 6 hét arról szól, hogy megismerjétek egymást a babával, nagyon nincs szükség látogatókra. (persze 1x meg kell nézniük a babát, de max.1órára hívjátok.) persze ez tapintat kérdése is. ha van olyan ajánlkozód, aki úgy tud segíteni, hogy közben nem fáraszt téged (pl.észrevétlenül elmosgat, kitereget és közben nem kell szóval tartanod), akkor az nagyon jól fog jönni. boldog babázást neked!
Nekem anyukám segített a legtöbbet. Az elsõ héten naponta jött, fõzött, mosott, vasalt. Takarítani nem kellett neki olyan sokat, legalábbis az elsõ gyereknél, konyhát söpörni, felmosni. A porszívózást, törölgetést, egyéb dolgokat a férjemmel megoldottuk.. Ezután még pár hónapig heti kétszer hozott fõtt kaját, alkalmanként néha kivasalt. Anyósom is hozott közben néha ételt (heti 1-2x), a többi napon vagy én fõztem, vagy volt még maradék. Ez már maga nagy segítség volt. Anyósom is segített néha vasalni, ha épp úgy jött ki a lépés. Ez fõleg akkor volt jó amikor már a 3. gyerekem is megszületett.
Abszolút megértelek, de vigyázz, nehogy úgy járj mint én. Büszkén és dölyfösen elutasítottam minden segítséget, mert hát én kemény csaj vagyok, és különben is, hadd legyünk békében itthon. Mindamellett én is császáros voltam, ikrek jöttek... jó nagy hülye voltam, hogy nem kértem a segítségbõl. Azt javaslom, hogy ha valaki néha szívesen kitakarít, kivasal, megfõz, bevásárol, azt fogadd el, köszönd meg. A babát viszont ne add ki a kezedbõl, hozzád és a férjedhez kell hogy szokjon, s az a normális, ha õt ti gondozzátok.
Nem igazán. Megõrültem volna, ha hetekig itt pörörg körülöttem valaki.
Nekem is a fõzés volt az elsõ hetekben "kritikus pont". Anyukám viszont fõzött ránk, úgyhogy ez nagyon jól esett. Párom pedig sokat segített a takarításban az elsõ hetekben. (Én is császáros voltam.)
Szia, én szerencsés voltam, mert a férjem 3 hétig velünk volt szülés után, óriási segítséget jelentett. Õ takarított, fõzött, bevásárolt, mert óriási fájdalmaim voltak az elsõ hetekben, ráadásul migrénes fejfájás is gyötört. A babám hasfájós volt, azzal is igen megszenvedtünk. Szerintem neki köszönhetem, hogy nem lettem depressziós, mert egyedül nem bírtam volna. Sokat sírt a babám pont a hasfájása miatt, bennem a baba sírása olyan szintû feszültséget indított be, amit még soha nem éreztem, a gyomrom is görcsben volt folyton. Fürdetésben is elkelt a segítség, amíg beletanultam mindenbe.
Én örültem, hogy a kispapa is kivett szabit, azért, hogy elintézze a TAJ kártyát és egyéb kártyákat a babának. Erre nem lett volna energiám. Párom anyukája pedig egy hétig volt velünk, az is nagyon jó volt, mert nem kellett takarítanom és fõznöm. Emiatt az elsõ négy hét nem is a legnehezebb volt, az azután jött. (mivel négy hétig csak aludt meg evett a lányom és utána kezdte hogy ha ébren volt, akkor vagy ordított, vagy rázogatni kellet a kis hátsóját és ez ment hónapokig. Aztán megtanult mászni, onnantól jobb volt, néha elfoglalta magát.) Tapasztalatból azt mondom, fogadj el segítséget. Szinte biztos voltam benne a szülés elõtt, hogy senkit nem akarok majd látni a babámon kívül egy darabig, de egyáltalán nem így volt, sokat segített, hogy volt kivel beszélgetni.
Nekem a kislányom egy tündér volt az elsö hetekben evett és aludt, így volt segítségem ami nagyon jó volt, mert fáradt voltam, megfözött, takarított, és enegem szorakoztatott (anyám + nénikém felváltva).Párom 5 hetet volt itthon. Èn egyedül lenni nem szeretek. De ha egyedül maradtam volna sem lett volna baj, mert lányom 1x kelt fel éjszaka. Akinek 2 óránként kel éjszaka + hasfájos szerintem az nem bírja egyedül az elsö heteket. Èn legalább is teljesen kimerültem volna, de mivel tudtam aludni éjjel így nem volt olyan húzos.
Ez egy olyan dolog, amit csak akkor fogsz tudni, amikor már benne leszel. Szerintem leginkább szüleid, testvéreid, rokonaid segítségét kérd. Megkérheted mondjuk a leendõ nagymamát, hogy fürdesse meg elõször babádat. Ismerõsök valószínû csak udvariasságból mondták, és olyasmire gondoltak, hogy esetleg fél órára bevállalják, mikor épp alszik és elmész fodrászhoz. Vagy átjönnek hozzád, és amíg te fõzöl, ügyelnek a kicsire, vagy csak átmennek és meghallgatnak. Gratulálok nektek sok boldogságot és könnyû szülést kívánok!
Én nem kértem segítséget, na jó, hétvégén anyósom fõzött, de amiben igazán kell segítség arra ritkán ajánlkoznak: kád súrolása, porszívózás stb.Megoldottam mindent egyedül, pedig 2 kicsivel voltam , a férjem is csak hétvégente volt itthon, 1 hét után már én takarítottam mindent.Mégis azt ajánlom, hogy a gyermekágyat próbáld kifeküdni, fõzést, takarítást bízd másra:)
Nálam apuka maradt itthon 2 hétig, összeszoktunk így szépen 3 -an.nem is volt semmi az elején, etetések között általában aludt, mindent megtudtam csinálni.én inkább most szorulnék segítségre, 5 hónapos, nappal alszik 3x20 percet, minden idõmet leköti.
A kérdező hozzászólása: ez a negyedik verzió :) )
A kérdező hozzászólása: "A ciklus 2.-5. napján is elkezdheti a tabletta szedését, ebben az esetben azonban (az elsõ csomag esetében) 7 napon keresztül kiegészítõ (barrier-elvû) fogamzásgátló módszereket is alkalmaznia kell." tehát a 7 nap akkor van, ha csak a 2-5. napon kezdem. de én az elsõn. akkor mi van most?:S
Minek után a menstruáció elsõ napján kell elkezdeni szedni, ezért mondhatta barátnõdnek az orvosa hogy elsõ naptól, mert gondolodm feltételezi hogy menzesz alatt nem szexel. Amúgy mikorra elmúlik a menzeszed addigra védett vagy! Énis ezt szedem évek óta !

Vannak a terhessegnek az elso 3 hetben jelei? Ha pl. meg a mensi nem jott meg, masbol eszre lehet venni, hogy terhes vagyok-e? terhesegi teszt elvegzese nelkul?

Legjobb válasz: Amit majdnem mindenkinél olvasok, az a fáradtság érzés. Erõsebb fáradtsága szoktak az elsõ pár hétben panaszkodni.

Amit majdnem mindenkinél olvasok, az a fáradtság érzés. Erõsebb fáradtsága szoktak az elsõ pár hétben panaszkodni.
A kérdező hozzászólása: jaj igen mensi meg nem kelet megjojon!
Ez szert.mindenkinél eltérõ.van aki rögtön rosszul van, viszont van olyan is aki végig jól érzi magát.Nekem pl.a nem várt menzi elött már voltak tünetek.Hányinger egész nap, meg olyan nyugis voltam.Nem volt az a feszült érzés, mint mielött megjön.
Nekem a fáradság volt mensi elõtt már 1 héttel a hasszurka, és azt is észrevettem már elég korán hogy a szagokra érzékenyebb lettem. Pedik ekkor még a tesztem is negatív lett, de annyira éreztem hogy baba van a dologban. Aztán persze nemvárt elõtt 3 nappal pozitív lett:)
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat..

Mennyit hízott a babád az első három hétben?

Ha a kisbaba veszít a születési súlyából születés utáni pár napban, mennyi id? után "illik" visszaszednie és elindulni a gyarapodásnak?

Legjobb válasz: A legtöbb kórházban mire kiengednek addigra majdnem visszahízzák a babák a születési súlyt. A lánykám 2580-gr-mal született lefogyott 150 gr-ot .születési súllyal engedték haza és az elsõ hónap végére 3800 gr volt. a három hetes adatot nem tudom sajnos nem mértük heti szinten.

A legtöbb kórházban mire kiengednek addigra majdnem visszahízzák a babák a születési súlyt. A lánykám 2580-gr-mal született lefogyott 150 gr-ot .születési súllyal engedték haza és az elsõ hónap végére 3800 gr volt. a három hetes adatot nem tudom sajnos nem mértük heti szinten.
anyatejes volt.
1. fiú szül: 4400 gr 1.hét: 4100 2.hét. 4550 3.hét: 4750 4.hét: 5kg . lány szül:3950 gramm 1.hét: 3700 2. hét:3950 3.hét: 4070 4.hét: 4290 2-3 hetes korukra szokták visszaszedni a születési súlyukat
mind a kettõ anytejes volt
Kisfiam 3150 g-al született és 3050 g-al jöttünk haza.Csak szopizott és nagyon gyorsan gyarapodott, 4 hetesen volt 4800 g.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! :) Ha a baba a harmadik hétig csak a kórházban leadott súlyt szedi vissza, az gond? Szóval, hogy lassú ütemû a gyarapodása, szerintetek?
Ez attól is függ, hogy mekkora volt a születési súlya és mennyivel került ki a kórházból. De például egy elhúzódó sárgaság is lassíthatja a súlygyarapodást. Figyeld, hogy van-e legalább napi( 24 óra)5 db. pisis pelusa, ha fekszik, nem-e horpad be a kutacsa, ezek mind jelezhetik, hogy szopik-e eleget.
Nekem az elsõ hét végére hízta vissza a születési súlyát. 3000gr volt amikor megszületett, most 2.5 hetesen 3510gr

Az baj hogy már a második babámat várom és a 18 hétben járok de még nem igazán éreztem a mozgását az első babámat ekkor már éreztem?

Legjobb válasz: Szia, én az elsõ babámat várom és a 20. héten éreztem biztosan. Minden terhesség más, szerintem nem kell aggódnod!

Szia, én az elsõ babámat várom és a 20. héten éreztem biztosan. Minden terhesség más, szerintem nem kell aggódnod!
szerintem se aggódj ez miatt én is a 18.héten járok a második babával, és csak néha érzek valami kis mozgást.az elsõnél megcsak a 20.ét után éreztem hogy rug, bár hozzákell tennem hogy egéz végig nagyon lusta baba volt na de atán mikor kibújt utána nemlehetett vele birni és most má 7 éves sporttagozatos skolába jár.és szerintem van egy kis hiperaktivitása is.

Miért fáj a szülés után öt héttel az első szeretkezés amikor császármetszéssel szültem?

Öt hete szültem császármetszéssel kisfiamat. Tegnap a párommal szeretkezni akartunk, de nagyon fájt és csípett a behatolásnál. Abba is hagytuk. Utána megnéztem a hüvelyem, és a bemenetnél úgy látszott, mintha kidudorodna valami, mintha a hüvelyem ki lenne fordulva kicsi darabon. Fájt utána a pisilés is. Nem tudom, hogy ez attól lehet-e, hogy nem húzodott még vissza rendesen a méhem, és lefele nyomja a hüvelyem? Kicsit megijedtem azóta, hogy ez mi lehet?

Legjobb válasz: nos én úgy tudom az elsõ vizsgálatig nem tanácsos szeretkezni. ez 6 héttel a császár után van. ekkor ellenõrzeki, minden rendben van -e? összeforrás, gyulladás... a többit az orvos fogja elmondani neked a vizsgálat után. remélem nincs nagy gond, csak az, h a tested kicsit elszokott ettõl a tevékenységtõl.

nos én úgy tudom az elsõ vizsgálatig nem tanácsos szeretkezni. ez 6 héttel a császár után van. ekkor ellenõrzeki, minden rendben van -e? összeforrás, gyulladás... a többit az orvos fogja elmondani neked a vizsgálat után. remélem nincs nagy gond, csak az, h a tested kicsit elszokott ettõl a tevékenységtõl.
Szia! Én 8 hónapja szültem császárral. Kivül-belül minden rendben van, de a mai napig is fáj a szeretkezés. Na nem úgy, mintha friss lenne a seb, de érzem, hogy van ott valami, ami régebben nem volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!