Találatok a következő kifejezésre: A héten a 39. hetet. Lehet (40 db)

Mi lehet az oka annak hogy egy hét alatt 3 kg-"híztam" a 39. hétben? Lehet hogy vizesedés, de az is lehet hogy a toxémia egyik jele? Mit tegyek hogy elmúljon a dagadás/vizesedés?

Ne eszek egyáltalán sósan, meg van a napi 2l folyadék, de egész nap dagadok, és reggelre is csak egy kicsit lappad. A véd?n?m azt mondta hogy még csak jelez a szervezetem. Ha jól tudom a toxémiának 3 jele van: a vizesedés, a magas vérnyomás és a fehérje a vizeletben. Nekem nincs magas vérnyomásom és nem talált fehérjét sem a vizeletben. "csak" egy hét alatt az a 3 kg. köszönöm a válaszokat: 38+5 hetes kismama

Legjobb válasz: Iszol málnalevél teát? Ennyi idõsen már bõven szabad, nekem teljesen megszüntette a vizesedést. És talán annak köszönhetõ a gyors vajúdás is. Remélhetõleg nem toxemia, de azért említsd meg az orvosodnak is.

Iszol málnalevél teát? Ennyi idõsen már bõven szabad, nekem teljesen megszüntette a vizesedést. És talán annak köszönhetõ a gyors vajúdás is. Remélhetõleg nem toxemia, de azért említsd meg az orvosodnak is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Még nem iszom a málnalevél teát, bár én nem hiszek az ilyesmikben. Sok embertõl hallottam hogy az segít a tágulásban is. Lehet hogy kipróbálom.
Szerintem csak vizesedés. Nekem is volt. A kezeim feszültek a legjobban. Nekem a petrezselymet ajánlották, hogy azt egyek sokat. Persze én sem hiszek az ilyesmiben, nem is vettem észre javulást. Szülés után még pár napig ilyen maradsz, csak szép lassan tûnik el. Én azt hittem, hogy szülés után néhány órával a vizesedés is elmúlik, erre kellett neki egy hét. Én amúgy szomjaztam volna 2 liter vízzel, nekem a 4, 6 liter kellett.

Egy barátnőmnek halva született a babája a 39. héten. Hogyan tudok segíteni? Mit lehet ilyenkor tenni, amivel enyhíthetem a fájdalmát?

Nem tudok semmit, csak egy sms-t írt. Arra fél óra gondolkodás után visszaírtam (nehezen reagálok az ilyen helyzetekre egy 7 hónapos kisfiú mellett), de azóta semmi. Aggódom, de nem merem felhívni, hátha azzal teszek rosszat. Írtam,h. ha szeretné, bemegyek hozzá, de mivel nem reagált, nem tudom, merjem-e keresni.

Legjobb válasz: Én írnék neki egy smst, hogy pl.: "Sokat gondolok Rád, együtt érzek Veled! Nem szeretnélek zavarni, de, ha bármikor tehetek érted valamit, kérlek szólj!"

Én írnék neki egy smst, hogy pl.: "Sokat gondolok Rád, együtt érzek Veled! Nem szeretnélek zavarni, de, ha bármikor tehetek érted valamit, kérlek szólj!"
A barátnõd azért írta az sms-t, mert tudatni szerette volna, hogy mi történt. Biztos hogy támaszra van szüksége.
az nem baj, ha sírsz, lehet, hogy õs is sírni szeretne még...menj be mindenképpen, nagyon kellemetlen ezt kezelni, de személyesen érdemes az ilyet végigcsinálni....
Utolsó vagyok. Nem is kell mondani semmit - nem is lehet mit - csak fogd meg a kezét.
Szörnyen sajnálom. De szerintem is menj be hozzá. Nem baj az ha sírsz te is hidd el. Én is ilyen bõgös lettem mióta megvan a kisfiam, de akkor is be kell hozzá menni.
én is a személyes megkeresést javasolom, ezt nem lehet telefonon, vagy sms-ben elintézni, lehet, hogy szüksége van egy hús-vér vállra, hogy kisírja magát. ha nem akar beszélni, bemész, megszorítod a kezét és szemébe nézel, ebbõl tudni fogja, hogy mellette állsz és ha kell fordulhat hozzá. de sms-t/telefont nem biztos, hogy egyáltalán képes értelmezni egy ilyen sokk után...
Szerintem is menj be hozza. Es ne kerdezz semmit csak legy mellette. Arra keszulj fel, hogy nem tudhatod nemkuld-e el melegebb elghajlatra, de alld a sarat mint jo baratno. Bratnom ugyanigy jart nem figyeltek ra oda elegge be volt mar vizesedve, bement hogy mar nem birja legyen valami es nem inditottak neki. Ket nap mulva meghalt benne a baba. Nehez ez a dolog nagyon, mert igen...mit lehet ilyenkor. Mi azt csinaltuk a ferjevel, hogy minen babacuccot kitakaritottunk lakasbol mire hazaengedtek. O zt mondta az jo volt, hogy nem volt ott. De nyilvan erzesek kulonbozoek. Ez egy rettenetesen nehez helyzet. Legy mellette es tarts ki barmit is mondd!
Menj be hozzá a kórházba, de a babáról ne kerdezz semmit, ha akar majd õ beszél róla, utánna hagyd gyászolni.Fájdalmas neki ami történt, ráadásul neked van egy babád, ami neki rossz lesz-akaratán kivül is-Nagyon sajnálom a barátnõdet, ez a világ egyik legszõrnyûbb dolga.
Szerintem, ha nagyon jó barátnõk vagytok akkor mindenképpen keresd meg. Hívd fel, kérdezd meg, hogy szeretne-e beszélni veled és ne sértõdj meg, ha mégsem szeretne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az a baj, h. tudom magamról, h. ha már csak a tv-ben egy beteg babát látok, sírok. Amióta megvan a kisfiam, még inkább érzékeny vagyok az ilyen dolgokra. Egyszerûen nem tudok lereagálni, kezelni egy ilyet. És félek, most nem arra van szüksége, h. amint meglátom, elbõgjem magam. Az sem érdekelne, ha elhajtana a fenébe, még fel is pofozhatna, ha azzal segíthetnék. Azt sem tudom, ilyenkor a nagyon sajnálom-on kívül mit mondhatnék még.
A barátnõm vetélése után együtt sírtunk a kórházi ágy mellett, egymással ölelkezve... Utóbb azt mondta, hogy az esett neki különösen jól, hogy van valaki, aki jelét is adja annak, hogy átérzi a helyzetet... Egyébként a bajban ismerni meg a nagyon jó barátokat! Én rohantam hozzá, amint megérkezett az sms: megoldottam a kisfiam felügyeletét, és már a kórházban is találtam magam. Menj, amilyen gyorsan csak tudsz! Ha ott úgy látod, hogy a háta közepére sem kíván (ez is benne lehet a pakliban), akkor se keseredj el, ez nem a személyed ellen szól, csak a helyzet nagyon nehéz, sokféle érzelem játszik szerepet ilyenkor egy embernél. Ekkor beszéljetek pár szót, és ha látod rajta, hogy nem vevõ a társaságodra, akkor szépen köszönj el, biztosítsd arról, hogy mellette vagy, ha bármiben segítségre szorul, és gyere el. De én azt gondolom, hogy inkább örülni fog neked, ha tényleg jó barátnõk vagytok!
Én nem mennék be. Írnék egy sms-t, hogy hívjon, ha kellek, aztán majd õ eldönti. Nekem ilyen szituációban nem a barátnõmre lenne szükségem, hanem a férjemre. Ha valóban szüksége lenne rád, akkor felhívott volna, nem csak sms-t írt volna (szerintem).
A kérdező hozzászólása: Tegnap este beszéltem vele, ma délelõtt megyek be hozzá, úgy nem akartam, h. váratlanul "meglepem". Próbálom összeszedni magam, remélem tudok majd segíteni.

A 39. hétben vagyok. 2 hete a súlybecslésen ugyanazt a súlyt mondták mint most. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Szia, en ugy tudom, hogy ez teljesen normalis.. sot, a legtobb kismama meg veszithet is (akar 1 kg-t) a sulyabol az utolso 3-4 hetben. Gondolom nem kivansz mar annyi mindent enni, a babo is eleg nagy, nincs akkora kaloria szukseglete. A szervezeted meg mar a szulesre keszul. 35 hetes kismama

Szia, en ugy tudom, hogy ez teljesen normalis.. sot, a legtobb kismama meg veszithet is (akar 1 kg-t) a sulyabol az utolso 3-4 hetben. Gondolom nem kivansz mar annyi mindent enni, a babo is eleg nagy, nincs akkora kaloria szukseglete. A szervezeted meg mar a szulesre keszul. 35 hetes kismama
Szia! Én 37 hetes vagyok és nekem már 34 hetesen is ugyan annyi volt a súlyom mint most.Ez normális!Attól még a babád növekszik rendesen!
Ugye a magzat súlyát kérdezed? Mivel csak becslés, ezért tévedhetnek és tévednek is sokszor. Azért becsülik meg, hogy észrevegyék a téraránytalanságot (=a baba nem fér majd ki). Az én dokim mindig csak annyit mondott, rendben van, meg hogy elõírásos, normális, a végefelé meg hogy nagy baba lesz (3900g, lett, második baba). Minden rendben van/lesz, ne aggódj!

Ma zártam a 39. hetet. Hetek óta vannak méhösszehúzódásaim, pár napja nagyon erősen nyillal a méhszájam, ma reggel pedig egy jó nagy adag véres nyák távozott. Mennyi időm lehet hátra?

Közben kb 20 percenként vannak er?s görcseim, közben nem vagyok képes megszólalni és iszonyúan jár az agyam, hogy mit kéne még gyorsan elintézni. Étvágyam viszont van. mennyi id?m lehet hátra?

Legjobb válasz: Hát benne van a pakliban. Amennyiben rendszeresek lesznek a fájások, mozgásra, pihenésre, meleg zuhanyra sem múlnak és egyre rövidebb idõként követik egymást és egyre hosszabb ideig tartanak akkor indulhatsz a kórházba.

Hát benne van a pakliban. Amennyiben rendszeresek lesznek a fájások, mozgásra, pihenésre, meleg zuhanyra sem múlnak és egyre rövidebb idõként követik egymást és egyre hosszabb ideig tartanak akkor indulhatsz a kórházba.
A kérdező hozzászólása: Igen, most már én is kezdem elhinni.Az utolsó 40 percben 7 percenként jöttek a fájások. Izgi.... :) köszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, valóban aznap du 17.37-kor (londoni idõ szerint) életet adtam kisfiamnak, Milánnak. :)
Ha már eddig kibírtátok ezt a kicsit szerintem már bírjátok ki.
hát max beindul a szülés ami 39 hetesen már nem gáz (nekem attól se indult be).... gumit azért használjatok ha már nyitva van a méhszájad a fertõzések miatt
A kérdező hozzászólása: Eddig meg nem volt nyitva.
15 hetesen gondolom azért tiltottak el, nehogy elvetélj. Ez 38 hetesen már nem áll fenn, maximum beindul a szülés, pláne 39 hetesen szerintem nem gond. Én a helyedben simán szexelnék :) . De az óvszert azt én is javaslom, a méhszáj bármikor kinyílhat, és tényleg fertõz veszély lehet akkor.

A 39. hétben vagyok benne! Észrevettem hogy a tisztasági betétem felázott, kivettem és most a bugyimon is van szintelen folt! Mi lehet ez?

A magzatvizem szivárogna? A baba faros, ekkor is ugyanolyan fájások vannak, mert azt hallottam hogy kisebbek! Úgy érzem hogy 15 percesek és ekkor kiegyenesedni sem tudok!

Legjobb válasz: Szia! Magzatvíz szívárog szerintem.Szerintem nem sokára babó lesz!Hajrá Szurkolok! Boldog Baba várást és Könnyû Szülést! 6 hetes kismama(3 hós kislány anyukája)

Szia! Magzatvíz szívárog szerintem.Szerintem nem sokára babó lesz!Hajrá Szurkolok! Boldog Baba várást és Könnyû Szülést! 6 hetes kismama(3 hós kislány anyukája)
Én nem tartanám kizártnak, hogy ez a magzatvíz, valamint hogy lassan beindul a szülés! Ha van dokid, vagy szülésznõd, hívd fel! Az a biztos, amit õk mondanak! Ha nincs, akkor a kórházat hívd, ahol szülni fogsz!
Azt nem érzed hogy szivárog az csak úgy jön:) Otthon vagy még?
Nem biztos tényleg, hogy érzed, csak ha már nagyobb mennyiségben jön, és akkor tényleg nem tudod visszatartani! Viszont figyelni kell, hogy hogy jönnek a fájások! Ha szaporodik, akkor bizony jön a babó! Ha valaki nem tudja eldönteni, hogy ez az igazi fájás, vagy csak jósló, akkor szokták tanácsolni a meleg fürdõt. Ha elmúlik, akkor jósló!
Most hogy állnak a fájások?
ha nem vagy nyitva, próbáld ki a fürdõt!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de miért nem érzem hogy szivárog? Azt mondják hogy lehet érezni hogy nem tudod visszatartani!A kicsim nagyon sokat mozog ma, akkor is lehet belõle babó hamarosan?
A kérdező hozzászólása: igen még itthon vagyok!
A kérdező hozzászólása: 15 percesek

Ha nyitva van a méhszáj pontosan 2111-es akkor lehet még szexelni? A 39 hetet töltöttem be, és ezt javasolták, mert állitólag beinditja a szülést.

Legjobb válasz: szia, igen beindíthatja. Úgyhogy szerintem már ne. Hagy döntse el a baba, hogy mikor akar kijönni.mi

szia, igen beindíthatja. Úgyhogy szerintem már ne. Hagy döntse el a baba, hogy mikor akar kijönni.mi
bocsi a "mi" az stornó a végérõ....csak a csajszim kalimpált bele..:) )
hivatalos álláspont szerint a 38. hét után és nyitott méhszájjal már nem ajánlott házaséletet élni mert a spermiumban található anyagok okozhatnak fertõzést és igen beindithatja a szülést de az jobb ha nem ilyen áron indul be. Nem is élveznéd a párod már nem mer megfogni sem és nem hiszem hogy érdekbõl - szülésbeinditás- kellemes élmény lenne. Ha havonta egyszer látjátok egymást még rendben van hogy szeretkeztek de csak ezért???? Nem ajánlom.

Ma kezdtem a 39. hetet. Tegnap voltam dokinál és azt mondta, hogy kezd kinyílni a méhszáj kb. fél újnyira van nyitva. Ez azt jelenti, hogy lehet ráhúzok egy pár napot a kiírt időtől?

Mert van aki ilyenkor már 2 újnyira van nyitva. Vagy ez nem jelent semmit. Május 2.-ára vagyok kiírva. De már úgy szertném a karjaimban tartani de attól félek,hogy nem lesz meg el?bb egy nappal sem.

Legjobb válasz: A kiirt idõben nagyon kevés baba születik,megértem,hogy türelmetlen vagy,de az is lehet,hogy beindulnak a fájások és jön a gyerek ...Szép szülést!

A kiirt idõben nagyon kevés baba születik, megértem, hogy türelmetlen vagy, de az is lehet, hogy beindulnak a fájások és jön a gyerek ...Szép szülést!
Szia!Én is 39 hetes vagyok, és ugyanebben a cipõben járok.Én 1 ujjnyira vagyok nyitva, de az nst-m a héten nem mutatott fájást.Én is babázni akarok már!! Búsuljunk együtt!! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszokat! Ezek az utolsó napok a legrosszabbak! Olyan nehezen telnek!
igen, lehet elöbb jön, de lehet még vár. A barátnöm a 30. héten nyitva volt de csak 39. hétre szült. én 4 nappal a kiirt dátumom elött. sok sikert

A 39. hétben még érdemes elkezdeni inni a málnalevélteát? Lehet hatása a szülés alatt?

Legjobb válasz: Szia. Erre nekem annyit mondott a védõnõm, hogy ártani nem árt. Szerinte max arra jó, hogy salaktalnítsa a szervezetet. Én nem hiszek a hatásában, de ez az én bajom. Mindenki másra esküszik, ha szeretnéd próbáld ki, bár már elég közel a szülés, ártani biztos nem fog. Könnyû szülést, örömteli babázást! 37 hetes kismama.

Szia. Erre nekem annyit mondott a védõnõm, hogy ártani nem árt. Szerinte max arra jó, hogy salaktalnítsa a szervezetet. Én nem hiszek a hatásában, de ez az én bajom. Mindenki másra esküszik, ha szeretnéd próbáld ki, bár már elég közel a szülés, ártani biztos nem fog. Könnyû szülést, örömteli babázást! 37 hetes kismama.
Szerintem sem fog megártani, nyugodtan elkezdheted. Én ittam a 37. héttõl, e sajna semmit nem segített... Minden jót!
Én most vagyok a 35. hétben, a 2. babámat várom és nekem is javasolták, mondván: gyorsítja a vajúdás alatt a tágulást... Hát nem is tudom, az elsõ babámnál mindenki azt mondta, hogy majd kipottyantom, mert rengeteget mozogtam, ráadásul a 3-on laktunk egy olyan házban ahol nem volt lift, így a rengeteg lépcsõzés is megvolt. Ahhoz képest 1 héttel túlhordtam a kislányomat és kb. 6 órát vajúdtam, ami azért nem kis idõ, fõleg hogy ismerek nem is egy olyan kismamát, aki az elsõ babáját pikkpakk megszülte. De ártani biztosan nem árt, pláne így az utolsó idõkben.
Szerintem még kezdj el gyorsan homeopátiás bogyót szedni, ami a tágulást segíti, az még jobban fog hatni.

A héten töltöm be a 39. hetemet és már 2-3 napja nagyon fáj a derekam és sokszor enyhe görcseim vannak a baba alig mocog de a szívhangja tökéletes csak méhszájam 2100 már 2 hete! Mennyi lehet még a szülésig?

Amúgy eléggé lent van a hasam! Már nehezen bírom!

Legjobb válasz: Nekem le se ment a hasam, elötte a derekam se fájt, de szerintem 1 hétnél már nem lehet több. Dia

Nekem le se ment a hasam, elötte a derekam se fájt, de szerintem 1 hétnél már nem lehet több. Dia

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!