Találatok a következő kifejezésre: A héten a 37. hetet, (396 db)

Ha az első babámat túl hordtam a masodik a 37. héten született meg, most a 3. -ná a méhszáj 2110 és 30. héten vagyok vajon meddig húzhatom?

Legjobb válasz: Ez azért nehéz kérdés,mert én például az elõzõ terhességemnél 2100-zal a 24. héttõl kihúztam a kiírás elõtt két nappal-ig.Most meg teljesen zárt a méhszájam,pedig 34 hetesek vagyunk és õ lesz a 4. babám.Szóval sem abból,hogy hányadik terhességed,sem abból,hogy mennyire vagy nyitva nem igazán lehet következtetni arra,hogy mikor fogsz szülni?

Ez azért nehéz kérdés, mert én például az elõzõ terhességemnél 2100-zal a 24. héttõl kihúztam a kiírás elõtt két nappal-ig.Most meg teljesen zárt a méhszájam, pedig 34 hetesek vagyunk és õ lesz a 4. babám.Szóval sem abból, hogy hányadik terhességed, sem abból, hogy mennyire vagy nyitva nem igazán lehet következtetni arra, hogy mikor fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Reméljük, hogy bennt marad bár már egyszer visszatartoták.
Szia.Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy õ mennyit pihent ezzel a méhszájértékkel, mert nekem is ennyi a 21.héttõl, és nekem szigorú pihenést írt elõ a doki.Te mennyit feküdtél, ill. mindent ugyanúgy csinltál mint azelõtt.Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Én sokat fekszem elõszõr csak 3100 volt a kb a 29. hétig utána 2100 rá egy héttel és rá megint egy héttel 2110. Úgy hogy nekem gyorsan nyílik ilyen szempontból. Neked?

Vizesedik a lábatok a 37. hét körül? Nekem a bokám 3 napja! és mitől fájhat a szeméremcsontom?

Legjobb válasz: Nekem egyelõre csak a kezem picit. (a gyûrû miatt érzem, meg éjszaka mintha zsibbadna, de nem vészesen.) A szeméremcsontom nagyon régóta fáj, egyre jobban és jobban, a tágulás miatt, teljesen normális állítólag. kitartást! :) üdv, 37 hetes

Nekem egyelõre csak a kezem picit. (a gyûrû miatt érzem, meg éjszaka mintha zsibbadna, de nem vészesen.) A szeméremcsontom nagyon régóta fáj, egyre jobban és jobban, a tágulás miatt, teljesen normális állítólag. kitartást! :) üdv, 37 hetes
37.hét körül ha nem olyan nagy foku a vizesedés a terhességgel jár, nincs baj.De ha jelentõsen nõt tõlle a sulyod az okozhat problémát.Egyél nagyon sok almát, kivit, mindkettö jo vizhajto.Pocold fel a lábaid ha pihensz, de idõnként mozgasd õket.Jo a láb sós vizben valo áztatása is.A szemérem csont kegyetlenül tud fájni, nekem már a 26hét ota fáj.Egy szülésznõ mondta nekem, hogy ott alul meglazulnak az izületek, ami kálcium hiány miatt is létrejöhet.Iszom a kálcium pezsgõ tabletát, tényleg mintha egy kicsit jobb lenne.
nekem pechem van, mert már a 28. héttõl kezdve vizesedek :( gyûrût nem tudok hordani, nem nagyon tudom behajlítani a kezemen az ujjaimon, és csak 1 tavaszi cipõ jön rám - és nem nagyon enyhül, bármit csinálok már beletörõdtem, hogy a szülésig így kell kibírni a szeméremcsont fájdalom normális, a baba már nehéz, nyomja lent a csontokat - gondolom már befordult a babád, mert amikor a fejecskéje lent van, akkor kezd az embernek fájni a folyamatos nyomástól
Nekem nem fordult még be 35hetesen, és nagyxon fáj a szeméremcsontom.

Miért baj, ha most 35hetesen megszülök, és miért kell a 37. heti "mérföldkövet" kivárni?

Eü-i dolgozó rokonom mondta, hogy jajj csak a 37. hétig bírjam ki, mert addig ha megszületik , nagy baj lehet a légzéssel. Nem értem miért baj ha valaki ilyenkor megszül, de ha a baba 7. hónapban születik, az kevésbé veszélyes. Valami a légzéssel kapcsolatban.

Legjobb válasz: A 37. hét végéig fejlõdik a gyermeked tüdeje. Engem a 37. hét végén császároztak meg. Pont ezért, hogy ne legyen baj. A tüdõ az utolsó ami kifejlõdik a baba testében. A 37. hét után már csak gyarapodási fejlõdés van.

A 37. hét végéig fejlõdik a gyermeked tüdeje. Engem a 37. hét végén császároztak meg. Pont ezért, hogy ne legyen baj. A tüdõ az utolsó ami kifejlõdik a baba testében. A 37. hét után már csak gyarapodási fejlõdés van.
A babának a tüdejének érettsége / éretlensége a magyarázat. A 8-dik hónapban félig van kialakulva a "surfactant faktor" mely a tüdõ éréséért a felelõs. Ha a kicsi a 7-dik hónapban jön a világra akkor idekinnt segítik elõ a tüdeje fejlõdését elejétõl a kifejlettség állapotáig, ha a 9-dik hónapban akkor pedig már kifejlõdött a tüdeje teljes egészében. A 8-dik hónap vízválasztó, félkész állapotú a baba tüdeje a kinti élethez, és ezért komplikáltabb ha valaki a 8-dik hónapban születik és ezért esélyesebb az életbemaradása a 7-dik hónapban és a 9-dikben.
Ennek szerintem nem sok értelme van. Öcsém 15 éve született, a 35. héten, és makk egészséges volt, nem is koraszülöttként kezelték. A tüdõk érése a 33. héten fejezõdik be.
Fogalmam sincs, de én kivárnám a 40.hetet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Szerintem még bent marad pár hétig, tehát nem aggódom. :) Jobb neki még bent. :)
Egyik barátnõm a 36. héten szült és a baba nem tudott biztonsággal önállóan lélegezni, 2 hétig volt inkubátorban. Vannak olyan babák, akiknek fejletlenebb a tüdejük ekkor, másoknak már kész a kinti életre. Ezt nem tudhatod.
A férjem a 7.hónapra született, a tüdeje nem volt kifejlõdve.Ma 31 éves., és asztmás.:(
A 19:14-es hozzászólóval értek egyet és õ meg is adta a kérdésedre a választ.
A kérdező hozzászólása: De miért veszélyesebb a babának, ha a 8. hónapban születik mint a hetedikben? Nem úgy lenne logikus hogy a 7. hónapban a legnagyobb a veszély, a 8. hónapban kisebb a veszély, a 9. hónapban meg a legminimálisabb??
A kérdező hozzászólása: Nem akarok megszülni most, nem azért kérdeztem! Mindenki azt mondja, csak nem bírják normálisan elmagyarázni hogy miért veszélyesebb a 8.hónapban megszülni. Ha 7. hónapban megszül valaki, az kisebb baj, mint a 8. hónapban megszülni. Nem értem miért!!! Valami a légzéssel kapcsolatos, de nem vágom. Ezt szeretném megtudni.
Ezt én sem értettem sokáig, vki itt a fórumon magyarázta, talán vmi olyasmi, h akkor még úgy félig érett a tüdejük és nehéz dönteni, h ell e segítség neki vagy sem, vagy vmi ilyesmi.Én sem tudom pontosan, nem vagyok szakérte:S
Az hogy jobb megszulni het honaposan mint nyolc honaposan, egy nagy nagyanyanyank korabeli marhasag, hisz logikus hogy minnel kozelebb kerulsz a negyvenedik hetre, annal fejlettebb a gyerek.Ammyi terhesseggel kapcsolatos oldal van a neten hogy nevetseges ezen filozni.

Van itt olyan kismama/anyuka akinek a babájának a 37-38. héten a bpd-je ekkora?

90mm Doki azt mondta,hogy kicsi baba lesz. Akinek a babájának ekkora bpd-je volt,mekkora súllyal,cm-vel született?

Legjobb válasz: Nálam mind a két gyerek Bpd-je hetekkel elmaradt az átlagtól. 36. héten 87 és 88 volt. Mindkettõnél bekerült a kiskönyvbe , hogy intrauterin retardatió, vagyis méhen belüli visszamaradottság, rendszeresen néztek lepényi keringést, de mindig jó volt, a lepény sem volt elmeszesedve egyiknél sem. Mindkettõ a 37. héten született, 3400g/53cm az egyik, 3470g/55cm a másik. Fejkörfogata mindkettõnek 34cm. Szerintem 37. hétre kimondottan nagynak számítanak és a fejük is normális méretû. Mindkettõ 80-90dkg-mal lett nagyobb, mint ahogy az uh alapján tippelték.

Nálam mind a két gyerek Bpd-je hetekkel elmaradt az átlagtól. 36. héten 87 és 88 volt. Mindkettõnél bekerült a kiskönyvbe , hogy intrauterin retardatió, vagyis méhen belüli visszamaradottság, rendszeresen néztek lepényi keringést, de mindig jó volt, a lepény sem volt elmeszesedve egyiknél sem. Mindkettõ a 37. héten született, 3400g/53cm az egyik, 3470g/55cm a másik. Fejkörfogata mindkettõnek 34cm. Szerintem 37. hétre kimondottan nagynak számítanak és a fejük is normális méretû. Mindkettõ 80-90dkg-mal lett nagyobb, mint ahogy az uh alapján tippelték.
A kérdező hozzászólása: a doki azt mondta nekem, hogy a baba a 3kg-t sem éri el bár mást nem mért neki csak a bpd-jét
Nyugi, ne idegeskedj.Már kérdeztél ezzel kapcsolatban, és válaszoltam akkor is.Nem biztos, hogy kicsi lesz a babád.A kislányom 2860gr született a 37 héten.De "lekörözte" utána azokat a babákat akik 3, 5 kg, vagy többel születtek.A másik kérdésednél én írtam, hogy a kisfiamnak 36 hetesen volt 88 mm bpd-je, mégis 3420gr 34-es fejjel született.
A kérdező hozzászólása: :)
Szerintem sem aggódj! Nem lesz semmi gond ha nem lesz 3kg-os a babád. Az én lányom 2750 grammal született a 37. hétre. Akkor mindenki azt mondta milyen picike. Nagyon hamar utolérte a vele egykorú, de nagyobb súllyal született babákat. Ma már 11 hónapos és 10kg20dkg!!
37.héten 90mm volt a bpd, rá két hét múlva szültem 3240g és 47 cm-rel a lányomat.Most 17 hónapos 10kg és 77 cm.ÉN alacsony vagyok, minden alkalommal megjegyezte az orvosom, hogy rövid combú mint az anyukája.
Nekem a 33 héten volt 82.6mm, és a 40 héten meg volt 90mm. És 3200 gr és 50 cm-el született 34 cm fejkörfogattal.

A 37. heti ultrahangon hosszabb combcsontot mértek, mint a 38 hetin. Nagyon ideges lettem, mert nőni kellett volna neki, ennek ellenére kisebb lett. Elmérhették, vagy az is lehet, hogy az egyik lába rövidebb mint a másik?

Legjobb válasz: A 38. hetin 69 mm, a 37. hetin pedig 71 mm. Aggódom, hogy lehet, hogy a két alkalommal két külön combcsontot mértek, és ha ez így van, akkor a jobb és a bal combja nem egyformán fejlõdik.

A kérdező hozzászólása: A 38. hetin 69 mm, a 37. hetin pedig 71 mm. Aggódom, hogy lehet, hogy a két alkalommal két külön combcsontot mértek, és ha ez így van, akkor a jobb és a bal combja nem egyformán fejlõdik.
Az elsõ vagyok, és mindkét alkalommal ugyanazon a gépen nézték?
ez velem is elõfordult, nem pontosak ezek az adatok.doki azt mondta kicsi lesz a babám ahhoz képest 51 cm és 3700 gramm_mal született.a súlyát is 3000g körül becsülte.ne izgulj.jó babavárást
Szerintem elmérték, nekem is volt olyan hogy a két uh között szinte alig nõtt valamit a comcsontja akkor én is megijedtem. Aztán a doki azt mondta hogy mindig más része növekszik jobban. A tiédnek lehet most a hasa vayg akármilye nõtt nagyobbat! Amúgy mennyit mértek, mert én is most voltam uh 36 hetesen nekem 66 mm volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat! Nem, két külön gépen nézte két külön orvos. Meg az egész olyan futószalag szerint történik. Fél perc alatt lemérik a fejátmérõt, a fej hosszát, a mellkast, a combcsontot, a köldökzsinórt, a méhlepény érettségi fokát és a magzatvizet. Mire nagy nehezen lefekszem, már kelhetek fel. Sajnos.

Van olyan kismama akinek a 37. héten fordult csak be a babája? Esetleg akinek megfordították külsőleg?

Legjobb válasz: a 37.héten fordult meg a lányom. simán megszületett 39.hétre.

a 37.héten fordult meg a lányom. simán megszületett 39.hétre.
Nagyon együttérzek veled. Ugyanilyen kérdésekkel bombéztam az oldalt 1 éve. Farfekvéses babám volt. Az elsõ 4, 5 kilós babémat simán szültem, a másodikra azt mondták, hogy nagyobb, mint az elsõ és még ráadásul faros is :-( Karácsonykor töltöttem a 39. hetet. Megbeszéltem a dokival, hogy mivel az elsõt is túlhordtam, nem valószínû, hogy hamarabb indulna, akkor itthon Karácsonyoznék a családommal, és 27én reggel jelentkezem a kórházban. Úgy volt, hogy aznap meg is császároznak 9 órakor, mivel a 24i UHán még faros volt az én babócám. 26án este beleültem a kádba, hogy most egy ideig úgysem lesz lehetõségem fürödni, ha meg beindulna véletlen a szülés a kádban, akkor másnap amúgy is szültem volna. Jó 1, 5-2 órát lazítottam így. Reggel a nagyot elvittük mamához, mi meg a férjemmel bevonultunk a kórházba. Ott derült, ki, hogy az én lányom mostmár megfordult és tökéletesen illekszkedik a szülõcsatornába, tehát császár lefújva. Irány haza, kicsit csalódottan. A lányom olyan jól érezte bent magát, hogy 42. héten január 12én született meg természetesen úton 4980 grammal, de fejjel elõre :-D A doki azt mondta, hogy látott már a 40. héten is megfordulni babát. Szerinte kádban, vagy medencében üldögélve sokkal nagyobb valószínûséggel fordulnak meg :-D
Nem éppen 37 hetesen... 31 hetesen fejvégû 32 hetesen faros 36 hetesen (a héten) fejvégû. Még van 4 hetem, de annyit forog, mozog, hogy nem tudom hogy lesz. Az elsõ babám végig medencevégû volt, nem fordult meg egyáltalán így Õ császáros volt.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, most mi a helyzet? Vagy megszültél már?

Azt érzem sokszor hogy nekem sohasem fog egészséges gyerekem születni, hogy sohasem érem el vele el a 37 hetet, mit tegyek? Mitõl lehetne jobb, nektek ilyen sohasem volt?

Mindig akad valami problema egyszerùen nem tudom èlvvzni a terhessègem, nagyon fèlek hogy kihat a babàra, nem tudom mi tèvõ legyek. Szerdàn töltöm a 24 hetet mèg nagyon sok van hàtra. Hematomàval, vèrröggel kezdtük az elsõ 8 hetet utànna mehlepeny volt rossz helyen, a 12hètn kaptam meg az elsõ jò leletem. 15 hètn görcsöltem, 20 magas vèrnyomàs most gyoygszerekkel kb jó, 22 hèten azt mondtàk tül sok a magzatvíz, most kell mennem kontrollra fèlek így is hogy múlt hèten magan uhn voltm ahol 35 perc utàn azt mondtàk a kisivel minden rendben. Tegnap elõtt èszrvettem hog kicsit szorosabb a gyûrû az ujjamon....hogy visszem èn ezt így vègig????

Legjobb válasz: Átérzem a helyzeted. 8.héttõl hematóma, 18.heti uh-n ciszta az egyik agykamrában, 21. héten vérzés. És még hátra van 13 hét :(

Átérzem a helyzeted. 8.héttõl hematóma, 18.heti uh-n ciszta az egyik agykamrában, 21. héten vérzés. És még hátra van 13 hét :(
A kérdező hozzászólása: :( sajnálom a lényeg hogy nem okoz gondot nála...mármint szervileg, testekig. Kívánom mimnél tovább húzzátok!! Nálam nincs változás de ez jó, 3 naponta nézik a méhlepény keringését egyenlõre jó...a magzatvíz nem nõ..és gyomortelõdés 95% látható...már rutinosan csokizva megyek uhra hogy ébren legyen és igyon...mert ha alszik akkor szokott minimális telõdés lenni... Most a 30 hetet céloztam meg amíg bent kell tartani .9 az még 4 hét...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem már megvan a 30 hét, szerencsére a baba is nagy (1720 g) de még így is jó lenne ha 4-5 hetet kihúznánk. Nagyon kényelmetlen a pocakom, az egyik felében van az egész gyerek, a másik fele üres :) Aludni csak a bal oldalon bírok, mert a jobb oldalamon dudorodik a baba. Furcsa ez az egész, legyen szerencsésen vége, és soha többet nem leszek terhes. A fiam is egyfolytában beteg, amikor aludni tudnék végre akkor õt kell nézni félóránként hogy lázasodik-e. 4-szer volt beteg november óta :( Ha a férjem akar még egy gyereket, majd õ kihordja. Már így is van egy fiunk, vele is végigrettegtem a terhességet hogy down-os lesz. Miután megszületett, hetekig nézegettem a szemeit, orrát hogy nem-e beteg, nem voltam benne biztos... Engem a doki sajna csak 5 hetente vizsgál, most is 5 hetet kell várni a következõ UH-ra, de közben biztos elmegyek egy 4D-re, ha gáz van akkor futok a kórházba. Drukkolok hogy problémamentesen meglegyen a 30 heted, utána pedig még legalább 6 :) Engem már csak az éltet hogy pár hét, és vége! Ja végülis vizesedsz? (még a kérdésben írtad hogy szûk a gyûrû az ujjadra). Én mostanában kezdtem, természetesen a kezem, de az elõzõ terhességemnél is kizárólag a kezem és az arcom volt vizes. Az arcom szüléskor rendbe jött, a kezemmel még 2 hónapig szenvedtem.
A kérdező hozzászólása: Néha beszûkül a gyûrû de úgy veszem észre fronttól is függ, meg 3l minimum meg kell innom egy nap és akkor elmúlik... Örülök hogy nagy a babád az nagyon jó...legalábbis neki :) Minden rendben lesz, mindkettõnknél!!! Azért az csodálom hogy csak 5 hetente néznek rátok...azt hittem jobban figyelnek.
Kedves Kérdezõ! Mi a helyzet? Direkt visszakerestem a kérdést mert érdekel hogy hogy vagytok :) Én sajna megszültem 34 hetesen, nem fért el a baba, szétrúgta a magzatburkot, és elkezdett leszakadni a méhlepény, mentõvel kórház+sürgõsségi császár, de ez már másfél hónapja volt... Szerencsére rendben vagyunk, a babának sem lett komolyabb baja. Te hogy állsz?
A kérdező hozzászólása: Nekem súlyos toxémia alakult ki , császár lett a vége pont 33 hetesen. Kicsi súllyal 1380-al született tegnap jöttünk haza, sajnos tejem nincs, szopni (cicit) nem hajlandó...küszködünk kicsit de úgy tûnik nincs baja hála égnek. Most 4 hetes és egy kg több...
Gratulálok a picihez!
Gratulálok a picihez. Mi múlthét csütörtökön születtünk. 1-es válaszoló
15. vagyok, gratulálok! A fiam szerencsére gigababa lett, de még kis súlyú, 2400 g-mal született, másfél hónap alatt elérte a 4 kg-ot, anyatejes, szerintem utol szeretné érni az idõre született babákat :) A fejlõdése lassú, az elsõ 6 hétben semmit sem csinált, alig nyitotta ki a szemét, de a kiírt idõpont után elkezdett nézelõdni, sokkal aktívabb, de egy csomó vizsgálatra kell mennünk (fejlõdésneurológia, szemészet, hallásvizsgálat stb), remélem gyógytornára nem kell menni mert az csak Budapesten van, nálunk nincs és két gyerekkel oda utazgatni, hááát nem szeretnék. Bízzunk benne hogy mindegyik babával minden rendben van!
Szia! Hogy vagy? Van valami javulás? (az amnionszalagos válaszoló vagyok) Tegnap voltam UH-on, még megvan az az átkozott szalag. A baba a méhem felét tudja csak használni, mert a másik részét lezárja a szalag, nem tud így befordulni sem, keresztben fekszik szegényke. Valószínû hogy császár lesz, csak addig ne legyen semmi baja. Most a doki szerint még rendben van minden, csak kicsi a helye ezért nem nagyon tud mozogni.
A kérdező hozzászólása: holnap töltöm a 25 ...nagyon sok van még...
Üdv a klubban :) Az elsõ terhességemnél végig paráztattak hogy down-os lesz, még a 30. héten is a saját dokim azt mondta hogy teljesen rendben van minden, de egy másik orvos (fõorvos) mondta hogy lehet hogy beteg lesz. A második terhességemnél az elején sokat voltam rosszul (és persze itthon vagyok a másfél évesemmel, akit folyton cipelni kell, hisztikorszakos). Véreztem, elõször hematómát mondtak, utána hogy fedi a méhlepény a méhszájamat, feküdjek. Na de egy kisember mellett hogyan? Pár héttel késõbb jó helyre került a mellsõ fali méhlepényem, de valahogy lett egy hátsó fali is, és a kettõ között egy amnionszalag, pont a baba pocakjánál, nem tud tõle forogni a hasamban. Elvileg még nem deformálta el semmijét, 2 hét múlva megyek megint orvoshoz, minden éjjel virrasztok és azon parázok hogy ne legyen Quasimodo a gyerekem. Ja befordulni fejjel lefelé nem tud, keresztben van a hasamban, elég kényelmetlen, és nagyon sokat keményedek is, és ha így marad akkor tuti a császár. 3 hete magas lett a cukrom. 2 hét múlva megyek orvoshoz, várom a következõ problémát, mert már csak az jöhet
Az 1-es vagyok. Nekem is keresztben van a babám, most én is amiatt aggódok, hogy beforduljon.
A kérdező hozzászólása: :( Sajnálom de közben egy kicsit jó is hogy nem vagyok egyedül...bocsi Hát nekem össze vissza van még , lubickol, de igazából nem is érdekel befordul e nem zavar ha császár a vége, sõt nagyon kicsi a csípõm és félek beszorul, csak toxémián be legyen...valahogy ki kellene húznunk egyben a 37 hétig minimum... Elsõ baba, álmomba nem gondoltam hogy ennyi bajom lesz, már 15 éve nem láttam orvost, totál egészséges voltam egyszerûen fel fogni sem tudom...
2. vagyok, én még legalább 6 hetet szeretnék kihúzni, az az átkozott amnion szalag... ha 34 hetesen megszületik akkor már valószínûleg nem lesznek fejlõdési rendelenességei. Csak a szalag ne kavarjon be. Megfojthatja, levághatja/elszoríthatja bármijét. És pont amiatt nem tud befordulni, útban van neki. Engem sem érdekel a császár, csak épségben kerüljön ki a fiam a hasamból... Ha az orvos azt mondja hogy veszélyben van, akkor vegyék ki 30 hetesen, jók az esélyei. Folyamatosan ezen agyalok :( Nem vagy egyedül, sokan vagyunk "problémás" terhesek.
szia! Megértem az érzéseidet, aggodalmaidat, és szorítok, hogy minden rendben legyen a kontrollon! Én a héten töltöm be a 23.hetet, 6 hetesen haematóma miatt erõs vérzésem volt 2x is, fenyegetõ vetéléssel veszélyeztetett terhes lettem, 14.héten brutál szemgyulladás és ekcéma jelentkezett az egész arcomon, a bõrgyógyásztól a szemészig mindenki azt mondta, szteroidos kenõcs kellene, de a várandóság miatt kontaindikált...szörnyen nézek ki még most is. a kezem elkezdett már hetekkel ezelõtt dagadni, a gyûrû és karóra sem jön fel az rám, éjszakánként erõs kézzsibbadás és fájdalom van a karomban. amit természetesen elviselek, mert el kell, nem magamat féltem, hanem a babát, hisz én is tartok a toxémiától..elsõ baba, soha nem voltam beteges, tök egészségesen élünk a párommal...a dokim már múltkor mondta, legalább a 34.hétig ki kellene húznunk. a baba hála az égnek jól van, sokat rúgdos és aktív nagyon, jövõ héten megyek a cukorterhelésre, remélem legalább ott rendben lesz minden! Kitartás!
Én a hatodik héttõl táppénzen voltam. Elsõnek bevéreztem haematoma miatt majd az arra kapott progeszteron abbahagyása okozott gondot. Minden papíromra ráírták hogy fenyegetõ vetélés mert sokat görcsöltem és a16. héten már rövidült a méhnyak. 24.héttõl fenyegetõ koraszülés volt. A 27. hétem kinyílt a külsõ méhszáj. A doki azt mondta hogy 10 hetet feküdjek és bírjak ki. Elkezdtem visszaszámolni a 10 hétbõl. A 30. héttõl erõs jóslóim lettek. Végül 36+4 hetesen elfolyt hírtelen a víz és 16 óra vajjúdás után sikeresen megszültem a hál'Istennek teljesen egészséges 3, 5 kg-os kisfiamat :) Nehéz idõszak zárult ezzel le de fontos volt hogy soha nem adtam alább. A cél mindig a 37.hét volt. Végül 2 nap kellett volna már csak hogy elérjük de már nem számít. Te se add fel soha! Bízz a kis lurkóban és magadban is ! Sikerülni fog nektek is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hàt nem lettteljesen minden rendben holnap megint uh... Legsziesebben nèha màr feladnam, szerintem felkersek egy pszichológust mert így csak àrtok mèg jobban a picinek :*( Itthon vagyok agyalok netezek èy ettõl csak rosszabb....
Hány hetes vagy most?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Milàn az elsõ pillanattól kezdve nèzelõdik mosolyog....persze nagyokat alszik. Tanultunk egy kèt tornàt amit itthon csinàlunk. De persze nekünk sok orvosi vizsgàlatunk van. Itt van [link]

Akik a 37. héten szülték meg babájukat azoknak mekkora súllyal és hány cm-rel született?

Legjobb válasz: Láttam már 2 kiló alatti 36-37.héten született babát, és láttam 3,5 kilósat is

Láttam már 2 kiló alatti 36-37.héten született babát, és láttam 3, 5 kilósat is
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok!Köszönöm a sok választ!
Összefoglalom: teljesen változó! 37 hetesen születnek pici babák, és nagy, érettek is :)
Nekem 54 centivel és 3450 grammal született:-) Ha most vagy 37 hetes akkor már minden sínen van:-) már bármikor jöhet. Sok boldogságot és örömöt kívánok nektek?:-))
37+1 voltam, amikor elfojt a magzatvíz. A babám 49 centivel és 3670grammal született. :)
37.gest.hét. A nászéjszakán fogant, tuti a dolog! kislányka 2950g és 51cm most 3 éves 13kg és 98cm :)
3170 g 53 cm
A kérdező hozzászólása: :)
Ilyenkor már "startrakész" a legtöbb babóca
A kérdező hozzászólása: Csak érdeklõdöm, mert ma töltöttem a 37. hetet
Miért tetted fel a kérdést? 37. hétre született a babád, vagy esély van arra hogy megszületik egy picit elöbb?
elsõ 36. héten 2800 gr 51 centi- lány Második 37. hét 3450gr 56 centi - fiú harmadik 39.hét 3050 gr 52 centi -lány (10/10 apgár érték mindegyiknél)
Az én kisfiam 3600 g-mal és 54 cm-rel született a 37.héten.
A kérdező hozzászólása: És nem számolták el a születés idõpontját utolsó válaszoló?
Az én kisfiam a 37. héten született 4200g-al és 54cm-rel
Az én fiam 2800gr-al, és 52cm-el született.
Én is 37hetes vagyok, ma voltam uh-án 3049grammra becsülték!

Ha az első babámat a 37. hétre szültem. Akkor van rá esélyem, hogy a 2. babát sem fogom kihordani a 40. hétig? Kíváncsi vagyok, hogy nektek, hogyan alakult a 2. szülésetek.

Legjobb válasz: 1. baba 39. hét,(fiú) 2. baba 38. hét,(lány) 3. baba 39.hét,(fiú) 4. nana 38. hét,(lány) Szerintem abból, hogy az elsõ mikor született, nem igazán lehet következtetni a 2. baba születési idejére, hiszen minden terhesség más, még egy anyánál is.

1. baba 39. hét, (fiú) 2. baba 38. hét, (lány) 3. baba 39.hét, (fiú) 4. nana 38. hét, (lány) Szerintem abból, hogy az elsõ mikor született, nem igazán lehet következtetni a 2. baba születési idejére, hiszen minden terhesség más, még egy anyánál is.
Ez engem is nagyon érdekelne! Én is 37 hétre szültem és megmondtam, ha fene fenét eszik is én végig viszem!:) Bár tudom, hogy ez nem így van!
Én a 2.babámat szültem 37+3 hétre...az elsõt 40+5 hétre.Állítólag minél többedik terhesség, annál hamarabb születhet a baba, mivel a méhszáj már kicsit "viseltesebb", ezért nem bírja tartani a magzatot(és hamarabb kinyílik).
Az utolsó válaszolóra rácáfolnék. Nekem 1 gyermekem 38.héten született meg, kislány. 2. gyermekemnél indítani kellett a 40.héten. Õ kisfiú Én inkább azt hallottam h a lányok hamarabb jönnek. A fiúk ebben is lustábbak. Amúgy pedig erre sincs garancia. A méhszáj valóban lehet gyöngébb, többedik szüléskor, de én még csak ki se nyíltam, pedig végig nagyon lenn volt a hasam.
Két lányom van. Az elsõ 37. héten született, spontán, magzatvízelfolyással. A másodikat a 40. hét végén indították. Szóval se a nem, se a szülések száma nem számít sztem.
Mind a kettot a 42. heten szultem. A msodiknal mar nyolc honaposan azt hittem meglesz, mert fura erzes volt, annyira lent ereztem, meg gorcsoltem. Aztan a vegen majdnem szulesinditas lett.
A kérdező hozzászólása: Csak azért félek egy kicsit, mert a kislányom nagy súllyal született, így ha kihordom a 40. hétig akkor elérte volna a 4 kg-ot. Most kisfiú lesz, remélem õ nem lesz ilyen húsi, mert elég brutálisan szakadtam mindenhol.

Ha március 1re vagyok kiírva, akkor most hány hetesnek számítok? Mikor töltöm a 37 hetet?

Elnézést a buta kérdésért, de nemrég láttam hogy valaki azt írta, hogy március 2-re van kiírva, és épp a 37-dik hétben van, de eddig én abban a tudatban voltam, hogy pénteken töltöttem a 36-ot. És ha már itt tartunk, szülés várható id?pontjának a 40+0 hetet számolják?

Legjobb válasz: Te is a 37. hétben vagy, ha már betöltötted a 36.ot

Te is a 37. hétben vagy, ha már betöltötted a 36.ot
4es vagyok: budapesten szülök, de se dokim, se szülésznõm nincs. kislány lesz :) apukája teljesen be van már gõzölve, este mikor egyik oldalamról a másikra fordulok elhagyja egy-egy nyöszörgés a számat, õ meg egybõl ugrik, hogy megyünk?? :D nagyon édes :)
A kérdező hozzászólása: Már miért kellene bocsánatot kérned? :) Gondolom akkor neked is elsõ baba? Tény...kellene még 2-3 hét, csak én már annyit "szívtam" ezzel a terhességgel, hogy az 1-1, 5 héttel is bõven megelégednék :) Nekem van dokim, anyum is nála szülte tesóimat, és én is a lányomat, szóval családban maradt. Neked? Nektek? Fiú lesz vagy lány?
7-es vagyok! Bocsánat, hogy hozzászólok... Én is ugyanígy vagyok vele, mint Ti! Várom, várjuk már nagyon, de azért kezdek kicsit félni, de inkább Én is az ismeretlentõl tartok... Igen, most már csak hízik még a pici, mert ugye ebben az idõben mindene megvan már, de még bõ 2-3hétig maradjon bent, az orvosom is ezt javasolta! Megkérdezhetem ki-hol szül?Orvos, szülésznõ van?Kik? Kitartást MINDENKINEK!
4es vagyok. elsõ baba :) nem is tudom, hogy félek e, nem tudom megfogalmazni az érzéseimet ezzel kapcsolatban. félek is, de csak mint ismeretlentõl, várom is, és pánikolok össze-vissza, hogy mi lesz, hogy lesz :) de majd úgyis jön minden, ahogy jönnie kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az összes választ :) Hát kedves 4-es...én nem izgulok :) Második baba, bár elsõnél sem izgultam, vagy féltem. Alig várom már hogy kint legyen, de azért még 1-1, 5 hetet maradhatna :) És te? Elsõ baba?
Én márc 2-re vagyok kiírva!Most a 37.hétben vagyok, de teljesen szombaton 2013.02.09-én töltöm be a 37.hetet!2013.02.10-én pedig belépek a 38.hétbe, és addig vagyok abban amíg nem töltöm be szintén a köv.idõpontig! A terhességi heteket így számolják! Boldog és Egészséges Babavárást kívánok Mindenkinek! :)
De jó, hogy írtál ilyen kérdést! Akkor én a 38. hétben járok. :)
utolsó vagyok: most látom, hogy tényleg van egy másik kismama kiírva március 2. kiírva :) akkor mégsem én voltam :D (kis egoista vagyok :D)
szia! én vagyok márc. 2. kiírva (azt hiszem, de lehetünk többen is) én holnap töltöm be a 37. hetet :) izgulsz már nagyon?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
A 37. hétben vagy, és pénteken leszel betöltött 37 hetes.
A kérdező hozzászólása: Óóh, az én párom sajnos nem ilyen parás :) Nekem is vannak ilyen nyöszörgõs fordulásaim, de nem ijedezik, pedig elröhögcsélnék rajta :D És hogy fogják hívni a csepplányt?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!