Találatok a következő kifejezésre: A héten a 12. uh-ra (58 db)

Nagy a babám? A 12. heti uh-n 58g-ra mondták (4D-s uh) 63.7mm-es. (12 hét 6 naposnak felel meg, 2 nappal nagyobb mint voltam)

De mindenhol azt olvasom ilyenkor 14g a baba. Teljesen normálisan nézett ki és nem mondták hogy baj lenne. S?t erre egyátalán nem mondott semmit. Nem is kérdeztem, most olvasom mindenhol hogy 10-14g.Nektek mennyi volt?

Legjobb válasz: Nekem a 12. heti kötelezõ uh-n, 68 mm volt a babám, 12+1 voltam, de 12+6-ot írt a szonográfus. Még azon a héten elmentem 4D-ra is és nekem 69 g volt akkor a baba. Igaz én majdnem 1 héttel elõbb vagyok, mert elõbb volt pé-m. Nyugi, a babád teljesen normálisan fejlõdik!!!!

Nekem a 12. heti kötelezõ uh-n, 68 mm volt a babám, 12+1 voltam, de 12+6-ot írt a szonográfus. Még azon a héten elmentem 4D-ra is és nekem 69 g volt akkor a baba. Igaz én majdnem 1 héttel elõbb vagyok, mert elõbb volt pé-m. Nyugi, a babád teljesen normálisan fejlõdik!!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor jó. Köszönöm :) Kicsit megijedtem hogy mi lehet.
Szia!Ne aggodj:) Nekem a 19 hetes uh-on egy 20 es fel hetes babanak megfelelo meretei voltak a babomnak. Azt mondta a doki h ez teljesen normalis, valoszinu elobb fogant a babo mint naptar szerint szamolva. Szep baba varast.30 heteske

Hogy lehet ez? Ma voltam 12. heti uh vizsgálaton CRL:63mm ami megfelel ennek a hétnek. Mégis júli 28-ra vagyok kiírva, amikor még csak elméletileg 37 hetes leszek! Ez nem világos, kicsit furcsa!

Legjobb válasz: uh szerint vagy akkorra kiírva v mensi szerint, mert mensi szerint haladok, uh engem is mindig lõre hozzott, s annak volt igaza mert 37 hétre szültem

uh szerint vagy akkorra kiírva v mensi szerint, mert mensi szerint haladok, uh engem is mindig lõre hozzott, s annak volt igaza mert 37 hétre szültem
A kérdező hozzászólása: A védõnõ szerint vagyok kiírva aki az utolsó havim elsõ napjától számolt...
aha, majd doki is kiír...amúgy meg igazából mindegy:) egy két hét eltérés...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igaz az a lényeg, hogy már ekkora és legalább látszik! Köszi még egyszer!
Szia, Nekem a manóm 12w0dsen 13w2dnek felelt meg, így a szülés idõpontja is elõrébb került, mert méretei alapján így jött ki, amúgy a dokim, védõnénim is a számoltat nézi, minden labort az szerint csinálnak... (biztos annyi, amennyinek számolják, abban a hónapban egyszer voltunk együtt a párommal, mikor fogant...)
Lehet eltérés a számított terhesség és a valós terhesség között, akár egy-két hét is. Emiatt tényleg nem kell izgulni. (amúgy az elõzõ hozzászólótól kérdezném, miért kell ezt így írni, hogy w meg d ? Olyan zavaró, vagy nem magyar vagy? VAgy most ez a "menõ"?)
Nekem a 12. héten 72 mm volt a babám, egyértelmû volt, hogy nagyobb mégse változtattak a kiíráson. Azt mondtaa doki, hogy 2 hétel nagyobbnak felel meg. A méretek szerint, viszont az utolsó mensi elsõ napjától voltam kiírva továbbra is. A 38. héten szültem 3960 -al és 55 cm-rel. Úgyhogy bejött a két hétel nagyobb dolog. Jó babavárást!

A héten megyek 12. heti uh-ra. Ti milyen kérdésekkel fordultatok a dokihoz? Mit szerettetek volna pluszban tudni?

Legjobb válasz: Nekem a 11. héten hematómát találtak a lepény mellett. Én arra kérdeztem rá, hogy látható-e még. Szerencsére már felszívódott.

Nekem a 11. héten hematómát találtak a lepény mellett. Én arra kérdeztem rá, hogy látható-e még. Szerencsére már felszívódott.

12 hét 2 napos leszek amikor megyek a kötelező uh-ra. Elvileg mikor kell menni? Jókor megyek? Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Jókor mész!Ez egy jó kis hosszú uh lesz, végig mérik az egész babát!A legfontosabb a nyaki redõ mérése(Down kór szûrés)!

Jókor mész!Ez egy jó kis hosszú uh lesz, végig mérik az egész babát!A legfontosabb a nyaki redõ mérése(Down kór szûrés)!
Én jövõ hét kedden megyek, 12+1 naposan. Már én is nagyon várom:)
Biztos minden rendben lesz, van! Ne izgulj! Nekem a 12 hetes UH-n már 7cm volt a Pocaklakóm! Neked is kb. ennyi, gondolj erre a kis csöpségre és mindig mosolyogj! Amúgy jókor mész! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod! Már nagyon várom! Múlt héten voltam szintén uh-n és akkor mondta a dokim hogy a héten mehetek. Akkor minden rendben volt. Remélem most is az lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek is! Állandóan vigyorgok mint a tejbetök és csak arra gondolok hogy minden rendben van. Olyan jó lesz újra látni! :)

Szerintetek ha a 12. UHn Hajdú Krisztina 70%ra mondta, hogy a babánk kislány, akkor a 18. hetin érhet meglepetés, vagy ő azért nem hibázik?

Legjobb válasz: Szerintem õ csak akkor mondja meg a baba nemét ha biztos benne. Nekünk mindkét kislányt õ állapította meg elõször. A másodiknak alig 3 mpre látta csak mi van a lába között, de azóta más is megerõsítette, hogy tényleg kislány. Szóval vérprofi! Én mindig elhittem neki, amit mond.

Szerintem õ csak akkor mondja meg a baba nemét ha biztos benne. Nekünk mindkét kislányt õ állapította meg elõször. A másodiknak alig 3 mpre látta csak mi van a lába között, de azóta más is megerõsítette, hogy tényleg kislány. Szóval vérprofi! Én mindig elhittem neki, amit mond.
A kérdező hozzászólása: De jó! Nagyon köszi, hogy írtál :) Csak annyira beleéltük már magunkat. Természetesen mindegy, hogy pici lány, vagy kisfiú; de jó mielõbb tudni és úgy készülni :)
Bocsi, nem kötözködni akarok, de ha 70%-ra mondta, akkor bizony érhetnek még meglepetések. A 70 ugyanis nem 100.
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom, 100%ra sosem mondják, csak ha kibújt :)
Az Istenhegyin, ahol te is jártál, a 18. hetin biztosat mondanak. Sõt annyira jó a gépük, hogy te magad is látni fogod, hogy fiú, vagy lány. Tapasztalatból írom, a 18. héten mindkettõnél én magam megmondtam, mielõtt a doktornõ megszólalt volna. A 12. héten nekem mindkettõt kislánynak mondta, pedig a második fiú.
Mi is nála voltunk, és nekünk is 70%-ra mondta hogy kiscsaj. Még mindig az, bár még nem bújt ki. 39+6 hkm
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nagyon köszönöm a válaszod, annyira örülök, hogy ezt írtad :) Boldog babavárást
5-ös válaszoló, akinél a 2. fiú lett, a 12. héten Hajdú Krisztina mondott kislányt? Csak mert a 13. héten õ nekem lányt mondott, a 16. héten a saját dokim meg fiút (és én is láttam a lába közvmit, ami nem köldökzsinór), és nem tudom, hogy a 13. hét korai volt még, és emiatt tévedhetett-e a doktornõ...
12+3 hetesen nekem tutira lányt mondott, 20 hetesen voltam 4d-n máshol és akkora fütyi volt hogy csakna. nem kérdeztem de õ mondta hogy ez lány nem az lett

Ha valaki a 13. héten tudja meg, hogy terhes akkor is elküldi a nőgyógyásza a 12 hetes UH-ra?

Legjobb válasz: 13 hetesen azonnal elküldi ultrahangra, ahol ha még megfelelõ a CRL, akkor elvégzik a szûrést, ha már túl nagy a baba, akkor nem, értelemszerûen.

13 hetesen azonnal elküldi ultrahangra, ahol ha még megfelelõ a CRL, akkor elvégzik a szûrést, ha már túl nagy a baba, akkor nem, értelemszerûen.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ
szívesen. :)

Baj, ha a 12. heti UH-ra később megy el a kismama?

Úgy értem, már betöltöttem a 13. hetit is, de még nem tudtam elmenni. Voltam már kombinált teszten, és a magándokimnál is van UH, így annyira nem is hiányzott, kiment a fejemb?l. Beutalóm sincs. Anélkül is fogadnak?

Legjobb válasz: amirõl én beszélek, az az ún. genetikai ultrahang és a beutalón az NT mérés (azaz a tarkóredõmérés szerepel), ztehát bizonyosan ezt végzik el a kórházakban a 12. heti uh-val és tuti van hozzá megfelelõ gépük az ország minden kórházában. a kombinált tesz uh-ja valóban ugyanezt méri, csak a kombináltat nem támogatja a tb. az viszont igaz, h a két uh fedi egymást. ha megvolt a kombinált teszt uh-ja, akkor voltaképpen megvolt a genetikai uh-d, amit más néven 12. heti uh-nak neveznek.

amirõl én beszélek, az az ún. genetikai ultrahang és a beutalón az NT mérés (azaz a tarkóredõmérés szerepel), ztehát bizonyosan ezt végzik el a kórházakban a 12. heti uh-val és tuti van hozzá megfelelõ gépük az ország minden kórházában. a kombinált tesz uh-ja valóban ugyanezt méri, csak a kombináltat nem támogatja a tb. az viszont igaz, h a két uh fedi egymást. ha megvolt a kombinált teszt uh-ja, akkor voltaképpen megvolt a genetikai uh-d, amit más néven 12. heti uh-nak neveznek.
A második babámnál én is csak a kombinált teszt ultrahangját csináltattam meg, a kórházba nem mentem el, hiszen a kettõ fedi egymást. A kombinált taszt keretében elvégeznek minden olyan vizsgálatot, ami lefedi az "állami egészségügy" keretei között végzett 12 heti genetikai ultrahangot. (ahogy az elõzõ válaszoló is írta) Úgyhogy ne aggódj, neked ez a vizsgálat már megvolt.
a kiskönyvben a 4 pecsétet nézik, az meg enélkül is összejön. én is privát csináltattam meg, pont ezért. nem kaptam pecsétet, de legalább alaposan megnéztek mindent és még dvd-t is hoztam haza a vizsgálatról és a babáról az apukájának, aki nem tudott eljönni...
Nem lesz ebbõl semmi gondod, ne aggódj. Nekem pl az sztk-sat totál elszúrták, persze nem is csodálkozom, kb 2 perc volt. Azután mentünk tovább kiterjesztett kombinált vizsgálatra szintén 30.000-ért, és igen, ez egy órán át tartott, itt már tökéletes volt minden eredmény. Így a kiskönyvbe csak ennek az eredményei kerültek be, és pluszban még a "genetikai tanácsadás" rovatba is bekerült szintén ez az eredmény és dátum. Szóval semmirõl nem maradtál le, és elég sok vizsgálat lesz még, 4 pecsét összegyûlik hipp-hopp! :) Jó babavárást!
ez elég lényeges vizsgálat. orrcsontot néznek és megmérik a tarkóredõ vastagságát. egyes elméletek szerint a 13. hét közepéig lehet elvégezni, de sokan azt mondják, h akkor már nem lehet hitelt érdemlõen tarkóredõ mérést végezni. nem véletlenül hívja a köznyelv 12. heti uh-nak. beutaló nélkül csak magánklinikán, pénzért tudod megcsináltatni. nem túl szerencsés, h nem idõben végeztetted el, ennél fontos lett volna, h a betöltött 12. héten menj el rá.
A kérdező hozzászólása: Amirõl beszélsz, az a kombinált teszt, amiért 30 ezer forintot fizettem. Tudtommal a kötelezõ kórházi vizsgálatnak ez egyáltalán nem része, legalábbis az elõzõ babámnál csak a szívhangot nézték, meg a hólyag illetve a gyomor telítettségét. A kórházi UH készülék nem alkalmas tarkóredõ mérésre, mert azok nem olyan minõségû gépek, és nem is része a protokollnak. Legalábbis itt Gyõrben nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is így érezném logikusnak. De az elõzõ babánál voltam mindkettõn, és nem szóltak, hogy nem kellett volna. A TB által finanszírozott kórházit messze nem tartottam olyan alaposnak, legfeljebb, ha 5 percig tartott. A privát UH során meg legalább 1 órán át vizsgálták a babát. Semmi értelme így a kórházinak, csak nem akarom, hogy hiányozzon a kiskönyvbõl, és esetleg ne legyek jogosult valami juttatásra.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, aranyosak vagytok! Ment a zöld kéz mindenkinek!

Mehetek a 12. heti uh-ra 11+3 naposan vagy be kell töltenem a 12. hetet? Nem küldenek el hogy menjek vissza máskor?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Nálam egyáltalán nem volt biztos, hogy mikor fogant a baba, csak megközelítõleg tudta a doki megmondani a 10. héten. (nem a peteéréskor, hanem utána 9 nappal fogant, mint késõbb kiderült.)Elmentem a 12. heti uh-ra, amin kiderült, hogy csak 11 hét 3, max 4 napos vagyok. Megmértek, a doki azt mondta, hogy minden rendben és ennyi. Egyébként nagyon jól mért akkor, azóta pontosan úgy fejlõdik, ahogy akkor mért. Lehet, hogy az uh. nálad is változtatni fog a terhességi idõn. 18 hetes km

Ne aggódj! Nálam egyáltalán nem volt biztos, hogy mikor fogant a baba, csak megközelítõleg tudta a doki megmondani a 10. héten. (nem a peteéréskor, hanem utána 9 nappal fogant, mint késõbb kiderült.)Elmentem a 12. heti uh-ra, amin kiderült, hogy csak 11 hét 3, max 4 napos vagyok. Megmértek, a doki azt mondta, hogy minden rendben és ennyi. Egyébként nagyon jól mért akkor, azóta pontosan úgy fejlõdik, ahogy akkor mért. Lehet, hogy az uh. nálad is változtatni fog a terhességi idõn. 18 hetes km
Nem. A 12. heti uh-t (a tarkoredo meres miatt) a betoltott 11 hetes terhessegi kortol a 13 hetes 6 napos korig lehet megcsinalni. Ezen belul mindenhol ugyanolyan megbizhato.
A 2. valaszolo vagyok. visszaolvastam es pontositok. A nemleges valaszt a 2. kerdesedre adtam, tehat hogy nem kuldenek-e el, az elso kerdesre tehat igen a valaszom. Csak nem akartam, hogy elso nekifutasra valaki rosszul ertelmezze...

A 12. heti dawn kór szűrés hogy működik? Azt tudom, hogy egy vérvétel, kell beutaló vagy valami? Székesfehérváron hova kell menni? Amikor megyek a 12. heti uh-ra akkor nem tudom esetleg megcsináltatni?

Legjobb válasz: Köszi a választ. A védõnõm azt mondta, hogy nem kell bejelentkeznem a 12. heti uh-ra, és hogy a hét bármelyik napján mehetek. Most akkor hogy is van ez?

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. A védõnõm azt mondta, hogy nem kell bejelentkeznem a 12. heti uh-ra, és hogy a hét bármelyik napján mehetek. Most akkor hogy is van ez?
Kell beutaló és általában idõpont is de ha rugalmasak, akkor talán kapsz egyszerre.Javaslom hogy elõször UHra kérj, mert õk zsúfoltabbak, a labor tud alkalmazkodni.Általában.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Képet azért adnak a picirõl?
Elõzõ válaszoló vagyok. Még annyi, hogy nagyon gyorsan ment a dolog, bár amikor bementem sokan voltak, de nem mindenki oda várt. A vizsgálat nem tartott tovább 10-15 percnél és egy helyen volt az uh és ugyanaz az orvos vette le a vért is, rögtön az uh után. Kedvesek voltak, gördülékenyem ment minden, tényleg csak ajánlani tudom. Ráadásul egy fél éve el is költöztem Fehérvárról, de az sem volt gond, hogy a kiskönyvben másik település szerepelt lakcímként.
Szia! Az én infom is friss, néhány hete voltam. Beutaló nem kellett, a kiskönyvemet kérték el. Nem a kórházba mentem, hanem a Család és Nõvédelmi Központba, ami a Várkörúton van (talán 8 a házszám, de ebben nem vagyok biztos), a Péter Rózsával van szemben, a vasaló ház oldalán. Minden nap lehet menni, 8-12 között, ha jól emlékszem, de ezt megtalálod a neten. Csinált az orvos egy uh-t és volt egy vérvétel. A párom nem volt bent, de ez az ultrahang nem is volt annyira "mozizós", még én sem láttam rá a monitorra. Az eredményt nagyon gyorsan megkaptam, két hetet mondtak, de másfél hét volt csak. Jött egy sms egy belépési kóddal és a sejtbank oldalán meg tudtam nézni az eredményt a neten. A vizsgálat teljesen ingyenes volt és én nagyon örülök, hogy megcsináltattam.
Sajnos nem jellemzõ, nekem is ott volt a férjem, de mivel elõttem mindenki egyedül ment be, ráadásul a dokit sem ismertem, inkább nem firtattam. Amúgy elég hamar elintézik, szóval ott nincs igazán idõ nézegetni:(
A kérdező hozzászólása: Ja még annyi, hogy az apukát beengedik uh-ra velem?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! sokat segítettetek. :)
Szia! A kombinált eszt eredménye nincs meg 3hét múlva, én is így jártam, a nagy hidegbe bementem érte, azt közölték hogy nicns meg, majd ráérek menni érte a 18.heti uh-on.
Én most voltam a héten, tehát friss az infóm:) Szóval: beutaló nem kell, és úgy tudom szerdánként (legalábbis aznap biztos) csinálnak kombinált Down-tesztet (UH + vérvétel)!!! Bemész a kórházba a szülészet-nõgyógyászati ambulanciára (rögtön a sorompónál van a piros téglás épület, bent pedig jobbra a földszinten az elsõ folyosó az amb.), ott húzol egy sorszámot UH-ra és vársz, 8-tól kezdenek, de sorszámot elõbb is húzhatsz. 1. vagy 2. ajtónál bemész UH-ra, ott megkapod annak a leletét és egyben a beutalót a vérvételre, amivel egybõl hátramész és bekopogsz az 5. ajtón, ott veszik le a vért (1 kémcsõvel). Vérvétel eredménye 3 hét múlva lesz! Ha van még kérdésed, írj nyugodtan:)
Apukát nem engednek be, már próbálkoztunk.A picit tökéletesen lehet látni, a veled szemben lévõ lcd tv-n.Képet adnak, 500.- ellenében:) Én jövõhét kedden megyek uhra, 36hetesen, és kérek képet is:)
Amikor 12 hetes leszel arra gondolt, mert akkor van a következõ uh.
a terhességi 12.-ik héten kell menned!!!!
Szia! Naptár szerint.
Igen, naptár szerint, ahogy a mensid bõl kiszámoltétok.
Naptárszerint és ez nagyon fontos, mert most fogják nézni a nyaki redõt.Hogyha más idõpontban mész akkor az eredmény is más lessz és ez utal a down kórra, szóval betöltött 12. naptári hét, de ne haladd meg a 13-at.
A kérdező hozzászólása: De soha nem volt rendszeres a ciklusom, és nem pontos a naptár szerinti számítás. Az nem baj?
Nem baj, én 11 hetesen voltam az uh-on, mert volt egy kis vérzésem és meg ultrahangoztak, ami már jó volt, nem kellett mennem a 12 hetesre.
Szia Amikor eloszor voltam dokinal akkor azt mondta, h csak petezsakot lat, de 5 hetes terhessegnek felel meg.Majd visszarendelt 5 het mulva.Akkor az uh-n kiderult, h a baba a meretei alapjan nem 10 hetes hanem csak 9.Es Ennek megfeleloen most is e szerinti hetbe sorol a doki, nekem nem a naptar szerint kellett mennem, mert azt modnta mivel a ciklusom nem 28 nap, igy nem lehet pontosan tudni a fogantatas idejet.De a korai terhessegnel tudjak a legpontosabban megmondani, h mekkora is a baba.Szerintem azert csorogj az orvosodra, de nezd meg /ha van kiskonyved/h esetleg nem irta e be datum szerint az idopontot, h mikor kell visszamenned, mert nekem be szokta irni. Boldog babavarast kivanok 19 hetes kismama
Az uh szerint nézik végig a terhességet, nem a naptár szerint! nekem sem volt rendszeres ciklusom így végig uh szerint számoltak, és ez stimmel is napra pontosan még mindig, pedig 32 hets vagyok. A doki szokott idõpontot is adni, nem csak így nagyjából. De az uh szerinti héten menj szerintem, de ha elõbb, vagy késõbb, abból sem lesz baj! Nekem minden vizsgálatom csúszott 1-1, 5 hetet a vidéki mivoltom miatt, és semmi baj nem volt belõle!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!