Találatok a következő kifejezésre: A héten és ki (600 db)

A 27-28. héttől számitva ki mennyit hizott a végéig? És ki hanyadik héten szült?

Legjobb válasz: 28. héttõl 10kg híztam a végéig (összesen 17kg)

28. héttõl 10kg híztam a végéig (összesen 17kg)
Szia. Én a 23.hétig 10 kilót híztam, a 23.héttõl a 40.hétig felszedtem még 4 kilót. 14 kilót híztam összesen, 40+3.héten szültem, a 14 kilóból sajnos eddig csak 7 kiló ment le, a többi még rajtam van pedig szoptatok :( 2 hós baba anyukája

Mikor felvettek a munkahelyemre a szerződésem heti 40 óra munkaidő 2 műszakban, napi 8 órás munkaidővel volt meghatározva.1 éve váltott a cég féléves munkaidőkeretre, ami úgy néz ki hogy van "A" hét és van "B" hét. Folyt lent?

A munkaidő 12 óra. "A" héten hétfőtől péntekig megyünk nappalos, "B" héten hétfőtől szerdáig éjszakás műszakba. Mindez addig folytatódik míg a munkaidőkeretbe foglalt óraszám le nem jár. Utána túlóra, vagy pihi mivel az órákat előre ledolgoztuk, de inkább túlóra. Viszont szerződésmódosítást nem kapott senki és az alapunk is ugyanúgy 98000ft. Ez így szabályos, mit lehetne lépni????

A héten derült ki h kismama lettem, 4, 5 napja alig élek olyan fáradt vagyok és meg is vagyok fázva, ez a fáradtság meddig normális? Kb 1 hónapos a baba

Legjobb válasz: Hááát, azt nem tudom, hogy meddig normális, de én már 3 hete érzem ezt és elég borzasztó, pláne, hogy már társult mellé egy kis émelygés és hányinger. :( Nem egyszerû az eleje, de megéri! Kitartás!!! :) 7+3hkm

Hááát, azt nem tudom, hogy meddig normális, de én már 3 hete érzem ezt és elég borzasztó, pláne, hogy már társult mellé egy kis émelygés és hányinger. :( Nem egyszerû az eleje, de megéri! Kitartás!!! :) 7+3hkm
Az elsõ trimeszter (elsõ 3 hónap) a legnehezebb. Onnantól már inkább csak jó dolgok jönnek. Kitartás!
Én is így kezdtem.Állandóan fáradt voltam, alig éltem. Nekem a 13.hétig volt így, aztán jobb lett. :D 34+6 hkm
Az elsõ trimeszterben teljesen normális, akár a 18-dik hétig is. Én most a másodikat várom, és teljesen kész vagyok: arcüreg gyulladás, állandó hányás, -3 kg, vérvétel, és persze mindemellett a nagyobbik, aki egy sajtkukac, egész napos figyelmet kíván. Az immunrendszerem teljesen padlón van és persze éjszaka sem tudok rendesen aludni. Ennél rosszabb csak az utolsó hónap lesz, amikor sehogy sem jó semmi. Szóval örülj, ha még csak most jön az elsõ baba... Kitartást kívánok és jó babázást.

Eltörtem a lábam és ki vagyok írva 6 hétre a suliból. Az osztályfőnököm azzal fenyeget ha 6 hetet hiányozni fogok nem osztályoz le és ismételhetem az évet. Megteheti ezt?

Legjobb válasz: Ha a hianyzasod meghaladja a 250 v 260 orat, akkor a tantestulet dont, h tehetsz-e osztalyozo vizsgat az adott targybol

Ha a hianyzasod meghaladja a 250 v 260 orat, akkor a tantestulet dont, h tehetsz-e osztalyozo vizsgat az adott targybol
legyél magántanuló erre az évre.. 6hét után mehetsz rendesen suliba, és nem számít, hogy hiányzol-e 250 órát vagy sem
Szerintem úgy érti hogyha nálatok is olyan órát tart ami kevés óra számba van akkor sem buktathat meg csak osztályozót kell tenni Nálunk is van egy oszt. társam aki sokat hiányzott kábé annyit mint és van olyan óránk nem volt meg elég jegye így mehetett osztályozóra.
Nem tudsz bejárni fekvõgipsszel a suliba, nem megoldható? Akkora nagy a gipsz, amiben vagy? :S

Az e heti Hal a tortán-ból ki a legszimpatikusabb és ki a legkevésbé? Miért?

Legjobb válasz: Az egész bagázs unszimpatikus, de a leginkább a nyavalygós, hisztis, feminin Mester Tamástól ver ki a víz... Nem is nézem, csak néha elfelejtek elkapcsolni, és olyankor borulok a nyavalygásaikon... Vágó, a magát nagyon okosnak gondoló vén perverz, Klaudia, a médiaribanc, Mester, a "nagyonnemeszekhúst", és az Áron, akivel semmi bajom, de különösebben nem is szimpatikus. Hányok a hazai "celebektõl", és utálom, hogy nekik mégis megadatik a normális otthon, miközben nem csinálnak semmi értékeset.

Az egész bagázs unszimpatikus, de a leginkább a nyavalygós, hisztis, feminin Mester Tamástól ver ki a víz... Nem is nézem, csak néha elfelejtek elkapcsolni, és olyankor borulok a nyavalygásaikon... Vágó, a magát nagyon okosnak gondoló vén perverz, Klaudia, a médiaribanc, Mester, a "nagyonnemeszekhúst", és az Áron, akivel semmi bajom, de különösebben nem is szimpatikus. Hányok a hazai "celebektõl", és utálom, hogy nekik mégis megadatik a normális otthon, miközben nem csinálnak semmi értékeset.
Mindegyiket szeretem. Bár Mester meglepett a hisztivel(fõzésnél) Vágó a húsfogyasztás ecsetelésével (ráadásul nagyon logikus sem volt, minthogy az állat nem is élne, ha nem lenne h.fogyasztás. Igaz, de egyébként sincs sok öröme benne szegény párának.) Claudia pedig a mellfogással lepett meg (bár tényleg eléggé hm.. nem gátlásos, de mégis. Aztán az intim kérdések.. hát nem tudom.. és még mindent nem is láttam
mester egy kis buzeráns, persze, hogy hisztizik.
Jó, hogy mondtad. Majd szólok a vámosnak.
A kérdező hozzászólása: humoros vagy.. de inkább valami hasznosat is írhatnál...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); " Az uniós jogszabályok a jövedéki termékek esetében meghatároznak bizonyos irányadó minimumértékeket, amely értékeknél nagyobb mennyiségek kereskedelmi mennyiségnek minõsülnek. A tagállamok ezen értékeknél magasabb minimumszinteket is megszabhatnak (tehát nagyobb mennyiségtõl minõsítik kereskedelmi jellegûnek a szállított árút), de az uniós szinten megadott minimum alá nem mehetnek. A jövedéki termékek esetében az alábbi irányadó értékeket határozták meg: cigarettából 800 darab (40 doboz) szivarból 200 darab, szivarkából 400 darab, fogyasztási dohányból 1000 gramm sörbõl 110 litert köztes alkoholtermékbõl 20 litert alkoholtermékbõl 10 litert borból és pezsgõbõl együttesen 90 litert (ebbõl pezsgõ legfeljebb 60 liter) motorbenzinbõl a gépjármû üzemanyagtartályán kívül 40 litert, egyéb benzinbõl 20 litert, petróleumból 50 litert, gázolajból a gépjármû és erõgép üzemanyagtartályán kívül 100 litert, biodízelbõl 100 litert Az Egyesült Királyság vámhatóságának oldalán található információ alapján nincsen korlátozás az Egyesült Királyságba bevihetõ termékek (mindenféle termék, beleértve a jövedéki - például alkohol vagy cigaretta) mennyiségére vonatkozóan, amennyiben azt az utazó saját használatra (tehát nem továbbértékesítés céljából) szállítja be az országba, és a szállítását maga végzi. A vámhatóság ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben felmerül a gyanú, hogy a szállított terméket kereskedelmi célból viszik be, akkor a határõr kérdéseket tehet fel, és érdeklõdhet a bevitt mennyiség szükségességérõl. Amennyiben a bevitt cigaretta mennyisége a 3200 darabot meghaladja, akkor mindenképpen ellenõrzik, hogy valóban magáncélra történik-e a behozatal. További információ ezzel kapcsolatban ezen az oldalon található."

SOS mi történhet? 25 hetes vagyok, és a héten derült ki, hogy férges a kutyám.

Eléggé közvetlen a viszony a kutyussal, szobakutya. Azt olvastam, hogy széklettel terjed, de... ugye a kutya nyalja magát, aztán megfogja a játékait, aztán...

Legjobb válasz: Ne aggódj, ez nem fog átterjedni rád. gondolom azonnal adtatok neki féreghajtót, amit addig kell ismételni, amig kitisztul a kutyus, és minden oké lesz. még jó, hogy idõben észrevetted, ebbõl nem szokott baj lenni.

Ne aggódj, ez nem fog átterjedni rád. gondolom azonnal adtatok neki féreghajtót, amit addig kell ismételni, amig kitisztul a kutyus, és minden oké lesz. még jó, hogy idõben észrevetted, ebbõl nem szokott baj lenni.
Ne izgul azért az nem olyan egyszerûen megy át. Ne szedd össze most a kakit utána és azért igyekezz sürün kezetmosni. Ha mégis elkaptad se aggodj mert a vemhes szukákat is féregteleníteni kell 2x is. Akkor gondolom emberek számára is van olyan szer ami ilyenkor adható.
Kutya legalább évente egyszer kap kérés nélkül féreghajtót, amikor elviszik a kötelezõ veszettség elleni oltásra. De ajánlott fél, negyedévente féregteleníteni. Szóval máskor figyeljetek rá. Én szoktam segíteni az állatmenhelynek így sokszor érintkezek elhanyagolt férges kölyökkutyákkal, de még sosem kaptam el és a testvérem sem aki szintén kutyás és nemrég szült.
Szia! Szerintem nem lesz semmi baj, de persze az ember nem nyugszik meg (én is ilyen nyugtalan vagyok általában). Egy vérvétel nem kerül szinte semmibe, csak egy kis fáradságba. És abból kiderül, hogy nincs-e toxoplasmosis, erre a háziorvosnál lehet rákérdezni. Arra pedig van egy gyógyszer, ami terhesség alatt szedhetõ és még a placentára is jó hatással van. Én a helyedben kérném a vérvételt(vagy beutalót hozzá) a háziorvostól.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a további válaszokat is. Bennem nem volt semmi, de tegnap megint találtunk, a kutyáknál megtörtént a féreghajtás. És ijesztõek azok a dögök. :( Persze tegnap óta viszket a sejhajom is, de valószínû csak pszichésen. Remélem.
3 havonta a jó gondoskodó gazdik féregtelenítik a kutyájukat.Mi is 3 havonta adunk a kutyáknak.300 ft. 1 tabletta, szóval nem nagy durranás.De szerintem se kaptad el, mert az 2-3 nap alatt kijön rajtad.Szóval ha hétfõn elkapod, csütörtökre, gilisztágat kakálsz.Ez nem lappang benned, v. ilyesmi, azt akkor észre veszed.2 tabletta kihajtja az emberbõl a férget.Harmadnapra már kutya bajod nem lesz.Szerintem ha nem kaptad el, akkor a babádnak sem lesz semmi baja.Bár szerintem amúgy se.Jó egészséget.:)
A kérdező hozzászólása: Szerintem ezen túl amilyen gyakran lehet hajtatni fogom. De vajon ez rámnézve és fõleg a babára nézve mit jelent? :S
Azért kell legalább félévente hajtani. Az orvos csak azért ad szó nélkül évente hogy legalább egyszer legyen a kutya mert ez nem mindenkit érdekel de valójában többször kell.
A kérdező hozzászólása: Lehet félreértesz. Ezt a férget valószínû egy év alatt szedhette össze, amikor ép nem volt hajtva, vagy nemtudom. :S Köszi egyébként. :)
Akkor valami szélesebb spektrumút kéne kérni és vigyázni hova megy, kivel érintkezik. Ez azért rá is veszélyes lehet.
A kérdező hozzászólása: Õ is kapja rendszeresen, de valamiért most lett benne... Nem is értem. :S
A kérdező hozzászólása: Köszi. Az a baj pluszban, hogy valószínû nem új a fertõzés, mert elég hosszúak voltak a dögök, amúgy a székletével nem érintkezem, de csak a sejhaját nyalja, csak ott a szõr és a peték... Igazából az érdekelne, hogy a babára ténylg nem jelent veszélyt? Bízom benne, mert ha igen, kb. felkötöm magam. Amúgy el is ájulnék, és ez nem vicc, ha olyan dögöket tojnék ki, mint a kutya.
Ha nagyon félsz, akkor most egy pár napig egyél sok fokhagymát. Természetesen nyersen. Az hajtja a férgeket és így biztos nem lesz benned. Ha az orvos azt mondta, hogy nem lesz baj, akkor hidd el neki. Rosszabbat teszel a babának, ha idegeskedel.

Kikezdte meg a 3-4. havi babaprojektet? Ki nem várta a héten, és mégis megjött?

Legjobb válasz: Nekem 9.jött meg,1nap késéssel. Ez lesz a 2.probalkozós hónapunk.

Nekem 9.jött meg, 1nap késéssel. Ez lesz a 2.probalkozós hónapunk.
Missed ab utánni 4. probálkozós hónap. Két hét múlva nem várom, de nem sok esélyt látok, mert 3. napja lázasan és betegen szenvedek. Aztán ki tudja, lehet pont ezért fog sikerülni :-)
A kérdező hozzászólása: hát igen.nem egyszerû dolog ez.pedig azt hinné az ember.sajna!lelkileg ezt megélni, eszméletlen.folyton a reménykedés, csüggedés.fúha!nagyon remélem, hogy most ez sikerül.nektek is.valami, amit tesztek érte, hogy "könnyebb" legyen?
Hajjajj! Szerintem nem valószínû, de az ördög sosem alszik!
A tabletta 2 hónap szedés után a tablettaszedési szünetben is véd a terhességtõl.. ha erre gondoltál.
A fogamzásgátló véd a tablettaszedési szünetben is! Az elõzõ beszóló pedig biztos ugyanaz az idióta aki az abortuszos témában is osztotta az észt! Ha valaki fogamzásgátlót szed az nem akar nyilvánvalóan még gyereket!
Ez igen! Ti aztán becsülitek az emberi életet! Más egy életen át imádkozik, hogy gyermeke lehessen, keresztül megy rengeteg lelki traumán, mások meg csak így lazán annyit mondanak, hogy az ördög nem alszik. Bár szerintem ha "becsúszik a baj" és a barátnõd terhes lesz akkor simán el is vetethetitek. Nyugodtan csinálják majd meg az abortuszt, semmi gond , ugye? Kit zavar? Csak egy gyermek. Képmutató, álszent világban élünk. Gyarló bûnös emberek vagyunk. Isten kegyelmezzen mindannyiunknak.
Ha már 2 honapja szedi a fogamzásgátlot, akkor nem lehetséges a terhesség.
Ha az elõirásoknak megfelelõen szedte akkor normalis esetben nem valószinü hogy teherbe esik.
Nem lesz semmi gond (tudom hogy már rég lejárt a kérdés) de inkább az elõzõ 2 vel elõttem írónak üzenem, hogy minden relatív, és képzelje el, nem mindenki szeretne gyereket, fõleg tizenévesen!!! Nem tudom milyen ember lehet, de az ilyen buzgó valamiket ívesen kerülöm... pff...

Terhességi toxémiánál ki hányadik héten szült/császározták és melyik héten derült ki a toxémia?

Legjobb válasz: kb.34.héten derült ki. FEhérje volt a vizeletben, és ödémás voltam. a magas vérnyomás még nem. 37. héten magas vérnoymással befektettek. 4 napot feküdtem bent, amikor megindult magától a szülés és természetes úton meg is lett.

kb.34.héten derült ki. FEhérje volt a vizeletben, és ödémás voltam. a magas vérnyomás még nem. 37. héten magas vérnoymással befektettek. 4 napot feküdtem bent, amikor megindult magától a szülés és természetes úton meg is lett.
egy volt kollégám járt így nemrég, a 36. héten császározták meg (azt nem tudom mikor derült ki)
35ik héten vizesedtem fel nagyon, fehérje is volt a vizeletemben, vérnyomásom rendben volt, kiírt napon indítottak, elõtte két nappal be kellett feküdni!
37. hét császár, akkor már két hete nagyon durva vizesedés volt. Napi 1 kg plusz. Aznap bõrviszketés, és 196-os vérnyomás. Vizeletben fehérje volt a 3. hónaptól folyamatosan, így az nem volt mérvadó.
26 hetesen lett magas a vérnyomásom, 30. héttõl gyógyszereztek.nem volt fehérje a vizeletemben, kicsit vizesedtem csak.37 hetesen fektettek be, 1 hét múlva született meg a kisfiam.sima szülésre készültünk, császár lett.
35 betöltött hetes voltam, amikor kiderült, 40+1 hetesen szültem, természetesen, nem indítottak. Ez vasárnap volt, ha nem szültem volna meg, akkor az eredményeim miatt hétfõn indítotak volna.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!