Találatok a következő kifejezésre: A házunkon villámhárító, ha (3 db)

Ha van egy házban villámhárító, villámcsapástól tönkremehet a cirkófűtés?

Legjobb válasz: Igen, attól még folyhatnak akkora indukált áramok, hogy megrokkantja az elektronikát. A villámhárító leginkább a tûz keletkezésétõl véd..

Igen, attól még folyhatnak akkora indukált áramok, hogy megrokkantja az elektronikát. A villámhárító leginkább a tûz keletkezésétõl véd..
Leég a házad, de a cirkód elektronikája megmarad.
A villámhárító ugye arra való, h tuti ne a szomszéd házába csapjon a villám, hanem a miénkbe. Ugye a buta tévhitek. Azért én örülnék, ha az összes szomszédomnak lenne, nekem meg nem. És akkor még a másodlagos hatásokról nem is beszéltünk.
Ha már van hiteled akkor van biztosításod is, remélhetõen. Arra meg tudod csináltatni. Kérdésre válaszolva: Igen.
Bocs a 13:14-es kommentársra gondoltam.
És van a házban kiépített villámvédelem, mert ha nincs, akkor mint a huzat, de akkor más elektronikus eszköznek is ki kellett volna fingania. Más, szedd csak le a villámáram levezetõt, aztán nekünk meg ne sírjál, ha porig ég a házad, vagy ha nem ég porrá, akkor olyan csodában lesz részed, hogy azt el sem fogod hinni! Az elõzõ kommentezõvel együtt mi szóltunk! Üdv!
"12:25 Köszönöm a jó tanácsot, le is szerelem, így legközelebb már le is éghetne a hitelbõl épült házunk." Egyáltalán nem biztos hogy szabályos a villámhárítód, sajnos számtalan esetben kiderül hogy csak ront a helyzeten. Fotóra lenne szükség a házról, a környezõ épületeket is beleértve, valamint a villámhárító berendezésrõl, a földelõkrõl, az épület falazatának és tetõzetének szerkezete és anyaga is szükséges. Enélkül csak találgatni lehet.
Szakemberként üzenem a laikusoknak hogy a villámhárító nem vonzza a villámokat ! Buta tévhit.A villám térben terjed egy elképzelt gömb felület mentén és amint e gömb felület megközelít egy ellentétes pólust(általában a tér legkiállób-legmagasabb pontját)akkor egy villamos ív keletkezik amit mink emberek a szokásos villámnak látunk-nevezünk. A kérdezõnek válaszolom hogy a tönkremehet a villámhárító esetén is a cirkó(és bármi más elektromos eszköz is). A villámhárító csak azt szolgálja hogy biztonságosan a földbe terelje a villám áramot és ne a ház szerkezetén fusson le.Mindettõl függetlenül ajánlott a megléte hiszen nélküle sokkal súlyosabb az okozott kár. A drága elektromos eszközök védelmére pedig egy túlfeszültség levezetõ beszerelése ajánlott, amely mind a közvetlen villámcsapás mind a hálózati túlfeszültség hatásaitól védi az egész ház villamos berendezéseit.
A kérdező hozzászólása: 12:21 Köszönöm a választ, nem voltam benne biztos, de én is erre gondoltam. 12:25 Köszönöm a jó tanácsot, le is szerelem, így legközelebb már le is éghetne a hitelbõl épült házunk.
szedd le a villámhárítót, mert baromság. a környék összes villámát odavonza.
A villámhárítót pont azért szereljük és szeretjük, mert ha a villám elõkisülése már a környéken van, akkor úgyis bele fog csapni valahová a házadba. A villámhárító csak azért van, hogy ilyen esetben ne máshová csapjon, hanem beléje, mert õ van arra méretezve, nem pedig a kémény vagy a számítógép.

A házunkon nincs villámhárító, ha belecsap a vilám van időnk kimenekülni? Milyen a tűznek az ereje ami keletkezik?

Legjobb válasz: Szerintem erre nem nagyon kapsz más választ majd, ha tényleg nincs, szerintem érdemes felszereltetni, akár utólagosan is, mert elég veszélyes lehet így, fõleg ha nyílt, sík terepen van az épület!

Szerintem erre nem nagyon kapsz más választ majd, ha tényleg nincs, szerintem érdemes felszereltetni, akár utólagosan is, mert elég veszélyes lehet így, fõleg ha nyílt, sík terepen van az épület!
Fel kell szereltetni! Lehet, hogy még van idõtök menekülni - de nem biztos, mert a villám szétágazik a házban, és sok helyen pusztít egyszerre. Megrázhat, megégethet - és akkor nem fogsz menekülni egy jó ideig. Vagy te szeretsz orosz rulettet játszani?
A kérdező hozzászólása: köszi a választ:Dhát nem rjtam múlik, de rajta vagyoka z ügyön:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!