Találatok a következő kifejezésre: A háztartási mennyire (50 db)

Mennyit segít apa a baba körül és a háztartásban? Mennyit dolgozik és mennyi időt tölt "szórakozással"?

Legjobb válasz: apa nagyon sokat dolgozik,mikor ráér,és itthon van pihen,de szokott segíteni is.Szórakozni nem szokott.Se õ se én.Nincs idõ rá.A gyerekek a szórakozás,kikapcsolódás.

apa nagyon sokat dolgozik, mikor ráér, és itthon van pihen, de szokott segíteni is.Szórakozni nem szokott.Se õ se én.Nincs idõ rá.A gyerekek a szórakozás, kikapcsolódás.
Nah már megint egy ilyen kérdés! Már nagyon sokszor tették fel az anyukák ezt a kérdést mikor irtad nem adott be egy párat? Nem mindegy, hogy kinek mennyit segít a férje? Neked nem lesz jobb attól!!!
11:54es vagyok:a szórakozás az ugy néz ki, ha dolgozom(rendezvényekre járok egy ismerõs vendéglõjébe kisegíteni)akkor apa is jön velem, kikapcsolódik, mikor én dolgozom:) hozzá téve akkor a kisfiúnk anyukáméknál van!:)
szia.nekem nagy szerencsém van a Párommal.Nagyszerû apa jobbat kívánni sem tudnék.Közel 9 hónapos a kislányunk eddig mindig õ fürdeti õ eteti meg este és teszi le aludni.bármibe segít ha kell pelenkáz, öltözteti stb szóval mindent megcsinál.õ is reggel fél 6-kor megy de általában 5-6 között mindig itthon van.van h elõbb is ha olyan napja van.akkor elmegyünk vásárolni, sétálni.Háztartásban nem kell segítenie azt is megcsinálná de én inkabb hagyom azt az idõt is hogy a kislányunkkal töltse.szórakozni nem jár együtt megyünk mindenhova.nem tudjuk kire bizni igy olyan hely h mozi stb nem járunk.de kajcsizni igen az is jó dolog.megelégszünk annyival is.röviden ennyi....
Sokat melózik, ált. hétvégente nem is jön haza, hétköznap este 6ra ér haza. Annyit segít hogy kiviszi a szemetet, ha épp látja hogy megtelt. Mondjuk havonta egyszer elõfordul hogy elmosogat. Ennyi Gyerekek körül (1 és 3 éves). Hazaér, játszik velük sokszor. Fürdetésnél vagy egyiket, vagy másikat õ "rendezi". Ennyi. Szórakozni háááát, néha számítógépezik(heti 1-2szer) vagy tévét néz, nem nagy szórakozás :( Velem beszélget esténként:) Az se egy nagy szórakozás neki szerintem...Amikro vmi alkalom van, húsvét, keresztelõ, gyerekek szülinapja, karácsony stb. elhívja pár haverját is és akkor beszélgetnek, iszogatnak kicsit. Ennyi a szórakozása. Nincs vmi jó helyzetben mostanában, de egyszer csak jobb lesz.
Szia!apa reggel 6kor indul melózni, és este 6kor ér haza.-->mégha akarná sem hagynám h õ csinálja meg itthon házimunkát!Dolgozik szegényem épp eleget(hétfõtõl péntekig a munkahelyén, szombat-vasárnap maszekol)!ha hazaér lefürdik, vacsizik és onnantól õvé a kisfiúnk.én ekkor szoktam lefürödni, elmosogatni a vacsi után, illetve porszívózni/felmosni.Kb 8-körül fürdetjük a kisfiúnkat, ezt is õ csinálja kb 2hónapja!én addig megcsinálom a tejitalt, elrendezem a fiunk ágyát, illetve a miénket.utána én megetetem, elaltatom.ha már alszik akkor van egy kis idõnk egymásra.Ha vmi miatt hamarabb ér haza, vagy nem dolgozik(ünnepnap, illetve ha nincs maszekja), akkor csavizunk együtt valamerre egy picit! Szóval nálunk ez van, de nekem ez igy is jó!!:) Nálatok hogy van?
a férjem a hét hat napján napi tíz órát dolgozik.fél 6-6 körül ér haza.megfürdik, aztán együtt vacsorázunk hármasban.a fiúnk 14 hónapos.megnézzük együtt a híradót, majd hétkor megfürdeti a fiúnkat.utána még játszunk nyolcig együtt, majd nyolctól alvás.Este õ eteti, és mint írtam õ fürdet.Hétvégén napközben is megeteti, pelenkázza, játszik vele.A házimunkában nem kérek segítséget, de azért szokott segíteni, mosogat, néha porszívózik
Elõzõnek: Az oldal címe: gyakorikérdések.hu, ééééérteeeeeed? Tehát gyakran meg kell kérdezni, mint a csp-gyed-gyes érkezését minden hónapban :) ))) És aki nem érti a viccet, az ne röhögjön! :)
Bocsi, az elõzõ elõttinek szántam!
Apa reggel fél 6kor elmegy itthonról és átlag 4 körül ér haza. (ha nem túlórázik....) Ebédel, picit megdögönyözi a kisfiát, és irány a kert, az udvar, a ház körüli munkák. Szabadideje nem sok van, részt vesz önkéntes alapon a lakhelyünkön közösségi munkákban is. Ha jó idõ van hetente egyszer focizni megy. Kb.fél évente egyszer elmegy egy napra számítógépezni a haverokkal, amúgy õ nem jár el itthonról. Persze ismerõsökkel, barátokkal összejárunk, vagy moziba, vacsizni együtt, de külön-külön nem járunk már szórakozni. Amúgy mindenben segít, fürdetés, pelenkázás, ha kell, szívesen vigyáz rá, míg én pl. fodrászhoz megyek stb. Minden nap szakít idõt rá, hogy foglalkozzon a babóval. A háztartásba különösen nem segít napi szinten, mert mindent megcsinálok, de pl. ha nagytakarítunk, ugyanúgy kiveszi a részét mindenbõl.
A kérdező hozzászólása: 12:40-nek: ha zavar, hogy gyakori a kérdés, ne válaszolj rá vagy ne gyere erre az oldalra! Nem azért kérdeztem, hogy jobb legyen nekem, mert teljesen meg vagyok elégedve a kedvesemmel, egyszerûen érdekel, más apukák hogyan veszik a napi feladatokat. Nálunk apa elég sokat dolgozik, van, hogy itthon is melóznia kell. Amikor viszont nincs dolga, velünk van, fõzünk együtt, játszanak a kisfiammal, elmegyünk sétálni vagy játszótérre, vásárolni. Ha este itthon van, legtöbbször õ altatja a kicsit, nála sokkal elõbb elalszik.:) Elõfordul, hogy utána együtt fürdünk, TV-zünk, dumcsizunk, stb..:) A házimunkában nem nagyon kell segítenie, de a saját dolgait általában elpakolja. Egyedül pelenkázni nem hajlandó..:) Örülök, hogy mindenki (mármint akik válaszoltak) férje ilyen segítõkész!

Milyen tiszta a háztartásod, mennyit takarítasz egy héten a gyerek mellett?

Van olyan dolog amit elszoktál hanyagolni? Precízebb,tisztább vagy gyerek mellett vagy épp ellenkez?leg?

Legjobb válasz: Hát hmm. Az elsõ gyerek mellett takarítottam folyton mint a güzü, mindennap domestosos felmosás, letörölgetése mindennek amit elért, játékokat heti 2 szer kifõztem, cumikat, üvegeket kanalakat 2 naponta sterilizáltam (mikróban vagy kifõzéssel). Aztán megszületett a második...nagyobb házba is költöztünk, na akkor már kevesebb idõm jutott, nem kellett se cumi se cumisüveg szerencsére a másodiknak így azok sterilizálása elmaradt. Felmosás 2 naponta korlátozódott, a dolgok letörölgetése is kb. Ablakpucolás hanyagolódott :) Most a harmadikat várom, veszélyeztetett is vagyok...hát õszintén megmondom, jóval ritkábban jutok végig a lakáson...

Hát hmm. Az elsõ gyerek mellett takarítottam folyton mint a güzü, mindennap domestosos felmosás, letörölgetése mindennek amit elért, játékokat heti 2 szer kifõztem, cumikat, üvegeket kanalakat 2 naponta sterilizáltam (mikróban vagy kifõzéssel). Aztán megszületett a második...nagyobb házba is költöztünk, na akkor már kevesebb idõm jutott, nem kellett se cumi se cumisüveg szerencsére a másodiknak így azok sterilizálása elmaradt. Felmosás 2 naponta korlátozódott, a dolgok letörölgetése is kb. Ablakpucolás hanyagolódott :) Most a harmadikat várom, veszélyeztetett is vagyok...hát õszintén megmondom, jóval ritkábban jutok végig a lakáson...
Szia! sokkal precízebb lettem amióta anya vagyok. Minden nap takarítok valamit. Reggel porszívózás, felmosás. Amikor alszik a kicsi, mindig megcsinálok vmit. Vagy a fürdõt, vagy a WC-t vagy a konyhát csinálom meg tipp-toppra. Mindenki mondja, milyen jó hozzánk belépni, mert mindig szép tisztaság van. Már így érzem jól magam...:)
Kevesebbet takarítom a lakást mint a gyerekek elõtt.(ablakpucolás, szekrényekben, fiókokban rendrakás, ajtók szekrények, csempék törölgetése, szekrénytetején portörlés, pókhálózás) De ennek ellenére mégis több házimunkát végzek naponta mint elõttük, csak más jellegûeket.Több a pakolás, porszívózás, mosás, teregetés, vasalás, varrás, fõzés-sütés, mosogatás. Heti 1x párom alaposan kiporszívóz, felmos, én addig port törlök, és kitakarítom a fürdõt.Hét közben csak 2x pluszba porszívózok, plusz amikor idõm van beiktatok heti 1x egy extrém dolgot, pl ablakpucolás, függönymosással. Ha jön hozzánk valaki akkor mindig rend van(max. a lego van szétszórva a szõnyegen), de én látom, hogy maszatos a konyhaszekrény, poros a lámpa, nem csillog a csempe a konyhában.....
Nálunk tisztaság van de kupi, fõleg a szétdobált játék miatt...
Héten gyzser hérfõ reggel gyorsan kitakarítok (már végeztem), a szõnyegeket kb 2 hetete kimosom. Konyhába minden reggel felseprek, felmosok. Ablskpucolás , amikor koszos, és amyúgy si párom szokta pucolni:-)))))) nem vasalok. Ja és ott van még a kert (seprés, gereblyézés, nyáron viráglocsolás, locsolás, télen hólapátolás)
A mosogatással hadilábon állok, amúgy viszonylagos rend van. Kosz nincs. Mondjuk világ életemben kissé rumlis voltam, ez nem változott :)
Ja, azt nem írtam, de ugyanilyen volt a gyerek elõtt is. Utolsó voltam.
Heti egyszer szoktam alaposan felporszívózni, felmosni, port törölgetni, fürdõszobát gányolni. Alapjáraton minden nap vagy felsöprök kézi seprûvel, vagy végigmegyek a lakáson elektromos seprõvel. Mosogatás géppel, az egyebeket, amiket nem rakom be a gépbe, naponta kézzel elmosogatom. Egyébként ha éppen meglátok valamit, amit muszáj megcsinálni, pl. ajtókat áttörölni vagy konyhaszekrényt, akkor azt is gyorsan megcsinálom, nem tartok úgymond nagytakarítást. Ablakpucolást a párom szokta, mert sok ablak fix nálunk, nem nyitható, és csak a házon kívülrõl lehet megcsinálni. Mosni-teregetni átlag 2-3 naponta szoktam. Most lassan már a függönyök lesznek sorosak a mosásban.
Normális rend van:-D Napi szinten felsöprés, törölgetés, mosogatás, rend rakás. Heti 1x alaposabban takarítok(akkor mindent). Elhanyagolni a vasalást szoktam(nem szeretek vasalni). A babám születése elõtt, többet takarítottam:-)
Az elsõ vagyok, szóvak az igény az meglenne rá de egyszerüen fizikailag nem bírom már, meg ezt hogy egyik helyen összetakarítok, közben a 2 gyerek szétpakol egy másik helyen...akkor ott takarítok össze, õk egy harmadik helyen folytatják... plusz vigyázni hogy ne nyúljanak a domestosos vízbe, békén hagyják a porszívó zsinórját, a kisebb ne nyalja meg a tisztítószereket, a nagyobb ne tépje szét a papírtörlõt...szóval dupla annyi idõ alatt végzek egy helyiséggel :)
Én naponta esetleg 2naponta felporszívózom az egész lakást, mivel a kislányom mindenhol ott van, én pedig porallergiás vagyok. És nem tudom ti hogy vagytok vele, nálunk laminált padló van, és mintha jobban porosodna. Mosni naponta/2naponta mosok 2 is. Így állandóan hajtogatok, ill tele a szoba hajtogatni valóval. Felmosni hetente 1szer 2szer szoktam. A mosogatás és a mosogatógép mindennapos mivel majdnem mindennap fõzõk valamit, így egésznap a mosogatógépet pakolom ki-be a maradékot kézzel mosom. A fürdõszobát hanyagolom el sajnos, kb 2 hetente ugyan de alaposan takarítom ki. Ennek az az oka, hogy rengeteg a mosni való amivel tele a fürdõ. Alapvetõen rend van nálunk, és tisztaság is. Ha valaki bejön hozzánk, a játékok szanaszét vannak mert 16 hós kislányom újabban ki-be hordja a szobájába a játékait, félúton ide-oda letesz pár dolgot... na ennek rumli hatása van, pedig mikor belebotlok valamibe azt próbálom azonnal vissza is vinni a szobájába. Esetleg a félben lévõ háztartási munka látszik ha valaki jönne. Én örülnék ha nagyobb tisztaság lenne, és rend is jobban lenne, de õszintén szólva jártam már olyan lakásokban többek között kisgyerekesekében is, ami mocskos is volt és rumlis is. Pegig a szülõk teljesen "normális" emberek voltak. Egyszerûen igényesség kérdése az egész.
A kérdező hozzászólása: Igen nálam is ez van Kedves Utolsó válaszoló :) ....közben viszont úgy érzem teljesen lefáraszt az állandó pakolászás és néha már bûntudatom van h nem inkább a gyerekkel játszom....de valahogy muszáj megcsinálnom!!
Én is így vagyok, mint Te kedves Kérdezõ! Régen nem zavart a kupi, de most......falnak megyek. Úgyhogy nálunk szinte sosincs mosatlan edény, és rend van mindig. Mindennek megvan a helye, és mindent oda is kell visszatenni. Csak a szõnyegen van rumli, de az is csak a szétdobált játékok miatt. Este lefekvéskor, vagy a nappali alvásoknál azokat is rendbe rakom. Amióta kúszik a Kislányom, azóta pedig minden nap délután 5-kor felporszívózás, és felmosás. A környezetem el van hûlve a rendmániámon......valószínû az anyaság hozta ki belõlem.
1O.42-es vagyok. Még csak 1 gyerekem van, lehet, ha meglesz a kistesó, kicsit én is alábbhagyok a takarítással, hogy ne menjen a gyerekekkel töltött idõ rovására.:)
A kérdező hozzászólása: Én úgy érzem tiszta Mónika lettem a Jóbarátokból :(((( csak maximális tisztaságban érzem jól magam :)
Én most adtam fel:) Minden nap takarítottam. Elpakoltam amikor a kicsi elment aludni. Viszont nem bírom már a harcot. Ráadásul a "nagyfiam" is itthon lesz 3hétig... És kettõvel már nem bírok. Ülök a szép katasztrófa közepén, és sírva röhögök. Amúgy sokáig nagyon precíz voltam itthon.

Kereskedelmi, háztartási és vendéglátó ipari gépszerelő szakmáról mi a véleményetek mennyire jó szakma van jövője mennyire piacképes külföldön pl. bécs környékén?

VAGY INKÁBB CNC ESZTERGÁLYOS VAGY ESETLEG ELEKTROMŰSZERÉSZ PIACKÉPESEBB? JELENLEGI SZAKMÁM FINOMMECHANIKAI MŰSZERÉSZ ÉS NEM SZERETNÉK MONOTON MUNKÁT VÉGEZNI. HA TUD VALAKI VALAMI INFÓT ELÕRE IS MEGKÖSZÖNÖM .


40 ezer forint körül adunk és 60 ezret félre teszünk.
Párom anyukájával lakunk hármasban. Havonta negyvenet adok én is és párom is (ez megy a közösbe, számlákra + kajára), de mivel egyetemisták vagyunk, spórolni még nem nagyon tudunk. Jelenleg párom anyukája támogat bennünket (rengeteg gyümölcsöt és zöldséget hoz a piacról, amit mi nem tudnánk magunknak megvenni), remélem hamar kárpótolni tudjuk érte :)
Nem adunk haza semmit. Adnánk, de a szüleim nem fogadják el. Így néha bevásárolunk, hogy mégis valamit kompenzáljunk.

Mennyi időt töltesz a háztartással nap mint nap és mit csinálsz benne?

Én jóformán meg se állok, vagy ha mégis kupi vagy és por és rendetlenség. És vagy így vagy úgy, de meg?rülök. :) 1,5 éve vagyok itthon a kicsivel

Legjobb válasz: Sose számoltam ki, mennyi idõt, attól függ, hogy épp mennyi idõm van rá. Sajnos gyerek mellett már sosem lesz olyan rend és patyolat tisztaság, mint elõtte! Fõleg, hogy szinte egész nap itthon vagyunk és látjuk, hogy mit kellene még megcsinálni... Persze a napi dolgokat mindig megcsinálom, rendet rakok, bepakolok a mosogató- és a mosógépbe. Vasalni általában este szoktam. 4 gyerekem van... mit mondjak még? szerintem már érted.:)))

Sose számoltam ki, mennyi idõt, attól függ, hogy épp mennyi idõm van rá. Sajnos gyerek mellett már sosem lesz olyan rend és patyolat tisztaság, mint elõtte! Fõleg, hogy szinte egész nap itthon vagyunk és látjuk, hogy mit kellene még megcsinálni... Persze a napi dolgokat mindig megcsinálom, rendet rakok, bepakolok a mosogató- és a mosógépbe. Vasalni általában este szoktam. 4 gyerekem van... mit mondjak még? szerintem már érted.:) ))
1. vagyok. Hát, én se tudnám megoldani, hogy hetente 1x vagy csak 1 nap mossak. Mindennap megy a gép (6-an vagyunk). 130nm-es a ház+ a terasz+ udvar. Felmosni mindennap kell, fõleg ilyen esõs idõben, meg a konyhát is.. Porszívóni is naponta, mert a porcicák rögtön jönnek, ha egyszer kimarad. Fõzni én is mindennap fõzök, de általában olyanokat, amit gyorsan össze lehet rakni és magától fõ vagy sül a sütõben. A kislányom 14 hónapos, õt is "bevonom" a házimunkába, imád "segíteni" (Isten tartaná meg a jó szokását :) )))) ). Sajnos valamennyit vissza kell venni az igényekbõl, mert akkor vagy teljesen kimerül az ember vagy másra se jut idõ csak a robotra. Itt is az arany középút a nyerõ..
11 hónapos a babám. Hetente 2 adagot mosok, csak a felsõ rétegeket vasalom (bodyt, ilyesmit nem). Hetente 3-szor porszívózok és hetente 1-szer mosok fel. A vécét, fürdit hetente 1-szer takarítom, szintén heti 1 portalanítás. Rendrakás minden nap. Felmosás és vasalás kivételével mindent akkor csinálok, amikor ébren van a babám. Jön segíteni, együtt teregetünk, együtt mosogatunk, stb. Kicsit tovább tart, mert énekelek, táncolok közben, hogy szórakoztassam, de jó így. Olyan mintha játszanánk :) Fõzni ritkán szoktam, heti 1-2 alkalommal, csak olyan kajákat csinálok, ami hamar megvan. Sütni is heti 1-2 alkalommal, szintén gyors-sütiket. Abszolút nem úszok, minden rendben van, minden oké :) Minden csak hozzáállás kérdése. Nem házimunkának kell felfogni, hanem közös játéknak a babával.
Én vagyok, aki hetente egyszer mos, igen van szàritogépünk.Nyàromn pedig az udvaron pillanatokk alatt megszàrad.Pàrom dolgozik, lö nem cserél csak also gatyàt, atlétàt naponta, a nadràgot nem, mert benzines^, felesleges lenne nekik naponta egy ujat erre befogni. Én itthon vagyok, én is csak alsonemüt vàltok naponta, amugy meg egésznap szabadidö nadràgba vagyok, heti kétszer cserélem, ha koszos lett.Kislànyomrol rengeteg van, de azok olyan apro kis ruhàk, hogy böven elfér a szennyestartoba.És van annyi ruhàja, ha napi 3-szor öltöztetném, akkor is elég lenne mosàs nélkül 2 -3 hétig . Femosni hétvégén szoktam csak, mert laminnàt padlonk van, azt nem szabad gyakran mosni!Porszivozàst elözö vàlaszombol kihagytam, naponta porszivozok, de az nem tart 10 percnél tovàbb.Mosogatni nem kell, van mosogatogépem.Csak a fözés a napi teendöm.Hétvégén meg wc, fürdö takaritàs, felmosàs, àgynemücsere, portalanitàs, na olyankor reggeltöl estig talpon vagyok.
Én nem tudom, ki mit hogyan csinál, de ha én hetente 1x mosnék, nem tudnám a szennyest sem hová rakni.Minden nap reggel és este felsöprök, felpórszívózok, és felmosok, másképp a gyerek pillanat alatt nyakig koszos lenne.Kétnaponta fõzök, két napra elegendõt.Gyerekkel vásárolok, és intézem hivatalos ügyeimet.És röhögni fogtok, e-mellett a társasházat ahol lakunk, én takarítom.Mindezek mellett rengeteget foglalkozok a gyerekkel, de az is igaz, hogy estére hulla vagyok.Ma kivételesen vagyok még ébren, mert most van idõm.Egyébként általában este kilenc körül gyerekestül aludni szoktam.
Köszi :) ) Néha maguk takarítanak, néha én is besegítek, fõleg, ha túl nagy a kupi. Egyébként 17, 14 és 11 évesek. Sokat segítenek, de azért bõven van mit tenni. A picit meg nem akarom állandóan rájuk sózni, nem akarom, hogy késõbb azt mondják, hogy õk nevelték fel... Hogy energiám marad.. valahogy rutinból jön a dolog...szerintem így könnyebb a picivel, mint amikor a 3 nagy egyszerre volt kicsi.
A kérdező hozzászólása: Jó nagy házikód van. A nagyobb gyerekeid egyedül csinálják a szobáikat? Õk mekkorák? Ha jól emlékszem, én olyan 11-12 éves koromtól takarítottam egyedül. Addig anyukám. Nagyon ügyes vagy, hogy elbírsz 4 gyerekkel és egy nagy házzal és energiád is marad!!!
A kérdező hozzászólása: De jó sok idõtök van. mármint szabadidõre gondoltam :) ))
A kérdező hozzászólása: De jó sok idõtök van. :) valamit én nagyon rosszul csinálok :( ha heti 1xer mosol, akkor az a sokminden hol szárad? hány szárítód van? hova tudod rakni a szárítót? vagy szárítógép?
Na én heti egyszer mosok, de akor reggeltöl estig.Végülis van elég ruha egy hétre, a mosogép meg mos magàtol. Fözni mindennap fözök 11-töl, délig.Felmosni nem mosok mindennap, inkàbb hétvégén nagytakaritok.Hétköznap csak kifözök, meg összeràmolok nagyjàbol, néha a kukàt leviszem.8 honapos gyerekem van
A kérdező hozzászólása: Heti 2 mosás??? Úristen, ezt hogy csinálod? Nálunk napi 2-3 megy. :(( ma 4 pld :(
A kérdező hozzászólása: Jó neked. Ha én hetente 3szor porszívóznék és 1szer portalanítanék, megenne a por. :(
Az én fiamnak is rengeteg ruhája van, de tudod sem szárítógépem, sem mosogatógépem nincs.A takarításról pedig annyit, hogy éppen elegendõ por száll be naponta a lakásba ahhoz, hogy legyen némi igényem a napi takarításra, nem beszélve arról, hogy mit hordunk be odakinntrõl a cipõnk talpával.Az utcán épp elég nyavaját szedünk össze, és amikor a gyerek végigtapicskol a mocsokban, majd a kezét a szájába veszi, tudod inkább feltakarítok 2x egy nap.Egy pici lakásban ráadásul jobban gyûlik a kosz.És hozzá teszem, hogy nem túl nagy erõfeszítés számomra, hogy feltakarítsak.Hogy egy héten 2x-3x mos 2-3 adagot, az csupán annyit jelent, hogy kicsit nagyobb igénye van a mindennapi tiszta viseletre.

Mennyi egy háromtagú család havi kiadása? A számlákon kívül értem, mennyi megy el a háztartásra? (élelmiszer, vegyiáru, ruházkodás, egyéb)

Legjobb válasz: Mi hatan vagyunk, és csak kajára és tisztítószerekre 50.000.-ft megy el egy hónapban, de néha úgy érzem varázsló vagyok...

Mi hatan vagyunk, és csak kajára és tisztítószerekre 50.000.-ft megy el egy hónapban, de néha úgy érzem varázsló vagyok...
4en vagyunk, nekünk a kaja olyan 80ezer, ebben bennevannak a tisztítószerek is. ruhát nemtudom, nemveszünk minden hónapban ruhát, csakha szükség van valamire, vagyha éppen van felesleg, amit ruhára el lehet költeni.
Mi 3-an vagyunk. Rezsi + autó + benzin + lakáshitel = 100 ezer. Ruházkodás, kaja, vegyiárú, szórakozás = 50-80 ezer.
A kérdező hozzászólása: 11.01! Tényleg varázsló vagy, hogy csinálod??? Csak mert nekünk a havi háztartási kiadás benne van 50 ezerben( pelenkával együtt), de férjem mindig cseszeget, hogy mások biztos jobban csinálják.Pedig mindenbõl az olcsóbbat, de nem a leggagyibbat veszem, nem zabálunk, felesleges dolgokra nem költök, nem szórakozunk, nem járunk sehova, az egyetlen luxus, hogy hetente egyszer azért sütök valamit. De nem tudom, min lehetne jobban spórolni!
Én havonta kb. 40-45 ezerbõl bevásárolok mindent ami kellhet: tartós élelmiszer, olaj, liszt, cukor, vegyiáru, stb. Aztán még napi egy ezres ott marad a boltban. Lakáshitel 50000, villany 22000, gáz 27000, víz 6000, telefonok 10000, kábel TV 7000, autó hitel 26000. Ruha/szórakozás szökõévente.
Ez lemaradt: Két felnõtt + két gyerek (3, és 8 évesek) ma 20:32-es
A kérdező hozzászólása: Mindannyiótoknak nagyon köszönöm a segítségét, olvastam sok hasznos dolgot.Nekünk sem volt mindig ennyire rossz a helyzet, de most nagyon szorosan kell fogni a gyeplõt. Varázsló! Minden elismerésem a Tiéd, nagyon jól csinálod.Azt hiszem meg kell tanulnom élesztõs dolgokat sütni:-) További szép napot mindenkinek!!!

Hol legolcsóbb a háztartási keksz? És kb. mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Esetleg valamilyen nagykerbe? Nálunk lehet kapni, nemtudom mennyibe kerülhet, de általában 10-20%al olcsóbbak ott a cuccok mint a boltokba

Esetleg valamilyen nagykerbe? Nálunk lehet kapni, nemtudom mennyibe kerülhet, de általában 10-20%al olcsóbbak ott a cuccok mint a boltokba
Talán az Auchanban, az elég olcsó hely, de nem tudom, hogy ott mennyi.
Szerintem a Pennyben olcsó.
pennys vagyok, talán 120-130 ft

Mennyire hizlal a háztartási keksz?

Legjobb válasz: Csak akkor, ha állandóan azt eszed.

Csak akkor, ha állandóan azt eszed.
Fehér liszt és cukor, a létezõ legrosszabb összetevõk. Ha fogyni szeretnél, akkor hanyagold.

Két fős háztartásban mennyi a villanyszámlátok havonta?

Forintban, illetve kWh-ban?

Legjobb válasz: nálunk átlagosan 12.000 körül szokott lenni.

nálunk átlagosan 12.000 körül szokott lenni.
Én kivettem fogyasztásmérõt al ELMÛ-tõl. tapasztalat: Hûtõ baromi sok, szerezzetek be A++-osat (mindenképp évi 180 kWh alatti fogyasztásút, ami 10-36 C-ig megy, szóval a klímaosztályt is kell nézni!!! Ilyet szépséghibásból lehet olcsón kapni.) A pihenõálláson menõ dolgok baromi sokat fogyasztanak, pl. egy lehalkított Tv, rádió PONT annyit fogyaszt mint egy hangos, és egy bekapcsolt, de nem használt CD, DVD uyganannyit, mintha néznéd, egy 60-as villanykörtényit! Ha ezeket otthagyod csak úgy a háttérben, mint 12ágú csillár százas körtékkel, annyi megy el észrevétlenül! A bojler, sütõ véletlenül se legyen villany!!!
Ja, és a fûtés se legyen villany, az is horror. A csillárnál nézd meg, hogy fölfele kell a körtéknek állnia, vagy lefele - csak lefele állósat végy, rengeteget számít a fényerõben! Én csak 1 vagy 2 körtét csavarok be egy lámpatestbe, akárhányra van lehetõség, mindig helyileg világítok, ha kell erõsebb fény valahova. Vettem fényfüzéreket is, az ég állandóra minden helyiségben, hoyg legyen annyi fény, hogy lássak, nem pedig egy 60-as villanykörte (a hagyományos izzós is 12-16 Wattot fogyaszt csak) Azt hiszem, ennni.:)
4500-5000 körül De a konyhai vizmelegitõ is áramos, két szgép, tv, hifi, mosógép heti háromszor, ventillátor, hidegpárásitó, kávé-teafõzõ, mikró...
27.000 ft, villanyfûtés. :(
Villany tûzhelyünk van, igy havi 7-10ezer ft. Attól függ hogy nyáron mennyit megy a ventilátor, télen meg sokat megy a nagy lámpa a nappaliban.
Csak forintban tudom megmondani, havi 14 eFt.
nálunk megy a számítógép, tévé, hûtõ, mikro, villanysütõ, klíma, az udvaron fûnyíró, és villanybojlerünk van. 15 ezret fizetünk.
Majdnem kereken 10ezer. Régi bojler, régi, rossz szigetelésû hûtõ, fûnyíró, számítógép, mikró, plusz a szobámban az energiatakarékos körték mennek gyakran. De pont most kaptunk vissza valamennyit, az átalányt is csökkentették, eddig inkább 11ezer felett volt, rezsicsökkentés elõtt pedig 12ezer fölött, majdnem 13ezer.
Az energiatakarékos izzók nem hidegfényûek?....
2.300 Ft de olyan 2.000-2.500 Ft között mozog. Bp.X. emelet, két laptop délutántól estig megy, az égõk energiatakarékosak, 2-3 naponta megy a mosógép nincs sütõ :((((
9000-11000ft között mozog. Épp tegnap küldtük be a legutóbbit, az 210kw volt, de van, hogy 260kw-t is elfogyasztunk. Számítógépek, lcd tv rengeteget megy. Úgy vettem észre, akkor lesz több a fogyasztás, ha sokszor elalszunk éjszaka a tv-n, úgy, hogy reggelig megy. Ez ráadásul nem is lcd, hanem hagyományos, nagyképernyõjû.
5000 körül, de néha kapunk vissza.
250 kw/ nappali, és éjszakai 180 kw. forintálisan úgy 15000.-ft.
8400 ft körül
7-9 ezer villanysütõnk van.
8000-10.000 Ft. Elektromos sütõnk van, de sokban függ, hogy mennyit használjuk ép havonta.
3500 kb
4 fõben, 16ezer a számla.
Nálunk horribilis, 18.000 forint a havi átalány. Van egy nagyon rosszul mûködõ bojlerünk..
Hogy fizettek ti ilyen sokat?? Miket használtok? Nálunk tv net mosogep hütõ és 3500 körül van mindig bp.
nekünk 12E Ft szokott lenni egy kérdezõnek válaszolva: villanytûzhelyünk van, 1 plazma és egy sima TV, elõbbi kb 4-5, utóbbi 2-3 órát megy Nagy hûtõ fagyasztóval Spotlámpák a nappaliban Mikró 2 laptop van bedugva egész nap 6. emeleti panellakás, ha ez számít valamit
Ezt egy házi feladatnak gyüjtöttem ki: (Éves szinten) Éves energiafogyasztás [kWh] [MJ] Melegvíz 2628 9461 59, 6% Világítás 183 657 4, 1% Fûtés (szivattyú) 120 431 2, 7% Hûtõgép 329 1183 7, 5% Mosógép 420 1514 9, 5% Szórakoztató el. 365 1314 8, 3% Fõzés 365 1314 8, 3% Összesen: 4409 15873 100, 0%

Mennyit jár el a férjetek mióta babátok van? Zavar benneteket? Mennyit segít be a háztartásba, illetve a baba körül? én érzem, hogy keveset segít, vagy tényleg keveset segít

Nemrég volt egy nagyobb veszekedésünk a barátokkal való eljárás kapcsán,és engem még mindig zavar 1-2 dolog,bár kibékültünk. Az egyik,hogy én nem érzem,hogy olyan sokat segítene...haza jön 5 felé és kb uazt csinálja,mint korábban,persze megöleli a babát,meg fogja,de leül gépezni és azt várja a gyerektől,hogy ő addig legyen el,de ha sír persze hozzám kerül,fürdetés együtt megy,de én úgy vettem észre,hogy az esti 3 órából míg itthon van és fürdetés nincs kb fél órát fogja vagy játszik vele 7végén ő főz értsd főétel,meg a bevásárlást elintézi,néha behozza a vacsimat,ennyi...ha mondjuk együtt ehetnénk,de a baba nem alszik,és nem lehet letenni mindig én eszem úgy,hogy a karomban van,vagy azt mondja,hogy ő fogja míg megeszem,de ugyebár akkor nem eszünk együtt a szennyest én teszem el,mosok,vasalok,takarítok,a mosogatóba esetek 90%ában én pakolok be ki,a sörösüveget én viszem ki a konyhába,pelenkázás 99%-át én csinálom,7végén én kelek a babával reggel,az éjjelről nem is beszélve a múlt 7en házassági évfordulónk volt,megbeszéltük elmegyünk vacsizni,de még egy szál virágot se vett,veszekedés,vacsi elhalasztva.megbeszéltük,hogy pénteken bepótoljuk,el is mentünk,de a gyerek felébredt az étterembe,és csak ittunk egyet.mondta,hogy jöjjünk haza,és rendelünk kaját,összebújunk.megkajáltunk,de közbe a haverjai összeültek kocsmázni,aztán hívogatták.mondtam,hogy menjen,ha megígérte,láttátok vna,hogy felcsillant a szeme.már majdnem elindult,mikor kicsurrant egy könnycseppem.veszekedtünk... igazából az a bajom,hogy úgy érzem neki semmit nem változott az élete,ugyanúgy elmegy,én is szívesen mennék,de távol a család nem tudjuk kire bízni a picit.miatta költöztünk el,én adtam fel mindent az ő karrierje miatt,nekem itt nincs sok barátom,nem is lakunk olyan régóta itt,2 lánnyal vagyok jóba.. heti egy foci mindig van,néha egy-egy 7végére eljön egy barátja,meg ezek a kocsmázások.a másik a haverjai tök bepiáltak,én úgy vagyok,hogy ha van gyereked azért már módjával... a baba születésekor is úgy beittak,hogy másnap végig hányt,jó egyébként nem szokott,de akkor igen én fújom fel vagy igazam van?

Legjobb válasz: elsõ vagyok Heti egyszer focizik és utána iszik 2 sört, akkor este 9re ér haza. Szóval szerintem sokat vársz el. A házimunka a tied . Tedd össze a két kezed, hogy hétvégenként bevásárol és fõz . Én férjem hétvégén is maszekol.

elsõ vagyok Heti egyszer focizik és utána iszik 2 sört, akkor este 9re ér haza. Szóval szerintem sokat vársz el. A házimunka a tied . Tedd össze a két kezed, hogy hétvégenként bevásárol és fõz . Én férjem hétvégén is maszekol.
hiszti
Az én férjem rengeteget dolgozik, hazaér és itthon folytatja a maszekot. A gyerekekkel foglalkozik, de ha be van sûrûsödve, akkor nem is hallja ha szólunk hozzá. Mindent bevállal. De mindig õ fürdeti este a gyerekeket. A mosógépet és gáztûzhelyet nem is tudja kezelni. Sokszor morgolódok vele, hogy segítsen, aztán utána rájövök , hogy folyamatosan dolgozik, éjszakáig. Szóval mindent értünk tesz, az a legkevesebb hogy enyém a házimunka. De azt elvárom hogy a rendet megtartsák és ne egyenek össze-vissza, és a cipõt a bejáratnál le kell vetni
Hát nézõpont kérdése ... Nálunk a párom reggel elmegy dolgozni , este haza jön ! Tálcán kapja a vacsorát ! Kb ugyan úgy fél órát foglalkozik a kislányunkkal! Fürdeni a 9 hónap alatt 3x fürdette .. Bevásárolni ugyan ennyiszer volt ... Heti 5x van edzés 6-7 között este elmegy és este 11-12 fele jön meg ! Addigra mi már alszunk :( Beletörõdtem hogy ez van ! Vele nem is lehet errõl beszélni :( Ha a te párod más , próbálj vele beszélni hogy legalább maga után pakoljon el ... Minden esetre neked ezerszer segítõkészebb párod van mint nekem ... Ja , segítség meg nulla :( 1200 km- re a családtól Minden jót .. Fel a fejjel
Szia! Én megbeszélném vele, hogy mennyit mehet és leszögezném, hogy én is kérek 1-2 szabad órát. Nálunk így van. Ha hazajön a munkából, akkor eszik, a picit vagy odatesszük magunkhoz a babakocsiba vagy a szobában van(berakom ezt: http://www.youtube.com/results?search_query=super+simple+son.. Ezekkel a zenékkel reggel is jól elvan(én meg takarítok). Utána játszunk. Én elmegyek kondiba heti 2-3-szor és akkor õ van a kicsivel, a fürdetés az õ reszortja, de minden más az enyém! Nálunk is van, amikor felbosszant, hogy a sz.gép elõtt ragad munka után, de olyankor mondom neki, hogy majd netezik, ha már megfürdik a pici, olyan keveset vannak így is együtt. Belátja és egy szó sincs:) . Szerencsés vagyok, mert az én férjem mindig olyan volt, hogy nem járt el itthonról, max. évente 1-szer:) .Szeret itthon lenni, igyekszem mindent meg is teremteni, hogy jól érezze magát. Nagyon sokat dolgozik, és mondhatni kiszolgálom, ahol tudom. Nekem ez nem okoz nehézséget. Nagyon figyelek a szexuális életünkre is, szerintem ez is nagyon fontos:) . Mondjuk, amikor hasfájós volt a babánk, akkor nagyon ki voltam merülve(hajnal 6-ig ébren, stbb...), és mondtam neki, hogy a szombat estéket vegye át. Pedig szombaton is dolgozott nappal, de látta, hogy .arul vagyok, megtette párszor. A 3. hónaptól megy így minden simán. Szerintem nektek csak meg kéne beszélni, hogy mennyi a határ, és hogy a haverok másodlagosak.Ne velük akarjon mindig kikapcsolni, és neked is jár egy kis pihenés. Na, azért nálunk is szoktak lenni viták:) , én elég temperamentumos vagyok, megkapja, ha nem tetszik valami:) ). De nem hagyja magát õ sem:) ). Így szeretem.
A 'haverozós' részt megértem. Én sem bírnám elviselni, ha szinte heti jelleggel lelépne inni. De néha, mondjuk havonta egyszer menjen! Amikor megszületett a fiam, õ is berúgott, másnap alig élt, csak késõ délután tudott bejönni hozzánk. Kicsit morcos voltam, de valamilyen szinten megértem, hogy 'ünnepelt', csak kicsit jobban sikerült, mint kellett volna. De nálunk alap, hogy enyém a házimunka. Egy gyerek mellett simán megoldható a fõzés (talán nem lesz vasárnap délre ebéd, csak du. 1-re). Amikor alszik nappal a fiam, berakom a mosást, mert rohadt sokáig nem tart, max. 5 perc. Heti egyszer kibírom, h kitakarítom a házat, havi egyszer meg nagytakarítás, nem nagy valami. 2013 ide vagy oda, férjem 'eltart' minket, mert hétfõtõl péntekig dolgozik, én meg rendben tartom a házat és megcsinálom a házimunkát. Nem is várom el tõle, hogy az egész napos meló után még házimunkát csináljon. Ezért vagyok itthon, hogy megcsináljam, meg a gyerekkel foglalkozzak. Nem azt mondom, hogy nem segít, mert reggel õ fõz kávét, vagy néha felporszívóz hétvégén. Fürdetésnél mindig segít. Utána beül gépezni vagy tévézni vagy bármit, én meg altatom a gyereket. Sosem ment el bevásárolni, max. szombat reggel egy kenyérért. Minden nap megyünk sétálni a fiammal, ráérek közben beszaladni a boltba és bevásárolni elõre. Evésnél mindig a gyerek az asztalnál hordozójában játszik, vagy lent kúszik, mi meg eszünk. Szóval a bulizós részét megértem, mert azért tényleg fogja vissza magát, mert mégiscsak édesapa és ott a család, stb... De a házimunka részét ne haragudj, de nem értem meg.
Folytatás :) : Ebben a részben látok csak problémát. A házimunka az már más kérdés. Ez a legtöbb férfinak nem az erõssége. :) Az én párom bizonyos dolgokat alkalmanként hajlandó megcsinálni (mosogatás, porszívózás.) Amikor látja, hogy el vagyok csúszva. :) Bizonyos dolgokat egyáltalán nem. (portörlés, vasalás) Ebbõl azért nagy ügyet nem csinálok. :)
Mi a baba elõtt a párommal elég sokat eljárkáltunk a haverokkal szórakozni. De ennek ellenére ahogy megtudtuk, hogy terhes vagyok teljesen természetesen jött, hogy ezek az eljárkálások megszûntek. Persze nem a napközbeni programok, hanem az estiek, azaz a bulizások. Szerintem az, hogy viszonylag gyakran eljárkál a haverokkal sörözgetni, tényleg elég nagy probléma. Én sem örülnék neki. Nálunk a haverok jönnek ide. Persze nincs nagy ivászat, csak normálisan. Olyan is volt, hogy az egyik haverja telefonált, hogy este 8 óra körül jönne a páromat megköszönteni szülinapja alkalmából, de õ közölte , hogy itt akkor már fürdetés van, jöjjön inkább máskor de elõbb. Szóval automatikus volt a dolog. Ebben a r
Ezt meg kell vele beszélni.Elmondani, hogy ketten vállaltátok.Egy kis szabadság kell neki, nem arról van szó, de azért ne igya már le magát minden héten.Én úgy csinálnám, hogy hazajön pihen egy fél órát értsd ez alatt, számítógép, TV, vagy bármi.És utána a babával meg veled van.Heti egyszer menjen el a haverokkal, de na hajnalig bandázzon a kocsmába, hanem egy 2-3 órát, és nem iszik olyan rengeteget, mondjuk 2 pohár sör.Ha programotok van, akkor magyarázd el neki, hogy ne menjen el, mert arra ott a holnap, holnapután, mára ti beszéltetek meg valamit.A házimunkát osszátok fel, pl mosogatás vagy teregetés legyen az õ feladata.Nekem 8 hónapos babám van, a tiétek még csak 3 hónapos, ha beindul, mászik, kúszik akkor már minden más lesz, mert felügyeletet igényel, jobban le lehet kötni, más lesz.Az arany középút a jó.Tehát van szabadsága is, de azért a babával is legyen.Én alig vártam, hogy jó idõ legyen, és késõbb sötétedjen, most ha a férjem hazajön megyünk is elsétálni fél hat körül:)
A kérdező hozzászólása: nem így volt a sírás! megjött a kaja, ettünk, hívogatták mikor megy, mondtam, hogy menjen, ha akar, de én nem szeretném, már felöltözött és mikor indult volna, akkor csurrant ki egy könnycsepp. nem hiszti sztem, de ennyi erõvel õ meg elõtte 1 órával mondta, hogy jöjjünk haza rendeljünk kaját, és bújjunk össze, ne maradjunk az étterembe, akkor az korrekt? 14 hetes a baba, nem azt mondom, hogy most állandó veszekedés van a másik, hogy oké, hogy 7végén fõz, de ahogy írtam a fõételt a levest, vagy ha van süti én csinálom, 7köznap is én fõzök de mindenesetre, ahogy látom a válaszokat bennem van a hiba.ha az ember feleség és anya lesz akkor neki kell alkalmazkodnia, és több mindent csinálnia..azt hittem 2013-ban ez nem így van, de ezek szerint én várok sokat
Sírás közben mondani, h menjen, az érzelmi zsarolás. Az egyik legmocskosabb játszma. Ha szeretnéd, h menjen és jól érezze magát, akkor miért sírsz? Ha nem szeretnéd, h menjen, miért nem lehet sírás, hiszti nélkül megmondani, h "figyelj, ma nem szeretném, h elmenj, mert ma szükségem van rád, de szombat este elmehetsz."
A kérdező hozzászólása: 4-es válaszolónak régóta együtt vagyunk, házasság, majd jött a babaprojekt, volt ideje felkészülni, mert 7 hónap után jött össze a baba, nem becsúszott dolog..imádja a babát, mert mindig mondja, hogy milyen szerelmes ebbe a kisemberbe, nem arról van szó, hogy nem szereti de ebben igazad van, hogy korábban is ilyen volt, csak azt hittem változni fog én mondtam, hogy ne én nem szeretném, hogy menjen, de ha akar mehet. a sírás közben is mondtam, hogy menjen, amúgy is egyedül akarok lenni de engem az zavar, hogy ezek a haverok eltûnnek, ha nem itt laknánk, nem barátok, volt már ilyen, meg nekem se az volt az álmom, hogy péntek este egyedül üljek itthon, hanem vele üljek itthon
Az én helyzetem azért másabb, mert õ is szellemi munkát végez reggel fél 8tól délután 4ig, de õ itthon folytatja minimum éjfélig.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat az elsõ hozzászólónak:tegyem össze a két kezem???nem azért, de ha még a bevásárlást se intézné el, akkor nem csinálna semmit, "csak" dolgozna...persze õ dolgozik, de szellemi munkát végez 7kor megy 5kor jön, szóval azért az idejébõl kitelne. a másik, hogy én úgy vagyok vele, hogy lehet menni ide-oda, de akkor nem kell család most ha én újra dolgoznék, akkor a gyerekkel uúgy kell foglalkozni, én is melóznék, és még a házimunka? a cipõ nálunk is kényes kérdés, de azt is én teszem el, meg a szennyest, azért az nem olyan hatalmas fáradtság a gatyát bedobni a szennyesbe meg a cipõt a szekrény alá, és nem az elõszoba közepére rakni ja, és 2 hónap után elkezdtem itthon dolgozni, nem sok, de vmennyi meló és pénz az is
Akarom mondani menjen vagy NE menjen.
Az én férjem baromi sokat melózik (értsd: reggeltõl estig fizikai meló), ha meg nem így jön ki a lépés és korábban itthon van, akkor esze ágába, se jutna elmenni haverozni.. max hozzánk jönnek. Õ mindig azt mondja: Nekem családom van öcsi, én nem megyek, gyere te ha akarsz.. és ilyenkor van egy baráti összeröffenés nálunk, ami nem túl gyakori. Pelenkázást én csinálom, mert amikor õ pelenkázza valahogy kicsöppen a pisi, szóval én biztosabbnak érzem, rutinosabb vagyok...:) Mosogatást néha átvállalja, bevásárlást a nehezebb dolgokat csak õ hozza, v munkából este még felhív, h kell e valami. Alkalmakkor ha mással nem, de egy szál virággal azért meglep. Amúgy meg napi szinten hoz egy kis csokit, mert tudja, h imádom. Lányunkkal játszik amíg az ereje bírja, elõfordul, h õ eteti v õ csinálja meg az ételét. A fürdetés abszolút az õ rezortja, kipucolja a fülét is, nekem cs pelenkáznom kell. Szerintem nem fújod fel, neki is valamennyit módosítani kéne a hozzáállásán, nem azért mert te is feladtál dolkgokat, hanem mert APA lett.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy ilyen férjet fogtál ki..én biztosan nem bírnám a helyedben, nem próbálsz beszélni vele?minek kondizik annyit?akkor Te nagyon sokat vagy egyedül!!! nálunk szerencsére rendezõdtek a dolgok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!