Találatok a következő kifejezésre: A háziorvos méri fel a (9 db)

Attól függ milyen gyógyszer.
Csak a saját háziorvosod írhat fel gyógyszert. Viszont felírhatja a nevedre bármelyik ismerõsödnek, rokonodnak is, aki elküldi neked levélben a receptet.
Nem igaz, hogy csak a saját háziorvosi írhatja fel. Amihez nem kell szakorvosi javaslat, azt felírhatja.
A kérdező hozzászólása: Concor cor 2.5 mg kellene, ami fontos. Frontin se ártana...

Volt valaki hasonló helyzetben, mint mi.2 éves státuszon kisfiam kukacán visszahúzta a bõrt a háziorvos, mert csak félig jött hátra? Olvastam, hogy vannak krémek, amelyek segítik a bõr tágulását, így elkerülhetõ az újabb beavatkozás.

Legjobb válasz: Az egy szteroidos kenõcs,amit max. 1 hónapig lehet használni. Azt igazából a leszedés elõtt szokták felírni,mi is ebbe a cipõbe vagyunk/és voltunk a nagy fiúnkkal is,szóval 1 hónapig szteroidos kence,az puhít rajta valamit,aztán leszedi a doki. A nagynak részlegesen visszatapadt,akkor megint menni kellett,megint visszahúzta.Azt mondta nem voltam elég határozott vele,mikor gyógyult,nem húztam rendesen mindig hátra(naná,mert üvöltött :( ),és így a gyerek itta meg a levét. Most próbálok erõs lenni,lefogni majd rendesen,és visszahúzni naponta 2x-3x,hogy ne legyen újra letapadás.

Az egy szteroidos kenõcs, amit max. 1 hónapig lehet használni. Azt igazából a leszedés elõtt szokták felírni, mi is ebbe a cipõbe vagyunk/és voltunk a nagy fiúnkkal is, szóval 1 hónapig szteroidos kence, az puhít rajta valamit, aztán leszedi a doki. A nagynak részlegesen visszatapadt, akkor megint menni kellett, megint visszahúzta.Azt mondta nem voltam elég határozott vele, mikor gyógyult, nem húztam rendesen mindig hátra(naná, mert üvöltött :( ), és így a gyerek itta meg a levét. Most próbálok erõs lenni, lefogni majd rendesen, és visszahúzni naponta 2x-3x, hogy ne legyen újra letapadás.
Tapasztalatból mondom, hogy ha egyszer már teljesen visszahúzta, és feljött, akkor ti is "tornáztassátok" esténként rendszeresen, nehogy visszatapadjon. Nem fogja szeretni, de legalább túllesz rajta. Nálunk visszatapadt, és még most sem rendezõdött teljesen (nemsokára 4 éves), szóval lassan beavatkozás lesz a vége, amitõl nagyon félek/féltem.
Ha nem szobatiszta még a kisfiad, akkor nagyon nagy hiba volt az orvostól feltépni a fitymáját :( Amúgy sem tartom normális dolognak. Igen, van rá szteroidos krém, ami az én ismerõseim között eddig mindenkinek segített, de amíg nem szobatiszta a kicsi, addig felesleges bántani a kukacot, mert csak rosszabbat tesz vele! Gondolj bele, ott a feltépett, megsérült bõr ázik a pisis pelenkában...
Én pont most kérdeztem a háziorvost, hogy két és fél éves kisfiamnak nem-e kéne valamit csinálni a kukacával (merthogy nem szoktunk semmit, húzogatni fürdésnél, stb.)? Erre megnézte, és azt mondta, hogy még le van tapadva, de majd három évesen nézi meg, hogy kell-e valamit csinálni vele (visszahúzni, stb.) Addig mi se csináljunk semmit. Nektek miért kellett két évesen visszahúzni, nem tudott már pisilni, vagy hasonló?
A kérdező hozzászólása: A mi háziorvosunk minden kisfiúnak 2 éves státuszon hátrahúzza, ha picit is le van tapadva. Akkor még nem volt szobatiszta, mára már az.
2 éves volt a fiam, amikor sebésznél (fõorvos) voltunk, és rákérdeztünk, hogy mi legyen a kukacával, mert semennyire nem jön vissza a bõr. Azt mondta, hogy majd egy év múlva térjünk rá vissza, ha addigra nem oldódik magától, kapunk rá szteroidos krémet. Ha az sem fog használni, akkor megcsinálják õk. Ha már hátra húzták, akkor tornáztassátok. De én ilyet nem engednék, a letapadás élettani dolog. 3 éves korra, ill. a krémes kezelés hatására a többségnél megoldódik ez a "probléma". Meg inkább sebész csinálja, mint háziorvos. Azért a sebész mégiscsak jobban ért hozzá.

8 hetes kismama vagyok, a munkám miatt szeretnék táppénzre menni. A háziorvos fel tud venni táppénzre, vagy a nőgyógyász vesz fel? Elég rosszul vagyok, a héten még dolgoztam, de a főnököm szerint is mennem kéne, mert veszélyes anyagokkal dolgozok.

Annyi mindent olvastam erről,és nem tudom. Valahol a háziorvost írták,valahol a nődokit. Ha esetleg város szerint is más,Győri kismamik is tudnának írni? Köszönöm!

Legjobb válasz: Én nem Gyõri vagyok, így a válaszom nem feltétlenül mérvadó. Nekem a háziorvos azt mondta, õ csak akkor tud 9-es kóddal kiírni ha a nõgyógyászom ad egy papírt, miszerint kéri a háziorvost, hogy tartson tartósan táppénzen. Ideig óráig kitud írni a háziorvos is ha rendes, de veszélyeztetett terhesnek (én úgy tudom) csak a nõgyógyász utasítására írhat ki a háziorvos tartósan táppénzre. Én 8. héttõl vagy táppénzen, most 30 hetes vagyok. A nõgyógyászom minden alkalommal meg írja, hogy veszélyeztetett terhesnek számítok , és havonta egyszer ezt elviszem a háziorvosnak õ pedig adja a táppénzes papírt amit viszek be a munkahelyre. Én is fõleg azért hagytam abba a munkát, mert sokat emeltem, óvódában dolgoztam és még nem voltam bárányhimlõs és járvány jött az óviba, éjszaka is kellett dolgoznom, és 6-8 hét között picit véreztem.

Én nem Gyõri vagyok, így a válaszom nem feltétlenül mérvadó. Nekem a háziorvos azt mondta, õ csak akkor tud 9-es kóddal kiírni ha a nõgyógyászom ad egy papírt, miszerint kéri a háziorvost, hogy tartson tartósan táppénzen. Ideig óráig kitud írni a háziorvos is ha rendes, de veszélyeztetett terhesnek (én úgy tudom) csak a nõgyógyász utasítására írhat ki a háziorvos tartósan táppénzre. Én 8. héttõl vagy táppénzen, most 30 hetes vagyok. A nõgyógyászom minden alkalommal meg írja, hogy veszélyeztetett terhesnek számítok , és havonta egyszer ezt elviszem a háziorvosnak õ pedig adja a táppénzes papírt amit viszek be a munkahelyre. Én is fõleg azért hagytam abba a munkát, mert sokat emeltem, óvódában dolgoztam és még nem voltam bárányhimlõs és járvány jött az óviba, éjszaka is kellett dolgoznom, és 6-8 hét között picit véreztem.
Én most írattam ki magam 3 hete. Elsõ babámmal nekem is a nõgyógyászom adott egy javaslatot, amit elvittem a háziorvosomhoz, és õ írt ki táppénzre. De most második babámmal (hogy jól jöjjenek ki a dátumok a munkámmal kapcsolatban) elõbb gyorsan elmentem a háziorvosomhoz, kiírattam magam táppénzre és mondtam a dokinak, hogy 1 hét múlva megyek csak a nõgyógyászomhoz és majd csak akkor tudok szakorvosi javaslatot hozni tõle. Így is minden gond nélkül kiírt. Amúgy a tb tanácsadóm azt mondta (mert én is féltem tõle, hogy így nem írnak majd ki, hogy nincs nõgyógyásztól javaslatom), hogy a háziorvos is kiírhat 1 hónapig javaslat nélkül. Szerintem nyugodtan vetetsd magad táppénzre, aztán mikor amúgy is mész a nõgyógyászodhoz, akkor kérsz tõle egy javaslatot, amit beviszel a házi dokidnak.
OFF Éjszaka??? Óvodában??.
Szia! Én Gyõrbe járok dokihoz. Nekem azt mondták - és én így is csináltam - hogy az orvosom, akihez magánrendelésre járok , és a háziorvos sem adhat ki ilyen papírt. Ezért a terhesgondozóba mentem (most a Szent Imre úton van, a rendelõintézetben), hogy állományba kérjem magam, ill. kéthetente/havonta kell kérni ugyanott TB-s "kutyanyelvet". Én a könyvelõmhöz viszem, mert õstermelõ vagyok, gondolom neked a munkahelyedre kell vinni. Én meglepõdtem egyébként, hogy folyamatosan meg kell ezt újítani, de hát ez van...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma megyek dokihoz, és elintézem.
Engem a háziorvos írt ki, de a nõgyógyász adott javaslatot minden hónapban. Úgy tudom, hogy kismama esetén ez a megoldás.
Az intézmény 3-22 éves korig látja el a gyermekek fiatal felnõtteket. Papír szerint 3 külön intézmény vagyunk 3-8 óvoda , 8-18 iskola, 18-22 (24) éves korig szakiskola, valójában egy hatalmas épületen belül minimálisan elkülönítve egymástól mûködünk. Valamint az állami gondozott gyermekek is ellátunk, de õk fizikálisan is egy másik épületben vannak, de velük is egy kerten osztozunk, tehát velük is egybe tekinteném magunkat. Én az óvisokkal vagyok.
Halmozottan fogyatékos gyermekek bentlakásos intézménye. (gyermekotthon) A gyermekek nagy része hétfõtõl péntekig, de aki nagyon messze lakik az 2 hétig hétfõtõl péntekig bent alszik az intézményben. (óvodában) Az ország minden pontjáról érkeznek hozzánk gyermekek, akit a szülõk nem tudnak haza vinni minden nap, vagy mert messze laknak, vagy mert anyagi okok miatt, vagy mert nincsenek is szüleik azok mind mind bent vannak éjszaka és hétvégén is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
A nõgyógyász tolt ki egy szakorvosi javaslatot táppénzre es a háziorvos ír ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, nekem is úgy kellett, hogy elmentem a terhesgondozóba, és ott adott a doki táppénzest, és kéthetente kell mennem érte.A háziorvoshoz nem is kell mennem. Tegnap hívtam fel õket fél 8kor, és mondták, hogy 8ra menjek be nyugodtan.Ezek szerint minden városban máshogy van. Köszönöm. Szép napot nektek.

A háziorvos hogy méri fel a belgyógyászati állapotot? Mit csinál?

És mikor kell menni hozzá?

Legjobb válasz: Elõször is,csak olyan háziorvos méri fel a belgyógyászati állapotot,aki egyben belgyógász szakorvosi diplomával is rendelkezik,és van EKGja.Az összes többi esetben kapsz egy beutalót a belgyógyászatra,és ott okosan megvizsgálnak.Amúgy az enyém rendszeresen vérnyomást mér,ha megjelenek nála valami beutalóért.

Elõször is, csak olyan háziorvos méri fel a belgyógyászati állapotot, aki egyben belgyógász szakorvosi diplomával is rendelkezik, és van EKGja.Az összes többi esetben kapsz egy beutalót a belgyógyászatra, és ott okosan megvizsgálnak.Amúgy az enyém rendszeresen vérnyomást mér, ha megjelenek nála valami beutalóért.
Nekem a háziorvos megmérte a vérnyomásom és meghallgatta a tüdõmet.Ebbõl ált a belgyógyászati vizsgálat.Nekem a szülõ kórházamban csinálták egy napon az ekg-t és a vércsoport elemzéses vizsgálatot na meg a vizelet mintámat kellett leadni.A házirovos kb a 12. héten nézett így meg.Hogyha mész védõnõhöz akkor õ mindent elmond.Hozzá a 12. hétig el kell jutni mindenféleképpen.
A belgyógyászati vizsgálatot a 12. héttõl lehet végeztetni, nekem a háziorvosom csinálta, EKG.valDe ahogy írták elõtte, sok helyen beutalót kapsz belgyógyászatra.
Nekem közölte õ csak beutalót ad, mert nem õ a terhesgondozóm.Így elmentem az sztk-ba és ott csin.meg az ekg-t, de majd ezt megmonjda -Kérdezz rá a védõnõtõl, mert állítólag neki kell szólni emiatt neked-nekem sem szólt és a háziorvos is ezt mondta meg az ekg-n is ezt mondták.
Önuralom + diéta + mozgás.
Jobban járnál ha xenikalt iratnál fel, mert ha többet eszel mint amire szüksége van a szervezetedbe úgy befosat, hogy lépés közbe elönt és nem tudod kontrolálni sem, visszatartani.Tuti nem lesz kedved enni. Ennek amúgy a lényege nem ez hanem, hogy a felesleges zsírt lebontja és a vizelettel és széklettel távozik, olyat lehet tõle pisilni olyan zsírosat mint egy falusi zsíros húsleves, aranysárga zsír úszkál a tetején, viszont veszélyes mert pukizni sem lehet büntetlenül, mert zsírral együtt jön ki az is:) ) én két hónapig bírtam, tovább nem.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak:Bocsi de nem ezt kérdeztem légyszíves csak arra válaszolj amit kérdezek.Ha az önuralom olyan könnyû lenne nem kellene étvágycsökkentõ.
hidd el tudom mennyire egyszerû megállni, hogy kajálj... Ránézel a kajára, és mondod, hogy nem kell... Szerinted hogyan állnám meg azt, hogy napi 30g ch-t eszem?
A kérdező hozzászólása: Bujj el!!!

A háziorvos augmentin duot (egy nagyon erős antibiotikum) írt fel nekem, mert torokgyulladásom volt. Lehetséges az h felborulhatnak miatta a hormonjaim?

Már 4 napja késik a menzeszem és jelét sem érzem mintha meg akarna jönnni.Pedig mindig volt nekem el?jele és még sohasem késett.Lehetséges hogy ez az antibiotikum hatása?

Tisztelt Doktor úr! 42 éves vagyok már elég régóta küzdök alvászavarral. Nemrég altatót és nyugtatót írattam fel a háziorvosommal, de egy hét szedés után elkezdtem vérezni. Már az első két nap után gyanús volt, mert nem a szokásos menszesz volt, hanem csa

Tisztelt Doktor úr! 42 éves vagyok már elég régóta küzdök alvászavarral. Nemrég altatót és nyugtatót írattam fel a háziorvosommal, de egy hét szedés után elkezdtem vérezni. Már az első két nap után gyanús volt, mert nem a szokásos menszesz volt, hanem csak ilyen pöttyök. Három hétig vártam, utána elmentem a nőgyógyászhoz, aki norculotot írt fel. A vérzésem megszűnt, viszont az alvászavar ugyanúgy megmaradt és most már az altatót sem merem szedni nehogy valami probléma legyen. Előre is köszönöm Kata

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint az altató szedése és a vérzés között nincsen összefüggés. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint az altató szedése és a vérzés között nincsen összefüggés. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 42 éves vagyok már elég régóta küzdök alvászavarral. Nemrég altatót és nyugtatót írattam fel a háziorvosommal, de egy hét szedés után elkezdtem vérezni. Már az első két nap után gyanús volt, mert nem a szokásos menszesz volt, hanem csa

Tisztelt Doktor úr! 42 éves vagyok már elég régóta küzdök alvászavarral. Nemrég altatót és nyugtatót írattam fel a háziorvosommal, de egy hét szedés után elkezdtem vérezni. Már az első két nap után gyanús volt, mert nem a szokásos menszesz volt, hanem csak ilyen pöttyök. Három hétig vártam, utána elmentem a nőgyógyászhoz, aki norculotot írt fel. A vérzésem megszűnt, viszont az alvászavar ugyanúgy megmaradt és most már az altatót sem merem szedni nehogy valami probléma legyen. Előre is köszönöm Kata

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint az altató szedése és a vérzés között nincsen összefüggés. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint az altató szedése és a vérzés között nincsen összefüggés. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Terhességem 9 hetében vagyok, a háziorvos 250mg-os Zinnatot írt fel, mert baktérium volt a vizeletemben. Vajon nem lesz baja a babának?

Legjobb válasz: Dehogy lesz,fõleg ha nem használsz semmiféle kábítószert, akkor egészséges picid lesz.

Dehogy lesz, fõleg ha nem használsz semmiféle kábítószert, akkor egészséges picid lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nincs szükségem tudatmódosítókra, egyszerûen beszedtem egy bacit. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!