Találatok a következő kifejezésre: A háziorvos méri (44 db)

Attól függ milyen gyógyszer.
Csak a saját háziorvosod írhat fel gyógyszert. Viszont felírhatja a nevedre bármelyik ismerõsödnek, rokonodnak is, aki elküldi neked levélben a receptet.
Nem igaz, hogy csak a saját háziorvosi írhatja fel. Amihez nem kell szakorvosi javaslat, azt felírhatja.
A kérdező hozzászólása: Concor cor 2.5 mg kellene, ami fontos. Frontin se ártana...

A vérnyomásom napok óta 130/100 és 190/130között van, vagyis magas. Holnap megyek a háziorvoshoz mert már kibírhatatlan h reggel 10től estig fáj afejem. Elküld kivizsgálásra? Ha igen milyenre? Írjatok.

Legjobb válasz: Barátomat neurológiára küldték el, csináltak mindenféle vizsgálatot, kikötöttek ott, hogy fogyjon le. :D Te nem vagy túlsúlyos? Vagy valami lelki bajod nincs? Mert akkor lehet többre mennél pszichológussal, és nyugtatóval (mint én)

Barátomat neurológiára küldték el, csináltak mindenféle vizsgálatot, kikötöttek ott, hogy fogyjon le. :D Te nem vagy túlsúlyos? Vagy valami lelki bajod nincs? Mert akkor lehet többre mennél pszichológussal, és nyugtatóval (mint én)
Vérvizsgálat, belgyógyászati vizsgálat lehet, lelki eredetû is lehet a sok idegtõl. Valószínûleg szívgyógyszert kell szedned, vagy ha a szíved rendesen ver, akkor értágítót. Gyanítom egyébként , hogy a fronttól van, nekem is fájt a fejem, mindig, mielõtt esett volna hó, elvégre hatalmas légtömeg nehezedik ilyenkor az emberre.
Orvosa válogatja, hogy elküld-e vizsgálatra. Sajna sokan a gyógyszer felírással kezdik, majd ha az nem segít, akkor jön valami vizsgálat. Én is elmentem, mert a munka alkalmasságról küldtek. A vérnyomásom 200/110 volt, de sehova nem küldött, csupán gyógyszert írt. De nekem mindig is problémás volt a vérnyomásom. Azt írod, hogy tiéd pár napja magas. Azelõtt jó volt, vagy csak nem volt mérve, így nem tudtál róla, hogy magas?
A kérdező hozzászólása: kb 2-3hete kezdõdött, s reggel 10tõl folyamatosan fáj a fejem etig, sokszor lüktet s semmilyen gyógyszer nem hat rá, szóval elkezdtem méresgetni, de holnap megyek a háziorvosomhoz. Mióta ilyen rendszeresen fáj a fejem, azóta vizelési ingerem van állandóan, , fele kijön fele meg marad....meg régebben nagyon jól aludtam, most meg hajnal 2-3kor ébredek, s olyankor már nem tudok visszapihenni.

Condylomám van, de nem merek elmenni a háziorvoshoz mert kínosnak tartom. Milyen orvoshoz forduljak vele?

Legjobb válasz: Az orvost nem érdekli, õ csak a betegséget kell meggyógyítsa. Mindenképp kezeltesd magad, mert a partnereidet megfertõzve nagyon csúnya dolgokat okozhatsz nekik, méhnyakrákot is! A condylomát a HPV vírusa okozza! Itt van a kezeltetésre vonatkozó tanács: http://www.vital.hu/themes-inter/doktor/b15.htm

Az orvost nem érdekli, õ csak a betegséget kell meggyógyítsa. Mindenképp kezeltesd magad, mert a partnereidet megfertõzve nagyon csúnya dolgokat okozhatsz nekik, méhnyakrákot is! A condylomát a HPV vírusa okozza! Itt van a kezeltetésre vonatkozó tanács: http://www.vital.hu/themes-inter/doktor/b15.htm
Mármint az nem érdekli, hogy ki megy oda és mivel. Nem kell szégyellned magad.
A kérdező hozzászólása: Nõ vagyok
Az orvos elõtt nem szabad semmit sem kínosnak tartani. Nagyon sok mindent lát õ naponta.
Ha nõ vagy, akkor pláne menj el! (elsõ kettõ vagyok :D)


Volt valaki hasonló helyzetben, mint mi.2 éves státuszon kisfiam kukacán visszahúzta a bõrt a háziorvos, mert csak félig jött hátra? Olvastam, hogy vannak krémek, amelyek segítik a bõr tágulását, így elkerülhetõ az újabb beavatkozás.

Legjobb válasz: Az egy szteroidos kenõcs,amit max. 1 hónapig lehet használni. Azt igazából a leszedés elõtt szokták felírni,mi is ebbe a cipõbe vagyunk/és voltunk a nagy fiúnkkal is,szóval 1 hónapig szteroidos kence,az puhít rajta valamit,aztán leszedi a doki. A nagynak részlegesen visszatapadt,akkor megint menni kellett,megint visszahúzta.Azt mondta nem voltam elég határozott vele,mikor gyógyult,nem húztam rendesen mindig hátra(naná,mert üvöltött :( ),és így a gyerek itta meg a levét. Most próbálok erõs lenni,lefogni majd rendesen,és visszahúzni naponta 2x-3x,hogy ne legyen újra letapadás.

Az egy szteroidos kenõcs, amit max. 1 hónapig lehet használni. Azt igazából a leszedés elõtt szokták felírni, mi is ebbe a cipõbe vagyunk/és voltunk a nagy fiúnkkal is, szóval 1 hónapig szteroidos kence, az puhít rajta valamit, aztán leszedi a doki. A nagynak részlegesen visszatapadt, akkor megint menni kellett, megint visszahúzta.Azt mondta nem voltam elég határozott vele, mikor gyógyult, nem húztam rendesen mindig hátra(naná, mert üvöltött :( ), és így a gyerek itta meg a levét. Most próbálok erõs lenni, lefogni majd rendesen, és visszahúzni naponta 2x-3x, hogy ne legyen újra letapadás.
Tapasztalatból mondom, hogy ha egyszer már teljesen visszahúzta, és feljött, akkor ti is "tornáztassátok" esténként rendszeresen, nehogy visszatapadjon. Nem fogja szeretni, de legalább túllesz rajta. Nálunk visszatapadt, és még most sem rendezõdött teljesen (nemsokára 4 éves), szóval lassan beavatkozás lesz a vége, amitõl nagyon félek/féltem.
Ha nem szobatiszta még a kisfiad, akkor nagyon nagy hiba volt az orvostól feltépni a fitymáját :( Amúgy sem tartom normális dolognak. Igen, van rá szteroidos krém, ami az én ismerõseim között eddig mindenkinek segített, de amíg nem szobatiszta a kicsi, addig felesleges bántani a kukacot, mert csak rosszabbat tesz vele! Gondolj bele, ott a feltépett, megsérült bõr ázik a pisis pelenkában...
Én pont most kérdeztem a háziorvost, hogy két és fél éves kisfiamnak nem-e kéne valamit csinálni a kukacával (merthogy nem szoktunk semmit, húzogatni fürdésnél, stb.)? Erre megnézte, és azt mondta, hogy még le van tapadva, de majd három évesen nézi meg, hogy kell-e valamit csinálni vele (visszahúzni, stb.) Addig mi se csináljunk semmit. Nektek miért kellett két évesen visszahúzni, nem tudott már pisilni, vagy hasonló?
A kérdező hozzászólása: A mi háziorvosunk minden kisfiúnak 2 éves státuszon hátrahúzza, ha picit is le van tapadva. Akkor még nem volt szobatiszta, mára már az.
2 éves volt a fiam, amikor sebésznél (fõorvos) voltunk, és rákérdeztünk, hogy mi legyen a kukacával, mert semennyire nem jön vissza a bõr. Azt mondta, hogy majd egy év múlva térjünk rá vissza, ha addigra nem oldódik magától, kapunk rá szteroidos krémet. Ha az sem fog használni, akkor megcsinálják õk. Ha már hátra húzták, akkor tornáztassátok. De én ilyet nem engednék, a letapadás élettani dolog. 3 éves korra, ill. a krémes kezelés hatására a többségnél megoldódik ez a "probléma". Meg inkább sebész csinálja, mint háziorvos. Azért a sebész mégiscsak jobban ért hozzá.

Barátnőmnek nyár óta a hóna alatt valami szemölcsös fertőzése van (ezt mondta neki a háziorvos, mert elment hozzá, ilyen sok idő után). Ez fertőződik, ha füstös helyre megy? Pl. Kocsmába?

Kapott rá valami fura krémet... egyébként nem fáj neki, csak akkor, ha bekeni.. Mondta neki az orvos, ha nem múlik, utána b?rgyógyászhoz megy...

Legjobb válasz: Hogy néz ki?

Hogy néz ki?
A kérdező hozzászólása: Õ így írta le: mint egy szemölcs és egy pattanás egybegyúrva...

A 13 éves lányom szeretné megvizsgáltatni a mellét a háziorvossal, mert a legjobb barátnője is megvizsgáltatta. Engedjem neki?

Panaszmentesek. megkérdeztem miért mire azt mondta: ez nagylányos.

Legjobb válasz: Anno,engem is elvitt anyukám,hogy megvizsgálják.Én nem szívesen mentem,de,ha ettõl jobban érzi magát,engedd.

Magyarázd el neki, hogy a nõi intim részeket nem a háziorvos vizsgálja.. Erre van nõgyógyász szakorvos. Sokkal behatóbban ismeri a mell minden részét sejtszinten... Ha vizsgáltatni akarja, rajtad ne múljon, de akkor szakorvossal. Szerintem vagy elfog gondolkozni, vagy nagyon nagylány akar lenni és bevállalja, abból meg gond nem lehet :)
Azért egy kicsit furcsa, hogy egy 13 éves lány önként akarja megvizsgáltatni a mellét úgy, hogy nincs semmi panasza.
Nézesd meg, ingyen van és nem lesz tõle semmi baja. Ha ezzel menõ lesz a többiek között, nem pedig lenézik mert õ még nem volt akkor miért ne? Jobb, mintha 80e Ft-os telefonért hisztizne (már ilyenrõl is hallottam).
# 1 Hát azért van már hogy 13 évesen olyan kannák vannak...
Hát ne a háziorvossal... inkább nõgyógyásszal.
Biztos, hogy a mellvizsgálás a "cél"? Nem lehet, hogy igazolás kellene? :D legalábbis régebben én sok kifogást találtam arra, hogy anyum elengedjen orvoshoz, csakhogy ne kelljen suliba menni. Bár mondjuk ez a megoldás lett volna az utolsó... De amúgy szerintem ebben nincs semmi kivetnivaló.. Csak az elõzõt tudom ismételni, hogy baja nem lesz belõle.
Miért ne engedhetnéd? Baja nem lesz tõle.
Anno, engem is elvitt anyukám, hogy megvizsgálják.Én nem szívesen mentem, de, ha ettõl jobban érzi magát, engedd.
A háziorvos körbe röhögi ezért. 13 eves, eselyes, hogy nagyon melle sincs, ha meg nincs panasza, mit kell nézni a mellen? Azert mert Katika állítja, hogy neki megvizsgáltak, attól az meg nem igaz.
Ha nincs panasza, akkor felesleges megvizsgáltatni orvossal a mellét, de ha annyira ragaszkodik hozzá, akkor inkább nõgyógyászhoz menjen.

Mi lehet a bajom? Tegnap déltől a halálomon vagyok. Szédülök, gyomrom fáj, lázas is voltam, megy a hasam elég folyékonyan:/alig bírtam elmenni a háziorvosig, mert majd összeestem útközben.

az orvos azt mondta vírusos fert?zés:s bár meg se vizsgált, csak azt mondta, hogy keksz és víz..pihi

Legjobb válasz: ah most olvasom. elõfordulhat fejfájás, hasmenés, szédülés v fáradtság, az alkalmazása után:Sszóval lehet. bár szerintem a gyümölcs se volt jó:S na mindegy. Már úgy ahogy kezdek helyre jönni. a sok tea és keksz hatására. de ugye így nem veszít a hatásából a sürg. tabletta?

A kérdező hozzászólása: ah most olvasom. elõfordulhat fejfájás, hasmenés, szédülés v fáradtság, az alkalmazása után:Sszóval lehet. bár szerintem a gyümölcs se volt jó:S na mindegy. Már úgy ahogy kezdek helyre jönni. a sok tea és keksz hatására. de ugye így nem veszít a hatásából a sürg. tabletta?
Szerintem lehet!! 1x már én is vettem be ilyet, de nekem semmi bajom nem lett tõle de olvastam a haszn. útmutatóba, hogy elég sok mellékhatása lehet... szerintem tuti ettõl van... de ha 1-2napon belül nem múlik el akkor fordulj ismét orvoshoz :S

8 hetes kismama vagyok, a munkám miatt szeretnék táppénzre menni. A háziorvos fel tud venni táppénzre, vagy a nőgyógyász vesz fel? Elég rosszul vagyok, a héten még dolgoztam, de a főnököm szerint is mennem kéne, mert veszélyes anyagokkal dolgozok.

Annyi mindent olvastam erről,és nem tudom. Valahol a háziorvost írták,valahol a nődokit. Ha esetleg város szerint is más,Győri kismamik is tudnának írni? Köszönöm!

Legjobb válasz: Én nem Gyõri vagyok, így a válaszom nem feltétlenül mérvadó. Nekem a háziorvos azt mondta, õ csak akkor tud 9-es kóddal kiírni ha a nõgyógyászom ad egy papírt, miszerint kéri a háziorvost, hogy tartson tartósan táppénzen. Ideig óráig kitud írni a háziorvos is ha rendes, de veszélyeztetett terhesnek (én úgy tudom) csak a nõgyógyász utasítására írhat ki a háziorvos tartósan táppénzre. Én 8. héttõl vagy táppénzen, most 30 hetes vagyok. A nõgyógyászom minden alkalommal meg írja, hogy veszélyeztetett terhesnek számítok , és havonta egyszer ezt elviszem a háziorvosnak õ pedig adja a táppénzes papírt amit viszek be a munkahelyre. Én is fõleg azért hagytam abba a munkát, mert sokat emeltem, óvódában dolgoztam és még nem voltam bárányhimlõs és járvány jött az óviba, éjszaka is kellett dolgoznom, és 6-8 hét között picit véreztem.

Én nem Gyõri vagyok, így a válaszom nem feltétlenül mérvadó. Nekem a háziorvos azt mondta, õ csak akkor tud 9-es kóddal kiírni ha a nõgyógyászom ad egy papírt, miszerint kéri a háziorvost, hogy tartson tartósan táppénzen. Ideig óráig kitud írni a háziorvos is ha rendes, de veszélyeztetett terhesnek (én úgy tudom) csak a nõgyógyász utasítására írhat ki a háziorvos tartósan táppénzre. Én 8. héttõl vagy táppénzen, most 30 hetes vagyok. A nõgyógyászom minden alkalommal meg írja, hogy veszélyeztetett terhesnek számítok , és havonta egyszer ezt elviszem a háziorvosnak õ pedig adja a táppénzes papírt amit viszek be a munkahelyre. Én is fõleg azért hagytam abba a munkát, mert sokat emeltem, óvódában dolgoztam és még nem voltam bárányhimlõs és járvány jött az óviba, éjszaka is kellett dolgoznom, és 6-8 hét között picit véreztem.
Én most írattam ki magam 3 hete. Elsõ babámmal nekem is a nõgyógyászom adott egy javaslatot, amit elvittem a háziorvosomhoz, és õ írt ki táppénzre. De most második babámmal (hogy jól jöjjenek ki a dátumok a munkámmal kapcsolatban) elõbb gyorsan elmentem a háziorvosomhoz, kiírattam magam táppénzre és mondtam a dokinak, hogy 1 hét múlva megyek csak a nõgyógyászomhoz és majd csak akkor tudok szakorvosi javaslatot hozni tõle. Így is minden gond nélkül kiírt. Amúgy a tb tanácsadóm azt mondta (mert én is féltem tõle, hogy így nem írnak majd ki, hogy nincs nõgyógyásztól javaslatom), hogy a háziorvos is kiírhat 1 hónapig javaslat nélkül. Szerintem nyugodtan vetetsd magad táppénzre, aztán mikor amúgy is mész a nõgyógyászodhoz, akkor kérsz tõle egy javaslatot, amit beviszel a házi dokidnak.
OFF Éjszaka??? Óvodában??.
Szia! Én Gyõrbe járok dokihoz. Nekem azt mondták - és én így is csináltam - hogy az orvosom, akihez magánrendelésre járok , és a háziorvos sem adhat ki ilyen papírt. Ezért a terhesgondozóba mentem (most a Szent Imre úton van, a rendelõintézetben), hogy állományba kérjem magam, ill. kéthetente/havonta kell kérni ugyanott TB-s "kutyanyelvet". Én a könyvelõmhöz viszem, mert õstermelõ vagyok, gondolom neked a munkahelyedre kell vinni. Én meglepõdtem egyébként, hogy folyamatosan meg kell ezt újítani, de hát ez van...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma megyek dokihoz, és elintézem.
Engem a háziorvos írt ki, de a nõgyógyász adott javaslatot minden hónapban. Úgy tudom, hogy kismama esetén ez a megoldás.
Az intézmény 3-22 éves korig látja el a gyermekek fiatal felnõtteket. Papír szerint 3 külön intézmény vagyunk 3-8 óvoda , 8-18 iskola, 18-22 (24) éves korig szakiskola, valójában egy hatalmas épületen belül minimálisan elkülönítve egymástól mûködünk. Valamint az állami gondozott gyermekek is ellátunk, de õk fizikálisan is egy másik épületben vannak, de velük is egy kerten osztozunk, tehát velük is egybe tekinteném magunkat. Én az óvisokkal vagyok.
Halmozottan fogyatékos gyermekek bentlakásos intézménye. (gyermekotthon) A gyermekek nagy része hétfõtõl péntekig, de aki nagyon messze lakik az 2 hétig hétfõtõl péntekig bent alszik az intézményben. (óvodában) Az ország minden pontjáról érkeznek hozzánk gyermekek, akit a szülõk nem tudnak haza vinni minden nap, vagy mert messze laknak, vagy mert anyagi okok miatt, vagy mert nincsenek is szüleik azok mind mind bent vannak éjszaka és hétvégén is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
A nõgyógyász tolt ki egy szakorvosi javaslatot táppénzre es a háziorvos ír ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, nekem is úgy kellett, hogy elmentem a terhesgondozóba, és ott adott a doki táppénzest, és kéthetente kell mennem érte.A háziorvoshoz nem is kell mennem. Tegnap hívtam fel õket fél 8kor, és mondták, hogy 8ra menjek be nyugodtan.Ezek szerint minden városban máshogy van. Köszönöm. Szép napot nektek.

Mást is folyton elhajt a háziorvos azért mert terhes, és nem ad semmit a betegségre, vagy a nőgyógyászhoz küldi?

Vagy csak nekem van ilyen pocsék háziorvosom? Akármi vel megyek (sajnos én terhességeim alatt elég beteges vagyok, nem tudni mi az oka, de ha terhes vagyok mindig 100 bajom lesz). Hümmög, kinyitogatja a gyógyszeres könyvét, aztán vagy javasolja hogy menjek a n?gyógyászhoz vagy elküld hogy nem ad semmit majd rendbe jövök. Most azért jutott eszembe a kérdés, mert 3 napja reggelt?l estig megállás nélkül köhögök, valamennyire szakad is fel -ma már el kell mennem orvoshoz vele mert a köhögést?l fájdul meg már mindenem - szinte izomlázam van. Tudom,hoyg nem fog adni semmit....de akkor mit tehetek? Küldjem el a csudába? Vagy ha terhes vagyok akkor legyek csak beteg amíg meg nem tud gyógyulni a szervezetem magától? Arról már nem is beszélek,hogy nem akar adni EKG beutalót, mert szerinte az felesleges - a véd?n?m meg már másodszor kéri t?lem....

Legjobb válasz: Engem nemrég szidott le a nõgyógyászom. Egy heti köhögés és házi kúrálás után elmentem a háziorvoshoz, aki vizsgálat nélkül csak annyit mondott nem adhat semmit. A gyógyszertárban mondta a gyógyszerész, hogy ez azért nem így van, mert komolyabb következménye is lehet. Nagyon sok kismama szed gyógyszert. Én Stodal szirupot vettem, használt szerencsére. Utána mentem a nõdokimhoz,aki leszidott,hogy ilyenkor hívjam fel, mert vannak olyan gyógyszerek,amit igenis szedhetek, csak a háziorvosnak kényelmesebb volt nem foglalkozni velem. Sõt felfázás gyanús is voltam, arra is azt mondta,hogy akkor antibiotikummal kell kezelni, nem mindenféle gyógynövénnyel, mert nagyobb baj is lehet!

Engem nemrég szidott le a nõgyógyászom. Egy heti köhögés és házi kúrálás után elmentem a háziorvoshoz, aki vizsgálat nélkül csak annyit mondott nem adhat semmit. A gyógyszertárban mondta a gyógyszerész, hogy ez azért nem így van, mert komolyabb következménye is lehet. Nagyon sok kismama szed gyógyszert. Én Stodal szirupot vettem, használt szerencsére. Utána mentem a nõdokimhoz, aki leszidott, hogy ilyenkor hívjam fel, mert vannak olyan gyógyszerek, amit igenis szedhetek, csak a háziorvosnak kényelmesebb volt nem foglalkozni velem. Sõt felfázás gyanús is voltam, arra is azt mondta, hogy akkor antibiotikummal kell kezelni, nem mindenféle gyógynövénnyel, mert nagyobb baj is lehet!
A gyógyszereknél nem tudni okoz e valamit, ezért küldd el. Tipp nekem be szokott válni: pirits egy kis cukrot kb 3 ek, amikor aranybarna öntsd fel vízzel és tegyél bele 1 vöröshagyma külsõ száraz lemosott héját. Ezt fõzd 3-5 percig, majd leszûrve melegen idd. Nincs hagyma íze( én utálom a hagymát) visszont köptet és csillapítja a köhögést, növeli az immunrendszered és természetes antibiotikum, terhesség alatt iható. A másik Lándzsás Utifû, vagy szárított és azt leforrázva iszod vagy szirup. Mielõbbi gyógyulást.
Inkább konzultálj a nõgyógyászoddal, hogy Õ milyen gyógyszert javasolna a köhögésre és úgy menj a házidokihoz, hogy ezt vagy azt írja fel! Azt meg, hogy nem ad EKG beutalót??!!! Ilyet még nem hallottam! Mond meg neki kerek perec, hogy ezt tõled követelik!! Ha nagyon bunkózik, vált orvost! Minden jót!
jah, és bártan fordulhatsz gyógyszerészhez is, hogy mit ajánl köhögésre vény nélkül! A lándzsás útifû nem ajánlott várandósan. A stodal szirupot viszont szedheted mert az homeopátiás és jó köhögéscsillapító!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

A háziorvos hogy méri fel a belgyógyászati állapotot? Mit csinál?

És mikor kell menni hozzá?

Legjobb válasz: Elõször is,csak olyan háziorvos méri fel a belgyógyászati állapotot,aki egyben belgyógász szakorvosi diplomával is rendelkezik,és van EKGja.Az összes többi esetben kapsz egy beutalót a belgyógyászatra,és ott okosan megvizsgálnak.Amúgy az enyém rendszeresen vérnyomást mér,ha megjelenek nála valami beutalóért.

Elõször is, csak olyan háziorvos méri fel a belgyógyászati állapotot, aki egyben belgyógász szakorvosi diplomával is rendelkezik, és van EKGja.Az összes többi esetben kapsz egy beutalót a belgyógyászatra, és ott okosan megvizsgálnak.Amúgy az enyém rendszeresen vérnyomást mér, ha megjelenek nála valami beutalóért.
Nekem a háziorvos megmérte a vérnyomásom és meghallgatta a tüdõmet.Ebbõl ált a belgyógyászati vizsgálat.Nekem a szülõ kórházamban csinálták egy napon az ekg-t és a vércsoport elemzéses vizsgálatot na meg a vizelet mintámat kellett leadni.A házirovos kb a 12. héten nézett így meg.Hogyha mész védõnõhöz akkor õ mindent elmond.Hozzá a 12. hétig el kell jutni mindenféleképpen.
A belgyógyászati vizsgálatot a 12. héttõl lehet végeztetni, nekem a háziorvosom csinálta, EKG.valDe ahogy írták elõtte, sok helyen beutalót kapsz belgyógyászatra.
Nekem közölte õ csak beutalót ad, mert nem õ a terhesgondozóm.Így elmentem az sztk-ba és ott csin.meg az ekg-t, de majd ezt megmonjda -Kérdezz rá a védõnõtõl, mert állítólag neki kell szólni emiatt neked-nekem sem szólt és a háziorvos is ezt mondta meg az ekg-n is ezt mondták.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!