Találatok a következő kifejezésre: A háziorvos beutalót (66 db)

Olyan van, hogy a haziorvos beutalot ad egy masszorhoz?

Borzasztoan faj a hatam belegzeskor. Nem tudogyulladas, mert amugy mas problemam nincs, hanem szerintem az izmok fajnak a gerincem mellett. Sajnos nem engedhetem meg magamnak a masszort, ''szakkepzetlen'' kez meg csak sulyosbitotta a helyzetet, ezert merult fel bennem a kerdes. De esetleg ha valaki tud jo masszazstechnikat, ami javitana ezen, es kivitelezheto, en azert is nagyon halas lennek.

Legjobb válasz: Nekem nem a háziorvos, hanem reumatológus adott beutalót (a reumatológushoz a háziorvos küldött), ez 20 alkalomra szólt, víz alatti torna, gyógyfürdõ és orvosi gyógymasszázs volt benne. Azaz bementem a fürdõbe, bemásztam valamelyik medencébe, utána jött az elõjegyzett idõben a 20 perc torna külön medencében gyógytornász irányításával, 15-20 perc gyógymasszázs, aztán addig maradhattam a medencékben ameddig akartam. Sajnos a 20 alkalomért beutalóval is fizetni kellett 16.000 Ft-ot!

Nekem nem a háziorvos, hanem reumatológus adott beutalót (a reumatológushoz a háziorvos küldött), ez 20 alkalomra szólt, víz alatti torna, gyógyfürdõ és orvosi gyógymasszázs volt benne. Azaz bementem a fürdõbe, bemásztam valamelyik medencébe, utána jött az elõjegyzett idõben a 20 perc torna külön medencében gyógytornász irányításával, 15-20 perc gyógymasszázs, aztán addig maradhattam a medencékben ameddig akartam. Sajnos a 20 alkalomért beutalóval is fizetni kellett 16.000 Ft-ot!
Nekem fájós volt mindig is a hátam, és a nyakam. A nyakamnál rendszeresen nagy izomgörcsök voltak. Nálam a meditáció oldotta meg ezt. Próbáld ki, lazítsd el teljesen a testedet. Ha írsz privátban adok hozzá tippeket is.
Reumatológus írja fel, elmondod mi a panasz és ha nem ajánlja, kérdezd meg, hogy lehet-e. fel szokták írni, csak nem mindig mondják maguktól. Ha csak masszázsra mész, nem oylan vészes összeg.
A kérdező hozzászólása: Kiprobalom a meditaciot, aztan ha nem segit, akkor elmegyek orvoshoz. Koszonom a valaszokat!

Laborba nem ad a háziorvos beutalót? Legalábbis vércsoport meghatározásra meg ilyenekre?

A véd?n?m azt mondta hogy el kell mennem a helyi sztk-ba,és az ottani n?gyógyász adhat ezekre beutalót.De még nincs kész a kismamakönyvem,anélkül is fog adni beutalót,vagy csak akkor ha megvan a kiskönyv??

Legjobb válasz: Én a védõnõmtõl kaptam, amit a háziorvosnak kellett lepecsételni.

Én a védõnõmtõl kaptam, amit a háziorvosnak kellett lepecsételni.
nekem minden beutalót a védõnõ és a háziorvos adott pedig fogadott dokim volt a védõnõ kitöltötte a beutalót és a háziorvos meg aláírta és lepecsételte
Én a nõgyógyásztól kaptam a beutalókat.
Én a terhesgondozóban (kórház rendelõintézete) kaptam a beutalókat.
Nekem a háziorvos adta minden alkalommal.
Nekem a védõnõ nem tudott adni beutalókat, csak a nõgyógyász. Az elsõ vérvételre anélkül is adott beutalót, hogy lett volna kiskönyvem (nõdokinál 6 hetesen voltam, védõnõnél 7-8 hetesen elõször és a nõgyógyászt különösebben nem érdekelte, hogy van-e kiskönyvem vagy sem. Késõbb persze elkérte már a pecsétek miatt, de az elsõ alkalommal nem).
Nálunk is a védõnõ adja mindig a beutalót és a háziorvossal kell lepecsételtetni. Õ figyeli folyamatosan a dolgokat, és mondja hogy mikor, hova, miért. Elõször mentem nõgyógyászhoz, hogy pozitív a tesztem (nincs fogadott orvosunk). Õ adott beutalót UH-ra a kórházhoz. Amikor megvolt az Uh-s papír, hogy van baba és szívhang is, akkor lehetett menni a védõnõhöz, aki ez alapján adta a kiskönyvet, felvette az adataimat, elmondta milyen vizsgálatok lesznek stb., végezte a dolgát. Õ adta a beutalót az elsõ vérvételekre (vércsoport-meghatározás, toxoplazma vizsgálat, vérkép) és a 12. heti Uh-ra is, és mondta, hogy jelentkezzek be belgyógyászatra. 25h kismama

Erre az indokra ad a háziorvos beutalót endokrinológiára?

Zavaró, hogy 21N létemre nagyon szõrösödöm, a pajeszom is nagyon nõ és látok sötétebb szõrszálakat kijjebb is haladni az arcomon... Szerintem ez már nem normális... Félek, hogy valami hormonprobléma lehet a háttérben...

Legjobb válasz: ciklusom, menstruációm rendszeres.

A kérdező hozzászólása: ciklusom, menstruációm rendszeres.
szerintem fog adni. én rendszeresen járok, de most orvost váltottam, aki rákérdezett olyanra is, hogy van-e furcsa szõrösödésem.
erre igen, nekem kiderült hogy mellékvese mûködéstõl van és kaptam rá meforalt

Miért nem szeretnek a háziorvosok beutalót írni?

több embertől hallottam, hogy hiába kéri a háziorvosát küldje el vérvételre kardiológiára stb az orvos vagy elodázza vagy azt mondja hogy fölösleges.

Legjobb válasz: Néha azért mert van olyan ember aki úgy megy be a dokihoz ct-re akar menni.Bemegy és megmondja a dokinak hogy neki ez és ez a baja és ilyen-olyan vizsgálat kell neki.A neten ledoktorált emberek világát éljük.

Néha azért mert van olyan ember aki úgy megy be a dokihoz ct-re akar menni.Bemegy és megmondja a dokinak hogy neki ez és ez a baja és ilyen-olyan vizsgálat kell neki.A neten ledoktorált emberek világát éljük.
Én háziorvosom is ilyen. Évente kell mennem pajzsmirigy alulmûködés miatt vérvételre, de még azt is nehezen ad... helyettesítõ orvosa viszont nagyon alapos és õ kivizsgáltatja betegeit. Érdekes...
A kérdező hozzászólása: Igen biztos sok "netdoctort" kapnak aztán már a többi embert is belesorolják ebbe általánosítanak. Azt hittem valamilyen elõnyük származhat ebbõl mint pl (és most nagy hülyeséget fogok mondani) a gyógyszereknél ha ezt vagy azt írják fel kapnak pénzt a gyártóktól.

A vérvizsgálatra, belgyógyászatra minden esetben a háziorvos adja a beutalót vagy a védőnő is adhatja, ha az adott városban nincs háziorvosom?

Legjobb válasz: Nõgyógyász vagy a háziorvos ad beutalót. A védõnõ sem beutalót sem receptet nem ad!

Nõgyógyász vagy a háziorvos ad beutalót. A védõnõ sem beutalót sem receptet nem ad!
Nálunk Szegeden a terhesgondozáson kaptuk a beutalókat. A háziorvos csak a tp-s papírt adta, ami a munkahelyre kellett. A védõnõk, gyakorlatilag társalkodónõk.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Miért nem jó az a beutaló amit a háziorvos ad fogszabályzós orvosnak?

Az a vén k*va ki volt akadva hogy nem fogorvostól volt a beutaló, hanem háziorvostól. Kétszer már elküldött emiatt - egyszer nem volt. Miért nem lehet elfogadni?

Legjobb válasz: Mivel a háziorvos és a fogorvos teljesen más terület. Csak mondok egy példát: nõgyógyászati mûtétre sem a háziorvos fog beutalni. Menj el a fogorvoshoz és kérj egy beutalót.

Mivel a háziorvos és a fogorvos teljesen más terület. Csak mondok egy példát: nõgyógyászati mûtétre sem a háziorvos fog beutalni. Menj el a fogorvoshoz és kérj egy beutalót.
A kérdező hozzászólása: Szerintem ez akkora hülyeség..egy szar papír miatt ennyi cécó. =S
Mert bármilyen szakrendelésre akkor utalnak be, ha indokolt a kezelés. Egy háziorvos nem tudja 100%-ig megállapítani, hogy indokolt-e vagy sem neked a fogszabályozás, mint pl. azt sem, amit az elsõ válaszoló írt. Ennyi erõvel bárkit bárhova beutalhatna a háziorvos, és a most sem rövid várólisták csak még hosszabbak lennének.

Tesztoszteronszintet megállapító vérvételre a háziorvos is adhat beutalót?

Legjobb válasz: Nem, csak szakorvos kérhet ilyet, de például endokrinológushoz kell háziorvosi beutaló, szóval... Ha így értetted akkor igen.

Nem, csak szakorvos kérhet ilyet, de például endokrinológushoz kell háziorvosi beutaló, szóval... Ha így értetted akkor igen.
Ezt a vizsgálatot nekem az endrokrinológusom irta ki. A háziorvos adott beutalót rá.A korházban vették ki. Nekem miért kell? Nekem bár benne van a határértékben, de a felsõ határhoz közelit.Ez egész életemben igy volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!