Találatok a következő kifejezésre: A házasságunk irattak a (4 db)

Ha esküvő után csak a személyi igazolványban és a lakcímkártyámon írattam át a nevem viszont a TB és adókártyán nem, abból lehet vmi problémám munkavállalás során? Elég ha bemutatom a házassági anyakönyvi kivonatot?

A lánykori nevem benne van a nevemben, csak elé került a férjem vezetékneve "né"-vel.

Legjobb válasz: Én is csak ezeket írattam át....sem idõm sem energiám nem volt a többit intézgetni. Eddig még (3éve)nem volt probléma belõle:)

Én is csak ezeket írattam át....sem idõm sem energiám nem volt a többit intézgetni. Eddig még (3éve)nem volt probléma belõle:)
A változást általában 15 napon belül jelezni kell. Addig nem jelent problémát, míg valamiért nem kell. Egyébként ingyenes érdemes elintézni, hogy késõbbi kellemetlenségtõl megmenekülj. Sosem tudhatod elõre, hogy milyen helyzet adódik.
Elvileg a fele lenne az övé.
Amit közesen vettetek, szereztetek, (legyen az hitel is!) mindennek a fele az övé, mindegy kinek a nevén van.Ha ennyire szar a helyzet válj el!
"...irattak a nevemre egy lakást..." Ez azért nem úgy megy, hogy úgy gondolom. Valamilyen jogalap alapján ezt megtetted. Örököltél? Ajándékozták? Vetted? Mert nagyon nem mindegy. Ha örökölted vagy ha ajándékozták az ingatlan haszonélvezettel csökkentett értékét plusz a haszonélvezet értékének a felét megtestesítõ tulajdoni hányad a tiéd, a haszonélvezet felét megtestesítõ tulajdoni hányad a férjedé. De nagyban függ, hogy milyen jogcímen jutottál az ingatlanhoz, hiszen ha vettétek, akkor akár 1/2-1/2 is lehet...
A kérdező hozzászólása: És nem elvileg? Elég rossz a kapcsolatunk, én megpróbálok minden munkát elvállalni másodállásban, plussz a háztartás, gyerekek, kert, ..., van autónk, hitelünk, tartozásunk mint mindenkinek, Õ meg ha itthon van csak fekszik , iszik, és DVD-zik. Mit tehetek, ami a gyerekeknek is jó, és fõleg nekik jó????

Ha a házasságom után nem irattam át a férjes nevemre a TB kártyámat, abból lehetnek problémáim?

Legjobb válasz: nem.nekem 5 éve így van.már el is váltam.úgyhogy dupla pénzt spóroltam meg!:-)

nem.nekem 5 éve így van.már el is váltam.úgyhogy dupla pénzt spóroltam meg!:-)
Nekem szóltak érte, amikor elõször mentem esküvõ után orvoshoz. Át is írattam. Nem hosszú menet, és ha névváltozás miatt kéred, ingyen van.
Az esküvõm után nekem is az összes iratomat kicserélték, ingyen. Igaz, 3 napig jártam utána.


A feleségem 3 év házasság után sem iratta át az iratait az utánam felvett nevére. Most válni fogunk! Élhetek panasszal, hogy sosem használta a férjezett nevét? Ha igen, akkor hol? És még az alábbi konkrétumokra milyen követeléssel élhetek?

Minden iratában (személyi, lakcímkártya, TAJ kártya, adókártya...stb) a leánykori neve szerepel, mert lusta volt 3 év alatt átiratni! Most pedig csúnyán magamra hagyott a 4.5 éves kislányunkkal! Közel féléve lelépett, ezért szeretnék minden lehetséges módon keresztbe tenni neki!

Legjobb válasz: Tényleg nem tehetsz sokat, max annyit, hogy követeled a gyerektartást peres úton, hiszen az megillet benneteket, ezért megütheti a bokáját, ha nem fizet. De kérdezdd meg az ügyvédedet az esetleges módokról, az legalább törvénye.

Tényleg nem tehetsz sokat, max annyit, hogy követeled a gyerektartást peres úton, hiszen az megillet benneteket, ezért megütheti a bokáját, ha nem fizet. De kérdezdd meg az ügyvédedet az esetleges módokról, az legalább törvénye.
A tartásdíjat kérd el tõle - ha kell, perrel. Mást nem sokat tehetsz.
Egy feleségnek nem kötelezõ felvennie a férje nevét. A házzaság megkötésekor kellett kiválasztania, milyen néven szerepel, majd a házasságban. Ha nem kérte a nevedet akkor, még mulasztást sem követetett el. Én is a leánykori nevemet használom, de õ is felhozhatja, hogy a mai világban akr a férj is felveheti a felesége nevét.
Az valószínûleg nem jelent semmit, hogy nem íratta át az iratait, legfeljebb a bíróság elõtt hozhatod fel +1 érvként, hogy nálad helyezzék el a gyereket. Amúgy készülj föl nagyon és ne csinálj semmi õrültséget (fenyegetõzés és társai), mert a mai bírói gyakorlatban még mindig nagyon ritka, hogy az apának ítéljék a gyereket, ne az anyának, így feddhetetlennek kell mutatkoznod a bíró elõtt. Viszont gyûjts össze minden ilyen apróságot, hátha épp ez lesz, ami a javadra billenti a méreg nyelvét.
Gyerektartást követelhetsz tõle. A gyermek nevelésében ha nem kíván részt venni, akkor arra nem tudják kötelezni (sajnos). Ha az esküvõn felnette a nevedet, de utána megbánta és nem cserélte le az iratait, akkor tuti szabálysértést követett el. De hogy ennek milyen nag következménye van, azt nem tudom. Bár nem hiszem hogy sok, legfeljebb pénzbírság.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!