Találatok a következő kifejezésre: A házasságunk alapított (3 db)

A házasságunk alatt alapított bt is megosztható vagyonnak számít válás esetén?

Érdekl?dni szeretnék. Sajnos nagyon megromlott a házasságunk a férjemmel. Gondolkodom a váláson.Kérdésem az lenne, a cége is megosztható vagyonnak számít? ez egy Bt, a házasságunk alatt alapította. Mi járhat nekem?A cége az csak az övé, vagy esetleg abból is?

Legjobb válasz: Ez egy igen szép kérdés. :) A cég alapításakor az alapító okiratban meghatározott beltagi betét értéke az, amely a házassági közösvagyonnak számíthat, ha nem tudja igazolni, hogy magánvagyonából fizette be az induló tõkét. De a cég önmagában nem házassági közösvagyon.

Ez egy igen szép kérdés. :) A cég alapításakor az alapító okiratban meghatározott beltagi betét értéke az, amely a házassági közösvagyonnak számíthat, ha nem tudja igazolni, hogy magánvagyonából fizette be az induló tõkét. De a cég önmagában nem házassági közösvagyon.
A cég és a házasság két külön dolog.Bár ha azt veszzük, hogy õ bt beltagja, és a bt ügyeiért korlátlan vagyoni felelõsséggel bír, így akár azzal is lehet érvelni, hogy a te pénzedet is kockára teszi.. Keress meg egy ügyvédet!
Igen. És még másra is. Keríts egy ügyvédet.
mindenképp!!!és minden másra amit az elmúlt 15 év alatt szerzett.
Azért ez nem egészen így van.Ne hidd, hogy hipp-hopp tulajdonjogot kapsz egy cégben.Nagyon sok kiskapu van, és nem biztos hogy gyõztesen kerülnél ki belõle.Jobb lenne megegyezni, még úgy is ha valamivel kevesebbet kapnál.Többe kerülne a leves, mint a hús!Ne követelõzz, inkább egyezkedj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. Próbálok a közös megegyezés felé hajlani, de férjem nem igazán akar beszélni velem. Pedig neki is jobb lenne ha egymás közt megtudnánk oldani a problémát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!