Találatok a következő kifejezésre: A hátam oldala (268 db)

A hátul/oldalt lévő "derékhájat" mivel lehet eltüntetni?

Nem vagyok kövér, de oda rakódott egy kis felesleg és nagyon zavar

Legjobb válasz: ahhh de valahogy csak lejön... nagyon zavaró amúgy,fõleg csípõgatyáknál

A kérdező hozzászólása: ahhh de valahogy csak lejön... nagyon zavaró amúgy, fõleg csípõgatyáknál
kevesebb kajával és több mozgással
A kérdező hozzászólása: Gondoltam, hogy jönnek a beszólások. Alig eszek, szénhidrátokat is csak zöldség formájában, pilatesre járok és most akarok elkezdeni kocogni is. Hasam full lapos meg minden de az a rész nem akar mozdulni :(
Ilyen típus vagy - ha fogysz, akkor mindenhonnan, ha ennek ellenére sem változik a helyzet akkor nem nagyon lehet mit tenni. Annyira csak nem vészes a helyzet (ha máshol rendben vagy), lehet csak téged zavar :/
Én vagyok az elsõ, nem beszólásból írtam :-) TÉnyleg ez az egy megoldás van...mivel lokális zsírégetés nincs, a szervezet dönti el honnan veszi el a zsírt. Legtöbbször onnan, ahová a legkésõbb rakódott le. Egyes területeket csak izmosítani lehet (pl. combemelések, vagy hasizom erõsítés), fogyasztani nem. Ha sehol máshol nincs rajtad nagy zsír, akkor heti 3-6x 1 óra kocogás biztos eltünteti rövid idõ alatt.

Létezik valamiféle "szabályos alvás/fekvés"? Oldalt szeretek aludni és reggel mikor felkelek fáj nyakam meg a hátam van amikor a kezem is mert ugye rajta fekszem. :S

Nem lehet ez ellen tenni valamit, mert ez már több hónapja így van.. Vagy eleve az oldalt fekvés a rossz? A hasonfekvésr?l azt hallottam, hogy eldeformálódhatnak a fogak abban a testhelyzetben így nem is nagyon alszok úgy, háton meg egyszer?en nem bírok sokáig megmaradni :S

Legjobb válasz: A háton fekvés a legegészségesebb. Az oldalt fekvés nem szerencsés, hosszú távon problémákat okoz, például mert a kezeden fekszel. A páromnak egy év alatt sikerült tönkrevágni a vállát úgy, hogy olyan kicsi ágyunk volt, hogy csak oldalt tudtunk feküdni, és én is az õ kezére tettem a fejem. Azóta ropog és fáj a válla. A háton alvás olyan dolog, amit gyakorolni kell és érdemes, idõvel menni fog. Ha csak annyit csinálsz, hogy este a hátadra fekszel, és amikor átfordulnál, még egy percet vársz, elszámolsz hatvanig, és csak utána fordulsz, idõvel el fogsz tudni úgy aludni.

A háton fekvés a legegészségesebb. Az oldalt fekvés nem szerencsés, hosszú távon problémákat okoz, például mert a kezeden fekszel. A páromnak egy év alatt sikerült tönkrevágni a vállát úgy, hogy olyan kicsi ágyunk volt, hogy csak oldalt tudtunk feküdni, és én is az õ kezére tettem a fejem. Azóta ropog és fáj a válla. A háton alvás olyan dolog, amit gyakorolni kell és érdemes, idõvel menni fog. Ha csak annyit csinálsz, hogy este a hátadra fekszel, és amikor átfordulnál, még egy percet vársz, elszámolsz hatvanig, és csak utána fordulsz, idõvel el fogsz tudni úgy aludni.
Egész éjjel mozdulatlanul fekszel? A legtöbb ember forgolódik álmában is, ezért mindegy milyen testhelyzetben alszik el... Magamon is ezt tapasztalom, elalszom oldalt fekve, és felébredek hason vagy háton, közben párszor ki-be takarózok. :)
A kérdező hozzászólása: Elsõ: Köszönöm :) Második: Hát gondolom nem mozdulatlanul de mint írtam oldalt szeretek és "tudok" aludni legtöbbször úgy kelek fel. Persze volt már olyan, hogy hason fekve de háton egyáltalán nem :S Úgyhogy mostantól próbálkozok úgy elaludni..


Mi lehet az oka annak, hogy ha a hátamon fekszek, akkor csakis a bal oldalon kemény a hasam? Ott van a baba?

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!

Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!
nekem is volt ilyen és akkor igen, ott volt nekem a háta, lába. 4 hónapos kisfiú anyukája
Nem írtad mennyi idõsek vagytok.Azonkívül a keményedés nem jó jel.Beszélj az orvosoddal, lehet, hogy szedned kell magnéziumot, de biztosan megnézi õ is!
A kérdező hozzászólása: PONT MA VAGYOK 17 HETES! ONNAN GONDOLOM, HOGY OTT LEHET A BABA, MERT EDDIG MINDEN ULTRAHANGON CSAK OTT LEHETETT LÁTNI! NAGYON REMÉLEM, HOGY NINCSEN SEMMI BAJ! KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
Baj nincs!Csak nem mondtad mennyi idõs vagy így nemigazán lehetett arra következtetni, hogy elég nagy-e a baba ahhoz hogy érezd.Egy kissebb terhességnél ez valoszinüleg gond lenne mert ugye ott még nem érezni.Nincs gond a babát érzed!Boldog babavárást!

Van köztünk olyan, aki nem tud háton aludni és ha mégis a hátára fekszik, olyan érzés mintha fulladozna? 32 hetes vagyok és egyre jobban ezt érzem. Csak oldalt alszom, máshogy nem megy. nektek van már légszomjatok? Ilyesmi korú kismamikat kérdezek.

Legjobb válasz: Szia! Én 31 hetet töltöttem kedden és én is pont ezzel a problémával küzdök! Ha hanyatt kerülök valahogy álmomban, felébredek hogy mindjárt megfulladok! Még tévézni sem tudok, csak ha ülök, vagy oldalt fekszek, mert ha már egy kicsit vízszintesebben helyezkedek el a hátamon egybõl elkezdek fulladozni.Olyankor a pocimat megpróbálom egy kicsit oldalra billenteni, hogy ne nyomja az ereimet, ez általában bejön és akkor jobb. Szóval nem vagy egyedül ezzel a problémával! Kitartás! Üdv!

Szia! Én 31 hetet töltöttem kedden és én is pont ezzel a problémával küzdök! Ha hanyatt kerülök valahogy álmomban, felébredek hogy mindjárt megfulladok! Még tévézni sem tudok, csak ha ülök, vagy oldalt fekszek, mert ha már egy kicsit vízszintesebben helyezkedek el a hátamon egybõl elkezdek fulladozni.Olyankor a pocimat megpróbálom egy kicsit oldalra billenteni, hogy ne nyomja az ereimet, ez általában bejön és akkor jobb. Szóval nem vagy egyedül ezzel a problémával! Kitartás! Üdv!
Szia! Én 31 hetes vagyok :) Háton fekve nem érzem, hogy fulladoznék, de szerintem amiatt nem, mert a baba éjszaka még keresztben fekszik, vagy ha mégsem, akkor nem tolja "annyira" felfele a belsõ szerveimet:) Viszont párszor már volt légszomjam pár hete, órákig tartott, de az napközben, ülve történt:)
Ez természetes, nagyon sok kismama küzd ezzel a problémával az utolsó hetekben. Ezt hivják véna cava szindrómának.
Nekem is ez volt az kb. az utolsó 2 hónapban (mind a2 gyereknél), úgyhogy maradt az oldaltfekvés és a nem alvás. Olyan jó volt szülés után végre háton fekve aludni.
en is szoktam erezni, ha häton fekszem, de neha meg akkor is, ha az oldalamon...mindig nagyokat sohajtozom akkor...aztän valamikor elmulik...35 hetes km

Lehet-e 37. hetesen a jobb oldalon ill. a hátunkon feküdve aludni?

Mert én úgy hallottam, h nem ajánlják, azt nem tudom miért, de én sokszor úgy ébredem fel hajnalonként, pedig a bal oldalamon alszom el.

Legjobb válasz: Szia!A hatadon ne aludj semmikeppen, mert ilyenkor mar a baba elnyomhatja fontos ereidet, meg szerveidet. A jobb oldalon elvileg alhatsz, de a bal oldal a tuti, mert ugy jobb a keringesed, a veseidnek is jobb.Az en babam peldaul csak bal oldalon enged aludni mar regen, elkezd rugdosodni, ha a jobbon alszom, nem jo neki. Meg allitolag a bal oldalon alvas es a labaid koze parna elosegiti a baba helyes befordulasat is. Bird meg ki kicsit, nemsoka kint lesz:)

Szia!A hatadon ne aludj semmikeppen, mert ilyenkor mar a baba elnyomhatja fontos ereidet, meg szerveidet. A jobb oldalon elvileg alhatsz, de a bal oldal a tuti, mert ugy jobb a keringesed, a veseidnek is jobb.Az en babam peldaul csak bal oldalon enged aludni mar regen, elkezd rugdosodni, ha a jobbon alszom, nem jo neki. Meg allitolag a bal oldalon alvas es a labaid koze parna elosegiti a baba helyes befordulasat is. Bird meg ki kicsit, nemsoka kint lesz:)
Ja, meg annyi, hogy azert azon ne panikolj, ha ugy ebredsz, hogy a hatadon fekszel, csak szepen fordulj balra:)
Én pl, kb egy hete nem tudok szinte egyik oldalamon sem aludni.Én is olvastam ezt , hogy ne feküdjünk a hátunkra, de bízom benne a szervezetünk úgy van kitalálva, hogy jelez ha nem jó.Nekem pl nem rugdos a baba, ha kényelmetlen egyszerüen csak fáj az az oldalam és akkor forgolódok, de rendszerint mindig a hátamon ébredek.Sztem úgy aludj ahogy kényelmes.Ha tudsz az oldaladon szerencsés vagy.Én is igyekszem:) 30hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Én néha bal, néha jobb oldalamon tudok csak elaludni, mikor épp mi kényelmes, és akkor a másik oldalamon nem megy az alvás..De mostanában kb az utóbbi 1 hétben, sokszor arra ébredek, hogy háton fekszem.Nem fáj semmi, nem kényelmetlen, és a baba sem tiltakozik, de azért mindig oldalra fordulok, de nemsoká megint ugy ébredek, ohgy háton fekszem...33hetes kismama

Háton alvás, nem baj? 25 hetes vagyok, és csak a hátamon tudok aludni. Sajnos érzem, hogy kényelmetlen, de oldalt képtelen vagyok, úgy még rosszabb.

Ti,hogy oldjátok meg. Már kipárnáztam magam, de nem segít.

Legjobb válasz: én az oldalamon is bírtam aludni:) 17/L

én az oldalamon is bírtam aludni:) 17/L
Úgy feküdj, ahogy neked kényelmes. A babád szólni fog, ha valami nem jó neki.
Úgy feküdj ahogy jobban esik. Ami fontos: ha zsibbad a lábad vagy bármi olyat érzel ami szerinted nem jó, akkor fordulj oldalra, mert a háton fekvéskor ugye a nehezedõ méh nyomhat olyan ereket, amik a babának is szállítják az oxigént, stb...

Húsvét után -vleg sok volt a sonka- hányingerem volt és fájt a hátam mindkét oldalon? A hátfájás azóta is tart. Ez lehet az epétől? Menjek el orvoshoz?

Legjobb válasz: a sonkatol nem lehet hatfajasod, epekrizised igen, de attol nem faj a hatad, lehet tudogyulladasod ven, attol viszont nagyon fajhat mindet oldalon a hatad. irany a doki!

a sonkatol nem lehet hatfajasod, epekrizised igen, de attol nem faj a hatad, lehet tudogyulladasod ven, attol viszont nagyon fajhat mindet oldalon a hatad. irany a doki!

Az oldalán akar csak aludni a lányom! De mindig felébred ha a hátára fordul. Mit tegyek?

Hiába rakom hasra vagy a hátára ha elaludt,az oldalára fordul.Éjszaka képes 11 alkalommal is ezért felébredni

Legjobb válasz: na erre a választ én is szeretném tudni! az én fiam 1 éves most, csak hason és oldalt alszik, de persze van hogy hátra fordul és akkor sír, hogy fordítsam vissza, majd alszik békésen tovább. elég kiborító tud lenni. várom én is az ötleteket! :)

na erre a választ én is szeretném tudni! az én fiam 1 éves most, csak hason és oldalt alszik, de persze van hogy hátra fordul és akkor sír, hogy fordítsam vissza, majd alszik békésen tovább. elég kiborító tud lenni. várom én is az ötleteket! :)
Kérdezõ! Mennyi idõs a lányod? 1. válaszoló! Egy 1 éves gyereket neked kell megfordítani, ha hátrafordul? Vagy félreolvastam valamit?
igen, de csak álmában. egyébként már menni is tud.
A lányom pont fordítva volt én mindig az oldalára raktam és a hátára fordult akkor felkelt, és így kitámasztottam, és utána békésen aludt magának! Nektek is javaslom, hogy két oldalról valamivel kitámasztani, hogy ne forduljon az oldalára fordulni
Ha felébred, akkor ne menj oda hozzá, és ne fordítsd meg. Majd megfordul kis küszködés után magától is.
Támaszd ki.
A kérdező hozzászólása: Párszor próbáltam, hogy a hátát plüssel támasztottam ki a mellkasánál pedig a takarót oda gyûrtem neki.De abból is hatalmas ordítás lett, mert hasra vágódott :)
A kérdező hozzászólása: 10 hónapos a lányom!nagyon jól forgolódik, nem azzal van a baj!hanem hogyha éjszaka a hátára huppan megijed és ordít mint a sakál
2. vagyok. Õszintén szólva, akkor nem tudom mit tehetnél, hiszen meg tudna magától fordulni, de nem akar. Reménykedj, egyszer csak kinövi.

1 hetes babát milyen pozicióban jó fektetni? Szinte mindig valamelyik oldalán alszik mert sokszor büfizik még alvás közben is. Nemigazán merem a hátára fordítani csak ha mellette vagyok. Ez normális?

Legjobb válasz: Mindegy, hogyan fekteted; van egy reflex, hogy ha a hátára teszed, automatikusan oldalra hajtja a fejét, így ha jön büfi, az ugyanúgy kifolyik majd. Bár nálunk a hason fekvés ment, csak így tudott aludni két gyerkõcöm is... volt légzésfigyelõnk, sosem jelzett.

Mindegy, hogyan fekteted; van egy reflex, hogy ha a hátára teszed, automatikusan oldalra hajtja a fejét, így ha jön büfi, az ugyanúgy kifolyik majd. Bár nálunk a hason fekvés ment, csak így tudott aludni két gyerkõcöm is... volt légzésfigyelõnk, sosem jelzett.
Szerintem hasra fektesd én is elõször az oldalára raktam és párnával megtámasztottam, mert féltem, hogy visszajön a büfi.Már 5 hósak vagyunk és még mindig hason alszunk, és én is csak akkor rakom a hátára alváskor, ha mellettem van.Normális hogy félted a babát, és hason is jókat büfizik.Nem lesz semmi baja.
Szia. Èn hason sosem mertem altatni a lányomat.Még most sem, pedig 3, 5 hónapos.Igaz nem is szeret hason lenni.Szerintem nyugodtan fektesd a hátára, mert aut.oldalt fordítja.Ez a leg biztosabb.Tudod oldalt is, ha kitámasztod.
bocsi lemaradt, hogy oldalt fordítja a "fejét"
Nekem a védõnõ azt mondta, hogy mindenképpen a hátára fektetve kell altatni, mert hasonfekve nagyobb a bölcsõhalál veszélye. Ha a hátán fekszik, mindig elfordítja a fejét és semmiképpen sem tudja lenyelni a büfit, mivel a feje nem teljesen kerek és az álla mindig kicsit lejjebb van!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!