Találatok a következő kifejezésre: A három babám (124 db)

Mitölvan az hogy a három honapos babám elég sokszor megáll etetés közben nyel kettöt hármat és utána pihen és megint eszik egy evésre néha még a 120ml sem eszik meg?

Legjobb válasz: mert szükségük van a pihenõre, mert számukra iszonyat nagy munka szopizni... még cumisüvegbõl is.. gondolj bele. minden arcizmukat mozgositani kell egyfajta mozdulatra. uh. sztem normális.

mert szükségük van a pihenõre, mert számukra iszonyat nagy munka szopizni... még cumisüvegbõl is.. gondolj bele. minden arcizmukat mozgositani kell egyfajta mozdulatra. uh. sztem normális.
Pihennie neki is kell evésnél. te sem kanalazod magadba a levest meg a másodikat megállás nélkül... ha nem nyûgös, akkor szerintem nincs különösebb baja.
Nálunk is ez megy. Néha büfiznie kell és azért áll meg, máskor meg csak azért, mert pihen. Vagy netán elég neki, mert egyre gyorsabban megeszik az adagjukat.

Csökkenthetem a három hós babám étkezéseinek számát?

Tápszeres, és három óránként, tehát nyolcszor eszik naponta. Viszont éjjel egyre kevésbé szívesen kel fel, és nincs szívem felrázni, ugyanakkor nem hagyhatok ki egy étkezést emiatt naponta (sajnos egy kicsit apróbb a kelleténél, ezért orvosi javaslatra ennie kell bizonyos mennyiséget minden nap). Megpróbálhatom naponta hétszer etetni, kicsit megnövelve az adagokat? Akkor éjszaka hosszabban alhatna. Így kell ezt csinálni, vagy ekkora babánál korai a változtatás?

Legjobb válasz: hagyd aludni éjszaka. az én babám is hamarabb született 5 héttel, s a doktornõ azt mondta, ne ébresszük fel, sõt örüljünk neki, hogy átalussza az éjszakát. ha éhes lesz, sirni fog. a mi babánk este 8h-tól reggel 6h-ig alszik, nem eszik éjjel, és gyönyörûen fejlõdik, hizik.

hagyd aludni éjszaka. az én babám is hamarabb született 5 héttel, s a doktornõ azt mondta, ne ébresszük fel, sõt örüljünk neki, hogy átalussza az éjszakát. ha éhes lesz, sirni fog. a mi babánk este 8h-tól reggel 6h-ig alszik, nem eszik éjjel, és gyönyörûen fejlõdik, hizik.
Szia! Nekem is tápszeres volt a kisfiam, igaz nem volt kisebb. Õ sose evett naponta 8szor, már a kezdetektõl fogva 6-7 alkalommal. Ha napi mennyiséget elosztod 6-7 evésre, akkor egy alkalommal többet fog enni, és hátha nem 3 óránként lesz éhes, hanem csak 4. Szerintem 3 hónaposan már nem kéne éjjelente felrázni, hogy egyen. Én sose tettem! Az alvásra is ugyanúgy szüksége van, mint az evésre. Nekem 3 hós korától kezdve csak napi 4szer eszik, és így is szépen fejlõdik. A dokinõ úgymond örült is, hogy ilyen hamar átállt a napi 4 evésre. Én meg annál idegesebb voltam, hogy nem-e baj. A baba tudja hogy mikor akar enni.
Én sem kelteném fel, ha a gyarapodása megfelelõ. Az hogy kicsi, még nem ad okot arra, hogy éjjel is felkeltsd. Egy ekkora baba már nyugodtan végigaludhatja az éjszakát. Lányom kicsi kora óta este 9-tõl alszik reggel 8-ig, egyszer kel fel éjjel enni, de van hogy csak reggel 6 az az éjjeli kelés:-) De ettõl függetlenül megpróbálhatsz többet adni neki kicsit, ha megeszi, de ha gyarapszik, nem kell:-)
Szia! Négy és fél hónapos a kicsi lányom, és 2, 5 hónapos korától naponta csak négyszer eszik, igaz 200 ml-t. Most növeltem az adagját így háromszor eszik 240 mlt-t, estére pedig 275 ml-t. Próbáltam elosztani, de egyszerûen a kevesebb mennyiségtõl ordít perceken keresztül. Szerintem nyugodtan csökkentheted az étkezések számát, a baba úgyis tudja neki mennyire van szüksége, ha nem bírja megenni egyszerre a megnövelt adagot, hidd el, ott fogja hagyni.

Amikor a három hetes babám mosolyog (ami még nem szociális mosoly), akkor az ugyanannyit jelent, mint bármelyik másik grimasz, vagy már ilyenkor is az öröm kifejezője?

Legjobb válasz: Pont az különbözteti meg a "szociális" mosolyt a "nem szociálistól", hogy hogy az már az öröm szándékos kifejezése. De attól még lehet vidám a babád akkor is ha nem tudja még kimutatni, ha mosolyog (látszólag) ha nem.

Pont az különbözteti meg a "szociális" mosolyt a "nem szociálistól", hogy hogy az már az öröm szándékos kifejezése. De attól még lehet vidám a babád akkor is ha nem tudja még kimutatni, ha mosolyog (látszólag) ha nem.

Hol lhet megrendelni mind a három monster high babát? Több lent FONTOS

Sziasztok az unokahúgomnak most lesz a szülinapja és nagyon szeretné a monster high-ból ezt a három babaát!: Spectra Vondergeist, Abbey Bominable és Venus McFlytrap de egy oldal sincs ahol meglehetne ?ket rendelni olyan max. 7500 ft körül, tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: Abbey Bominable és Venus McFlytrap szokott lenni a Tescoban!

Abbey Bominable és Venus McFlytrap szokott lenni a Tescoban!
8000 Ft körül
http://jatekbolt.hu/ -n 6 ezer ft körül vannak Monster High babák, illetve http://www.jateknet.hu -n is van, legalábbis Venus és Abbey.

Mit tegyek? Három hós a szoptatott babám és már 10 napja nincs széklete. Idáig nem volt semmi gond, de tegnap estétől minden étkezést sírás követ. Lázmérővel már próbálkoztam.

Legjobb válasz: orvossal beszélj szerintem! még ez van! ami gyógyszer! http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/LAEVOLAC-LA..

orvossal beszélj szerintem! még ez van! ami gyógyszer! http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/LAEVOLAC-LA..
Én glicerines kúpot adnék neki. Van otthon? Nálunk csak az vált be, semmi más.
A kérdező hozzászólása: Orvossal már beszéltem, türelemre intett, szerinte nincs baj, ha nem lázas és nem hányik. De a vigasztalhatatlan sírás már elviselhetetlen az étkezések alkalmával.
akkor glicerines kúp vagy a gyógyszer. esetleg homeopátiás szer!
Nekünk is a Glicerines kúp vált be. Laevolac semmit nem ért. Esetleg szélcsõ, de én tuti kúpot adnék. + egy kis langyos nagyon kevés cukros kamilla teát.
Glicerines kúp, vagy pár kanál babáknak való mandarinlé. Ismerõsömnek doki ajánlotta és csodát tett!!!

Miért van mostanában minden nap a három hónapos babámnak szélgörcse?

Legjobb válasz: Nem kezdtél neki az anyatej mellé tápszert is adni kiegészítésnek? Attól lehet.A Gripe Water segíthet rajta, nálunk bevált.

Nem kezdtél neki az anyatej mellé tápszert is adni kiegészítésnek? Attól lehet.A Gripe Water segíthet rajta, nálunk bevált.
A kérdező hozzászólása: tápszeresek vagyunk több, mintkét hónapja
Esetleg nem váltottatok tápszert? Az is okozhatja.
semmi vész! a harmadik hónapban áll át a babák pocija. Többet kér esetleg, anyatejeseknél ez az elsõ krízis, sokan itt váltanak tápszerre. Ez a "sírós " hónap. de, persze nem jó ha sokat sír. pocakmasszázs segíthet: ha szembe a baba, akkor balról fel és jobbra le félkör a hasán finoman 6x, aztán feltolni lábait, térdei a pocira 10másodpercig és ezt 5x lehet ismételni., vagy a forrázott vizet amikor átszûröd, a szûrõbe tehetsz egy kávéskanál kamillát, vagy édesköményt. de ezt csak egy-két napig és szünet. (kamilla higít, édeskömény hajtja a szelet de van akinek rosszabb tõle) Meg nekünk a hasrafordítás is segített, és a kitartóbb büfiztetés, illetve evés közben is büfiztettem, kb 60mlnél. ha ennél nagyobb a baj akkor gyógyszerkészítmények is vannak, de azt nem tudom hogy kell, nem használtuk. szép napot!

Lehet hogy a három nap "töméstól" nincs étvágya most a babámnak?

mamáékra kellett bíznom három napra ezalatt fél kg!!!-ot hízott, ami sztem nem normális folyton etették. 13 hós. jó étvágyú volt mindig de azért ez... na mindegy. most hogy itthon van nem eszik f?tt kaját. ilyen még eddig nem volt hogy kiköpi, üvegest megeszi, de amit f?zünk azt nem. mit tegyek? várjak pár napot kevés kajával?

Legjobb válasz: Megcsömölt szegény gyerek , szerintem várj hátha visszaáll minden a régi kerékvágásba. Adj neki üvegest ha azt megeszi.

Megcsömölt szegény gyerek , szerintem várj hátha visszaáll minden a régi kerékvágásba. Adj neki üvegest ha azt megeszi.
Az üveges úgymond könnyebb a kis leterhelt gyomrának.Várj szerintem, biztosan visszaáll a rend, de ez tényleg nem normális dolog, valakit így megtömni, ez akár még árthatott is volna.

Szfvárra a kórházba mit kell vinni babának-mamának? A Picinek kell bevinni rucikat a három napra, vagy adnak?

Legjobb válasz: Szia!Ruhát,pelust és popsikrémet nem kell vinni mert adnak.Popsitörlõt viszont vinni kell.Meg sok-sok innivaló az jó hogyha van.

Szia!Ruhát, pelust és popsikrémet nem kell vinni mert adnak.Popsitörlõt viszont vinni kell.Meg sok-sok innivaló az jó hogyha van.
Szia.Igy igaz, mindent adnak, csak popsitörlõ kell+ textil pelusokat amiket a baba alá teszel, velem ezt is hozattak be, ha nagy a körme kérhetnek még kiskesztyût is.ezekkel készülhetsz, hogy ne érjen váratlanul.sok sikert kiívánok neked.
popsitörlõt, kis sapkát, kesztyût, pelenkafeltét, textil pelust. nekem kellett a mellszívó érdemes bevinni.pizyama, törölközõ stb. de ha kell hogy mit kell neked is bevinni pontosan akkor leírom szívesen. mit vigyél a szülõszobába azt is le tudom írni! nem árt ha raksz egy cumit is, valakinek kellett nekünk nem. saját ruha akkor kell mikor viszed haza, de azt a párod ráér bevinni.

Mi ellen kapja a babóm a három hónapos oltást? Egyet vagy kettőt fog kapni?

Legjobb válasz: ha prevenart is kap, akkor 2t fog. ha nem, akkor csak a kötelezõ di-per-te lesz.

ha prevenart is kap, akkor 2t fog. ha nem, akkor csak a kötelezõ di-per-te lesz.
google-ba keressrá az oltás-ra én is ott szoktam olvasni rola
A 2., 3. és 4. hónapban ugyanazt kapja kötelezõként: DTPA+IPV+HIB DTPA:torokgyík, szamárköhögés, tetanusz IPV: gyermekbénulás HIB: influenza b okozta agyhártyagyulladás ez a kis csomag 1db oltás. Ha kéred mellé a 2éves korig ingyensen adható prevenart akkor kettõt. A prevenarból kettõt adnak 1hó eltéréssel. - legalábbis nálunk
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat :)

Miután elvették az elhalt babát, mennyivel utána lehet nemiéletet élni kedden volt a műtétem, be kell tartani a három hetet? Milyen az első együtt lét utánna?

Legjobb válasz: Nem csak 3 hetet szoktak legtobbszor javasolni, hanem 6 hetet, de minimum 4-et, illetve az elso menstruaciot kell megvarni minimum. Ha nem akarsz fertozest kapni, akkor megvarod mig meggyogyulsz rendesen es mig osszehuzodik a mehszajad...

Nem csak 3 hetet szoktak legtobbszor javasolni, hanem 6 hetet, de minimum 4-et, illetve az elso menstruaciot kell megvarni minimum. Ha nem akarsz fertozest kapni, akkor megvarod mig meggyogyulsz rendesen es mig osszehuzodik a mehszajad...
Szia! Én 6hetet tartottam be, nekem 7hetesen halt el a magzat. Arra már nem emlékszem, hogy milyen volt az elsõ s.x, mert már 5 éve volt!
Én nem tartottam be a 3 hetet, amint elmúlt a mûtét utáni vérzés, szükségem volt a párom közelségére, ilyen téren is.Kb.10 nappal a mûtét után már együtt voltunk, persze gyengédebben, odafigyelve.Sajnos lelkileg megviselõ idõszak ez, de ez nem jelenti azt hogy tartózkodni kellene az együttléttõl, ha mindketten akarjátok.Nem volt másabb mint azelõtt, de eszembe jutott a veszteség, viszont az úgyis ott volt a gondolataimban egyébként is.Szóval ha nincs fertõzésveszély, és jól érzed magad, a érzés is elmúlt 1-2 napja, akkor szerintem nincs akadálya, de vigyázni kell mert a méhszáj még valamennyire nyitott ilyenkor.
Nekem 2hetet mondott az orvosom.Semmi bajom nem lett, sõt két hét után már fûrõdtem is.3hónapot mondott az ujra probálkozásra.Sok sikert.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!