Találatok a következő kifejezésre: A hántolt a (15 db)

Hogyan készül a hántolt (tehát héjától megfosztott) szotyi?

tudjátok a kérdés felvet?dött a showder klubban is. de most komolyan...h csinálják?

Legjobb válasz: Az õrléshez hasonlóan két, egymáshoz képest forgó korong közé szórják a magvakat. A korongok között akkora a rés, hogy a hántolt mag elfér benne, a hántolatlannak meg lesodorja a héját (nyíró igénybevétel). A folyamat elõsegítésére a korongokat kissé érdes felülettel látják el. Természetesen a hántolás elõtt méret szerint elõ kell válogatni a magvakat, utána pedig el kell választani a hántolt és a hántolatlan magokat, ezt pl. egy Paddy-asztal nevû berendezéssel végzik, ami a hántolt és hántolatlan magok rugalmassága közötti különbséget használja föl.

Az õrléshez hasonlóan két, egymáshoz képest forgó korong közé szórják a magvakat. A korongok között akkora a rés, hogy a hántolt mag elfér benne, a hántolatlannak meg lesodorja a héját (nyíró igénybevétel). A folyamat elõsegítésére a korongokat kissé érdes felülettel látják el. Természetesen a hántolás elõtt méret szerint elõ kell válogatni a magvakat, utána pedig el kell választani a hántolt és a hántolatlan magokat, ezt pl. egy Paddy-asztal nevû berendezéssel végzik, ami a hántolt és hántolatlan magok rugalmassága közötti különbséget használja föl.
hát mert nudista szotyi.
A 21.10-es leírta normálisan!
Lehet, hogy Neked nincs, nekem van. (Szt. István egyetem gm kar) és lehet, hogy a kedves válaszoló is tanulta, vagy csak úgy tudja, mindenesetre a válasza helyes!
Így terem vazzeg!:D Viccet félretéve szerintem valahogy lepörkölik a héjját, de ez nem biztos. Azért jó látni, hogy másoknak is van humora:D
Azt a részt én is láttam...:D Nagyon nagy volt:D:D Ha végig gondoljuk a szotyiszem is egy "szeretkezés" vagyis porzás eredménye..:D Szerintem hívd fel az infóvonalat, csak ne hajnalban.:D:D:D Petranova
Megkérdezhetem, hogy honnan tudod ezt ilyen pontosan? Szakmabeli vagy? vagy te vagy az info vonalas?:D
Vannak akik tanulni járnak az egyetemre, ezen nem kellene meghöppenni!:)
Egyetemre járok, de nekem nincs szotyihántolási eljárások elõadásom.:) Petranova
A kérdező hozzászólása: ejjjha. hát köszönöm szépen, nagyon hasznos volt az infó. ez ezentúl mindig eszembe fog jutni ha hántolt szotyit eszek:)
Én vagyok a 21.10-es, nem vagyok szakmabeli, bár mérnök vagyok és már régóta gondolkodztam én is a kérdésen. Aztán arra jutottam, hogy õrléssel lehetne hántolni, utánanéztem és tényleg. Örültem is magamnak. :)
Én úgy képzeltem, hogy vagány kiccsávók állnak az utcán és nem csak a héját köpik ki.
örülök, h megtaláltam végre erre a kérdésre a választ :) ismerõseimmel vmi olyasmire gondoltunk, h van egy anyóka fog nélkül, és otthon egymagában unatkozik, mert nem megy éjjel-nappal a b. közt, és hát mit tegyen mást, ha nem szotyit pucolgat fog nélkül, aztán amikor hétvégén jönnek a kisunokák, akkor meg õk is segítenek neki, amolyan családi vállalkozás szerûen, ez eddig okés volt, csak aztán nem jött sehogyan sem ki, h miért pörkölt, és miért nem nyálas :D

Hogyan allitjak elo a hantolt napraforgomagot?

Nem a tobb szaz venasszonyos verzio erdekelne...

Legjobb válasz: Van ún hántoló malom akár öreg akár fiatal asszony hántol. Két malomkõ között megfelelõ rést állítanak és a forgó kövek közé szórják a magot a recés ún vágott kõ lemorzsolja a héjat amit utána levegõfúvással távolítanak el.A héj könnyebb mint a mag ezért a levegõ kifújja a héjat.

Van ún hántoló malom akár öreg akár fiatal asszony hántol. Két malomkõ között megfelelõ rést állítanak és a forgó kövek közé szórják a magot a recés ún vágott kõ lemorzsolja a héjat amit utána levegõfúvással távolítanak el.A héj könnyebb mint a mag ezért a levegõ kifújja a héjat.
"Így terem, vazze!"
Leszedik a héját. A vénasszonyok is, meg a fiatalok is...

A hántolt korpa puffszt? Vagy csak engem?

Legjobb válasz: Mi az, hogy "hántolt" korpa? A korpa az, amit a gabonátol lehántolnak. Egyébként a korpa rengeteg rostot tartalmaz és ezért nagyon erösen puffaszt.

Mi az, hogy "hántolt" korpa? A korpa az, amit a gabonátol lehántolnak. Egyébként a korpa rengeteg rostot tartalmaz és ezért nagyon erösen puffaszt.
Hja, meg én úgy tudom azta disznók eszik.. Inkább igyál sört :P
Ma már a disznók tápot esznek, és ott marad a korpa a malmok nyakán.Ezért találták ki, hogy egészségesebb, mint a liszt.El kell adni valahogyan a sok hiszékeny embernek.
A kérdező hozzászólása: basszus! hántolt árpa:D nem korpa:D jaj, elírtam
A hántolt árpa = árpagyöngy = burizs csak akkor puffaszt, ha nincs eléggé megfözve illetve ha nem rágod meg rendesen.


Hogy készül a hántolt szotyi? :DDDDDDD XD

Legjobb válasz: Hántológéppel hántolják, nagyüzemileg.

Hántológéppel hántolják, nagyüzemileg.
valaki meghántolja nekünk :D
Cigánygyerekek szedik szét a szájukkal, úgy edd...
Malomkövek között lemorzsolják a magok héját és a fajsúlykülönbség felhasználásával szétválasztják. Vannak ún hántolómalmok.
Úgy terem xD :D:D:D
Utolsó jól mondja! :DDD XD
Szotyi Info Vonal :D
Mivan, nézitek a sóder klubbot? Úgy terem hát, de én azér egyszer föl fogom hívni...

A hántolt árpa milyen Update kódú?

Legjobb válasz: nyaóc

nyaóc
Szia! Sikerült válaszra lelned? Én is olvasgatok, de nemtalálom sehol a választ erre a kérdésre :)

A hántolt árpa (gersli) melyik napon ehető?

Ma keményít? napom van és gerslit ettem párolt zöldségekkel.Viszont most elgondolkodtam,hogy a hántolt árpa nem inkább a szénhidrátokhoz

Legjobb válasz: Szia.Szerintem szénhidrát!Nekem holnap lesz keményítõnapom!

Szia.Szerintem szénhidrát!Nekem holnap lesz keményítõnapom!

A hántolt árpa a 90 napos diétában hova sorolható? (keményitő vagy szénhidrát)

Legjobb válasz: Mivel gabonaféle,ezért szénhidrát,sok sikert.

Mivel gabonaféle, ezért szénhidrát, sok sikert.

Milyen íze van a hántolt árpának (gerslinek)?

Legjobb válasz: Nincs semilyen íze, nincs benne olyan anyag ami ízt ad.Pld a kukoricában a sárga anyag adja az ízt.A fehér pattogtatni való kukoricának már alig van ízei

Nincs semilyen íze, nincs benne olyan anyag ami ízt ad.Pld a kukoricában a sárga anyag adja az ízt.A fehér pattogtatni való kukoricának már alig van ízei
Leginkább a rizsre tudom hasonlítani.
Én a tarhonyához tudnám hasonlítani, a sólettbe szoktuk tenni.
megfõzve szerintem, korpáskenyér, vagy grahamkenyér ízéhez hasonlít, vagy barnarizsre.

Hogy kerül a hántolt, sózott szotyi a zacskóba? Hogy készül?

Legjobb válasz: Híd föl a szotyiinfóvonalat. Ott van a zsacsi hátulján.

Híd föl a szotyiinfóvonalat. Ott van a zsacsi hátulján.
Így terem, vazze! :D
A kérdező hozzászólása: :D:D:D nemár ez egy komoly kérdés:D
N elmondom , mert látom itt senki nem ért hozzá. Addig ugye tiszta, hogy bejön a kamion és kipakolják a szotyit Aztán egy hosszú gyársorban ráöntik egy nagyon hosszú futószalagra. A szalag mellett olyan emberek ülnek, akiknek 2 foguk van. 1 felül-1 alul. Nos minden egyes szotyiszemet egyesével nyitnak fel ezek az emberek, majd visszaköpik a szalagra. A végén meg megsózzák és zacskózzák.
Elõttem lévõhöz csatlakozok. Nyugdíjasoknak kis plusz nyugdíjkiegészítés!
A kérdező hozzászólása: fuuuuuuj többen azt sem eszekxD
mint ahogy az elõzõ kettõ mondja :D közben megy a pletyi is :D
én egyszer komolyan felhívom õket az infóvonalon hogyha legközelebb kezembe kerül egy hántott sózott szotyis zacsi xD aztán majd leírom amit hallok :D

A hántolt árpa update rendszer szerint meddig fogyasztható? És miket lehet belőle készíteni?

Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Én üresen szoktam enni, estleg beleszórom a vajba és azzal kenem meg a pirítosomat. Emellett még beleteheted bablevesbe, vagy gulyáslevesbe is. Ha van kedved, ledarálhatod és megszórod vele a csirkét, krumplit minden más fûszer nélkül, de ha melegszendvicsnél szintén ledarálod és rákened a krémet, majd rászórod az árpát, teszel rá sajtot, vajat, lereszert krumplit és egy kis rizst!! Imádom, isteni!

Én üresen szoktam enni, estleg beleszórom a vajba és azzal kenem meg a pirítosomat. Emellett még beleteheted bablevesbe, vagy gulyáslevesbe is. Ha van kedved, ledarálhatod és megszórod vele a csirkét, krumplit minden más fûszer nélkül, de ha melegszendvicsnél szintén ledarálod és rákened a krémet, majd rászórod az árpát, teszel rá sajtot, vajat, lereszert krumplit és egy kis rizst!! Imádom, isteni!
Mi az hogy update? Amíg nem férgesedik meg akár több évig.Sólet nélküle nem lehetséges, káposztába is lehet rizs helyett, köretnek pörkölthöz stb.
én is sólethez kezdtem használni a gerslit, akkor amikor a paprika tv-ben a Bede Robi egyik receptjét láttam, és kipróbáltam. de nagyon finom az íze, és most már belefõzöm a chilis babba is, de a levesekbe is nagyon jó levesbetétnek, pl. a tejfölös krumplilevesbe, gulyásba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!