Találatok a következő kifejezésre: A gyulladt ami (28 db)

Gyulladt a cicusunk ínye, amire kapott antibiotikumot. Az orvos azt mondta, hogy cicáknál gyakori a gyulladt íny, csak azt nem mondta, hogy ez mitől lehet. Mi lehet az okozója?

Legjobb válasz: A kérdésre pedig a válasz.:.a játékos macskák mindent foggal-körömmel tépnek játék közben, ezért gyullad be az íny, mert a fogukat túlterhelik...megelõzni nem lehet, csak kezelni. A hasonló gyulladás elõfordul a körömágyaknál is..figyelj arra is.

A kérdésre pedig a válasz.:.a játékos macskák mindent foggal-körömmel tépnek játék közben, ezért gyullad be az íny, mert a fogukat túlterhelik...megelõzni nem lehet, csak kezelni. A hasonló gyulladás elõfordul a körömágyaknál is..figyelj arra is.
Fiatal macskáknál igen ez gyakori.Az én macskámnak is volt ilyen.Ilyenkor elõfordul hogy begyullad az ínyük.Ilyenkor ajánlott elvinni állatorvoshoz mert ha nincs lekezelve lesoványodnak.A szomszédm nem vitte el a macsáját állatorvoshoz amikor begyuladt a macsája ínye és késõbb bele is pusztult.
A macskák fogíny gyulladását bakteriális fertõzés okozza, nem a fogak "túlterhelése"! Antibiotikumot baktérium fertõzésekre adnak, ennek oka pedig a macsekok húsevõ táplálkozási szokásaiban rejlik. Nyers kaját ne adj neki egy darabig, elmúlik, mint nálunk egy nátha!:) )

A gyulladt fogtól, ami nagyon fáj, fájhat, a fülem, a vállam, és szaporább lehet a pulzusom?

Legjobb válasz: Igen, sajnos a fog mindenre kihat... Hallottam olyan esetet, hogy valakinek a lábán lett fekély gyulladt fogtól.

Igen, sajnos a fog mindenre kihat... Hallottam olyan esetet, hogy valakinek a lábán lett fekély gyulladt fogtól.
Igen a gyulladt fog mindenre kihathat.Van akinek a haja hullott ki, de olyat is ismerek akinek annyira begyulladt a foga elgennyesedett, hogy kishíján az élete ment rá.Nekem a fülem mindig fáj ha begyullad a fogam.
Igen! Az egy góc a szervezetben, a szívedre is rámehet, nem játék!

Milyen anyagbol tudok mécsest készíteni a nagymamáimnak ami kéznél van itthon és ha mécsest teszek bele nem gyullad ki?

Már elhunytak a mamáim és a sírjukhoz szeretném vinni

Legjobb válasz: Kicsi befõttes üvegbõl. Pl. bébiételes, Erõs Pista, és hasonlók.

Kicsi befõttes üvegbõl. Pl. bébiételes, Erõs Pista, és hasonlók.

Mivel tüntessem el a pattanásomat ami nem fehér gennyes csak nagy piros és gyulladt?

Kinyomni nem lehet, akkor mit tegyek rá hogy hamar elmúljon, vmi HÁZI PRAKTIKA?

Legjobb válasz: Nekem a Phlogosam egybõl leszedi, ha van otthon ilyen kenõcsötök, próbáld meg mindenképp! Ha nincs, akkor csinálj egy kis élesztõs fokhagymás pakolást rá,mézzel tudod kenhetõ állagúvá kikeverni! Vagy csak egyél élesztõt, vagy fokhagymát! Az is jó

Nekem a Phlogosam egybõl leszedi, ha van otthon ilyen kenõcsötök, próbáld meg mindenképp! Ha nincs, akkor csinálj egy kis élesztõs fokhagymás pakolást rá, mézzel tudod kenhetõ állagúvá kikeverni! Vagy csak egyél élesztõt, vagy fokhagymát! Az is jó
A kérdező hozzászólása: olyan sokszor hallottam ezt az élesztõs dolgot, kipróbálom:) nagyon köszi...
A kérdező hozzászólása: ja és menyi élesztõt egyek? egyszerre...
egyszerre? Amennyi belédfér! Én amúgy nagyon szeretem! :)
A kérdező hozzászólása: oksi:d

Hová megy innen a földrõl a sok zaj, a hangzavar amit itt a földön csapunk mi emberek, hol gyüllik össze ez a hang mizéria?

Legjobb válasz: Mi a zaj, a hangzavar? Levegõmolekulák mozgása. Ezek mozgása a zaj csökkenésével lelassul, mert ütköznek más részecskékkel, így mozgási energiájukat átadják a környezetüknek. Súrlódnak egymással a részecskék, ami hõenergia képében jelentkezik. Vagyis a zörgésünkkel és hangoskodásunkkal végeredményben a bolygót fûtjük.

Mi a zaj, a hangzavar? Levegõmolekulák mozgása. Ezek mozgása a zaj csökkenésével lelassul, mert ütköznek más részecskékkel, így mozgási energiájukat átadják a környezetüknek. Súrlódnak egymással a részecskék, ami hõenergia képében jelentkezik. Vagyis a zörgésünkkel és hangoskodásunkkal végeredményben a bolygót fûtjük.
Igen. Igaz, hogy jelenleg halványlila gõzünk sincs róla hogy mi okozhatja, de az már majdnem biztos, hogy valami sokkal nagyobb, mint a mi univerzumunk. Legalábbis jóval nagyobb vonzóerõvel (ha univerzumunkon kívül van), vagy sokkal nagyobb taszítóerõvel (ha univerzumunkon belül van) rendelkezik, mint amekkora gravitációs vonzerõt univerzumunk teljes anyagkészlete produkál. Ezért tágul univerzumunk gyorsuló ütemben. Nem tudjuk mi a fene lehet ez és hol van, de a hatását ki tudjuk mérni. Ezért aztán a tudósok - egyelõre jobb név híján - elnevezték ezt a valamit sötét anyagnak. Tehát a sötét anyag az nem egy egzakt anyagfajta, hanem csak annyit jelöl, hogy nem tudjuk mi az, nem tudjuk hol van, nem tudunk róla a világon semmit, csak annyit, hogy keményen dolgozik univerzumunk gravitációja ellen, és megpróbálja széthúzni azt. Egyelõre úgy tûnik, sikeresen.
A kérdező hozzászólása: -Sceptic- köszönöm a választ, ha jól értem akkor a fénynek a részecskéi is megmaradnak csak egymástól eltávolodnak.esetleg lehet feltételezni, hogy az univerzumon kívül van valami ami befolyásolja ezt a folyamatos tágulást?
Ja és a csillag kisugárzott fényének csupán egy töredéke jut el hozzánk. Minél messzebb van az adott csillag, az összes kisugárzott fényének annál kisebb része találja el a Földet. Ezért van az, hogy ami csillagokat az égbolton látsz éjjel, azok mind a Tejútrendszer (mi galaxisunk) tagjai. Más galaxisokban lévõ csillagok már olyannyira nagy távolságra vannak, hogy az egyes csillagaik fényét már nem is lehet szabad szemmel megkülönböztetni egymástól, legfeljebb az egész galaxis fényét látod, azt is csak haloványan, és a galaxisok közül is csak a közelieket (szomszédosakat). A többiek olyan irdatlan távolságra vannak, hogy némelyik összes kisugárzott fényébõl már csak néhány foton találja el a Földet, pedig még egy törpe méretû galaxist is sokszázmillió vagy sokmilliárd csillag alkot, és egy ilyen galaxis is másodpercenként cirka 10^50 körüli fotonmennyiséget bocsát ki minden másodpercben (ez 50 darab nulla a 10-es után).
Fûzzük tovább a dolgot, kérdezõ. Ott tartottunk, hogy a légmolekulák ütköznek egymással, súrlódnak egymáson, amely jelenségek hõfelszabadulással járnak. Ez a hõ fûti a Földet. A Föld kisugározza ezt a hõmennyiséget az ûrbe. Mivel bolygónk (megközelítõleg) gömb alakú, ezért minden kilépõ foton (hõsugárzás alapegysége, kvantuma) egy picivel más irányba indul el, mint a mellette lévõ. Így egyrészt távolodnak a Földtõl, másrészt távolodnak egymástól is. Erre írta #5-ös, hogy szétoszlani igyekeznek. Univerzumunk jelenleg folyamatosan tágul, ráadásul a tágulás üteme is egyre növekvõ tendenciát mutat. Ha ezt vesszük alapul, akkor világunk folyamatosan "hígul", egyre nagyobb és nagyobb távolság lesz az egyes részecskék között.
A kérdező hozzászólása: # 5/6 és akkor a csillagok fénye hogyan jut ide, nem kéne az is szétoszlodjon? a holdat amikor , állítolag, megkongatták az is adott ki hangot nem? ezek a rezgések tuti nem gyülnek össze valahol és a végtelenig rezegnek? meg a fény az csak úgy van egyszer utána megszünik, egyszerüen? a csillagok fénye, ha idáig eljön akkor a földön túl is tovább megy, tart valamerre, nem igaz?
egyébként tökre tetszik az 5leted eredetisége :D sztem 10 millióból ha egy ember gondolt hasonlóra valamilyen életszakaszában
Amúgy ha ki is menne az ûrbe, mitõl gyûlne össze? A dolgok általában inkább szétoszlani igyekeznek a világûrben, például a sok lámpafény amit a Földön gyújtunk, tényleg kimegy az ûrbe, de nem gyûlik össze, hane, felhígul, eloszlik. Egyedül a tömeggel rendelkezõ dolgok hajlamosak arra, hogy összegyûljenek, de még ez is csak lokálisan történik.
Mitõl keletkezne? A Földön akármekkora zajt csinálhatsz, az soha nem fog átjutni az ûrön, mivel ott nincs közeg, amely vezetni tudná a hangot. (Na jó, kivéve ha akkora zajt csinálsz, amely a részecskéket nagyobb mozgási energiával látja el, mint amekkora a Tejútrendszer elhagyásához szükséges szökési sebesség - de ilyen zajt legfeljebb egyszer lehetne csinálni a Földön, és valószínûleg az egész Naprendszerben is.) Azt ûrben gépágyúval is lõdözhetnének a füled mellett egy centire, mégsem hallanál belõle a világon semmit.
A kérdező hozzászólása: aha, szóval nem úgy van , hogy megmarad és elszáll valahova aztán az univerzum egy kis sarkában összegyül a sok "zajszemét" és ott embertelen zaj keletkezik.
Itt marad elsõsorban a légkörben, másodsorban az egyéb rugalmas dolgokban mint hõ. Aztán hõként meg kisugárzódik természetesen. De ez nem baj, mert a hangoskodás energiája az összes energiának, ami a Földre érkezik és innen távozik, csak egy jelentéktelen része.
A kérdező hozzászólása: Sceptic nevû felhasználó érdekes dolgokat tudsz írni, tetszik nekem ez a tudománynak nevezett találgatás, azt hiszem értem ezt a hangal kapcsolatos témát is amit eredetileg kérdeztem. tehát , ha nem csapunk iszonyat nagy zajt az semmedig nem megy , eloszlik mint a füst, lebomlik.minnél nagyobb a hangzavar annáltovább tart de az sem gyûl fel sehová, nem lehet elraktrozni legalábbis a jelenlegi tudásunk szerint.

Ajánlanátok fogrémet, ecsetelőt vagy valamit a gyulladt ínyre, amit kismamaként is használhatok?

Legjobb válasz: Nekem az ínyem vérzett,erre a gyógyszertárban adtak cserszömörcés szájvizet.Szerintem kérdezd meg a gyógyszerészt,biztos tud segíteni.Ajánlgattak nekem is mindenféle fogkrémet,de már nem emlékszem a nevére.

Nekem az ínyem vérzett, erre a gyógyszertárban adtak cserszömörcés szájvizet.Szerintem kérdezd meg a gyógyszerészt, biztos tud segíteni.Ajánlgattak nekem is mindenféle fogkrémet, de már nem emlékszem a nevére.
Szerintem ezt magyar gyógyszertárakba is lehet kapni: Corsodyl a neve, öblögeni kell vele. Én ezt kaptam terhesen és nagyon használt.
A Parodontax fokgrém nekem 2 nap alatt helyrehozta, azóta is azt használom. Kb. 1000 Ft. egy tubus... A Cordosyl nekem egy dolog miatt nem jött be: elsõ használatkor megszûnt minden ízérzékelésem, egy napig mintha fûrészport vagy farostlemezt ettem volna...
bár egyszer amikor ezt leírtam, voltak akik felhördültek... hogy kismamaként nem tennék ki magukat ilyennek... és egyebek, de azért leírom. a fogínygyulladás azért van elsõsorban, mert a fogíny ami felxibilis, bemegy alá a lepedék, nyál, ebbõl fogkõ lesz, ez pedig meggátolja hogy a fogíny továbbra is természetesen mozogjon és az elõtte is nehezen tisztítható fogtõ, még nehezebben tisztítható lesz. ez begyullad, ami a terhesség idején még inkább belobban. bármilyen öblögetõt is veszel, az egyetlen megoldás a fogkõ eltávbolítás, ami a tévhiedelemmel ellentétben nem fáj, csak kellemetlen. ha most nem csináltatod meg, akkor amig a kicsivel otthon leszel még kevésbé fogsz rá idõt szánni. a gyulladt fogíny, akár 1-2 év alatt is sorvadáshoz vezet!!! nekem szó szerint nem túlzással ömlött a vér minden fogmosáskor és egy-két fogamnál szemmel látható volt a duzzanat amikorra 8-10 hetes lettem. leszedték a fogkövet és már másnapra nem vérzett!!! nem túlzás!
Terhesség alatt ugye megnõ a vér mennyisége a szervezetben és ez okoz vérbõséget a fogínyben is, ezért vérezehet is. Szerintem moss fogat az étkezések után, használj jó fogkrémet és szájvizet, hogy ne gyulladjon be. Ez a terhességgel jár. Sok jó fogkrém van igaz közel 1000 ft az áruk, én már évek óta elõnyben részesítem ezeket. Szájvizet meg szerintem inkább patikában vegyél, ha már gyulladt az ínyed.
Herbária cserszömörcés szájvíz + homeodent fogkrém, természetes, nem kockázatos. a fogíny problémák a vérbõségtõl vannak, minden nyálkahártya megduzzad és érzékeny lesz nemcsak a szádban...
Nekem a Forever fogkréme jött be nagyon. Szép fehérek tõle a fogaim is, de a lényeg, hogy az ínyvérzést teljesen megszûntette már a 2. napon. Euro függõ az ára, én olyan 1100-1300-ért veszem. És csak kicsi borsónyi kell belõle. Sokáig kitart.
Az amway fogkéme a glister vált ve nekem. Nagyon jó áron lehet kapni és sokáig elég. Gyulladásra is nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Mániákus fogmosó vagyok mert a mumusom a fogorvos:) Nem vérzik az ínyem csak fáj, rettentõ érzékeny.A szájvízeket még nem próbáltam.Mégegyszer köszönöm a jó tanácsokat.

Véres a szemem, gyulladt a szemhéjam, amikor szedem a "csipát" a szememről, 3-4 szál szempilla is jön vele együtt, már 2 éve kezdődött, mitől lehet?

Tudom,sokáig vártam...2 hónapja voltam orvosnál írt fel szemken?csöt amit bele kell tenni a szemgolyó alatti részbe,és bepislogni.... 1 hétig csináltam 2% javulás volt.1 hónappal kés?bb szemcseppet írattam fel, szebb lett a szemem 60%-al de ugyanúgy véres volt kicsit ,csak a szemhéjamról ment le a gyulladás...sajnos csak 1 hétig tartott.Egyébként ez azóta van mióta a számítógépet megvettem két éve.Ett?l lehet? Ennyire nem bírná a szemem?Sokan megszólnak a véres szememért,azt hiszik drogozok.

Legjobb válasz: Ne aggódj nekem is ez van szemészeten is voltam 100* de azt mondták hogy közelrõl nézem a tv-t a laptopot meg a fáradtság miatt is lehet!!

Ne aggódj nekem is ez van szemészeten is voltam 100* de azt mondták hogy közelrõl nézem a tv-t a laptopot meg a fáradtság miatt is lehet!!
A kérdező hozzászólása: Már voltam a kérdésem kiírása óta újra orvosnál, felírt egy szemcseppet, meg szemkenõcsöt amit a szemhéj mögé kell bekenni.A szemkenõcstõl olyan allergiás reakciója lett a szememnek hogy majdnem "kifolyt"....forró volt nagyon és véresebb mint valaha, többet sem kenem bele.Marad a kamillás kezelés. Azért az elég durva hogy a szemészeten sem tudtak mit csinálni a szemeddel, ez azért elég szégyen a szemész orvosokra nézve.Melyik városban voltál szemészeten?
Hát ez van, de nekem azon kívûl tökéletes a szemem nem vagyok szemüveges sem...Tee??
A kérdező hozzászólása: Kérdeztem valamit egyébként. :)
A kérdező hozzászólása: A szemem gyógyul.Voltam újra az orvosnál, van egy szemcsepp ami hatásosnak tûnik, bár lassan gyógyul nagyon a szemem.Félek ha abbahagyom a kezelést, akkor visszajön a gyulladás, márpedig 5 napnál tovább nem cseppentgethetek.
Ja bocs nyíregyházán!!

Tegnap borotválkoztam a nemi tájékon, mára begyulladt a bőröm, amitől kicsit megijedtem, a gyulladt területet látva. Ha herpesz lenne (amit kétlek, mert veszélyeztetett terhes lévén nem élek nemi életet), viszketne? Hogy ismerhető fel? 35hkm

Nem volt még soha herpeszem, vérképb?l kimutatták, hogy nem estem át a vírusfert?zésen. Van okom bármi aggodalomra??

Legjobb válasz: Nem kell borotválkozni. Szõrtüszõ gyulladást kaphattál,és az nehezen gyógyul. Ezért nem ajánlják a bõrgyógyászok( és a nõgyógyászok sem) a nemi tájék borotválását.

Nem kell borotválkozni. Szõrtüszõ gyulladást kaphattál, és az nehezen gyógyul. Ezért nem ajánlják a bõrgyógyászok( és a nõgyógyászok sem) a nemi tájék borotválását.
Nyugi, ha herpesz lenne sírnál ha pisilni mennél, annyira iszonyatos lenne a fájdalom.
Ha van a babacsomagodban, a Sudocrem nagyon jó és 1-2 nap alatt rendbe hozza. Ha nincs, jó ha beszerzed, mert jó lesz a baba popsijára is és antiszeptikus, én borotválkozás után (oda lent) és epilálás után is vékonyan bekenem magam. Gondolom a borotvát csak te használod, így nem hinném, hogy bármit összeszedtél volna. 37 hetes kismama
Elõzõ vagyok, de én a terhességem elõtt sem és fõleg alatt nem tudtam elviselni, ha nem voltam rendben odalent. A komfortérzetem teljesen más, terhesség alatti bõvebb normál folyásnál, a meleg miatt számomra sokkal higiénikusabb ez a megoldás. 37 hetes kismama
Ha herpeszed lenne az viszketne és pici hólyagocskák lennének egymás mellett és nem minden esetben fáj a pisilés, mert attól függ hol jön ki. De neked csak begyulladt egy szõrtüszõ ahogy az elõttem lévõ tanácsolta szerez be egy olyan krémet. Gratulálok a babához és jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Én is ebben bíztam; köszönöm a megnyugtató válaszokat! Este már elég nyûgõs voltam az idõváltozástól, így ma tudtam elolvasni, amiket írtatok. Én is csupa jót kívánok mindannyiotoknak!

Ha a hatodik gyökérkezelés után is fáj a gyulladt fogam, ami amúgy már nem szuvas vagy gennyes, és a flector meg a dalacin c sem csillapítja, akkor mit lehet tenni még? Mi lehet a gond?

fáj a fejem, az arcüregem, lázas vagyok, az állkapcsom is fáj ennyi kezelés mindig hatni szokott, de most pedig kicsurgatja a gennyet, a gyökéren nem látott tájogot se cisztát hisz megröntgenezte, meg is UH zta valami végleges erős gyulladáscsökkentő? ami jobb a flectornál?

Legjobb válasz: Augmentint szedj rá meg kataflamot, és egyél egy kis elmex gélt hátha a bevitt extra fluorid is segít a dolgon. Remélem nincs letömve a fogad, hiszen akkor nem tud tisztulni sem. 3-4 napig nyitva szokták hagyni és csak ilyen gyógyszeres gézlapot tömnek bele, és persze nem rághatsz azon az oldalon. Újabban midnenhonna hallom, hogy a guylladt gennyes gyökérkezelt fogat visszatömik, hát az egy klp szar mikor nekem csinálták anno, akkor hagyta 4 napig szabadon az orvos, csak gézlap volt benne, és mondta, hogy ne nagyon egyek, és ne is mozogjak vagy dolgozzak, maradjak vele otthon, és szedjem az augmentint.

Augmentint szedj rá meg kataflamot, és egyél egy kis elmex gélt hátha a bevitt extra fluorid is segít a dolgon. Remélem nincs letömve a fogad, hiszen akkor nem tud tisztulni sem. 3-4 napig nyitva szokták hagyni és csak ilyen gyógyszeres gézlapot tömnek bele, és persze nem rághatsz azon az oldalon. Újabban midnenhonna hallom, hogy a guylladt gennyes gyökérkezelt fogat visszatömik, hát az egy klp szar mikor nekem csinálták anno, akkor hagyta 4 napig szabadon az orvos, csak gézlap volt benne, és mondta, hogy ne nagyon egyek, és ne is mozogjak vagy dolgozzak, maradjak vele otthon, és szedjem az augmentint.
Még mindig fáj? Én a legutóbbi gyökérkezelés után 3-4 napig ágynak estem, mintha influenzás lettem volna, és az egész arcom fájt, az injekció helye is begyulladt. a cataflam csillapította úgy 6 órára. Amúgy teafaolajat raktam az ínyemre (pár csepp fültisztító pálcikára és ecseteltem tisztán) és egyszer-egyszer teafaolajos öblögetést(higítva) is csináltam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!