Találatok a következő kifejezésre: A gyermekágyi segélyt mikor (7 db)

A gyermekágyi gyermekágyi segélyt mikor igényelhetem? Nekem kell vagy a munkahelyemnek?

Legjobb válasz: Neked kell intézni, és szerintem a szülés után.

Neked kell intézni, és szerintem a szülés után.
Ha a munkahelyed TB kifizetõ hely, intézik õk neked ha, nem neked kell.
A tgyás iránti igényt szóban vagy írásban kell a foglalkoztatónál bejelenteni. Ezután a foglalkoztatónak kell az illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnál elõterjeszteni a kérelmedet.
A szülés kiírt idõpontja szerint 28nappal megelõzöen már lehet igényelni.Ha van kifizetõhely a munkáltatódnál akkor ott, amúgy a tb-nél van nyomtatvány azt kell kitõlteni, szerintem kérd meg a munkáltatót hogy a könyvelõje segítsen neked mert nem egyszerû.Az internetrõl is letõltheted a nyomtatványt.Azt be kell vinni a tb-hez.Üdv 32hetes kismama

Ha felül bírálták a gyermekágyi segély akkor körülbelül mikor lesz a számlán?

Legjobb válasz: Két éve még úgy volt,hogy a következõ esedékes utaláskor,tehát ha ma május 16-án elbírálták,akkor június 4-5-én volt a számlán. Gondolom ez most sincs másként.

Két éve még úgy volt, hogy a következõ esedékes utaláskor, tehát ha ma május 16-án elbírálták, akkor június 4-5-én volt a számlán. Gondolom ez most sincs másként.

Mi a folyamata és milyen papírok kellenek ahhoz hogy szülés után megkapjam az egyszeri gyermekágyi segélyt? Hol intézzem mindezt és mikor?

Most vagyok a 27.-héten de fogalmam sincs kit?l kérdezzek ezekr?l! Véd?n?met?

Legjobb válasz: www. allamkincstar.hu Kell hozzá orvosi igazolás arról, hogy jártál terhes gondozásra (min.4X), a baba születési anyakönyvi kivonata.

http://www. allamkincstar.hu Kell hozzá orvosi igazolás arról, hogy jártál terhes gondozásra (min.4X), a baba születési anyakönyvi kivonata.
az anyasági segélyre gondolsz? én most intéztem. nekem ezek kellettek. csak szülés után tudod intézni. kell hozzá: igazolás, hogy részt vettél terhesgondozáson (a kórház állítja ki szülés után) baba születési anyakönyvi kivonata baba taj-száma te taj-számod te személyid, lakcímkártyád számlaszám, ahova kéred a pénzt
kb. 64 ezer ft. a MÁK-nál kell intézni. heteken belül utalják.


szülés után
Az anyasági segélyt értelemszerûen csak a szülés után tudod megigényelni, a tgyást pedig megigényelheted a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal.
Anyaságira a gyerek születése után, a TGYás-re meg beszéld meg a munkáltatóddal. De ha te igényleg a TGYÁS-t a férjednek le kell mondania a gyedet, mert így nem lehet. Hacsak nem bizonyítjátok bíróságilag hogy külön nevelitek egyik-egyik gyereket. (nem kaphatsz te TGYÁS-t apa meg gyedet egyidõben!)

20 éves, 28 hetes terhes vagyok.2009 június 15-től, július 10-is dolgoztam, bejelentve. Jogosult vagyok a terhességi-gyermekágyi segélyre? Vagy ha nem, mit kell tennem?

Legjobb válasz: Tgyást akkor kaphatsz ha a szülést megelõzõ két évben volt legalább 180 nap munkaviszonyod, illetve biztosítottként szülsz. Passzív jogon akkor kaphatsz tgyást ha a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szülsz. Csak gyest fogsz kapni, mert a hátra lévõ 12 hétben akkor sem jön össze a szükséges napok száma, ha valaki bejelent.

Tgyást akkor kaphatsz ha a szülést megelõzõ két évben volt legalább 180 nap munkaviszonyod, illetve biztosítottként szülsz. Passzív jogon akkor kaphatsz tgyást ha a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szülsz. Csak gyest fogsz kapni, mert a hátra lévõ 12 hétben akkor sem jön össze a szükséges napok száma, ha valaki bejelent.
Most mrá semmit sem tudsz tenni. Ha elõtte dolgoztál volna, és most is be lennél jelentve, akkor talán... De ha most bejelenteted magad valahol, már az is kevés. Sajnos csak GYESre leszel jogosult. Se TGYÁS, se GYED.
Valóban csak gyes-re leszel jogosult.
Ha elõtte nem dolgoztál, akkor nem.

A TGYÁS-t (terhességi gyermekágyi segélyt) melyik szerv folyósítja, és mi a címük? Gyed igényléshez kellene.

Legjobb válasz: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,32912&_dad=portal&_.. Itt nézd meg,megyétõl függ a cím

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 32912&_dad=portal&_.. Itt nézd meg, megyétõl függ a cím

A terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS) mit jelent pontosan és mennyi pénzzel jár?

Legjobb válasz: szia, A TGYÁS-t a szülés után kapod 168 napig. Összege az elõzõ évi jövedelmed átlagának 70 %-a naptári napokra leosztva. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. itt megtalálsz mindent a támogatásokról. Sok sikert, jó babázást kívánok.

szia, A TGYÁS-t a szülés után kapod 168 napig. Összege az elõzõ évi jövedelmed átlagának 70 %-a naptári napokra leosztva. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. itt megtalálsz mindent a támogatásokról. Sok sikert, jó babázást kívánok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!