Találatok a következő kifejezésre: A gyermekágyi segélyt (48 db)

Mennyi most a gyermekágyi segély?

Legjobb válasz: A gyermekágyi segély GYÁS ÉS NEM GYES. A gyes fix összeg, a gyás nem az.

A gyermekágyi segély GYÁS ÉS NEM GYES. A gyes fix összeg, a gyás nem az.
Már bocsi, de a gyermekágyi segély az a Gyes, ami nem a fizetés 70%-a hanem, az fixösszeg. A gyed az, amit az elõttem szólók írtak. A gyes a legalacsnyabb öregségi nyugdíj. Kb most 24.000 körül van.
Szia!Ugy tudom, hogy a naptári napi átlagkereset 70%-a.
egen, a kereseted 70%-a minusz SZJA.

3 éve tanulok egyetemen mellette nem dolgozom. Ha terhes lennék jogosult lennék a gyermekágyi segélyre?

Legjobb válasz: GYES-re lennél jogosult és az egyszeri anyaságira.

GYES-re lennél jogosult és az egyszeri anyaságira.
Ahogy az elsõ írta. gyes+ 1x-i anyasági+ családi pótlék.
A tgyást és a gyedet a jövedelembõl számítják ki, mivel nem dolgozol így neked csak a korábban említett kettõ jár. Ha viszont szeretnéd, hogy jogosult legyél ezekre akkor most már minimum 1 évet kell dolgoznod mielõtt szülni mész.
Nem kell egy évet dolgoznod, ha nappali tagozatra jársz, és legalább egy évet már jártál. Ugyanis ebben az esetben beszámítanak neked az iskolából 180 napot, vagyis ahhoz, hogy normális ellátást kapj, még 185 napot kellene dolgoznod. Ha nem fogsz dolgozni, akkor ahogy elõttem írták, gyes és csp.
Szia! 28 naptári nap vagyis kiírás elõtti 4 hét! Jövõhéten adom be.
szia igen, a kiírt szülési dátumhoz képest lehet 28nappal hamarabb szülési szabira menni.Az orvos ad papírt róla, h mikor vagy 28 nappal szülés elõtt.Ez is olyan rózsaszínes papír mint a tp.-es csak az Állományba vételt húzzák alá rajta, ezt kell leadni.A munkanapot+ naptári napot azt annyira nem tudom nem vagyok szakértõ, de én gondolom, mivel ez szülési szabi így fizetett szabadság viszont beleszámít a hét minden napja, nekem így volt.Magyarul én pl.31.-ére voltam kíirva így elõtte 4.-étõl voltam szabin amíg meg nem szültem. ha nem erre lettél volna kíváncsi akkor bocsi:)
A kérdező hozzászólása: hogy kell megigényelni.kérek egy ilyen igazolást a dokitól, azt leadoma munkahelyemen és a többit õk intézik?
én a nõgyógyásznál voltam tp-en, így neki mondtam, h elakarok menni hamarabb szülési szabira, így ott akkor lezártuk a tp.(elõzõ nap lett ráírva) és a onnantól(28 nappal szülés elõtt voltam) terhesállományba vett! ekkor rögtön kézbe kaptam a tp. papírt, és ezt a másik papírt is és mindkettõt leadtam a munkáltatónak.Ott ki kellett tölteni egy nyomtatványt tgys-re, és amikor megvan a baba ezt újra ki kell tölteni majd(mikor viszed be a baba iratait bemutatni), csak már úgy, h rajta vannak a baba adatai.
lemaradt:leadod a papírokat és a kitöltött tgys igénylõt a munkahelyen és õk intézik a többit.( adnak bent nyomtatványt de van neten is!) ha megszületett a babóca akkor ha megvan a szül.anyakönyvi kiv.+ baba taj kártya(erre heteket kell várni, kb2 hét)akkor ezeket beviszed, megírod az új tgys igénylõt ott és ennyi.
Én is elõre fogom kérni, mert pont 2 év és 28 nappal vagyok kiírva a második babámmal az elsõ után. Csak akkor lesz baj ha késõbb születik. A munkaügyre kell bevinnem a szülész szabadságról kiadott papírt, amit a háziorvostól kérek, a többit õk intézik.Nekem így mondták a munkahelyemen.


Nekem járhat a gyermekágyi segély?

21 hetes vagyok és azt olvastam a neten, hogy olyanok is igénybe vehetik, akiknek munkaviszonyuk nincs, de közép vagy felsõfokú oktatáson nappali tagozaton 1 évnél tovább voltak foglalkoztatva. (20 éves vagyok) tud valaki errõl nekem információt nyújtani?

Legjobb válasz: Amit linkeltél abban is az van, hogy 180 napot kell beszámítani. de mivel nem dolgozott ezért nem lesz meg a 365 nap csak a 180 nap ezért nem jár

Amit linkeltél abban is az van, hogy 180 napot kell beszámítani. de mivel nem dolgozott ezért nem lesz meg a 365 nap csak a 180 nap ezért nem jár
Nem jár, mert nincs meg a 365 nap ledolgozott idõ. Ha az iskola beszámít az is csak 180 nap
Amit A 2. írt az a GYED. A gyermekágyi segély, vagyis a GYES alanyi jogon jár akkor is, ha nem dolgoztál, nem tanultál.
Köszi, hogy jól lepontoztatok!!!!Pedig a kérdezõ tényleg a Tgyásról kérdezett, és én arról is írtam, de itt a link, csak, hogy képbe legyetek!!Ez volt itt az utolsó válaszadásom. http://www.csaladinet.hu/hirek/tb_ellatasok-penzugyek/gyed-g.. Valószínûleg egy diák nem fog folyamatosan 365 napot tanulni, itt le van írva , hogy 365 napon belül kell a 180 nap.
Szerintem jár. Bemásolom neked szó szerint: Ki jogosult rá?Aki a szülést megelõzõen két éven belül 365 napon át biztosított volt, ÉS -közép- vagy felsõfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideje folytatott tanulmányok idejébõl 180 napot.
2.vagyok.Az a biztos ha felhívod az OEP-et.
Ja és a szülés napján munkaviszonnyal kell rendelkezni. Mellesleg a 2-es is azt írja, hogy 180 nap számít bele.
Az iskolában töltött idõbõl csak 180 nap számít bele és mivel sosem volt munkahelyed nincs meg az egy év és nem fogsz kapni . De reménykedj nyugodtan, csak ha koppansz, akkor vigyázz
A kérdező hozzászólása: na akkor most hogy utána néztem a dolgoknak, elõször is köszönöm a 2es válaszolónak, (akit mellesleg feleslegesen pontoztak le, )mert neki volt igaza. Olyan emberrel beszéltem aki erre szakosodott és õ mondta, hogy jár a Tgyás, mivel az iskolai éveim is munkaviszonynak számit jan. 1-tõl. Így ha nem is a Tgyás-t fogom kapni, de GYES helyett GYED-et fogok kapni.
Gyermekágyi segély: GYES, alanyi jogon jár mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: jan. 1tõl új törvény lép életbe. És mint írtam ehhez értõ emberrel beszéltem!!!
Ez még nagyon messze van, és érdekes, hogy minden cikk feltételes módban íródott A harmadik pillér a felsõoktatásban tanulók gyedjogosultsága. Keresõtevékenységet nem folytató diákok eddig csak gyest kaphattak, ez pedig a mindenkori legalacsonyabb öregségi nyugdíjnak felel meg, azaz jelenleg 28 500 forint. A felsõoktatásban alapképzésben tanulók esetében viszont 2014-tõl erre jönne a gyed, melynek összegét úgy számolják ki, mintha a kismama minimálbéres foglalkoztatott lenne. Ez nagyjából havi ötvenezres juttatást jelent gyerekenként. Viszont ha az anya mesterképzésben vagy doktori képzésben vesz részt, a diplomás bérminimum alapján jár neki a gyed, ami már havi 59 ezer forintot hoz.
Mar nem azert, de a tgyasnak meg a GYEDnek ugyanazok a feltételei.... Ha tgyast nem kapsz, gyedet se fogsz.....
Ezt az 1-esnek és a 4-esnek írtam, aki szerint a gyes = gyermekágyi segéllyel....
Tudjuk hogy arra gondolt, de nem jár neki, mert csak 180 napja lesz és munkaviszonyban sem fog állni szüléskor
GYES: GyermekGONDOZÁSI segély, nem gyermekágyi... A kérdezõ a TGYÁS-ra gondolt.
A is le van írva, hogy munkaviszonyban kell igényelni, ami szintén nincs a kérdezõnek
Kaphat tgyást, ha tanult, de mivel nincs keresete, így annyit fog kapni, mintha gyesen lenne, mert nincs bejelentett jövedelme.
A kérdező hozzászólása: ha az iskola számit, akkor is megvan, mert azt írták, hogy "ha nappali tagozaton, 1 évnél tovább foglalkoztatott". De köszönöm a válaszokat, fel fogom hívni az oep-et is
A kérdező hozzászólása: a Tgyás-ra gondoltam. Én kérek elnézést, nem írtam oda a terhesrégit..
Jaj, most kapcsolok az elsõ válaszolót nézve.Te a Gyest kérdezed?Az alanyi jogon jár neked is mindenképp, de ha tanulsz, kérdezd meg a Tgyást!!!!Én arról másoltam be neked.
De nincs jövedelmed, így nincs mi alapján kapjál pénzt, ha nem dolgoztál.

Minimálbér után mennyi a gyermekágyi segély 2011-ben?

Áprilisban szültem, megvan a két év bejelentett munkaviszonyom, össze-vissza utalnak és nem igazán igazodok ki rajta, ezért érdekelne...

Legjobb válasz: 70%-a a minmálbérednek...igy tudom

70%-a a minmálbérednek...igy tudom

Szeptember 24-én kezdtem dolgozni. Kismama vagyok. 6 órába vagyok bejelentve. Akkor is igénybe vehetem a Gyedet és a Gyermekágyi segélyt?

Legjobb válasz: A szülést megelõzõ 2 évben kell lennie összesen 180 bejelentett munkanapodnak. Ha ez teljesül, akkor kapsz tgyást és gyedet is, szerintem független attól, hogy 8 vagy 6 órára vagy-e bejeltve. Bõvebben, oep.hu.

A szülést megelõzõ 2 évben kell lennie összesen 180 bejelentett munkanapodnak. Ha ez teljesül, akkor kapsz tgyást és gyedet is, szerintem független attól, hogy 8 vagy 6 órára vagy-e bejeltve. Bõvebben, oep.hu.

Ha felül bírálták a gyermekágyi segély akkor körülbelül mikor lesz a számlán?

Legjobb válasz: Két éve még úgy volt,hogy a következõ esedékes utaláskor,tehát ha ma május 16-án elbírálták,akkor június 4-5-én volt a számlán. Gondolom ez most sincs másként.

Két éve még úgy volt, hogy a következõ esedékes utaláskor, tehát ha ma május 16-án elbírálták, akkor június 4-5-én volt a számlán. Gondolom ez most sincs másként.

Idén mennyi a gyermekágyi segély összege?

Legjobb válasz: A TGYÁS a fizetésed 70 %-a.

A TGYÁS a fizetésed 70 %-a.
Ha viszont esetleg a gyermekgondozási segélyre gondolsz, akkor az bruttó 28500, nettó 25650.
lehet ez most hülye kérdés, az oké hogy a tgyás a fizetés 70%-a de annak amit kézbe kapok vagy annak amennyivel be vagyok jelentve? mert én most fogok kezdeni egy munkahelyen és azt mondta a fõnök h kb. 60 ezer lesz a fizum órabér után. Be leszek jelentve 8 órába, akkor az azt jelenti h a 93 ezer ftos minimálbérrel leszek bejelentve? és akkor ezután kell számolnom a tgyást? köszi
Amit kézbe kapsz az a nettó jövedelem. A tgyás az ignylés elõtti évben elért BRUTTÓ jövedelem (tehát a levonások elõtt) 70%-a. Ha te 93 ezer forintra vagy bejelentve 8 órában, akkor a te havi bruttó béred 93 ezer. Ebbõl levonják a terheket, és megkapod kézbe a maradékot.
Köszönöm! akkor nem a kevéske 60 ezer után számolják :)

A gyermekágyi segélyt hol kell igényelni és milyen papirok kellenek hozzá? Annyit tudok h ezt 6 honapig kapom.

Legjobb válasz: TB-nél kérj nyomtatványt vidd el kitölteni a munkáltatódhoz és a könyvelõhöz.Tb-nél elmondják mikor adhatod be,de csak szülés után kapjuk,mert kell a kicsi Taj száma is.

TB-nél kérj nyomtatványt vidd el kitölteni a munkáltatódhoz és a könyvelõhöz.Tb-nél elmondják mikor adhatod be, de csak szülés után kapjuk, mert kell a kicsi Taj száma is.

Mikortól jár a családi pótlék? Most a gyermekágyi segélyt kapom dec-ig.

Legjobb válasz: a gyerek megszületésétõl.a fiam nov végén született,még arra a pár napra is kaptam cspt.

a gyerek megszületésétõl.a fiam nov végén született, még arra a pár napra is kaptam cspt.
a születésétõl kezdve
Meg kellett volna igényelni azt is, amikor a terhességi gyermekágyi segélyt, mert az is a születésétõl jár a babának.
Nalunk a ferjem kapja a cs.potlekot en meg ugye a gyedet.
A kérdező hozzászólása: köszi
Valamit nagyon keversz! A családi pótlék egy "alanyi" ellátás, amelyet a MÁK (Magyar Államkincstár) folyósít a gyermek születésétõl! A terhességi-gyermekágyi segély elõzetes biztosítási jogviszonyhoz (járulékfizetéshez) kötött ellátás, amelyet az Egészségbiztosítási Pénztár ( jelenleg a Kormányhivatalok Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervei) állapítanak meg és folyósítanak az egyéb jogosultságok fennállása esetén. Tehát a két ellátás egyszerre vehetõ igénybe: a családi pótlék a gyermek születése után (mihelyt van TAJ-száma) azonnal igényelhetõ, és az igényt a MÁK-hoz kell benyújtani, és független a TGYS-tõl amelyet az Egészségbiztosító folyósít, - tehát annak ideje alatt is jogosult vagy rá (illetve a gyermek)!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!