Találatok a következő kifejezésre: A gyermekágyas hét (3 db)

Már több mint 1 hónapja elmúlt a gyermekágyas vérzés/folyás, és most már 1 hete pecsételek. Mik lehetnek az okok?

Köszönöm a kioktatást mell?z?eknek a válaszokat!! (dokihoz egyenl?re nincs lehet?ségem elmenni)

Legjobb válasz: Mikor szültél? Nekem az elsõ 10 hét szülés után kész káosz volt! 4 hét után elmúlt a vérzés, majd rá két hétre barnáztam, majd megint véreztem. Mikor a 6 hetes kontrollon voltam, akkor mondta a doki, hogy ez nem mensi, hanem én lassabban tisztulok. Utána még 4 hétig volt erõsebb-gyengébb vérzésem/barnázásom. Tehát ha nem olyan rég szültél, akkor lehet az is, hogy te is lassabban tisztulsz, viszont a mensid is lehet már, vagyis annak elõjele.

Mikor szültél? Nekem az elsõ 10 hét szülés után kész káosz volt! 4 hét után elmúlt a vérzés, majd rá két hétre barnáztam, majd megint véreztem. Mikor a 6 hetes kontrollon voltam, akkor mondta a doki, hogy ez nem mensi, hanem én lassabban tisztulok. Utána még 4 hétig volt erõsebb-gyengébb vérzésem/barnázásom. Tehát ha nem olyan rég szültél, akkor lehet az is, hogy te is lassabban tisztulsz, viszont a mensid is lehet már, vagyis annak elõjele.
A kérdező hozzászólása: 4 hetes volt a kicsi, mikor elmúlt, ennek több mint 1 hónapja már. Ma 1 hete volt "meg fog jönni" érzésem, másnap is volt "meg fog jönni" érzés, majd elkezdtem pecsételni/barnázni. Azóta minden nap.
A kérdező hozzászólása: Ja, érdekesség képen megszámoltam: 29 napos ciklusaim voltak szülés elõtt, és a szüléstõl számolva elvileg akkor jött volna meg másodjára, amikor kezdõdött a pecsételés... gondoltam rá, hogy ez lehet a menstruáció, de már 7 napja tart, így nem hinném.
De lehet mensi is, az elsõ pár mensi ugyanis nem mindig normális szülés után. Valakinek hormonálisan visszarendezõdni több ideig tart! Az én elsõ két mensim tök furcsa volt szülés után. Egyik 12 napig tartott, de nem volt erõs, másik meg 10 napig tartott és ömlött belõlem a vér. Csak utána rendezõdött a dolog, a harmadik, negyedik mensim már kezdett átlagos lenni.
Nekem szülés után 3 héttel elmúlt a gyermekágyas vérzés, aztán 2 hét múlva megjön érzés és 2 nap vérzés. Aztán ez hetente, 3 hétig. Az orvos szerint készülõdött a menstruáció, számíthatok rá, hogy rendesen meg fog jönni, pedig szoptatok!
A kérdező hozzászólása: Hát, elég frusztráló egy dolog ez!! Köszönöm a válaszokat!!!

3 héttel ezelőtt szültem! Fura, de én már kívánom a párom! Lehet a gyermekágyas időszakban szexelni, vagy teljesen el vagyunk tiltva? (Nyilván nem a konkrét aktusra gondolok, de nem árt a méhösszehúzódásnak ha esetleg orgazmusom is lesz? )

Legjobb válasz: Én is 3 hetet bírtam csak...mi mindig nagyon sokat szexeltünk, fura, de én már a kórházban is kívántam :D Így persze nem bírtuk kivárni a 6 hetet. Nem lett baj.

Én is 3 hetet bírtam csak...mi mindig nagyon sokat szexeltünk, fura, de én már a kórházban is kívántam :D Így persze nem bírtuk kivárni a 6 hetet. Nem lett baj.
Én kihagynám a helyedben, mert lehet nem lesz gond, de mi van ha igen:S A méhnek 6 hét kell a teljes regenerálódásra.
Ha kívánod, hát egészségetekre. :) Szerintem úgyis jelezné a tested, ha még korai lenne.
A te tested, te érzed, és te döntesz felõle.
nagyon ovatosan mi is 4 hetet birtunk ki.utána már nme érdekelt mi lesz csak legyen
Szia, ha kívánod akkor bizony uzsgyi az ágyikóba :-))))) Mi sem bírtuk ki a 6 hetet és bevallom nagyon jólesett nekem, hogy a párom kíván, mert féltem, hogy majd nem fog a szülés miatt. Nagyon-nagyon jó volt, és nem volt gond az orgazmus miatt sem :-)
Én is így voltam, végül 4 hétig bírtuk csak ki és nem lett semmi gáz :) ))) A 6 hetes kontroll utáni este pedig azonnal ráugrottam a páromra, amikor elaludtak a gyerekek :) )) Ja, és valahol olvastam, hogy a 6 hét csak a konkrét aktusra vonatkozik, és ott is azt írták, hogy máshogy is örömet lehet szerezni egymásnak :) )) Úgyhogy hajrá, ne fogd vissza magad!! :)

A gyermekágyas 6 hét letelte után a szexuális élet megkezdése előtt megvárjam-e az orvosi kontrollt?

Ez nálunk nyaralás miatt kitolódik a 8. hétre. És bár még életünket teljesen kitölti a csöppsé születése, mégis úgygondolom a legjobb alkalom a házasélet újrakezdésére ez a 2 gondtalan hét.Semmi munka,hajtás!

Legjobb válasz: Én nem vártam meg,4 hét után már ugy éreztem nem birom,ovszerrel óvatosan...Szerintem ha már nem vérzel,nem fáj a gátseb megpróbálhatjátok.Nálam jobb volt mint amire számítottam

Én nem vártam meg, 4 hét után már ugy éreztem nem birom, ovszerrel óvatosan...Szerintem ha már nem vérzel, nem fáj a gátseb megpróbálhatjátok.Nálam jobb volt mint amire számítottam
Persze, ha nem érzel semmi panaszt, óvatosan megpróbálhatjátok! 12 hetes kislány anyukája.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!