Találatok a következő kifejezésre: A gyerekorvosok HA tápszert (7 db)

Elvileg 2 hét múlva szülök. A szülésznőm azt tanácsolta, hogy már most írassak fel a gyerekorvossal tápszert, hátha nem lesz egy darabig tejem és ha hazamegyek a kórházból már legyen otthon. (biztos ami biztos alapon) Ti vettetek?

Szóltam a véd?n?nek aki szabályosan leugatott, hogy mit képzelek, hogy tápszerezni akarok. Mondtam h ez nem így van csak végszükségre kell.(mindenképpen szoptatni akarok) Nálatok volt ilyen? Most mit csináljak? Van vény nélküli tápszer újszülötteknek?

Legjobb válasz: Lehet kapni vény nélkül is 1-es tápszert akár dm-ben is. Azért jobb, ha receptre veszed, mert úgy olcsóbb. Meg esetleg HA-sat írna fel a doki kapásból,az nem lenne baj, sõõõt. Az én védõnõm tök rendes volt, tudta hogy szoptatni akarok, mégis felajánlotta hogy hoz tápi receptet. Kiváltottuk, de persze akármi volt, nem nyitottam ki :) Viszont rendkívül megnyugtatott hogy ott van kéznél, és nem fog éhenhalni a gyerek, ha én "bénázok" :) Ha gyerekorvost választottál már, akkor menj el hozzá és kérd meg, írjon fel tápszert. Ahhoz a védõnõnek semmi köze elvileg. ha nagyon nem megy, írj privit, adok neked receptet:)

Szerintem ez elég furcsa hozzáállás. Felesleges, hogy legyen otthon tápszer, ha ömlik belõled az anyatej. Elég akkor tápszert vásárolni, ha TÉNYLEG nincs tejed. Én még azért is szidom magamat, hogy vettem cumisüveget, pénzkidobás volt, nem is használjuk.
Nem így kell hozzáállni. A tejbelövellésig még egyetlen baba sem halt éhen - vannak tartalékai- nem vettünk tápszert bár késõbb kellett átmenetileg de bármelyik ügyeletes patikából megoldható és csak kicsit drágább mintha orvos írná fel. vénynélkül megveheted a milumil 0+ ha startot pl. kétezer forint.
Lehet kapni vény nélkül is 1-es tápszert akár dm-ben is. Azért jobb, ha receptre veszed, mert úgy olcsóbb. Meg esetleg HA-sat írna fel a doki kapásból, az nem lenne baj, sõõõt. Az én védõnõm tök rendes volt, tudta hogy szoptatni akarok, mégis felajánlotta hogy hoz tápi receptet. Kiváltottuk, de persze akármi volt, nem nyitottam ki :) Viszont rendkívül megnyugtatott hogy ott van kéznél, és nem fog éhenhalni a gyerek, ha én "bénázok" :) Ha gyerekorvost választottál már, akkor menj el hozzá és kérd meg, írjon fel tápszert. Ahhoz a védõnõnek semmi köze elvileg. ha nagyon nem megy, írj privit, adok neked receptet:)
Én sem vettem, eszembe sem jutott, aztán persze nem úgy indult be a tejcsi és rohangászattam dupla áron megenni mikor kiengedtek. PErsze szombat délután volt... Vegyél, jó ha van, bármi történhet csak ne kapkodj hozzá kétségbeesésedben, ha nem megy minden olajozottan. Szopitól lesz tejcsi, a pótlás csak lelassítja a folyamatot. Kitartás és bízz abban, hogy símán megy majd minden. Mi Milupa HA Startot vettünk, abban két zacsi van, így a másikat el tudod tenni vésztartalékba a szekrény mélyére. mert csak 3 hétig használható ha felbontod. Habár lehet mindben több zacsi van, nekem nem volt szerencsém több dobozhoz hál isten, azóta sem, de jó tudni, hogy van mihez nyúlni, ha a helyzet úgy kívánja, mert fejni nem tudok. Sok sikert és könnyû szülést Neked!
Miért kéne elõre feliratni? Ha nem tudsz szoptatni, akkor majd a kórházban írnak fel tápszert és minden egyebet, hintõportól elkezdve fürdetõkrémet, vigantolt, stb. Mi úton hazafelé a kórházból vettük meg a tápszert és a többi dolgot, mert én egyáltalán nem tudtam szoptatni.
Szia! Felesleges dolgot tanácsolt a szülésznõd! És amúgy a gyógyszerésztõl függ, hogy oda adja-e recept nélkül a tápszert vagy sem. A legtöbb helyen oda adják. De úgy dupla annyiba kerül. De fölösleges venned. Majd veszel ha mégis szükséged lenne rá.
Nekem ez eszembe se jutott. De ha megnyugtat írasd fel max. nem fogod kiváltani. Nincs ezzel semmi gond!
Nem értek egyet az elõttem válaszolókkal, szerintem vegyél a biztonság kedvéért, sose tudni mi lesz. Elég sok ideig szavatos a tápszer.
Sztem is nagy baromságot javasoltak neked.Én császárral szültem, 5 napra indult be a tejem.Addig igyekeztem szoptatni és csak 2 nap után kapott pótlást, de csak szigorúan 30 perc cici után.Aikor mentünk haza kérdeztem mit kapott pótlásnak.Vettünk abból 1 tasakkal, de csak akkor kapta, amikor éjszaka nem volt elég a tejem 1-2 alkalommal.De még így is volt tejem 3 hónapig, mert igyekeztem mindent megtenni a siker érdekében.Ez is több volt a semminél.
Nekem nem írták fel. Kértem, de azt mondták már megírták a zárót és sorry, nem tudnak... :-SSS
Nekünk a gyerekorvos írt fel még amikor bejelentkeztünk hozzá, mi ki is váltottuk, mert ugye sosem lehet tudni...De a kórházból is biztos ami biztos alapon tápszer recepttel a kezünkben távoztunkk, 3 és fél hónaposan kellett serencsére elõször adnom belõle a babámnak:) De egyébként recept nélkül is ki tudod váltani, csak drágábban.Mi ezt kaptuk : http://pirulapatika.hu/230038792/adatlap Könnyû szülést.

Létezik még olyan gyerekorvos a miénken kívül, aki újszülöttnek nem kapásból HA tápszert ír fel?

Nekünk a gyerekorvos, amikor a kórházból megjöttünk, Beba1-et írt fel, igaz, akkor még szoptattam, csak a biztonság kedvéért lett kiváltva, illetve olyan 1 hónapos korától kapott bel?le 2 hetente amikor suliban voltam és sajnos fejni nem tudtam. De teljesen jó volt neki, 3,5 hónapos korában sajnos elapadt a tejem egy betegség miatt, és attól kezdve már csak azt kapta, nagyon szerette. De azt vettem észre, hogy más gyerekorvos szinte sose ír fel sima 1-es tápszert újszülöttnek, pedig az van ráírva, hogy születést?l kezdve. Miért van ez?

Legjobb válasz: Azért írnak fel HA tápszert mert az kevésbé allergizál.(hipo allergén) Szinte minden családban van allergiás,és inkább megelõzik minthogy baj legyen belõle.Az én kislányom a HA-s tápszerre is allergiás lett.Most tehéntej mentes tápszerrel próbálkozunk.

Azért írnak fel HA tápszert mert az kevésbé allergizál.(hipo allergén) Szinte minden családban van allergiás, és inkább megelõzik minthogy baj legyen belõle.Az én kislányom a HA-s tápszerre is allergiás lett.Most tehéntej mentes tápszerrel próbálkozunk.
Persze, elvileg indokolt esetben kell csak HA-s , vannak orvosok akik elõvigyázatosságból eleve azt írják fel, mondjuk a mi orvosunk csak az allergiás szülõkkel rendelkezõ babáknak, nekik viszont idõsebb korban is.
Mi is Milupa HA-t eszünk, én allergiás szülõ vagyok, ezért kapásból ezt írták fel. (Bár a terhességem óta nem jelentkezett az allergia, elõtte 9 félére voltam az, egész évben gyógyszert szedtem.) Én inkább próbálom megelõzni, hogy allergiás legyen, hogyha van rá mód.
Sima tápszert 6 hónapos korig, ha-s tápszert 1 éves koráig írhat fel.
Én 13 hónapig szoptattam, most íratni akartam fel, de már nem ír fel, mert csak 1 éves korig lehet-ezt mondta a doki.
Most 8 honapos a kisfiam, mar teljes aron irtak a receptet. Megkerdeztem, hogy nem 1 eves korig jar a kedvezmeny? Azt mondtak nem, csak 6 honapos korig. Mar a renszer automatikusan a teljes arat x-eli be a gyerek neve alapjan a recepten. Tehat innentol kezdve nincs ertelme receptet valtani. De mar en sem tudom akkor hogy van. Ahany orvos annyi valtozat?? Hogy van ez...
Ezért célszerû öt hónapos korban hetente felíratni, így kitart még egy darabig.
Hat hónapos korig írhat fel, ha nem allergiás a baba. Ha érzékeny valamire akkor a spec. tápszert azt 1 éves koráig.
Elsõ fiam HA-s tápszert kapott, ami 3 éves korig feliratható kedvezményesen. Mi 1 éves kora után átálltunk rendes tejre. Második babám spéci tápszert kap, mert iszonyat bukós és tejem se volt. Most 3 hós, és remélem 1 éves korig felírják, hisz ezt csak receptre lehet venni.
Na, mindenki mást írt. Szóval normál tápszert 6 hónapos korig, speciálisat 3 éves korig írhat fel az orvos.


Szerintetek az jó, hogy a gyerekorvos még mindig a HA Start 0+ tápszert írja fel a 8 hónapos babámnak? Nem tartalmazna több tápértéket egy nagyobbaknak való?

Majd persze őt is megkérdezem, de csak egy hónap múlva megyünk hozzá.

Legjobb válasz: A HA-s tápszerre 1 éves korig van támogatás. Semmi baja nem lesz, ha ezt kapja! Az én babám 10 hónapos és 1-es tápot iszik még mindig. A doktornõnk kiírt neki 5-6 hónaposan 25 dobozzal, hogy a támogatott áron be tudja spájzolni belõle neki. Annyit mondott, hogy alkalmanként egy adagolókanállal többet tegyek a vízhez. Szépen gyarapszik így is, 8,5 kiló. Kérdezz rá a dokitoktól, hogy nem írná e inkább a HA-1-et, azzal el lesz 1 éves koráig bõven. Ha nem íratod, akkor simán kell venned, úgy drágább. Nekünk kiíratva 890 FT volt, simán 1890 FT.

A HA-s tápszerre 1 éves korig van támogatás. Semmi baja nem lesz, ha ezt kapja! Az én babám 10 hónapos és 1-es tápot iszik még mindig. A doktornõnk kiírt neki 5-6 hónaposan 25 dobozzal, hogy a támogatott áron be tudja spájzolni belõle neki. Annyit mondott, hogy alkalmanként egy adagolókanállal többet tegyek a vízhez. Szépen gyarapszik így is, 8, 5 kiló. Kérdezz rá a dokitoktól, hogy nem írná e inkább a HA-1-et, azzal el lesz 1 éves koráig bõven. Ha nem íratod, akkor simán kell venned, úgy drágább. Nekünk kiíratva 890 FT volt, simán 1890 FT.
Szia, nekem a védõnõ mondta, hogy hasonlítsam össze a HA Start, a HA1-es, HA2-es tápszer összetételét...megtettem, és tényleg szinte teljesen megegyezik, annyira elenyészõ a különbség, tápértékben 1-2 kcal talán. Azt is mondta, hogy akár 1 éves koráig is kaphatná a Start-ot...
Szerintem már régen nem a startot kéne ennie a babádnak. Babáim pár hétig kapták azt, aztán 1-es HA tápot, majd 6. hónaptól 2-es tápot vettem. Szerintem nem véletlenül van így számozva a tápszer. Minden korban másra (is) van szüksége a babának. Furcsa, hogy pont egy orvos ezt csinálja.
Ha szabad megkérdezzem, miért iratod még mindig fel?Támogatás már nincs rá, elmész a patikába, rossmannba, dm-be és szépen megveszed a babád korához megfelelõ tápszert.
Bocs az off-ért, de érdekelne, hogy lehet az, hogy nekünk felírva is 2270 ft egy doboz HA tápszer?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Negyedik válaszolónak: Nekünk is annyi felírva, szerintem a Start 0+ kerül ennyibe (Milumil HA). Felírás nélkül 3000 körül van. Lehet, hogy az 1-es és a többi sokkal olcsóbb (van egy ilyen gyanúm).
Bocsi, nem a HA-s tápszerre gondoltam, nekünk sima 1-es van. Bocsi mégegyszer!

Nagyon bukós a babám, 3 hónapos a gyerekorvos írt fel Bepa HA/AR tápszert. Nem jött az Aventes 1, 2-es cumin! Hányast vegyek, amin biztos átjön?

A másik, hogy a gyerekorvos azt mondta, hogy a "rendes" tápszer el?tt 30ml adjak neki. Én ezt úgy értelmezem, hogy minden kajánál, erre a recepten az volt, hogy naponta és az adag 137 napra elég. Egy dobozt kaptam, tehát az csak akkor elég ennyi id?re, ha napi egyszer kap. Jól gondolom, hogy csak véletlen elírták a receptet? Egyébként ez használ?

Legjobb válasz: Most újra olvastam a kérdésed még egyszer, lehet, hogy a recept mégis el van írva, mert valóban minden etetés elõtt kell adni a 30 ml-t! Nekem úgy magyarázta az orvos, hogy ez mint egy bevonatot képez a kis gyomrán, illetve sûríti a sima tápszert is, ami a gyomrába kerül utána! Na de akkor miért nem keverhetem össze a kettõt a cumisüvegben? - ez volt a következõ kérdésem, de azt mondták, nem szabad, úgy nem jó. Hetek múlva azért csak kipróbáltam, és tényleg nem használ a bukás ellen, ha össze van keverve!

Most újra olvastam a kérdésed még egyszer, lehet, hogy a recept mégis el van írva, mert valóban minden etetés elõtt kell adni a 30 ml-t! Nekem úgy magyarázta az orvos, hogy ez mint egy bevonatot képez a kis gyomrán, illetve sûríti a sima tápszert is, ami a gyomrába kerül utána! Na de akkor miért nem keverhetem össze a kettõt a cumisüvegben? - ez volt a következõ kérdésem, de azt mondták, nem szabad, úgy nem jó. Hetek múlva azért csak kipróbáltam, és tényleg nem használ a bukás ellen, ha össze van keverve!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, akkor megyek veszek 3-as cumit. Remélem nálunk is beválik. Nekem az a fura, hogy van mikor bukik, sokszor az egészet, akár egy nap több kajánál is, aztán napokig semmi, vagy csak nagyon minimális bukás. Amit a legjobban utálok, hogy emiatt ébren ritkán van hason, mert akkor, ha 2 órával elõtte evett, akkor is bukik.
Szerintem beszélj a gyermekorvossal és próbáljátok ki nestlétõl a lactogen ar-t. Ezt kapja a lányom is egyhónapos korától, most tíz és kiegészítésként még mindig ezt eszi. Gyönyörûen fejlõdik és ennek köszönhetõen nem kell már hason vagy ülve altatni.nem kell laposkúszásban lenni, hogy füleld nem bukik-e. Amíg nem jön helyre, addig ne legyen háton, hanem félig ülve kipárnázva is lehet kicsit játszani. Nekünk nagyon bevált és még néhány érv mellette, hogy receptre csak 960 forint egy doboz, fele pancsolás, mert egyszerre megeteted rendesen, normál etetõcumin átjön, így nem nagy fakszni az egész.
Akkor ti még jobb helyzetben vagytok, az én kisfiam minden etetés után bukott, olyan nem fordult elõ, hogy kimaradjon! :( Akár a következõ etetés elõtt is, akkor persze már túrószerû, emésztett tápszert, szóval nagyon rossz volt az emésztése. 1 éves bõven elmúlt, mire "kinõtte", addig nem gyõztem mosni szegényre, mert persze az elõke rögtön átázott, a száradó textil pelenkákkal meg be lehetett volna borítani a fél házat... Most másfél éves, már csak rossz emlék az egész. :)

Ha kevés a tejem, a gyerekorvos felírhatja a tápszert úgy, hogy ne kelljen a teljes árat kifizetnem?

Sajnos alig van tejem, jó, ha a két cicib?l összejön 15-20 gramm, de legtöbbször még ennyi se. A tápszer ára meg elég húzós, van rá mód, hogy olcsóbban jussak hozzá?

Legjobb válasz: Igen, a doki felírja ilyenkor. Az enyém felírta, de mondta, hogy csak végszükség esetén váltsam ki. Egyébként recepttel 400 Ft-al olcsóbb a tápszer, mint anélkül. De az is valami.

Igen, a doki felírja ilyenkor. Az enyém felírta, de mondta, hogy csak végszükség esetén váltsam ki. Egyébként recepttel 400 Ft-al olcsóbb a tápszer, mint anélkül. De az is valami.
A gyermek 6 hónapos koráig támogatják csak a tápszert sajnos! Egyébként én így 700 Ft-al olcsóbban kapom meg, 1-2 gyógyszertárat érdemes a környéken megnézned, mert nagy a szórás árakban! Jó babázást!
A mi dokink 1 éves korig írta fel, de a szomszédos anyuka kislánya novemberben töltötte az 1 évet, és még mindig írja nekik a dokijuk. Lehet, hogy orvosa válogatja ezt is?

A gyerekorvosok miért HA tápszert írnak fel automatikusan újszülött babáknak?

Ez azért érdekelne, mert a fiamnak sima tápszert írt fel, nem HA-t, de akárkivel beszélek, mindenki azt mondja, hogy nekik is HA-s volt felírva els?re, s?t, még 3-4 hónaposan is. Mi alapján döntik el?

Legjobb válasz: A Ha-s lenne a normális. Lehet, hogy dokija válogatja.

A Ha-s lenne a normális. Lehet, hogy dokija válogatja.
A kérdező hozzászólása: De ha a HA-s a normális, akkor minek van a sima?
A ha-s tápszer a tejallergia megelõzésére szolgál. Elõvigyázatosságból szokták felírni. Valaki csak akkor adja ezt, ha van gyanú (ha már van t.ellergiás a családban).
Az én lányom még most is HA tápszert és pépet kap, pedig 2 hét múlva 1 éves lesz. Allergiás nincs a családban, viszont koraszülött volt és a doktornõ ragaszkodik hozzá hogy továbbra is ezt kapja.
Az utolsó hozzaszólónak van igaza, nem azért írják fel mert tejallergiás van a családban, hanem azért mert: 1. a baba koraszülött, vagy 2. pici, valamilyen okból nem elég fejlödött stb.Nekem ikreim vannak , ök a 30. hétben születtek, és természetesen ök is HA- s tápszert kaptak. Sztem ha egy teljes egészséges , jól kifejlödött 3 kg- os egészséges babád van, akkor elég neki a sima. Örülj neki, olcsóbb, és bárhol megtalálod mig a HA-st egyes helyeken rendelni kell.
Na a mostani utolsónak viszont nincs igaza. Kiírt napon született a kisfiam, 3, 5 kg-val, és mégis HA tápit írt fel a dokink!!! Itt a környékünkön MINDEN újszülöttnek alapból a HA-s tápit írják fel. Aztán vagy elfogadja, vagy nem. Ahogy az enyém sem fogadta el, így váltottunk simára már másfél hónaposan.
Én sem értek egyet az utolsó elõttivel, mivel a gyermekemet túlhordtam egy héttel és 4230g-mal született. Bent a kórházban aki kapott tápit, mindenkinek a HA-t írták fel, igaz nekünk már váltanunk kellett AR-re.
A HA hippoallergént jelent. Ami azt jelenti, hogy a tejfehérjét olyan módon alakítják át, hogy az ne allergizáljon, minél inkább hasonlítson az anyatej összetételére. A nem HA-s szerintem már közelebb áll a tehéntejhez egy fokkal.
Kérheted az orvostól, hogy írja fel a HA tápszert. Kislányom 1 éves, de még most is ezt issza.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!