Találatok a következő kifejezésre: A gyerekorvosok HA (85 db)

Mennyit adtok a gyerekorvosnak, ha házhoz jön? Mennyit adnátok, ha másik településről jön?

Legjobb válasz: 2000ft-ot szoktam.Attól függ milyen messzirõl jönne.

2000ft-ot szoktam.Attól függ milyen messzirõl jönne.
3.000 Ft-ot szoktam adni a dokinknak, de bármikor számíthatok rá.
2, ha távolabbról jönne 5.
5000et kap.
A mi gyerekorvosunk eddig akárhányszor kihívtam nem fogadott el egy forintot sem tõlünk! Egyébként 2000-et adtam volna neki.
Nálunk 2700 az ára, 3000et kap! Kérdezdmegmivel tartozol! Mi a szülés elõtt megeygeztünk, hogy mindig hívjuk(védõoltásrais, státuszra is)Ennyi az ára!Két lányom van, egyedül vagyok velük, nekem így könnyebb!
5000Ft az ára! Ha máshova kell jönni, akkor meg kérdezném tõle. De szerintem nem megy messzire, mert én kérném! :D
A kérdező hozzászólása: Évek óta jár hozzánk, 2000-rel kezdtük, aztán 3000re emeltük kb 1, 5-2 éve, nem tudom, nem lenne-e megint esedékes emelni a díját. Nagyon közeli helyrõl jön.
5 ezret beszeltunk meg az elejen, ennyiert jon ki, Pesten keruleten belul.

Mennyi pénzt szokás adni a gyerekorvosnak, ha kihívom házhoz?

Még soha nem hívtam ki, mindíg mentünk ha volt valami gond,így nem tudom... A környezetünkben meg nincs kisgyerekes,akitől megtudnám kérdezni.. Előre is köszi a válaszokat! Ja..ha lényeges,akkor a 16. kerületben lakunk.

Legjobb válasz: sztem 3000-ft elég.de van aki 2000,van aki 5000-et ad

sztem 3000-ft elég.de van aki 2000, van aki 5000-et ad
Nekünk az orvosunk soha nem mondott összeget.Ha nem akarok várni, akkor kérek idõpontot.Úgy nem kell általában olyan sokat várni.
2. vagyok. Egyébként, amikor született a fiam, az elsõ alkalommal ingyen jött ki. Akkor mondta, hogy máskor már 3000 Ft-ért tud kijönni. És azt is hozzátette, hogy 1 éves koráig ne vigyem a rendelõbe...
A kérdező hozzászólása: Azért még ha valaki olvassa a kérdésem, akkor szívesen venném a válaszát! Köszi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Az utolsót sajnálom, hogy ilyen a dokijuk... :( A mienk nagyon aranyos, kedves. Még akkor is készséges volt, mikor nem a munkaidejében hívtam, mert épp leestünk a lépcsõrõl, és nem tudtam hogy mi tévõk legyünk......, vagy ha csak simán megkérdeztem, hogy bevigyem-e a rendelésre a kislányomat azzal a panasszal, ami épp volt..és megbeszéltük hogy milyen gyógyszereket kapjon..stb..stb..szóval nagyon rendes doktornéni.! :)
Hmm, a mienket egyszer akartam kihívni, majd azt mondta, hogy nagyon sok a dolga, vigyem be a babát (2 hetes volt akkor)... Érdekes, még úgy is, hogy a rendelõ mellett lakunk, pont a hóeséstõl meg a többi beteg gyerektõl akartam volna megkímélni. Ezek után tuti nem adnék, még akkor se, ha vmiért méltóztatna kijönni.
Hozzánk is 3000 ezerért jön ki! Nekem kerekperec megmondta, hogy mennyi a kiszállás díja.
Ezt attól kérdezd meg, akinek szintén õ a gyerekorvosa. Bizony, mindenütt más a tarifa. Mi 5000 Ft-ot adunk/gyerek. Ha mindkettõ beteg, akkor 10-et.
A kérdező hozzászólása: Kikészítettem 2000 ft-ot, akkor az kevésnek mondható? :( Igazából lehet hogy elég sûrûn kell majd kihívnom, mert a kicsi tegnap volt még csak 2 hetes, így nem szívesen járkálnék a naggyal a rendelõbe, hogy még több betegséget elkapjunk ott...tehát hosszú távra kell gondolkoznom..és ha most 3000-et adok, akkor az lesz a minimum legközelebb is mikor kijön.. Oltásokat is szoktak otthon beadni? Mert akkor szerintem arra is kiszeretném majd hívni a kicsihez....
A miénk 3000 Ft-ért jön ki. Ezt elõre meg is mondta...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Volt már közben az orvos. Végül 2000 ft-ot adtam. Megkérdeztem mikor végzett, hogy mennyivel tartozom, és azt mondta, hogy semmivel..én meg mondtam, hogy legalább akkor ezt fogadja el, és a kezébe adtam a pénzt, amit nagyon szépen megköszönt, hogy így gondoltam...

Mennyit szokás adni a gyerekorvosnak, ha házhoz hívjuk?

Legjobb válasz: Mi 1500.-at adunk minden alkalommal amikor házhoz jön.

Nálunk 4000ft a tarifa.Megkérdeztem elõször és Õ mondta, hogy mennyi.
Mi 1500.-at adunk minden alkalommal amikor házhoz jön.
Általában nem kért semmit, kapott 1.000-et. Legutóbb is megkérdeztük, akkor kért 2.000-et. Addig soha nem kért semmit. Szerintem simán kérdezd meg, ha válaszol, az jó, mert nem ciki adni neki, ha nem kér semmit, akkor tukmálj rá egy ezrest minimum és akkor legközelebb is szivesen kijön.
Nálunk 3 ezer, megkérdeztem és ennyit mondott. Végül is neki is pénzbe kerül, hogy kijön, meg csak egy külön szolgáltatás, van neki rendelési ideje, ha valaki akarja, odaviszi, ott nem kell fizetni. Nekem hármasikreim vannak, amíg picik, muszáj kihívnom.
Szia.Nekünk is azt mondta elõször, hogy amennyit gondolunk, adtunk 2000 Ft-ot.Utána 3000 Ft-ot kért.
Nálunk 4 ezer volt tavaly 1 gyereknél.Azt mondta ha megszületik a tesó, akkor is ennyi lesz, mert õ nem 4000/gyereket kér, hanem 4000/kiszállást.Ennek ellenére tesó születése óta 5000-et kér.
2 ezret. A nõvéremék gyermekorvosa. Imádják. Mielõtt megszületett a fiam, megkérdeztem, hogy vállal e bennünket, kijárással együtt. Vállalt, pedig nem is abban a kerületben laktunk, ahol a rendelõje van. Jött minden hónapban, míg 1 éves nem lett a fiam. Azóta elköltöztünk egy másik, a rendelõjével szomszédos kerületbe, de pont a másik irányba, mint ahová eddig kellett jönnie. Így is vállalt bennünket. Azóta egyszer hívtam ki. Ugyanennyit adtam. Szerintem orvosa válogatja. Õ egy tüneményes doktornéni. A fiam imádja. Vicces, türelmes (ami leginkább a szülõkhöz kell, nem is a gyerekekhez - szerintem nekem is van egy-két aranyköpésem a naptárában), mindig játékra kapható (múltkor is rohannia kellett, de azért meghallgatta még a maci és a gorilla tüdejét is. A fiam gyakran felcsimpaszkodik rá, elkéri a sztetoszkópját, tartja a lábát, hogy fújja ki a szöszt a lábujjai közül, s mindenre hajlandó a doktornéni.).
Gondolom, helye is válogatja meg az orvos kora, én háromezret adtam Bp-en egy idõsebb orvosnak, de már egy éve nem hívtam ki.
3000 ft!
én elõszõr kérdeztem, akkor azt mondta : "ugyan , amennyit gondol" hát én 2000-et adok azóta, és már 2éve kijár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.Én 2000-t adtam.A 4-5 ezret kicsit sokallom...


Annyit mint régen: SEMENNYIT!!
Szia. A mi gyerekorvosunk kb 7kilóméterre van tõlünk, az elsõ 4hónapban jött havonta egyszer, arra kért 3000ft-ot, de ezt az elején lebeszéltük. Most már ez 5000 lenne, de a 4.hónaptól mi megyünk a lányommal havi egy alkalommal, így nem kell fizetni. Beteg volt a lányom, ezért jött Õ eleinte, a korházból hazajövés után két hétig jött ingyen mert az kötelezõ, ez két alkalom volt.

Mit tud csinálni a gyerekorvos ha egy baba keveset eszik és nem ugy hizik ahogy kellene?

Legjobb válasz: Nah... erre én is kíváncsi vagyok, mármint a válaszokra. Kislányom 2890 gr-al született, most 7 hónaposan 6300 gr, nagyon keveset eszik. 6 hónaposan elküldte vérvételre, de nem találtak semmit nála. Azt mondta, nem baj szedjen vasgyógyszert és C vitamint. Nem adtam neki, minek. Ha egyszer más baja nincs. Bocs az off-ért.

Nah... erre én is kíváncsi vagyok, mármint a válaszokra. Kislányom 2890 gr-al született, most 7 hónaposan 6300 gr, nagyon keveset eszik. 6 hónaposan elküldte vérvételre, de nem találtak semmit nála. Azt mondta, nem baj szedjen vasgyógyszert és C vitamint. Nem adtam neki, minek. Ha egyszer más baja nincs. Bocs az off-ért.
Igazán semmit, max gyorsan felírja a tápszert... Ha meg már mást is kaphat a baba, akkor kioktatja az anyukát, hogy mennyi lenne az ideális, amit a gyereknek ennie kell. Szerintem nem az a fontos, hogy éppen mennyit hízott a baba 1 hónap alatt, hanem, hogy õ jól érezze magát a bõrében és kiegyensúlyozott legyen. Az én kislányom 2950 g-mal született, 6 hónaposan 6420 g volt, de abban a hónapban "csak" kb. fél kilót hízott..a doki rögtön írni akarta a tápszer-receptet. Én visszautasítottam és láss csodát...most 13 hónapos, 1019g, mozgékony, makk egészséges a kislányom.
Minket elküldött kivizsgálásra, vérvételre, kétszer is, egyszerûen nem hitte el, hogy jó lett az eredmény, csak miután két gyerekorvos is megerõsítette. Õ ilyen alkat és kész, annyit eszik amennyi jól esik neki, nem beteges, most ment át az egész családon a megfázás, õ el sem kapta, pedig már rég nem anyatejes. Jókedvû, mozgékony, semmi baja. Persze, ha betegség miatt nem hízik az más. 10 hónapos, 80cm és 7500gramm.
sinlacot kapott az enyem

Mennyi pénzt adtok a gyerekorvosnak ha házhoz hívjátok betegség miatt?

Legjobb válasz: A mienk nem engedi,hogy adjak neki.És szerintem ez így normális!!!!

A mienk nem engedi, hogy adjak neki.És szerintem ez így normális!!!!
5000Ft-ot, mert annyit kér-vidék, nem fõváros
Van, amelyik megmondja, mennyiért jön ki, de ha nem, úgy 1-2 ezer forint a megfelelõ díjjazás.
A miénk meg ki se jön házhoz. 2-szer hívtam, mindkétszer tényleg nagy baja volt a gyereknek, az elsõnél még csak 2 hetes volt. Azt mondta hívjam az ügyeletet, ha nem jönnek, mentõt.
Nálunk még csak egyszer volt. Nem mondta, hogy mennyiért jön ki. Mi 2000 ft.-ot adtunk.
Nálunk 3500 Ft a "tarifa" :)
Nálunk 3000 ft-ért jön ki. Pest megye! De nem hozzá tartozunk, szívességbõl vállalt el bennünket, mert tudja, hogy a körzetitõl menekül minden anyuka! Szerintem ez így fair!
A kérdező hozzászólása: köszi.3 e ft ot adtam neki.

Hogy cserélik le a gyerekorvost, ha az megbízhatatlannak minősül?

A gyerek orvost nekünk a véd?n? mutatta be. Sajnos nem elég figyelmes, és a gyerek is frászt kap csak a látványától. Sosem próbálta megnyugtatni. Semmi közvetlen modora nincs, tisztára tudományos jelleggel közeledik a lányomhoz. Ám hibázott már. Betelt a pohár.

Legjobb válasz: Elmész ahhoz,akit szeretnél és kéred,hogy kérje át a papírjaidat,mert hozzá szeretnél tartozni.1 évben egyszer teheted meg.

Elmész ahhoz, akit szeretnél és kéred, hogy kérje át a papírjaidat, mert hozzá szeretnél tartozni.1 évben egyszer teheted meg.
Nem tudom most, igy müködik-e, de mi 3 éve ugy csináltuk, hogy kerestem egy jobb orvost és ö hivatalból átkérte a kártyát, vagyis ö intézte, igy nekem nem kellett magyarázkodnom.

Szólni kell a gyerekorvosnak, ha két tanácsadás közt történik valami?

Kell e soron kívül "jelentenem" a gyerekorvosnak ha bármi rendellenes történik a két kötelez? vizsgálat közt? Gondolok itt bármilyen jelentkez? problémára, kisebb-nagyobb, orvosi ellátást, ne adj isten kórházi kezelést igényl? balesetek és hasonlók? Vagy ha b?rgyógyászhoz szeretném vinni a picit, de nem kell beutaló. Ha lebetegszik a gyerk?c akkor mindig felhívom és kikérem a tanácsát, nem az ilyen esetekre gondolok most.

Legjobb válasz: Nem, hisz majd a következõ látogatáskor elmondod neki, hogy itt és itt voltatok, csak a leleteket kell megmutatni, mert õ azt vezeti a kartonotokra. Ha meg valahová beutaló kell azt a gyerekorvosotok ad. Ugye nem valami csúny és lehetetlen dologra gondolsz?

Nem, hisz majd a következõ látogatáskor elmondod neki, hogy itt és itt voltatok, csak a leleteket kell megmutatni, mert õ azt vezeti a kartonotokra. Ha meg valahová beutaló kell azt a gyerekorvosotok ad. Ugye nem valami csúny és lehetetlen dologra gondolsz?
semmi nem kötelezõ, de ha orvosi ellátást igényel, akkor én szólnék neki
A kérdező hozzászólása: Nem, nem dehogy is!! :) nincs semmi gond, csak érdekelt a dolog. Valóban készülök bõrdokihoz a kicsivel. Beszéltem a mi orvosunkkal a bõrgondjairól, adott is valami kenõcsöt, de nem használt. Amikor kérdeztem a szakembert azt mondta nem szükséges majd elmúlik. de nem múlt el.
Mi egyszer voltunk kórházban, a zárójelentéssel bementem a gyerekorvoshoz (õ is kap egy példányt), hogy tudjon róla. Viszont, mikor magánszemészhez mentünk, azt csak a következõ tanácsadáson mondtam, mert nem volt akkora jelentõsége, mint a kórháznak. Nem volt belõle gond.

Mit tennétek abban az esetben, ha a védőnő rossz szándékkal mindenféle hülyeséget beszélne a gyerekorvosnak és a gyerekorvos inkább neki hinne, mint nektek?

Konkrét példa: fiam mozgásfejl?désében semmi nem maradt ki (emelte a fejét, kúszott, mászott, ült, majd felállt és elkezdett sétálni, a véd?n? egyszer nem látta, hogy mit csinált, csak amikor egyszer nála voltunk éppen álmos volt /3 hósan/ és nem emelte fel a fejét, azóta elkönyvelte, hogy nem fejl?dik kell?en és ezt a gyerekorvosnak is mondta, hiába mondom az ellenkez?jét.

Legjobb válasz: Gondolom, a gyerekorvoshoz hordod rendszeresen, így õ maga is láthatja, hogy a gyerek hogyan fejlõdik. Az orvos remélem nem látatlanban mond ítéletet, hanem alapos vizsgálat, megfigyelés után... Ha a védõnõ bármit is mond, de az orvos rendszeresen látja a gyereket,mást tapasztal, akkor nem mondhatja... A védõnõt meg kérd meg, hogy ne egyszeri alkalomból ítéljen... vagy járjon ki hozzátok sûrûbben vagy higgyen neked...

Gondolom, a gyerekorvoshoz hordod rendszeresen, így õ maga is láthatja, hogy a gyerek hogyan fejlõdik. Az orvos remélem nem látatlanban mond ítéletet, hanem alapos vizsgálat, megfigyelés után... Ha a védõnõ bármit is mond, de az orvos rendszeresen látja a gyereket, mást tapasztal, akkor nem mondhatja... A védõnõt meg kérd meg, hogy ne egyszeri alkalomból ítéljen... vagy járjon ki hozzátok sûrûbben vagy higgyen neked...
Mondj le a védõnõi szolgáltatásról. Ez ugynais egy szolgáltatás és nem kötelezõ igénybe venned. Ha sok hasznát nem látod, akkor nem értem, miért engednéd be a házadba. Vinned meg pláne nem kell hozzá, azt eddig se kellett... Küldesz egy levelet, amiben hivatalosan lemondasz róla és ennyi, többet a szinét se látod. A fõnökei meg majd elgondolkoznak, mi okod lehetett rá, aztán hátha változik majd valami....
Vidd ki tanácsadásra, és ott látja az orvos, h minden rendben van.
Gyerekorvost válthattok a védõnõ meg ezek szerint nem sok vizet zavar ha ilyen ritkán látja a gyereket. Egy éves kor után kb. negyedévente lesz jelenésetek.
Én azt nem értem, hogy a gyerekorvos miért akarna akár a védõnõnek, akár neked hinni? Vizsgálja meg a gyereket õ maga, és higgyen a saját szemének. Ezt nem is értem... A védõnõ meg húzzon a sunyiba, én a helyedben azért szóvá tenném neki, hogy ha ennyire aggódik a gyerekért, akkor talán jöjjön gyakrabban, és kísérje figyelemmel folyamatosan.
Én már 4 hetesen csalódtam a védõnõmben, nagyon nagyot!Akkor közöltem vele, hogy csak a kiskönyv által státuszokra viszem a gyerekemet!Úgyhogy mi csak akkor látjuk ha muszáj hál istennek!A gyerekorvos meg nekünk hisz! és otthon hányszor látogatott meg a védõnõd,
Bocsi együtt írjuk a lányommmal:) Szóval a gyermek ugye saját környezetben mutatja meg szívesen mit is tud, hányszor volt nálatok!Hozzánk 2-3 havonta jön, bár gondoolom azért mert nem viszem, de azt mondja hogy kötelezõ jönnie!
Ha már sétál, akkor nincs mirõl beszélni.....
Esõ vagyok. Egy dolgot nem értek, miért nem beszélsz vele? Az a legtisztább, hívd fel, hívd el magatokhoz, adj neki egy kávét, és beszélgess vele. Õ is ember. Nehezen tudom elképzelni, h rossz szándék vezérelte, én bizony örültem volna, ha megmondják, h baj van a fiammal, de mindenki csak bólogatott, h tök normális, h nyolc hónaposan még nem forog. Én megkérdezném tõle, h miért mondta, h baj van, ha megint csak keneget, nem õszinte, akkor meg hagyd a csudába.

Vervetelt szeretnek csinaltatni babamnak (9 hos) kerhetem a gyerekorvost, vagy csak akkor veszik le neki ha beteg?

Aggodom, meg nem volt eddig beteg meg megfazasa sem ,pedig hallottam hogy az immunrendszere erosodik ha atesik egy ket megfazason. Szeretnek neki verkepet csinaltatni hogy minden renben van e neki, es hogy nincs e valami baja vagy vitaminhianya....vagy ez felesleges? Kulfoldon elek es itt nem nagyon foglalkoznak a babakkal mint otthon persze csak az irasokbol latom hogy ilyen olyan vervetel meg csipoficam szures ultrahanggal.....na ilyet itt nem csinalnak. Koszonom elore is!

Legjobb válasz: Itthon elég szólni, hogy szeretnél, legalábbis nálunk így volt. 3 hós volt és nagyon nyûgi lett egy idõben és mi úgy gondoltuk, megnézetjük, és ha minden ok, akkor megnyugszunk. Szóltunk, hogy nézzünk egy vérképet és a gyerekorvos megírta a beutalót. Külföldön is így kellene hogy legyen. 6,5 hós kislány anyukája.

Itthon elég szólni, hogy szeretnél, legalábbis nálunk így volt. 3 hós volt és nagyon nyûgi lett egy idõben és mi úgy gondoltuk, megnézetjük, és ha minden ok, akkor megnyugszunk. Szóltunk, hogy nézzünk egy vérképet és a gyerekorvos megírta a beutalót. Külföldön is így kellene hogy legyen. 6, 5 hós kislány anyukája.
szia ha rám hallgatsz nem szurkáltatod a babát amig nincs gond. hogy nem volt megfázva? örülj neki. egész nap erõsödik az immunrendszer amig otthon a szájába vesz ezt azt:-) de ha szeretnéd mindenképpen gondolom megirja ha azt mondod félsz. viszont ne felejtsd el hogy ez egy invaziv beavatkozás tehát fertõzõdhet. na és a sírás sem utolsó. minden jót Nektek!
Egyetértek az elõzõ válaszolóval, ha rendesen eszik nem étvágytalan nem szurkáltatnám meg feleslegesen. Örülj neki hogy nem beteges inkább akkor kéne aggódnod ha gyakran beteg lenne hisz az is jele a gyenge immunrendszernek. Ha változatosan eteted a neki megfelelõ étellel és neked nem volt a terheség alatt vashiányod szerintem nem kell neki vérvétel, de azért kérdezd meg a gyerekorvost hogy õ mit tanácsol, ha téged az megnyugtat.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat es eegyetertek a valaszokkal teljesen es megerositettetek ebben.
A kérdező hozzászólása: Koszonom! kulonben otthon akarom megcsinaltatni neki a verkepet mert otthon leszunk 2 hetig. Csak hogy kerhetem e a gyerekorvost igy ok nelkul a ver levetelere?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!