Találatok a következő kifejezésre: A gyereknek kísérő a határátlépéshez a (1 db)

A gyereknek kell kísérő a határátlépéshez a schengeni határokon?

Legjobb válasz: Kiskorú (14 év alatti) csak felnõtt kísérõvel lépheti át a határt, függetlenül attól, hogy az schengeni-e vagy sem. A határon ugyan nem állítanak már meg, utána 1-2 kilométerrel azonban szokásuk fõleg az osztrákoknak és a németeknek, hogy rendõrautóval leszorítanak az útról, és ellenõrzik az útleveleket meg az autót. Ilyenkor elkaphatnak, eljárás alá vonnak, és vagy bírságot kell fizetni, vagy kitoloncolnak az országból.

Kiskorú (14 év alatti) csak felnõtt kísérõvel lépheti át a határt, függetlenül attól, hogy az schengeni-e vagy sem. A határon ugyan nem állítanak már meg, utána 1-2 kilométerrel azonban szokásuk fõleg az osztrákoknak és a németeknek, hogy rendõrautóval leszorítanak az útról, és ellenõrzik az útleveleket meg az autót. Ilyenkor elkaphatnak, eljárás alá vonnak, és vagy bírságot kell fizetni, vagy kitoloncolnak az országból.
A kérdező hozzászólása: Tehát a 14 és 18 év közötti fiam már egyedül is átmehet?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki merre indul a hungaroringre a templomtértől?

ahogy néztem a térképen 3 fele lehet menni a temetőfele a kerektó út felé vagy a vízipark út felé arra a legrövidebb de álló jegyel hol tudok bemenni merre érdemes elindulnom mogyoródról

0

Győriek! A Bem park Az a Bem téren van győrben? (street workout hely)

5

Busszal parkoltam Bp-en, megbüntettek, mit lehet tenni a büntetés ellen? Egy darab 400 ft-os parkolójegyem volt, és azért büntettek meg, mert három darab 130 ft-os kellene. Van erre megoldás? 400 ft-ot fizettem a 390 helyett.

4

1089 Budapest, Orczy út 4. számnál hol tudnék megállni autóval?

Ma este 8 órakor lesz a pont hirdetés fősuli/egyetemre és elszeretnék menni. Nem tudom, hogy ott a közelbe hol lehetne megállni. Gondolom este 7-8 óra után már nem kell fizetni a parkolásért. Néztem google maps-en de nem láttam túl sok parkoló helyet.

3

Traktoros jogositvány mikor jön meg Kb? Sziasztok. Tegnap vittem be a papíromat hogy jogosítványt csináltassam Kb mikkora küldik ki a jogosítványomat? Köszönöm előre is.

2

Érvek a jogosítvány megszerzése mellett?

4

Mikorra várható 395-400 közötti benzinár az OMV kutaknál?

Meg lehet ezt saccolni, vagy abszolút a gazdaság folyamatos alakulásától függ?

7

Pénteken indulunk nyaralni Görögországba. Az út egy napos lesz és az öcsémmel játszani szeretnénk az úton. Milyen játékokat tanácsoltok?

2

Mit szóltok ehhez? (kerékpár)

http://aprod.hu/hirdetes/orszaguti-kerekpar-ID1hTwr.html#570..

kb ennyi pénzért gondoltam a vásárlást, külalak nem számít, csak ne essen szét az első 100 m után.
vársoban való közlekedésre használnám

4

Hogyan működik a C+E vizsga?

Ebben a kategóriában sincs már rutinvizsga?
És mégis, hogy működik ez? A városban nem egyszerű parkolni egy kamionnal meg egy nehézpótkocsival azért.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!