Találatok a következő kifejezésre: A gyereknek kísérő a (8 db)

A magyar Államkincstár által kiállított hatósági igazolvánnyal a gyerek nevére, a volánbuszon ingyen utazhat a kísérő szülő is?

Legjobb válasz: Nem, nem utazhat ingyen. 90%-os jegyet kell váltania. A gyermek is csak a helyi járatokon utazhat ingyen, a távolságira 6 éves kor után 90%-os jegyet kell váltani. A kísérõ bárki lehet nincs kikötve hogy szülõ!

Nem, nem utazhat ingyen. 90%-os jegyet kell váltania. A gyermek is csak a helyi járatokon utazhat ingyen, a távolságira 6 éves kor után 90%-os jegyet kell váltani. A kísérõ bárki lehet nincs kikötve hogy szülõ!

Surgos lenne lécci vàlaszoljatok ha tudtok! A malévos gyerek kisérok folyton a nyakadon lognak?

Legjobb válasz: hogy mi van? malévos gyerek kísérõk? õk kik?

hogy mi van? malévos gyerek kísérõk? õk kik?
A kérdező hozzászólása: azok akik a szulo nélkul utazo gyerekeket kisérik. ma megyek apàmhoz pàrizsba és félek h folyton ott lesz mellettem a gépen is!
nem lesz állandóan melletted a gépen, mert másra is kell figyelnie, de azért fokozottabban figyelnek rád, fõleg a beszállásnál meg a leszállásnál, és út közben is párszor rádnéznek esetleg, hogy mi a helyzet. de nem fog melletted ülni/állni, meg állandóan vigyázni rád, ha erre gondolsz.
Nem fog. Amikor átvesznek akkor a nyakadba tesznek egy táblát amit nem vehetsz le(ha 16 év alatti vagy). Van olyan kísérö 3 év alattihoz ahol ott ül vele végig, de az egy kisebb vagyonba kerül. Téged felraknak aztán az ajtónál vele kell menned. De arra ügyeljenek a szülök hogy kit adnak meg felvevönek. Láttam egyszer olyat a reptéren hogy a 2 kisgyerekmegérkezett és nagypapi várta. Csak hogy nagymami neve volt beírva átvevönek, aki nem ment el mert rosszul érezte magát. A gyerekeket nem adták ki nagypapinak, újabb jóváhagyást kértek a szülöktöl (szerencse letudták faxolni) így végül kb plussz fél órát vártak. De jogos volt, mert ha valaki nagymamit írja be akkor nagymami menjen ki a reptérre.

Ha egy családon belül két tartósan beteg gyermek van és együtt utaznak a szülők a két gyerekkel akkor mindkét szülő mint kísérő kedvezményesen utazhat egyik az egyik gyerekkel-másik a másik gyerekkel?

Legjobb válasz: igen. De ha pl beutalóval mennek szakrendelésre, mindkét gyerek egyszerre, akkor utazási ktg-térítés csak egy szülõnek jár.

igen. De ha pl beutalóval mennek szakrendelésre, mindkét gyerek egyszerre, akkor utazási ktg-térítés csak egy szülõnek jár.
Igen!

A gyereknek kell kísérő a határátlépéshez a schengeni határokon?

Legjobb válasz: Kiskorú (14 év alatti) csak felnõtt kísérõvel lépheti át a határt, függetlenül attól, hogy az schengeni-e vagy sem. A határon ugyan nem állítanak már meg, utána 1-2 kilométerrel azonban szokásuk fõleg az osztrákoknak és a németeknek, hogy rendõrautóval leszorítanak az útról, és ellenõrzik az útleveleket meg az autót. Ilyenkor elkaphatnak, eljárás alá vonnak, és vagy bírságot kell fizetni, vagy kitoloncolnak az országból.

Kiskorú (14 év alatti) csak felnõtt kísérõvel lépheti át a határt, függetlenül attól, hogy az schengeni-e vagy sem. A határon ugyan nem állítanak már meg, utána 1-2 kilométerrel azonban szokásuk fõleg az osztrákoknak és a németeknek, hogy rendõrautóval leszorítanak az útról, és ellenõrzik az útleveleket meg az autót. Ilyenkor elkaphatnak, eljárás alá vonnak, és vagy bírságot kell fizetni, vagy kitoloncolnak az országból.
A kérdező hozzászólása: Tehát a 14 és 18 év közötti fiam már egyedül is átmehet?

Törvénybe van foglalva, hogy 18 éves kor alatt a gyerek meddig maradhat közterületen felnőtt kíséret nélkül? Esetleg különböző korcsoportokra le van bontva?

Ha van hozzá link azt is megköszönném:)

Legjobb válasz: Nincs, maximum városi rendeletben szabályoznak ilyet.

Nincs, maximum városi rendeletben szabályoznak ilyet.
Válaszd szét a gyereket 14 év alattiakra is. Mert errõl vannak jogszabályok, nem csak helyi rendeletek.

3 gyerek, + kísérő szülő eseté 90% a vasúti kedvezmény. A szülő lehet -e ebben az estben nagyszülő?

Legjobb válasz: Ha egy dokumentumon a szüleid nevét kérdezik a nagyszülõket írod be? Nah ugyanígy nem szülõ a nagyszülõ a mávnál sem.

Ha egy dokumentumon a szüleid nevét kérdezik a nagyszülõket írod be? Nah ugyanígy nem szülõ a nagyszülõ a mávnál sem.

Budapesti állatkert kísérõs bérleténél a kísérõ lehet gyerek? És ha nem 14 év felett már igen, ugye?

A honlapon nem igazán találtam teljes választ. Elõre köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Kisérõ bérlet a gyerekbérlet mellé van. A kísérõ minden esetben felnõtt. A kísérõ pedig csak gyereket kísérhet. Az állatkert szempontjából 14 éves korig gyerek a gyerek, viszont 14 éven aluli csak felnõtt kíséretében mehet be az állatkertben, ez esetben a felnõtt 18. életévét betöltött személyt jelent. Tehát kísérõ bérletet csak 18 éven felüli személy mehet be az állatkertben 14 éven aluli gyermek társaságában.

Kisérõ bérlet a gyerekbérlet mellé van. A kísérõ minden esetben felnõtt. A kísérõ pedig csak gyereket kísérhet. Az állatkert szempontjából 14 éves korig gyerek a gyerek, viszont 14 éven aluli csak felnõtt kíséretében mehet be az állatkertben, ez esetben a felnõtt 18. életévét betöltött személyt jelent. Tehát kísérõ bérletet csak 18 éven felüli személy mehet be az állatkertben 14 éven aluli gyermek társaságában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Tisztelt doktor úr! Én egy 23 éves nő vagyok 2 gyerekem van és a második után kialakult nálam a hüvelyszárazság, amit kísér néha viszketés, az állandó ragacsos nyálkás folyás a kellemetlen szag. Mi ez? A szexuális életem egy szenvedés a páromnak fájdalmas

Tisztelt doktor úr! Én egy 23 éves nő vagyok 2 gyerekem van és a második után kialakult nálam a hüvelyszárazság, amit kísér néha viszketés, az állandó ragacsos nyálkás folyás a kellemetlen szag. Mi ez? A szexuális életem egy szenvedés a páromnak fájdalmas, mert beragad a pénisze a hüvelyembe és irritálja a váladék. Mit tegyek, kérem adjon tanácsot előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az Ön által említett hüvelyszárazság kezelésére kiválóan alkalmas a Cikatridina kúp, amely teljesen természetes összetevőket tartalmaz. A kúpot kezdetben 3-4 alkalommal kell felhelyezni hetente, majd 4-5 hét után elegendő lehet a heti kétszeri alkalmazás is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az Ön által említett hüvelyszárazság kezelésére kiválóan alkalmas a Cikatridina kúp, amely teljesen természetes összetevőket tartalmaz. A kúpot kezdetben 3-4 alkalommal kell felhelyezni hetente, majd 4-5 hét után elegendő lehet a heti kétszeri alkalmazás is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!