Találatok a következő kifejezésre: A gyerekemnek esélye van arra (11 db)

Milyen esetekben ítélik az apának a gyereket a váláskor? Mondjuk egy 3 évest (tehát még nem ő dönt). És mi van, ha a nő terhes a 2. gyerekkel, ilyenkor van arra esély, hogy a nagyobbat az apának ítélik?

Legjobb válasz: Testvéreket csak nagyon ritka esetben választanak szét es en azt is elképzelhetetlennek tartom, hogy egy harom evest az apanak iteljenek, hogy ha az anya képes a gyerek nevelésére.

Testvéreket csak nagyon ritka esetben választanak szét es en azt is elképzelhetetlennek tartom, hogy egy harom evest az apanak iteljenek, hogy ha az anya képes a gyerek nevelésére.
Ha az anya bizonyítottan nem megfelelõen látja el a gyereket. Alkoholista, vagy drogos. Gyerek alultáplált. Nem kapta meg a kötelezõ védõoltásokat. Hidegben, mocsokban nem neveli. Fizikai, vagy lelki sérült a gyerek. Ilyen kis gyereknél csak nagyon indokolt esetben ítélik az apának. Bizonyítani is kell, hogy az anya rosszul bánik vele. Kevés az esély, hogy az apának ítélik.
Testvéreket nem választanak szét, ha anyuka anyira alkalmatlan az újszülötett haza se viheti a korházból elméletileg mennek az apához de mit kezd egy férfi 2 4 év alatti gyerekkel... Kilép a munkahelyérõl él a gyesbõl, pelenkázgat ennél még a nagymama is esélyesebb.
És hogy lehet, hogy a másodikat már nem akarja, ha az övé? Csak fiúk jöhetnek, és õ meg kislány lesz? Vagy csak így egyszerûbbnek tûnik, mint egy csecsemõvel?
A kérdező hozzászólása: Ja és az apa nem akar gyedre menni. Nagyon rosszul járna vele szegény. Nem is biztos, hogy a 2.-at akarja(pedig az övé), csak a nagyot, a fiút, aki már jár, beszél és szobatiszta.
A kérdező hozzászólása: Szóval alkoholista, vagy drogos. Az nem. Nem is éhezteti a gyereket.
Elvileg a bíróság megvizsgálja mindkét fél életkörülményeit, és amelyik szülõ alkalmasabb a gyermek nevelésére, ott helyezik el. Sztem is ritkán választanak szét testvéreket, bár itt még meg se született, akkor nem tudom, mi a helyzet. Ha a szülõk meg tudnak egyezni, akár közös felügyelet is lehet. Utolsók! Az miért baj, ha odaadják a gyermeket a nagymamának? Nem kell, hogy a gyerek össze legyen nõve a szüleivel, és a nagymamának is jár az unokázás, a szülõknek pedig a kikapcsolódás. Vagy ha beteg a gyermek, és a szülõknek dolgoznia kell. Akik nem váltak el, azok is "le szokták passzolni" a gyermeket a nagyinak, sztem ez nem bûn. Az én anyukám már alig várja, hogy elég nagy legyen az unokája, és végre nála tölthessen néhány napot.
Ugyan annyi de ez nagyon szar pénz az eddigi életed is oda a nök nem véletlenül depisek szülés után nem csak a hormonok hanem a megváltozott élethelyeztet miat is vajon megig bírja a pasi pénz haverok szabadnap nélkül, nem mondom hohy minden férfi alkalmatlan de a nök is stöknének a helyzetbõl pláne egy pasi. Az elsõ alkalomal paszolná a könyköt a nagyinak és menne haverozni kocsmázni baromi sok nõ is így tesz.
"Kilép a munkahelyérõl él a gyesbõl, pelenkázgat ennél még a nagymama is esélyesebb." Miért menne gyes-re, egy apa ugyan úgy mehet gyedre mint egy anya, ez mellett járna a családi az adókedvezmény és a gyerektartás az anyától. Fordított helyzetben az anyának is ugyan ennyi jövedelme lenne.
A bíróság 1 éves, 5 és 6 éves lányokat az édesapának ítélt. Testvéreket nem választották szét. Az ok: Az édesanya agresszív alkoholista- Én voltam az 5 éves kislány..
Nem a tiéd a második, hogy válsz?
A kérdező hozzászólása: Nem, fiú lesz õ is. Nem tudni pontosan, valószínûleg rájött az apa, hogy két gyerekkel kétszer annyi gond lesz, kétszer annyi pénzt visz, stb.

Mennyibe kerül, ha 16 évesen el szeretném vetetni a babámat? És hány százalék esély van arra, hogy a kaparás után többet nem lehet gyerekem?

Legjobb válasz: Szia. Ha jól emlékszem kb 7000 ft körüli volt tavaly ez az összeg. És valóban van olyan akinek többet nem lehet gyereke. De! Semmivel nem különbözik az elvetett baba mûtétje és a betegség miatt megszakított terhesség mûtétje ha még nem szültél. Biztos komoly okod van rá ha úgy döntesz nem tartod meg, de vegyél számba minden tényezõt és körülményt. Ebbe az is bele tartozik, hogy lelkileg hogy fogod tudni feldolgozni.

Szia. Ha jól emlékszem kb 7000 ft körüli volt tavaly ez az összeg. És valóban van olyan akinek többet nem lehet gyereke. De! Semmivel nem különbözik az elvetett baba mûtétje és a betegség miatt megszakított terhesség mûtétje ha még nem szültél. Biztos komoly okod van rá ha úgy döntesz nem tartod meg, de vegyél számba minden tényezõt és körülményt. Ebbe az is bele tartozik, hogy lelkileg hogy fogod tudni feldolgozni.
én úgy tudom 25.000.ft az abortusz. ha 16évesen még nem érzed itt az idejét a babának/ miért is éreznéd?balesetek meg sajnos történhetnek.gondolom nem úgy áltatok neki a sexnek, hogy de jó most gyereket csinálunk és de jó majd utána elvetetem/ akkor nincs értelme megtartani valóban, a szüleidnek miért szülnél még egy gyereket?ez senkinek se lenne jó. de mindenképpen gondold/ gondoljátok át, közösen a fiúval a szüleitekkel. minden jót. 25hetes kismama
hallottam olyant aki depressziós lett emiatt!én most szeretnék babát de nem tudom összejön e.kockázatos szerintem
nekem 16 évesen volt egy abortuszom!soha a mai napig nem bocsájtom meg magamnak!SZÜLD MEG!!!!!!
szüld meg, a tied!
Nem tudom mennyibe kerül. A kaparás nem jelenti azt hogy nem lehet gyermeked. Egy kcist felzaklatott a kérdésed, mert én meg nagyon szeretnék és valamiért nem akar velem maradni a babám, már másodszor. Légyszi figyelj oda ha nem szeretnél babát, védekezz. Jobb félni, mint megijedni. Minden jót!
Én sok olyan esetrõl hallottam, hogy kaparás után már nem lehetett többé gyereke.Jól gondold meg! Szerintem fizetni nem kell érte, de sok jóra ne számítsál.
Tul nagy az ar. Egy emberelet.
MÁS HÁLÁS LENNE AZÉRT HOGY ÖSSZEJÖNNE A BABA!NE ÖLD MEG!
Ne öld meg! Felelõs vagy érte!
Amikor középiskolás voltam az egyik osztálytársnõm 16 évesen szült.Egy évig magántanuló vol, a negyediket pedig velünk együtt fejezte be és le is érettségizett.A babát reggel bölcsibe vitte, utána pedig jött a suliba.Azóta is együtt van a párjával és nemrég született meg a második gyereke!Szerintem boldogok!
A kérdező hozzászólása: Védekeztünk de a gumi lecsúszott :S visszahúzta csak félünk, hogy hozzáért a kezével az elõválladékhoz és ahogy visszahuzta "rákente" a gumira...Azért félünk ennyire mert már 2 hete meg kellett volna jönnie...(Amúgy mindig szokott késni)
Szia! Na akkor elõször is csinálj egy tesztet, hátha nem is kell ezen tovább gondolkozni! :-) Ha mégis babát vársz jól gondold meg, mit teszel. Egy baba a legnagyobb öröm, és boldogág az életben, ugyanakkor felelõsséggel, alkalmazkodással, és lemondással jár! Nekem is van egy ismerõsöm, aki 16 évesen esett teherbe. Megtartotta a babát. Hát nem egy leányálom az élete... A párjával már nem jönnek ki jól, állandóan fõzni, mosni, takarítani, a párját körülugrálni, a picit elátni... Lássuk be, most 18 éves, és egy átlag 18 évesnek nem ilyen az élete, nem élte ki magát, egyszer járt életében szórakozni, korábban az édesapja nagyon szigorúan fogta, és ezért is menekült a párjához, és akarta mindenáron a babát. De csövörbõl vödörbe esett..., sõt.... Persze, lehet neked jobbak a körülményeid, és a családod esetleg tud támogatni, akár érzelmileg, akár anyagilag! A Te életed, ezt a döntést elsõsorban neked kell meghozni, mert a lelkiismereteddel senki más nem tud elszámolni.... Nem könnyû a helyzet, de a szüleid elé kell állni, és színt vallani, tudod, vannak helyzetek, amikor vállalni kell a felelõsséget, és azt hiszem, ez pont egy ilyen helyzet! És ne vess el még egy lehetõséget sem: az örökbeadást, mert tényleg nagyon sok párnak nem lehet saját babája, és õk mindet megadhatnának neki. Az abortusz én is úgy tudom, olyan 25.000 Ft körül van, de ha szociálisan rászoruló valaki, akkor jóval kevesebb. A statisztika szerint bár csekély az esélye, de elõfordulhat, hogy többet nem lehet babád! Kívánom, hogy meghozd a lehetõ legjobb döntést, ha + lenne a teszt! 33 hetes kismama
csinálj tesztet minnél elõbb, ha abortusz mellett döntenétek, nehogy késõ legyen!!!
Csinálj tesztet szerintem is, de ha netán negatív, azért ne nyugodj meg, menj el dokihoz is. Ezt azért mondom, mert nekem 5 hetes terhességet még nem mutatott ki az egyik legjobb minõségûnek mondott teszt. A jövõben pedig figyeljetek oda. Ha ezt megúsztátok, még akkor se biztos, hogy mindig szerencsétek lesz. Mondjuk szerintem 16 évesen még elég fiatal vagy a szexuális élethez. De legalább felelõtlen ne legyél. Ha terhes maradsz, akár megtartod, akár elveteted - ez utóbbinak én amúgy nagyon ellene vagyok - mindenképp egész életedre kihat majd. Minden jót, remélem, nem lesz semmi gond!
csinálj tesztet! ha pozitív, nagyon kérlek szüld meg! ha nem akarod megtartani add örökbe! annyian vagyunk, akik arra várunk, hogy örökbe fogadhassunk egy kisbabát. ma már több egyesület is segít neked ennek a lebonyolításában. (Gólyahír, Alfa, Bölcsõ) keress rájuk a neten. Gondolok Rád!
ez érdekes!a múltkor volt egy ilyen"kaparásos"kérdés.a válaszolók 90%-a le cigányozta, lehordta mindennek a kérdezõt, hogy mi az hogy kaparás!teszem hozzá, a lány román volt!érdekes, most senki nem ír durva kommenteket!!!ezen azért meg döbbentem!érdemes a keresõbe beírni, és megnézni azokat a hozzá szólásokat!úgy látszik nem a "kaparás"hanem a román szó váltott ki ellenszenvet.azért ezt nevetségesnek tartom!
Szia! Mindenképp beszélj a szüleiddel és minnél hamarabb. Egyébként kell az õ beleegyezésük is, ahoz, ha el akarod vetetni. Szóval kikerülni nem tudod õket. Elõfordulhat, hogy nem lehet utánna gyereked, de kicsi a valószínûsége. Az árat én is ugy tudom, hogy 25 ezer forint körül van, de ilyenkor sokmindent figyelembe vesznek, amivel csökkenhet az összeg. Én csak egyvalamit szeretnék kérdezni. Védekeztetek?
Azért ez már nem az ötvenes évek, ahol abortusz (nem kaparás) után nem lehet gyerek! Bármi elõadódhat persze, de az esély erre elég kicsi. 21. század!! Tehát fejlett orvostudomány, és rendkívül fejlett fogamzásgátló eszközök állnak bárki rendelkezésére.
Szia!Szépen kérlek!!!!Mond el a szüleidnek!!!!Nagyon átkell ezt az egészet gondolnI ÉS EBBEN AZ Õ SEGITSÉGÜKRE IS SZÜKSÉGETEK VAN!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Háát a párom azt mondta hogy az sem jó ha megtartjuk az sem ha elvetetjük...Õ 23 éves lesz szeptemberben....Én ugye 16...Nem tudom...Egyenlõre nem merek szólni a szüleimnek :S
18 ev alatt 4% az eselye arra, h komplikacio lep fel abortusz utan.yeid Azaz 100bol 4szer. Remelem, segit a dontesben. En (bar anya vagyok) azt tanacsolom, jol gondold meg, 16 evesen tudod-e vallalni. Nagy valoszinuseggel lehet meg babad, lehet, h rosszabbat teszel neki es magadnak, ha megszulod. Jarj utana pszichologushoz, h feldolgozd. Minden jot!
ja és utolag az abortusz tavaly ütötte a 30-at--.de diákoknak asszem féláron van...
szia én ugy gondolom hogy ez a te életed és nem szép dolod hogy mások azt mondják szüld meg..nekem is volt abortuszom és azota most várom a 2. babámat..most már nem kaparnak, annak az idönek vége.vákumoznak ezzel nem sértik a méhedet..ugyhogy nem kell félned attol hogy nem lesz több gyereked.ezt mindenképp át kell gondolnod.én 16 voltam amikor az elsö lányommal terhes lettem.megtartottam és nagyon sok mindenröl lemondtam.soha nem bánom meg mert ö világon a legfontosabb nekem..ha a szüleid párod támogat akkor nincs gondd tartsd meg mert tanulni te is tudsz majd baba mellett is akár..de ahhoz háttér kell..nekem meg volt-..neked?
Szia! 16 éves vagyok é is és van egy közel hat hónapos kislányom. A párommal nem terveztük de nem bántûk meg hogy megszületett. 2 napja voltam abortuszon mert teljesen véletlenül ismét terhes lettem. Nagyon nagy lelkiismeret furdolásom van miatta de sajnos az anyagiak nem engedték megtartani. A mûtét alatt mem éreztem semmit mivel alattak de miután felébredtem piszkosul fájt a hasam. Én azt javaslom szólj a szüleidnek és beszéljétek meg! Én leginkább azt javasolnám hogy tartsd meg mivel az elsõ gyermeket ha elveteted jobb az esélye hogy komplikációk léphetnek fel illetve sokkal fájdalmasabb. De majd a szüleiddel eldöntitek hogy nektek mi a legjobb. Azért gondold át. l

Bevonulok a hadseregbe nagyobb esélyem van arra hogy hozzá jutok egy önkormányzati lakáshoz? Vagy hogyna lehetne van fix füzetésem bejelentett de nincsen se gyerekem se macskám? Lehetrá esélyem?

Legjobb válasz: Hát nem tudom, az egyik haverom kb. 3 után kapott lakást a katonaságtól. És oké, hogy kevesebb a bérleti díj (mert azért vmennyit fizet), de mivel rosszul szigetelt a lakás, rosszak az ablakok a rezsije elég sok.

Hát nem tudom, az egyik haverom kb. 3 után kapott lakást a katonaságtól. És oké, hogy kevesebb a bérleti díj (mert azért vmennyit fizet), de mivel rosszul szigetelt a lakás, rosszak az ablakok a rezsije elég sok.
Bocsi, kimaradt: 3 év után

A gyerekemnek mennyi esélye van arra hogy kancsal legyen?

én úgy születtem. A családban senki másnak semilyen szemproblémája nem volt! Most 3-dik hóban vagyok! El lehet-e kerülni hogy ? is kancsal legyen?
Igen a minta sokat számít.
Azt hiszem, az alkoholisták most sem a számítógép elõtt ülnek, hogy megmondják, miért isznak, hanem a kricsmiben... :D
Üknagyapám alkoholista volt. Nagyapám alkoholista volt (ez is lett a veszte mikor valami mérget ivott amire azt hitte hogy bor...). Apám egy idõben szintén rendszeresen és sokat ivott. Elkezdhetnék aggódni de tudom hogy ez az én életem ahol az én döntéseim számítanak nem pedig az övéik. Ha valaki alkoholista lesz azt saját magának köszönheti nem pedig a felmenõinek. 24/F
Én a dohányzással vagyok így. Anyám dohányzott sokáig, gyûlölöm.Büdös, undorító stb. Párom szülei szintén dohányosok voltak, õ is ugyanúgy utálja, sõt jobban. És abban szinte biztos vagyok, hogy a mi gyerekeink majd dohányozni fognak...De ne így legyen.
Ha lerendezi magában sikeresen akkor nem. Nálunk nagy szülök részérõl van tapasztalat. Apám alkalmakkor iszik, vagy a hétvégi sörét, és normális ember lett belõle. Belõlem szintúgy, én is alkalmakkor iszom. A testvérem viszont mereven tartózkodik tõle a mai napig, egy korty kóstolót nem enged magának. Szóval ez nem elõírás.
Apám ivott is, dohányzott is, én mindkettõt ki nem állhatom, egy korty alkoholt sem tudnék meginni, illetve egy slukk cigit sem szívtam még soha életemben. Leendõ páromtól sem viselném el az alkoholfogyasztást, ha inni kezdene, otthagynám. 25/F
Na ja, valamelyik csak bejön. :D Én nem gyûlölöm az alkoholt, bár nagyon ritkán iszom, alkoholista SOHA nem leszek, páromnak meg nem választok alkeszt.
Nálunk szinte mindenki ivott, apám, nagybátyám, nagyszüleim is mind alkoholisták voltak, már nem is élnek, kivéve nagyapám aki rokkant lett.Egyedül édesanyám nem ivott és nem iszik, szerencsére, én gyülölöm az alkoholt, férjem sem iszik alkoholt, nem birom elviselni többé az alkeszokat, egy boltban dolgozom , persze, hogy a pia az egyik dolog ami jól fogy, nem a kenyér, és sok alkesz az hiszi õ rajta nem látszik, és nem is magának viszi a piát, szánalmasak.
Apám alkoholista és én bizony gyûlölöm az alkoholt.Azt pedig csak remélem hogy a barátnõm(ha lesz valaha) nem lesz alkoholista..19/F
Ja és a párom sem iszik, még sört is csak szökõévben egyszer! (utolsó vagyok)
Ez tényleg 50-50%! Az én apám kõ kemény alkoholista volt a legrosszabb fajtából, és nagyon agresszív is. Ráadásul rengeteget bagózott, 2-3doboz naponta(8éve halott, legnagyobb részt ezek miatt elvitte a rák). Én utálom az alkoholt, még alkalmakkor is alig megy le egy korty. Voltam már berúgva, még tinikoromban mikor diszkóztam. Aztán már ott sem ittam alkoholt! Nem esett jól! 3éve leszoktam a cigirõl is. A két fiútestvérem egyik sem alkoholista, akkor isznak ha buliznak, de nem sík részegre. 33/N
Ez elég hülye tendencia:D Mindenkinél megvan rá az esély, akár isznak a szülei, akár nem. Népbetegség. Apa ivott, én nem iszok alkoholt a rossz példa miatt. Párom se iszik alkoholt. Egyikünk se utálja, csak nagy ritkán iszunk egy kicsit, és ennyi:-). Nem gyûlölöm, csak megvagyok nélküle., 24/N
Az én apum néha iszik, láttam már részegen, de ritka volt, mióta nem lakom otthon, nem is tudok róla, hogy ivott volna sokat..Anyum alkalmakkor iszik csak, én úgyszint. Van, hogy ha haza megyek, akkor meg iszunk egy kis sört, de munka után, vagy én itthon, de az nagyon ritka. Párom semennyit nem iszik.Alkalmakkor sem, (autóval ha megyünk, pláne)ha mondom neki, hogy ihatnánk egy kis bort vacsi után, hát akkor egy picit önt a kólához.De apósjelöltrõl sem tudom, hogy alkoholizálna...ritkán csak, párom még sem iszik sose, még csak sört se.
ismerek egy fickót, már túl van a 40en, és soha életében egy kortyot sem ivott. az apja masszív piás volt, és õ megfogadta, hogy még az esélyét sem adja meg, rászokjon. tisztelem érte. ismerek olyat is, akinek a szülei elég szépen tintáznak, de a srác túltesz rajtuk. és még ráadásul tagadja is. a mi családunk nem absztinens, de részegen még egyik felmenõmet sem láttam. max alkalmakkor isznak. én helyesnek tartom ezt a középutat. állítólag az apai nagyapám elég szépen termelte befelé a szeszt, de a család azon ágával nem volt túl szoros a kapcsolatom, tehát rossz példa nem volt elõttem.
Apai ágon nagyszüleim sokat ittak. "Drágaságom" (apának nem nevezem soha) szintén sokat iszik... Én gyûlölöm az alkoholt. Soha nem fogyasztottam, nem is áll szándékomban. Ha lesz párom, akkor olyat szeretnék, aki nem fogyaszt alkoholt. Vagy ha ilyen nincs, akkor inkább maradok egyedül. Nincs kedvem ugyanazokra a játszmákra, amik az alkohol miatt vannak otthon... A saját felnõtt életem az én játszóterem, ahol tilos az alkoholfogyasztás. Ennyi. 30/N
Eléggé.
Igen. Vagy-vagy
Nekem az unokatestvéremnek a szülei alkoholisták és az egyik fiú skrizofén(nem tudom hogy kell leírni) a másik szint úgy iszik, csak dolgozik is. Nekem szüleim nem isznak, és én sem :) Szerintem befolyásolja de ez a gyerek felfogásától is függ. Hogy nem leszek olyan mint õk- vagy xarok a világra.

Mennyi esély van arra hogy ugyan olyanok leszünk a gyerekeinkkel mint a szüleink velünk? (durva nevelés)

Nekem nagyon silány gyerekkorom volt,nem is részletezném,csak nagyon foglalkoztat a dolog,mert szeretnék kisbabát de félek hogy a szül?k nevelésmódját folytatni fogom!Persze nem tudatosan....de nagyon félek t?le!Sokáig emiatt nem is akartam gyereket,de hát mégis csak n? vagyok,és vágyom egy kisbabára!

Legjobb válasz: Egyszerû, saját magadnak írj egy "ne csináld" listát. Tedd ki valahová, illetve kérd meg a párodat, hogy szóljon rád, ha bármit tapasztal a listán szereplõ dolgokból. Így, ha tudatalatt másolnád is a szülõi mintát, idejekorán rád fognak szólni és tudatosan felülírhatod a rossz programot.

Egyszerû, saját magadnak írj egy "ne csináld" listát. Tedd ki valahová, illetve kérd meg a párodat, hogy szóljon rád, ha bármit tapasztal a listán szereplõ dolgokból. Így, ha tudatalatt másolnád is a szülõi mintát, idejekorán rád fognak szólni és tudatosan felülírhatod a rossz programot.
Szerintem amit megtapasztaltál azt nem szeretnéd majd átadni a gyerekednek. Én sem szeretném. Szerintem ez attól is függ, hogy milyen személyiség vagy és mit gondolsz a világban mi a fontos. Talán még az is ide tartozik hogy hol és miben leled meg a boldogságot.
Semmi sincs kõbe vésve. Vannak szülõk akik tovább adják a nevelési mintát és vannak akik épp azért mert felismerték annak hátrányait - nem azt a mintát adják majd tovább. Tehát nincs okod aggódni. Egyébként nagyon sok függ a születendõ gyermek természetétõl is. Gondolj csak bele, hogy testvérek mennyire különböznek egymástól még akkor is, ha a szülõk mindent megtettek, hogy egyformán neveljék (és szeressék) õket. Sok sikert kívánok!
Sok múlik azon, hogy lesznek e egyéb nehézségek az életben és hogy milyen lesz a házasságod a férjeddel, mert ilyen dolgokra sok energia elmegy, nem biztos, hogy leszel olyan erõs, hogy még azt is szem elõtt tartsd, hogy ne add tovább a rossz mintát.Nekem ezt az én szüleim a szemembe is mondták.Tudják, hogy miben kéne változtatni, de se pénz, se idõ.Ilyen a proli élet.Persze sok múlik a szándékon is.
Semmi nem múlik a nevelésen. Minden embernek megvan a saját személyisége és azon múlik minden. Ezt már egy csomó hozzáértõ is megmondta.
50-50. Attól függ milyen az ember mentalitása, mert van aki a durva neveléstõl azt mondja magában, ha nekem rossz volt neked is az lesz, én kibírtam akkor te is, (pl. nagyapám) és van aki azt mondja, hogy na ilyen nem leszek soha a gyerekkel(pl: én)
Én is a listaírást tudnám javasolni!Ha áldott állapotban leszel, akkor lesz 9 hónapod megírni azt a bizonyos listát :)
magam is anya vagyok. nekem nem volt jó gyerek korom, viszont nem irtam listát sem arrol mit ne tegyek, mert tapasztalatbol automatikusan tudtam mi lenne az ésszerü. nyilván ami nekem rossz volt, azt ahogyan az egyik kedves hozzá szolo irta nem fogod ugyan azt tenni, mert a szereteted és ebbõl kifolyolag a hozzá állásod a gyermekhez nem lesz olyan mint ahogy te hozád álltak a szüleid. kata
Van egy rossz hírem. Elég nagy az esélye. Bár persze olyan is van, aki a mostoha bánásmód ellenére jó szülõ tudott lenni. Hogy milyen lettél az évek során, azt le tudod mérni, hogy embertársaiddal milyen a viszonyod, vagy a pároddal. Elég türelmes vagy-e, nem reagálsz agresszív módon stb. De szerintem egy pszichiáterrel is megbeszélhetnéd a problémádat. Õ biztos jó szakmai tanácsokat adna.

Mekkora esély van szerintetek arra, hogy a gyerek ekcémájának köze van a Pampers slep&play pelenkához (sárga csomagolású)? Mivel az illatosított lehet hogy az okoz allergiás reakciót?

Legjobb válasz: Persze, elõfordulhat. Cseréljetek pelenkát,használjatok gyógyszertári fürdetõt és popsikrémet, pár nap alatt kiderül.

Persze, elõfordulhat. Cseréljetek pelenkát, használjatok gyógyszertári fürdetõt és popsikrémet, pár nap alatt kiderül.
Én nem a pelenkára gyanakodnék elöször, mert annak szinte már az összes szériája olyan hogy klinikailag tesztelt anyagokból és készítik. Inkább szerintem is a fürdetõt nézd meg...meg az ekcéma egy betegség, ha irritáció okozta a tünet akkor az inkább kiütéses lesz ami elmúlik. De az ekcéma nem múlik el csak krémmel, vagy gyógyszerrel.
Nekünk a Johnson @Johnson fürdetõtõl lett ekcémaszerû kiütése. Gyógyszertári cseréltük le, egy hét alatt elmúlt. 3 évesen próbáltunk újra más fürdetõt, s újra száraz foltos lett a bõre. Úgyhogy még mindig a gyógyszertárit használjuk.
Nálunk a libero okozott kiütést és a johnson termékek az egész testére kiütéseket.
Lehet az illatosított pelenka.
Simán lehet a pelenka, mert hiába van klinikailag tesztelve, attól még egyes babák bõre lehet érzékenyebb. Nálunk én vagyok rá allergiás. Egyszer vettem, alig vártam, hogy elfogyjon, mert már a szagától is tiszta kiütés lett az arcom...
Szió, szerintem elég sok köze van az illatosításnak az ekcémához. Ha az illatosított rész irritálhatja a baba popsiját, ha érintkeznek. Én már régóta Pine-t használok, mert annak csak a külsõ rétege van illatosítva és így nem érintkezik a popsival.

Édesanyám 3 gyereket nevel egyedül, bár van lakás a nevén, szeretne egy új építésű lakásba költözni és a szocpol-t igénybe venni. Milyen feltételei vannak? Van arra esély hogy megkapja?

Legjobb válasz: Amíg van a nevén lakás addig biztos, hogy nem kapja meg. itt olvashatsz róla részletesen: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..

Amíg van a nevén lakás addig biztos, hogy nem kapja meg. itt olvashatsz róla részletesen: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..

Van-e rá esély vagy példa vagy kitétel hogy valakit kezességben, hitelben mégsem vontak felelősségre arra hivatkozva hogy a szülő érzelmileg zsarolta és aláíratta a gyerekkel a hivatalos papírokat?

kezes,hitel,érzelmi zsarolás,család,per,jog

Legjobb válasz: Olyan ember, akinek nincs megfelelö jövedelme, sem hitelt nem vehet fel, sem kezes nem lehet, mert a bank nem fogadja el.

Olyan ember, akinek nincs megfelelö jövedelme, sem hitelt nem vehet fel, sem kezes nem lehet, mert a bank nem fogadja el.
Ilyen nincs, ha valaki aláir egy szerzödést, akkor vállalnia kell a felelöséget ezért. Mellesleg GYEREKKEL semmi értelme sem lenne bármit is aláiratni, mert csak felnött vehet fel kölcsönt, illetve vállalhat kezességet.
A kérdező hozzászólása: Azért írom hogy gyerek mert lelkileg, értelmileg az. Az hogy valaki betöltötte a 18-at, az még nem jelenti hogy felnõtt.
A kérdező hozzászólása: otthon lakik, érettségije nincs, munkahelye sosem volt, kapcsolata egy sem volt. Nem hiszem hogy ez egyedi eset!
Igen, van rá esély.
igen, nekem 2 vetélés után jött a baba
Perszehogy van! És ne is gondolj rá, hogy nincs. Ma már nem úgy csinálják ezeket a mûtéteket, mint régen! Sok sikert :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!