Találatok a következő kifejezésre: A gyerekem öt éves és még (7 db)

A gyerekem már öt éves és még mindig velünk alszik. Hogyan szoktassam a külön alvásra?

Legjobb válasz: Szia! leírom a mi esetünket is hátha segít!!Nálunk is a férjem szoktatta rá,h nálunk aludjon!% éves volt a kislányom, mikor elváltunk onnantól kezdve minden este amig el nem aludt az ágy szélén ültem meséltem vagy tv-t néztünk de ha a tv-t választotta akkor megbeszélt idõpontban ki kellett kapcsolni. ez nagyon fárasztó volt mert néha 2 órát kellett ott ülnöm az összes mesébõl kifogytam és mindent kitalált hogy véletlen se aludjon el! aztán elaludt és az éjszaka közepén észrevette,h hol van és kivonult mellém ekkor MINDIG (ez nagyon fontos) visszavittem. Aztán k3-4 honap mulva leszokott a kivonulásról és egy fél év múlva már egy mese után kiengedett és minden ment normálisan! Remálem segítek. Szia

Szia! leírom a mi esetünket is hátha segít!!Nálunk is a férjem szoktatta rá, h nálunk aludjon!% éves volt a kislányom, mikor elváltunk onnantól kezdve minden este amig el nem aludt az ágy szélén ültem meséltem vagy tv-t néztünk de ha a tv-t választotta akkor megbeszélt idõpontban ki kellett kapcsolni. ez nagyon fárasztó volt mert néha 2 órát kellett ott ülnöm az összes mesébõl kifogytam és mindent kitalált hogy véletlen se aludjon el! aztán elaludt és az éjszaka közepén észrevette, h hol van és kivonult mellém ekkor MINDIG (ez nagyon fontos) visszavittem. Aztán k3-4 honap mulva leszokott a kivonulásról és egy fél év múlva már egy mese után kiengedett és minden ment normálisan! Remálem segítek. Szia
Szerintem sok helyen a szülõkkel alszik a gyerek, csak sokan nem merik bevallani. Szerintem ne erõltesd. Próbáld meg az elõttem szólók ötleteit, ha nem mûködik, akkor venni kell egy nagyobb ágyat, amin kényelmesen elfértek és ha megunja majd úgy is elmegy magától. Vagy még egy megoldás, hogy ha nem is külön szoba, de neki külön ágy és veletek egy szobában. Legalább egy darabig. De ha vmi trauma érte nemrégiben akkor semmiképp se most kell ezt idõzíteni. Ha pedig minden rendben mostanában, akkor pedig azzal kell nagyon vigyázni, hogy nehogy most okozz neki traumát ezzel a hirtelen különköltöztetéssel. Hiszen nem érti, hogy mit is akarsz tõle, hiszen eddig ott aludhatott veletek. Csak óvatosan, lassan, türelmesen és sok-sok szeretettel. A házastársi életet pedig meg lehet oldani másképp is. Hallottam ilyet már híres sztártól is tv-ben. Tehát nem csak én gondolom így.
Az a kérdés miért alszik még mindig veletek? Ha csak azért mert eddig is így szokta akkor meg kell vele beszélni hogy õ már nagyfiú (nagylány) és ebben a korban már egyedül alszanak a gyerekek. Próbáljátok rábeszélni hogy egy napig egyedül, egy napig veletek aludjon. Amikor egyedül alszik legfeljebb este (reggel is) megengeditek hogy bebújjon az ágyatokba. Fokozatosan kell hozzászoktatni! Ha ez túlzott ragaszkodás akkor ki kell deríteni az okát és azt megszüntetni. Talán így érzi magát teljes biztonságban!? Ha ez az ok akkor engedjétek hogy egy ideig még maradjon. Ha több idõt szeretne veletek tölteni napközben és ez nem megoldható akkor is kell neki engedni, hogy valamennyi idõt ágyban tölthessen veletek. Ez tulajdonképpen egy intim együttlét érzékenyen fogja érinteni a változás, erre mindenképpen gondoljatok!
Ki fogja nõni. A lányom is velünk aludt, már kinõtte, most a fiam alszik velünk. Persze én ezt egyáltalán nem bánom.
Sehogy, az enyém 9 évesen önként elment, mi szerettük, hogy velünk aludt.
??? Nem kifejezetten egészséges, már csak az önállósodása és a nemi életetek szempontjából sem... Kapjon egy gyönyörû szobát, amit együtt rendeztek be, válassza ki a színeket, legyen rá kellõen felkészítve, hogy itt csak õ fog lakni ezután, és számoljátok visszafelé a napokat, amikor végre beköltözhet. Legyen neki ez egy nagy élmény, és akkor - hidd el- örömmel otthagy majd benneteket!
Miutan gyerekekkel foglalkozom ugy erzem eppen eleg tapasztalatot gyujtottem ahoz, hogy megkerdezzem: Kedves szulok miert szoktatjak csemeteiket a hitvesi agyba? Mert bizony egyszer, ketszer ott alvas es mint az allergia egeszen 6-7 eves koraig ott fogja enni az alom minden ejszaka. Altalaban 3 eves kor korul probalkoznak be a gyerekek a szuloi agyban alvassal - hacsak a szulo picibaba kora ota meg nem szokatta csemetejet a papa-mama kozott jo aludni ejszakai rutinjara. En azt tapasztaltam, hogy se tuzzel, se vassal se ajandekkal nem lehet kiutalni egy gyereket a kozos agybol. A szentbeszedet is meghallgatja de ugysem fog atmenni az a resze a dolognak, hogy van szep sajat szobad...Mert erdekes az uj szoba, jatszani is jo....DE a biztonsagos meleg az ott van Apu es Anyu kozott amig eleg idosek ahoz, hogy elszegyeljek magukat es onalloan sajat kuckoba menjenek. Javaslom a kovetkezot: 3 honapos kortol amikor mar abbahagyjuk az intenziv szoptatast ejjel, pateroljuk ki szemunkfenyet a sajat budoarunkbol, kulonben nem lesz maganeletunk az elkovetkezendo par evben. Sok szerencset es kitartast!
Sajnos a volt férjem is rászoktatta a lányunkat a velünk alvásra!Mikor elváltunk anyukám rátetézett azzal, hogy dudorászott neki!Így amikor felébredt keltette anyum, hogy énekeljen! Aztán mikor a jelenlegi férjem bekerült a családba minden megváltozott. Elég szigorú ember, de az õ határozottsága annyira hatott a 4 éves kislányra, hogy amikor kapott tõlünk egy emeleteságyat már nem kellett neki semmi csak hogy ott aludhasson. Persze mikor már nem volt újdonság bepróbálkozott, de a határozott NEM elég volt a számára!! Azóta önállóbban cselekszik és ezt nem bánom!!
Még a családit se lenne köteles, ha nincs róla valami hivatalos papirod.
A gyerek nem egy tárgy, amit ide-oda rakosgatnak. Kiskorút nem is szabad csak úgy másnak "átadni" nevelésre.
Nem köteles fizetni. Még a családit sem lett volna kötelessége odaadni. Azt hogy te befogadtál egy kiskorút minden hivatalos engedélyek nélkül, nem hiszem hogy jogod lenne követelõzni.
Hú! Hát ez így elég meredek. Ha hivatalos formája nem volt a dolognak, akkor örüljél, hogy a családit odaadta.18 év felett meg már felnõttnek számít és semmit nem köteles adnia. Fõleg papírok nélküli megegyezés után. Vagy máshogy történtek a dolgok? Mégis mi volt? Vagy mi ez az egész? Nem dobálódzunk egy emberrel csak úgy! Mikortól van nálad?
Elõzõ vagyok. Most látom, tavaly óta.
A kérdező hozzászólása: Azzal indokolta mikor elküldte, hogy így tudja megvédeni a mostohaapjától, pedig õ az aki alkoholista. Sajnos én is egyedül nevelem a 3 gyerekemet és nagyon sajnálom, hogy nem tudom neki megadni amire szüksége lenne. A lelki dolgokról meg már ne is beszéljünk.
A kérdező hozzászólása: Gimnáziumba jár még 1 éve van a családit pedig most intézzük saját jogon, mert az otthoni címrõl is ki kellett jelentkeznie.
Elõször is szép dolog , hogy magadhoz vetted. Egy kicsit furcsállom , hogy ki kellett onnan jelentkeznie. Ezt nem értem , ennyire meg akart szabadulnia a gyerekétõl!? Biztos megérti , hogy nem tudsz neki mindent megadni , hisz mint írtad , hogy egyedül neveled a gyerekeidet is. Legalább nálad biztos helyen van.

Én 35-évesen szültem a harmadik gyereket császár metsszésel és akkor volt rá öt percem hogy döntsek, de sajnos rosszul döntöttem mert meg csinálták a sterilizációt, a jelenlegi párom nagyon szeretne egy babát mit tehetek hogy teherbe esek?

Most 45-éves vagyok vállalhatok babát?

Legjobb válasz: Van már 3 gyermeked és 45 évesen már finoman szólva sem ajánlott gyermeket vállalni (egyrészt a kockácatok/komplikációk miatt, másrészt pedig 65 éves leszel, mire az a gyerek felnõ...). Még ha lehetne is, szerinted ez felelõsségteljes dolog lenne csak azért, mert a mostani párod gyereket szeretne? Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam...

Van már 3 gyermeked és 45 évesen már finoman szólva sem ajánlott gyermeket vállalni (egyrészt a kockácatok/komplikációk miatt, másrészt pedig 65 éves leszel, mire az a gyerek felnõ...). Még ha lehetne is, szerinted ez felelõsségteljes dolog lenne csak azért, mert a mostani párod gyereket szeretne? Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam...
Mit csináltak? Petevezeték-elkötés? Lombikkal lehet még baba, de fizetõs ebben az esetben.
Úgy tudom én is, hogy ilyenkor a lombik program jöhet szóba, de ilyen esetben nincs rá támogatás.


Ez nem skarlát. Nekem 14 évesen volt. Magas láz is jár a skarláttal.
A kérdező hozzászólása: És viszketett vagy valami?

Van még más anyuka is rajtam kívül, akinek 2 éves a gyermeke, és úgy gondolja (dackorszak ide vagy oda), hogy születése óta most a legjobb a gyerekkel?

Miért gondolod így ? :)

Legjobb válasz: Èn. Nekem két lányom van az egyik 1,5 a másik 3 múlt. Mindegyik nagyon hisztis és dackorszakos, de én ezt sokkal jobban szeretem mint a kisbaba korszakot. Mindegyik lányom nyugodt baba volt, minden fele lehetett velük menni, nem voltak hasfájásosok, átaludták azéjszakát... Még is nekem annyira nehéz volt, hogy nem tudtam velük kommunikálni renedesen. Már a 1,5 évesnek is mondom, hogy menj és keresd meg a zoknidat(amit elötte 1 perccel vett le), már hozza is . A naggyal rengeteg dolgot csinálunk.

Èn. Nekem két lányom van az egyik 1, 5 a másik 3 múlt. Mindegyik nagyon hisztis és dackorszakos, de én ezt sokkal jobban szeretem mint a kisbaba korszakot. Mindegyik lányom nyugodt baba volt, minden fele lehetett velük menni, nem voltak hasfájásosok, átaludták azéjszakát... Még is nekem annyira nehéz volt, hogy nem tudtam velük kommunikálni renedesen. Már a 1, 5 évesnek is mondom, hogy menj és keresd meg a zoknidat(amit elötte 1 perccel vett le), már hozza is . A naggyal rengeteg dolgot csinálunk.
Bár a fiam már 3 éves, nálunk most kezdõdött õsszel a dackorszak, elõtte nem volt ilyen mértékben jelen, de én is azt gondolom, hogy valamikor olyan 2 éves kora körül éreztük azt egyébként egyaránt a férjemmel, hogy könnyebb sokkal, mint elõtte. És most is, hiába a dackorszak. Tud beszélni, tud játszani, lefoglalja magát is egyedül, elvan, közösen is jól elvagyunk, sok minden érdekli, jókat nevetünk, játszunk együtt. Bármi baja van, fáj valamije, elmondja, sokkal könnyebb ezáltal minden. Sokkal több dolgot megért, hogy mit miért kell tenni. Kezdi érteni az okokat. Amiket annyira még nem ért, azokat is azért elfogadja.
Leánykám 2 éves lesz februárban, de nekem mindig az az érzésem van, hogy most a legjobb.
ÉN! Az elsõ év a gyerekemmel nem volt túl hepi! Nem volt igazából semmi gond, nem volt hasfájós, beteges, nem volt válogatós, mégis....nem nagyon szerettem azt az idõszakot. Tudom, egyik nincs a másik nélkül, de ez most 1000-szer jobb. Van élet itthon, zenebona, ordítás. Akkor meg csak feküdt, vagy ült a pihiszékében, forgolódott a földön, és kb ennyi.
Nem, én nem úgy érzem, 1, 5 és 2, 5 éves kora között jobb volt kicsit de most borzalom, ezenkívül kisebb korában jobban eljátszottam vele, bár nagyon okos, már több mint egy féléve szobatiszta, és nagyon szépen összetett mondatokban beszél, de mégis nagyon nehéz vele elég makacs, önfejû teremtés.
5 eves a kislanyom. Es valoban az volt a legjobb, amikor keteves volt. Szerettem, hogy meg kicsi, de nem dacos. Szerettem, amikor lehetett vele beszelgetni, fonni a hajacskajat, kozosen elmenni neki ruhacskakat vasarolgatni, lehetett vele beszelgetni. Akkor igazan lanyos anyukakent erezhettem magam. Ez tartott 3 eves koraig. Most is lehet vele ezeket csinalni, csak figyelni kell, hogy a jo pillanatait fogjam ki:)
Lányom hamarosan 2, 5 éves lesz, és én is pont úgy vagyok vele, hogy minden korszak szép és jó volt, na de ez, hát ez valami csoda! :D Be sem áll a szája, mindig csak mondja, mondja, mondja, haláli amiket mond. :D Le tudja magát kötni, szerepjátékozik, én meg közben csak ámulok és bámulok, hogy milyen ügyes, meg, hogy vajon ezt szituációt honnan is vette?!
igazán bekaphatja aki lepontoz a véleményem miatt, kölcsönadoma gyereket majd után a lehet ítélkezni
nekem mindjárt 2 éves fiam van és most az utóbbi 2 hónap egy katasztrófa. semmi nem jó, egy percig nics el egyedül. Mindent dobál. A szája viszont neki is be nem áll , nagyon szépen beszél, ez viszont tetszik.

Mi a véleményetek arról a szülőről, aki a 7 éves gyereke szekrényébe egy talárt akaszt és attól kezdve a gyereknek csak az lehet a célja, hogy bíró legyen belőle? Az érettségikor még mindig ott lógott. (Nem saját tapasztalat, szerencsére. )

Legjobb válasz: Nekem volt egy osztálytársam akit ügyvédnek akartak a szülei, az összes jogi kart be x-te. Kitünö volt ha akarta volna felvették volna. De nem akarta, ö mindenáron mást akart tanulni, a végén riporter lett.

Nekem volt egy osztálytársam akit ügyvédnek akartak a szülei, az összes jogi kart be x-te. Kitünö volt ha akarta volna felvették volna. De nem akarta, ö mindenáron mást akart tanulni, a végén riporter lett.
Szegény gyerek, teljes lelki terror alatt tartják a szülei.Könyörgöm a XXI.században élünk.Kíváncsi lennék arra, hogy mi a szülõk foglalkozása és hogy õket is így terrorizálták a szüleik.Ez nem normális viselkedés.Szegény gyerek egyáltalán játszhatott, mert ugye egy leendõ bírónak viselkednie kell! (A gyerek meg éveken keresztül a kisszekrényében tartott egy kötelet, hogy amikor felveheti a talárt, mert bíró lett, felakaszthatja a szüleit?)
persze ezt azért írtam ; mert így még viccesen , de értelme is lenne a dolognak :D
szia! Ha sztetoszkópot rakok majd a szekrénybe , akkor meg biztos, hogy orvos lesz belõle? :) ) Hát ez nem így müködik ám... Inkább fordítva kellene. Tényleg lehet az , hogy valaki már tudja az érettségi környékén , hogy én igen "doktor, jogi doktor, kertész"...akármi szeretnék lenni. Akkor jöhetnek inkább ezek a "megnyilvánulások". Szerintem az lenne pont a nyerõbb , ha egyszer elém állna a gyerek: Anyu , én bíró szeretnék lenni; jelentkeztem az egyetemre ! és ha felvszik, bizony mondom ; vennék neki egy olyan fa kalapácsot meg egy talárt , amit beakasztok a szekrényébe , már csak "motívációként" is:)
Talárja nemcsak a bírónak, de az ügyésznek és az ügyvédnek is van (nekem is, sajnos, elõírás, nem szeretem nagyon). Ezek a pályák hogy tetszenek? :-)
Ki akarna már bírót a gyerekébõl? Ilyen szülõ nincs. Még ügyvédet, megérteném.
Szerintem is ez a szülõk megvalósulatlan álma miatt van. Nagyon nagy károkat tehetnek egy gyermekben, ha semmi mást nem tudnak elfogadni, csak amit õk akarnak...hol a szabad akarat? Jó iránt mutatni, de a kényszerítés megint más.
Lehet, hogy bíró lesz belõle.Viszont ha kirepül a családi fészekbõl, sõt késõbb is, lehet, hogy anyagi gondjai nem lesznek, de abszolút döntésképtelen lesz, nem lesz saját akarata..többet árt ezzel a szülõ , mint használ.
A gyerekkel akarják azt megvalósítani, amire õk nem voltak képesek. Szörnyû, és elítélem. Jó, én is szeretném, ha a gyerekem tanulna, fõiskolát, egyetemet végezne el, de nem határolom be, hogy merre induljon. Majd õ eldönti. És persze jó példával járok elöl, nem csak dumálok, hogy tanuljál gyerekem.
Ha okos lennék bíró lennék de buta vok.Remélem azt teszi a mihez kedve lessz a szülõk el basszhatják az ember életét.
Undorító!
Szerintem ez zsarolás.
Az a szülõ egy kötöznivaló marha, már bocs'.
Hát többesélyes a dolog: 1, a szülõk nagy és beteljesületlen álmát magáévá teszi és bíró lesz. 2, a szülõk nagy és beteljesületlen álmát lesz.ja és az lesz, amit õ szeretne 3, be akarja teljesíteni a szülõk nagy és beteljesületlen álmát, de õ nem arra való (lehetne belõle pl. orvos, kozmetikus esetleg szuperjó autószerelõ), de ez meg a szülõk végett nem lehet. Végül teljesítménykényszeres és flusztrált lesz és elmegy betanított munkásnak egy nagy multihoz. Viccet félretéve: nem szabad a szülõknek ennyire egyirányba terelni a gyereket. Vezetgetni, irányítani, gyeplõt fogni, kell. Segíteni, támogatni, kell. Több lehetõséget, irányt megmutatni kell. De ez így, ahogy leírtad?! Nagyon nem tartom helyesnek. Sõt: személyiségromboló.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, nekem is eléggé fennakadtak a szemeim, mikor ezt hallottam. A barátnõm mesélte, hogy a szobatársa járt így (jogot tanulnak...) és még a kollégiumba is vinnie kell a talárt, ami most már 15 éve megvan neki. Döbbenet...
Szerintem a barátod nem örülne neki, ha te tartanád el...
Elvileg beleszólhat a szülõ 18 éves kor alatt. Én se tanulhattam azt, amit szerettem volna a bigott vallásos apámnak köszönhetõen, aki ragaszkodott hozzá, hogy katolikus gimnáziumban tanuljak képzõmûvészeti iskola helyett, ezért most ott tartok 20 évesen, hogy nem tudom, mit akarok kezdeni magammal.
Rossz? Tartsa el magát a kis majom, aztán odamegy ahova szeretne. Nyilván, ha leülnek megbeszélni, és épkézláb érvei vannak, van rá esély, hogy maradjon. Mivel viszont ilyenek gondolom nincsenek (maximum: ott vannak a barátai... kontra pl.: az utazási ktg. megtakarítódik), azt csinálja, amit mondanak neki. Feltételezem Karcagról is a legmagasabb szinteken továbblehet tanulni.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam, kultúrált választ kapok rá, nem majmozást... Hivatalos jogi választ, de úgy látom, a majmozásra telik...Így nem is tudom, mi értelme ennek az oldalnak, ha nem a kérdésre kapok választ...
Ezt te sem gondolhatod komolyan:) Amíg a szülei tartják el, addig az õ joguk eldönteni, hogy hol finanszírozzák a gyermek taníttatását.
A kérdező hozzászólása: De odaírtam, hogy tudnék segíteni rajta :] Úgy látom azt is oda kell, hogy azt jelenti, hogy el tudnám tartani.
Milyen jogi válaszokra vársz? Ne légy már ennyire tudatlan! Egyébként válaszoltam: ha eltudja magát tartani a majom, akkor oda megy, ahova akar, ezt a törvény biztosítja számára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!