Találatok a következő kifejezésre: A gyerekem öt éves és (26 db)

Szerintetek jar a csaladi potlek, ha kulfoldre koltozol a gyerekeddel (8 eves) es ott jar iskolaba?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem nem. De az egy dolog,hogy jár e vagy sem,aki akarja az járatja a családit itt is ott is. A húgomék szeptemberbe költöztek ki Németbe,õk itt mindent lemondtak és csak ott igényelték... üdv

Szia. Szerintem nem. De az egy dolog, hogy jár e vagy sem, aki akarja az járatja a családit itt is ott is. A húgomék szeptemberbe költöztek ki Németbe, õk itt mindent lemondtak és csak ott igényelték... üdv
Ne haragudj, De szerinted megillet téged a Magyar Államtól bármiféle támogatás, ha nem is itt élsz?
Innen nem jár. Az ottani ellátásokat lehet igényelni, attól függõen, hogy melyikre vagy jogosult.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat!

A barátnöm 34 éves és nem akar gyereket szülni. Soha. Szeretem öt. Vélemények?

Rengeteg érvet felhozott miért nem akarja, amit tiszteletben is tartok. Vélemények, ha egy 34 éves érett nö nem óhajt szülni?

Legjobb válasz: Ha egy véleményen vagytok, akkor mindegy, hogy akar-e babát vagy sem. Ha viszont te szeretnél, akkor késõbb lehet rájössz nem jó neked gyerek nélkül. Én megértem, ha valaki nem akar szülni, viszont most már hogy van egy babám, tudom, hogy milyen szép élményekrõl marad le. De nem ítélem el, szíve joga, ha nem szül.

Ha egy véleményen vagytok, akkor mindegy, hogy akar-e babát vagy sem. Ha viszont te szeretnél, akkor késõbb lehet rájössz nem jó neked gyerek nélkül. Én megértem, ha valaki nem akar szülni, viszont most már hogy van egy babám, tudom, hogy milyen szép élményekrõl marad le. De nem ítélem el, szíve joga, ha nem szül.
Amíg nem okoz konfliktust addig nincs baj. Most még te sem szeretnél és õ sem...lehet, hogy valamelyikõtök változni fog és akkor ráértek gondolkodni, hogyan tovább. Az anyaság utáni vágy jöhet ám villámcsapás szerûen is. Ha majd elkezd zavarni, hogy nincs gyereked és a párod még mindig nem akar akkor szerintem meg tudjátok beszélni a hogyantovábbot. Addig meg élvezzétek egymás társaságát és a gyerekmentes nyugalmat. Bár nekem 2 van és imádom õket, simán el tudom képzelni, hogy más másban látja az élete kiteljesedését. Az meg, hogy nem "szóród szét" a magvaidat egyáltalán nem férfiatlan, vagyis max annyira férfiatlan mint amennyire nem "nõies" az, hogy valaki nem szeretne gyereket.
Itt a kérdés az, hogy Te szeretnél-e gyereket. Ha egy nõ nem akar szülni, az szíve-joga. Ha viszont Te szeretnél gyereket, akkor ideje más pár után nézni.
Ahogy érzi, nincs ezzel gond. Két olyan nõt is ismerek, aki inkább ne szült volna: ütik-verik a gyereket.
Ha már itt tartunk én is 32éves vagyok 2gyönyörû gyermekem van, de még vállalnék. Képzeld derékig érõ sötétbarna hajam van, a bõröm selymes, és 172cm-hez 58kg. Tornázom minden nap, csinosan öltözködöm, de nem fogom magam meggyilkolni, ha elõjön a narancsbõr, felszedek 5kilót, és 30-40év múlva úgy fogok kinézni mint egy normális idõs hölgy, nem úgy mint egy játékbaba! Boldog leszek a gyerekeimmel, és az unokáimmal!
Nincs narancsbõre, mint egy 2 évesnek :) Megnyugtatlak sok 2 évesnek van :D Az enyémnek is volt a popóján, de persze ahogy kinõtte a babahájat elmúlt. Ja és 32 vagyok ugyan, tehát 2 évvel fiatalabb a barátnõdnél, de képzeld az én bõröm is selymes :) Ezért nem kell megdolgozni ez egy adottság. A hajnak semmi köze a terhességhez vagyis valamennyi van, de szerinted minden kismama rövid hajú? Nekem pl sokkal dúsabb és fényesebb lett a terhesség alatt (nem beszélve a körmeimrõl amik erõsebbek) Te tegyél már fel képet a barátnõdrõl szeretnék egy kicsit irigykedni, nem baj, ha kitakarod a fejét :) de érdekel a tökéletes teste-haja-bõre :D
Na, kötve hiszem, hogy ennyire tökéletes. Hiába mondod, azért nem lehet olyan, mint egy 17 éves. És persze te tudod, milyenek a Hollywoodi sztárok. Ja és baj lehet a fejében, ha azért nem akar gyereket, mert akkor nem utálják az alakja miatt, bocs de ezen nevettem. Egyébként ha tökéletes, okos és gazdag, nem talált olyat, aki tud helyesen írni?
Tudod eddig védtelek és úgy voltam vele, hogy miért kellene minden nõnek gyerek lehet nélküle is szépen élni, de basszus téged lassan nem az érdekel, hogy mi a véleményünk arról, hogy a barátnõd nem akar gyereket, hanem elkezdtél mindenkit osztani aki vállalt. Kikérem magamnak nem vagyok igénytelen, csinos ruhákban járok és a lányaim szebbé tettek. Nem halunk éhen, mint ahogy a szüleim sem haltak éhen csak mert megszültek minket. Szóval most már úgy látom nemhogy tiszteletben tartandó, hogy nem vállaltok gyereket, hanem komolyan könyörgök, hogy ne is vállaljatok. Nem való nektek, komolyan. ha meg olyan jól kerestek, akkor tessék gondoskodni a nyugdíjas évekrõl elõre és akkor nem kell attól félni, hogy mi lesz ha valamelyikõtök meghal.
Olyan zagyvaságokat írsz, hogy tiszta KAMU szaga van! Azt mondod dolgozik! Vagy mégsem? Ha 34évesen olyan jó munkája van hogy félre tudott tenni annyit ami elég lesz a gondtalan nyugdíjas évekre, akkor mirõl beszélünk??? Ilyen jó munka mellett mitõl fél? Nem értem, abbahagyta a melót mert megvan a pénz a nyugdíjas évekre?! Ha meg dolgozik meg te is akkor mi a probléma??? Hogy évente nem 12x hanem 11x tud menni nyaralni?!
A kérdező hozzászólása: nem az. van pénze. csak ezt félretette. ha öregkorára nem lenne semmije esetleg. szoval ülhetne évekig otthon, de ha elfogyna és öregkorára nem lenne semmi, akkor bajban lenne.
Lehet téged nem akar apának. Én is rengeteget dolgoztam, kocsi, lakás, külsõségek. Az exemnek nem akartam, de a páromnál teljesen behülyültem, hogy akarok egy picit, aki rá hasonlít.Életem legjobb döntése volt. Egyébként ellentmondásos, amit írsz az anyagiak miatt. Õ aggódik érte, miközben évekig ülhetne otthon stb.
Még annyi jutott eszembe, hogy a felelõs gyerekvállalás nem elsõsorban ott kezdõdik, hogy van annyi pénzem, hogy akár a lakását is meg tudom venni a gyereknek az egyetem mellett. Persze nem elhanyagolható a pénz, de néhány év nélkülözés még belefér. na a felelõs gyerekvállalás az ott kezdõdik, hogy az ember megtanul lemondani dolgokról (nem anyagi, hanem pl alvás, az utolsó és egyben legfinomabb falatról ). Nálatok ilyenrõl egyelõre még szó sincs és legyen bármennyi pénzetek talán nem is lesz. Így nagyon-nagyon nem baj, hogy nem lesz gyereketek.
A kérdezõ barátnõje meg örülni fog, mert utálják a mamik, a papik meg szívrohamot kapnak. Szánalmas, az ilyen nõk esnek kétségebe, mert elkezdenek öregedni és mivel eddig a külsejük volt a legfontosabb, azt vesztik el. Fodrász vagyok, találkoztam párral, már az a rosszindulatú természetük elcsúnyítja, meg a kétségbeesésük.Hidd el, 40 évesen nem fogja tudni felvenni a versenyt a 20 évesekkel.
A kérdező hozzászólása: 20 évest akartam irni, nem 2 évest. nem adok képet. nehogy felismerje valaki. nem biztos benne, hogy lesz mindig munkája. fél. és ezért tesz félre öreg napjaira. nem óhajt kialvatlanul lenni, nem mond le a finom falatokról sem, és pláne nem nélkülöz, nemhogy pár évig, de egy napig sem. fázós szereti a jó dolgokat, nem mond le semmiröl senki kedvéért. és ö nem rosszindulatú. tisztában van vele, hogy hány éves, és büszke magára. az a célja, hogy 40 évesen meg egy 40 éves bombázó legyen. nem vetélkedik buta 20 évesekkel, ugyse vehetik fel vele a versenyt. egy huszéves lány nem vetélytárs, ö még nem olyan jö nö, mint egy harmincas, vagy egy igazi nö, 40-es. ez a huszéves duma csak demagógia. helyesen irok.
Na de akkor mi a kérdésed? De õszintén? Megkérdezted, hogy mit gondolunk róla, sokan mondták, hogy normális, nem muszáj a gyerek. Sokan meg azt, hogy a gyerek szebbé tette az életüket. Erre te leosztottál mindenkit aki gyereket vállal, hogy felelõtlen zsírzó igénytelen disznó, majd elkezdted ajnározni a barátnõdet. Akkor most mit is akartál? Mert a véleményünkre nem voltál kíváncsi az tuti fix. csak az asszonyt akartad egy kicsit fényezni...vagy nincs is barátnõd? Csak elképzelted???
Rossz a helyesírásod, értelmetlenül írsz, és ellentmondásosan.
"nekem nem kell egy dagadt, vagy lottyos börü csúfság, akinek narancsos a böre, csak azért, mert igénytlen tornázni. bezzeg sza-.rosgatyát meg pelenkát tud mosni, de edzeni lusta. meg a rövidhaju nök is ocsmányak. mindig levágatják, ha szülnek, mert igénytlenek kezelni, mondván erre nincs idö. bezzeg a sorozatokra van. nem kell elitélni, önzönek tituálni valakit, csak mert igényes, " Na ez meg egyenesen vérlázító...nem lehet, hogy valójában egy olyan feleséged van aki elhagyta magát a szülés után és te meg egy gyerektelen Barbie-ra vágysz? Mert rengeteg példát tudnék hozni olyan nõkrõl akik szépek maradtak. (egyébként neked nincs helyesírás javító programod a gépen? csak mert pl ebben a bemásolt bejegyzésben is min.8 olyan helyesírási hiba van amit nem lehet a félregépeléssel magyarázni)
Hát komolyan kezd kamu szaga lenni ennek a kérdésnek. Ha meg nem akkor egy tinédzser szórakozik itt jókat. Egy 34 évtõl öregebb pasi nem igy beszél az tuti. Már szinte vicc amiket itt irkálsz ne is haragudj. Ha meg igy van, hát tudod vannak azok a tökéletes sztárok, akik gazdagok gyönyörûek, gyerektelenek és boldogtalanok... A másik, a bomba nõt megnézi a pasi a jó nõt meg elveszi. A négyszer szült (3 gyerekes anyuka), aki 53 kg, hosszú szõke hajú és még mindig megfordulnak utána a pasik, annak ellenére hogy van egy kis narancsbõr a formás seggén (pedig próbál ellene tenni).
Még valami... nem tudom, Te melyik bolygóról érkeztél..de mam már nem kell szaros pelenkát mosni, annak aki nem akar. Másik:Nem mosok szaros gatyát sem mert az én párom elég nagy fiú már, ahoz , hogy rendbe tegye az alfelét...úgy látom veled ellentétben..akinek biztos több efféle tapasztalata van... Nem utólsó sorban és ezt minden sértés nélkül: Téged nem anya szült??? A saját édesanyádat is úgy jellemeznéd, mint itt a szülõ nõket, igénytelen, koszos, zsirosseggû, disznónak ??? Komolyan, nem érzed vagy nem fogod fel, hogy miket írsz??? Oké a te csajod nem szül..már tudjuk, hogy ennél jobbat nem is tehetne a megnemszületett gyerekéért, mint, h nem szüli meg!!!! De az anyákat olyan módon jellemezni, ahogy te teszed...gusztustalan!!! Talán gondolj a sajátodra és a nagymamádra ...sorolhatnám..mind anyák!!!
Kedves 44-es, ez nagyon aranyos volt amit a végére írtál, tetszett :)
A kérdező hozzászólása: utolsó elötti., dolgozik, igen. vett magának jo kérót, jó kocsit, van pénze is meg mindene megvan már. nem az én pénzemböl él. neki van böven. akár éveket is otthon ülhetne :)
Miért kéne levágatni a haját, nekem is hosszú. Van kocsim, fürdök stb. Gyerek mellett is lehet szépen öregedni és gyerek nélkül is csúnyán.Rengeteg csinos kismama van. De a hozzáállásotok, hát ne is legyen gyereketek. Öregedjetek szépen, sajnállak titeket, mert nem tudjátok mit hagytok ki. Remélem nem kell majd a barátnõd löttyedtségét nézned, majd simogathatod a ráncait.
Elfogadom, bár nem értek vele egyet! Ha szereted elfogadod. Te szeretnél gyereket? Ha igen inkább keress más partnert hozzá!
A kérdező hozzászólása: elsö válaszadó nem a témához szólt hozzá. itt nem arról van szó, hogy ha a barátnöm szülne, akkor ütné-verné a gyerekét, és nem is azért nem akar, mert erre készül. haszontalan a válaszod. második, elfogad, de nem értesz vele egyet. szerintem a barátnöm se sokmindennel, ami te teszel... ez nem egyetértés vkérdése, hanem kedv kérdése, hogy valaki akar-e gyereket, vagy sem, nem vagyunk egyformák. a további 2 válaszadó értelmes. köszi nektek.
Mármint úgy barátnõd, hogy a partnered? vagy pedig a jóbarátod. Mert nem mindegy. Az elsõnél ha te sem szeretnél gyereket akkor minden rendben, ha nem akkor gondok lehetnek, a másodiknál pedig el kell fogadni, hogy nem minden nõ vágyik gyerekre. Van aki úgy érzi, hogy nélküle is teljes az élete.
A kérdező hozzászólása: a csajom. igen. nem tudom én szeretnék-e. minden pasinak kötelezö gyerek??? nem tudom hogy álljak ehhez a dologhoz. mert lehet férfiatlan, ha nincs elszórva a magunk.
A kérdező hozzászólása: igen, nehéz világot élünk. a barátnöm ezért sem mer, meg mert fáj. meg minden megváltozik a testben. nem kockáztat. nem hiszem, hogy benne valaha is feléled ez a vágy. lassan ki is fut a korbol, és nem érdekli.
A kérdező hozzászólása: jennifer aniston gazdag. a barátnöm meg fél , hogy nem lesz elég pénz erre a dologra, söt, még a saját jövöjétöl egyedül is fél. nem meri ezt vállalni, sose fogja, max, ha milliomos lenne, de talán még akkor sem. ismerem öt. látott már sok babát, vigyázott is, aranyosnak találta, és szépnek talál egy családot, de mint mondta inkább legyen rossz család nélkül, mint esetleg rossz anyagi helyzet, vagy beteg baba. ha 100 százalék, hogy egy nö nem akar, akkor ez a barátnöm :) .
Hát maximum ha te mindenképp szeretnél késõbb, akkor új partner után nézel. Õ így döntött, de ha te szeretnél azt is meg lehet érteni. Egyébként 34 évesen a testét félteni? Most már csak öregszik, és 60 évesen nem lesz tökéletes. Egyébként ha odafigyel, nem fog eltorzulni.
Nálam 39 évig tartott a soha:DDD most a szobájában alszik a "mégis" 10 hónapos:DD Egyébként érthetõek az érvei...ezek mind csak akkor változnak majd , ha mégis feltámad benne az anyaság utáni vágy, akkor ezek semmit nem fognak számítani:) Viszont itt vagy Te is és kérdés, hogy mit szeretnél... DE..úgy gondolom igenis lehet teljes életet élni , ha nem születik gyereke egy párnak.
Kedves Kérdezõ! Megkérdezhetem, hogy Ön hány éves?
8as vagyok. Nem milliomosként kell gyereket vállalni. Mi sem vagyunk azok, de szerencsére azért elég jól élünk így amikor megfogalmazódott bennem ez a kérdés nem is tétováztunk. Gondolom azért ti se napról napra éltek vagy ha mégis nehezebb helyzetben vagytok akkor gõzerõvel dolgoztok azon, hogy változtatni tudjatok rajta. Tehát nem ez a cél. Néhány év alatt tényleg nagy változásokat érhettek el. Mi sem örököltünk, vagy nyertünk vagy hasonló. Egyszerûen tanultunk, külföldre mentünk hogy ugyan annyi munkával kereshessünk annyit, hogy megtakarításunk legyen hogy itthon lakást kocsit vegyünk, mert magyarországon a fizetéssel arányosan olcsóbbak. Szóval még ha azt az áldozatot is hoztuk, hogy évekig különváltunk a rokonainktól és barátainktól mégis kénytelenek voltunk. (ennyit az anyagi helyzetrõl.) A test: 30 kgot híztam terhesség alatt és kõ kemény fogyókúrával lefogytam 4 hónappal szülés után. (kórházból kijõve 20 volt még rajtam). A csíkokat kozmetikai kezeléssel eltávolíttattam. Ezek 4e ft/ kezelés... Úgy nézek ki mint elõtte. (fogyókúrához annyit, hogy sajnos én sosem tudtam szoptatni...ha tudtam volna késõbb kezdtem volna el) És a szülésrõl: Én rettenetesen féltem. Azt hittem majd ordítás és õrült fájdalom lesz. Fájt, de nem késztetett kiabálásra. Nagyobb volt a félelmem és meglepõen egyszerûnek tûnt holott elhúzódó nehéz szülésem volt ami közben némi komplikáció is felmerült. Mégis annyit ilyesztgettek vele, hogy rosszabbra számítottam. A fájások se úgy jönnek mint a filmekben... Így utólag eléggé bánom, hogy ennyi tapasztalatot meghallgattam mert csak rémisztgettek feleslegesen. Pedig én egy hisztis nõ vagyok. Ha valóban elviselhetetlen fájdalmat éreztem volna én tényleg sikítottam volna. Egyszerûen az adrenalin mindent elnyomot...Persze az a legfontosabb, hogy ne haggyuk el magunkat és öszpontosítva tereljük el a figyelmünket. Több ilyen tapasztalatot kéne hallania a barátnõdnek ahelyett hogy a rémsztorikról értesülne. Nem volt rosszabb egy fogmûtétnél...ott is fél az ember, de beleül a székbe, mert valamit valamiért...
Nekem felfoghatatlan hogy egy nõben ne törjenek elõ az anyai érzések. Csakis az anyagiak miatt lemondani egy CSODÁ-ról NEM szabad! És még ott a lehetõség ha gyenge az anyagi helyzetetek hogy csak egyet vállaltok. Gondoljatok bele abba is, hogy egyszer megöregszetek és teljesen egyedül fogtok maradni, hidd el ismerek olyanokat, és nagyon [email protected] nekik! El sem tudod képzelni mennyi csodás pillanattól fosztanátok meg magatokat!! Nekem 3 gyermekem van és csak mindenkit biztatni tudok arra hogy vállaljon, mert a világ legcsodálatosabb dolga anyának lenni. Más mikor más gyerekét tartogatod, szép, aranyos..., de a tiéd...az a legszebb, legdrágább és sorolhatnám. Az hogy benned megfogalmazódott ez a kérdés, szerintem te szeretnél, és ha igy van, akkor bizony más partnert kell hozzá találnod. Az hogy fél a fájdalomtól, az sem kifogás, akkor már kihalt volna az emberiség. Én is féltem és négyszer szültem mégis (nem irtam el a számot). Én biztosan komolyan elbeszélgetnék vele.
Én meg hagynám...nekem is 2 gyerekem van és számomra is õk a világon a legcsodálatosabb dolgok. Szerintem is túl lehet élni a fájdalmat (na meg elfelejteni), a test meg nem mindenkinél változik hátrányára. Na de el kell fogadni, ha valaki ezekért vagy másért nem szeretne gyereket. Nem szeretem az olyan gyerekeseket akik hittérítõként szórják az igét, hogy milyen jó anyának lenni. Jó annak lenni ez tény, de el kell fogadni, ha valaki nem szeretne anya lenni. A kérdezõ, ha neki is jó így marad a kapcsolatban, ha meg nem és a párja nem változik úgy is elmegy. A gyerek utáni vágy szerintem felülírhatja a szerelmet így majd választ, de akkor ha eljön az ideje, ha õ úgy érzi. (szerintem)
A kérdező hozzászólása: idösebb vagyok a barbie-nál. és a szépség, külsöség nem feltétlenül múlandó, ha valaki igényes. vannak sármos 60-as férfiak, és igényes, elegáns idös hölgyek is, 70 felett is, lásd sophia loren. 70 felett. nekem nem kell egy dagadt, vagy lottyos börü csúfság, akinek narancsos a böre, csak azért, mert igénytlen tornázni. bezzeg sza-.rosgatyát meg pelenkát tud mosni, de edzeni lusta. meg a rövidhaju nök is ocsmányak. mindig levágatják, ha szülnek, mert igénytlenek kezelni, mondván erre nincs idö. bezzeg a sorozatokra van. nem kell elitélni, önzönek tituálni valakit, csak mert igényes, dolgos, és nem szaporodik. neki jobb dolga is van, amit mások irogyelnek töle. méltó módon fog megöregedni. nem szánalmasan, mint sokan.
jah és Sophia Loren is szült gyereket...
Nem értem ennek a kérdésnek mi értelme volt??? Sem te sem a "TÖKÉLETES" cicababád nem akartok gyereket! Akkor meg? De jobb is, mert ilyen, önimádó embereknek felesleges! Késõbb úgy is a gyerek inná meg a levét, mert a kedves anyja folyton a fejéhez vágná, hogy miatta hízott 1kilót, és lett két csík a seggén! Az apja meg miatta hagyta el mert levágatta a haját. Elég szánalmas, megtalálta a zsák a foltját!!! Az általad említett színésznõ sem így nézne ki ahogy a többi sem, ha nem lenne rá pénze. Némelyik már olyan idõsebb korára mintha folyton vigyorogna, a sok plasztikai mûtéttõl!
Dolgozik valamit a kedves, vagy teljes mértékben te tartod el??? Én már nem tudom mit mondjak, igények vannak! Ilyen hozzá állással az emberiség kihalna!
Szerintem elég komoly önértékelési problémád van neked és a barátnõdnek is. A világképetekrõl meg nem is beszélve. A világ nem az önimádó emberektõl megy elõre.

A gyerekem már öt éves és még mindig velünk alszik. Hogyan szoktassam a külön alvásra?

Legjobb válasz: Szia! leírom a mi esetünket is hátha segít!!Nálunk is a férjem szoktatta rá,h nálunk aludjon!% éves volt a kislányom, mikor elváltunk onnantól kezdve minden este amig el nem aludt az ágy szélén ültem meséltem vagy tv-t néztünk de ha a tv-t választotta akkor megbeszélt idõpontban ki kellett kapcsolni. ez nagyon fárasztó volt mert néha 2 órát kellett ott ülnöm az összes mesébõl kifogytam és mindent kitalált hogy véletlen se aludjon el! aztán elaludt és az éjszaka közepén észrevette,h hol van és kivonult mellém ekkor MINDIG (ez nagyon fontos) visszavittem. Aztán k3-4 honap mulva leszokott a kivonulásról és egy fél év múlva már egy mese után kiengedett és minden ment normálisan! Remálem segítek. Szia

Szia! leírom a mi esetünket is hátha segít!!Nálunk is a férjem szoktatta rá, h nálunk aludjon!% éves volt a kislányom, mikor elváltunk onnantól kezdve minden este amig el nem aludt az ágy szélén ültem meséltem vagy tv-t néztünk de ha a tv-t választotta akkor megbeszélt idõpontban ki kellett kapcsolni. ez nagyon fárasztó volt mert néha 2 órát kellett ott ülnöm az összes mesébõl kifogytam és mindent kitalált hogy véletlen se aludjon el! aztán elaludt és az éjszaka közepén észrevette, h hol van és kivonult mellém ekkor MINDIG (ez nagyon fontos) visszavittem. Aztán k3-4 honap mulva leszokott a kivonulásról és egy fél év múlva már egy mese után kiengedett és minden ment normálisan! Remálem segítek. Szia
Szerintem sok helyen a szülõkkel alszik a gyerek, csak sokan nem merik bevallani. Szerintem ne erõltesd. Próbáld meg az elõttem szólók ötleteit, ha nem mûködik, akkor venni kell egy nagyobb ágyat, amin kényelmesen elfértek és ha megunja majd úgy is elmegy magától. Vagy még egy megoldás, hogy ha nem is külön szoba, de neki külön ágy és veletek egy szobában. Legalább egy darabig. De ha vmi trauma érte nemrégiben akkor semmiképp se most kell ezt idõzíteni. Ha pedig minden rendben mostanában, akkor pedig azzal kell nagyon vigyázni, hogy nehogy most okozz neki traumát ezzel a hirtelen különköltöztetéssel. Hiszen nem érti, hogy mit is akarsz tõle, hiszen eddig ott aludhatott veletek. Csak óvatosan, lassan, türelmesen és sok-sok szeretettel. A házastársi életet pedig meg lehet oldani másképp is. Hallottam ilyet már híres sztártól is tv-ben. Tehát nem csak én gondolom így.
Az a kérdés miért alszik még mindig veletek? Ha csak azért mert eddig is így szokta akkor meg kell vele beszélni hogy õ már nagyfiú (nagylány) és ebben a korban már egyedül alszanak a gyerekek. Próbáljátok rábeszélni hogy egy napig egyedül, egy napig veletek aludjon. Amikor egyedül alszik legfeljebb este (reggel is) megengeditek hogy bebújjon az ágyatokba. Fokozatosan kell hozzászoktatni! Ha ez túlzott ragaszkodás akkor ki kell deríteni az okát és azt megszüntetni. Talán így érzi magát teljes biztonságban!? Ha ez az ok akkor engedjétek hogy egy ideig még maradjon. Ha több idõt szeretne veletek tölteni napközben és ez nem megoldható akkor is kell neki engedni, hogy valamennyi idõt ágyban tölthessen veletek. Ez tulajdonképpen egy intim együttlét érzékenyen fogja érinteni a változás, erre mindenképpen gondoljatok!
Ki fogja nõni. A lányom is velünk aludt, már kinõtte, most a fiam alszik velünk. Persze én ezt egyáltalán nem bánom.
Sehogy, az enyém 9 évesen önként elment, mi szerettük, hogy velünk aludt.
??? Nem kifejezetten egészséges, már csak az önállósodása és a nemi életetek szempontjából sem... Kapjon egy gyönyörû szobát, amit együtt rendeztek be, válassza ki a színeket, legyen rá kellõen felkészítve, hogy itt csak õ fog lakni ezután, és számoljátok visszafelé a napokat, amikor végre beköltözhet. Legyen neki ez egy nagy élmény, és akkor - hidd el- örömmel otthagy majd benneteket!
Miutan gyerekekkel foglalkozom ugy erzem eppen eleg tapasztalatot gyujtottem ahoz, hogy megkerdezzem: Kedves szulok miert szoktatjak csemeteiket a hitvesi agyba? Mert bizony egyszer, ketszer ott alvas es mint az allergia egeszen 6-7 eves koraig ott fogja enni az alom minden ejszaka. Altalaban 3 eves kor korul probalkoznak be a gyerekek a szuloi agyban alvassal - hacsak a szulo picibaba kora ota meg nem szokatta csemetejet a papa-mama kozott jo aludni ejszakai rutinjara. En azt tapasztaltam, hogy se tuzzel, se vassal se ajandekkal nem lehet kiutalni egy gyereket a kozos agybol. A szentbeszedet is meghallgatja de ugysem fog atmenni az a resze a dolognak, hogy van szep sajat szobad...Mert erdekes az uj szoba, jatszani is jo....DE a biztonsagos meleg az ott van Apu es Anyu kozott amig eleg idosek ahoz, hogy elszegyeljek magukat es onalloan sajat kuckoba menjenek. Javaslom a kovetkezot: 3 honapos kortol amikor mar abbahagyjuk az intenziv szoptatast ejjel, pateroljuk ki szemunkfenyet a sajat budoarunkbol, kulonben nem lesz maganeletunk az elkovetkezendo par evben. Sok szerencset es kitartast!
Sajnos a volt férjem is rászoktatta a lányunkat a velünk alvásra!Mikor elváltunk anyukám rátetézett azzal, hogy dudorászott neki!Így amikor felébredt keltette anyum, hogy énekeljen! Aztán mikor a jelenlegi férjem bekerült a családba minden megváltozott. Elég szigorú ember, de az õ határozottsága annyira hatott a 4 éves kislányra, hogy amikor kapott tõlünk egy emeleteságyat már nem kellett neki semmi csak hogy ott aludhasson. Persze mikor már nem volt újdonság bepróbálkozott, de a határozott NEM elég volt a számára!! Azóta önállóbban cselekszik és ezt nem bánom!!


Még a családit se lenne köteles, ha nincs róla valami hivatalos papirod.
A gyerek nem egy tárgy, amit ide-oda rakosgatnak. Kiskorút nem is szabad csak úgy másnak "átadni" nevelésre.
Nem köteles fizetni. Még a családit sem lett volna kötelessége odaadni. Azt hogy te befogadtál egy kiskorút minden hivatalos engedélyek nélkül, nem hiszem hogy jogod lenne követelõzni.
Hú! Hát ez így elég meredek. Ha hivatalos formája nem volt a dolognak, akkor örüljél, hogy a családit odaadta.18 év felett meg már felnõttnek számít és semmit nem köteles adnia. Fõleg papírok nélküli megegyezés után. Vagy máshogy történtek a dolgok? Mégis mi volt? Vagy mi ez az egész? Nem dobálódzunk egy emberrel csak úgy! Mikortól van nálad?
Elõzõ vagyok. Most látom, tavaly óta.
A kérdező hozzászólása: Azzal indokolta mikor elküldte, hogy így tudja megvédeni a mostohaapjától, pedig õ az aki alkoholista. Sajnos én is egyedül nevelem a 3 gyerekemet és nagyon sajnálom, hogy nem tudom neki megadni amire szüksége lenne. A lelki dolgokról meg már ne is beszéljünk.
A kérdező hozzászólása: Gimnáziumba jár még 1 éve van a családit pedig most intézzük saját jogon, mert az otthoni címrõl is ki kellett jelentkeznie.
Elõször is szép dolog , hogy magadhoz vetted. Egy kicsit furcsállom , hogy ki kellett onnan jelentkeznie. Ezt nem értem , ennyire meg akart szabadulnia a gyerekétõl!? Biztos megérti , hogy nem tudsz neki mindent megadni , hisz mint írtad , hogy egyedül neveled a gyerekeidet is. Legalább nálad biztos helyen van.

Én 35-évesen szültem a harmadik gyereket császár metsszésel és akkor volt rá öt percem hogy döntsek, de sajnos rosszul döntöttem mert meg csinálták a sterilizációt, a jelenlegi párom nagyon szeretne egy babát mit tehetek hogy teherbe esek?

Most 45-éves vagyok vállalhatok babát?

Legjobb válasz: Van már 3 gyermeked és 45 évesen már finoman szólva sem ajánlott gyermeket vállalni (egyrészt a kockácatok/komplikációk miatt, másrészt pedig 65 éves leszel, mire az a gyerek felnõ...). Még ha lehetne is, szerinted ez felelõsségteljes dolog lenne csak azért, mert a mostani párod gyereket szeretne? Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam...

Van már 3 gyermeked és 45 évesen már finoman szólva sem ajánlott gyermeket vállalni (egyrészt a kockácatok/komplikációk miatt, másrészt pedig 65 éves leszel, mire az a gyerek felnõ...). Még ha lehetne is, szerinted ez felelõsségteljes dolog lenne csak azért, mert a mostani párod gyereket szeretne? Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam...
Mit csináltak? Petevezeték-elkötés? Lombikkal lehet még baba, de fizetõs ebben az esetben.
Úgy tudom én is, hogy ilyenkor a lombik program jöhet szóba, de ilyen esetben nincs rá támogatás.

A párom elhagyott egy másik férfi miatt, van egy közös gyermekünk 2 éves, és nagyon szeretem, természetesen vitte őt is magával. Mennyi esélye van egy apukának a gyerek elhelyezési per megnyerésében?

A párom elhagyott egy másik férfi miatt, van egy közös gyermekünk 2 éves, és nagyon szeretem, természetesen vitte őt is magával. A párom depressziós, Frontint szed rendszeresen, be is vallotta hogy függője lett a gyógyszernek, sokszor megiszik egy fél üveg bórt vagy többet is, és 2,3 vagy akár 4 szem frontinnal megy aludni. A kapcsolatunk elején járt pszichológushoz is, persze ott hagyta. A kapcsolatunk során többször is említette az öngyilkosság gondolatát. Most kiderült, hogy kb 1 éve van egy 7,5 cm-es ciszta a petefészkén és benne van a pakliban hogy kemóra is kell majd járnia a műtét után. Jelenleg nincs munkahelye és a gyerek bölcsődei indulását sem tudja garantálni. Mindezek fényében, szerintetek mennyi esélyem lenne a bíróság előtt? Nekem meg van minden ami a gyerekneveléshez kell (lakás, munka stb. ) Egy Apuka várja a válaszotokat. Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Te is állj így hozzá. Elõször is jelentsd gyámügyön, hogy a gyereket az engedélyed nélkül vitte el, lehet még gyerek rablásárt is feljelentheted. Onnan meg simán nyersz.

Mivel még nincs gyerekelhelyezés ezért jelenleg közös felügyeleti jogotok van. Amit õ megtehet azt te is. Keres egy ügyvédet minél elõbb és cselekedj. Miért lenne természetes, hogy egyik napról a másikra egy vad idegen emberrel egy vad idegen lakásba kell vinni a gyerekedet.
Ha tudod, hol a gyerek, menj érte, es vidd el magadhoz, ha van, aki vigyáz rá, amíg dolgozol. Neked ugyanannyi jogod van hozzá.
Te is állj így hozzá. Elõször is jelentsd gyámügyön, hogy a gyereket az engedélyed nélkül vitte el, lehet még gyerek rablásárt is feljelentheted. Onnan meg simán nyersz.
Mivel önkényesen elvitte, nyugodtan mehetsz rendõrökkel. Ha gyógyszerfüggõ és iszik rá, munkája nincs, lehet hogy feltételesen neked ítélnék. Egy jó ügyvéd mindent megold, megtalálja mindenhol a kiskaput.
Egy jó ügyvéddel lehetnek esélyeid, de itt a legtöbb bíró a nõket pártolja... ügyvéd, mindenképp!
Szerintem jók az esélyeid. De ez nem jelent többet 40%-nál. Mert azért általában az anya kapja meg a gyereket, ha tud fedelet biztosítani a feje fölé. Még az se kell, hogy enni tudjon neki adni, úgy vannak vele, hogy majd a gyerektartásból fedezi a kajáját.
Egy jó ügyvéddel talán van rá esély, nélküle kevesebb a nullánál fõleg ha a volt párodnak is van ügyvédje.
A pènzt elfogadja de címet nem nagyon fogja megadni, szerintem
A bor még elmegy, de a fél üveg bór már elég durva.
A kérdező hozzászólása: A következõ email- küldtem el: Szia! Szeretném tudni a kislányom tartózkodási helyét pontosan mert sajnos nem tudom hova vitted a gyereket, továbbá a számlaszámodat ahová küldhetek a gyereknek pénzt, gondolom nincs akadálya. Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: A mai napon arra az elhatározásra jutottam, hogy elkezdem a gyerekelhelyezési "pert" (ez eddig sem volt kétséges). Az egészet nem azért teszem hogy könnyítsek a lelkiismeretemen, hanem azért mert nagyon szeretem a kislányomat és én feltudom nevelni tisztességben. A gyakori kérdések látogatói minden nap figyelemmel kísérhetik (kísérhetitek), hogy mire jutottam.
Önkényesen nem viheti el. nincs joga önhatalmulag dönteni a gyermekelhelyezésrõl. esélytõl függetlenül jelezni kell hatóságok felé mit tett mégpedig ugy hogy ennek irásos nyoma legyen. nem árt ha van tanu. a késöbbiekben pedig minden tettérõl kell valami jelentés vagy legalábbis valami dokumentum. az aktaevõ burokraták szeretik a vaskos dosziékat
A kérdező hozzászólása: Tegnapi nap folyamán küldtem neki egy email-t, bemásolom. Hello! Ha megtudod oldani, akkor szeretnék a kislányommal Skype-on beszélni vagy csak látni néhány perc erejéig hétfõ délután 17:00-kor. Ne hívj légy szíves csak email-ben válaszolj. Köszike! Az email-re nem válaszolt, viszont felhívott, és elmondta hogy nem áll rendelkezésére semmilyen eszköz, hogy biztosítva legyen a kapcsolat felvétel csak telefon (nagy szám lenne egy 2 éves gyerekkel telefon beszélgetést lefolytatni). Én megkértem, hogy a telefon beszélgetést hagyjuk abba és legyen szíves emailban reagálni, erre azt felelte, neki nincs ideje.Még mindig nem tudom hova vitte a kislányomat csak azt hogy Pestrõl Sajószögedre ami nem kis távolság.
Mindenképpen tegyél minél hamarabb feljelentést, hogy a feleséged a hozzájárulásod nélkül ismeretlen helyre vitte a gyereket és szerint veszélyben vannak, mert a feleséged rendszeresen gyógyszert szed és gyakran iszik, aminek beláthatatlan következményei lehetnek..
kifingik hozzád kerülhet
nem sok. ez magyarország. tartsd a kapcsolatot a gyerekkel, hogy kötödjön hozzád. ha a nöstény
Szerencsére ma már oda kerül ahol a gyereknek jobb. Tessék itt is van egy ahol az apának ítélték. Pedig sem nem gyógyszer függõ se nem alkoholista. http://www.life.hu/anyaskodj/20130106-apjuknak-iteltek-az-xf..
"13" mekkora badarságot írtál, azért mert ma valaki Magyarországon él, és apuka, akkor már semmi esélye a saját gyermekére?? te biztos hogy magányos anyuka vagy, szerintem. Nagyon jó esélyei vannak hogy nála legyen a gyermek, nem egyet ismerek ahol az apuka neveli a gyermeket..
Bármin felháborodhatsz, de azt sose felejtsd el, hogy magyarországon élsz. Ha nem keresel, vagy nem találsz magadnak egy jó ügyvédet, akkor beleszarhatsz az egészbe. Itt soha egyetlen bíró se fog a javadra ítélni csak azért mert azt mondod hogy a volt párod gyógyszerfüggõ vagy alkoholista. A törvényeket úgy alkották meg, hogy kizárólag ügyvédek tudják a bíróság elõtt érvényesíteni a jogaidat, követelésedet. Rendõrségre is ügyvéddel menj mert egyébként páros lábbal rúgnak ki onnan is.
Én inkább azt mondom most felindulásból ne csinálj semmit mert azzal csak ártasz magadnak. Keres egy ügyvédet õ majd mond jó törvényes tippeket ami neked kedvez.
A kérdező hozzászólása: igazából azt gondoltam, hogy alkohol és a nyugtató lenne az ami nekem nagy esélyeket adna, de azt is tudni kell hogy nappal is szedi a Frontint és nem 1 szemet. A háziorvosa is írt fel neki de a legtöbbet a "fogadott" anyukája küldött neki postán, alkalmanként 100 szemet. Én tudom, hogy Magyarországon a családjog "feminista" ha lehet ilyet mondani de az hogy egy idegenhez vitte a gyermekemet az éjszaka leple alatt és a teljes bizonytalanságba ez számomra elfogadhatatlan.
A kérdező hozzászólása: A beleegyezésem nélkül vitte el, azt tudni kell, hogy albérletben laktunk és nekem ultimátumot adott, hogy el kell mennem a lakásból, másnap a gyereket elvitte a pasijához vidékre.
50szazalek. A gyereket a beleegyezese dél vitte el? Mert ha nem es a gyerek állando lakcíme azonos a tieddel, a rendõrséggel visszavitetheted, a bíróságon pedig rendkivuli ideiglenes elhelyezést kérsz magadnal. Nagy százalékban a gyereket véglegesen is ott helyezik el, a hol ideiglenesen.
Na, hogy állsz?

Van itt olyan 12-14 éves lány/fiú aki szereti az animéket és/vagy a kpop-ot és szeretne megismerni hasonló korú gyereket?

ha igen akkor írj, (azért írtam ki ezt a kérdést mert szeretnék olyan korombelieket megismerni akik szintén ehhez szubkultúrához vonzódnak! :))

Legjobb válasz: Igen :)

Igen :)
Ja bocs szeretem a animèket de punkrockot hallgatok és rocker vagyok .De ha szeretnèl beszèlni akkor írj!
igen!^-^ 14/L
szintén:D 15/L animét annyira nem, ritka ha azt nézek, de kpop-ot, jrock-ot imádom:)
15/L én is! :D
Igaz, én már 16 éves vagyok, de én is nagyon szeretem mindkettõt. :) 16/L
Ja:) L/13
igen L/12
igen :)
Igen :)
Igen :) Én vérbeli otaku vagyok :D
Igen... :)
Ühüm :)
igen:D
Igen

Van még más anyuka is rajtam kívül, akinek 2 éves a gyermeke, és úgy gondolja (dackorszak ide vagy oda), hogy születése óta most a legjobb a gyerekkel?

Miért gondolod így ? :)

Legjobb válasz: Èn. Nekem két lányom van az egyik 1,5 a másik 3 múlt. Mindegyik nagyon hisztis és dackorszakos, de én ezt sokkal jobban szeretem mint a kisbaba korszakot. Mindegyik lányom nyugodt baba volt, minden fele lehetett velük menni, nem voltak hasfájásosok, átaludták azéjszakát... Még is nekem annyira nehéz volt, hogy nem tudtam velük kommunikálni renedesen. Már a 1,5 évesnek is mondom, hogy menj és keresd meg a zoknidat(amit elötte 1 perccel vett le), már hozza is . A naggyal rengeteg dolgot csinálunk.

Èn. Nekem két lányom van az egyik 1, 5 a másik 3 múlt. Mindegyik nagyon hisztis és dackorszakos, de én ezt sokkal jobban szeretem mint a kisbaba korszakot. Mindegyik lányom nyugodt baba volt, minden fele lehetett velük menni, nem voltak hasfájásosok, átaludták azéjszakát... Még is nekem annyira nehéz volt, hogy nem tudtam velük kommunikálni renedesen. Már a 1, 5 évesnek is mondom, hogy menj és keresd meg a zoknidat(amit elötte 1 perccel vett le), már hozza is . A naggyal rengeteg dolgot csinálunk.
Bár a fiam már 3 éves, nálunk most kezdõdött õsszel a dackorszak, elõtte nem volt ilyen mértékben jelen, de én is azt gondolom, hogy valamikor olyan 2 éves kora körül éreztük azt egyébként egyaránt a férjemmel, hogy könnyebb sokkal, mint elõtte. És most is, hiába a dackorszak. Tud beszélni, tud játszani, lefoglalja magát is egyedül, elvan, közösen is jól elvagyunk, sok minden érdekli, jókat nevetünk, játszunk együtt. Bármi baja van, fáj valamije, elmondja, sokkal könnyebb ezáltal minden. Sokkal több dolgot megért, hogy mit miért kell tenni. Kezdi érteni az okokat. Amiket annyira még nem ért, azokat is azért elfogadja.
Leánykám 2 éves lesz februárban, de nekem mindig az az érzésem van, hogy most a legjobb.
ÉN! Az elsõ év a gyerekemmel nem volt túl hepi! Nem volt igazából semmi gond, nem volt hasfájós, beteges, nem volt válogatós, mégis....nem nagyon szerettem azt az idõszakot. Tudom, egyik nincs a másik nélkül, de ez most 1000-szer jobb. Van élet itthon, zenebona, ordítás. Akkor meg csak feküdt, vagy ült a pihiszékében, forgolódott a földön, és kb ennyi.
Nem, én nem úgy érzem, 1, 5 és 2, 5 éves kora között jobb volt kicsit de most borzalom, ezenkívül kisebb korában jobban eljátszottam vele, bár nagyon okos, már több mint egy féléve szobatiszta, és nagyon szépen összetett mondatokban beszél, de mégis nagyon nehéz vele elég makacs, önfejû teremtés.
5 eves a kislanyom. Es valoban az volt a legjobb, amikor keteves volt. Szerettem, hogy meg kicsi, de nem dacos. Szerettem, amikor lehetett vele beszelgetni, fonni a hajacskajat, kozosen elmenni neki ruhacskakat vasarolgatni, lehetett vele beszelgetni. Akkor igazan lanyos anyukakent erezhettem magam. Ez tartott 3 eves koraig. Most is lehet vele ezeket csinalni, csak figyelni kell, hogy a jo pillanatait fogjam ki:)
Lányom hamarosan 2, 5 éves lesz, és én is pont úgy vagyok vele, hogy minden korszak szép és jó volt, na de ez, hát ez valami csoda! :D Be sem áll a szája, mindig csak mondja, mondja, mondja, haláli amiket mond. :D Le tudja magát kötni, szerepjátékozik, én meg közben csak ámulok és bámulok, hogy milyen ügyes, meg, hogy vajon ezt szituációt honnan is vette?!
igazán bekaphatja aki lepontoz a véleményem miatt, kölcsönadoma gyereket majd után a lehet ítélkezni
nekem mindjárt 2 éves fiam van és most az utóbbi 2 hónap egy katasztrófa. semmi nem jó, egy percig nics el egyedül. Mindent dobál. A szája viszont neki is be nem áll , nagyon szépen beszél, ez viszont tetszik.
agyrázkódást kaphat pl.
Ez egy jó kérdés. Öcsém pl állandóan lepottyant valahonnan. Pl az ágyról, a pelenkázóról. Sõt voltam olyan ügyes 6 évesen, hogy egyszer beborítottam az árokba a babakocsival együtt. :) Nem lett semmi baja. Bár ha jobban belegondolok....lehet azért ilyen lökött? :) Amúgy ez attól függ, hogy hogyan esik. Apró sérülésektõl kezdve lehet sokkal nagyobb baja is. Mindenesetre figyelni kell!
Elõfordulhat.Már magasabbról is esett le gyerek, anélkül, hogy bármi baja lett volna.Ezekre az esetekre mondták régen, hogy a Szûz Mária kötényébe esett. Azért inkább ne essen le, mert akár el is törhet valamilye, az agyrázkódáson kívül.
Öt éves voltam, mikor a hugomat az ölembe adták. Éppen egy pingponglabdával és egy biztosító tûvel játszadoztam. A babát átkarolva próbáltam kivenni, vagy beleszúrni /már nem emlékszem/ a labdába a tût, de nem ment. Erre én a a baba hátamögött akartam megpróbálni, vagyis õ védtelenül ült az ölemben. De csak egy pillanatig. Egyszercsak egy hatalmasat ugrott és a konyhai betonon landolt. A homolka egyik oldalán lett egy iszonyatos púp. Úgy elvertek, mint szódás a lovát.
hát, én esetleg csak egy fénykép erejéig adnám a kezébe a kicsit egy öt évesnek. ha hozzánk jönnek rokon gyerekek, mindig kérdezik, megfoghatom? és én azt válaszolom, hogy nem, õ nem egy játék baba.
A kérdező hozzászólása: És az is lehet hogy nem lesz tõle semmi baja csak megijed?
Igen, az is lehet.
A kérdező hozzászólása: Áhh, asszem strapás gyerek lesz a sztoriban, nem lesz tõle baja.:D Köszi a válaszokat, azért írhat még bárki, szívesen várom.:)
mit keres egy öt éves gyerek kezében a baba, ne haragudj, de ez nagyon nagy felelõtlenség!

Mi a véleményetek arról a szülőről, aki a 7 éves gyereke szekrényébe egy talárt akaszt és attól kezdve a gyereknek csak az lehet a célja, hogy bíró legyen belőle? Az érettségikor még mindig ott lógott. (Nem saját tapasztalat, szerencsére. )

Legjobb válasz: Nekem volt egy osztálytársam akit ügyvédnek akartak a szülei, az összes jogi kart be x-te. Kitünö volt ha akarta volna felvették volna. De nem akarta, ö mindenáron mást akart tanulni, a végén riporter lett.

Nekem volt egy osztálytársam akit ügyvédnek akartak a szülei, az összes jogi kart be x-te. Kitünö volt ha akarta volna felvették volna. De nem akarta, ö mindenáron mást akart tanulni, a végén riporter lett.
Szegény gyerek, teljes lelki terror alatt tartják a szülei.Könyörgöm a XXI.században élünk.Kíváncsi lennék arra, hogy mi a szülõk foglalkozása és hogy õket is így terrorizálták a szüleik.Ez nem normális viselkedés.Szegény gyerek egyáltalán játszhatott, mert ugye egy leendõ bírónak viselkednie kell! (A gyerek meg éveken keresztül a kisszekrényében tartott egy kötelet, hogy amikor felveheti a talárt, mert bíró lett, felakaszthatja a szüleit?)
persze ezt azért írtam ; mert így még viccesen , de értelme is lenne a dolognak :D
szia! Ha sztetoszkópot rakok majd a szekrénybe , akkor meg biztos, hogy orvos lesz belõle? :) ) Hát ez nem így müködik ám... Inkább fordítva kellene. Tényleg lehet az , hogy valaki már tudja az érettségi környékén , hogy én igen "doktor, jogi doktor, kertész"...akármi szeretnék lenni. Akkor jöhetnek inkább ezek a "megnyilvánulások". Szerintem az lenne pont a nyerõbb , ha egyszer elém állna a gyerek: Anyu , én bíró szeretnék lenni; jelentkeztem az egyetemre ! és ha felvszik, bizony mondom ; vennék neki egy olyan fa kalapácsot meg egy talárt , amit beakasztok a szekrényébe , már csak "motívációként" is:)
Talárja nemcsak a bírónak, de az ügyésznek és az ügyvédnek is van (nekem is, sajnos, elõírás, nem szeretem nagyon). Ezek a pályák hogy tetszenek? :-)
Ki akarna már bírót a gyerekébõl? Ilyen szülõ nincs. Még ügyvédet, megérteném.
Szerintem is ez a szülõk megvalósulatlan álma miatt van. Nagyon nagy károkat tehetnek egy gyermekben, ha semmi mást nem tudnak elfogadni, csak amit õk akarnak...hol a szabad akarat? Jó iránt mutatni, de a kényszerítés megint más.
Lehet, hogy bíró lesz belõle.Viszont ha kirepül a családi fészekbõl, sõt késõbb is, lehet, hogy anyagi gondjai nem lesznek, de abszolút döntésképtelen lesz, nem lesz saját akarata..többet árt ezzel a szülõ , mint használ.
A gyerekkel akarják azt megvalósítani, amire õk nem voltak képesek. Szörnyû, és elítélem. Jó, én is szeretném, ha a gyerekem tanulna, fõiskolát, egyetemet végezne el, de nem határolom be, hogy merre induljon. Majd õ eldönti. És persze jó példával járok elöl, nem csak dumálok, hogy tanuljál gyerekem.
Ha okos lennék bíró lennék de buta vok.Remélem azt teszi a mihez kedve lessz a szülõk el basszhatják az ember életét.
Undorító!
Szerintem ez zsarolás.
Az a szülõ egy kötöznivaló marha, már bocs'.
Hát többesélyes a dolog: 1, a szülõk nagy és beteljesületlen álmát magáévá teszi és bíró lesz. 2, a szülõk nagy és beteljesületlen álmát lesz.ja és az lesz, amit õ szeretne 3, be akarja teljesíteni a szülõk nagy és beteljesületlen álmát, de õ nem arra való (lehetne belõle pl. orvos, kozmetikus esetleg szuperjó autószerelõ), de ez meg a szülõk végett nem lehet. Végül teljesítménykényszeres és flusztrált lesz és elmegy betanított munkásnak egy nagy multihoz. Viccet félretéve: nem szabad a szülõknek ennyire egyirányba terelni a gyereket. Vezetgetni, irányítani, gyeplõt fogni, kell. Segíteni, támogatni, kell. Több lehetõséget, irányt megmutatni kell. De ez így, ahogy leírtad?! Nagyon nem tartom helyesnek. Sõt: személyiségromboló.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, nekem is eléggé fennakadtak a szemeim, mikor ezt hallottam. A barátnõm mesélte, hogy a szobatársa járt így (jogot tanulnak...) és még a kollégiumba is vinnie kell a talárt, ami most már 15 éve megvan neki. Döbbenet...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!