Találatok a következő kifejezésre: A gyerekem öt éves (48 db)

Szerintetek jar a csaladi potlek, ha kulfoldre koltozol a gyerekeddel (8 eves) es ott jar iskolaba?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem nem. De az egy dolog,hogy jár e vagy sem,aki akarja az járatja a családit itt is ott is. A húgomék szeptemberbe költöztek ki Németbe,õk itt mindent lemondtak és csak ott igényelték... üdv

Szia. Szerintem nem. De az egy dolog, hogy jár e vagy sem, aki akarja az járatja a családit itt is ott is. A húgomék szeptemberbe költöztek ki Németbe, õk itt mindent lemondtak és csak ott igényelték... üdv
Ne haragudj, De szerinted megillet téged a Magyar Államtól bármiféle támogatás, ha nem is itt élsz?
Innen nem jár. Az ottani ellátásokat lehet igényelni, attól függõen, hogy melyikre vagy jogosult.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat!
Még a családit se lenne köteles, ha nincs róla valami hivatalos papirod.
A gyerek nem egy tárgy, amit ide-oda rakosgatnak. Kiskorút nem is szabad csak úgy másnak "átadni" nevelésre.
Nem köteles fizetni. Még a családit sem lett volna kötelessége odaadni. Azt hogy te befogadtál egy kiskorút minden hivatalos engedélyek nélkül, nem hiszem hogy jogod lenne követelõzni.
Hú! Hát ez így elég meredek. Ha hivatalos formája nem volt a dolognak, akkor örüljél, hogy a családit odaadta.18 év felett meg már felnõttnek számít és semmit nem köteles adnia. Fõleg papírok nélküli megegyezés után. Vagy máshogy történtek a dolgok? Mégis mi volt? Vagy mi ez az egész? Nem dobálódzunk egy emberrel csak úgy! Mikortól van nálad?
Elõzõ vagyok. Most látom, tavaly óta.
A kérdező hozzászólása: Azzal indokolta mikor elküldte, hogy így tudja megvédeni a mostohaapjától, pedig õ az aki alkoholista. Sajnos én is egyedül nevelem a 3 gyerekemet és nagyon sajnálom, hogy nem tudom neki megadni amire szüksége lenne. A lelki dolgokról meg már ne is beszéljünk.
A kérdező hozzászólása: Gimnáziumba jár még 1 éve van a családit pedig most intézzük saját jogon, mert az otthoni címrõl is ki kellett jelentkeznie.
Elõször is szép dolog , hogy magadhoz vetted. Egy kicsit furcsállom , hogy ki kellett onnan jelentkeznie. Ezt nem értem , ennyire meg akart szabadulnia a gyerekétõl!? Biztos megérti , hogy nem tudsz neki mindent megadni , hisz mint írtad , hogy egyedül neveled a gyerekeidet is. Legalább nálad biztos helyen van.
Pedig kedves ettõl a faszitól még nagymama korodig sem lesz gyereked:D
33pont kivallo gyereket vallalni Vard ki szepen jobb igy hiszen akkor mar eretteb vagy az anyasagra mint most. Addig elj utazz dolgozz alud ki magad. 9 ev alatt kiderul a ferjed alkalmas apanak vagy sem
Én a helyedben nem adnék 9 évet az életembõl, mert mi van ha szépen kivárod a 9 évet és akkor közli hogy á mégsem akar gyereket? Vártál közel egy évtizedet egy olyan férfivel akivel mégsem alapíthatsz családot.
"Gondolom tudod, hogy ma Magyarországon a nõk többsége 30-35 évesen szül..." Te kissé el vagy tévedve. 35 éves korban már megvan a második gyerek is, ha az átlagot nézzük. Ráadásul teljesen normális és egészséges, hogy egy 24 éves nõ már érzi, hogy gyereket akar szülni... Kérdezõ: miért nem tisztáztátok le ezt hamarabb? Ha nem hajlandó kompromisszumra, középútra, akkor szerintem feleslegesen erõltetitek a dolgot, hiszen nem egyeznek a céljaitok. A párommal 22 évesek vagyunk, de már szoktunk róla beszélgetni, hogy még a húszas éveikben szeretnénk gyereket vállalni. Nem értem, miért nem lehet ezeket a kérdéseket korábban letisztázni, hogy ne legyenek ilyen hirtelen közlések...
Jót mosolyogtam a kérdezõn. Mármint a 33 éves nagymamán.. Ja, hát van ilyen egy bizonyos népcsoportnál... ott viszont nem ritka :D Amiért írok, hogy mi is pont így voltunk anno. Férjem közölte, hogy 40 éves kora elõtt nem szeretne gyereket, az oka egyszerû volt: anyagi. Építkeztünk, tanultunk, külföldön voltunk pár évet. És bejött amit mondott. Õ 40 volt, és 35 mikor gyerekünk lett. Mégse néz senki a gyerek nagyanyjának. Mondjuk én egyetértettem a férjemmel akkor mikor ezt mondta, ezért mi nem mentünk szét. De ha Te így gondolod... Legalább nem azt mondta, hogy sose akar gyereket!
Te 9 év múlva 33 leszel. 33 évesen elég ritkán szoktak a nõk nagymamák lenni, ma már teljesen általánosnak mondható gyermekvállalás szempontjából. Biztosan jobb akkor, mint 24 évesen, elnézve a mostani 24 éves lányokat... Mondom úgy ezt, hogy én is annyi vagyok. Egyébként, ha így nem jó neked, akkor szakíts vele. De valószínûleg 1-2 éven belül így sem szülhetsz, hiába akarsz, mert nem hinném, hogy rögtön találsz valakit, aki gyereket akar majd tõled...
Köszönjük bejelentésed. Moderátoraink amint tudják, ellenõrzik ezt a kérdést. Mit provokálsz? :) Gondolom tudod, hogy ma Magyarországon a nõk többsége 30-35 évesen szül és mégse hiszi senki a gyereke nagyanyjának õket :)
Gondolom te is csak eltartatni akarod magadat, mert dolgozni smafu...
mekkora r ibanc vagy kérdezõ...
Ezzel mindent elmondtál, hogy ha tõle nem akkor mástól.Tehát akkor azt akarod, hogy valaki felcsinál és õ neveli fel, vagy hogy? Ha õ most nem akar ne erõltesd, annyit megkérdezhetsz, hogy akkor szeretne gyereket vagy még nem tudja, és úgy dönts vele maradsz vagy nem.Gyerek vagy még ahogy látom te is.
Kérdezõ bekattant, neki most gyerek kell, és kész... Reszkessetek férfiak, mert õ az a típus lehet, akinél "véletlenül" besikerül gyógyszer mellett, illetve kiböki a gumit. :)
Hát ez nehéz kérdés, én megértem mindkét oldalt, de egy valamit elmondanék saját tapasztalatból. Az én apám is több, volt mint 40, mikor születtem, és nagyon rossz volt, hogy mire kezdtem volna nagyobbacska lenni, apámnak tönkrement az egészsége, és minden baja volt. Mire 20 éves lettem, meg is halt. És egy fiú gyereknek egy életerõs férfire van szüksége apaként, akire fel tud nézni, és példaképének tudja tekinteni, akihez hasonlóvá válni akar, és nem pedig egy beteg tönkrement emberre, aki inkább elrettentõ példának jó. Szóval a barátodnak a saját érdekében is tudnia kellene, hogy nem jó 40 éves korig várni. Persze, ha õ tovább marad fiatal, meg tovább él, akkor ez kevésbé lesz probléma, de ugye ezt elõre nem lehet tudni, és mivel ezt eddig senki nem írta le, úgyhogy gondoltam megosztom a saját tapasztalatomat, hogy más már ne menjen ezen keresztül, mert tényleg rossz idõs szülõk gyermekének lenni.
Szidjátok a kérdezõt, de mi van ha kivárja azt hogy a pasija 40 legyen és akkor közli a pali hogy hupsz mégse akar gyereket? Akkor ugye szakítanak, a csaj keresgélhet 33 évesen. Találjon párt egy év múlva akkor 34. Egy kis idõ kell egymás megismeréséhez, lesz 36 mire eldönti hogy igen, ennek a pasinak akar szülni. Mire megszületik (a remélhetõleg egészséges, nem down kóros baba) 37 lesz. És akkor szült egy gyereket, örülhet hogy egészséges, és ha esetleg többet szeretne még akkor számolhat azzal hogy az is lehet down kóros. Ezt senki sem akarhatja.
....Márpedig én gyereket akarok ha tõle nem lesz akkor majd lesz mástól.... Na ezzel mindent elmondtal magadrol. Te nem csaladot akarsz hanem gyereket magadnak En pasi lennek melletted elkotetnem magam Egy hazassag (ha eljutsz valaha oda) nem arrol szol hogy te mit akarsz hanem hogy TI kozossen mit akartok. Gyereket egyedul vallalni a vilagon a legonzom dolog es szegeny gyerek apa nelkul egy erzelmileg serult felnott lesz akinek az ertekredje ugyanolyan korcs lesz mint a tied...
ne feledd hogy 35 éves korod után már majdnem hogy lehetetlen szülni, és minél tovább vársz annál nagyobb lesz az esély a Down kóros gyerekre, meg más betegségekre is
Hát...én bejelentettem a barátomnak, hogy sose akarok gyereket. Õ viszont szeretne. De azt mondta, hogy ha én nem akarok, ezért nem fog velem szakítani. Majd meglátjuk mi lesz belõle.
Mire gyereked lesz, túlléped a 30-at. Azért egy új kapcsolatból se fogsz egy-két éven belül szülni, és még meg is kéne találni azt az apajelöltet.
A kérdező hozzászólása: Márpedig én gyereket akarok ha tõle nem lesz akkor majd lesz mástól.
és = én (elõzõ voltam)
Hülye liba!


Van egy 6 éves kisfiam aki az apjával él 3 éve. Bántalmazott az apa ezért elhagytam, a gyermeket ott hagytam. Szeretném kérni a gyerek elhelyezési pert. Milyen esélyem van hogy nálam helyezik el? A gyerekem velem szeretne élni de ő még nem dönthet.

Tartok a volt párom élettársától aki egykor a barátn?m volt.Nagyon szertném ha velem élhetne a gyermekem.Mit kellene tennem?

Legjobb válasz: öszintén szolva,basszus:(,röviden.értem a problémädat,de hiäba bäntalmazna engem a férjem hidd el hogy én nem hagynàm nàla a gyerekem,ne viccelj.fognàm és ràhivnàm a rendört,és ne haragudj hogy ezt mondom de én nem futamodtam meg volna azert mert bäntott.elhiszem hogy nehez ezt feldolgoznod és hogy jobbnak lättad elmenned onnan,de gondolj bele....én nem hagytam volna ott a kisfiamat föleg nem egy ilyen emberre.tuti én a zsarukat ugy ràhivtam volna mint a sicc...és ha nem is akkor.hät ne is haragudj de nem vàrtamvolna 3 évet azzal hogy jéééééé nekem van egy gyerekem otthagytam az apjànak visszaakarom kapni....nem 3 évet vàrtam volna...ha màr vàrok,akkor max 3 nap,nem pedig év.....keress fel egy ügyvédet,lehet nekik irni neten is...

öszintén szolva, basszus:(, röviden.értem a problémädat, de hiäba bäntalmazna engem a férjem hidd el hogy én nem hagynàm nàla a gyerekem, ne viccelj.fognàm és ràhivnàm a rendört, és ne haragudj hogy ezt mondom de én nem futamodtam meg volna azert mert bäntott.elhiszem hogy nehez ezt feldolgoznod és hogy jobbnak lättad elmenned onnan, de gondolj bele....én nem hagytam volna ott a kisfiamat föleg nem egy ilyen emberre.tuti én a zsarukat ugy ràhivtam volna mint a sicc...és ha nem is akkor.hät ne is haragudj de nem vàrtamvolna 3 évet azzal hogy jéééééé nekem van egy gyerekem otthagytam az apjànak visszaakarom kapni....nem 3 évet vàrtam volna...ha màr vàrok, akkor max 3 nap, nem pedig év.....keress fel egy ügyvédet, lehet nekik irni neten is...
Ne haragudj, nem igazán tudlak megérteni. Pont a védtelen kisgyereket hagytad az agresszív apjánál teljesen kiszolgáltatott helyzetben? Eddig nem jutott eszedbe a fiad, nem is látogattad? Amúgy meg fordulj ügyvédhez.
3évig nem nagyon érdekelt hogy van fiad, aki eddig az apjánál élt. Valószínûleg szakember azért meg fogja hallgatni a kisfiú véleményét is.De a bíróság szerintem kicsi eséllyel fogja neked ítélni, hiszen 3 éve leléptél, gyerektartást nem fizettél.Ha engem verne meg a párom, akkor sem hagynám itt a gyereket, hanem elmennék orvoshoz készíttetnék egy látleletet, s utána irány a bíróság, és elköltöznék.(Õt meg gyanítom kivégeznék a jóbarátaim...)
Keríts egy ügyvédet.
A bíróság az esetek többségében az anyánál helyezi el a gyereket.Ebben az esetben viszont az a gond, hogy te ott hagytad a gyereket. Ráadásul ennek már 3 éve... Akkor õ még nagyon kicsi volt és az anyja mellett lett volna a helye. Ha az apa szépen nevelte és a gyerek nem volt bántalmazva, akkor szerintem van rá esély hogy nála maradjon. Ez szerintem csak bíró kérdése... Az én véleményem most nem számít, de eddig miért nem küzdöttél a gyerekedért? Sokkal nagyobb esélye lett volna hogy megkapd. Én örülök hogy most harcolnál érte, de lehet, hogy a gyerek már megszokta az apjánál... Akkor viszont had döntsön õ. Nem szabad hagyni, hogy a gyerek szenvedje meg a ti vitáitokat. Nézd a gyerek érdekeit és úgy dönts!
Én a helyedben felvenném a kapcsolatot velük: http://www.nane.hu/
miért ítélkezek más felett tisztelt hozzászólók??? nem tudhatjuk milyen helyzetben volt, hogy élte meg, milyen körülmények között volt stb.... sajnos kérdezõ kicsi az esélye h a gyermeked ujra nálad helyezzék el..sajnálom ami veled történt..legyen úgy ahogy a legjobb a gyermekednek
én azt hittem hogy a fejével él
Szia! Érdeklõdnék, hogy megvolt-e a per, és a bíróság hogy döntött?
Szerintem 6-7 évesen már lehet, persze függ a gyerek érettségétõl, érdeklõdésétõl is.
Lányom most volt 10 éves, Õ elõször látott musical-t, most kezdte érdekelni, nagyon-nagyon élvezte.(A Szépség és a Szörnyeteget nézték.)
Szerintem nyugodtan elviheted, ha már nem olyan kicsi.:) Egyébként vannak gyermekelõadások is az operettszínházban ha jól tudom. :) ))

A párom elhagyott egy másik férfi miatt, van egy közös gyermekünk 2 éves, és nagyon szeretem, természetesen vitte őt is magával. Mennyi esélye van egy apukának a gyerek elhelyezési per megnyerésében?

A párom elhagyott egy másik férfi miatt, van egy közös gyermekünk 2 éves, és nagyon szeretem, természetesen vitte őt is magával. A párom depressziós, Frontint szed rendszeresen, be is vallotta hogy függője lett a gyógyszernek, sokszor megiszik egy fél üveg bórt vagy többet is, és 2,3 vagy akár 4 szem frontinnal megy aludni. A kapcsolatunk elején járt pszichológushoz is, persze ott hagyta. A kapcsolatunk során többször is említette az öngyilkosság gondolatát. Most kiderült, hogy kb 1 éve van egy 7,5 cm-es ciszta a petefészkén és benne van a pakliban hogy kemóra is kell majd járnia a műtét után. Jelenleg nincs munkahelye és a gyerek bölcsődei indulását sem tudja garantálni. Mindezek fényében, szerintetek mennyi esélyem lenne a bíróság előtt? Nekem meg van minden ami a gyerekneveléshez kell (lakás, munka stb. ) Egy Apuka várja a válaszotokat. Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Te is állj így hozzá. Elõször is jelentsd gyámügyön, hogy a gyereket az engedélyed nélkül vitte el, lehet még gyerek rablásárt is feljelentheted. Onnan meg simán nyersz.

Mivel még nincs gyerekelhelyezés ezért jelenleg közös felügyeleti jogotok van. Amit õ megtehet azt te is. Keres egy ügyvédet minél elõbb és cselekedj. Miért lenne természetes, hogy egyik napról a másikra egy vad idegen emberrel egy vad idegen lakásba kell vinni a gyerekedet.
Ha tudod, hol a gyerek, menj érte, es vidd el magadhoz, ha van, aki vigyáz rá, amíg dolgozol. Neked ugyanannyi jogod van hozzá.
Te is állj így hozzá. Elõször is jelentsd gyámügyön, hogy a gyereket az engedélyed nélkül vitte el, lehet még gyerek rablásárt is feljelentheted. Onnan meg simán nyersz.
Mivel önkényesen elvitte, nyugodtan mehetsz rendõrökkel. Ha gyógyszerfüggõ és iszik rá, munkája nincs, lehet hogy feltételesen neked ítélnék. Egy jó ügyvéd mindent megold, megtalálja mindenhol a kiskaput.
Egy jó ügyvéddel lehetnek esélyeid, de itt a legtöbb bíró a nõket pártolja... ügyvéd, mindenképp!
Szerintem jók az esélyeid. De ez nem jelent többet 40%-nál. Mert azért általában az anya kapja meg a gyereket, ha tud fedelet biztosítani a feje fölé. Még az se kell, hogy enni tudjon neki adni, úgy vannak vele, hogy majd a gyerektartásból fedezi a kajáját.
Egy jó ügyvéddel talán van rá esély, nélküle kevesebb a nullánál fõleg ha a volt párodnak is van ügyvédje.
A pènzt elfogadja de címet nem nagyon fogja megadni, szerintem
A bor még elmegy, de a fél üveg bór már elég durva.
A kérdező hozzászólása: A következõ email- küldtem el: Szia! Szeretném tudni a kislányom tartózkodási helyét pontosan mert sajnos nem tudom hova vitted a gyereket, továbbá a számlaszámodat ahová küldhetek a gyereknek pénzt, gondolom nincs akadálya. Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: A mai napon arra az elhatározásra jutottam, hogy elkezdem a gyerekelhelyezési "pert" (ez eddig sem volt kétséges). Az egészet nem azért teszem hogy könnyítsek a lelkiismeretemen, hanem azért mert nagyon szeretem a kislányomat és én feltudom nevelni tisztességben. A gyakori kérdések látogatói minden nap figyelemmel kísérhetik (kísérhetitek), hogy mire jutottam.
Önkényesen nem viheti el. nincs joga önhatalmulag dönteni a gyermekelhelyezésrõl. esélytõl függetlenül jelezni kell hatóságok felé mit tett mégpedig ugy hogy ennek irásos nyoma legyen. nem árt ha van tanu. a késöbbiekben pedig minden tettérõl kell valami jelentés vagy legalábbis valami dokumentum. az aktaevõ burokraták szeretik a vaskos dosziékat
A kérdező hozzászólása: Tegnapi nap folyamán küldtem neki egy email-t, bemásolom. Hello! Ha megtudod oldani, akkor szeretnék a kislányommal Skype-on beszélni vagy csak látni néhány perc erejéig hétfõ délután 17:00-kor. Ne hívj légy szíves csak email-ben válaszolj. Köszike! Az email-re nem válaszolt, viszont felhívott, és elmondta hogy nem áll rendelkezésére semmilyen eszköz, hogy biztosítva legyen a kapcsolat felvétel csak telefon (nagy szám lenne egy 2 éves gyerekkel telefon beszélgetést lefolytatni). Én megkértem, hogy a telefon beszélgetést hagyjuk abba és legyen szíves emailban reagálni, erre azt felelte, neki nincs ideje.Még mindig nem tudom hova vitte a kislányomat csak azt hogy Pestrõl Sajószögedre ami nem kis távolság.
Mindenképpen tegyél minél hamarabb feljelentést, hogy a feleséged a hozzájárulásod nélkül ismeretlen helyre vitte a gyereket és szerint veszélyben vannak, mert a feleséged rendszeresen gyógyszert szed és gyakran iszik, aminek beláthatatlan következményei lehetnek..
kifingik hozzád kerülhet
nem sok. ez magyarország. tartsd a kapcsolatot a gyerekkel, hogy kötödjön hozzád. ha a nöstény
Szerencsére ma már oda kerül ahol a gyereknek jobb. Tessék itt is van egy ahol az apának ítélték. Pedig sem nem gyógyszer függõ se nem alkoholista. http://www.life.hu/anyaskodj/20130106-apjuknak-iteltek-az-xf..
"13" mekkora badarságot írtál, azért mert ma valaki Magyarországon él, és apuka, akkor már semmi esélye a saját gyermekére?? te biztos hogy magányos anyuka vagy, szerintem. Nagyon jó esélyei vannak hogy nála legyen a gyermek, nem egyet ismerek ahol az apuka neveli a gyermeket..
Bármin felháborodhatsz, de azt sose felejtsd el, hogy magyarországon élsz. Ha nem keresel, vagy nem találsz magadnak egy jó ügyvédet, akkor beleszarhatsz az egészbe. Itt soha egyetlen bíró se fog a javadra ítélni csak azért mert azt mondod hogy a volt párod gyógyszerfüggõ vagy alkoholista. A törvényeket úgy alkották meg, hogy kizárólag ügyvédek tudják a bíróság elõtt érvényesíteni a jogaidat, követelésedet. Rendõrségre is ügyvéddel menj mert egyébként páros lábbal rúgnak ki onnan is.
Én inkább azt mondom most felindulásból ne csinálj semmit mert azzal csak ártasz magadnak. Keres egy ügyvédet õ majd mond jó törvényes tippeket ami neked kedvez.
A kérdező hozzászólása: igazából azt gondoltam, hogy alkohol és a nyugtató lenne az ami nekem nagy esélyeket adna, de azt is tudni kell hogy nappal is szedi a Frontint és nem 1 szemet. A háziorvosa is írt fel neki de a legtöbbet a "fogadott" anyukája küldött neki postán, alkalmanként 100 szemet. Én tudom, hogy Magyarországon a családjog "feminista" ha lehet ilyet mondani de az hogy egy idegenhez vitte a gyermekemet az éjszaka leple alatt és a teljes bizonytalanságba ez számomra elfogadhatatlan.
A kérdező hozzászólása: A beleegyezésem nélkül vitte el, azt tudni kell, hogy albérletben laktunk és nekem ultimátumot adott, hogy el kell mennem a lakásból, másnap a gyereket elvitte a pasijához vidékre.
50szazalek. A gyereket a beleegyezese dél vitte el? Mert ha nem es a gyerek állando lakcíme azonos a tieddel, a rendõrséggel visszavitetheted, a bíróságon pedig rendkivuli ideiglenes elhelyezést kérsz magadnal. Nagy százalékban a gyereket véglegesen is ott helyezik el, a hol ideiglenesen.
Na, hogy állsz?

A barátnöm 34 éves és nem akar gyereket szülni. Soha. Szeretem öt. Vélemények?

Rengeteg érvet felhozott miért nem akarja, amit tiszteletben is tartok. Vélemények, ha egy 34 éves érett nö nem óhajt szülni?

Legjobb válasz: Ha egy véleményen vagytok, akkor mindegy, hogy akar-e babát vagy sem. Ha viszont te szeretnél, akkor késõbb lehet rájössz nem jó neked gyerek nélkül. Én megértem, ha valaki nem akar szülni, viszont most már hogy van egy babám, tudom, hogy milyen szép élményekrõl marad le. De nem ítélem el, szíve joga, ha nem szül.

Ha egy véleményen vagytok, akkor mindegy, hogy akar-e babát vagy sem. Ha viszont te szeretnél, akkor késõbb lehet rájössz nem jó neked gyerek nélkül. Én megértem, ha valaki nem akar szülni, viszont most már hogy van egy babám, tudom, hogy milyen szép élményekrõl marad le. De nem ítélem el, szíve joga, ha nem szül.
Amíg nem okoz konfliktust addig nincs baj. Most még te sem szeretnél és õ sem...lehet, hogy valamelyikõtök változni fog és akkor ráértek gondolkodni, hogyan tovább. Az anyaság utáni vágy jöhet ám villámcsapás szerûen is. Ha majd elkezd zavarni, hogy nincs gyereked és a párod még mindig nem akar akkor szerintem meg tudjátok beszélni a hogyantovábbot. Addig meg élvezzétek egymás társaságát és a gyerekmentes nyugalmat. Bár nekem 2 van és imádom õket, simán el tudom képzelni, hogy más másban látja az élete kiteljesedését. Az meg, hogy nem "szóród szét" a magvaidat egyáltalán nem férfiatlan, vagyis max annyira férfiatlan mint amennyire nem "nõies" az, hogy valaki nem szeretne gyereket.
Itt a kérdés az, hogy Te szeretnél-e gyereket. Ha egy nõ nem akar szülni, az szíve-joga. Ha viszont Te szeretnél gyereket, akkor ideje más pár után nézni.
Ahogy érzi, nincs ezzel gond. Két olyan nõt is ismerek, aki inkább ne szült volna: ütik-verik a gyereket.
Ha már itt tartunk én is 32éves vagyok 2gyönyörû gyermekem van, de még vállalnék. Képzeld derékig érõ sötétbarna hajam van, a bõröm selymes, és 172cm-hez 58kg. Tornázom minden nap, csinosan öltözködöm, de nem fogom magam meggyilkolni, ha elõjön a narancsbõr, felszedek 5kilót, és 30-40év múlva úgy fogok kinézni mint egy normális idõs hölgy, nem úgy mint egy játékbaba! Boldog leszek a gyerekeimmel, és az unokáimmal!
Nincs narancsbõre, mint egy 2 évesnek :) Megnyugtatlak sok 2 évesnek van :D Az enyémnek is volt a popóján, de persze ahogy kinõtte a babahájat elmúlt. Ja és 32 vagyok ugyan, tehát 2 évvel fiatalabb a barátnõdnél, de képzeld az én bõröm is selymes :) Ezért nem kell megdolgozni ez egy adottság. A hajnak semmi köze a terhességhez vagyis valamennyi van, de szerinted minden kismama rövid hajú? Nekem pl sokkal dúsabb és fényesebb lett a terhesség alatt (nem beszélve a körmeimrõl amik erõsebbek) Te tegyél már fel képet a barátnõdrõl szeretnék egy kicsit irigykedni, nem baj, ha kitakarod a fejét :) de érdekel a tökéletes teste-haja-bõre :D
Na, kötve hiszem, hogy ennyire tökéletes. Hiába mondod, azért nem lehet olyan, mint egy 17 éves. És persze te tudod, milyenek a Hollywoodi sztárok. Ja és baj lehet a fejében, ha azért nem akar gyereket, mert akkor nem utálják az alakja miatt, bocs de ezen nevettem. Egyébként ha tökéletes, okos és gazdag, nem talált olyat, aki tud helyesen írni?
Tudod eddig védtelek és úgy voltam vele, hogy miért kellene minden nõnek gyerek lehet nélküle is szépen élni, de basszus téged lassan nem az érdekel, hogy mi a véleményünk arról, hogy a barátnõd nem akar gyereket, hanem elkezdtél mindenkit osztani aki vállalt. Kikérem magamnak nem vagyok igénytelen, csinos ruhákban járok és a lányaim szebbé tettek. Nem halunk éhen, mint ahogy a szüleim sem haltak éhen csak mert megszültek minket. Szóval most már úgy látom nemhogy tiszteletben tartandó, hogy nem vállaltok gyereket, hanem komolyan könyörgök, hogy ne is vállaljatok. Nem való nektek, komolyan. ha meg olyan jól kerestek, akkor tessék gondoskodni a nyugdíjas évekrõl elõre és akkor nem kell attól félni, hogy mi lesz ha valamelyikõtök meghal.
Olyan zagyvaságokat írsz, hogy tiszta KAMU szaga van! Azt mondod dolgozik! Vagy mégsem? Ha 34évesen olyan jó munkája van hogy félre tudott tenni annyit ami elég lesz a gondtalan nyugdíjas évekre, akkor mirõl beszélünk??? Ilyen jó munka mellett mitõl fél? Nem értem, abbahagyta a melót mert megvan a pénz a nyugdíjas évekre?! Ha meg dolgozik meg te is akkor mi a probléma??? Hogy évente nem 12x hanem 11x tud menni nyaralni?!
A kérdező hozzászólása: nem az. van pénze. csak ezt félretette. ha öregkorára nem lenne semmije esetleg. szoval ülhetne évekig otthon, de ha elfogyna és öregkorára nem lenne semmi, akkor bajban lenne.
Lehet téged nem akar apának. Én is rengeteget dolgoztam, kocsi, lakás, külsõségek. Az exemnek nem akartam, de a páromnál teljesen behülyültem, hogy akarok egy picit, aki rá hasonlít.Életem legjobb döntése volt. Egyébként ellentmondásos, amit írsz az anyagiak miatt. Õ aggódik érte, miközben évekig ülhetne otthon stb.
Még annyi jutott eszembe, hogy a felelõs gyerekvállalás nem elsõsorban ott kezdõdik, hogy van annyi pénzem, hogy akár a lakását is meg tudom venni a gyereknek az egyetem mellett. Persze nem elhanyagolható a pénz, de néhány év nélkülözés még belefér. na a felelõs gyerekvállalás az ott kezdõdik, hogy az ember megtanul lemondani dolgokról (nem anyagi, hanem pl alvás, az utolsó és egyben legfinomabb falatról ). Nálatok ilyenrõl egyelõre még szó sincs és legyen bármennyi pénzetek talán nem is lesz. Így nagyon-nagyon nem baj, hogy nem lesz gyereketek.
A kérdezõ barátnõje meg örülni fog, mert utálják a mamik, a papik meg szívrohamot kapnak. Szánalmas, az ilyen nõk esnek kétségebe, mert elkezdenek öregedni és mivel eddig a külsejük volt a legfontosabb, azt vesztik el. Fodrász vagyok, találkoztam párral, már az a rosszindulatú természetük elcsúnyítja, meg a kétségbeesésük.Hidd el, 40 évesen nem fogja tudni felvenni a versenyt a 20 évesekkel.
A kérdező hozzászólása: 20 évest akartam irni, nem 2 évest. nem adok képet. nehogy felismerje valaki. nem biztos benne, hogy lesz mindig munkája. fél. és ezért tesz félre öreg napjaira. nem óhajt kialvatlanul lenni, nem mond le a finom falatokról sem, és pláne nem nélkülöz, nemhogy pár évig, de egy napig sem. fázós szereti a jó dolgokat, nem mond le semmiröl senki kedvéért. és ö nem rosszindulatú. tisztában van vele, hogy hány éves, és büszke magára. az a célja, hogy 40 évesen meg egy 40 éves bombázó legyen. nem vetélkedik buta 20 évesekkel, ugyse vehetik fel vele a versenyt. egy huszéves lány nem vetélytárs, ö még nem olyan jö nö, mint egy harmincas, vagy egy igazi nö, 40-es. ez a huszéves duma csak demagógia. helyesen irok.
Na de akkor mi a kérdésed? De õszintén? Megkérdezted, hogy mit gondolunk róla, sokan mondták, hogy normális, nem muszáj a gyerek. Sokan meg azt, hogy a gyerek szebbé tette az életüket. Erre te leosztottál mindenkit aki gyereket vállal, hogy felelõtlen zsírzó igénytelen disznó, majd elkezdted ajnározni a barátnõdet. Akkor most mit is akartál? Mert a véleményünkre nem voltál kíváncsi az tuti fix. csak az asszonyt akartad egy kicsit fényezni...vagy nincs is barátnõd? Csak elképzelted???
Rossz a helyesírásod, értelmetlenül írsz, és ellentmondásosan.
"nekem nem kell egy dagadt, vagy lottyos börü csúfság, akinek narancsos a böre, csak azért, mert igénytlen tornázni. bezzeg sza-.rosgatyát meg pelenkát tud mosni, de edzeni lusta. meg a rövidhaju nök is ocsmányak. mindig levágatják, ha szülnek, mert igénytlenek kezelni, mondván erre nincs idö. bezzeg a sorozatokra van. nem kell elitélni, önzönek tituálni valakit, csak mert igényes, " Na ez meg egyenesen vérlázító...nem lehet, hogy valójában egy olyan feleséged van aki elhagyta magát a szülés után és te meg egy gyerektelen Barbie-ra vágysz? Mert rengeteg példát tudnék hozni olyan nõkrõl akik szépek maradtak. (egyébként neked nincs helyesírás javító programod a gépen? csak mert pl ebben a bemásolt bejegyzésben is min.8 olyan helyesírási hiba van amit nem lehet a félregépeléssel magyarázni)
Hát komolyan kezd kamu szaga lenni ennek a kérdésnek. Ha meg nem akkor egy tinédzser szórakozik itt jókat. Egy 34 évtõl öregebb pasi nem igy beszél az tuti. Már szinte vicc amiket itt irkálsz ne is haragudj. Ha meg igy van, hát tudod vannak azok a tökéletes sztárok, akik gazdagok gyönyörûek, gyerektelenek és boldogtalanok... A másik, a bomba nõt megnézi a pasi a jó nõt meg elveszi. A négyszer szült (3 gyerekes anyuka), aki 53 kg, hosszú szõke hajú és még mindig megfordulnak utána a pasik, annak ellenére hogy van egy kis narancsbõr a formás seggén (pedig próbál ellene tenni).
Még valami... nem tudom, Te melyik bolygóról érkeztél..de mam már nem kell szaros pelenkát mosni, annak aki nem akar. Másik:Nem mosok szaros gatyát sem mert az én párom elég nagy fiú már, ahoz , hogy rendbe tegye az alfelét...úgy látom veled ellentétben..akinek biztos több efféle tapasztalata van... Nem utólsó sorban és ezt minden sértés nélkül: Téged nem anya szült??? A saját édesanyádat is úgy jellemeznéd, mint itt a szülõ nõket, igénytelen, koszos, zsirosseggû, disznónak ??? Komolyan, nem érzed vagy nem fogod fel, hogy miket írsz??? Oké a te csajod nem szül..már tudjuk, hogy ennél jobbat nem is tehetne a megnemszületett gyerekéért, mint, h nem szüli meg!!!! De az anyákat olyan módon jellemezni, ahogy te teszed...gusztustalan!!! Talán gondolj a sajátodra és a nagymamádra ...sorolhatnám..mind anyák!!!
Kedves 44-es, ez nagyon aranyos volt amit a végére írtál, tetszett :)
A kérdező hozzászólása: utolsó elötti., dolgozik, igen. vett magának jo kérót, jó kocsit, van pénze is meg mindene megvan már. nem az én pénzemböl él. neki van böven. akár éveket is otthon ülhetne :)
Miért kéne levágatni a haját, nekem is hosszú. Van kocsim, fürdök stb. Gyerek mellett is lehet szépen öregedni és gyerek nélkül is csúnyán.Rengeteg csinos kismama van. De a hozzáállásotok, hát ne is legyen gyereketek. Öregedjetek szépen, sajnállak titeket, mert nem tudjátok mit hagytok ki. Remélem nem kell majd a barátnõd löttyedtségét nézned, majd simogathatod a ráncait.
Elfogadom, bár nem értek vele egyet! Ha szereted elfogadod. Te szeretnél gyereket? Ha igen inkább keress más partnert hozzá!
A kérdező hozzászólása: elsö válaszadó nem a témához szólt hozzá. itt nem arról van szó, hogy ha a barátnöm szülne, akkor ütné-verné a gyerekét, és nem is azért nem akar, mert erre készül. haszontalan a válaszod. második, elfogad, de nem értesz vele egyet. szerintem a barátnöm se sokmindennel, ami te teszel... ez nem egyetértés vkérdése, hanem kedv kérdése, hogy valaki akar-e gyereket, vagy sem, nem vagyunk egyformák. a további 2 válaszadó értelmes. köszi nektek.
Mármint úgy barátnõd, hogy a partnered? vagy pedig a jóbarátod. Mert nem mindegy. Az elsõnél ha te sem szeretnél gyereket akkor minden rendben, ha nem akkor gondok lehetnek, a másodiknál pedig el kell fogadni, hogy nem minden nõ vágyik gyerekre. Van aki úgy érzi, hogy nélküle is teljes az élete.
A kérdező hozzászólása: a csajom. igen. nem tudom én szeretnék-e. minden pasinak kötelezö gyerek??? nem tudom hogy álljak ehhez a dologhoz. mert lehet férfiatlan, ha nincs elszórva a magunk.
A kérdező hozzászólása: igen, nehéz világot élünk. a barátnöm ezért sem mer, meg mert fáj. meg minden megváltozik a testben. nem kockáztat. nem hiszem, hogy benne valaha is feléled ez a vágy. lassan ki is fut a korbol, és nem érdekli.
A kérdező hozzászólása: jennifer aniston gazdag. a barátnöm meg fél , hogy nem lesz elég pénz erre a dologra, söt, még a saját jövöjétöl egyedül is fél. nem meri ezt vállalni, sose fogja, max, ha milliomos lenne, de talán még akkor sem. ismerem öt. látott már sok babát, vigyázott is, aranyosnak találta, és szépnek talál egy családot, de mint mondta inkább legyen rossz család nélkül, mint esetleg rossz anyagi helyzet, vagy beteg baba. ha 100 százalék, hogy egy nö nem akar, akkor ez a barátnöm :) .
Hát maximum ha te mindenképp szeretnél késõbb, akkor új partner után nézel. Õ így döntött, de ha te szeretnél azt is meg lehet érteni. Egyébként 34 évesen a testét félteni? Most már csak öregszik, és 60 évesen nem lesz tökéletes. Egyébként ha odafigyel, nem fog eltorzulni.
Nálam 39 évig tartott a soha:DDD most a szobájában alszik a "mégis" 10 hónapos:DD Egyébként érthetõek az érvei...ezek mind csak akkor változnak majd , ha mégis feltámad benne az anyaság utáni vágy, akkor ezek semmit nem fognak számítani:) Viszont itt vagy Te is és kérdés, hogy mit szeretnél... DE..úgy gondolom igenis lehet teljes életet élni , ha nem születik gyereke egy párnak.
Kedves Kérdezõ! Megkérdezhetem, hogy Ön hány éves?
8as vagyok. Nem milliomosként kell gyereket vállalni. Mi sem vagyunk azok, de szerencsére azért elég jól élünk így amikor megfogalmazódott bennem ez a kérdés nem is tétováztunk. Gondolom azért ti se napról napra éltek vagy ha mégis nehezebb helyzetben vagytok akkor gõzerõvel dolgoztok azon, hogy változtatni tudjatok rajta. Tehát nem ez a cél. Néhány év alatt tényleg nagy változásokat érhettek el. Mi sem örököltünk, vagy nyertünk vagy hasonló. Egyszerûen tanultunk, külföldre mentünk hogy ugyan annyi munkával kereshessünk annyit, hogy megtakarításunk legyen hogy itthon lakást kocsit vegyünk, mert magyarországon a fizetéssel arányosan olcsóbbak. Szóval még ha azt az áldozatot is hoztuk, hogy évekig különváltunk a rokonainktól és barátainktól mégis kénytelenek voltunk. (ennyit az anyagi helyzetrõl.) A test: 30 kgot híztam terhesség alatt és kõ kemény fogyókúrával lefogytam 4 hónappal szülés után. (kórházból kijõve 20 volt még rajtam). A csíkokat kozmetikai kezeléssel eltávolíttattam. Ezek 4e ft/ kezelés... Úgy nézek ki mint elõtte. (fogyókúrához annyit, hogy sajnos én sosem tudtam szoptatni...ha tudtam volna késõbb kezdtem volna el) És a szülésrõl: Én rettenetesen féltem. Azt hittem majd ordítás és õrült fájdalom lesz. Fájt, de nem késztetett kiabálásra. Nagyobb volt a félelmem és meglepõen egyszerûnek tûnt holott elhúzódó nehéz szülésem volt ami közben némi komplikáció is felmerült. Mégis annyit ilyesztgettek vele, hogy rosszabbra számítottam. A fájások se úgy jönnek mint a filmekben... Így utólag eléggé bánom, hogy ennyi tapasztalatot meghallgattam mert csak rémisztgettek feleslegesen. Pedig én egy hisztis nõ vagyok. Ha valóban elviselhetetlen fájdalmat éreztem volna én tényleg sikítottam volna. Egyszerûen az adrenalin mindent elnyomot...Persze az a legfontosabb, hogy ne haggyuk el magunkat és öszpontosítva tereljük el a figyelmünket. Több ilyen tapasztalatot kéne hallania a barátnõdnek ahelyett hogy a rémsztorikról értesülne. Nem volt rosszabb egy fogmûtétnél...ott is fél az ember, de beleül a székbe, mert valamit valamiért...
Nekem felfoghatatlan hogy egy nõben ne törjenek elõ az anyai érzések. Csakis az anyagiak miatt lemondani egy CSODÁ-ról NEM szabad! És még ott a lehetõség ha gyenge az anyagi helyzetetek hogy csak egyet vállaltok. Gondoljatok bele abba is, hogy egyszer megöregszetek és teljesen egyedül fogtok maradni, hidd el ismerek olyanokat, és nagyon [email protected] nekik! El sem tudod képzelni mennyi csodás pillanattól fosztanátok meg magatokat!! Nekem 3 gyermekem van és csak mindenkit biztatni tudok arra hogy vállaljon, mert a világ legcsodálatosabb dolga anyának lenni. Más mikor más gyerekét tartogatod, szép, aranyos..., de a tiéd...az a legszebb, legdrágább és sorolhatnám. Az hogy benned megfogalmazódott ez a kérdés, szerintem te szeretnél, és ha igy van, akkor bizony más partnert kell hozzá találnod. Az hogy fél a fájdalomtól, az sem kifogás, akkor már kihalt volna az emberiség. Én is féltem és négyszer szültem mégis (nem irtam el a számot). Én biztosan komolyan elbeszélgetnék vele.
Én meg hagynám...nekem is 2 gyerekem van és számomra is õk a világon a legcsodálatosabb dolgok. Szerintem is túl lehet élni a fájdalmat (na meg elfelejteni), a test meg nem mindenkinél változik hátrányára. Na de el kell fogadni, ha valaki ezekért vagy másért nem szeretne gyereket. Nem szeretem az olyan gyerekeseket akik hittérítõként szórják az igét, hogy milyen jó anyának lenni. Jó annak lenni ez tény, de el kell fogadni, ha valaki nem szeretne anya lenni. A kérdezõ, ha neki is jó így marad a kapcsolatban, ha meg nem és a párja nem változik úgy is elmegy. A gyerek utáni vágy szerintem felülírhatja a szerelmet így majd választ, de akkor ha eljön az ideje, ha õ úgy érzi. (szerintem)
A kérdező hozzászólása: idösebb vagyok a barbie-nál. és a szépség, külsöség nem feltétlenül múlandó, ha valaki igényes. vannak sármos 60-as férfiak, és igényes, elegáns idös hölgyek is, 70 felett is, lásd sophia loren. 70 felett. nekem nem kell egy dagadt, vagy lottyos börü csúfság, akinek narancsos a böre, csak azért, mert igénytlen tornázni. bezzeg sza-.rosgatyát meg pelenkát tud mosni, de edzeni lusta. meg a rövidhaju nök is ocsmányak. mindig levágatják, ha szülnek, mert igénytlenek kezelni, mondván erre nincs idö. bezzeg a sorozatokra van. nem kell elitélni, önzönek tituálni valakit, csak mert igényes, dolgos, és nem szaporodik. neki jobb dolga is van, amit mások irogyelnek töle. méltó módon fog megöregedni. nem szánalmasan, mint sokan.
jah és Sophia Loren is szült gyereket...
Nem értem ennek a kérdésnek mi értelme volt??? Sem te sem a "TÖKÉLETES" cicababád nem akartok gyereket! Akkor meg? De jobb is, mert ilyen, önimádó embereknek felesleges! Késõbb úgy is a gyerek inná meg a levét, mert a kedves anyja folyton a fejéhez vágná, hogy miatta hízott 1kilót, és lett két csík a seggén! Az apja meg miatta hagyta el mert levágatta a haját. Elég szánalmas, megtalálta a zsák a foltját!!! Az általad említett színésznõ sem így nézne ki ahogy a többi sem, ha nem lenne rá pénze. Némelyik már olyan idõsebb korára mintha folyton vigyorogna, a sok plasztikai mûtéttõl!
Dolgozik valamit a kedves, vagy teljes mértékben te tartod el??? Én már nem tudom mit mondjak, igények vannak! Ilyen hozzá állással az emberiség kihalna!
Szerintem elég komoly önértékelési problémád van neked és a barátnõdnek is. A világképetekrõl meg nem is beszélve. A világ nem az önimádó emberektõl megy elõre.

A gyerekem már öt éves és még mindig velünk alszik. Hogyan szoktassam a külön alvásra?

Legjobb válasz: Szia! leírom a mi esetünket is hátha segít!!Nálunk is a férjem szoktatta rá,h nálunk aludjon!% éves volt a kislányom, mikor elváltunk onnantól kezdve minden este amig el nem aludt az ágy szélén ültem meséltem vagy tv-t néztünk de ha a tv-t választotta akkor megbeszélt idõpontban ki kellett kapcsolni. ez nagyon fárasztó volt mert néha 2 órát kellett ott ülnöm az összes mesébõl kifogytam és mindent kitalált hogy véletlen se aludjon el! aztán elaludt és az éjszaka közepén észrevette,h hol van és kivonult mellém ekkor MINDIG (ez nagyon fontos) visszavittem. Aztán k3-4 honap mulva leszokott a kivonulásról és egy fél év múlva már egy mese után kiengedett és minden ment normálisan! Remálem segítek. Szia

Szia! leírom a mi esetünket is hátha segít!!Nálunk is a férjem szoktatta rá, h nálunk aludjon!% éves volt a kislányom, mikor elváltunk onnantól kezdve minden este amig el nem aludt az ágy szélén ültem meséltem vagy tv-t néztünk de ha a tv-t választotta akkor megbeszélt idõpontban ki kellett kapcsolni. ez nagyon fárasztó volt mert néha 2 órát kellett ott ülnöm az összes mesébõl kifogytam és mindent kitalált hogy véletlen se aludjon el! aztán elaludt és az éjszaka közepén észrevette, h hol van és kivonult mellém ekkor MINDIG (ez nagyon fontos) visszavittem. Aztán k3-4 honap mulva leszokott a kivonulásról és egy fél év múlva már egy mese után kiengedett és minden ment normálisan! Remálem segítek. Szia
Szerintem sok helyen a szülõkkel alszik a gyerek, csak sokan nem merik bevallani. Szerintem ne erõltesd. Próbáld meg az elõttem szólók ötleteit, ha nem mûködik, akkor venni kell egy nagyobb ágyat, amin kényelmesen elfértek és ha megunja majd úgy is elmegy magától. Vagy még egy megoldás, hogy ha nem is külön szoba, de neki külön ágy és veletek egy szobában. Legalább egy darabig. De ha vmi trauma érte nemrégiben akkor semmiképp se most kell ezt idõzíteni. Ha pedig minden rendben mostanában, akkor pedig azzal kell nagyon vigyázni, hogy nehogy most okozz neki traumát ezzel a hirtelen különköltöztetéssel. Hiszen nem érti, hogy mit is akarsz tõle, hiszen eddig ott aludhatott veletek. Csak óvatosan, lassan, türelmesen és sok-sok szeretettel. A házastársi életet pedig meg lehet oldani másképp is. Hallottam ilyet már híres sztártól is tv-ben. Tehát nem csak én gondolom így.
Az a kérdés miért alszik még mindig veletek? Ha csak azért mert eddig is így szokta akkor meg kell vele beszélni hogy õ már nagyfiú (nagylány) és ebben a korban már egyedül alszanak a gyerekek. Próbáljátok rábeszélni hogy egy napig egyedül, egy napig veletek aludjon. Amikor egyedül alszik legfeljebb este (reggel is) megengeditek hogy bebújjon az ágyatokba. Fokozatosan kell hozzászoktatni! Ha ez túlzott ragaszkodás akkor ki kell deríteni az okát és azt megszüntetni. Talán így érzi magát teljes biztonságban!? Ha ez az ok akkor engedjétek hogy egy ideig még maradjon. Ha több idõt szeretne veletek tölteni napközben és ez nem megoldható akkor is kell neki engedni, hogy valamennyi idõt ágyban tölthessen veletek. Ez tulajdonképpen egy intim együttlét érzékenyen fogja érinteni a változás, erre mindenképpen gondoljatok!
Ki fogja nõni. A lányom is velünk aludt, már kinõtte, most a fiam alszik velünk. Persze én ezt egyáltalán nem bánom.
Sehogy, az enyém 9 évesen önként elment, mi szerettük, hogy velünk aludt.
??? Nem kifejezetten egészséges, már csak az önállósodása és a nemi életetek szempontjából sem... Kapjon egy gyönyörû szobát, amit együtt rendeztek be, válassza ki a színeket, legyen rá kellõen felkészítve, hogy itt csak õ fog lakni ezután, és számoljátok visszafelé a napokat, amikor végre beköltözhet. Legyen neki ez egy nagy élmény, és akkor - hidd el- örömmel otthagy majd benneteket!
Miutan gyerekekkel foglalkozom ugy erzem eppen eleg tapasztalatot gyujtottem ahoz, hogy megkerdezzem: Kedves szulok miert szoktatjak csemeteiket a hitvesi agyba? Mert bizony egyszer, ketszer ott alvas es mint az allergia egeszen 6-7 eves koraig ott fogja enni az alom minden ejszaka. Altalaban 3 eves kor korul probalkoznak be a gyerekek a szuloi agyban alvassal - hacsak a szulo picibaba kora ota meg nem szokatta csemetejet a papa-mama kozott jo aludni ejszakai rutinjara. En azt tapasztaltam, hogy se tuzzel, se vassal se ajandekkal nem lehet kiutalni egy gyereket a kozos agybol. A szentbeszedet is meghallgatja de ugysem fog atmenni az a resze a dolognak, hogy van szep sajat szobad...Mert erdekes az uj szoba, jatszani is jo....DE a biztonsagos meleg az ott van Apu es Anyu kozott amig eleg idosek ahoz, hogy elszegyeljek magukat es onalloan sajat kuckoba menjenek. Javaslom a kovetkezot: 3 honapos kortol amikor mar abbahagyjuk az intenziv szoptatast ejjel, pateroljuk ki szemunkfenyet a sajat budoarunkbol, kulonben nem lesz maganeletunk az elkovetkezendo par evben. Sok szerencset es kitartast!
Sajnos a volt férjem is rászoktatta a lányunkat a velünk alvásra!Mikor elváltunk anyukám rátetézett azzal, hogy dudorászott neki!Így amikor felébredt keltette anyum, hogy énekeljen! Aztán mikor a jelenlegi férjem bekerült a családba minden megváltozott. Elég szigorú ember, de az õ határozottsága annyira hatott a 4 éves kislányra, hogy amikor kapott tõlünk egy emeleteságyat már nem kellett neki semmi csak hogy ott aludhasson. Persze mikor már nem volt újdonság bepróbálkozott, de a határozott NEM elég volt a számára!! Azóta önállóbban cselekszik és ezt nem bánom!!

Mi lehet az oka, hogy a gyerekem születése óta, rossz alvó? Van itt még anyuka akinek 2, 5 éves gyereke még mindig 2-3 óránként ébred éjjel vagy időnkén már hajnal 3-kor kel?

Már nagyon fáradt vagyok, még 1 éjszakát sem aludt végig. :( Én ezt már kórosnak érzem. Nem az van, h 1x v 2x felébred, hanem 2-3 óránként, reggel már nagyon ébren alszik, ha megmozdulok, felébred rögtön.

Legjobb válasz: Szegénykém! Neki és neked sem jó! Én felkeresnék valakit, aki megmondja, hogy min kell változtatni. Nekem a nagylányom 5 hónaposan, a pici most 11 hetesen megaludt 7 órát. Anyatejes volt mindkettõ. A pici akkor nyûglõdik csak, ha melege van, fázik vagy szelek bántják....szerintem ez már nem természetes :(

Szegénykém! Neki és neked sem jó! Én felkeresnék valakit, aki megmondja, hogy min kell változtatni. Nekem a nagylányom 5 hónaposan, a pici most 11 hetesen megaludt 7 órát. Anyatejes volt mindkettõ. A pici akkor nyûglõdik csak, ha melege van, fázik vagy szelek bántják....szerintem ez már nem természetes :(
Most már a nagyobbik fiam 16, 5 éves de emlékszem még mindig hogy 3 éves koráig többször ébredt.Mai napig nem tudom hogy addig miért nem aludta át az éjszakát. Utána már nem volt gond.
Amint megláttam a kérdést két dolog jutott eszembe: 1. Hogy tuti cicizik, 2. Hogy egyik barátnõm is kelt éjjel még 3évesen is a fiához 4-5x is. Persze õ is cicis volt. Nem tudom, h leszokott e azóta róla, meg se merem már kérdezni. Mindenki mondta neki, hogy ne ciciztesse már ennyi idõsen, mert csak cumizik rajta, de nem foglalkozott velünk. Ez pont olyan, mint mikor kiesik a gyerek szájából a cumi. Rá van kapva. Nem lehet, hogy nálatok is ez van? Én amúgy tuti nem aludnék vele se.
nõvérem mindkét gyerekét 2 éves korig szoptatta, és azt mondta, neki is felébredtek a gyerekek éjjel a szopiért :) mondjuk õ úgy mondta, hogy 2x felkeltek még két évesen is. (10-tõl 6-ig aludtak a gyerekei, mindig panaszkodott, hogy kevés alvás-igényüek a gyerkõcök) :) szépen kivezette a cicizést, azóta végigalusszák az éjjelt. (a nagy 10, a kicsi 6 éves már) ------ nekem 6 hós a babám, éjjel 3x ébreszt (7-tõl 7-ig alszik, azaz óraátállítás óta 7-tõl 6-ig sajnos) de azt észre vettem, ha nem rakom vissza a kiságyba, hanem magam mellett tartom, és együtt alszunk, akkor gyakrabban ébred, a kis huncut :) lehet, hogy inkább nem kéne együtt aludnotok. apukájával nem alszik? nem próbáljátok ki, hogy mi lenne, ha 1-2 hétig apás alvása lenne? esetleg szép lassan külön?
Enyem is ennyi idos, en most2 napja nemalszom, mert olyan eberen alszik ha melyebben lelegzem mar felkel.van hogy 2 orat is fent van, es beszel, magyaraz, iszik mint a teve, persze hajnalra full pisis.sosem aludta at az ejszakat, csak 1x mikor satoroztunk!akor meg a nyala is kifolyt, olyan melyen aludt. De egyutterzek, bar ugy latom te meg tolem is vacakabb helyzetben vagy.en betudom annak h o ilyen eberen alvo.pedig bolcsis is, de az sem farasztja le ugy h kidoljon.talan majd az ovi? Vagy kinovi, en nem keresem mar az okokat, beletorodtem, de iszonyu faradt vagyok en is.a dokirol majd szamolj be.addig is kitartast.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Mikor 1 éves volt nem éreztem ennyire reménytelennek a helyzet. Nektek sok sikert kívánok!
átérezem a helyzetedet, az enyém igaz 1 éves de õ sem alussza át, apjával elkezdtük leszoktatni úgy, hogy õ van vele és ez pár nap sikert hozott, de most megint ébredt mert fogzik is, meg az apja elutazott, de legalább már kitolódott 4 órára....nagyon szeretném ha õ is aludna éjjel..
A kérdező hozzászólása: Köszi, Velem alszik, akkor is.
aludj vele :)
A kérdező hozzászólása: Az, ha nem aludná át az éjszakát, még nem lenne baj, de 2-3 óránként? Gyerekorvos, nulla, kértem egy beutalót a fejlõdésneurológiára, jövõ héten megyünk, addig is talán van valakinek tapasztalata. Egyébként, szopizik még.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hát nem tudom a cici e az oka. Én úgy érzem nem, lehet az a válasz, hogy Õ tényleg ilyen, törõdjek bele. Mielõtt akartam vinni orvoshoz, elég szépen átaludt 3-4 éjszakát!! Lemondtam, mintha tudta volna...azóta kaptam új idõpontot, mindenképp elviszem. Én igazából arra gondolok, vannak e olyan fejlesztõ mozgások ami segít az alvásban. Most amúgy addig jutottunk, hogy mondja is, nem akarok aludni, de beájul mert álmos. Nem hajlandó felvenni a pelust, néha bepisil, akkor minden csere és csak örülök, hogy akár cicivel vissza alszik. Ha nem kap több órát ordít.

Külön élő szülőknél hány éves kortól engedjük ott aludni a gyereket a másik szülőnél?

Hány éves kor az amikor már ott aludhat a másik szül?nél a gyerek?Szeretnénk a biróságot kihagyni ebb?l.Pici gyerekr?l van szó 15hónapos.

Legjobb válasz: Ha nem szopizik már akkor simán ott alhat

Ha nem szopizik már akkor simán ott alhat
Ha elvan mind kettõtökkel éjszaka is akkor akár már most is ott aludhat szerintem!Amúgy úgy tudom 3 éves kortól szokták!
Igen, a bíróság 3 éves kortól engedi. De ha marad apánál is, akkor bátran ott alhat. Maximum apa hazaviszi hozzád ha nagyon sír:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!