Találatok a következő kifejezésre: A gyerekem öt (345 db)

Az apa bántott engem, nem hoztam el tőle a gyerekem. őt nem bántja.2 hetenete velem van, eltelt 3 év és a gyermekem szeretne velem élni. miért kell elítélni amiért akkor ott hagytam a gyerekem és most szeretném őt visszakapni. mik az esélyeim?

A bíróságon kinek van nagyobb esélye az apának vagy nekem?Õ biztosan perelne.mik az esélyeim.Csak az írjon aki nem szemrehányásokkal bombáz,mert nem tudja senki az el?zményeket.ha beadom a gyerekelhelyezési pert, mellém helyeznek ki ügyvédet?

Legjobb válasz: Az elítélést azért kapod,mert mint anya,tudom,hogy a gyermekem nélkül soha,sehova!Inkább verjen meg még kétszer.Nem baj,hogy õt nem bántja.Illetve hogy miért kellett ehhez három év.(Olvastam a kérdésed a családi kapcsolatoknál is...) A nálad történõ elhelyezés esélyei elég kicsi.Ugyanis három év távlatából,hacsak akkor nem vetettél orvosi látleletet,akkor elég nehéz bizonyítani a bántalmazást.Ha a gyermek jó helyen van,és tényleg nincs baja,akkor szerintem majdhogynem nulla.Persze szakember maghallgathatja a gyermek véleményét,de ez igen kis súllyal esik lattba,ha még kicsi a gyermek. Illetve,mint elvált szülõk gyermeke,tudom,hogy a gyermekekért folyó huzavonát,és a szülõk egymás elleni acsarkodását mindenkinél jobban a gyermek sínyli meg.Senkinek nem kívánom azt az érzést,amikor az apja nem akar elmenni az esküvõjére,mert 16 éve elvált az anyjától és (míly meglepõ) az anyja is ott lesz.Azért gondold végig alaposan,hogy megéri-e!!!

Az elítélést azért kapod, mert mint anya, tudom, hogy a gyermekem nélkül soha, sehova!Inkább verjen meg még kétszer.Nem baj, hogy õt nem bántja.Illetve hogy miért kellett ehhez három év.(Olvastam a kérdésed a családi kapcsolatoknál is...) A nálad történõ elhelyezés esélyei elég kicsi.Ugyanis három év távlatából, hacsak akkor nem vetettél orvosi látleletet, akkor elég nehéz bizonyítani a bántalmazást.Ha a gyermek jó helyen van, és tényleg nincs baja, akkor szerintem majdhogynem nulla.Persze szakember maghallgathatja a gyermek véleményét, de ez igen kis súllyal esik lattba, ha még kicsi a gyermek. Illetve, mint elvált szülõk gyermeke, tudom, hogy a gyermekekért folyó huzavonát, és a szülõk egymás elleni acsarkodását mindenkinél jobban a gyermek sínyli meg.Senkinek nem kívánom azt az érzést, amikor az apja nem akar elmenni az esküvõjére, mert 16 éve elvált az anyjától és (míly meglepõ) az anyja is ott lesz.Azért gondold végig alaposan, hogy megéri-e!!!

Ovódába is érdemes várólistára venni a gyereket? Ott, hogy műkődik? Én nem szeretném a területileg hozzánk tartozóba járatni.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk sincs várólista,születési dátum szerint veszik fel a gyerekeket,elõször a körzeteseket,utána a többi gyereket. Mi sem a körzetesbe járunk. Elõbb beírattam oda,ahova szerettem volna,hogy járjon,utána a körzetesbe,de ott akkor már tudták,,hogy nem oda akarom vinni,az óvoda vezetõk egymás között megbeszélték.

Szia! Nálunk sincs várólista, születési dátum szerint veszik fel a gyerekeket, elõször a körzeteseket, utána a többi gyereket. Mi sem a körzetesbe járunk. Elõbb beírattam oda, ahova szerettem volna, hogy járjon, utána a körzetesbe, de ott akkor már tudták, , hogy nem oda akarom vinni, az óvoda vezetõk egymás között megbeszélték.
Akkor valaszd ki az ovit, menj be, es kerdezd meg, hogy van-e varolista. A jobbakban akar 1-2 evre elore jelezni kell a szandekot.
Zuglói vagyok. Nálunk pld. sem a bölcsiben, sem az oviban nincs várólista. Úgyhogy nézd ki elõször az ovit, és kérdezz rá, náluk van-e ilyen. Én is felirattam volna még 8 hónapos korában a lányomat, de kiderült, nincs ilyenjük :(

Egy szülőnek mire jó az hogy a gyerekének ott tesz keresztben ahol lehet és nem a jövőjét nézi hanem azt hogy minél tovább maga mellett tartsa a gyereket és minél jobban megpróbálja korlátok közé szorítani?

Legjobb válasz: Mert irigyek és ha nekik szar ,a gyereküknek is azt akarják. Én anyám megpróbálta széverni a kapcsolatomat.Megkérdeztem miért csinálja az volt a válasz õ nem boldog én hogy merek az lenni?Mondjuk megértem az õ szemszögét is elcseszte az életét,de azt nem hagyom hogy rajtam verje el.

"Mennyire lehet õszinte egy olyan nõnek a szeretete, aki önzõ, aki nem valósította meg az álmait, aki a gyerekeire támaszkodik, és nem akarja elengedni, sõt kisajátítja õket, úgy kell ugrálni, ahogy õ akarja, miközben azt mondja, hogy mennyi mindent tett értünk, mennyit tûrt az apáink miatt? Ez az õszinte szeretet? Hát nem az! Ezt hívják birtokló, önzõ szeretetnek, ha ezt lehet egyáltalán szeretetnek hívni!" dr. Csernus Imre A számból vette ki a szót.
ez már nem komplett :/ szerintem keress valahol egy jó állást aztán bérelj ki egy lakást és ne hagyd hogy az anyád elnyomjon
Kedves 20.17-es válaszoló! Évek óta próbáltam rájönni, mi a baj anyám viselkedésével, miért nem tudom õt elviselni, egyáltalán miért leszek hulla fáradt egy fél napos látogatás után. Ezért, amit leírtál! Nagyon szépen köszönöm, jobban meg sem lehetett volna fogalmazni! Hol írja ezt a Csernus? Melyik könyvében? Szívesen elolvasnám! Köszi! És bocs az OFF-ért!
Mert irigyek és ha nekik szar , a gyereküknek is azt akarják. Én anyám megpróbálta széverni a kapcsolatomat.Megkérdeztem miért csinálja az volt a válasz õ nem boldog én hogy merek az lenni?Mondjuk megértem az õ szemszögét is elcseszte az életét, de azt nem hagyom hogy rajtam verje el.
Mert a saját életük kudarcát a gyerekeikre vetítik ki.
Én is úgy érzem, hogy legszívesebben bezárnának egy dobozba, és ott tartanának, de azzal a nappal, hogy egy tõlük 300 km-re levõ egyetemre felvételiztem, egy olyan szakra, amivel szinte biztos állásom lesz, úgy érzem, sikerült kitörnöm. A távolság õket is ráébresztette, hogy el kell engedniük.
Az ilyen szülõ elmebeteg.Lehetséges, hogy a saját elcseszett gyerekkorát próbálja lemásolni azért hogy más is átérezze, momentán a saját gyereke....
Ezt én is szívesen kérdezném meg anyámtól...de inkább nem keresem fel ezért. Elég volt elszabadulni.
Ha 25 éves vagy, akkor költözz el, és ne anyád nyakán élösködj. Szerintem egyébként anyád is éppen erre próbál rávenni, nem neked akar keresztbetenni. (Gondolom, ha leirsz pár esetet, akkor ki fog derülni, hogy vagy nem dolgozol, vagy semmit nem csinálsz otthon vagy valami hasonló az a nagy vétség, amit ellened tesz.)
A kérdező hozzászólása: Csak azért mert az én anyám ilyen aki 25 évesen is ezt csinálja velem és már ott vagyok hogy legszívesebben orrba csapnám....ha így folytatja akkor meg is teszem...
Ez az infó így nagyon kevés az ítélet alkotáshoz!!!!! Konkrét dolgok kellenének!!! Mit akar a gyerek és mit tesz a szülõ????? Korántsem biztos, hogy a gyereknek van igaza mindenben!!!Persze ez a szülõre is áll, de azért mégis neki szavazok több bizalmat így látatlanban, mivel nagyobb élettapasztalata van! Konkrétumokról beszélj, ha ilyesmit kérdezel!!!!
Kedves 20:22-es válaszoló! "Évek óta próbáltam rájönni, mi a baj anyám viselkedésével, miért nem tudom õt elviselni, egyáltalán miért leszek hulla fáradt egy fél napos látogatás után. Ezért, amit leírtál! Nagyon szépen köszönöm, jobban meg sem lehetett volna fogalmazni! Hol írja ezt a Csernus? Melyik könyvében? Szívesen elolvasnám! Köszi!" Én A fájdalom arcai címû könyvében olvastam azon belül is a 33. oldalon. 20:17-es voltam.
25évesen az ember már rég nem gyerek, tallpra kellene állni.
Velem is ezt csinálja anyu, bár erõsen segíti a jövõmet és a férjemét. De megkéri az árát. Segít, ahol csak tud, ott is ahol baromira nincs min segíteni, hogy aztán mindenért minket ugráltasson, hogy mindenért mi legyünk a hibásak és ha valamikor nem ugrok neki akkor felhántorgatja, hogy ezt is azért tudtuk megvenni mert adott kölcsön (kölcsön nem örökbe, visszaadjuk). Örülök hogy segít, fõleg ha szükség van a segítségére és nagyon hálás is vagyok, de inkább már nem is kérek tõle semmit mert az érzelmi terror amit kapok érte éveken át nem éri meg.
Az én anyám is ilyen. Próbál magához láncolni, közbe meg mondogatja hogy "én aki felnevelt titeket, aki diplomát ad a kezetekbe (tesóm is van azért többes szám) stb. Azt hiszi sajnos hogy ha nekem meg tesómnak (nõvérem van aki 22 éves) saját keresete lesz akkor majd tejben vajban fogjuk füröszteni stb. Én nem azt mondom hogy nem érdemelné meg, tény hogy felnevelt stb, de sajnos arra már nem gondol hogy nekem vagy épp nõvéremnek is SAJÁT élete van, és SAJÁT magunkért fogunk dolgozni (lakás, autó stb) nem azért hogy anyám dõzsöljön a pénzbe. Durván hangzik az igaz, de minden gyereknek van saját élete. Az természetes hogy segítem anyut amíg tudom pl ha öreg lesz stb, ez nem kérdés ez természetes. Viszont akkor ne várja azt hogy a mi életünket suttba dobjuk azért hogy õ pl 1 hetes nyaralásokra tudjon menni vagy drága dolgot megvegyen a keresett pénzünkbõl. (ami még nincs, nõvérem, és én is tanulok) Én szeretem anyámat, viszont szerintem tõle ez csak birtokló önzõ szeretet, + mártírkodás. Ahogy azt a Csernusos szöveget is leírta az egyik kommentelõ. Azzal maximálisan egyetértek.


Orbán Viktor miért csak 4 almát vett amikor a gyerekei öten vannak? Melyiknek nem ad?

piacon láttam

Legjobb válasz: Azért , hogy kijöjjön a havi 47 000 Ft-ból .

Azért , hogy kijöjjön a havi 47 000 Ft-ból .
Ebbõl is látszik, hogy nem tud 5-ig elszámolni.
Elég nagy szégyen, hogy Orbán PIACRA jár, ti meg még a TESCO-ban sem vesztek gyümölcsöt :D.
Csak mintát keres az országalmájához.
Mit csinál Orbán Viktor ha 4 almát öt felé kell elosztania? Biztosan kompótot...
Õ megeszi mind a 4 et!A gyerekekre szarik!
Nekem csak egy lányom van, de õ nem szereti az almát. Ha lesz még 4 gyerekem, akkor 4 almát fogok venni (ha a többi 4 majd szeretni fogja). De az is lehet, hogy vendégek mennek hozzájuk és a felesége almás pitét süt.
Délben volt hanuka
Azért mert Viktornak elég 4 alma. Ebbõl ötöt ad a gyerekeinek, és egyet õ is eszik. Ezt bármikor és bárhol meg tudja csinálni, hacsak nincs a közelben kriptonit....
Milyen név már ez hogy Récsöl? xD
A Récsöl már nagylány és nem otthon lakik.
Itt nemrég valaki azt írta, hogy a lánya külföldön tanul:)
mert volt neki 1 ehhez vett 4 =5 ! ez a kérdés olyan mint az olasz tévé riportja!! unalmas már ez a eszetlen ország lejáratás amit csináltok!!!
Van egy olyan érzésem, hogy te még sosem láttad Viktort
Miért nem köpõcsövezted le?

Hogyan lábaljak ki a gyerekkor óta tartó keserűségből?

Gyerekként sose voltak igazi barátaim, de "nagymen?" voltam ,id?sebb diákok hallgatták a storyaimat a suli folyosóján. Nem tudom miért, de sose engedtem magamhoz közel az embereket. Csak egy határig. Meg nem is nagyon izgattak. Tiniként is ilyen voltam, meg most is ilyen vagyok. Hogyan változtassak ezen? Nagyon szeretnék normális lenni, igazi barátaim legyenek, és hogy ?szintén érdekeljenek az emberek. Mewg vagyok keseredve, és sokat foglakozok magammal. Nem tudok kijutni ebb?l a körforgásból. Irigylem a hugomat, mert ? meg mindigis az ellentétem volt. Leszek én is valaha önfeledt, boldog ember? És ha igen, hogyan??

Legjobb válasz: De normàlis vagy és késõn érõ. Ha beteszed a fejedbe, hogy megkeseredett vagy, akkor nehezebb kilàbalni belõle. Legyél lazàbb és próbàlj nyitni az emberek felé, és ne görcsöljél semmin.Fel a fejjel menni fog.

De normàlis vagy és késõn érõ. Ha beteszed a fejedbe, hogy megkeseredett vagy, akkor nehezebb kilàbalni belõle. Legyél lazàbb és próbàlj nyitni az emberek felé, és ne görcsöljél semmin.Fel a fejjel menni fog.
A kérdező hozzászólása: 23 éves vagyok, és lány. És a fiúkra is csak most kezdek férfiként, nem csak haverként tekinteni. Nem vagyok normális??!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen, szerintem is az lehet, hogy késõn érõ vagyok. Próbálgatok nyitni az emberek felé, néha balul sül el, de majd még próbálkozok. Köszi!
Mit értesz azon, hogy "sokat foglalkozok magammal"? Mert hát én azt csak jó dolognak tartom, ha valaki sokat foglalkozik magával. Ez a dolog lényege, hogy magunkat megismerjük, felmérjük a lehetõségeinket, megismerjük a bennünk rejlõ hajléamokat, tehetségeket, értékeket... Ehhez sokat kell magunkkal foglalkozni. Lehet, hogy nem vagy egy könnyen oldódó, és ugynakkor felszínes sem vagy. Lehet, hogy a nagy mélységû gondolatok érdekelnek, nem baj ez. Lehet, hogy neked ahhoz kellene megjátszanod magadat, hogy nagyokat nevess, hangoskodj, jópofáskodj. És nem is sikerülne jól, ha nem szívbõl teszed. Viszont biztosan találsz magadhoz méltó barátokat, ha jó helyen keresgélsz, és így ha így van, ahogy gondolom. És amúgy az elsõ gyereknek mindig nehezebb dolga van, mint a másodiknak. Kivált ha egyforma nemûek. Az elsõ gyerek mindig ellentéte a másodiknak, kivált ha két lány vagy két fiú, szóval ha egyformának kellene lenniük.

Más is sokszor érzi úgy, hogy mire felnő a gyereke, őt már majd a zárt osztályon kell látogatni?

Nem bírom. Folyton beteg a 16 hónapos lányom, január óta alig volt olyan hét, hogy ne lett volna baja. Most is éjjel 39,2 volt, kicsit piros a torka. Ilyenkor mindig Oscilococcinumot és Homeovoxot kell neki felváltva adni. Eddig egész jól ment, de most nem akarja sehogy. Cs?rös pohárból nem felel meg, ha leveszem a tetejét, akkor el?rehajtott fejjel akar inni, nem hajlandó hátrahajtani. A kanálból nem kell, most a Nurofen szirup fecskend?jével próbálkoztam, de folyik ki a szájából. Mint aki képtelen nyelni, pedig tud, mert a sima teáját issza, meg a kölesgolyó is megy, tehát nem a nyeléssel van baja. Egyszer?en meg?rülök. Hogy adjam be a gyógyszert?

Legjobb válasz: Nem tudod egy falat valamibe, amit nagyon szeret, belekeverni gyogyszeret? Ha hiszitek, ha nem, hamar fel fognak noni, es elvezni fogod az eletet, szabadon, elmezavar nelkul. Sot meg sirankozni is fogsz, hogy "milyen hamar elmult a bebikor".

Nem tudod egy falat valamibe, amit nagyon szeret, belekeverni gyogyszeret? Ha hiszitek, ha nem, hamar fel fognak noni, es elvezni fogod az eletet, szabadon, elmezavar nelkul. Sot meg sirankozni is fogsz, hogy "milyen hamar elmult a bebikor".
ÁÁÁ, nem, édesanyám is kibírta, elég jól, pedig nem egyszer akartam meghalni kisbaba koromban.És nekem nem csak torokgyulladásom volt......
sose éreztem még ilyet. bár az idei év ezzel a hülye idõjárással nagyon megvisel engem is mert ezáltal nagyon hisztis és tudjuk hogy nem a jelleme ilyen ... igy kicsit könnyebb elviselni. Nem szólt a doki semmit, nem az immunrendszere gyenge?
nem tudok segíteni, az enyém még csak 6 hónapos, de én is zárt osztályon fogom ünnepelni az érettségijét az tuti!!! ja és valószínûleg addigra gerincbeteg leszek csípõprotkóval, mert már 8 kg és jön a foga, cipelteti magát egész nap, sehol, semmi, sehogyan nem jó, cici nem kell, kaja a falra prüszkölve, minden csupa nyál... és még front is van... maximálisan megértelek!
A kérdező hozzászólása: a dokink homeopátia párti, amit nem bánok, de néha "vágyódnék" valami normális gyógyszerre is, hátha az gyorsabban hat. Bár nem biztos.
A kérdező hozzászólása: Utánanézek ennek az immunerõsítõnek, és megbeszélem a doktornõvel. Valami muszáj, mert ha most nyáron mindig belázasodik, akkor mi lesz télen!? Illetve tudom, mert 1 télen már túl vagyunk. Szívószál csak rendes nagy van itthon, annak csak a kanyarig tudja szívni. Majd holnap megpróbálok venni rövidebbet, ami a kisdobozosokon van, hogy azzal mire jut.
Szia! Ne érts félre, de nem értem, hogy miért homeopátiás cuccokat adsz neki. Azt írtad, ilyenkor mindig ezeket KELL neki adni... Lehet hogy ráunt már az ízére!? Ha homeopata cucccokat adsz neki, esetleg próbáld ki a Stodal szirupot. Piros, fájó torokra nagyon jó! Szívószállal tud inni? A kedvenc teájába is bele tudod keverni. Fõleg, hogy a golyók oldódnak a teában is:D
Szia.Mi egy mandulla gyulladás után kaptunk immunerõsítõ gyógyszert 1hónapon keresztül kell adnom 2szer felet. Isoprinose a neve.Esetleg kérdezz rá a dokidnál. Az én lányom is 16hónapos.Szereti a Cebion cseppet, amit vitaminnak hivunk.Mikor mást adok neki, mondom, hogy itt a vitamin és megissza.Nurofenes fecskendõvel akkor adom ha már végképp nem megy.Azt gyorsan egy határozott mozdulattam benyomom.
A kérdező hozzászólása: de az immunrendszere gyenge, nagyon alacsony a neutrofil szintje, ami egy védekezõ fehérje. 2-3 éves korra kinõhetõ, de addig ez lesz végig!? Kicsit kiborító, bár tudom, hogy ez csak egy állapot, vannak tényleg beteg gyerekek is. Amikor ezzel szembesülök, hálát adok az égnek, hogy az én lányom "csak" ennyire beteges.
Én hol poénból, hol teljesen komolyan közlöm ezt a tényt a férjemmel és 3 gyerekemmel. Mindig történik valami, nyelvelharapás, fáról esés, 'fogas' baleset, darázscsípés...De szerintem ez mindenhol így van, hogy zajlik az élet. Néha poénosabban fogom fel, mert alapvetõen én nagyon túlféltem a gyerekeket, mégis mindig van valami, amirõl azt hinném, ez velünk nem történhet meg... Pici kávéskanállal próbálkozz esetleg.
Mire felnõ???? szerintem engem annál sokkal hamarabb visznek oda...:) ) Nem vagyunk egyformák, van aki könnyebben birkózik meg vele, van akit jobban megvisel.

Anyám szerint gonosz vagyok a gyerekkel, őt meg mindig kioktatom. Tényleg bunkó vagyok? (édesség és játék téma)

Sokszor jön hozzánk, mert van egy csecsem?nk, a nagy 5 éves, vele kapcsolatos a téma. Minden alkalommal hozza a tejszeletet, Kinder pingui-t, stb. Gyümölcsöt még véletlenül sem. Minden ócska játékot megvesznek neki, mert a leánynak tetszik. (és nem azzal van a bajom, hogy olcsó, hanem azzal, hogy egy rakás szar, haszontalan, az els? 5 perben tönkremegy, 1 óra múlva már nem érdekli a gyereket). És hiába pofázom évek óta, egyszer?en nem érdekli. Megsért?dik néhány napra, aztán jön megint, és csinálja ugyanazt. Tényleg bunkó vagyok, mert rászólok a gyerekre, hogy ebéd után alvás el?tt ne egyen meg 2 tejszeletet? Mert azt merem mondani, hogy azt a felesleges ócskaságot nem vagyok hajlandó hazahozni, maradjon csak a mamáéknál? Egyébként mindkét mama ilyen, csak anyós többnyire ért a szóból, és nem s?r?n csinálja.

Legjobb válasz: A csoki kérdést még megértem de a játékkal nem értek egyet. Ha az tetszik a lányodnak és a mama is szívesen megveszi akkor hadd vegye. Biztos zavaró hogy sok gönc van a lakásba de tedd egy nagy ládába és nem lesz útba. Ha meg majd kinövi tovább adjátok vagy kidobjátok. Én nem mondanák ilyet anyunak és anyósnak sem amit az utolsó elõtt sorban írtál, és örülök mindennek amit a lányom tõlük kap.

A csoki kérdést még megértem de a játékkal nem értek egyet. Ha az tetszik a lányodnak és a mama is szívesen megveszi akkor hadd vegye. Biztos zavaró hogy sok gönc van a lakásba de tedd egy nagy ládába és nem lesz útba. Ha meg majd kinövi tovább adjátok vagy kidobjátok. Én nem mondanák ilyet anyunak és anyósnak sem amit az utolsó elõtt sorban írtál, és örülök mindennek amit a lányom tõlük kap.
Én meg örülök az ocska jatekoknak, hacsak orakra lefoglalja a gyerek magàt nekem az is jo.Aztan viszem le garàzsba ha nem kell a gyereknek.Tejszeletet sajat magam megveszem és adom.Inkabb ebèd utan mint kora reggel.Annyi kell a gyereknek szerintem.De te gyereked szoval te momdod meg hol a hatàr.
Az én gyerekeimmel meg nem foglalkoznak a kedves nagymamák, se tejszelet, se játék, se látogatás. Szülinapra képeslap!!! (egy városban lakunk)Õk élik világukat, de azért az unokák fotóit mutogatják, mert õk a szupernagyik... :( Ez a másik véglet, cserélhetnénk néhány hónapra: te fellélegeznél, mi meg feltöltõdnénk... :D
valószínûleg azért sértõdik meg rád-joggal, mert a stílusod nem a legkedvesebb. Oké, hogy hoznak idegesítõ dolgokat is, de el kell fogadni, kedvesnek kell lenni, meg kell õket is érteni. Ha aztán meg kidobod, ki látja? A tejszelettõl meg nem lesz baja. Próbáld szépen megbeszélni , hogy mit ne hozzon, de ne ocsmány stílusban!
igazad mert a te gyereked és úgy neveld ahogy akarod :) amúgy mi a baj azzal ha ebéd után megeszik egy tejszeletet? én még adok is az enyémnek mert kell a tejtermék is. mondjuk nálunk azért más mert oviban van, ott kap fõzeléket, gyümölcsöt, péksütit, stb. így itthon én mindig meglepem valami kis nasival, pl. tejszelettel vagy ropival. bár ahogy te csinálod normálisabbnak gondolom, de nem bírom ki, hogy valami kis finomságot ne kapjon a fiam :)
Hat igen a nagymamak nagyon nagy resze ilyen :-) De a te gyereked, ha mindjart ebedeltek akkor jogod van raszolni, nyugodtan mond meg a kislanyodnak, hogy tegye el vagy majd anya/ apa elteszi es ebed utan megeheti. A nagymamakna semmi kozuk hozza h h neveled a gyereked...
A kérdező hozzászólása: A stílusom nagyon is normális. Tisztelem anyám, nem beszélek vele csúnyán. Nem az a gond, hogy tejszeletet eszik, mi is veszünk, túró rudit is, csokit is kap. De ebéd után két édesség... Azt sokallom. Köszönöm a válaszokat.
Én is azzal a véleménnyel tudok azonosulni, hogy az édességgel kapcsolatban igazad van, azonban a játékban nincs. Én sem tiltanám, fõleg nem sérteném meg a mamát azzal, hogy ócska vackot nem viszek haza, nem kell. Nyilván szeretettel veszi az unokájának, a mamák is úgy örülnek egy-egy ajándékozásnak, mint a gyerekek, nem venném el ezt az örömét. Az édességben én úgy neveltem meg anyumékat, hogy ha hoz valamit, akkor elõtte megkérdezi tõlem, hogy adhatja-e ha nem a válaszom, akkor titokban odaadja nekem, én elrakom és amikor jónak látom, odaadom én. Anyósomat nem kellett "megnevelni" mert õ mindig megkérdezi, hogy mit adhat, mit ehet a gyerek. 4, 5 éves kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: Az "ócska vacak" kifejezést itt használom, mert így gondolom, egyébként csak annyit mondok, hogy maradjon a mamánál, hogy itt több játékod legyen, otthon úgyis nagyon sok van. Szóval anyám szerint haza kell hozni mindent, egyébként meg jajgat, hogy minek ennyi játék, nem fér el stb. :)

A férjem azzal fenyeget ha hazaköltözöm a szüleimhez a gyerekekkel távolságtartási kérelmet nyújt be mivel gyülöli a szüleimet és nem akarja hogy a gyereke ott legyen. mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nem olyan egyszerû távolságtartást kérni ma Magyarországon. Úgy általában sajnos, neked szerencsére. Komoly indok kell és ha ez megvan, akkor is hosszú hónapok telnek el, míg megszületik a távolságtartás. Az ismerõsi körömben volt olyan anya, aki a férje ellen kért (jogosan) távolságtartást, három hónapig nem történt semmi, utána elutasították, mert "csak" lelki terror volt és mert "csak" egy látleletet vetetett magáról, a gyerekeket nem bántotta az apa. Rengeteg helyrõl kellett papírt beszereznie, hogy tényleg veszélyben vannak-e: gyámhatóság, önkormányzat, gyerekek ovija, bölcsije... Ha nagyon tartasz attól, hogy ez mégis bekövetkezik, akkor még most keresd fel a védõnõt, õ biztosan tud segíteni.

Szia! Nem olyan egyszerû távolságtartást kérni ma Magyarországon. Úgy általában sajnos, neked szerencsére. Komoly indok kell és ha ez megvan, akkor is hosszú hónapok telnek el, míg megszületik a távolságtartás. Az ismerõsi körömben volt olyan anya, aki a férje ellen kért (jogosan) távolságtartást, három hónapig nem történt semmi, utána elutasították, mert "csak" lelki terror volt és mert "csak" egy látleletet vetetett magáról, a gyerekeket nem bántotta az apa. Rengeteg helyrõl kellett papírt beszereznie, hogy tényleg veszélyben vannak-e: gyámhatóság, önkormányzat, gyerekek ovija, bölcsije... Ha nagyon tartasz attól, hogy ez mégis bekövetkezik, akkor még most keresd fel a védõnõt, õ biztosan tud segíteni.
jogiforum.hu kerdezd meg a jogaszokat.
Kedves Kérdezõ! Ilyen távolságtartási kérelem nem nyújtható be Magyarországon. Sok amerikai filmet néz a férjed? Nyugodj meg, hazaköltözhetsz a szüleidhez a gyerekkel, és majd a bíróság fog dönteni a gyerekelhelyezésrõl. Távolságtartási kérelem csak közös lakásban lakó hozzátartozók között létezik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat valószinû hogy ellenem irányulna a dolog csak nem mondja ki milyen indokokkal lehet ezt kérni?
Kedves elõttem szóló, ügyvéd vagyok.
Kedves kérdezõ, ti most akkor egy lakásban éltek? Mert a férjed a külön lakásban élõ nagyszülõk ellen nem kérheti.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat a lakás az enyém õ havi 1x jön külföldön dolgozik de ha nem tudom fenntartani akkor a szüleimhez kell mennem de elég bonyolult a dolog több gond is van nem csak ez az egy . a megromlott kapcsolatot még tovább mérgezi zsarol fenyeget (persze finoman hogy érezzem azért a súlyát) olyan dolgokkal amire nem vagyok büszke de megtörtént a következõ nap pedig szeret és velem akar lenni csak áldozatot kell hoznom érte miszerint egy hitelt hagyjak ott a szüleimre.

Ha egy kisbaba külföldön születik automatikusan megkapja az állampolgárságot? Ha nem nyaralás során jön világra, hanem ott tartózkodik az anyuka csak így teng leng akkor nem vehetik el tőle a gyereket?

Az egyik rokonom 8 hónapos terhesen kiment Spanyolországba. Csak úgy. Határozatlan időre, minimális pénzzel. Mire számíthat ott? Ha megszül , elvehetik tőle a gyereket? A gyereknek nincs apja. A lánynak nincs pénze. Csak úgy kiment, mert valami barátnője betette, hogy ő majd segít. A család attól tart, hogy az állam elveheti tőle a gyereket. Hisz nem igazán tudják hogy anyakönyvezni. Nincs hazája. Nincs bejelentett címe. Stb.

Legjobb válasz: Spanyolország állampolgársági törvénye hasonlít a miénkhez, leszármazás útján kapható, vagyis nem jár állampolgárság azért, mert ott született valaki (kivétel, ha az egyik szülõ is ott született, ebben az egyben eltér a törvényük a magyartól). A barátnõd magyar, tehát a gyereke magyar állampolgár. Forduljon a nagykövetséghez, ott segítenek, kiállítják az anyakönyvet és ez alapján útlevelet vagy személyit a gyereknek (EU-n belüli utazás céljából kiskorúnak is lehet személyije, illetve útlevél hiányában kell, hogy legyen); szélsõséges esetben hazajutni is segítenek. A család nem tud neki pénzt küldeni? Elvenni nyilván nem fogják tõle a gyereket, legfeljebb ha hajléktalanként az utcára kerül, de akkor is visszaveheti bármikor magához, ha rendezõdnek a körülményei (és a spanyol állam valszeg értesíteni fogja a magyar nagykövetséget, hogy egy kiskorú magyar állampolgár így járt).

Spanyolország állampolgársági törvénye hasonlít a miénkhez, leszármazás útján kapható, vagyis nem jár állampolgárság azért, mert ott született valaki (kivétel, ha az egyik szülõ is ott született, ebben az egyben eltér a törvényük a magyartól). A barátnõd magyar, tehát a gyereke magyar állampolgár. Forduljon a nagykövetséghez, ott segítenek, kiállítják az anyakönyvet és ez alapján útlevelet vagy személyit a gyereknek (EU-n belüli utazás céljából kiskorúnak is lehet személyije, illetve útlevél hiányában kell, hogy legyen); szélsõséges esetben hazajutni is segítenek. A család nem tud neki pénzt küldeni? Elvenni nyilván nem fogják tõle a gyereket, legfeljebb ha hajléktalanként az utcára kerül, de akkor is visszaveheti bármikor magához, ha rendezõdnek a körülményei (és a spanyol állam valszeg értesíteni fogja a magyar nagykövetséget, hogy egy kiskorú magyar állampolgár így járt).
ahogy az elõzõek összefoglalták 1.nem kap a gyerek állampolgárságot, csakamagyart (de azt is intézni kell) 2. a szülésrõl szépen megkapja a számlát ésmajd behajtják rajta 3. a gyereket nem fogják elvenni, de ha nem megfelelõ körülmények között élnek, feltehetik egy pestre induló gépre. Magyarul kizsuppolhatják.
"Téves infó, hogyha külföldön születik a gyerek akkor megkapja az állampolgárságot." De az USA-ban ez van, nem? Azon problémáznak, hogy a mexikóiak átmennek az Államokba szülni, és rajtuk keresztül szereznek papírokat. Hogy konkrétan állampolgárságot kaphatnak-e, azt nem tudom. Õk az anchor baby-k.
ma 02:17 USA egyes államaiban van csak így, de a legtöbb amerikai országban szintén nem kapja meg az állampolgárságot, csak akkor ha az egyik szülõ amerikai állampolgár.
na, elsõ jobban leírta, amíg én gépeltem.
javítok* számlával együtt....

Van egy 6 éves kisfiam aki az apjával él 3 éve. Bántalmazott az apa ezért elhagytam, a gyermeket ott hagytam. Szeretném kérni a gyerek elhelyezési pert. Milyen esélyem van hogy nálam helyezik el? A gyerekem velem szeretne élni de ő még nem dönthet.

Tartok a volt párom élettársától aki egykor a barátn?m volt.Nagyon szertném ha velem élhetne a gyermekem.Mit kellene tennem?

Legjobb válasz: öszintén szolva,basszus:(,röviden.értem a problémädat,de hiäba bäntalmazna engem a férjem hidd el hogy én nem hagynàm nàla a gyerekem,ne viccelj.fognàm és ràhivnàm a rendört,és ne haragudj hogy ezt mondom de én nem futamodtam meg volna azert mert bäntott.elhiszem hogy nehez ezt feldolgoznod és hogy jobbnak lättad elmenned onnan,de gondolj bele....én nem hagytam volna ott a kisfiamat föleg nem egy ilyen emberre.tuti én a zsarukat ugy ràhivtam volna mint a sicc...és ha nem is akkor.hät ne is haragudj de nem vàrtamvolna 3 évet azzal hogy jéééééé nekem van egy gyerekem otthagytam az apjànak visszaakarom kapni....nem 3 évet vàrtam volna...ha màr vàrok,akkor max 3 nap,nem pedig év.....keress fel egy ügyvédet,lehet nekik irni neten is...

öszintén szolva, basszus:(, röviden.értem a problémädat, de hiäba bäntalmazna engem a férjem hidd el hogy én nem hagynàm nàla a gyerekem, ne viccelj.fognàm és ràhivnàm a rendört, és ne haragudj hogy ezt mondom de én nem futamodtam meg volna azert mert bäntott.elhiszem hogy nehez ezt feldolgoznod és hogy jobbnak lättad elmenned onnan, de gondolj bele....én nem hagytam volna ott a kisfiamat föleg nem egy ilyen emberre.tuti én a zsarukat ugy ràhivtam volna mint a sicc...és ha nem is akkor.hät ne is haragudj de nem vàrtamvolna 3 évet azzal hogy jéééééé nekem van egy gyerekem otthagytam az apjànak visszaakarom kapni....nem 3 évet vàrtam volna...ha màr vàrok, akkor max 3 nap, nem pedig év.....keress fel egy ügyvédet, lehet nekik irni neten is...
Ne haragudj, nem igazán tudlak megérteni. Pont a védtelen kisgyereket hagytad az agresszív apjánál teljesen kiszolgáltatott helyzetben? Eddig nem jutott eszedbe a fiad, nem is látogattad? Amúgy meg fordulj ügyvédhez.
3évig nem nagyon érdekelt hogy van fiad, aki eddig az apjánál élt. Valószínûleg szakember azért meg fogja hallgatni a kisfiú véleményét is.De a bíróság szerintem kicsi eséllyel fogja neked ítélni, hiszen 3 éve leléptél, gyerektartást nem fizettél.Ha engem verne meg a párom, akkor sem hagynám itt a gyereket, hanem elmennék orvoshoz készíttetnék egy látleletet, s utána irány a bíróság, és elköltöznék.(Õt meg gyanítom kivégeznék a jóbarátaim...)
Keríts egy ügyvédet.
A bíróság az esetek többségében az anyánál helyezi el a gyereket.Ebben az esetben viszont az a gond, hogy te ott hagytad a gyereket. Ráadásul ennek már 3 éve... Akkor õ még nagyon kicsi volt és az anyja mellett lett volna a helye. Ha az apa szépen nevelte és a gyerek nem volt bántalmazva, akkor szerintem van rá esély hogy nála maradjon. Ez szerintem csak bíró kérdése... Az én véleményem most nem számít, de eddig miért nem küzdöttél a gyerekedért? Sokkal nagyobb esélye lett volna hogy megkapd. Én örülök hogy most harcolnál érte, de lehet, hogy a gyerek már megszokta az apjánál... Akkor viszont had döntsön õ. Nem szabad hagyni, hogy a gyerek szenvedje meg a ti vitáitokat. Nézd a gyerek érdekeit és úgy dönts!
Én a helyedben felvenném a kapcsolatot velük: http://www.nane.hu/
miért ítélkezek más felett tisztelt hozzászólók??? nem tudhatjuk milyen helyzetben volt, hogy élte meg, milyen körülmények között volt stb.... sajnos kérdezõ kicsi az esélye h a gyermeked ujra nálad helyezzék el..sajnálom ami veled történt..legyen úgy ahogy a legjobb a gyermekednek
én azt hittem hogy a fejével él
Szia! Érdeklõdnék, hogy megvolt-e a per, és a bíróság hogy döntött?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!