Találatok a következő kifejezésre: A gyerek akkor kezd (30 db)

Ha később kezd el beszélni a gyerek, akkor már "butuskább" lesz a későbbiekben?

Lányom (és nem fiam) 2 éves és nem beszél még, csak szavakat mond, hétről hétre többet, de nem tiszták, érthetetlenek néha. :( Mostanság kezdek kiborulni, amikor a rokonaim megjegyzéseket tesznek erre, mert a rokonaink között minden gyerek ilyenkor már szépen tisztán mondatokban beszélt. És mi több, hangoztatják, hogy milyen okos a gyerek, hát emiatt, hogy ilyenkor már beszélt. Nagyon bánt, mert hiába mondom, hogy az én lányomnak a mozgásfejlődése iszonyat gyors volt és emiatt lassú a beszédfejlődése (fejlesztőpedagógus mondta, nem én találtam ki), nem hatok rájuk. :(

Legjobb válasz: Dehogy lesz butuskább :) A fiam sem beszélt még ennyi idõsen, ehhez képest most, öt éves korában mindenki el van ájulva, hogy mennyire okos. Nemrég kíváncsiságból csináltattunk egy intelligencia tesztet nála, nagyon szép eredmény jött ki, a verbális képességei pedig kimagaslóan jók. Attól, hogy egy gyerek késõn kezd el beszélni, még nem lesz buta. Aki mégis ilyet mond, annak fogalma sincs arról, amirõl beszél.

Dehogy lesz butuskább :) A fiam sem beszélt még ennyi idõsen, ehhez képest most, öt éves korában mindenki el van ájulva, hogy mennyire okos. Nemrég kíváncsiságból csináltattunk egy intelligencia tesztet nála, nagyon szép eredmény jött ki, a verbális képességei pedig kimagaslóan jók. Attól, hogy egy gyerek késõn kezd el beszélni, még nem lesz buta. Aki mégis ilyet mond, annak fogalma sincs arról, amirõl beszél.
Semmi összefüggés, csak éppen õ a mozgásfejlõdésre "gyúrt" eddig! Az én fiam éppen fordítva: mondatokban beszél, megmondja a nevét, hol lakik, hány éves, sorolja az autótípusokat, mondókákat... DE! csak 19 hónaposan kezdett el járni! Engem is piszkáltak eleget, de nem érdekelt. :)
Dehogy lesz butuskább! Ne butáskodj! :) Unokatesóm példáját tudom neked leírni. Õ, mármint az unokatesóm 4 éves korában kezdett el beszélni, hát igazából most sem egy szószátyár típus, de nagyon okos, több diplomás mérnök ember lett belõle.
Az én fiam 2, 5 éves, és nem beszél. Az össz szókincse kb. 30-40 szó, és totál ki voltam készülve, hogy biztos valami baj van. A barátnõm kisfia ennyi idõsen már mondatokban beszélt. Orvoshoz vittük, és kiderült, hogy a mozgásfejlõdése kb. 4 éves szinten van, és ez nyomja el a beszédet. Majd az oviban beindul :)
èn 3 éves korom után tanultam meg beszélni. Habár lustább gyerek voltam, de 4-es voltam így is az iskolában. most 2 idegennyelvet beszélek felsöfokon (angol és német). Nagyon szeretek olvasni és szerintem abszolút okos vagyok föleg abban ami érdekelt. Irodavezetöként dolgozok. Amiért nem végeztem egyetemet az azért mert lusta voltam és utáltam tanulni.
Borzasztó ez a nagy versengés :( A gyors mozgásfejlõdés miatt valóban lehet lassú a beszédfejlõdés. Vannak olyan gyerekek is, akik sokáig nem beszélnek, de utána egész mondatokat mondanak. Minden gyerek más ütemben fejlõdik. Ahelyett, hogy megjegyzéseket teszek a rokonaid, legalább együtt érezhetnének veled - bár a rokonait nem válogathatja meg az ember. Annyit tehetsz, hogy továbbra is beszélgetsz vele. Idõvel megtanulja jobban kiejteni a szavakat.
Abszolút semmi összefüggés. Ismerek embereket, akik késõn kezdtek beszélni, mégis nagy sikereket értek el a tudomány területén. Sõt, olyan professzort is, aki 4 évesen!!! mondta ki az elsõ szót, igaz, kivételes eset, de felnõtt korában bepótolta:) Szakmájában (orvos) több nemzetközi elismerést kapott, nagyon ismert. Ismerek olyanokat is, akik korán kezdtek beszélni, de iskolában 2-3 tanulók voltak és sok mindent nem értek el életükben, idegennyelvet sem beszélnek, max. pár szót.
Ilyen összefüggés nincs. Biztos vagyok benne, hogy másban sokkal ügyesebb mint a rokonok gyerekei ennyi idõsen voltak. Semmiképp ne magyarázkodj, mert annál inkább "megtipornak" a drága rokonaid. Õ ilyen és kész! Majd fog szépen is beszélni, ráér még. Gondolom bõven volna mit a lányodon dicsérni, nem pedig a "hiányosságaival" foglalkozni.
Két ismerõsöm is van, akik 3 éves korukig alig mondtak pár szónál többet. Szinte semmit. Mindkettõbõl értelmes, diplomás ember lett, egyikõjük vezetõ beosztásban, 3 nyelvet beszél. A legendák szerint Einstein 4 éves korában kezdett beszélni (nem tudom, mi igaz belõle). Egyelõre ne aggódj emiatt, a lányod a mozgásfejlõdésre koncentrált. Ebben a korban még óriási különbségek lehetnek a gyerekek között, idõvel összeérnek. A rokonokat meg pattintsd le.
Miért lenne butább, megérti a dolgokat csak nem mondja el.
Nyugodtan szólj vissza, mert abszolút nincs igazuk. Húgom 3 éves volt, mikor elkezdett rendesen beszélni, elõtte csak szavakat mondott, azt sem a legjobban. Most már iskolás és nagyon is okos lány! :)
nem lesz butább ezért, de a beszédfejlõdés késhet az értelmi lemaradás miatt. enyém se akart beszélni, 2éves korától 3 éves koráig fejlesztésekre jártnk, 3 éves korára teljesen utolérte a társait, értelmes, okos, ügyes gyerek :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ezek nagyon megnyugtató válaszok. :)
Az elmaradt, hogy március 30-án lesz 2 éves.
Egyetertek ...a tobbiekkel...lanyom egy eves koratol gyonyoruen beszel...fiamat ket-evessen nem ertette senki.. 3 evesen...beirattam idegennyelvu oviba...mondtak orult vagyok...mert nagyon selypitett......negy eves korara...szepen beszelt ket nyelven....nem jelent semmit...ne torodj a megjegyzesekkel.....elobb-utobb beszelni fog...

Akinek a gyereke csak kézzel hajlandó enni, mit adtok neki?

Kisfiam 1 éves. 2 hónapja nem hajlandó kanállal semmit megenni csak az uzsi tejpépet. Ötleteket várnék darabos ételekre amiket kézzel megtud eszegetni. Amúgy mindent megeszik. Jelenleg ilyeneket eszik: levesben fõtt minden zöldség, tészta, hús; virsli; rántotta; kenyérfalatok megkenve, sajt, sonka, parizer. Kicsit unalmasnak tûnik, lenne ötletetek? A fõzeléket, üveges kaját pl kenyérre kenve megeszi. Egyedül még nem tud kanállal enni.

Legjobb válasz: Üveges/konzerv zöldbab, az vajpuha és könnyen kézbe fogható. Répa, brokkoli,karfiol, krumpli, karalábé megfõve, darabosan, fõtt tészta, fõtt rizs kis gombócba gyúrva. Kisfiam volt kanálundoros, mindent darabosan evett, a fõzelékeket nem ette, de bármilyen zöldséget puhára fõzve, darabosan megevett. Kézzel etettem/evett két éves koráig. Akkor rákattant a joghurtra, ez hozta meg az áttörést, onnantól hajlandó volt kanállal enni.

Üveges/konzerv zöldbab, az vajpuha és könnyen kézbe fogható. Répa, brokkoli, karfiol, krumpli, karalábé megfõve, darabosan, fõtt tészta, fõtt rizs kis gombócba gyúrva. Kisfiam volt kanálundoros, mindent darabosan evett, a fõzelékeket nem ette, de bármilyen zöldséget puhára fõzve, darabosan megevett. Kézzel etettem/evett két éves koráig. Akkor rákattant a joghurtra, ez hozta meg az áttörést, onnantól hajlandó volt kanállal enni.
enyém is ezt csinálta. én mindent adtam neki ami nem tocsogós :) rengeteg zöldséget kapott párolva, husit kicsire vágtam neki, még paradicsomos húsgombócot is evett, persze csak a gombócot krumplival. levesnek a sûrûjét tettem elé (fém szûrõbe szedtem, úgy a tányérjába. kedvence a füstölt-fõtt csülök volt nokedlivel :P meg a kukoricás rizs, de attól kikészültem, 1 órán keresztül csipegette a rizs szemeket :) sült csirke párolt zöldséggel, levesek, tészta ételek amik vannak minden héten nálunk

Mi van akkor, ha a gyerek nem kezd el gagyogni?

Legjobb válasz: 16:42es vagyok. Szerintem az teljesen jó, amit leírtál. A lényeg, hogy ha hangokat hallat, akkor "válaszoljatok". Minél többet beszéltek hozzá, annál többet fog utánozni. A mi fiúnk mostmár az állatkáivail is úgy "beszélget", ahogy fentebb írtam, hümmög. Mikor velünk "társalog", akkor úgy reagálunk rá, mintha értenénk: "Igen fiam, igazad van. vagy Nem mondod komolyan? Tényleg? Igegggen, mondjad még! Jókat vigyorog közben, keze-lába jár. Mi is jókat mosolygunk. :D Van olyan nap, mikor "be nem áll a szája", viszont van, mikor alig akar csinálni valamit.

16:42es vagyok. Szerintem az teljesen jó, amit leírtál. A lényeg, hogy ha hangokat hallat, akkor "válaszoljatok". Minél többet beszéltek hozzá, annál többet fog utánozni. A mi fiúnk mostmár az állatkáivail is úgy "beszélget", ahogy fentebb írtam, hümmög. Mikor velünk "társalog", akkor úgy reagálunk rá, mintha értenénk: "Igen fiam, igazad van. vagy Nem mondod komolyan? Tényleg? Igegggen, mondjad még! Jókat vigyorog közben, keze-lába jár. Mi is jókat mosolygunk. :D Van olyan nap, mikor "be nem áll a szája", viszont van, mikor alig akar csinálni valamit.
gagyogni? Mikor? Szülészeten vizsgálták a fülét? Ha arra gondolsz, hogy idõben -persze mi az idõben? - nem beszél, az lehet, 2 éves kora körül fog, de akkor már szinte folyamatosan.
Ezt hogy érted? Mennyi idõs a baba? Egy ép hallású, ép beszélõszervû baba fog gagyogni.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos és 1 hetes.
Még ráér! Ha hangra reagál, erõs hangtól összerezzen, akkor nem kell aggódni. A babák nem mindig a nagy könyvben leírtak alapján fejlõdnek. Egyébként egy ennyi idõs baba max. gõgicsél, azaz 1-1 magánhangzóval gurgulázik. Ne nyugtalankodj, lehet, hogy már holnap csinálja, lehet, hogy 1 hét múlva.
Milyen gagyorászásra gondolsz? Semmilyen hangot nem hallatt? Az én fiam 3, 5hós, néha azt csinálja, hogy gggggg, néha krrrrrr, meg hümmög, vagy mit csinál, de azt úgy, mintha rendesen mondatokat mondana, tehát hangsúllyal. A tiéd nem csinál semmit?
A kérdező hozzászólása: Olyanokat hallat, mint: höööö, ahö, aaaaaa, eeeeee De most már kellene neki mást is mondania nem?

Anyós-kérdés:tényleg én reagálom túl? Akkor se vehetem el a lányom, mikor már 2 kézzel nyúl utánam, és sír szegényke. Anyós inkább elfordul tőlem, viszi tovább a gyereket, aki siratgat.

Anyós kb.havonta látja most 11 hós lányomat.A párom mindig rámszól,hogy ne vegyem el t?le a babát,akkor se ha sír nála.Hagy gyerekezzen(mondja ?)megérdemli.Mert hogy anyagilag sokat segítenek.De nekem ezt nagyon rossz elviselni,hogy nem vehetem el t?le a picurt.Mondjuk magától nem is nagyon adja vissza.Ezen pont ma este vesztünk össze a párommal,? nem érti az én problémámat.Csak azt látja,hogy én ki vagyok akadva a "semmin".Tényleg igaza lenne,és ezzel ne tör?djek?

Legjobb válasz: Nem csak az anyós,de a kedves férjed is szégyellheti magát!Nálunk evidens,h ha a baba anyát akarja,akkor meg is kapja!Bárkinél van(nagyszülõk,tesó,keresztszülõk,vagy APA)ha anya felé nyúl,egyértelmû,h köszi,elég volt,hozzá akarok menni.16 hós,de ezt mindenki tiszteletben tartja.Igaz,én nem hagyom magam,ezt mindenki tudja,lehet,h ezért sem húznak velem ujjat.Nálunk a baba az elsõ!

HÁt ez tényleg cikis. De azért ne legyél annyira szigorú az anyósoddal ha egyébként nem zsarnokoskodik. Lehet h csak annyira szereti a kicsit h nem látja mit is kéne tennie helyesen. Én nyíltan beszélnék vele h ez nem jó így de elsõ körben még nem nem ordítanám le a fejét.
Nálunk hasonló volt az ügy, csak a párom nagymamájával. Eljutottunk addig, hogyha meglátta a dédit, elkezdett sírni. (2-3 alkalom után) Ekkor elmagyaráztam a férjemnek, hogyha azt szeretné, hogy a gyerekünk szeressen odajárni majd, minden alkalommal vegye ki a gyereket a kezébõl, mikor elkezd sírni. Így nem volt nagy gond -nem én vettem el tõle- s a gyerek is megnyugodott. Aztán persze hagytuk, hogy játsszon vele úgy, hogy nem az õ kezében van. Ez így mûködött, most 17 hónapos a kisfiam, és imád menni a dédihez. Néha még most is rászólunk, ha túl sok édességgel tömné a gyereket, elfogadja, mert õ is rájött. Szerintem a párod nélkül nehéz lesz ezt megoldani, sõt, szinte lehetetlen.
Az anyós sajnos nem fog változni, ez tapasztalat :( A férjed a legnagyobb hibás!!! Vele beszéld meg négyszemközt, hogy téged mi zavar, és szeretnéd, ha ebben melletted állna, és segítene. Mégis csak az õ anyja... Te meg nyílván nem akarod a banyát begbántani (vagy mi)... Szóval a fiacskája tegye helyre a dolgot. Egyébként ez nálunk is probléma volt, de én kivertem a balhét (persze csak a férjemnek). Ez után ha sírt az anyósnál a gyerek, rászólt, hogy adja vissza nekem.
Nem csak az anyós, de a kedves férjed is szégyellheti magát!Nálunk evidens, h ha a baba anyát akarja, akkor meg is kapja!Bárkinél van(nagyszülõk, tesó, keresztszülõk, vagy APA)ha anya felé nyúl, egyértelmû, h köszi, elég volt, hozzá akarok menni.16 hós, de ezt mindenki tiszteletben tartja.Igaz, én nem hagyom magam, ezt mindenki tudja, lehet, h ezért sem húznak velem ujjat.Nálunk a baba az elsõ!
Nálunk is volt ilyen gond :) Tudom, hogy le leszek hurrogva, de én beáldoztam pár perc sírást az ügy érdekében. Na nem annak az érdekében, hogy ne legyen konflikt anyóssal, mert azt én sem viselném el, ha hétrõl hétre látnám ahogy sír utánam a törpi. Õ azt mondta megvígasztalja, én mondtam szabad a pálya. A gyerkõc persze nem nyugodott meg, így bizonyos idõ elteltével átadta anyósom magától nekem, nem mondott semmit. Aztán a következõ alkalommal ugyanez, megint átadta magától és belátta, hogy bár õ egy nagyi és a gyerek imádja, de az anyukája mégiscsak én vagyok. Tehát nálunk az jött be, hogy hagytam anyósomat a "gyerkõc alatt izzadni", míg magától belátta, hogy ez így nem fekszik annyira :) Azóta, ha látszik, hogy gond van, átadja nekem rögtön .
Mintha magamat olvastam volna. Ugyanaz a szitu anyós és férj téren is. Én akkor is elvettem, és KETTEN a babával kimentünk az udvarra sétálni. Szépen megnyugodott, énekeltem neki, beszélgettem vele. És nem érdekelt a bent duzzogó anyós sem.
Mindig a gyermeked legyen a fontosabb! Soha ne helyezzétek az anyós érdekeit a pici érdekei elé! Nem reagálod túl, Neked van igazad! Ha azt látod, hogy a gyermekednek valami nem jó, akkor ne hagyd! Az anyós pedig szégyellhetné magát!
Szia! A gyerek téged akar, nálad nyugszik meg. Ilyen esetben a jó anyós rájön gyorsan erre és visszaadja a picit, kívülrõl "asszisztál" tovább . A szeretet nem abban nyilvánul meg hogy fogom és viszem, hanem hogy tudom mi a jó/ jobb neki!
Teljesen egyet értek az elõzõ válaszolóval!!!
mi hetente talákszunk anyosékkal ugyan, de ugyanez volt a probléma, hogy nem is engedték hozzám vagy elvették a kezembol, mondván, hogy velem van eleget... nagyon rosszu esett, ugyhogy értem a problémádat. én most már nem hagyom, hisz apjátol is átveszem a kicsit, ha sír és énrám mutogat vagy engem hív, a felesleges sírásnak nem vagyok a híve. ha megnyugszik, visszaadom...nem hiszem, hogy ilyen drasztikus modszerekkel kell szoktatni a gyereket a nagyszulokhoz. tiltani meg nem tiltom toluk, menjen csak hozzájuk, játszani, sétálni, de ha a gyerek az anyját akarja, a biztonságot, miért ne kapja meg arra a pár percre?
Nálunk azt nem érti meg senki, hogy , ha átmegyünk akkor ne vegyék el rögtön a gyereket és ne kezdjék el egybõl puszilgatni meg ilyenek. Akkor ordít. Kb 10 perc után már nem fog óbégatni, de akkor sem érzi majd jól magát, hacsak le nem kötik valamivel a figyelmét. Anyu férje szokta elvenni tõlem, akkor elkezd sírni, és nem akarja visszaadni, mert olyan édesen sír. Egyébként nagyon szereti a kicsit, nem nagypapa, mégis annak érzi magát. 4 fiút nevelt. Szóval... Ez nehéz. De, ha úgy látod jónak akkor vedd el a gyerekedet anyóstól!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, kicsit megnyugodtam.Ezek szerint nem csak mi járunk ilyen cipõben...Az a szörnyû, hogy a saját szüleimmel nincs ilyen baj:ha sír a baba, õk odaadják szó nélkül.Én is ilyen leszek majd 60 évesen?Brrrrr....
Nálunk is hasonló a helyzet! Csak itt a párom nagymamája és a nõvére ilyen. Meg jövünk a kocsival és már van hogy a gyerekülésbõl ki veszik a gyereket.6 hónapos elég jól viseli, de egy idõ után sír és nem adják vissza. Nem gondoltam hogy más családokban is ez megy.
nálunk is ez a helyzet a vége kenyértörés lett a fiam két éves ls csak akkor látogatja, ha nem vagyok otthon, így legalább nem kell végignéznem a cirkuszt...a párokra nem szémíthatunk, a "drága mama" kicsi fiai maradnak mindig. novemberben jön a második, de ott nem leszek annyira elmézõ, mint az elsõ gyerekkel az elsõ évben.
Jaj :(( Akkor ez nem jó módszer :( Szegény baba :(
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, nálunk ez már 11 hónapja megy, anyós mégsem kapcsol...
A kérdező hozzászólása: 400 km távolság van köztünk, azért jön havonta a nagyi.A párommal beszéltem errõl, de elég "fafejû"ebben a témában...azért még próbálkozom nála.Anyóssal nem tudok errõl beszélni, mert amikor elkezdeném neki szépen tálalni a dolgot, elkezd sírni.Azért hátha idõvel jobb lesz...kitartás mindenkinek!

A gyerek mindig akkor kezd mocorogni, amikor öszebújnánk a férjemmel. Mit tegyek?

Van valakinek ötlete? Második babánk fél éves, velünk van a hálószobában (még szopik és nem is tudjuk hova tenni, nagy a korkülönbség a két gyerek között) és akárhányszor összebújunk a férjemmel, vagy csak hozzám ér, mintha megérezné a baba és akkor kezd nyafizni, g?gicsélni, úgy t?nik, még a legmélyebb álmából is felébred. Én kezdek érdektelenné válni, férjem a munkába menekül. Mit tegyünk? Romokban a szexuális életünk!!

Legjobb válasz: az én babám a hasamba kezd el mindig akkor mocorogni. szerinted? ha nagy a korkülönbség, bízd rá a másik gyerekre ha mondjuk alszik és vigye el sétálni. majd persze jutalmazd meg. nagyszülõk, barátok biztosan elvállalnák a picit . nem kell feltétlenül éjjel összebújnotok. de ha már nagyon gáz a helyzet, menjetek el valahova pár órára, mert tönkre megy a házasságotok

az én babám a hasamba kezd el mindig akkor mocorogni. szerinted? ha nagy a korkülönbség, bízd rá a másik gyerekre ha mondjuk alszik és vigye el sétálni. majd persze jutalmazd meg. nagyszülõk, barátok biztosan elvállalnák a picit . nem kell feltétlenül éjjel összebújnotok. de ha már nagyon gáz a helyzet, menjetek el valahova pár órára, mert tönkre megy a házasságotok
Én mégis a külön szobát javasolnám, vagy legalább valami leválasztást egy szekrénnyel, vagy "álfallal" a babától. VAgy próbálj meg nem foglalkozni vele, ha mindig felveszed, mindig meg fogja tenni. HA azt szokja meg, hogy nem foglalkozol vele ilyenkor, abba fogja hagyni a nyafogást. Jó ötlet, hogy mikor párod is otthon van, a tesóval küld le sátállni egy órára, és legyetek együtt akkor. VAgy néha vigye el barát, rokon sétállni egyet. Kell idõt kerítenetek egymásra!
SZia! Mi ezért tettük a nappaliba a kicsit meg a helyhiány miatt persze. Ha javasolhatom próbálj meg szerezni valakit, aki tud vigyázni pár órát a kicsire és szervezz magatoknak egy estét egy hotelban. MIndkettõtöknek jót tenne.
nálunk a kezdettöl fogva külön volt a kicsi.szerintem nem egézséges ha köztetek van a gyerek, én is szoptatam 7hónapig és kibirtam azt a kis idöt mig átmentem a kicsihez.szerintem hülyeség együtt aludni a gyerekkel....
Add állami gondozásba!

Akinek jár árvasági, az kézhez kapja, vagy a gondviselő kapja még és abból ossza be a "gyereknek"?

Els?sorban olyanoktól kérdezem aki ebben a cip?ben jár. Irjátok oda pls a korotokat .

Legjobb válasz: Amíg a gyerek nem éri el a nagykorúságot (18 év), addig a gondviselõ kapja, kiskorúnak nem utalnak pénzt. Közvetlenül a gyereknek csak akkor folyósítják, ha elmúlt 18, de tanul, és ezért még jár neki. Nekem egy barátnõm kapott sokáig, tõle tudom.

Amíg a gyerek nem éri el a nagykorúságot (18 év), addig a gondviselõ kapja, kiskorúnak nem utalnak pénzt. Közvetlenül a gyereknek csak akkor folyósítják, ha elmúlt 18, de tanul, és ezért még jár neki. Nekem egy barátnõm kapott sokáig, tõle tudom.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :)
Még csak annyival egészíteném ki, hogy max 25 éves korodig kapod.

Van valakinek? Még olyan 15 hós gyereke, aki nem hajlandó kézzel megfogni az ételt? Nem hajlandó maszatolni, sem kézzel a szájához tenni semmiféle kaját? Ha a főzelékbe van darabka szépen elrágja, de se pufi semmi

ami a kezébe van kaja azt nekem adja vagy eldobja

Legjobb válasz: Jelen! :-)) Kb. 15 hónapos koráig az én kisfiam sem volt hajlandó megérinteni semmit a kölesgolyón kívül. Én nem erõltettem, aztán egy szép napon kezébe vett egy kenyérdarabkát, és azóta minden rendben. Maszatol, malackodik, ahogy kell. :-)

Jelen! :-)) Kb. 15 hónapos koráig az én kisfiam sem volt hajlandó megérinteni semmit a kölesgolyón kívül. Én nem erõltettem, aztán egy szép napon kezébe vett egy kenyérdarabkát, és azóta minden rendben. Maszatol, malackodik, ahogy kell. :-)
A kérdező hozzászólása: ó köszi, ez jó hír:) ))) õ megfogja a pufit is csak éppen az én számba teszi:( vagy eldobja. Ha pl. belenyomom a tenyerét a megmaradt fõzibe, hogy maszatoljon, akkor teljesen elvan kenõdve szegény:( és a darabosat megette? nekem csak a fõzelékbe eszi meg
Megette a darabos kaját, de csak ha beleraktuk a szájába. Néha mondtam neki, hogy most már nagyfiú és egyen egyedül, de inkább éhen maradt volna, csak ült és várta, hogy etessük.
Kakálással nincsenek problémák? Székrekedés, ilyesmi? Én hasonló esetrõl beszélgettem munkám kapcsán egy pszichológussal. Õ azt ajánlotta, hogy az ilyen jellegû problémánál minél több lehetõséget kell biztosítani a homokozás, ujjal festés, késõbb a gyurmázásra. Összefüggenek a dolgok. Persze lehet hogy itt egész más a megoldás.
1 éves lányom most kezdi megfogni az ételeket, ha falatokat teszek neki a tálcára akkor most már eszegeti és lesöpri ha nem kéri már. De eddig õ sem fogott meg semmit. Ebben azért van valami jó is, kislányom idáig nem vette semmit a szájába, most ha talál valami apró szöszt vagy valamit egybõl enné meg :(:(
A kérdező hozzászólása: egyébként semmi gond más téren, csak az evés õ is megeszi a darabosat, de nem nagyon hajlandó megfogni a kaját ezt gyurmázás dolgot kipróbálom:)
Én vagyok aki az elõbb a gyurmázást írtam. Mivel elég kicsi még, próbáld a szintetikus bolti gyurmák helyett a só-liszt gyurmát, vagy ha épp csinálsz valami pogácsát, vagy hasonlót, abból vegyél ki, azt had nyomkodja, maszlagolja. Ha õ nem akarja, te csináld látványos élvezettel elõtte, egyszer majd csak kíváncsi lesz, mi az a jó, ami anyának ennyire tetszik:)
A kérdező hozzászólása: köszi:) azért nyugtassatok meg, ez nem kórós, hogy még nem maszatol igaz?:)

Ha egy nőnek van egy gyereke, és az a nő járni kezd egy börtönviselt pasival akkor akár el is vehetik tőle a gyereket?

Legjobb válasz: Ha nem megszökött a börtönbõl, hanem kiengedték, akkor nem. De más kérdés, hogy az apa ezt nem nézheti túl jó szemmel.

Ha nem megszökött a börtönbõl, hanem kiengedték, akkor nem. De más kérdés, hogy az apa ezt nem nézheti túl jó szemmel.
Nem, miért lehetne? A férfi valamit elkövetett, leülte a büntetését, utána szabad emberként kimegy. Akár a saját vagy a nevelt gyerekeivel is élhet.
Nem vehetik el tõle a gyermekeit ez miatt.
Hogy éltek õk? Nekik kéne szégyellni magukat. Én csak lefordítottam emberi nyelvre a valóságot. A tolmácsra haragszol? Ne butáskodj már!
7-esnek igaza van, azok nem kockák, hanem négyzetek;) Egyébként szimplán emiatt a tény miatt nem vehetik el a gyereket. Ha rossz körülmények között tartják, vagy a börtönviselt fél a gyereket küldi el maga helyett lopni, hogy õ maga még egyszer ne kerüljön börtönbe, akkor már annál inkább elveszik.
Remélem elveszik.
Kérdezõ, ne foglalkozz ezzel a primitiv állattal.
A kérdezõnek igaza van véleményem szerint.
A kérdező hozzászólása: Szégyeld magad!!!!! És hülyeségeket ne írogass te paraszt!
(kocka)
gratulálok kérdezõ, látom a 2. elemi már nem volt meg :D
A kérdező hozzászólása: Kocka! A te véleményedre nem vagyok kíváncsi!!!!!
Egyáltalán nem! Ha a férfi börtönviselt, akkor az azt jelenti, hogy valamiért elítélték, leülte, kijött, a dolog el van rendezve, a felelõsségrevonás egy befejezett, lezajlott történés. Tehát senkinek semmi joga ezen ítélkezni, végtére is a férfi letöltötte a büntetést, mintegy "megfizetett" a tettéért. A büntetett elõítélet, az ún. "priusz" legfeljebb a férfi késõbbi élete szempontjából érdekes, mert vannak olyan munkakörök, ahol ez kizáró ok. De ennél több stigmát nem kéne szerencsétlen ürge nyakába lõcsölni. Tehát a válaszom az, hogy egy gyermekét egyedül nevelõ anya, nyugodtan, következmények nélkül létesíthet kapcsolatot büntetett elõéletû férfival.

Mi lett ezzel a gyerekkel? 16 hónapos, és mindenért bőg. Ha megkötöm a sapkáját sírni kezd, ha ráteszem a csúszdára sírni kezd ha leveszem a csúszdáról sírni kezd. Ha biciklizünk sír, ha megállunk akkor azért. Ha vágom a körmét azért.

Mindenért sír. Hajmosás, fürdés, fürdés vége, a törölközés maga a pokol, akkor ordít. Elmúlik? Vagy hisztizik? Vagy mi a fene van vele?

Legjobb válasz: Nem,nem régóta csinálja..

A kérdező hozzászólása: Nem, nem régóta csinálja..
régóta csinálja? nem lehet hogy bújkál benne valami nyavalya?
A kérdező hozzászólása: Nem hinném...gondolod, hogy betegség miatt lett nyûgösebb? Talán a 15 hónapos oltás ami miatt lehetne, de az is már 1 hónapja volt.
Kislányom holnap lesz 16 hónapos és 2 hete mindenért visít, bízok benne, hogy majd elmúlik. Sokszor azért is visít, ha a bátyja ránéz

Mit tennétek azzal a szomszéddal, aki direkt hangoskodik, hajnalba kalamol, kopog a cipőjével, veri a radiátort, és állandóan akkor kezd el porszívózni amikor leteszem a gyereket aludni?

Legjobb válasz: Nem tudom, mit takar a "kalamol", de biztosan nem direkt csinálja. Nyilván õ sem gondolja rólatok, hogy direkt akkor ríkatod meg a gyereket, amikor õ pihenni szeretne. Kissé paranoiásnak tûnsz, mégis hogyan figyelné meg, hogy mikor rakod le a kicsit aludni, tán fúrt egy lyukat a falba, vagy bekamerázta a lakást? Amúgy meg egy porszívózás maximum 30 perc (nekem, aki lassú és 150nm a lakás) annyi igazán kibírható, fõleg hogy biztos nem mindennap esik neki.

Nem tudom, mit takar a "kalamol", de biztosan nem direkt csinálja. Nyilván õ sem gondolja rólatok, hogy direkt akkor ríkatod meg a gyereket, amikor õ pihenni szeretne. Kissé paranoiásnak tûnsz, mégis hogyan figyelné meg, hogy mikor rakod le a kicsit aludni, tán fúrt egy lyukat a falba, vagy bekamerázta a lakást? Amúgy meg egy porszívózás maximum 30 perc (nekem, aki lassú és 150nm a lakás) annyi igazán kibírható, fõleg hogy biztos nem mindennap esik neki.
Köszönöm a jókívánságot, ne aggódj, nekem is megvan a magam hangoskodó szomszédja, csak épp intelligensen állok a témához. Szép napot!
Semmit. Persze meg lehet kísérelni, hogy megkéred, szokjon le errõl, de én úgy vagyok vele (és le lehet pontozni), hogy aki társasházba költözik, az ezt vállalja. Hadd vegyem már fel a kopogós cipõmet, ha úgy esik jól a saját otthonomban, és - hacsak nem csendháborítási idõben teszem - hadd porszívózzak már akkor, amikor jut rá idõm. El lehet költözni, errõl szól a társasházi élet.
Nem vagy köteles, de magad írtad, hogy nem tudsz elköltözni. Márpedig ez a tipikus megszoksz, vagy megszöksz szituáció.
Ahhoz neked semmi közöd, hogy õk milyen jogcímen tartózkodnak ott. Mást meg a gyereksírás zavar, akkor a kisgyerekeseket költöztessük el a társasházakból?
A kérdező hozzászólása: Aha! Persze, vegye fel, de ne vasárnap hajnal 4kor!!! Meg csapkodja az erkély ajtót, direkt, mert tudja hogy idegesít!! Ja és nem beszélve a hajnalig tartó mosásokról, habverésekrõl, porszívózásokról!!! Elköltöznék, ha lenne rá keretem, de nincs, de nem vagyok köteles sem hallgatni más zaját!!!
A kérdező hozzászólása: Csak míg én a saját lakásomban élek, vagy csak élnék, õk meg önkormányzatiba!!!! Akkor miért is én szokjam õket??
A kérdező hozzászólása: Na mindegy!! hülyékkel nem foglalkozom!! Neked kívánok ilyen hülye szomszédot, hogy éjjel nappal b.ssza a rezet a fületekbe!!
Kezdj te is hangoskodni, mikor õ pihen. Mást amúgy nem igen tudsz tenni sajnos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!