Találatok a következő kifejezésre: A gyed-et bruttó vagy (7 db)

Hogy számolják a GYED-et? Bruttó vagy nettó bérrel? És ezek 60 vagy 70 százaléka lesz?

Gyedet hogy számolják? 60% vagy 70% a nettó vagy bruttó fizetésemnek?

Legjobb válasz: Bruttó béred 70%-a lesz gyeded bruttója, mert abból még vonnak le adót és nyugdíjjárulékot.

Bruttó béred 70%-a lesz gyeded bruttója, mert abból még vonnak le adót és nyugdíjjárulékot.
A kérdező hozzászólása: köszike és miért mondják sokan, hogy nem is 70% hanem 60??

A gyed-et a bruttó vagy a nettó fizetés után számolják? Ha kb. 150 ezer a bruttó fizetésem, akkor mennyit fogok kapni?

Legjobb válasz: a 150ezret.. veszik alapul, annak a 70% de max 96ezer lehet azt hiszem.... talán.. Nem akarlak elkeseríteni, de egyik barátnõmnek is hasonló fizuja volt. a Tgyás az még jó is volt..90vmennyi.. de most a gyed csak 67 lett.. mert az adó elviszi... Remélem neked jobb lesz!!!!

a 150ezret.. veszik alapul, annak a 70% de max 96ezer lehet azt hiszem.... talán.. Nem akarlak elkeseríteni, de egyik barátnõmnek is hasonló fizuja volt. a Tgyás az még jó is volt..90vmennyi.. de most a gyed csak 67 lett.. mert az adó elviszi... Remélem neked jobb lesz!!!!
A kérdező hozzászólása: én úgy tudom, csak a Tb-t és nyugdíjjárulékot vonják le...
bruttó 96.600 Ft. lehet maximum. Ebbõl levonják az szja-elõleget és a nyugdíjjárulékot.

A GYED-et a bruttó vagy a nettó fizetésem alapján számolják ki? Mennyi időtartamot vesznek figyelembe? Utolsó 1 év vagy 2 év?

Legjobb válasz: Nem vagyok szakértõ, de mivel egyelõre nem érkezett válasz: én úgy tudom, hogy a bruttó fizetésbõl számolják, és az utolsó év (ebben az esetben 2007) az alapja (ha abban volt legalább 180 biztosított nap).

Nem vagyok szakértõ, de mivel egyelõre nem érkezett válasz: én úgy tudom, hogy a bruttó fizetésbõl számolják, és az utolsó év (ebben az esetben 2007) az alapja (ha abban volt legalább 180 biztosított nap).


A GYED-et közalkalmazotti fizetésnél a garantált illetmény után számolják, vagy a kiegészítéseket is beleveszik a bruttóba? (Pótlék, 13. havi, ünnepi pénz.)

Legjobb válasz: Szia, Én úgy tudom a gyed számításánál a folyósítást megelõzõ év összes bevételét (prémiumokat is, 13. havit) nézik, és abból számolnak, de maximalizálva van. Ha jók az infóim, a minimálbér kétszeresének a 70%-a. De ebbõl vonnak valamit, pontosan nem tudom miket.

Szia, Én úgy tudom a gyed számításánál a folyósítást megelõzõ év összes bevételét (prémiumokat is, 13. havit) nézik, és abból számolnak, de maximalizálva van. Ha jók az infóim, a minimálbér kétszeresének a 70%-a. De ebbõl vonnak valamit, pontosan nem tudom miket.
Mindent beleszámolnak, hiszen átlagkeresetet néznek, de van a gyed-nek egy max összeghatára..azthiszemkb 95 ezer ft..annál többet senki sem kaphat.
Én is ka. vagyok, 96600 a bruttó max. (múltkor kiszámoltam, hogy ha meglesz a 2. gyerek akkor a 2 gyerek után járó csp-vel kb. nettó 95 ezret fogok kapni.)
Igen, mindent beleszámolnak, és a felsõ határ tényleg maximalizálva van, tehát 75 ezernél többet senki nem kaphat kézhez.

Melyik bért nézik a fix bruttót, vagy a fix+bónuszom bruttóját amikor GYED-et vagy a TGYÁS-t számolják?

Van fix bérem, ami bruttóba 169.500.- de mivel bónuszt is kapok így szinte minden hónapba a bruttóm a 230.000.- körül van. Először van TGYÁS és utána van a GYED?

Legjobb válasz: Amibõl vontak természetbeni egészségbiztosítási és pénzbeni egészségbiztosítási járulékot. Ezt a fizetési (bérszámfejtésed) papírodon tudod megnézni. Én tavaly népszámláltam, amibõl nem vontak pénzbeni egészségügyi járulékot, mert volt fõállásom. Így a most számolt táppénzemet (vesz. terhesség miatt)csak a fix bérem után számolták. Elõször TGyás, utána Gyed. Üdv.: Berenyice

Amibõl vontak természetbeni egészségbiztosítási és pénzbeni egészségbiztosítási járulékot. Ezt a fizetési (bérszámfejtésed) papírodon tudod megnézni. Én tavaly népszámláltam, amibõl nem vontak pénzbeni egészségügyi járulékot, mert volt fõállásom. Így a most számolt táppénzemet (vesz. terhesség miatt)csak a fix bérem után számolták. Elõször TGyás, utána Gyed. Üdv.: Berenyice

Mennyi gyedet kapok ha minimálbérre vagyok bejelentve, de a fizum egyéb kiegészitőkkel együtt eléri a bruttó 100. 000-et? 2009 áprilisában szülök, január végéig szeretnék dolgozni.

Bruttó 100.000 után vagy a minimálbér után kapom a gyedet?

Legjobb válasz: Szia.Elõször tgyást kapsz 168 napig,aztán kapod a gyed-et.A tgyás a Bruttó fizud(ami papiron van) 70 %-a amit neked a 2008-as évbõl számolnak.A gyed hasonló összeg lesz neked,azt meg az igénylést megelõzõ 1 év lapján számolják.Én így tudom.Amúgy az OEP honlapján le van írva,pontosan,de ha felhívod õket,segítenek.

Szia.Elõször tgyást kapsz 168 napig, aztán kapod a gyed-et.A tgyás a Bruttó fizud(ami papiron van) 70 %-a amit neked a 2008-as évbõl számolnak.A gyed hasonló összeg lesz neked, azt meg az igénylést megelõzõ 1 év lapján számolják.Én így tudom.Amúgy az OEP honlapján le van írva, pontosan, de ha felhívod õket, segítenek.
Nekem is hasonló volt a fizum mint neked úgyhogy szerintem olyan 60 ezer ft körüli GYED-et fogsz kb kapni.
Ha bruttó fizu 70%-át adják, azt még utána megadóztatják, vagy már annyit kapok kb. készhez? Ha az én bruttóm 158 000 ft, akkor 110 000 ft-ot fogok kapni? többet mint, amikor dolgoztam?

Az ismerősömnek végig 160 bruttó volt a bére, de most (GYED-en) családi pótlékkal együtt kap 90-et kézbe. Az hogy lehet, ha egyszer 60 százalékot kellene kapnia vagy a maximalizált 90-et?

Legjobb válasz: A bruttó 160 az nettó kb 110. Ennek a 70%-a 77ezer, plusz a családi pótlék 12ezer200 Ft. Az ott van, hogy kb 90 ezer. Jól számolták neki. A táppénz tényleg 60%, de a gyed már 70, ha jól tudom.

A bruttó 160 az nettó kb 110. Ennek a 70%-a 77ezer, plusz a családi pótlék 12ezer200 Ft. Az ott van, hogy kb 90 ezer. Jól számolták neki. A táppénz tényleg 60%, de a gyed már 70, ha jól tudom.
A max. gyed 100Ft, +/- pár száz. Ebbõl lejönnek még a levonások(eg. pénztár stb). A családi 1 gyerekre, ha nem egyedül neveli a gyereket, 12200Ft. Így jön ki a 90 ezer.
A max. gyed bruttó 100.100 ft volt 2009-ben. Az nettó 72 ezer körül van. Ehhez jön a családi 12 ezer és az adójóváírás, ha kérte. A tgyás nincs maximalizálva, de azt csak 180 napig adják a szülés után.
A kérdező hozzászólása: Ehhez képest 2010-ben mennyit fogok én kapni? (24 hetes km)
A kérdező hozzászólása: Ja, bocsánat, nekem is 160 a bruttóm, csak a maximálizált összegre lennék kiváncsi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!