Találatok a következő kifejezésre: A gyed-et bruttó (18 db)

Hogy számolják a GYED-et? Bruttó vagy nettó bérrel? És ezek 60 vagy 70 százaléka lesz?

Gyedet hogy számolják? 60% vagy 70% a nettó vagy bruttó fizetésemnek?

Legjobb válasz: Bruttó béred 70%-a lesz gyeded bruttója, mert abból még vonnak le adót és nyugdíjjárulékot.

Bruttó béred 70%-a lesz gyeded bruttója, mert abból még vonnak le adót és nyugdíjjárulékot.
A kérdező hozzászólása: köszike és miért mondják sokan, hogy nem is 70% hanem 60??

A gyed-et a bruttó vagy a nettó fizetés után számolják? Ha kb. 150 ezer a bruttó fizetésem, akkor mennyit fogok kapni?

Legjobb válasz: a 150ezret.. veszik alapul, annak a 70% de max 96ezer lehet azt hiszem.... talán.. Nem akarlak elkeseríteni, de egyik barátnõmnek is hasonló fizuja volt. a Tgyás az még jó is volt..90vmennyi.. de most a gyed csak 67 lett.. mert az adó elviszi... Remélem neked jobb lesz!!!!

a 150ezret.. veszik alapul, annak a 70% de max 96ezer lehet azt hiszem.... talán.. Nem akarlak elkeseríteni, de egyik barátnõmnek is hasonló fizuja volt. a Tgyás az még jó is volt..90vmennyi.. de most a gyed csak 67 lett.. mert az adó elviszi... Remélem neked jobb lesz!!!!
A kérdező hozzászólása: én úgy tudom, csak a Tb-t és nyugdíjjárulékot vonják le...
bruttó 96.600 Ft. lehet maximum. Ebbõl levonják az szja-elõleget és a nyugdíjjárulékot.

Most akkor mennyi a GYED? 130800 a bruttó fizum, ezután, hogy számolják a GYED-et? Mennyi a nettó, ha én kérem a családi adókedv-t?

Hiába számolom a kalkulátorral, olyan nevetséges összeg jön ki a 2011-es évhez képest, hogy egyszerüen nem hiszem el

Legjobb válasz: http://adozona.hu/Kalkulatorok/GYES_GYED_kalkulator_Z28BZO Én itt néztem meg és mivel addig amíg megkaptam pontosan számolt így gondolom az utána is pontos lesz. Ezzel nekem a te béredre 69e körüli összeg jött ki tavalyira meg 77-75 közötti. Sajnos kevesebb lesz jóval mert elvették az adójóváírást! :(

http://adozona.hu/Kalkulatorok/GYES_GYED_kalkulator_Z28BZO Én itt néztem meg és mivel addig amíg megkaptam pontosan számolt így gondolom az utána is pontos lesz. Ezzel nekem a te béredre 69e körüli összeg jött ki tavalyira meg 77-75 közötti. Sajnos kevesebb lesz jóval mert elvették az adójóváírást! :(
Ha nem volt más jövedelmed tavaly, és volt 180 bérezett napod, akkor a bruttó gyeded valamivel több, mint 90 ezer lesz egy 30 napos hónapban (31 naposban valamivel több). Ebbõl levonás: 10% (9000) nyugdíjjárulék, és 16% (14400) személyi jövedelemadó. Ha kéred az adókedvezményt, akkor az össz. levonás 13400, vagyis nettóban kb. 77 ezer lesz a gyeded.


A GYED-et a bruttó vagy a nettó fizetésem alapján számolják ki? Mennyi időtartamot vesznek figyelembe? Utolsó 1 év vagy 2 év?

Legjobb válasz: Nem vagyok szakértõ, de mivel egyelõre nem érkezett válasz: én úgy tudom, hogy a bruttó fizetésbõl számolják, és az utolsó év (ebben az esetben 2007) az alapja (ha abban volt legalább 180 biztosított nap).

Nem vagyok szakértõ, de mivel egyelõre nem érkezett válasz: én úgy tudom, hogy a bruttó fizetésbõl számolják, és az utolsó év (ebben az esetben 2007) az alapja (ha abban volt legalább 180 biztosított nap).

A GYED-et közalkalmazotti fizetésnél a garantált illetmény után számolják, vagy a kiegészítéseket is beleveszik a bruttóba? (Pótlék, 13. havi, ünnepi pénz.)

Legjobb válasz: Szia, Én úgy tudom a gyed számításánál a folyósítást megelõzõ év összes bevételét (prémiumokat is, 13. havit) nézik, és abból számolnak, de maximalizálva van. Ha jók az infóim, a minimálbér kétszeresének a 70%-a. De ebbõl vonnak valamit, pontosan nem tudom miket.

Szia, Én úgy tudom a gyed számításánál a folyósítást megelõzõ év összes bevételét (prémiumokat is, 13. havit) nézik, és abból számolnak, de maximalizálva van. Ha jók az infóim, a minimálbér kétszeresének a 70%-a. De ebbõl vonnak valamit, pontosan nem tudom miket.
Mindent beleszámolnak, hiszen átlagkeresetet néznek, de van a gyed-nek egy max összeghatára..azthiszemkb 95 ezer ft..annál többet senki sem kaphat.
Én is ka. vagyok, 96600 a bruttó max. (múltkor kiszámoltam, hogy ha meglesz a 2. gyerek akkor a 2 gyerek után járó csp-vel kb. nettó 95 ezret fogok kapni.)
Igen, mindent beleszámolnak, és a felsõ határ tényleg maximalizálva van, tehát 75 ezernél többet senki nem kaphat kézhez.

Mennyi a jó bruttó ahhoz hogy jó GYED-et kapjak? Valami tapasztalat? És a veszélyeztetett terhesség hány %-os táppénz?

Legjobb válasz: A gyed maximálva van.Bruttó 143000 ft már max.gyed-et hoz,úgy tudom!A többit passzolom!

A gyed maximálva van.Bruttó 143000 ft már max.gyed-et hoz, úgy tudom!A többit passzolom!
2008-ban szültem, bruttó 140-nel voltam bejelentve. Akkor max bruttó 138 ezret vettek figyelembe, mivel e fölött voltam, megkaptam a maxot. 2009-ben már biztosan több pár ezer forinttal.
A táppénz mindig 70%. Nekem azt mondta a dokim, hogy mindenki akit kiírnak a 7. hónap elõtt, azt veszélyeztetett terhesként írják ki. Én is úgy voltam kiírva a második hónaptól, mert olyan munkahelyem volt, ahol nehéz tárgyakat kellett cipelni és sokszor magasra felmenni, egész nap állni, stb. Pedig rendben volt a terhességem. Ha táppénz, akkor az ugyan olyan százalék, akármi van.

Írnátok példákat, hogy kinek mennyi volt a bruttó fizetése és utána mennyi TGYÁS-t, illetve GYED-et kapott?

Legjobb válasz: Nekem a bruttó fizim 140.000 ft,eddig még csak tgyást kaptam,az 90-95.000 ft között váltakozott,gyedet a jövõ hónaptól fogok kapni,annak az összegét még én se tudom.

Nekem a bruttó fizim 140.000 ft, eddig még csak tgyást kaptam, az 90-95.000 ft között váltakozott, gyedet a jövõ hónaptól fogok kapni, annak az összegét még én se tudom.
Szia!Én bruttó 80000-rõl mentem szülni kb.5 éve.A tgyásom 56000ft volt, a gyed 52000.-De igy is bevállalunk még egy 3. babát!
Szia!tgyást 95000 kaptam, most a gyedem 610000
Szia! TGYÁS-em 380 ezer körül lesz, a GYED viszont maximalizálva van....
Nem mondhatom, hogy jól keres a férjem!Megkiméltük a ruhákat(amiket mind kaptuk!)is, a kellékeket is, nem használunk luxus dolgokat!Beosztással élünk, szeretetben!Nem minden a pénz!!
biztos jól keres a férjed...
Elsõ vagyok:igaza van az uccsó hozzászólónak, mezei közalkalmazott vagyok 13 év munkaviszonnyal, és tényleg minden juttatást alapul vesznek a számításhoz.Azért kaphatok több pénzikét.
Szerintem úgy kapott õ többet, hogy a TGYÁS-ba minden elõzõ évi jövedelem beleszámít, nem csak a havi bruttó törzsbér. Beleszámít pl. a 13. havi fizetés vagy a prémium is.
megint én...a táppénzem 96 e ft volt..
135.000 Ft Brutto 76.000 Ft Tgyás 56.000 Ft Gyed/ezt a nagy különbséget arra fogják, hogy elõzõ évben csak 2 hónapot dolgoztam a többi táppénz volt és ezt vették alapon, érdekes mert úgy tudtam hogy 180 nap ha nincs meg akkor az elõzõ évet nézik...tévedtem..nagyon kevés... Érdekelne, hogy az elsõ hozzászóló hogy a fenébe kapott 90 e ft-ot hisz csak 5e bruttóval volt több a fizuja..:(
Szia! Nekem a bruttó fizum 73ezer volt. A tgyás 50 körüli. A gyedem pedig 30 ezer. Azt persze hozzáteszem, hogy az adójóváírási kérelmemet nem vették figyelembe, és remélem hogy csak amiatt ennyi amennyi.
nekem a bruttó 100ezer-a tgyásnál tartok az 65-73ezer között mozog

Ki ismer olyan kalkulátort, ahova ha beírom a bruttó fizetést, kiszámolja, hogy mennyi TGYÁS-t, GYED-et fogok kapni kézhez?

Legjobb válasz: Nincs ilyen kalkulátor a neten. De nem olyan ördöngösség kiszámolni. Pl ha 2009-ben igényled meg a tgyást mondjuk, akkor a 2008-as bruttó béred 70%-a lesz az alap. Ezt nem nagy cucc kiszámolni. Ebbõl pedig szja elõleget vonnak mindössze. A gyed annyival kevesebb, hogy még a nyugdíjjárulék is lejön belõle.

Nincs ilyen kalkulátor a neten. De nem olyan ördöngösség kiszámolni. Pl ha 2009-ben igényled meg a tgyást mondjuk, akkor a 2008-as bruttó béred 70%-a lesz az alap. Ezt nem nagy cucc kiszámolni. Ebbõl pedig szja elõleget vonnak mindössze. A gyed annyival kevesebb, hogy még a nyugdíjjárulék is lejön belõle.
A tgyás-t, gyed-et (és még egyébként a táppénzt) az elõzõ naptári évben elért összes jövedelembõl számítják, nem csak a havi béredbõl, hanem minden olyan jövedelem hozzáadódik, amibõl egészségügyi járulékot vontak. Ilyen plusz jövedelem pl. a prémium, de pl. az étkezési jegy, üdülési csekk nem. Ha nincs semmilyen plusz jövedelem, akkor összeadod a havi bruttó jövedelmeket, elosztod 365-el (ekkor megkapod az egy naptári napra esõ béred). Ezt megszorzod 0, 70-el és felszorzod 30-al vagy 31-el, attól függõen, hogy hány napos a hónap. Így megkapod a bruttó tgyást és a bruttó gyed-et. A különbség annyi, hogy míg a tgyás-ból csak 18% szja-t vonnak, addig a gyed-bõl még 9, 5% nyugdíjjárulékot is. A tgyás-nak nincs plafonja, a gyed-nek idén bruttó 100.100 Ft, azaz ennél többet semmilyen esetben nem kaphatsz. Azt kell még megnézni, hogy a tgyás-nál jogosult vagy-e adójóváírásra, ha igen, külön igényelni kell (ha nem teszed meg, akkor is megkapod, de majd csak adóév végén). A gyed-del (mivel maximalizálva van) minden esetben jár az adójóváírás, de ezt is külön igényelni kell.
Szia! Nem tudom aktuális-e még a dolog de itt megtalálod a kalkulátort. http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx Üdv

Mennyi gyed-et fogok kapni kb., ha a fizetésem brutto 102.000 ft volt?

Legjobb válasz: Szia! Durván bruttó 70.500 Ft-ot, ebbõl lejön 18%SZJa (12690) és 9,5% nyugdíj (6698), marad kb. 51eFt-t, erre jön még rá (ha külön kéred!) az adójóváírás, ami 11340 Ft, így összesen 62eFt körül fogsz kapni.

Szia! Durván bruttó 70.500 Ft-ot, ebbõl lejön 18%SZJa (12690) és 9, 5% nyugdíj (6698), marad kb. 51eFt-t, erre jön még rá (ha külön kéred!) az adójóváírás, ami 11340 Ft, így összesen 62eFt körül fogsz kapni.
:-D
Nem. Az eddig bejelentett munkabéredbõl átlagot számítanak, és annak a 70%át kapod.
Nem. Azt a fizudból számolják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És melyik idõszakból számolják az átlagkereset 70%-át?
Az igénylést megelõzõ naptári év.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha én 2014-ben igénylem meg, akkor a szülés elõtti 12 hónapot veszik figyelembe, vagy a 2013-as évet?
2013


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!