Találatok a következő kifejezésre: A gyed az elmúlt 1 (2 db)

A gyed összegét az elmúlt 1 év összjövedelme alapján számolják ki?

Legjobb válasz: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,55452&_dad=portal&_.. itt mindent megtalálsz a legfrissebb jogszabályok szerint.

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55452&_dad=portal&_.. itt mindent megtalálsz a legfrissebb jogszabályok szerint.

Mennyi pénz jár, ha az 1. gyerek 3 éves elmúlt és a 2. gyerek már a pocakban van? GYED, GYES, TGYÁS, táppénzre gondolok.

Jelenleg 82eFt GYED-et kapok. Mibõl fogják számítani? Hogy járok a legjobban? Ha 3 éves kora elõtt születik meg, akkor mi a helyzet az elõbb említettekkel?Kisfiam 2012 júniusi és a tesót akkorra szeretnénk, ha megszületne, amikor õ már óvodába megy (vagyis 2015 szeptember után), hogy én is jobban boldoguljak 2 kicsivel,illetve a munkahelyemre is bizonytalan, hogy visszavesznek-e.Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a fizetésedbõl számolják. A nagyobbik után akkor már nem fogsz kapni semmit, a kicsi után TGYÁS-t, utána meg GYED-et. Bár számomra necces ennyire pontosan tervezni...

Én úgy tudom, hogy a fizetésedbõl számolják. A nagyobbik után akkor már nem fogsz kapni semmit, a kicsi után TGYÁS-t, utána meg GYED-et. Bár számomra necces ennyire pontosan tervezni...
Nem lehet megmondani, hogy majd 2015. szeptemberében hogyan fognak ellátást számfejteni. A jelenlegi szabályozás szerint akkor vagy jogosult táppénzre, ha biztosított vagy. (passzív jogú táppénz már nincs) Terhességi gyermekágyi segélyre akkor vagy jogosult, ha van elõzetesen 1 év biztosítási jogviszonyod, és a szülés napján biztosított vagy, ezt követõen jön a gyed. Gyesre fogsz menni? Ezt jó lenne tudni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Igen, GYES-en leszek. Azért érdekel, mert amikor az 1.gyermekemmel eljöttem szülés elõtt táppénzre, azt mondta a bérszámfejtõ, hogy nem mindegy, melyik félévben születik, mert akkor a TGYÁS-t és a GYED-et nem feltétlen a tárgyévi bérbõl számítják, hanem a szülést megelõzõ 365 nap átlagából (ez esetemben tárgyév volt, de ha júliusi lett volna, akkor már a másik eset). És ha GYES-en leszek, akkor annak az összegét nézik? Vagy ez hülyeség és a legutóbb munkában töltött évem bérébõl fogják ugyanúgy számítani? Nem akarok pofára esni, hogy több 10ezer forintot is tévedjek, utána meg itthon leshetek alamizsnáért 2 gyerekkel.Mert akkor már most munka után kell néznem...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!