Találatok a következő kifejezésre: A gyed az elmúlt (18 db)

Ha határozott idejű munkaszerződésem van 2012. 07 31. -ig, akkor utána milyen lehetőségem van, mivel csak 2013 01.30-ra vagyok kiírva az első babámmal? Illetve, hogy utána megkapnám-e a gyedet (az elmúlt két éven belül megvan a 365 munkanapom)?

Legjobb válasz: Menj álláskeresési támogatásra még a szülés elõtt, akkor kaphatod a tgyást, és ha marad a támogatásból a tgyás lejárta utánra is, és a fennállása alatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont az álláskeresési maximális ideje 3 hónap, így elõbb érdeklõdd meg, mennyi ideig vagy rá jogosult, és utána kalkulálj.

Menj álláskeresési támogatásra még a szülés elõtt, akkor kaphatod a tgyást, és ha marad a támogatásból a tgyás lejárta utánra is, és a fennállása alatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont az álláskeresési maximális ideje 3 hónap, így elõbb érdeklõdd meg, mennyi ideig vagy rá jogosult, és utána kalkulálj.
A gyed sajnos nem a gyes viszont igen! Mivel az alanyi jogon jár.
GYES-t fogsz kapni és családi pótlékot. Ezek alanyi jogon mindenkinek járnak.
Csak Gyes jár, mert a gyed csak a munka után.... miért nem volt munkaviszonyod?

Mibõl számolják a táppénzem összegét ha az elmúlt évben gyeden voltam? És a Tgyás, GYED összeget?

Iden április 25 ota táppénzen vagyok veszélyeztetett kismamaként. Mi alapjan fogom a teso után kapni ezeket az ellátásokat? Ugyanaz a munkahelyem mint elsõ gyereknél ahonnan eljöttem de nem mentem vissza dolgozni.

Legjobb válasz: Szerzõdés szerinti béredbõl. Viszont kérdés, hogy a táppénz elõtt voltál-e szabadságon, és ha igen mennyit (vettél-e ki a felgyûlt szabikból), mert az alapján lehet jobb ellátást kapsz, mint a sima szerzõdés szerinti béred az osztószám miatt. Alapban a tgyás és gyed összegnél is ez lesz a mérvadó. Ja és ha voltál szabin akkor jár együtt a tp+amit most a nagyobb gyerkõc után kapsz (gyed vagy gyes). De fontos adat, hogy most gyedet, vagy gyest kapsz, ha gyest mióta kapod, mert ezek még változtathatnak az ellátás alapján.

Szerzõdés szerinti béredbõl. Viszont kérdés, hogy a táppénz elõtt voltál-e szabadságon, és ha igen mennyit (vettél-e ki a felgyûlt szabikból), mert az alapján lehet jobb ellátást kapsz, mint a sima szerzõdés szerinti béred az osztószám miatt. Alapban a tgyás és gyed összegnél is ez lesz a mérvadó. Ja és ha voltál szabin akkor jár együtt a tp+amit most a nagyobb gyerkõc után kapsz (gyed vagy gyes). De fontos adat, hogy most gyedet, vagy gyest kapsz, ha gyest mióta kapod, mert ezek még változtathatnak az ellátás alapján.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm. GYED iden májusban járt le és gyest nem kapok mert táppénzre jöttem. Akkor az utoljára a munkahelyen keresett bruttó bérem az alap.
Fontos, hogy mikorra várod a babát!!! Most a tp alapod szintén kétféle lehet vagy a szerzõdés szerinti béred, vagy az elõzõ ellátásod alapja. Amelyik magasabb. Nem tudom mennyi a béred, illetve voltak-e egyéb pótlékaid stb. Én egyébként még most is inkább azt mondom vegyél ki pár nap szabit, majd újra tp, így igényelhetnéd a gyes+tp-t együtt (bár itt tényleg lényeges, hogy mennyi volt, mennyi most a szerzõdés szerinti béred, hogy egyáltalán mit változtat rajta a dolog). De ha nem akarsz szabit kivenni, akkor remélem a párod/férjed már megigényelte a gyest a gyerkõcre. Bár az szöget ütött a fejembe, hogy azt írod ápr. 25 óta vagy tp-n és a gyeded májusban járt csak le (akkor ott 2 ellátást kaptál?, mert ha igen és nem voltál szabin az úgy nem lehet, ha meg voltál szabin akkor mehetett volna tovább a gyessel). Szóval van még jó pár kérdés esetedben, hogy a legjobbat lehessen kihozni a helyzetbõl.
A kérdező hozzászólása: Szia. A munkahelyem nem akarta kiadni a szabimat. Megsértõdtek rajta, hogy újabb baba jön és nem megyek vissza dolgozni. Volt egy kis harc velük, ezért OEP azt mondta jöjjek el táppénzre és mellette kapom a gyedet. Tehát igen, gyedet és táppénzt együtt ad az OEP. A munkahely hozzáállása miatt nem tudtam megszakítani szabival a fizu nélküli szabit. Fizetésem 180 000ft butto volt utoljara mikor még a cégnél dolgoztam. A gyes és táppénz viszont tényleg csak úgy járna ha szabit vettem volna ki. (Hozzáteszem én szerettem volna kivenni szabikat de hát így alakult.)
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy október 9re várom a babát.
Érdekes, hogy így engedélyezte az oep, mert ezt így elvileg nem lehet, csak akkor járhatott volna együtt a két ellátás ha megszakítod a fizu nélküli szabidat (csak késõbb nehogy visszakérjék). Egyébként a munkahelyednek nincs joga hozzá, hogy ne adja ki a szabikat, ha te bejelented, hogy megszakítod a fizu nélküli szabidat és kiveszed a felgyûlt szabidat. Mert erre törvény kötelezi, itt neki nincs választási lehetõsége, hogy õ akarja vagy sem. Mivel te sem a a minimálbér 2x-esét kapod, simán feljebb lehetne még tornázni az ellásod alapját, bár a szerzõdés szerinti béreddel is jó ellátást fogsz kapni, fõleg, hogy ilyen "közel" születnek egymáshoz a babák.


Hasznos infó? Második babánál hogy jár a gyás és a gyed, ha az első baba elmúlt 2 éves?

És folyamatos a munkaviszony? hiába kérdeztem az oep-nél, mivel még nincs úton a 2. baba, nem meglév? helyzetre hivatkozva nem adtak választ a kérdésemre...Akik úgy szültek, hogy nem mentek vissza dolgozni, a 2 pici között picivel több mint 2 év van, ugyanazt kapták, mint az els? babánál?

Legjobb válasz: A tgyás és a gyed is ugyanúgy jár, mint az elsõ babánál, ha nem szûnt meg közben a munkaviszony. Nem tudom, korábban mennyit kaptál, de az ellátások alapja ugyanúgy a szerzõdés szerinti béred, de a tgyás-nak ilyen esetbne maximuma van, a minimálbér 2x-ének 70%-a a plafon. A gyed marad ugyanúgy, mint volt, az korábban is a minimálbér 2x-e 70%-ánál érte el a plafont. Tehát gyed-et pont ugyanannyit fogsz kapni. ҝ

A tgyás és a gyed is ugyanúgy jár, mint az elsõ babánál, ha nem szûnt meg közben a munkaviszony. Nem tudom, korábban mennyit kaptál, de az ellátások alapja ugyanúgy a szerzõdés szerinti béred, de a tgyás-nak ilyen esetbne maximuma van, a minimálbér 2x-ének 70%-a a plafon. A gyed marad ugyanúgy, mint volt, az korábban is a minimálbér 2x-e 70%-ánál érte el a plafont. Tehát gyed-et pont ugyanannyit fogsz kapni. ҝ
A kérdező hozzászólása: köszi... sajnos nem kapok túl sokat, 60.000 körül, de nem panaszkodom, jobb, int a semmi... Köszi még 1X!

Hol tudok utánajárni, hogy a mindenkori gyes, gyed, közalkalamzottak bére hogyan változott az elmúlt 20 évben? Honlap, hivatal?

Gázár, lakástámogatások változása, ha lehet évekre lebontva. Összevetettem a Magyar Nemzetet és Népszabadságot és érdekes különbésgek vannak. Minden adat érdekel, szigorú kikötés az objektivitás.

Legjobb válasz: A gyed összege a fizetés % része, az mindenkinek más.

A gyed összege a fizetés % része, az mindenkinek más.

Most akkor az elmúlt egy évből, vagy két évből számolják a tgyást/gyedet?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az elõzõ naptári évbõl. Tehát ha mondjuk most igényelnéd a tgyást/gyedet, akkor a 2008-as béred alapján számolják ki.

Én úgy tudom, hogy az elõzõ naptári évbõl. Tehát ha mondjuk most igényelnéd a tgyást/gyedet, akkor a 2008-as béred alapján számolják ki.
A kérdező hozzászólása: Reménykedtem, hogy az elõzõ két évbõl:( Mert akkor még volt bejelentett munkahelyem.
A jogosultságot megelõzõ év átlag keresete számít. A juttatások csak akkor járnak ha a szülés idõpontjában is biztosított vagy.
A kérdező hozzászólása: Biztosított munkanélküli vagyok jelenleg, õsztõl bejelentett munkahelyem lesz. Szeretnénk babát és számolgatok. Amennyiben az idei évben egy hónap híján nincs meg a biztosított jogviszonyom, akkor a tavalyi évvel együtt veszik figyelembe?
Igen, igaz.
A kérdező hozzászólása: A gyes elsõ fél évére jár a törvény szerint. Ùgyhogy nem jól tudod. Csak a méltànyossági idejérõl nem tudom; hogy mi a helyzet. De köszi
Na de miért kellett a méltányosság mi volt az ok? Mert ha nem volt szülésidején élõ munkaviszonyod akkor semmi sem jár. Gyes-re meg miért járna?
A kérdező hozzászólása: Munkaviszobyon volt; csak 4 nap hiányzott a rendes tgyáshoz . Azóta is állományban voltam. Már újra dolgozok ennél a cégnél. Gyes elsõ fél évére jár; a jelenlegi szabályok szerint.
Nem, a gyes elsõ fél évére nem jár. A tgyás idejére és a gyed elsõ fél évére jár szabi, vagyis kb. az elsõ évre!
Ja lemaradt az is az elõttem lévõ válasz kritikájához, hogy milyen táppénzrõl is volt szó? Munkaviszony nélkül nem létezik táppénz.
5-ös, te tudsz olvasni??? Kérdés: van munkaviszonyod? Válasz: jelenleg NINCS. Ez a válasz EGY TELJES NAPPAL AZELÕTT íródott, hogy te válaszoltál volna. Így nem lehet táppénzen, okoska. Nem az utolsó elõtti kocka, hanem te nem értesz ahhoz, amit írsz. Lehet szépíteni, meg nagy mellénnyel háborogni, de attól még az tény marad, hogy hülyeséget írtál. 1. Ha nincs munkaviszony, NINCS táppénz. Táppénzt ugyanis csak élõ munkaviszony (vagy max. vállalkozói jogviszony) esetén adnak, egyébként nem. Az meg hogy jön ide, hogy kap-e külföldrõl táppénzt, vagy van-e külföldi jogviszonya? A tgyás és a gyed szempontjából egyik sem mérvadó, így nyilván csak azért rángattad elõ ezeket a dolgokat a hajuknál fogva, hogy a hülyeségeidet próbáld megmagyarázni. Amiket még pluszban írsz, hogy van-e lakhelye, stb, stb, az akár jogos is lehetne, de 1. ez is marhára hajánál fogva rángatott érvelés, és józan ésszel az ember nem ezeket veszi alapul, hanem a legvalószínûbb variációt. (vagyis hogy itthon él - ennek a valószínûsége a kérdés alapján 95% - vagyis ha ésszel élünk, akkor ezt vesszük alapul) Plusz meg ne haragudj, de te nemhogy a gyakorlattal nem vagy tisztában, hanem az elmélettel is igencsak hadilábon állsz - ugyanis ezt írtad: "Ha a szülés napján nincs biztosítási jogviszonyod, akkor nem jár sem TGYÁS, sem GYED, de ilyen esetben még a GYES is kérdéses." Vagyis nem azért írtad kérdésesnek a gyest, mert nincs itthon munkaviszonya, hanem azért, mert nincs BIZTOSÍTOTTI JOGVISZONYA!!! Nyilván ezért lettél kijavítva. Õszinte véleményem az, hogy az az igazi emberi nagyság, ha az, aki tévedett, képes elismerni, hogy hülyeséget írt. Neked is ezt kellene tenned, ugyanis tényleg hülyeségeket írtál. Elhiszem, hogy arra gondoltál, amit késõbb leírtál, de mivel itt senki nem gondolatolvasó, így legközelebb ne a baromságot írd le, amit késõbb okoskodással próbálsz magyarázni, hanem gondold át, hogy tényleg szükséges-e az adott ilyen jellegû kérdésre válaszolnod.
Az utolsó válasz elég pontatlan. A gyes nem függ semmilyen biztosítotti jogviszonytól, még akkor is jár, ha nem fizetted magad után a tb-t, és most behajtandó tartozásod van. "saját magad után is fizetheted az EÜ hozzájárulást" ez nem minõsül biztosítottságnak, tehát gyed szempontjából teljesen lényegtelen. Ha nem vagy újra jogosult álláskeresési támogatásra, hogy szüléskor kapd, akkor nem leszel jogosult tgyásra, és utána gyedre sem. Vagy ha nem mégy el dolgozni.
A védõnõ téved. A gyedhez az is kell a 365 napon túl, hogy szüléskor/igényléskor biztosított légy. Biztosított lehetsz munkaviszonyban, egyéni vállalkozóként, illetve akár álláskeresési támogatásban részesülõként is, de ha nem vagy biztosított, akkor a gyed biztosan nem jár majd. Még a tgyás sem, pedig ahhoz kevesebb kell, mint a gyedhez!
A kérdező hozzászólása: Gyes az tudom hogy jár! De a Gyedet egyenlõre még nem tudom, a védönöm szerint kell h kapjam, mert 2éven belül volt legalább 1 év munkaviszonyom.Munkanélküli óta, nem kaptam semmit...
Van élõ munkaviszonyod?
Attól függ, hogy a szülés napján rendelkezel-e biztosítási jogviszonnyal (ez lehet akár munkanélküli, akár táppénz, saját magad után is fizetheted az EÜ hozzájárulást stb.)? Most milyen ellátást kapsz? Ha a szülés napján nincs biztosítási jogviszonyod, akkor nem jár sem TGYÁS, sem GYED, de ilyen esetben még a GYES is kérdéses.
Nem leszel jogosult, mert a szülés napján kellene, hogy legyen munkaviszonyod.
Akkor tudtommal nem, de kérdez rá , máshol is..
A kérdező hozzászólása: Jelenleg nincs.
Na, 5-ös válaszoló, te sem gyengén vagy szánalmas:) Mivel rájöttél, hogy a hülyeségedet nem tudod már kimosni sehogy sem, gyorsan lepontoztál mindenkit, aki veled ellentétben helyes választ adott:D Gratulálok:D
53 nap az összesen 10 hét, és 3 nap. Vagyis kb. 2 és fél havi béredet fogod kapni.

Ahhoz hogy tgyást és gyedet kapjak folyamatos 360 nap munkaviszonynak kell lenni? Vagy csak az a lényeg hogy az elmúlt 2 évben, vagy a szülést előző évében legyen meg?

addig a napig kell bejelentve lennem amíg nem szülök meg?

Legjobb válasz: Nem, összesen 365 nap munkaviszonyra van szükség. Nem kell, hogy a szülés napjáig be legyél jelentve.

Nem, összesen 365 nap munkaviszonyra van szükség. Nem kell, hogy a szülés napjáig be legyél jelentve.
A kérdező hozzászólása: pedig azt hallottam hogy be kell a szülésig csak úgy kapok akkor nem kell oké :)
A kérdező hozzászólása: nem értem :( a gyed kalkulátor szerint Megvan a 360 napon ez 2010-2011 decemberig idén szülök eltartott gyerekek száma a családi kedv. igénybevételéhez :1 Bruttó bér az elõzõ évben megkeresett :8x 98000= 784000ft elõzõ évben munkában töltött napok száma: 240 akkor 60.000ft lesz a gyesem? akkor csak számít hogy az elõzõ évben mennyit dolgoztam. nem?
A kérdező hozzászólása: ha kevesebb napot ütök be az elõzõ évre annál több gyedet kapok ez hogy van?
AZ elsõ válasz nem pontos, mert a szülés napján is kell legyen munkaviszonyod, ha gyedet akarsz. Ha hamarabb megszûnik a munkaviszony, mint ahogy megigényelhetnéd a tgyást (28 nappal kiírt idõpont elõtt), akkor a gyed már nem fog járni, és a tgyás is csak akkor, ha a szülést megelõzõen legfeljebb 42 nappal szûnt meg a munkaviszony. Értelemszerûen ekkor már gyed nem fog járni. Röviden, ahhoz, hogy gyedet kapj, legkorábban a szülés elõtti 28. napon szûnhet meg a jogviszonyod, vagyis a tgyás alatt. Hamarabb nem. Az ellátások összegénél nem a 365 napot kell nézni. (ja nem 360, ahogy írtad, hanem 365!). A 365 nap biztosításban töltött nap, az akármennyi lehet 365 felett, az összeg tekintetében ez lényegtelen. A gyed összegét mindig az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelembõl számolják, ami naptári év általában. vagyis ha dolgoztál 2011-ben, akkor 2011.01.01-2011.12.31 között keresett béred lesz az alap. (ezt még lehet bonyolítani, mert csak akkor van így, ha a fent említett naptári évben volt 180 BÉREZETT napod (amikor bérjövedelmet kaptál), ha nemvolt, akkor az ellátások alapját másként kell kiszámítani.)
A kérdező hozzászólása: és az nem elég hogy nincs munkaviszonyom de fizetem magam után a járulékot vagy a tb-t?
A TGYÁS és GYED-nek KÉT alapfeltétele van: - a szülést megelõzõen legalább 365 nap munkaviszony (ebben az esetben a TGYÁS lejárta után még egy évig jár a GYED.), de jobb, ha 562 nap van meg, mert akkor a gyermek 2 éves koráig, tehát végig járna a GYED. - a szülés pillanatában, vagy max. elõtte 30 nappal megszûnõ biztosítotti jogviszony (és nem elég, hogy fizeted magad után a TB-t)
Utolsó: az nem 30, hanem 28. Nem, nem elég. A magad utáni tb fizetés csak és kizárólag eü. ellátásra jogosít.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!