Találatok a következő kifejezésre: A gyed az elmúlt (16 db)

Ha határozott idejű munkaszerződésem van 2012. 07 31. -ig, akkor utána milyen lehetőségem van, mivel csak 2013 01.30-ra vagyok kiírva az első babámmal? Illetve, hogy utána megkapnám-e a gyedet (az elmúlt két éven belül megvan a 365 munkanapom)?

Legjobb válasz: Menj álláskeresési támogatásra még a szülés elõtt, akkor kaphatod a tgyást, és ha marad a támogatásból a tgyás lejárta utánra is, és a fennállása alatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont az álláskeresési maximális ideje 3 hónap, így elõbb érdeklõdd meg, mennyi ideig vagy rá jogosult, és utána kalkulálj.

Menj álláskeresési támogatásra még a szülés elõtt, akkor kaphatod a tgyást, és ha marad a támogatásból a tgyás lejárta utánra is, és a fennállása alatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont az álláskeresési maximális ideje 3 hónap, így elõbb érdeklõdd meg, mennyi ideig vagy rá jogosult, és utána kalkulálj.
A gyed sajnos nem a gyes viszont igen! Mivel az alanyi jogon jár.
GYES-t fogsz kapni és családi pótlékot. Ezek alanyi jogon mindenkinek járnak.
Csak Gyes jár, mert a gyed csak a munka után.... miért nem volt munkaviszonyod?

Hasznos infó? Második babánál hogy jár a gyás és a gyed, ha az első baba elmúlt 2 éves?

És folyamatos a munkaviszony? hiába kérdeztem az oep-nél, mivel még nincs úton a 2. baba, nem meglév? helyzetre hivatkozva nem adtak választ a kérdésemre...Akik úgy szültek, hogy nem mentek vissza dolgozni, a 2 pici között picivel több mint 2 év van, ugyanazt kapták, mint az els? babánál?

Legjobb válasz: A tgyás és a gyed is ugyanúgy jár, mint az elsõ babánál, ha nem szûnt meg közben a munkaviszony. Nem tudom, korábban mennyit kaptál, de az ellátások alapja ugyanúgy a szerzõdés szerinti béred, de a tgyás-nak ilyen esetbne maximuma van, a minimálbér 2x-ének 70%-a a plafon. A gyed marad ugyanúgy, mint volt, az korábban is a minimálbér 2x-e 70%-ánál érte el a plafont. Tehát gyed-et pont ugyanannyit fogsz kapni. ҝ

A tgyás és a gyed is ugyanúgy jár, mint az elsõ babánál, ha nem szûnt meg közben a munkaviszony. Nem tudom, korábban mennyit kaptál, de az ellátások alapja ugyanúgy a szerzõdés szerinti béred, de a tgyás-nak ilyen esetbne maximuma van, a minimálbér 2x-ének 70%-a a plafon. A gyed marad ugyanúgy, mint volt, az korábban is a minimálbér 2x-e 70%-ánál érte el a plafont. Tehát gyed-et pont ugyanannyit fogsz kapni. ҝ
A kérdező hozzászólása: köszi... sajnos nem kapok túl sokat, 60.000 körül, de nem panaszkodom, jobb, int a semmi... Köszi még 1X!


Hol tudok utánajárni, hogy a mindenkori gyes, gyed, közalkalamzottak bére hogyan változott az elmúlt 20 évben? Honlap, hivatal?

Gázár, lakástámogatások változása, ha lehet évekre lebontva. Összevetettem a Magyar Nemzetet és Népszabadságot és érdekes különbésgek vannak. Minden adat érdekel, szigorú kikötés az objektivitás.

Legjobb válasz: A gyed összege a fizetés % része, az mindenkinek más.

A gyed összege a fizetés % része, az mindenkinek más.

Most akkor az elmúlt egy évből, vagy két évből számolják a tgyást/gyedet?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az elõzõ naptári évbõl. Tehát ha mondjuk most igényelnéd a tgyást/gyedet, akkor a 2008-as béred alapján számolják ki.

Én úgy tudom, hogy az elõzõ naptári évbõl. Tehát ha mondjuk most igényelnéd a tgyást/gyedet, akkor a 2008-as béred alapján számolják ki.
A kérdező hozzászólása: Reménykedtem, hogy az elõzõ két évbõl:( Mert akkor még volt bejelentett munkahelyem.
A jogosultságot megelõzõ év átlag keresete számít. A juttatások csak akkor járnak ha a szülés idõpontjában is biztosított vagy.
A kérdező hozzászólása: Biztosított munkanélküli vagyok jelenleg, õsztõl bejelentett munkahelyem lesz. Szeretnénk babát és számolgatok. Amennyiben az idei évben egy hónap híján nincs meg a biztosított jogviszonyom, akkor a tavalyi évvel együtt veszik figyelembe?
Ja lemaradt az is az elõttem lévõ válasz kritikájához, hogy milyen táppénzrõl is volt szó? Munkaviszony nélkül nem létezik táppénz.
5-ös, te tudsz olvasni??? Kérdés: van munkaviszonyod? Válasz: jelenleg NINCS. Ez a válasz EGY TELJES NAPPAL AZELÕTT íródott, hogy te válaszoltál volna. Így nem lehet táppénzen, okoska. Nem az utolsó elõtti kocka, hanem te nem értesz ahhoz, amit írsz. Lehet szépíteni, meg nagy mellénnyel háborogni, de attól még az tény marad, hogy hülyeséget írtál. 1. Ha nincs munkaviszony, NINCS táppénz. Táppénzt ugyanis csak élõ munkaviszony (vagy max. vállalkozói jogviszony) esetén adnak, egyébként nem. Az meg hogy jön ide, hogy kap-e külföldrõl táppénzt, vagy van-e külföldi jogviszonya? A tgyás és a gyed szempontjából egyik sem mérvadó, így nyilván csak azért rángattad elõ ezeket a dolgokat a hajuknál fogva, hogy a hülyeségeidet próbáld megmagyarázni. Amiket még pluszban írsz, hogy van-e lakhelye, stb, stb, az akár jogos is lehetne, de 1. ez is marhára hajánál fogva rángatott érvelés, és józan ésszel az ember nem ezeket veszi alapul, hanem a legvalószínûbb variációt. (vagyis hogy itthon él - ennek a valószínûsége a kérdés alapján 95% - vagyis ha ésszel élünk, akkor ezt vesszük alapul) Plusz meg ne haragudj, de te nemhogy a gyakorlattal nem vagy tisztában, hanem az elmélettel is igencsak hadilábon állsz - ugyanis ezt írtad: "Ha a szülés napján nincs biztosítási jogviszonyod, akkor nem jár sem TGYÁS, sem GYED, de ilyen esetben még a GYES is kérdéses." Vagyis nem azért írtad kérdésesnek a gyest, mert nincs itthon munkaviszonya, hanem azért, mert nincs BIZTOSÍTOTTI JOGVISZONYA!!! Nyilván ezért lettél kijavítva. Õszinte véleményem az, hogy az az igazi emberi nagyság, ha az, aki tévedett, képes elismerni, hogy hülyeséget írt. Neked is ezt kellene tenned, ugyanis tényleg hülyeségeket írtál. Elhiszem, hogy arra gondoltál, amit késõbb leírtál, de mivel itt senki nem gondolatolvasó, így legközelebb ne a baromságot írd le, amit késõbb okoskodással próbálsz magyarázni, hanem gondold át, hogy tényleg szükséges-e az adott ilyen jellegû kérdésre válaszolnod.
Az utolsó válasz elég pontatlan. A gyes nem függ semmilyen biztosítotti jogviszonytól, még akkor is jár, ha nem fizetted magad után a tb-t, és most behajtandó tartozásod van. "saját magad után is fizetheted az EÜ hozzájárulást" ez nem minõsül biztosítottságnak, tehát gyed szempontjából teljesen lényegtelen. Ha nem vagy újra jogosult álláskeresési támogatásra, hogy szüléskor kapd, akkor nem leszel jogosult tgyásra, és utána gyedre sem. Vagy ha nem mégy el dolgozni.
A védõnõ téved. A gyedhez az is kell a 365 napon túl, hogy szüléskor/igényléskor biztosított légy. Biztosított lehetsz munkaviszonyban, egyéni vállalkozóként, illetve akár álláskeresési támogatásban részesülõként is, de ha nem vagy biztosított, akkor a gyed biztosan nem jár majd. Még a tgyás sem, pedig ahhoz kevesebb kell, mint a gyedhez!
A kérdező hozzászólása: Gyes az tudom hogy jár! De a Gyedet egyenlõre még nem tudom, a védönöm szerint kell h kapjam, mert 2éven belül volt legalább 1 év munkaviszonyom.Munkanélküli óta, nem kaptam semmit...
Van élõ munkaviszonyod?
Attól függ, hogy a szülés napján rendelkezel-e biztosítási jogviszonnyal (ez lehet akár munkanélküli, akár táppénz, saját magad után is fizetheted az EÜ hozzájárulást stb.)? Most milyen ellátást kapsz? Ha a szülés napján nincs biztosítási jogviszonyod, akkor nem jár sem TGYÁS, sem GYED, de ilyen esetben még a GYES is kérdéses.
Nem leszel jogosult, mert a szülés napján kellene, hogy legyen munkaviszonyod.
Akkor tudtommal nem, de kérdez rá , máshol is..
A kérdező hozzászólása: Jelenleg nincs.
Na, 5-ös válaszoló, te sem gyengén vagy szánalmas:) Mivel rájöttél, hogy a hülyeségedet nem tudod már kimosni sehogy sem, gyorsan lepontoztál mindenkit, aki veled ellentétben helyes választ adott:D Gratulálok:D
53 nap az összesen 10 hét, és 3 nap. Vagyis kb. 2 és fél havi béredet fogod kapni.

Ahhoz hogy tgyást és gyedet kapjak folyamatos 360 nap munkaviszonynak kell lenni? Vagy csak az a lényeg hogy az elmúlt 2 évben, vagy a szülést előző évében legyen meg?

addig a napig kell bejelentve lennem amíg nem szülök meg?

Legjobb válasz: Nem, összesen 365 nap munkaviszonyra van szükség. Nem kell, hogy a szülés napjáig be legyél jelentve.

Nem, összesen 365 nap munkaviszonyra van szükség. Nem kell, hogy a szülés napjáig be legyél jelentve.
A kérdező hozzászólása: pedig azt hallottam hogy be kell a szülésig csak úgy kapok akkor nem kell oké :)
A kérdező hozzászólása: nem értem :( a gyed kalkulátor szerint Megvan a 360 napon ez 2010-2011 decemberig idén szülök eltartott gyerekek száma a családi kedv. igénybevételéhez :1 Bruttó bér az elõzõ évben megkeresett :8x 98000= 784000ft elõzõ évben munkában töltött napok száma: 240 akkor 60.000ft lesz a gyesem? akkor csak számít hogy az elõzõ évben mennyit dolgoztam. nem?
A kérdező hozzászólása: ha kevesebb napot ütök be az elõzõ évre annál több gyedet kapok ez hogy van?
AZ elsõ válasz nem pontos, mert a szülés napján is kell legyen munkaviszonyod, ha gyedet akarsz. Ha hamarabb megszûnik a munkaviszony, mint ahogy megigényelhetnéd a tgyást (28 nappal kiírt idõpont elõtt), akkor a gyed már nem fog járni, és a tgyás is csak akkor, ha a szülést megelõzõen legfeljebb 42 nappal szûnt meg a munkaviszony. Értelemszerûen ekkor már gyed nem fog járni. Röviden, ahhoz, hogy gyedet kapj, legkorábban a szülés elõtti 28. napon szûnhet meg a jogviszonyod, vagyis a tgyás alatt. Hamarabb nem. Az ellátások összegénél nem a 365 napot kell nézni. (ja nem 360, ahogy írtad, hanem 365!). A 365 nap biztosításban töltött nap, az akármennyi lehet 365 felett, az összeg tekintetében ez lényegtelen. A gyed összegét mindig az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelembõl számolják, ami naptári év általában. vagyis ha dolgoztál 2011-ben, akkor 2011.01.01-2011.12.31 között keresett béred lesz az alap. (ezt még lehet bonyolítani, mert csak akkor van így, ha a fent említett naptári évben volt 180 BÉREZETT napod (amikor bérjövedelmet kaptál), ha nemvolt, akkor az ellátások alapját másként kell kiszámítani.)
A kérdező hozzászólása: és az nem elég hogy nincs munkaviszonyom de fizetem magam után a járulékot vagy a tb-t?
A TGYÁS és GYED-nek KÉT alapfeltétele van: - a szülést megelõzõen legalább 365 nap munkaviszony (ebben az esetben a TGYÁS lejárta után még egy évig jár a GYED.), de jobb, ha 562 nap van meg, mert akkor a gyermek 2 éves koráig, tehát végig járna a GYED. - a szülés pillanatában, vagy max. elõtte 30 nappal megszûnõ biztosítotti jogviszony (és nem elég, hogy fizeted magad után a TB-t)
Utolsó: az nem 30, hanem 28. Nem, nem elég. A magad utáni tb fizetés csak és kizárólag eü. ellátásra jogosít.
A kérdező hozzászólása: minkanélküli elött 5hónap semmi volt, de elötte már 10éve mindig van bejelentett munkahelyem.
Igen, biztosított jogviszony. Ennek ellenére szerintem nem leszel jogosult a gyed-re, mert 1 éves munkaviszony kell már, nem csak 6 hónap a szülés elõtt. Nálad ugye 4 hónap munkanélküli és még 6 hónapod van a szülésig. Ez legjobb esetben is csak 10 hónap, sehogy nem jön ki az 1 év. Sajnálom. :-(
ÁÁÁ, bocsánat. Most olvastam el a kommentedet. A szülést megelõzõ 2 évben kell összejöjjön az egy év munkaviszony, így visszavonok mindent, jogosult leszel rá. Sajnálom, hogy figyelmetlen voltam.
Igen, biztosított vagy álláskeresési támogatás folyósítása alatt, és igen, így járni fog a gyed:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, és azt esetleg tudjátok, hogy mi lesz a gysedem alapja?
Ha lesz szülésig 180 olyan napod, amikor bérjövedelmet kapsz (munkanap, betegszabi, szabi), akkor az ezalatt keresett jövedelmed lesz az alapja. Ha nem lesz, akkor a minimálbér alapján fogják számolni, kivéve, ha a szerzõdés szerinti béred kevesebb, mint a minimálbér, mert akkor a kevesebb összeg alapján.
A kérdező hozzászólása: szülési szabadság beletartozik a bérjövedelembe?már a könyvelõt is kérdeztük, csak még nem nyilatkozott, én meg azért kíváncsi vagyok.
Nem. Az ellátások alapját képezõ bérjövedelemnek kizárólag olyan bér minõsül, amibõl egészségbiztosítási járulékot vonnak. A szülési szabadság alatt tgyást kapsz, amibõl nem vonnak ilyet. Ha a munkáltatód a szülési szabadságod alatt végig a rendes béredet fizetné (ami kizárt), akkor számítana bele.

A tgyáshoz és a gyed-hez 365 nap biztosítotti jogviszony vagy ledolgozott munkanap kell az elmúlt 2 évben?

Teljes állásban dolgozom, napi 8 órában immár 4 hónapja, el?tte egyetemre jártam. Motanában tervezünk babát, vagyis ha ebben a hónapban összejön, pont 1 héttel lesz a születse várható a munkaviszonyom kezdetéhez képest. Elég lesz ez a tgyáshoz és a gyedhez?

Legjobb válasz: Csak 180 nap biztosított jogviszony kell,ezt 2évre visszamenõleg veszik figyelembe. Úgy tudom,h a sulira (mivel itt nincs kereseted) csak a legminimálisabb összeget adják,sajnos nem tudom mennyit. De sztem neked meglesz munkaviszonyból. Én is az oep-ban és az államkincstárban kérdeztem meg. 5hós baba anyukája

Csak 180 nap biztosított jogviszony kell, ezt 2évre visszamenõleg veszik figyelembe. Úgy tudom, h a sulira (mivel itt nincs kereseted) csak a legminimálisabb összeget adják, sajnos nem tudom mennyit. De sztem neked meglesz munkaviszonyból. Én is az oep-ban és az államkincstárban kérdeztem meg. 5hós baba anyukája
365 biztosított nap kell (180 napot beszámít az egyetem ha nappalira jártál)
A kérdező hozzászólása: Még mindig beszámít 180 napnak? (nappalira jártam) Azt hittem, hogy már azt is eltörölték. Köszönöm a választ!
Ha 4 hónapja dolgozol, akkor már csak 8 hónap kellene, de mivel egyetemre jártál, ahogy írta az elsõ, nappali beszámít 180 nap erejéig. Vagyis már csak 2 hónap, és meglesz a jogosultsági idõ. Ha él a munkaviszonyod szüléskor, akkor minden járni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ennek nagyon örülök! :) És hogyha a fietésem összege változik az egy év alatt, akkor átlagot számítanak vagy az utolsó három hónapot veszik figyelembe (ezt valahol olvastam, csak sajna már nem emlékszem rá)?
A 180 nap május 1-tõl megváltozott, már 365 nap kell, nem 180! Viszont a megváltozott jogszabály szerint neked valóban beszámít a suliból 180 nap, vagyis további 185 biztostásban töltött idõ kell. A suli után a minimálbérrel számolnánakm de mivel lesz munkaviszonyod, valós jövedelemmel, így abból fognak számolni. Az 5 hónapos kisbaba anyukája téved, hiszen, amikor az õ kicsije született, még igaz volt a 180 nap, de már nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!