Találatok a következő kifejezésre: A gyógyszer napokon hogyan kell (35 db)

A gyógyszer mentes napokon hogyan kell jelentkeznie a menstruációnak? Törvényszerű, hogy az első napon kell megjönnie?

Gyógyszer alatt is kimaradhat?

Legjobb válasz: Nem, nem törvényszerû, hogy az elsõ gyógyszermentes napon meg kell jönnie. Sõt! Nekem az elsõ hónap szedés után az elsõ gyógyszermentes napon megjött. Utána viszont szép lassan átcsúszott pár napot. Most ott tartunk, és ez már "állandó", hogy csütörtökön szedem be az utolsót és vasárnap reggel-délelõtt befigyel a ferrári. A három hét vérzés viszont elgondolkodtató, lehet tényleg vissza kéne menned a dokihoz. Amúgy ne stresszelj, nem tudom milyen gyógyszert szedsz, de az enyémnek (Lindy20) a tájékoztatójában az volt, hogy a szedés elsõ hónapjaiban kimaradó vérzés nem kóros, és nem feltétlenül jelent "bajt". Ha nem akarsz még tabit váltani irány egy drogéria és vegyél egy tesztet. Azzal biztosra mehetsz.

Nem, nem törvényszerû, hogy az elsõ gyógyszermentes napon meg kell jönnie. Sõt! Nekem az elsõ hónap szedés után az elsõ gyógyszermentes napon megjött. Utána viszont szép lassan átcsúszott pár napot. Most ott tartunk, és ez már "állandó", hogy csütörtökön szedem be az utolsót és vasárnap reggel-délelõtt befigyel a ferrári. A három hét vérzés viszont elgondolkodtató, lehet tényleg vissza kéne menned a dokihoz. Amúgy ne stresszelj, nem tudom milyen gyógyszert szedsz, de az enyémnek (Lindy20) a tájékoztatójában az volt, hogy a szedés elsõ hónapjaiban kimaradó vérzés nem kóros, és nem feltétlenül jelent "bajt". Ha nem akarsz még tabit váltani irány egy drogéria és vegyél egy tesztet. Azzal biztosra mehetsz.
Ha a gyógyszer szedése körül(közbe vagy után) véreztél 3hétig menj el dokihoz mert nem jó a gyógyszered. Én is így jártam a harmonet nevü bogyóval, 3hétig véreztem majd egy fasza kis gyulladást kaptam, 2hónapig kezeltek vele. Amúgy meg nekem ugy jön meg hogy hétfõn veszem be a levélbõl az uccsó szemet és csüt jön meg.
A kérdező hozzászólása: Én Lindynettet szedek. Úgy volt 3 hétig h kis cseppekbe. Meg nem érzek változás, h probléma lenne. De ezzel most megnyugtattál :) Köszi :)
A kérdező hozzászólása: Fentebb írtam. Lindynette20. :) Köszi Még tapasztalat? :)
Szia! Én nem ezt szedem, de az elsõ levélnél én s 2hétig véreztem (utolsó héten csak vérezgettem én is). mivel (pont ezért) csak egy adagot írt fel a doki modntam neki mikor isszamentem és megint csak egy havit írt ki, h ha ez megint elõfordul akkor leváltjuk egy másikra. most kezdtem a második levelet 7napja mensturálok.. kíváncsi vagoyk h ma abbahgyja e..

33 éves nő vagyok, van már 2 gyermekem. A menzeszem nem rendszeresen a 28. napra jön meg, akkor honnan tudhatom, hogy mikor van peteérésem, ha ezt a 14. nap környékére kell kiszámolni? Lehetséges, hogy még a gyógyszernek van hatása?

A tri-regor nev? fogamzásgátló tablettát szedem évek óta, kisebb nagyobb szünetekkel. Legutóbb szeptemberben hagytam abba, de az óta sem sikerült teherbe esnem.Kiszámoltam a peteérést +, -, 2-3 nappal, még sem estem teherbe.

Legjobb válasz: bár témához annyira nem értek még,de azt olvasom mindenhol,hogy bogyóabbahagyástol kell 3 honapot hagyni mig kiürül a szervezeted teljesen,és utána probálkozni a babával,nehogy hasson rá a fogamzásgátló tehát szeptemberben abbahagytad,okt,nov,dec türelmi idõszak,csak most szabadna probálkozni

bár témához annyira nem értek még, de azt olvasom mindenhol, hogy bogyóabbahagyástol kell 3 honapot hagyni mig kiürül a szervezeted teljesen, és utána probálkozni a babával, nehogy hasson rá a fogamzásgátló tehát szeptemberben abbahagytad, okt, nov, dec türelmi idõszak, csak most szabadna probálkozni

Most voltam nődokinál anyummal és írattam magamnak fogamzásgátlót. A doki azt mondta hogy mikor megjön akkor a 3. napon kell elkezdeni szedni. De mikortól fog hatni a gyógyszer úgy, hogy nem kelljen sem kiszállnia a barátomnak, sem gumit használnunk?

Van aki azt mondta,hogy 2,5 óra, van aki azt h 1 hét!Melyik az igaz?

Legjobb válasz: Szia! Az enyém tájékoztatójában úgy van, hogy az elsõ naptól kell kezdeni, és egy hétig kell mással is védekezni! Olvasd el a tájékoztatót, benne kell lennie!!

Szia! Az enyém tájékoztatójában úgy van, hogy az elsõ naptól kell kezdeni, és egy hétig kell mással is védekezni! Olvasd el a tájékoztatót, benne kell lennie!!
Én sem értem, miért a 3. napon kell kezdened. nekem az 1sõ napon kellett, és mindekinek, akit ismerek és fog-gátlót szed. a másik kérdésedre: a mostani modern fog-gátlók már az elsõ szem bevételétõl védenek, ezt minden nõgyógyász így mondja. nincs szükség kiegészítõ védelemre.
Nem értem, miért a 3. napon kell elkezdened...Ha az elsõn kezded, akkor hat a leghamarabb. Azonban 1 hónapot akkor is érdemes várni és azalatt kiegészítõ védekezést alkalmazni.
Szia! Gyorsan cseréld le a nõdokidat!!Az elsõ napon kell elkezdened szedni, a 3.-tól hülyeség.. egyébként szerintem, ha jót akarsz magatoknak használtok még kiegészítõ védekezést, biztos ami biztos...nehogy baj legyen aztán már simán fog menni.
a tajekoztatot olvasd el, azt csinald, ami azon van.Minden tablettat kivetel nelkul a menzi elso napjan kell elkezdeni, attol fuggoen, milyet szedsz altalaban 1 het a vedelem kialakulasa, de legjobb az 1 honap kivarasa. Ha a 3. napon kezded, akkor mindenkeppen 1 honap kell.
tényleg lehet kezdeni a harmadik napon is!! Csak elterjedtebb az elso napos modszer. Egy honapig utána védekezzetek másképp is.
A betegtájékoztató jó ötlet, szerintem is azt olvasd el! Egyébként a nõgyógyász pedig azért nõgyógyász, mert jobban tudja, mint ti, hogy hogyan hat és mikor kell bevenni a tablettát :P
Ha voltál nõdokinál miért nem tõle kérdezted meg? Elfelejtetted? Menj vissza hozzá!
Es mikor kell majd szunetet tartani? Mert ha megjon, kihagysz neki 1 hetet, de majd megint a 3. naptol kell elkezdeni a 2. level tablettat? Vagy csak az elso level tablettara mondta a doki, hogy a 3. naptol szedjed be? A legjobb az, ha anyukaddal akar, ujbol elmentek vagy ehhez, vagy egy masik nogyogyaszhoz, mert a tabletta nem jatekszer, es kerdezzetek meg pontosan mindent, akar irjad fel otthon a kerdeseidet, es ugy menjel a kerdesekkel. Nem erdemes ugy tabit szedned, hogy kozben felsz, es nem vagy tisztaban a dolgokkal. De ha a doki azt mondta, hogy 3.naptol szedjed, akkor gondolom, hogy ugy is van, nem? Miert beszelne felre? Lehet hogy valami ujfajtat irt fel neked. Az en tabimat is az elso naptol kell kezdeni, majd a 21. vegen 1 het szunetet tartani, es folytatni a tabit. Te hany db-osat szedsz? Anyukaddal beszelj, mert nem jatek!! Kulonben az az igazsag, hogy az elejetol vedve vagy mar.
Álljunk már meg egy kicsit! Váltson dokit mert a 3.napon kell szednie?!?! Ha nem rendelkeztünk elég információval a témával kapcsolatban, ne beszéljünk már zöldségeket! Ha az elsõ napon kezdi el szedni, azonnal véd a tabletta.Ha nem az elsõ napon, akkor érdemes egy hónap kiegészítõ védekezés. AZÉRT A 3. NAPON KELL SZEDNIE mert akkor kevésbé borítja fel a menstruációs ciklust. Kisebb valószínûséggel lesz közti vérzés, stb.Nem véletlen javasolta ezt az ORVOS.
utolso vagyok: 2, 5 óra alatt még fel sem felszívodott az elso tabletta, úgyhogy ezt semmiképp!
szia. aki elsõnek kezdi a tabit, annak a mensi elsõ napján kell bevenni az elsõ szemet.a párommal 3hétig vártunk a szexel, és terhes lettem.tehát, nem hogy 2, 5 óra alatt nem véd, de én még a 3.-ik héten sem voltam védett, és most 7hónapos pocis vagyok, igy 21 évesen.Tehát ennyit a nagy védelemrõl.vigyázzatok nagyon.
Atyaég!Így estél teherbe??? Most írattam fog.gátlót...Hogy bízzak meg így benne??? Nem mondta a doki, mi lehetett a probléma? Teljesen rendesen szedted?
szia. igen rendesen szedtem.minden este.Annyit mondott, hogy sokan esnek ebbe a "hibába" mert a mai tabiknak, nagyon alacsony a hormon tartalma.Elvileg 1hónap után lettem volna védett, de a egy másik doki szerint az elsõ szem után védett lettem volna.Egyik ezt, a másik azt mondta.De valakinek bejön a tabi.Hát nekem csalódást okozott.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
De, lehet baj. Ilyenkor a 72 órás tabi adhat megnyugtatást a baba ellen.
Fogamzásgátló mellé nem adnak 72 órás tabit, szigorúan tilos! Amúgy a "visszamenõleg baj" csak az elsõ héten játszik, a tájékoztató így írja.
A kérdező hozzászólása: Az én tájékoztatóm is ezt írja, de valahogy mégsem vagyok nyugodt, mindig félek hogy mi lesz ha elfelejtem, esetleg hasmenés vagy hányás jön rám :) :(

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni, 16-éves leányom menzesze késik. Voltunk gyermeknőgyógyászaton és a Divina napi 2×1 tablettát kell szednie, megjött a gyógyszere. De nem lett mondva, hogy két színből áll a gyógyszer. Most hogy szedje a leányo

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni, 16-éves leányom menzesze késik. Voltunk gyermeknőgyógyászaton és a Divina napi 2×1 tablettát kell szednie, megjött a gyógyszere. De nem lett mondva, hogy két színből áll a gyógyszer. Most hogy szedje a leányom? Fehéret kell majd a kéket, ahogy be is vannak számozva? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerszedés részleteiről feltétlenül a gyermeknőgyógyászt kérdezze, aki a kezelést is elrendelte! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerszedés részleteiről feltétlenül a gyermeknőgyógyászt kérdezze, aki a kezelést is elrendelte! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni, 16-éves leányom menzesze késik. Voltunk gyermeknőgyógyászaton és a Divina napi 2×1 tablettát kell szednie, megjött a gyógyszere. De nem lett mondva, hogy két színből áll a gyógyszer. Most hogy szedje a leányo

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni, 16-éves leányom menzesze késik. Voltunk gyermeknőgyógyászaton és a Divina napi 2×1 tablettát kell szednie, megjött a gyógyszere. De nem lett mondva, hogy két színből áll a gyógyszer. Most hogy szedje a leányom? Fehéret kell majd a kéket, ahogy be is vannak számozva? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerszedés részleteiről feltétlenül a gyermeknőgyógyászt kérdezze, aki a kezelést is elrendelte! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerszedés részleteiről feltétlenül a gyermeknőgyógyászt kérdezze, aki a kezelést is elrendelte! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Jó napot! Előző hónapban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert erős fejfájás tört rám. Kiderült, hogy attól lett! Most kell majd megjönnie először, hogy nem szedem a gyógyszert! A mellem már 3 napja fáj, ha hozzáérek! Előfordulhat, hogy a gyógyszer h

Jó napot! Előző hónapban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert erős fejfájás tört rám. Kiderült, hogy attól lett! Most kell majd megjönnie először, hogy nem szedem a gyógyszert! A mellem már 3 napja fáj, ha hozzáérek! Előfordulhat, hogy a gyógyszer hozta ki ezt! Mert előtte nem volt ilyen, csak derék fájásom! Válaszát előre is köszönöm! Niki

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, egyelőre ne aggódjon, mert ilyen panasz a fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat. Üdvözlettel. Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, egyelőre ne aggódjon, mert ilyen panasz a fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat. Üdvözlettel. Dr. Langmár Zoltán

Jó napot! Előző hónapban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert erős fejfájás tört rám. Kiderült, hogy attól lett! Most kell majd megjönnie először, hogy nem szedem a gyógyszert! A mellem már 3 napja fáj, ha hozzáérek! Előfordulhat, hogy a gyógyszer h

Jó napot! Előző hónapban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert erős fejfájás tört rám. Kiderült, hogy attól lett! Most kell majd megjönnie először, hogy nem szedem a gyógyszert! A mellem már 3 napja fáj, ha hozzáérek! Előfordulhat, hogy a gyógyszer hozta ki ezt! Mert előtte nem volt ilyen, csak derék fájásom! Válaszát előre is köszönöm! Niki

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, egyelőre ne aggódjon, mert ilyen panasz a fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat. Üdvözlettel. Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, egyelőre ne aggódjon, mert ilyen panasz a fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat. Üdvözlettel. Dr. Langmár Zoltán

Ha a gyógyszer tájékoztatóján az van, hogy étkezés után kell bevenni, (nekem napi hármat), nagy gáz, ha étkezés előtt vesszük be reggel?

Legjobb válasz: Nem véletlen van rajta, hogy étkezés után, ilyenkor éhgyomorra nem szabad fogyasztani, mert a gyógyszer vagy növeli a gyomorsav elválasztást, vagy közvetlenül károsítja a gyomornyálkahártyát, illetve a gyomorsav károsítja a gyógyszert. Legalább elõtte egyél 1-2 szem kekszet.

Nem véletlen van rajta, hogy étkezés után, ilyenkor éhgyomorra nem szabad fogyasztani, mert a gyógyszer vagy növeli a gyomorsav elválasztást, vagy közvetlenül károsítja a gyomornyálkahártyát, illetve a gyomorsav károsítja a gyógyszert. Legalább elõtte egyél 1-2 szem kekszet.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a választ :)

Vettem be esemény utáni tablettát, rá másfél hétre megjött. De most a 28 napos ciklushoz képest 4 napja kellet volna megjönnie. De még semmi hatást nem érzek hogy meg akarna jönni :S Szerintetek hatott a gyógyszer?

Legjobb válasz: Na akkor ahhoz a naphoz viszonyítsd a mostani megjövetelt, amikor a gyógyszer után megjött. Nem tudom például megjött 20-án, és akkor október 20-ra várható. Remélem érthetõen leírtam.

Na akkor ahhoz a naphoz viszonyítsd a mostani megjövetelt, amikor a gyógyszer után megjött. Nem tudom például megjött 20-án, és akkor október 20-ra várható. Remélem érthetõen leírtam.
A kérdező hozzászólása: Szeptember 3.án jött meg a gyógyszer után..És most Október 3 van és nem nagyon akar megjönni :S
Az eseményi utáni tablettában rengeteg hormon található. Ezért teljesen összezavarja a ciklust. Így nem tudhatod, hogy mikor fog megjönni. Ne izgulj! Attól is késhet, ha idegeskedsz. Aktus után hány órára, vagy hány napra szedted be? Teljesen beléd is élvezett a partnered? Vagy csak kiszakadt az óvszer? Ez is fontos.
A kérdező hozzászólása: kiszakadt az óvszer, de nem vettük észre és teljesen belém élvezett:S És rá 18 órára vettem be a rigesoft esemény utáni tablettát. Mostanában hányingerem van kicsit.. De valaki aztmondja csak az idegesség..De nem tudom:( félek nagyon.. Mondjuk mikor bevettem rá másfél hétre megjött és normális mennyiségû és 1 hétig tartott...
A kérdező hozzászólása: na?szerintetek??
szerintem nyugodj meg, meg kell jönnie :)
A kérdező hozzászólása: oh köszi a választ:) Meg a nyugtatást.. Hát remélem...
Ebbõl baba lesz!
A kérdező hozzászólása: Most komolyan vagy csak szivatsz? mert ha szivatsz nagyon nem vicces.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!