Találatok a következő kifejezésre: A gyógyszer napokon hogyan (203 db)

Ma mar a nyolcadik napja, hogy kesik a menzeszem eggy honapja hagytam abba a gyogyszert csak! Szerdan a digitalis tesztem negaiv lett, Csutortokon is csinaltam de nem digitalisat azis negativ lett! Holnap ha csinalok kimutassa mar ha terhesvagyok?

Legjobb válasz: Ha 8 napot késik márpozítivnak kellene lenie. sajnos nekem a gyógyszer abbahagyása után 3havonta jött meg 2 évig,aztán most sikerült. Talán nem tett enyire tönkre téged is a fogamzásgátló, de vannak ilyen mellékhatásai.pl nekem azt okozta, hogy nem volt tüszõrepedésem és az igy cisztaként bent maradt mostanra 15-20 cisztám van. ellenõrzés mellet!! Kérd meg a dokidat, hogy figyelje ha lehet, mert úgy már nagyon nehéz teherbe esni.Én is kerestem másik dokit és mostanra helyreállt a gyógyszerekkel( bromo, closti)

Ha 8 napot késik márpozítivnak kellene lenie. sajnos nekem a gyógyszer abbahagyása után 3havonta jött meg 2 évig, aztán most sikerült. Talán nem tett enyire tönkre téged is a fogamzásgátló, de vannak ilyen mellékhatásai.pl nekem azt okozta, hogy nem volt tüszõrepedésem és az igy cisztaként bent maradt mostanra 15-20 cisztám van. ellenõrzés mellet!! Kérd meg a dokidat, hogy figyelje ha lehet, mert úgy már nagyon nehéz teherbe esni.Én is kerestem másik dokit és mostanra helyreállt a gyógyszerekkel( bromo, closti)
8 napos késésnél már ki kéne mutatnia, ha van baba. Ennek ellenére, hallottam már olyat is, hogy volt, akinek a 6-7. héten mutatta csak ki a teszt. Lehet, hogy a gyógyszer miatt késik, de lehet baba is. Pár nap múlva tesztelj újra. És ha 1 héten belül sem jön meg, akkor menj el dokihoz.
sajna nem vagy terhes mert már rég kikelet volna hogy mutassa a teszt

6-os körüli TSH-t mennyi idő alatt normalizál a gyógyszer? (napi 50 mg L-Thyroxyn) Tudom, hogy szervezetfüggő, de szívesen olvasnék tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Szia! Nekem 5 körül volt 3 hónapja és 1 hónap alatt (napi 25 mg Thyroxyn) lement 3,4-re. Utána felemelték az adagot napi 50 mg-ra és most megyek kontrollra. Ha megvan az eredmény megírom. Én mellette alkalmaztam a gyertyaállást is :))))

Szia! Nekem 5 körül volt 3 hónapja és 1 hónap alatt (napi 25 mg Thyroxyn) lement 3, 4-re. Utána felemelték az adagot napi 50 mg-ra és most megyek kontrollra. Ha megvan az eredmény megírom. Én mellette alkalmaztam a gyertyaállást is :) )))
Nekem 3.4 volt és három hónap múlva fél szem 50mgos után 1.4 lett!
Szia! Nekem is kb 2-3 hónap kellett, mire lement a TSH-m 1, 6-ra!
Nekem 3, 18 volt. 1 szem L-Thyroxint szedek, 1 hónap alatt lement 1, 2-re.

Múlt hét szerdán kellett volna megjönnie, de a mai napig semmi. Októberben hagytam abba a gyógyszert, lehetséges, hogy máris összejött volna a babóca? Mikor teszteljek újra, meddig várjak?

A hasam görcsölt mint ha mindjárt megakarna jönni, csináltam tesztet pénteken reggel, de negatív lett. Tegnap este és ma reggel is rózsaszín, s?r? folyásom volt.

Legjobb válasz: A gyógyszer abbahagyása utáni hónapban nekem is késett egy hetet,egyébként meg soha nem szokott.Hát nekem is negatív tesztem volt és nem is voltam terhes sajnos.Azóta eltelt 8 év és még mindíg semmi,sajnos!

A gyógyszer abbahagyása utáni hónapban nekem is késett egy hetet, egyébként meg soha nem szokott.Hát nekem is negatív tesztem volt és nem is voltam terhes sajnos.Azóta eltelt 8 év és még mindíg semmi, sajnos!
Szerintem holnap reggel tesztelj! Bár sajnos az is igaz, hogy a bogyók eléggé rendszertelenné tudják tenni a ciklust, lehet hogy csak késik. De az is lehet, hogy baba van a dologban! Ha igen, azt egy holnapi teszt szinte biztos kimutatja!
Én ugyanigy voltam. Szept. 28-án hagytam abba a gyogyit, és a következõ mensim 2 hetet késett, már kezdtem örülni, de sajna csak felborult egy kicsit a hormonháztartásom! :( Ráadásul csak 3 napig volt meg a maradék 4-ben csak barnáztam! De azért tesztelj egy pár nap múlva megint, hátha te szerencsésebb vagy! :)
De, lehet baj. Ilyenkor a 72 órás tabi adhat megnyugtatást a baba ellen.
Fogamzásgátló mellé nem adnak 72 órás tabit, szigorúan tilos! Amúgy a "visszamenõleg baj" csak az elsõ héten játszik, a tájékoztató így írja.
A kérdező hozzászólása: Az én tájékoztatóm is ezt írja, de valahogy mégsem vagyok nyugodt, mindig félek hogy mi lesz ha elfelejtem, esetleg hasmenés vagy hányás jön rám :) :(

Most voltam nődokinál anyummal és írattam magamnak fogamzásgátlót. A doki azt mondta hogy mikor megjön akkor a 3. napon kell elkezdeni szedni. De mikortól fog hatni a gyógyszer úgy, hogy nem kelljen sem kiszállnia a barátomnak, sem gumit használnunk?

Van aki azt mondta,hogy 2,5 óra, van aki azt h 1 hét!Melyik az igaz?

Legjobb válasz: Szia! Az enyém tájékoztatójában úgy van, hogy az elsõ naptól kell kezdeni, és egy hétig kell mással is védekezni! Olvasd el a tájékoztatót, benne kell lennie!!

Szia! Az enyém tájékoztatójában úgy van, hogy az elsõ naptól kell kezdeni, és egy hétig kell mással is védekezni! Olvasd el a tájékoztatót, benne kell lennie!!
Én sem értem, miért a 3. napon kell kezdened. nekem az 1sõ napon kellett, és mindekinek, akit ismerek és fog-gátlót szed. a másik kérdésedre: a mostani modern fog-gátlók már az elsõ szem bevételétõl védenek, ezt minden nõgyógyász így mondja. nincs szükség kiegészítõ védelemre.
Nem értem, miért a 3. napon kell elkezdened...Ha az elsõn kezded, akkor hat a leghamarabb. Azonban 1 hónapot akkor is érdemes várni és azalatt kiegészítõ védekezést alkalmazni.
Szia! Gyorsan cseréld le a nõdokidat!!Az elsõ napon kell elkezdened szedni, a 3.-tól hülyeség.. egyébként szerintem, ha jót akarsz magatoknak használtok még kiegészítõ védekezést, biztos ami biztos...nehogy baj legyen aztán már simán fog menni.
a tajekoztatot olvasd el, azt csinald, ami azon van.Minden tablettat kivetel nelkul a menzi elso napjan kell elkezdeni, attol fuggoen, milyet szedsz altalaban 1 het a vedelem kialakulasa, de legjobb az 1 honap kivarasa. Ha a 3. napon kezded, akkor mindenkeppen 1 honap kell.
tényleg lehet kezdeni a harmadik napon is!! Csak elterjedtebb az elso napos modszer. Egy honapig utána védekezzetek másképp is.
A betegtájékoztató jó ötlet, szerintem is azt olvasd el! Egyébként a nõgyógyász pedig azért nõgyógyász, mert jobban tudja, mint ti, hogy hogyan hat és mikor kell bevenni a tablettát :P
Ha voltál nõdokinál miért nem tõle kérdezted meg? Elfelejtetted? Menj vissza hozzá!
Es mikor kell majd szunetet tartani? Mert ha megjon, kihagysz neki 1 hetet, de majd megint a 3. naptol kell elkezdeni a 2. level tablettat? Vagy csak az elso level tablettara mondta a doki, hogy a 3. naptol szedjed be? A legjobb az, ha anyukaddal akar, ujbol elmentek vagy ehhez, vagy egy masik nogyogyaszhoz, mert a tabletta nem jatekszer, es kerdezzetek meg pontosan mindent, akar irjad fel otthon a kerdeseidet, es ugy menjel a kerdesekkel. Nem erdemes ugy tabit szedned, hogy kozben felsz, es nem vagy tisztaban a dolgokkal. De ha a doki azt mondta, hogy 3.naptol szedjed, akkor gondolom, hogy ugy is van, nem? Miert beszelne felre? Lehet hogy valami ujfajtat irt fel neked. Az en tabimat is az elso naptol kell kezdeni, majd a 21. vegen 1 het szunetet tartani, es folytatni a tabit. Te hany db-osat szedsz? Anyukaddal beszelj, mert nem jatek!! Kulonben az az igazsag, hogy az elejetol vedve vagy mar.
Álljunk már meg egy kicsit! Váltson dokit mert a 3.napon kell szednie?!?! Ha nem rendelkeztünk elég információval a témával kapcsolatban, ne beszéljünk már zöldségeket! Ha az elsõ napon kezdi el szedni, azonnal véd a tabletta.Ha nem az elsõ napon, akkor érdemes egy hónap kiegészítõ védekezés. AZÉRT A 3. NAPON KELL SZEDNIE mert akkor kevésbé borítja fel a menstruációs ciklust. Kisebb valószínûséggel lesz közti vérzés, stb.Nem véletlen javasolta ezt az ORVOS.
utolso vagyok: 2, 5 óra alatt még fel sem felszívodott az elso tabletta, úgyhogy ezt semmiképp!
szia. aki elsõnek kezdi a tabit, annak a mensi elsõ napján kell bevenni az elsõ szemet.a párommal 3hétig vártunk a szexel, és terhes lettem.tehát, nem hogy 2, 5 óra alatt nem véd, de én még a 3.-ik héten sem voltam védett, és most 7hónapos pocis vagyok, igy 21 évesen.Tehát ennyit a nagy védelemrõl.vigyázzatok nagyon.
Atyaég!Így estél teherbe??? Most írattam fog.gátlót...Hogy bízzak meg így benne??? Nem mondta a doki, mi lehetett a probléma? Teljesen rendesen szedted?
szia. igen rendesen szedtem.minden este.Annyit mondott, hogy sokan esnek ebbe a "hibába" mert a mai tabiknak, nagyon alacsony a hormon tartalma.Elvileg 1hónap után lettem volna védett, de a egy másik doki szerint az elsõ szem után védett lettem volna.Egyik ezt, a másik azt mondta.De valakinek bejön a tabi.Hát nekem csalódást okozott.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni, 16-éves leányom menzesze késik. Voltunk gyermeknőgyógyászaton és a Divina napi 2×1 tablettát kell szednie, megjött a gyógyszere. De nem lett mondva, hogy két színből áll a gyógyszer. Most hogy szedje a leányo

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni, 16-éves leányom menzesze késik. Voltunk gyermeknőgyógyászaton és a Divina napi 2×1 tablettát kell szednie, megjött a gyógyszere. De nem lett mondva, hogy két színből áll a gyógyszer. Most hogy szedje a leányom? Fehéret kell majd a kéket, ahogy be is vannak számozva? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerszedés részleteiről feltétlenül a gyermeknőgyógyászt kérdezze, aki a kezelést is elrendelte! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerszedés részleteiről feltétlenül a gyermeknőgyógyászt kérdezze, aki a kezelést is elrendelte! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni, 16-éves leányom menzesze késik. Voltunk gyermeknőgyógyászaton és a Divina napi 2×1 tablettát kell szednie, megjött a gyógyszere. De nem lett mondva, hogy két színből áll a gyógyszer. Most hogy szedje a leányo

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni, 16-éves leányom menzesze késik. Voltunk gyermeknőgyógyászaton és a Divina napi 2×1 tablettát kell szednie, megjött a gyógyszere. De nem lett mondva, hogy két színből áll a gyógyszer. Most hogy szedje a leányom? Fehéret kell majd a kéket, ahogy be is vannak számozva? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerszedés részleteiről feltétlenül a gyermeknőgyógyászt kérdezze, aki a kezelést is elrendelte! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerszedés részleteiről feltétlenül a gyermeknőgyógyászt kérdezze, aki a kezelést is elrendelte! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Egy éves a kislányom, és még mindig fő étele az anyatej.9 hónapig szedtem a Cerazettet, és múlt hónapban jött meg először a mensesem. Most nem jött meg, ez már a 36. nap. Normális ez a szoptatás alatt úgy is hogy a gyógyszert már nem szedem?

Mikor fog újból rendesen beállni?Nagyon pontosan jött meg mindig.

Legjobb válasz: Szia!Én mégcsak 5 hónapja szoptatok,nem szedek gyógyszert és mindig van menszeszem,persze,nem állt még be,terhességem elött mindig pontos volt,de most nagyon össze-vissza jönn meg,volt hogy 15 nap után volt meg 3 napig,utána 35 napra 6 napig,szóval nagyon nemtudom kiszámitani! Gyógyszert már nem szedsz,már egyszer megvolt a menszeszed,nem lehet,hogy terhes vagy?

Szia!Én mégcsak 5 hónapja szoptatok, nem szedek gyógyszert és mindig van menszeszem, persze, nem állt még be, terhességem elött mindig pontos volt, de most nagyon össze-vissza jönn meg, volt hogy 15 nap után volt meg 3 napig, utána 35 napra 6 napig, szóval nagyon nemtudom kiszámitani! Gyógyszert már nem szedsz, már egyszer megvolt a menszeszed, nem lehet, hogy terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Csináltam tesztet, negatív lett, meg amúgy is vigyázunk. Csak idegesít, mert így azt sem tudom mikor van peteérésem.

Szerintetek lehetek terhes úgy hogy már szedem a gyógyszert 16 napja, és a 14. napon pont a peteérésemnél lefeküdtem a barátommal?

Yasminelle-t szedek, és a menzesz els? napján szedtem be az els?t, elvileg akkor azonnal véd, de a barátom nem élvezett belém akkor, lehetek terhes így is? vagy már védett a gyógyszer?

Legjobb válasz: 100%-osan védett csak akkor leszel ha befejezed az elsõ levél gyógyszert és megjön a menzeszed így van esélyed teherbe esni, ha megszakításos közösülés volt,de kicsi, kisebb,mintha nem szednéd a gyógyszert (gyógyszer nélkül megszakitásosnál 25%az esély)

100%-osan védett csak akkor leszel ha befejezed az elsõ levél gyógyszert és megjön a menzeszed így van esélyed teherbe esni, ha megszakításos közösülés volt, de kicsi, kisebb, mintha nem szednéd a gyógyszert (gyógyszer nélkül megszakitásosnál 25%az esély)
elõzõ: hogy jött ki a 25%?
erre az egyenletre én is kíváncsi vagyok
Elsõ válaszoló: nem lehet 100%-osan védett, max. 99, semmi sem biztos. Egyébként szerintem nem vagy terhes. :)
Ha a menszeszed elso napjatol szedted a gyogyszert, akkor mar vedett vagy, de a legbiztosabb az, ha az elso 7 napban mas vedekezesi format is hasznaltok! Es meg valami, fogamzasgatlo szedese eseten, a peteeres elmarad!!
az interneten néztem utána valamilyen fogamzásgátló-tanácsadó honlapon, én nem tudtam hogy ilyen magas az esély tehebeesésre coitus interruptusnál, de amúgy ennyi... tablettánál 99% a védettség, óvszernél 98% stb... megszakítottná 75% a védettség = 25% az esély a teherbe esésre az nagyon jó, logikusan 50% kéne hogy legyen (vagy igen vagy nem)
szerintem akkor 50-50%, ha egyáltalán nem védekeznek a felek :) )

Pontosan mi jelent, hogy "3 naponta" szedjem (gyógyszert)? Három nap kimarad és a 4. napon vegyek be egy pirulát, vagy két nap marad ki, és a 3. napom vegyem be a gyógyszert?

Legjobb válasz: Minden 3.nap szedd! pl. hétfõ, kedd kimarad szerdán bekapod, mad csüt. pént. kimarad szombat beveszed.....Jegyzeteld egy naptáron, mert különben belezavarodsz;)

Minden 3.nap szedd! pl. hétfõ, kedd kimarad szerdán bekapod, mad csüt. pént. kimarad szombat beveszed.....Jegyzeteld egy naptáron, mert különben belezavarodsz;)
4.napon
Ha 4. napon, akkor 4 naponta lenne írva...:P
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!