Találatok a következő kifejezésre: A gyógyszer mellett (150 db)

Ihatok ez mellett a gyógyszer mellett alkoholt? (többi fontos lent)

1 hét múlva fogom ünnepelni a 18. szülinapomat.Viszont az a helyzet , hogy lassan 1 hónapja szedek a szívritmuszavaromra gyógyszert, amire sokat azt mondják hogy csak vitamin, de azért én tartok t?le. Leírom miket tartalmaz:

Legjobb válasz: A szívritmus szabályozó nem vitamin, hanem komoly gyógyszer. Ez biztosítja számodra a normál szívmûködést, pulzust!!!! Az alkohol módosíthatja a hatóanyagok felszívódását, ezáltal a gyógyszer hatását! NEM IHATSZ ALKOHOLT!!!!!! Létezik alkoholmentes pezsgõ, sör!! Úgy is érezheti jól magát az ember, ha nem iszik alkoholt!! Nem kell a nagykorúságodat feltétlenül alkoholmámorban ünnepelni.

A szívritmus szabályozó nem vitamin, hanem komoly gyógyszer. Ez biztosítja számodra a normál szívmûködést, pulzust!!!! Az alkohol módosíthatja a hatóanyagok felszívódását, ezáltal a gyógyszer hatását! NEM IHATSZ ALKOHOLT!!!!!! Létezik alkoholmentes pezsgõ, sör!! Úgy is érezheti jól magát az ember, ha nem iszik alkoholt!! Nem kell a nagykorúságodat feltétlenül alkoholmámorban ünnepelni.

Magas vérnyomásos kismamák, akik gyógyszert is szedtek rá! Nektek a gyógyszer mellett soha nem ugrott ki a vérnyomásotok 140/90 fölé?

Nekem van,hogy e fölé az érték fölé szalad! Kérdeztem a Dokimat,azt mondta,hogy ilyenkor mérjem vissza 1-2 óra múlva és csak,akkor van gond,ha akkor is magas! De,olyankor már mindig jó az érték!

Legjobb válasz: Szia! Nekem sem ment le gyógyszerrel se (elõtte és azóta sem volt magas vérnyomásom, toxémiás lettem császárra voltam kiírva, de szerencsére reggel természetes úton megszületett a lányom.

Szia! Nekem sem ment le gyógyszerrel se (elõtte és azóta sem volt magas vérnyomásom, toxémiás lettem császárra voltam kiírva, de szerencsére reggel természetes úton megszületett a lányom.
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem, h hány hétre szültél? Nekem a terhesség elõtt is magasabb volt a vérnyomásom, de gyógyszert még nem kellett rá szednem. Most is megáll 140/90 alatt, csak néha szalad fölé. Neked nem is ment ez alá? Mikortól volt fehérje a vizeletedben? Nekem az nincs szerencsére, naponta ellenõrzöm itthon!
Nekem napi 6 szem gyógyszer mellett 150/90-100 volt a vérnyomásom. Aztán kiugrott 210/120-ra, ezt már nem tudták levinni, így megcsászároztak gyorsan.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! és hány hetes korodban császároztak meg?
37 hetes és 5 napos voltam. Elõzõ napi NST-n még minden rendben volt. 9:51-kor mentem be a kórházba és 10:57-kor született meg a lányom! :) Gyorsak voltak!
1.vagyok! 39 hetesen szültem, a toxémia elsõ tünete már a 20.hét környékén jelentkezett (ez a vizesedés volt). Innentõl kezdve alig ehettem valamit, inkább csak almát, sajtot, rizst és csirkemellet. Nagyon nehéz volt, a következõ tünet a magas vérnymás lett, ez kb. a 35.héten, de ekkor már a vizesedés nagyon durva volt. A fehérje a vizeletemben 0 39.héten szerdán volt, csütörtökön is nézték, szóltak akkor, hogy pénteken befekszek és császár, de õ úgy gondolta, hogy pénteken reggel mégis kibújik magától. :-) Így lett 2500g, és a méhlepény is már sorvadt el. én 9 kg híztam egész terhességem alatt. Könnyû, probléma mentes szülést kívánok!

Fogamzásgátló szedők! Kinek mennyit tart a megvonásos a gyógyszer mellett, hány napig, mennyire erős, és mit szedsz?

Egy sima felmérés, hogy kinek milyen lett a megvonásos, ahhoz képest miel?tt elkezdte szedni. azoknak, akik felteszik ezt a kérdést, ezerszer, gy?jtsük össze az infót:p

Legjobb válasz: Gyógyszer elõtt: Gyógyszer után: - 7 nap - 6 nap - nagyon erõs görcsök elsõ - 1. nap tûrhetõ fájás 2 nap -3. napig erõs vérzés - 2. napig erõs vérzés -pontatlan - pontos Szóval nálam elég minimális a különbség,hirtelen ennyit tudtam összeszedni

Gyógyszer elõtt: Gyógyszer után: - 7 nap - 6 nap - nagyon erõs görcsök elsõ - 1. nap tûrhetõ fájás 2 nap -3. napig erõs vérzés - 2. napig erõs vérzés -pontatlan - pontos Szóval nálam elég minimális a különbség, hirtelen ennyit tudtam összeszedni
Cypromix: Elõtte: pontatlan, késõn jövõ vérzés, 7 nap, erõs görcsök 1-4 napig, elsõ 3 nap nagyon erõs vérzés, 4-5. közepes, 6-7 gyenge Utána: pontosan jön meg, 5-6 nap, görcs maradt(ami nem normális), 2. nap legerõsebb, többi jóval gyengébb. Egyéb: a bõröm miatt kaptam, a pattanásokra, amit teljesen megszüntetett
Cypromixot szedek, abbahagyása után a 7.napon, nincsenek görcseim, de fáj a hasam, (nem görcs szerû) nekem a mellem se feszül, és nem olyan erös a vérzésem, mint a gyógyszer szedése elõtt volt.nekem sokkal jobb..:)
Szia! Tabi elõtt 6-7 nap, erõs vérzés görcsös fájdalom, néha még a gyógyszer sem hatott és ki kellett hívni a háziorvost, aki fájdalomcsillapító injekciót adott be. Tabi után kb. 4 nap, a hasam csak az elején fáj, azért mert nehezen válik le a méhnyálkahártya. Cypromixet szedek. 21L
Lindynette 20-at szedek. Tabiszedés elõtt- 6 nap, erõs vérzés, görcsök hányással, hasmenéssel, sírógörcsökkel egybekötve, halálsápadtan(napi 5 Cataflam nem használt) Tabiszedés közben- 5 nap, közepes vérzés, épphogy csak megérzem, hogy megjött :) 1, 5 éve szedem.
Melianet szedek Gyógyszer elõtt: 7-8 nap, baromi erõs görcsök (ügyeleten kaptam a görcsoldó injekciókat), ájulás, hányás Gyógyszer mellett: 4, max 5 nap, szinte teljesen fájdalom nélkül
Nekem ugyanúgy mint gyógyszer elõtt, már 1 héttel korábban elkezd feszülni a mellem. De 4 napra csökkentette a vérzést, ebbõl az elsõ nap a legrosszabb akkor görcsölök is rendesen, 2. nap kicsit jobb, de akkor is erõs még a vérzés, és a 3-4 nap már jó, 4. nap már tisztasági is elég. Lindynettte 20-at szedek 1 éve.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, fejtegetem:p asszem rájöttem a logikára:)
Jaj, bocsi, nem küldte el oylan szépen rendezetten, de remélem érthetõ, amúgy Laurinát szedek, ez lemaradt!
Elõtte: 7-8 nap közepes, normál mennyiség, néha tûrhetõ fájdalom Minervával: 5 nap, iszonyat erõs vérzés, nagy görcsökkel :(

E mellett a gyógyszer mellett mikor lehet vezetni?

Klion hüvelykúpot használok, minden 3. nap (közben mást is). Rá van írva a papírra, hogy nem lehet mellette vezetni.

Legjobb válasz: Igen, nyugodztan. Hüvelykúp esetén elhanyagolható az ilyen irányú káros hatás.

Igen, nyugodztan. Hüvelykúp esetén elhanyagolható az ilyen irányú káros hatás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én is simán vezettem mellette.
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm! :)

Lázcsillapítás/39 fok körül/ gyereknél/9 éves/, ti milyen módszereket alkalmaztok a gyógyszer mellett? . és milyen gyógyszert használtok?

Legjobb válasz: Én Amidazophen lázcsillapítót adtam mindig a fiamnak,ami többnyire le is vitte a lázát.De ha elõfordult,hogy mégsem akkor vagy jött a vizes borogatás(két boka,két csukló,és homlok) vagy ha nagyon lázas akkor kádba tettem.Persze elõször normál vízben,majd fokozatosan hûtöttem a vizet le..A langyos víz leviszi a lázat..Mielõtt még rám morognának orvosi utasításra csináltam,és le vitte a lázat...(de ezt ritkán kellett alkalmaznom,mert a gyógyszer szokott hatni)

Én Amidazophen lázcsillapítót adtam mindig a fiamnak, ami többnyire le is vitte a lázát.De ha elõfordult, hogy mégsem akkor vagy jött a vizes borogatás(két boka, két csukló, és homlok) vagy ha nagyon lázas akkor kádba tettem.Persze elõször normál vízben, majd fokozatosan hûtöttem a vizet le..A langyos víz leviszi a lázat..Mielõtt még rám morognának orvosi utasításra csináltam, és le vitte a lázat...(de ezt ritkán kellett alkalmaznom, mert a gyógyszer szokott hatni)
Vizes lepedõbe csavarás? Elõtte mondjuk az orvost fel kéne hívni, de tempósan.
Hûtõfürdõ, (meg ne fázzon!)+ orvos
ibuprofén (pl.nurofen)-paracetamol - és amidazofen származék 2-3 óránként felváltva. valamelyikre reagálnia kell. ha nem múlik, hûtõfürdõ óvatosan.
Cataflam cseppet, akár 8 órára is leviszi a magas lázat is.
A kérdező hozzászólása: Voltunk orvosnál, nem írt antibiotikumot, vmi nyári vírus, csak kíváncsi voltam/vagyok a véleményeitekre. Az eddigi válaszokat köszönöm...

Akik Pcosok azok hogy tudták, meg hogy azok? Általános Vérvizsgálat, vagy esetleg speciálisabb, vizeletvizsgálat, vagy hasi ultrahang alapján álapítják meg. És olvastam hogy a gyógyszer mellett diétázni is kell.

Ha ideális lesz a testsúly akkor a gyógyszer el is hagyható?

Legjobb válasz: Én azzal mentem nõgyógyászhoz 19 évesen, hogy hónapokig nincs vérzésem meg szõrösödök. Hüvelyi ultrahangon állapította meg, hogy PCOS vagyok, felírt fog.gátlót és ennyi.. Ha gyereket akarsz, akkor egyéb gyógyszereket kell szedned meg teát innod. A diéta is fontos (elsõsorban nem hormonális betegség), a kövérebb nõknél gyakoribb, sõt, valakinek diéta hatására (ha kövér volt) helyreáll minden.

Én azzal mentem nõgyógyászhoz 19 évesen, hogy hónapokig nincs vérzésem meg szõrösödök. Hüvelyi ultrahangon állapította meg, hogy PCOS vagyok, felírt fog.gátlót és ennyi.. Ha gyereket akarsz, akkor egyéb gyógyszereket kell szedned meg teát innod. A diéta is fontos (elsõsorban nem hormonális betegség), a kövérebb nõknél gyakoribb, sõt, valakinek diéta hatására (ha kövér volt) helyreáll minden.
Én kb 18 voltam, mikor elmentem orvoshoz, mivel egy évben kb kétszer volt menzeszem és elég szõrös voltam(vagyok..). Hüvelyu ultrahangon látszott, hogy tele van cisztákkal a petefészkem, utána kért vérvizsgálatot is.
A kérdező hozzászólása: ÉS most hogy vagytok? Ha kellett fogynotok akkor mennyi idõ alatt ment le?
A kérdező hozzászólása: Nekem 32-35 napjára jön meg rendesen a menzeszem, és az utóbbi idõben egy két szörszál jelent meg az államon. És az utóbbi két évben sajnos hiztam, de elõtte leadtam 10 kilót 2 héte alatt és sajnos ez jött vissza plusz még egy kicsi. Ugyhogy nem tudom, hogy most pcos-vagyok e? Gondoltam, hogy még várok egy hónap mellette sportolok és majd meglátjuk hogy mi lesz.
Szimpla hormonzavar is lehet, ha szõrösödsz, ez még nem pcos. De ha gyanakszol, UH és kiderül. Én azóta fogamzásgátlót szedek (ez hibernálja az állapotot, nem romlik a petefészkeim állapota), emiatt minden hónapban van vérzés. De a szõrösség megvan. Én nem voltam husi, de a hasamon van egy kis felesleg amióta az eszemet tudom, sporttal sem tudom eltüntetni(ez is jellemzõ a pcos-ra, a férfias elhízás hasra, derékra). Sok pcos-nak nagy pattanásos a bõre, szerencsére nekem ez sincs, csak ez a rohadt szõr. De majd rendesen ki kéne vizsgáltatnom magam, mert a fog.gátló nem oldja meg a gondot, meg a cukrot is ellenõrízni kéne, mert sok embernél ez is a pcos-sal jár. hát ennyi, szia
Szia! Az aknéim miatt elmentem bõrgyógyászhoz, aki mondta, hogy menjek el nõdokihoz. A nõdoki hüvelyi ultrahang és hormonvizsgálat után állapította meg a PCO-t. Fogamzásgátlót írt ki. Elmentem endokrinológushoz, elmondta, hogy a PCO egy anyagcsere betegség, olyan gyógyszert kell szednem amit általában a 2-es típusú cukorbetegek szoktak. Merkformin a neve. 80kg voltam, amikor elkezdtem a gyógyszerkúrát. (tavaly november) Most 67 kiló vagyok, és már a tesztoszteron szintem sincs az egekben. Novemberben elõreláthatólag abbahagyhatom a gyógyszer szedést. (kop-kop) Szóval nem csak a testsúlycsökkenéstõl függ, hogy elhagyható e a gyógyszer, hanem a hormoneredményeidnek is javulni kell!!! Diétában az édességet kerülni kell, napi 5ször kell enni, (többször kevesebbet elve), szükséges sok testmozgás is! Remélem tudtam segíteni! Egy 21 éves PCOS lány

Metformin készítményt szedők:Ti mennyit fogytatok a gyógyszer mellett?

Pontosan milyen szert szedtek,mióta és milyen dózisban(hány mg)?Hány kg-ot adtatok le mióta elkezdtétek szedni,és körülbelül mennyi id? alatt?

Legjobb válasz: Az inzulinrezisztancia nem cukorbetegség! (viszont kialakulhat belõle ha nem kezelik) A cukorbetegek injekcióval v. gyógyszerrel PÓTOLJÁK az inzulint, mert magas a cukor-értékük. Az IR-eseknek nagyon MAGAS az inzulinszintjük, a cukorértékeik pedig általában alacsonyak. 29/IR-es PCOS-s

Az inzulinrezisztancia nem cukorbetegség! (viszont kialakulhat belõle ha nem kezelik) A cukorbetegek injekcióval v. gyógyszerrel PÓTOLJÁK az inzulint, mert magas a cukor-értékük. Az IR-eseknek nagyon MAGAS az inzulinszintjük, a cukorértékeik pedig általában alacsonyak. 29/IR-es PCOS-s
Merckformin 1000 mg retard tablettát szedek napik 2 db-ot február óta. Kb 2 hónap alatt lett felépítve ez a dózis. Az elején csak 1x felet szedtem. Eddig csak 10 kg fogytam. Mellette odafigyelek a táplálkozásra, ami nagyon fontos, mert ha nem teszem és több szénhidrátot eszem akkor hányingerem van. Sajnos a sok munka miatt most nem mozogtam már régóta azóta nem is fogytam. Az elején készülj fel a hányinger+hasmenés kombóra, de ha hozzászokik a szervezeted jól fogod magad érezni (persze csak akkor, ha betartod a szénhidrát diétát.
Ha egy cukorbeteg elkezd fogyni, az könnyen jelenti, hogy rosszul van belõve a vércukorszintje.
A kérdező hozzászólása: tegnap 19:06:köszönöm! Nekem inzulinrezisztenciám van (PCOS kapcsán diagnosztizálták), és alig egy év alatt elég sokat (majdnem 25 kg-ot) fogytam a Merckformin szedésének elkezdése óta (2x1000mg), kíváncsi lennék, hogy ez a nagy súlyvesztés betudható-e csak a gyógyszernek, illetve normális-e.Ezért érdekelnének mások tapasztalatai.
Mikor megtudtam, hogy pcos vagyok, elkezdtem diétázni, míg fel nem írta a dokim a merckformint. Elõször csak diétával és mozgással leadtam 17kgot, majd a merckformin 850mg napi 3szor, ezzel még 10 kgot. Természetes a fogyás, akár van súlyfelesleg, akár nincs. Majd nem múlt a hasmenésem, így váltottunk gyógyszert, merckformin XR-re, 1000mgos. 34 hetes pcos kismama
Szia, én 4 és fél hónapja kaptam meg a PCO+inzulinrezisztencia diagnózist, azóta diétázom, heti 2 sport és napi 1x 850 mg gyógyszer. 4 és fél hónap alatt 21 kg ment le, mivel ez rengeteg, fõleg ilyen rövid idõ alatt, nem emelt a dokim a gyógyszeradagon.
nem a gyógyszertöl fogsz fogyni hanem a diétától amit kötelezö tartani IR-eseknek, na mgy a testmozgás, külömben többet árt a gyógyszer mint használ.

Clostilbegytet szedők! Hány napos ciklusotok volt előtte, és mikor volt peteérésetek a gyógyszer szedésekor? 14. nap, vagy hamarabb/később? Változtatott a ciklus hosszúságán? Volt, akinek nem is volt peteérése a gyógyszer mellett? (Bővebben lennt)

Nekem a 2. ciklus naptól 5 napon keresztül 2x1-et kellett szedni, ma vagyok a 13. napon, de az ovulációs teszt negatív, tegnap óta tesztelek. A menstruációm eredetileg rendszertelen, 28-33 napos, mikor hogy. Félek, hogy talán előbb volt peteérés, mint ahogy elkezdtem tesztelni, vagy, mi van, ha nincs is peteérés tőle? Nyugtassatok meg, hogy nem késtük le még. Vélemények, tapasztalatok? One step ovu teszet használok.

Legjobb válasz: Szia! Hát, én a 13. napon repedtem tõle mindig... a 28-29.-en pedig megjött. Én a 10. naptól szoktam tesztelni, napi 3*... általában egy nap és csak délután pozitív. Reméljük hogy nem késtétek le! Nem érezted hogy nagyon fáj pár napja már a hasad, és hirtelen elmúlt? Na, amikor feltünik hogy elmúlt, akkor kell szexelni, mert akkor már megrepedtél -elvileg.

Szia! Hát, én a 13. napon repedtem tõle mindig... a 28-29.-en pedig megjött. Én a 10. naptól szoktam tesztelni, napi 3*... általában egy nap és csak délután pozitív. Reméljük hogy nem késtétek le! Nem érezted hogy nagyon fáj pár napja már a hasad, és hirtelen elmúlt? Na, amikor feltünik hogy elmúlt, akkor kell szexelni, mert akkor már megrepedtél -elvileg.
A kérdező hozzászólása: Nem mérem, de az ovu tesztem sem mutat semmit:(
Szia. Nekem 3.naptól kellett szednem 2*1-et 5 napig. Majd miután beszedtem kb. 5 nap múlva voltam ultrahangon, ahol 2 nagyobb tüszõt és 3 másodlagos tüszõt talált a doktor.Azt mondta aznap este mindenképp legyünk együtt, mert ez robbani fog :D Másnap elkezdtem csinálni az ovuteszteket mert idõbe még félidõnél se jártam.Soha nem mutatott pozitívat.Viszont a 16. napon biztos hogy volt peteérésem, mert azóta a hõmérsékletem égnek szökött, ma reggel is 36, 9 volt. (az alaphõmérsékletem 36, 4) Remélem ezek már jó jelek számomra. De te se aggódj igazából nem tudom hogyan és hányszor kéne pisilni az ovuteszthez, nekem nem jött be inkább hiszek az orvosnak és a hõmérsékletemnek. Te méred a hõdet?
A kérdező hozzászólása: 14. napon vagyok, ovu teszt nagyon negatív, semmi fájdalom, remélem lesz peteérésem ebben a hónapban...
Szia, 4. válaszoló vagyok. Igen éreztem fájdalmakat. Simán tudtam melyik petefészkemben érett a tüszõ. Már pé. elõtt 1-2 nappal is fájt, de annyira, hogy volt, hogy éjjel aludni se tudtam tõle.
Nekem 28-29 napos ciklusaim voltak, a 10-11. napon nézte a doki uh-gal és megmondta mikor legyünk együtt. Én nem éreztem semmit, a ciklus hosszán nem változtatott és a 2. hónapban jött a baba. Szerintem mindenképp kellene uh-gal követni. A dokim azt mondta, hogy ha 3 hónap alatt nem sikerül, akkor másik gyógyszerre váltunk. Szerencsére sikerült.
Szia! Nekem 29 napos a ciklusom és a 13. napon volt tüszõrepedésem. Viszont mindenképp jó lenne, ha a doki követné ultrahanggal! Nekem az elsõ hónapban nem repedt meg, a 2.-ban igen és onnantól nem is követték uh-val. Most kiderült (átmentem másik dokihoz), hogy nem repedt meg és ciszta lett belõle. Az új doki szerint tüszõrepesztõt kellett volna kapnom. Ja, és a ciklus 5.napjától kellett szednem napi 2xfelet.
Szia. Nekem 26-31 napos ciklusaim voltak a tavaly augusztusi mutetem ota. Most van megint az elso clostys honapom. Homerozom is mellette es nekem a 17. Napon volt az ovum. Most semmit nem ereztem. Elotte mikor szettem nekem is fajt es volt tojasfeherje is. Most egyik sem. Kivancs vagyok mi lesz az eredmenye:-) szerintem ne gorcsolj bujjatok ossze minnel tobbet:-)
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti, te éreztél fájdalmakat, vagy nem(mindig)? Akkor délelõtt is tesztelek majd, ki tudja.
Ez még ciklusonként is változhat viszont kéne keresned egy rendes dokit, mert closty mellett rendszeresen kell uh ellenõrzés.
Nekem 26-35 nap között szokott lenni a ciklusom. 3 hónapig szedtem 2. naptól 5. napig a Clostyt, mindig a 14. napon volt ovum. És a napi 1 ovu. tesztre. 13. nap du-án még negatív volt a teszt, a 14. nap de. pozitív és du-án már negatív. Szóval ha csak egy nap 1x teszteltem volna, akkor lemaradtam volna az ovumról.
A kérdező hozzászólása: Ovu tesztbõl elég napi egy, azt is csak estére kell megcsinálni. Nem hívtak vissza, nem volt semmilyen görcs, hasfájás, semmi. Néhány hónapja már kellett szednem clostyt, de csak egy adagot, mert abban a hónapban össze is jött a baba, ami késõbb el is ment. Akkor éreztem a fájdalmakat, igaz a 15-16. nap körül talán. Akkor voltak pozitív ovu tesztjeim. Remélem nem maradtunk le, mert nem éreztem semmit még eddig, vagy nem is lesz ovu? Olyan ideges vagyok, ez a várakozás, napok....
Mindkét terhességemnél a 3. naptól kellett szedni. 10-11. napon volt uh, ahol mindkét esetben két tüszõ érett. Mindkét esetben kb a 12-13. napon volt a peteérés, legalábbis mi akkor bújtunk össze. :-) Amúgy elõtte 34-42 napos ciklusaim voltak. Téged nem hívtak vissza uh-ra? EGyik barátnõmnek azért nem jött be a gyógyszer, mert ugyan petét érlet, de elvékonyította a nyálkahártyát. Ezt ellenõrizni kell(ene). Ovutesztek amúgy nekem soha nem voltak pozitivak, de csak napi 1-et néztem.
Kedve kérdezõ! Azóta történt változás? Ebben a ciklusban kezdtem, az adagom 5 napig napi 1. A 14. napon volt ovuláció, elõtte délutántól már nagyon fájt majd éjjel elmúlt, + pozitív LH-teszt. Másnap negatív, majd rá két napra 17. napon ismét fájni kezdett, megint egy pozi LH teszt majd reggelre elmúlt. Lehet, hogy kétszer volt ebben a ciklusban? Én mindig délután néztem, nekem akkor kezdett el fájni és csak aznap volt full pozitív.

Ilyen esetben terhes lehetek a gyógyszer mellett?

Yadine fogamzásgátlót szedek egy éve,eddig nagyjából rendesen szedtem,egyszer-egyszer fordult el?,hogy pár órával kés?bb vettem be az aznapi tablettát. Június 18-tól kellett tartanom az egy hét szünetet,utána viszont (tudom ,hogy nagyon felel?tlenség volt) elutaztunk a barátommal a hétvégére,és otthon felejtettem a gyógyszert,így a szünet 7 nap helyett 9 nap volt.A 9. napon le is feküdtünk,és belém élvezett.Lehetek terhes?Igazából nem vagyok nagyon pánikban,mert 22 éves vagyok,a barátom 31,? dolgozik és nagyon jól keres,én pedig iskolába járok,meg mellette van egy részmunkaid?s állásom,van rendes lakásunk és már másfél éve együtt vagyunk...Úgyhogy bár nem terveztük még,de nem lenne nagy gond a baba,tudnánk vállalni a felel?sséget.És légyszi azt is írjátok le,hogy kb. mennyi id? után vehetnék észre magamon a terhességre utaló jeleket,és így gyógyszer mellett mi az amib?l terhességre lehet következtetni?(Mert hallottam,hogy aki gyógyszer mellett lesz terhes,sokszor ugyanúgy megjön neki,mivel ez nem igazi menstruáció).Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Szia! A gyógyszerszedések esetében ez a legnagyobb hiba (a nem szedésen kívül) Mert 7 napig tart a védelem, hosszabb szünet esetén nagy a rizikó... Néhány fogamzásgátlónak a tájékoztatójábna ez részletesen benne is van... Én úgy tudtam, hogy a menzesz ugyanõgy elmarad, mint amúgy, de ha nem a helyedben a menzesz alatt vagy után tuti tesztelnék, a saját megnyugtatásom miatt..Ha várandós vagy nehogy még 1 havi gyógyszert elfogyassz.. Legalább nem lenne baj ha idõ elõtt jönne a baba üdv

Szia! A gyógyszerszedések esetében ez a legnagyobb hiba (a nem szedésen kívül) Mert 7 napig tart a védelem, hosszabb szünet esetén nagy a rizikó... Néhány fogamzásgátlónak a tájékoztatójábna ez részletesen benne is van... Én úgy tudtam, hogy a menzesz ugyanõgy elmarad, mint amúgy, de ha nem a helyedben a menzesz alatt vagy után tuti tesztelnék, a saját megnyugtatásom miatt..Ha várandós vagy nehogy még 1 havi gyógyszert elfogyassz.. Legalább nem lenne baj ha idõ elõtt jönne a baba üdv
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Ezt úgy érted, hogy a következõ menzesz után teszteljek?
Igen, addig semmi értelme, hisz a tesztek a hcg hormont mutatják ki, ami a megtermékenyülés után Kb 10 nappal mutatható ki, de ritka, hogy valós eredményt adnak már ilyenkor a tesztek. Ha elmarad a menzeszed akkor akkor, ha nmem akkkor a szünet alatt.De elmehetsz orvoshoz is, de szerintem õ sem tud mást mondani, minthogy vármi... A mai alacsony hormontartalmú gyógyszereknél még attól sem kell tartani, h a babának akármi baja is lenne. Amúgy nem hinném hogy tehrbe estél...De minden elõfordulhat, hallottunk már ilyet nem egyet..
Igen, lehetsz terhes. Ez kb ugyanakkora rizikó, mintha nem vettél volna be egymás után két tablettát. A következõ megvonásos idején tesztelj mindenképpen (akkor is ha jelentkezik a vérzés)
A kérdező hozzászólása: oké , nagyon köszi a válaszokat, meg azt is, hogy nem oltottatok le, hogy milyen hülye liba vagyok...:)
Szia! Az elsõ vagyok Miért lennél "hülye liba"?? Tisztában vagy a következményekkel, amik ha úgy alakulnak nem teszik tönkre az életeteket...ebben az esetben az ilyesfajta felelõsséget lehet lazábban kezelni... ennyi majd megírod az eredményt? mikor aktuális? Kíváncsi lennék, h ennyitõl tányleg terhes leszel-e/lehet az ember.Tudom, hogy lehet, de ez így kézzelfoghatóbb lenne.. köszi
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Persze, majd megírom, kb. 2 hét múlva kiderül;)
A kérdező hozzászólása: Na szóval, nem vagyok terhes.Megjött a "menzeszem"...Mostmár kicsit sajnálom azért :(
Szia! Akkor én is sajnálom. Én voltam aki várta a fejleményeket, köszönöm, hogy nem tüntél el, sajnos ritkán kapunk információt az események kimenetelérõl...:( Talán most ráébredtél, hogy lehet nem sokára itt az ideje a gyermekáldásnak (suli után persze) :D De ha nem akkor azért figyelj oda ezek után!

Húgyúti fertőzésem van. Mit ajánlotok még a gyógyszerek mellett?

Ma voltam dokinál,kis mérték? gyulladást talált,kevés baktériumot és candidát is mutatott a vizeletvizsgálat.

Legjobb válasz: Kamilla tea

Kamilla tea
Sok folyadékot.
Omega 3 halolaj, bio boltban kapható :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!