Találatok a következő kifejezésre: A gyógyszer követően (19 db)

Szedett valaki Danoval (Danazol) gyógyszert? Nekem endimetriosis miatt kellett. A gyógyszer abbahagyását követően mikor jött meg a menszesze?

Legjobb válasz: Szia! Én szedtem!Nekem is az miatt kellett!De nekem megjött a gyógyszer mellett is!

Szia! Én szedtem!Nekem is az miatt kellett!De nekem megjött a gyógyszer mellett is!
A kérdező hozzászólása: Nekem nem volt gyógyszer mellett, ill. egyszer egy kicsit véreztem, de amiatt lehetett, h a jobb petefészkemen is volt egy ciszta. Nekem most még azért is kérdéses, h mikor jön meg, mert kivették a bal petefészkem, petevezetékem....Nem biztos, h egybõl fogok minden hónapban mensizni. De remélem hamarosan fogok és a következõ ha nem jön azt már nem bánnám. Csak kíváncsi vagyok, h másoknál hogy mûködött. Téged is mûtöttek?

Az orvosom szerint a gyógyszer abbahagyását követően 3 hónapig másként védekezzünk, míg a gyógyszer kiürül a szervezetből. Mások a leállás után "kihagyás" nélkül próbálkoztak a babával. Árthat ez vagy ha az átmeneti időszakban leszek terhes?

Legjobb válasz: Én szeptember végén hagytam abba a gyógyszert és rá négy hónapra estem teherbe, így pont eltelt az a három hónap amit javasolni szoktam, de egyébként nem védekeztünk.Sokan vannak akik gyógyszer mellett esnek teherbe, akkor sincs semmi baj. A három hónapot azért szokták javasolni, hogy megerõsödjön a méh nyálkahártyája. Úgyhogy szerint semmi baj nem lehet! Nyugi és sok sikert!

Én szeptember végén hagytam abba a gyógyszert és rá négy hónapra estem teherbe, így pont eltelt az a három hónap amit javasolni szoktam, de egyébként nem védekeztünk.Sokan vannak akik gyógyszer mellett esnek teherbe, akkor sincs semmi baj. A három hónapot azért szokták javasolni, hogy megerõsödjön a méh nyálkahártyája. Úgyhogy szerint semmi baj nem lehet! Nyugi és sok sikert!
Én a gyszer elhagyás után 2 hétre estem teherbe, és semmi gond nincs.Az orvos tudja milyen fogamzásgátlót szedsz, mert attól is függ, de a legtöbbnek kicsi a hormontartalma, nem ártalmas.Viszont ha az orvosod ezt mondta, hallgass rá, lehet erõsebb a gyszered.Tudom nehéz várni, de úgy tiszta ha kiürül a szervezetedbõl.
Én TRi regolt szedtem hosszú éveken keresztül és ahogy abbahagytam, már próbálkoztunk is, nem vártunk egy percet sem. Az utolsó tabletta utáni mensi még megvolt, de aztán már babás is lettem. Két gyerköcöm is van, mind a kettõvel hasanlóképpen könnyen és gyorsan teherbe estem. Most viszont szeretnénk egy harmadik babát, de volt egy vetélésem és mostmár a 4. hónapja próbálkozunk. Talán most... Egyébként semmi bajod nem lesz, ha esetleg pont abban a három hónapban leszel babaás! A legjobbakat!!!
mi nem vártunk egy percet sem. Már 7 hónapja próbálkoztunk és semmi. Anyám velem 26 éve a gyógyszer elhagyása utáni hónapban terhes lett, pedig akkor még nagyon kezdetleges gyógyszerek voltak.
Én augusztusban hagytam abba a gyógyszert, októberben már enm jött meg. Errõl ennyit.:) 23 hetes kismami

A gyógyszer abbahagyását követően ez az első hónap, hogy babával próbálkozunk, jövő héten kéne megjönnie, de tegnap este nagyon erős szuró fájdalmat éreztem, ami pár óra alatt elmúlt. Azóta semmi. Vajon... (folyt)?

Felfáztam volna? Vagy ez a gyógyszer elhagyásának mellékhatása? Befolyásolhatja a teherbeesést?

Legjobb válasz: pár honap hogy kitisztuljon a gyogyszer.fõleg ha sokáig szedted.

pár honap hogy kitisztuljon a gyogyszer.fõleg ha sokáig szedted.
7 év gyógyszer szedés után, elsõ gyógyszermentes hónap után lettem terhes.csak akkor leszel babás, ha kiürült a szervezet.ez a gyógyszer abbahagyása után rögtön megtörténik. sok sikert
Nekem gyógyszer abbahagyását követõ fél évig nem volt szabad próbálkozni, hogy teljesen kiürüljön a szervezet. Ez idõ alatt vitamint szedtem, helyesen táplálkoztam, s amint lehetett, elsõ alkalommal teherbe is estem. Érdemes várni picit, a baba érdekében, hogy egészséges legyen.
Nekem is az a véleményem, és tapasztalatom, hogy ha babát szeretnél várj pár hónapot, hogy a gyógyszer a szervezetedbõl tisztuljon kicsit, akkor nagyobb eséllyel indulsz a babaáldásnak! Sok sikert! :)
nekem meg az a vélemyényem, hogy mi egy percet sem vártunk, nem védekeztünk a gyógyszer abbahagyása után, pedig ajánlotta az orvosom. Ezek a mai gyógyszerek annyira kevés hormont tartalmaznak, hogy semmi baja nem lesz a babának, ha most fogant meg. Én 26 éve elsõ gyógyszermentes hónapban fogantam, és makk egészséges vagyok, pedig akkor még nem ilyen gyógyszerek voltak.
Szia! Ha a hasad lent-oldalt-középen szurkált, akkor szerintem neked peteérésed volt. Én mindig meg szoktam érezni. Ha peteérésed volt, akkor kb 24 órán belül legyetek együtt a pároddal és akkor terhes leszel! A legjobbakat! Egy kétgyerekes Anyuka
Szia Nekem is azt javasolta anno mikor a gyogyszert abbahagytam, h ha babt szeretnenk akkor probalkozzunk nyugodtan, mert a mai gyogyszereknek annyira keves a hormon tartalmuk, h semmilyen kiurulest nem kell megvarni, mert nem lehet baj. Es az eslo terhessegemnel mikor abbahagytam akkor a kov.honapban megjott/de kevesebb es rovidebb ideig/es akkor mar babas voltam. Szoval mindent bele, drukkolok neked, es lehet, h tenyleg igaza volt az elottem ironak, h peteeres miatt volt az a szuro fajdalom.
Szia! Én várnék a helyedben, és vártam is a gyerekeimmel. Szerintem annyira nem sürgõs, hogy megkockáztassa az ember, hogy baja lehessen esetleg a babának. Minden gyógyszernek vannak mellékhatásai, fõleg ha régóta szedted.Aki még nem látott fogyatékos gyereket, embert az ad ilyen tanácsokat, hogy nem kell foglalkozni az esetleges következményekkel.Szerintem minimálisra kell csökkenteni az esélyét a kockázatoknak.Akkor lepõdik csak meg az ember, mikor õ az az 1-2százalék pont, amit emlegetnek. Mert mindenki azt hiszi addig, hogy csak másokkal történhet baj.Addig szerintem készítsd fel a szervezetedet, szedjél terhes vitaminokat, táplálkozz egészségesen....stb.. Sok sikert, és vigyázz már most magadra.

Tíz hónapos babámat szoptatom, fogamzásgátlóként Cerazett nevű tablettát szedek. Szeretnénk még egy babát. Hány hónapot kell kihagyni a gyógyszer szedését követően a következő gyermek vállalásához?

Legjobb válasz: Azt modják olyan maszek gyógyszereink vannak, hogy egy hónap alatt is kiürülhet, de legjobb ha minimum kivárod a három hónapot, hogy rendezõdj....

Azt modják olyan maszek gyógyszereink vannak, hogy egy hónap alatt is kiürülhet, de legjobb ha minimum kivárod a három hónapot, hogy rendezõdj....
szia.a mai gyogyszereknél nem kell várni..a dokim mondta nekem is..ezekben már kicsi a hormon tartam..ugyhogy hajrá..:Dnekünk elsöre sikerült.11 hetes kismami
24 óra alatt kiürül a szervezetedbõl. Ezért is lehet teherbe esni ha kihagysz egy gyógyszert. Sok sikert:)

Tisztelt Főorvos Úr! 2005-ben melldaganattal műtöttek. A kemoterápiát és sugárkezelést követően 5 évig négyhetente injekciót kaptam és szedtem a gyógyszert. Jelenleg a Letrovena nevű gyógyszert kapom. Egy éve több alkalommal (egy hónapon belül 2-3-szor is

Tisztelt Főorvos Úr! 2005-ben melldaganattal műtöttek. A kemoterápiát és sugárkezelést követően 5 évig négyhetente injekciót kaptam és szedtem a gyógyszert. Jelenleg a Letrovena nevű gyógyszert kapom. Egy éve több alkalommal (egy hónapon belül 2-3-szor is) hólyaghurut jellegű panaszaim vannak. A vizelettenyésztés nem mutatott ki fertőzöttséget. Urológiai és nőgyógyászati rendeléseken voltam, ahol az intimtornát javasolja a vizsgáló főorvos. Két hete ismétlődtek a panaszok, elmentem egy urológus magánrendelésére, aki a leleteket átnézte és azt mondta, hogy hormonpótlásra lenne szükség. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben szedhetek-e ösztrogén tartalmú hormonokat, vagy van esetleg más segítség is? A mindennapjaimat nagyon megnehezíti a jelenlegi helyzetem, van, hogy napokig nem merek itthonról elmenni. Köszönettel: Rózsa

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Melldaganatos előzmény esetén hormonpótlás alkalmazása NEM javasolt. Ehelyett hormonmentes készítményeket javaslunk, amellyel a hüvelyhám sorvadása megakadályozható. Javaslom a Cikatridina kúp rendszeres használatát! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Melldaganatos előzmény esetén hormonpótlás alkalmazása NEM javasolt. Ehelyett hormonmentes készítményeket javaslunk, amellyel a hüvelyhám sorvadása megakadályozható. Javaslom a Cikatridina kúp rendszeres használatát! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! 2005-ben melldaganattal műtöttek. A kemoterápiát és sugárkezelést követően 5 évig négyhetente injekciót kaptam és szedtem a gyógyszert. Jelenleg a Letrovena nevű gyógyszert kapom. Egy éve több alkalommal (egy hónapon belül 2-3-szor is

Tisztelt Főorvos Úr! 2005-ben melldaganattal műtöttek. A kemoterápiát és sugárkezelést követően 5 évig négyhetente injekciót kaptam és szedtem a gyógyszert. Jelenleg a Letrovena nevű gyógyszert kapom. Egy éve több alkalommal (egy hónapon belül 2-3-szor is) hólyaghurut jellegű panaszaim vannak. A vizelettenyésztés nem mutatott ki fertőzöttséget. Urológiai és nőgyógyászati rendeléseken voltam, ahol az intimtornát javasolja a vizsgáló főorvos. Két hete ismétlődtek a panaszok, elmentem egy urológus magánrendelésére, aki a leleteket átnézte és azt mondta, hogy hormonpótlásra lenne szükség. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben szedhetek-e ösztrogén tartalmú hormonokat, vagy van esetleg más segítség is? A mindennapjaimat nagyon megnehezíti a jelenlegi helyzetem, van, hogy napokig nem merek itthonról elmenni. Köszönettel: Rózsa

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Melldaganatos előzmény esetén hormonpótlás alkalmazása NEM javasolt. Ehelyett hormonmentes készítményeket javaslunk, amellyel a hüvelyhám sorvadása megakadályozható. Javaslom a Cikatridina kúp rendszeres használatát! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Melldaganatos előzmény esetén hormonpótlás alkalmazása NEM javasolt. Ehelyett hormonmentes készítményeket javaslunk, amellyel a hüvelyhám sorvadása megakadályozható. Javaslom a Cikatridina kúp rendszeres használatát! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

31 éves vagyok, van egy négy éves kisfiam. Szeretnénk újra babát vállalni, viszont a férjem két hónapig Roacuttant szedett. A gyógyszer abbahagyását követően mennyi idő után lehet próbálkozni? Akinek van tapasztalata, kérem segítsen.

Legjobb válasz: Ez a gyógyszer pattanásokra van, habár elég erõs, de a férfiaknál nem számít, a nõknél már igen. de nem ártotok vele ha vártok 2 hónapot.

Ez a gyógyszer pattanásokra van, habár elég erõs, de a férfiaknál nem számít, a nõknél már igen. de nem ártotok vele ha vártok 2 hónapot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Elég sokat olvasgattam utána, és én is azt olvastam, hogy férfiaknál ez nem ártalmas. Április elején hagyta abba ezt a gyógyszert, úgy gondolom, hogy talán júniusban meg lehetne próbáli...

RIGESOFT sürgősségit vettem be a "baleset" után 24 órán belül. Először vettem be életemben ilyen gyógyszert. Normális, hogy a bevételt követően 5 nappal megjött? Normál esetben csak két hét múlva kellett volna. és így kizárható-e a terhesség?

Legjobb válasz: Mivel megjött kizárható de ha nem vagy biztos benne menj orvoshoz, amúgy iszonyat káros az eseményutáni gyógyszer, máskor inkább védekezz a saját érdekedben.

Mivel megjött kizárható de ha nem vagy biztos benne menj orvoshoz, amúgy iszonyat káros az eseményutáni gyógyszer, máskor inkább védekezz a saját érdekedben.

Nagyon szeretnék iker babákat. A nőgyógyászom szerint ennek meg lehet az esélye, amennyiben a gyógyszer abbahagyását követő első hónapban esek teherbe. Mikor van erre a legnagyobb esélyem? (A családomban vannak ikrek. )

Legjobb válasz: 50% vagy ikrek lesznek v nem :D viccet félre téve, hogy a családodban volt már ikerterhesség, jó omen, így tleg több az esélyed, de biztosat senki nem tud mondani amit a doki mondott, új, inkább 3hónap egyéb védekezési módot szoktak javasolni a gyógyszer után, hogy helyreálljon a hormonháztartás...

50% vagy ikrek lesznek v nem :D viccet félre téve, hogy a családodban volt már ikerterhesség, jó omen, így tleg több az esélyed, de biztosat senki nem tud mondani amit a doki mondott, új, inkább 3hónap egyéb védekezési módot szoktak javasolni a gyógyszer után, hogy helyreálljon a hormonháztartás...
Igen nagyobb az esélyed, az orvosom azt mondta erre, hogy a 3 hónap amolyan elõvigyázatosság, de semmi baja nem lesz se a picinek, sem neked, ha elõbb belevágtok. Igaz, hogy az elsõ hónapban lehet ilyenrõl szó mert akkor virgoncabbak még a petesejtjeid. Én drukkolok nektek! /Mi is most próbálkozunk 2 hónap után/

Igaz az, hogy a gyógyszert lejárati idejét követően még 8 hónapig be lehet szedni anélkül, hogy baja lenne belőle az embernek?

Legjobb válasz: Ezt nekem is mondta már gyógyszerész,de én valamiért mégsem kockáztatnám.

Ezt nekem is mondta már gyógyszerész, de én valamiért mégsem kockáztatnám.
Lehet, hogy igaz de minek ilyenekkel kisérletezni??
Biztos vagyok benne, hogy senki sem vállal semmilyen garanciát arra, hogy a lejárt gyógyszertõl nem leszel beteg, nem árt, nem leszel tõle rosszul. Lehet, hogy még viszonylag jó, de ilyenkor már gyakoribbak és erõsebbek a mellékhatások miközben kevésbé hatékony a gyógyszer.
Ahogy fentebb is írták, garanciát viszont senki sem vállal semmire, akármit is mond a gyógyszerész. Nyilván a gyógyszerek tartóssági vizsgálatainál úgy terveznek, hogy legyen benne tartalék. Ha valamilyen száraz tablettáról van szó, ami alapból 5 év, akkor jó eséllyel még belefér ennyi. Minden más esetben kuka.
