Találatok a következő kifejezésre: A gyíknak esik le a farka (1 db)

A gyíknak miért esik le a farka?

Legjobb válasz: Mert megijed, ha veszélyben van, és hogy könnyebben tudjon menekülni, ledobja a farkát.

Mert megijed, ha veszélyben van, és hogy könnyebben tudjon menekülni, ledobja a farkát.
A ragadozó gyakran megelégszik a farokkal, errõl van szó. MEg persze zavaró is. Plusz esetleg ha ott kapják el. Praktikus
A kérdező hozzászólása: Jól van na, direkt a GYIK-rovatba írtam poénból, ezek meg átrakták a hüllõkhöz.Semmi humorérzékük nincs:)
:) :) :) :D :D :DDDDDD Bocs, de olyan jót röhögtem. XD
Szia! Ez védekezõ módszer. És nem akaratukból, hanem reflex szerûen dobják le a farkukat. Amikor a ragadozók a farkuknál fogva megfogják õket, az izmokat összerándítják és addig "ficánkolnak", ameddig le nem pottyan a farkuk. De a negyedik alkalom után már nem nõ vissza többé. :) • Wanda
Miért pont négyszer nõne vissza farka? 1.Ha az is egy szaru szerû anyag, akkor elvileg bármennyiszer visszatud nõni. 2. Ha számításba kell venni, hogy csigolyát nemtud visszanöveszteni akkor viszont annyiszor tudja amíg marad csigolyája, ami nem feltétlenül 4x-i alkalom.
Talán mert ha úgyis impotens, akkor minek legyen az ott. :)
Nos mivel a gyík menekül hiába "ragadozó"ez nálla egy speciális menekülési módszer(amit csak akkor alkamazz ha nagy a baj, egy fajta vész esetre b terv ha nem jön be neki az a terv), míg õ ledobja a farkát ellenfele azzal van elfoglalva õ meg gyorsan eliszkol!Ezt akár kétszer is megcsinálhatja!De annak meg marad a nyoma!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Heloka hallot már valaki a teju nevű állatról és ha igen kell hozzá engedély?

7

Miért mindig barna szine van a kaméleonomnak?

Már lassan fél éve, hogy megvan a kaméleonom de a terráriumon belül mindig csak a barna szint veszi fel. De ha kiveszem és kint hagyom olyan 5 percig bezöldül.Lehet, hogy a terráriummal van probléma?

4

Van olyan teki amely nem nő meg nagyra?

Szeretnék egy tekit de anyuméknak az a kikötésük hogy ne nőjön meg nagyra.Max 12-13 cm legyen, lehet kevesebb is.Tudtok ilyen tekiket?Előre is köszi!

4

Mennyibe kerül egy piton? Nehéz az eltartása?

5

Hol tudnék olcsón pézsmateknőst venni?

lehetőleg Bács kiskun megyében Kerekegyháza közeláben
szeretnék kérni még néhány tanácsot a teknőccel kapcsolatban!

2

Ékszerteknősnek lehet adni csótányt?

Van egy ékszerteknősöm (tenyérnyi). És vannak csótányaim (Argentin csótány) eleségállat a madárpóknak. Azt szeretném kérdezni,hogy adhatok csótány enni az ékszerteknősnek? Nem lesz baja tőle?

5

Az ékszerteknősöknek van-e olyan betegsége amit az ember is elkaphat?

És ha van akkor embernél és a teknősnél mik a tünetek?

1

S. O. S. Mi baja lehet a sárga hátú leopárd gekkómnak?

Már másodszorra jön ki a nyakán duzzanat. Először mikor megjelent kapott sok vitamint és ahogy finoman masszírozva volt neki egyszer csak eltűnt, de most újra elő jött, és már hiába masszírozom nem múlik!!! Kérem aki tud segítsen, mert a lányom attól retteg, hogy meghal a kis kedvencünk.

3

Már majdnem két hete nem eszik a leopárd gekkóm! Míért?

Igazából nincsenek jelek arra hogy beteg lenne. Ugyan úgy mászkál, napozik és szép élénk a színe is. Valószínüleg tojást fog rakni de akkor is...ennyire nincs étvágya?

3

Milyen nehéz egy krokodil gőte tartása? Vagy hogy tartsam?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!