Találatok a következő kifejezésre: A guppiknak akvárium (65 db)

A guppiknak akármekkora akvárium jó?

Legjobb válasz: Hát attól függ hány guppit akarsz tartani, egy 24 literes akváriumba például max. 14-15 guppit tegyél. Társas halak úgymond, szeretnek sokan lenni, de az sem jó, ha túl sokan vannak egy akváriumban. Gyorsan szaporodnak, bár legtöbbször megeszik a kicsiket, ha a társas akváriumban hagyod az anyát szülés közben, de néha marad néhány kicsi, amely túléli, ezzel is számolnod kell.

Hát attól függ hány guppit akarsz tartani, egy 24 literes akváriumba például max. 14-15 guppit tegyél. Társas halak úgymond, szeretnek sokan lenni, de az sem jó, ha túl sokan vannak egy akváriumban. Gyorsan szaporodnak, bár legtöbbször megeszik a kicsiket, ha a társas akváriumban hagyod az anyát szülés közben, de néha marad néhány kicsi, amely túléli, ezzel is számolnod kell.
Akármekkora? Nem mondanám. A guppi-fiúk sajátos udvarló magatartása kis csapatban jobban érvényesül. Igénylik továbbá a dús növényzetet is. Vedd figyelembe az össznépesség alakítáaánál, hogy egy 1 cm-es hal 1 liter vizet igényel, plusz úszótérre is szükségük van. Egy nagy akvárium esetében a kezdeti költségek ugyan nagyobbak mint egy kicsinél (hiszen nem mindegy, hogy pl. milyen vastag az üveg), de hosszabb távon mindenképp elõnyösebb a nagy akvárium. Minél nagyobb az akvárium, annál könnyebb ápolni, valamint a biológiai folyamatokat fenntartani.
az attól függ hogy hány guppi van.
Kisméretû halak. Azért legyen nekik elégg mozgásterük és ne legyenek zsúfoltan szûk akváriumban.És csinálj nekik növényekbõl, gyökerekbõl meg kövekbõl bújóhelyeket.

Szeretnék halakat, de olyanokat amelyikek nem olyan igényesek. Azt hallottam, hogy a guppinak elég egy sima vizes akvárium ez igaz?

vannak rózsaszín? halak? vagy esetleg szép színes halak? neonhalak? ezeknek mire van szükségek? a felszerelés mennyibe kerül?? és mit esznek?? kezd? vagyok:S:D

Legjobb válasz: Guppik(csak a hím színes), mollik(fekete), platti(nari):ezeknek nincs nagy igényük, könnyen is szaporodnak. Kell nekik egy akvárium, szemcsés vagy lemezes haltáp, meg egy levegõztetõ, ami 5000 körül kezdõdik.

Abból ítélve, hogy levegõztetõre nem költenél a halaidnak, ami alap dolog, arra következtetek, hogy nem is foglalkoznál velük, szóval szerintem a legjobb ha veszel valamiplüssálatot helyette:)
Guppik(csak a hím színes), mollik(fekete), platti(nari):ezeknek nincs nagy igényük, könnyen is szaporodnak. Kell nekik egy akvárium, szemcsés vagy lemezes haltáp, meg egy levegõztetõ, ami 5000 körül kezdõdik.
google a barátod. vagy menj el egy akvarista szaküzletbe és faggasd ki az eladót.
A kérdező hozzászólása: pink dázió igényei??:D
Még mindig elõzõ vagyok:D Halkaja. Én a guppikat ezekkel etetem, felváltva.: AquaFood, szemcsés díszhaltáp, 120 ml---->350.- AquaFood, lemezes díszhaltáp, 120 ml----->260.- bio-lio, vörös szúnyoglárva, 30 ml--->185.- eddig 2 hónap alatt alig fogyott valami az üvegekbõl:D
elõzõ vagyok:) egy guppi 300 ft körülbelül. de szerintem kérdezgesd az ismerõseidet, nincsenek-e kishalak. sokkal olcsóbban megúsznád! nekem pont most született 15 kisguppim, de én balassagyarmati vagyok, nem hiszem, hogy a közelben laknál:)
Ha úgyis mindegy: kérj egy szettet. 20.000 ft körül van egy olyan 54 literes aksi: levegõztetõ, fûtõ, szûrõ, maga az aksi, tetõ, világítás. ehhez adnak hozzá pici ajándékokat, lehet: hõmérõ, háló. Ha picit szeretnél, olcsón, kevés hallal: Egy levegõztetõ 1500 ft, ami nem túl halk, de én simán alszok mellette. Mondjuk 20 literes aksi, abba belefér maximum 4-5 guppi. Kicsit pontosabban adatok: 54 literes akvárium (60x30x30) fekete mûanyag tetõ, 1x15W fénycsõvel hailea szûrõvel fix fûtõvel 16.900 ft. Ha külön veszed, nem szettben: akvárium: 3900 ft tetõ: 10.900 ft szûrõ: kb 3000 ft fûtõ: kb 2900 ft. Ha neten rendelsz, szerintem az akvariumplus a legjobb:) a rózsaszínû dánió, az mesterséges, ne vegyél, mert állatkínzás, mikor befestik õket kékre zöldre rózsaszínre. http://www.akvariumplus.hu/index.php?page=shop.product_detai.. ez például egész jó áron van, jó elektronikával. az aksiba kell még háttér, talajtáp a növényeknek, kavics, dekoráció és halacskák ha vmi nem érthetõ, írj nyugodtan:)
A kérdező hozzászólása: költenék én rájuk..nekem úgyis mindegy, hogy mennyibe kerül..ballagási ajándékkén kapom..:)
a labirint kopoltyúsok megvannak levegõztetõ nélkül is. http://diszhal.info/labirinthalak.php guppikat ne tarts levegõztetés és szûrés nélkül.
A kérdező hozzászólása: és levegõztetõ nélkül melyikek vannak el??:D
tegyélbele keszeget, megdöglik max kisütöd.
A kérdező hozzászólása: De en azt hallottam, hogy a sziami harcoshalak megvannak levegozteto nelkul is. Ket nosteny plusz egy him guppit egybe lehet tenni??:)
Levegõztetõ nélkül olyan nekik, mintha téged hetekre bezárnának egy apró lukba. Mindenképpen kell nekik levegõztetõ, különben gyorsan fogynak majd :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) nézegettem én is. voltam kisállatboltba, és végülis egy bettám lesz:) a húgomnak viszont majd állítunk össze egy 'ütõsebb' akváriumot:) mégegyszer nagyon szépen köszönöm/:)

A neonhalat és a guppit össze lehet-e rakni egy akváriumba?

Persze vennék a halakhoz legalább 40 l akváriumot tehát helyük lenne bõven.Persze még e mellet amit kell.

Legjobb válasz: A 40 literes akvárium 6 darab guppi hímnek elég. Neonnak 70-80 liter kell.

A 40 literes akvárium 6 darab guppi hímnek elég. Neonnak 70-80 liter kell.
Neonok szeretnek hosszúkat kiúszni, nekik mindeképp kicsi lesz a 40 liter.
A neonoknak lágy, a guppiknak kemény víz kell.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen sokat segitettek. :) ))

S. O. S Mi van akkor ha nem tudom átrakni egy másik akváriumba a guppim, mert nincs másik levegőztetőm Mit tegyek?

Legjobb válasz: A guppik társas lények nem kell õket rakosgatni,az akvárium fõ lényege a kis természetes kolónia ami a születések és elhalálozások külömbségének összesége.

A guppik társas lények nem kell õket rakosgatni, az akvárium fõ lényege a kis természetes kolónia ami a születések és elhalálozások külömbségének összesége.
Ha arra célzol, hogy valamelyik nõstény potyogtatni készül, esetleg már megtette, akkor a sûrû növényzet megoldás lehet. Így nem kell elkülöníteni a halat/halakat.
A kérdező hozzászólása: Az akváriumba van egy harcoshal az nem fogja megenni? Van egy növényem akkor az jó? Köszönöm az eddigit is.
Az egy növény még magában édeskevés hogy megvédje az utódokat. Sûrû, buja növényzet kell legalább egy részén az akváriumnak. Ha veszel egy marék jávai mohát, az is megteszi.
A kérdező hozzászólása: végre egy normális válasz köszönöm :o)

Olvastam valahol, hogy a guppik levegőztető nélkül is tudnak élni, akváriumban vagy befőttes üvegben? Sürgősen kérek segítséget!

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=244578

Legjobb válasz: Zsuzsi... Amit tanácsolsz, az egyenes út a halálhoz... A metilinkék gyógyszer, nem lehet csak úgy locsolgatni, bár sok marha ezt teszi... Kérdezõ: Nem lehet guppit akváriumban sem levegõztetõ nélkül tartani, befõttesüvegben meg semmiképp. Ne a nõk lapjáról vagy miatökömrõl tájékozódjunk már, hanem szakirodalomból, ha lehet. Ez nem azt jelenti, hogy pár napot nem bírnak így ki, megfelelõen nagy helyen néhány darab elél napokig, akár 1-2 hétig is heti rendszeres vízcserével, de tovább nem.

Zsuzsi... Amit tanácsolsz, az egyenes út a halálhoz... A metilinkék gyógyszer, nem lehet csak úgy locsolgatni, bár sok marha ezt teszi... Kérdezõ: Nem lehet guppit akváriumban sem levegõztetõ nélkül tartani, befõttesüvegben meg semmiképp. Ne a nõk lapjáról vagy miatökömrõl tájékozódjunk már, hanem szakirodalomból, ha lehet. Ez nem azt jelenti, hogy pár napot nem bírnak így ki, megfelelõen nagy helyen néhány darab elél napokig, akár 1-2 hétig is heti rendszeres vízcserével, de tovább nem.
nõk lapja café = sok hülye kis helyen Ez alatt azt értem, hogy amit ide írnak annak a 99.9%-a hülyeség. Van sok olyan oldal, ahol részletesen leírnak mindent.Neked csak a megfelelõ környezetet kell megteremtened nekik. http://diszhal.info pl
Te jó ég. Xifó guppi ÉS valami lazac 2 literes befõttesüvegbe? Ekkora vízben kb. hazavinni szabad õket, de pár óra alatt akár már bele is halhatnak. Baromságot bárki írhat, a neten azt mondok amit akarok névtelenül. Olvass egy kicsit utána, rájössz hamar, milyen súlyos hiba lenne, aminek a halak innák meg a levét. Minimum 40 litert vegyél, szûrõvel, fûtõvel, világítással.
Ha van szûrõ az akváriumban, levegõztetni nem kell. A víznek pedig csak a harmadát cseréld le mindig egyszerre.
Nem tudom mekkora az akvárium, de a részleges vízcserére sincs minden nap szükség, elég 2 hetente.
Ideiglenesen elélnek, de igen sûrûn illik cserélni a vizüket. Ha minden nap cserélsz nekik vizet, igazából bírják, nekem is költözésnél jó darabig csöveskedtek szegények. Viszont a gyakori vízcserétõl is megbetegedhetnek azért. Talán, ha egy kis metilénkékkel fertõtlenítve cserélgeted alattuk...
Atya isten mekkora marhaságokat írnak... És az ilyen ökrök 90%-a nem jut el sosem ide, vagy más normális oldalra, ahol kiderülne mekkora bunkó... Pfff....
A kérdezõ guppit akar tartani, a xifó csak a linkelt fórumon szerepel mint befõttesüveg lakó. Ha eddig nem olvastál bele, akkor ne tedd, hacsak nem vágysz egy kis koraesti szörnyülködésre.
miért annyira sürgõs már megvetted a halakat és csak befõttes üveged van ?hihetetlen hogy egyes emberek menyire felelõtlennek még jó hogy nem a szakács könyvbõl nézel utána a halak tartásának.a xifonak a 40 literes is kicsi .levegõztetõ nélkül abban az esetben él meg ha nincs túltelepítve és van benne szûrõ ami fodrozza a víz felszínét
Köszönöm, és bocs, nem szoktam amúgy olyanra válaszolni, amiben nem vagyok biztos.
Elég a sima víz, csak az legyen állott. És szükséges egy szûrõ. Külön levegõztetõ nem kell, mert a szûrõ forgatja a vizet, így a vízbe jut elég oxigén (ha nincs túltelepítve az akvárium). A befõttes üvegben pedig kerge bolondok lesznek, mert csak körbe-körbe úszkálhatnak. Ez olyan mint a mûjégpálya, ahol a 10-dik kör után elszédülsz.
Sajnos ami neked egyértelmû, az egy laikusnak teljesen félreérthetõ. Elhiszem, hogy te eltudnál tartani néhány guppit jóideig így, de aki nem látott még halat, az azt szûri le, hogy beletesz egy befõttesüvegbe néhány halat, naponta leönti a víz felét, majd feltölti csapvízzel és mehet rá a metilinkék. Érted?
Igaz, én is csak azt írtam, hogy ideiglenes megoldásként, a metilénkéket meg, mint TALÁN írtam, nem állítottam, csak az jutott eszembe, hogy amikor régen halaztam, és hazavittem olyan helyrõl halat, ahol nem voltam benne biztos, hogy tuti egészségesek, akkor azt mondta valaki, mindig fertõtlenítsem. A vízcsere értelemszerûen nem teljes, de ezt gondoltam nem kell leírni...bár tényleg, kellett volna. Amúgy a többivel mi a baj, amit írtam, mi az, ami "egyenes út a halálhoz"? 10 évig tartottam halakat, nem tudom most, lehet nem is tudok semmit róluk?
Már eleget kapott a fejéhez. Sztem meg tanulta......

A guppival még milyen fajta halakat lehet egy akváriumba tenni?

Van szûrõ , fûtés , levegõztetés is. (A akvárium 60 literes)

Legjobb válasz: Neonhal, kolibrihal, razbóra, molly, márna, algaevõk, lazacok, csíkfélék, dániók, lábeo, szivárványhal, platti. Biztos van más, több de ezeket ismerem amellyek guppival együtt tartható.

Neonhal, kolibrihal, razbóra, molly, márna, algaevõk, lazacok, csíkfélék, dániók, lábeo, szivárványhal, platti. Biztos van más, több de ezeket ismerem amellyek guppival együtt tartható.
Az elsõ válaszoló nem láthatta, h 60 literes akváriumról van szó, vagy világtalan. Ekkora akvárium nano( nem neon) halak számára alkalmas: [link]
érdekes az én neonhalaim 2 évig megvoltak 6an 50literbe.
Attól, h megvoltak nem biztos h jól érezték magukat. Szeretnek hosszúkat kiúszni a neonok, ezért legalább 80 literes akváriumba érdemes tartani. 2 év után mi lett a neonjaiddal? 5-7 évig is elélnek?
Érdekes, hogy a neonhalnak 5-8 évig kéne élnie. [link] Egyébként én is a nano halakat ajánlom, mondjuk 8 amandalazac és 4 hím guppi.
imádom a sok ész osztást, mindenki olyan okosnak hiszi magát.
Te félre tájékoztatod a kérdezõt, melyik labeo van el 50 literbe? Ha nem vagy tisztába a dolgokkal, minek írsz hülyeségeket?
Szerintem õket önmagukban érdemes tartani csak. Pl a neonhal és a márnák rendkívül nyugodt halak egy 100 literes akváriumban, de ha beleteszel pár guppit, azok elkezdenek középen keringeni mint a bolondok és ha kaját dobsz be, elsõnek õk rohannak érte, nem baj nekik hogy félrelökik a többi halat, tisztára fegyelmezhetetlenek. Nekem voltak igy guppik egy ilyen akváriumban, de kivettem õket onnan és különraktam, aztán levittem a boltba, és akkor így lenyugodott a többi halam is.
Neolamprologus01 te kivagy mindenkit kiosztassz a szegèny bettást azt hiszed hogy okos vagy közbe meg szart se tudsz csak azt írod le ami a neten van hogy jó legyèl MINDENKI NE HIGGYE EL HOGY MIT MOND

Mennyi idős korában lehet betenni a kis guppikat a nagy akváriumba a többi hal közé?

A kis guppik hihetetlenül lassan n?nek. Már a 3. generációs mollynk lett akkora, hogy betehetnénk a nagy akváriumba, de az els?kkel egyszerre született kis guppik még mindig olyan kis csenevészek.

Legjobb válasz: Ha az akváriumban van elég búvóhely, akkor mehetnñek. De ha egy kulon akváriumban tartod a piciket minden szukséges dologgal, akkor maradhatnának ott.

Ha az akváriumban van elég búvóhely, akkor mehetnñek. De ha egy kulon akváriumban tartod a piciket minden szukséges dologgal, akkor maradhatnának ott.
Addig kell ott tartani õket a szülõszobán amíg a többi nem tudja megenni õket. A méreteiket úgyis csak te látod.
A kérdező hozzászólása: Megenni már nem tudják õket az tuti. De agyonhajszolni vagy szétcsipkedni igen. Elvileg már betehetném ezek szerint? Végülis majd elbújnak....

A guppik hol szeretnek lenni az akváriumban?

A mostani halaim fõleg a víz felszíne közelében vannak mindig, így olyan halat szeretnék ami inkább lennt van, így esztétikusabb lenne. A guppi ilyen?

Legjobb válasz: A guppi is felül úszik föleg. Vegyél páncélosharcsát.

A guppi is felül úszik föleg. Vegyél páncélosharcsát.
vörös karcsú díszmárna is lent-középen úszik.
neon vizköszt és lent uszik
Vörös fantom is inkább az alsó harmadban.
Szinte mindenhol... Fõleg felül az tény, de õ mindent megnéz, mindenhová bemegy, minden érdekli... Mint egy nagy gyerek... :)

Milyen vizet érdemes használni a nevelő akváriumban (guppiknak)?

Állott vagy inkább kezelt vizet??

Legjobb válasz: állott víz, beoltva egy kis akvárium vízzel!

állott víz, beoltva egy kis akvárium vízzel!
az ha tudsz akkor a nagy akváriumból tegyél át kb 50°-ot a többi lehet pihentetett is vagy használj tetra aqua safet.de szûrõ az kell a nevelõ akváriumba is

Az akváriumban felütötte a fejét a darakór, pár halacska el is pusztult benne. Kezeltem parakill-el. A guppi lányon nem látszik semmi, de mindig a köveken pihenget, nem eszik. Most szült, lehet h a szülés miatt ilyen vagy esetleg ő is beteg?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a szülés volt fárasztó a haladnak néha az enyémek is lent szoktak pihenni a köveken, de mindenesetre ha van még beteg halad akkor rakd külön õket így megelõzheted hogy a többi is megbetegedjen!Már nekem is voltak darakórosak a halaim és én is különraktam õket egy másik kisebb akváriumba (amibe semmi dísztárgyat nem kell rakni) és öntöttem a vízükbe neptun Parakill Turbót csak az akvárium vizmennyiségéhez megfelelõ mennyiséget!Kis idõ múlva a hal meggyógyult!:-)

Szia! Szerintem a szülés volt fárasztó a haladnak néha az enyémek is lent szoktak pihenni a köveken, de mindenesetre ha van még beteg halad akkor rakd külön õket így megelõzheted hogy a többi is megbetegedjen!Már nekem is voltak darakórosak a halaim és én is különraktam õket egy másik kisebb akváriumba (amibe semmi dísztárgyat nem kell rakni) és öntöttem a vízükbe neptun Parakill Turbót csak az akvárium vizmennyiségéhez megfelelõ mennyiséget!Kis idõ múlva a hal meggyógyult!:-)
A kérdező hozzászólása: Már nincs beteg halam, remélem igazad van, és csak a szülés fárasztotta ki.köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!