Találatok a következő kifejezésre: A gumin a tablettán (124 db)

Szerda hajnalban Escapelle tablettát kellett bevennem, 10 órával azután, hogy az oldalán kilyukadt a gumi. A barátom nem ment el, a 20. napon jártam. Lehetek még terhes? Folyt:

Pár órával a tabletta bevétele után kicsit émelyegtem, és fáradtságot éreztem. Ezen kívül az elmúlt 5 napban semmilyen mellékhatást nem éreztem egészen ma estig. Tompa alhasi fájdalmam van, de nem jár vérzéssel. Július 4-én kell megjönnie. Nem lesz gond, ugye? Vettem terhességi tesztet, de azt csak jövő szombattól tudom megcsinálni. 19/l

Legjobb válasz: Miért az oldalára húzzátok fel a gumit? :O

Miért az oldalára húzzátok fel a gumit? :O
Sztem kár volt bevenni a gyógyszert, de ti tudjátok. Amúgy lehet nem fog idõben megjönni, mivel a gyógyszer felborította a hormonháztartásod...
A kérdező hozzászólása: Normális válaszokat szeretnék...
nekem is akkor kell megjönnie :D valószínû hogy késni fog egy kicsit, de szerintem nem lehetsz terhes a tesztet biztonság kedvéért csináld majd meg de addig is nyugi:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Elfelejtettem említeni, hogy mintha kicsit megduzzadtak volna a melleim, de lehet, hogy már csak bebeszélem magamnak. Ez is lehet az Escapelle-tõl?
Én "jobb félni, mint megijedni" alapon bevettem az escapelle-t május 26.-án. rákövetkezõ nap megjött. Most meg késett 5 napot. Én a gyógyszer mellékhatásának tudtam be, bár nem tudom.
Na megjött? Amúgy ne aggódj, én mikor bevettem semmilyen mellékhatást nem éreztem, csak kiütött, fél délutánt átaludtam:D Vérzésem sem volt, pedig azt olvastam, hogy egy héten belül kell...hát nem kicsit paráztam:D Miután bevettem talán az 5. naptól elkezdett görcsölni az alhasam, de csak ennyi volt. Napra pontosan jött meg a menstruációm. Nem hiszem, hogy gond lenne, reméljük =) 17L
50-50% vagy igen vagy nem. De szerintünk terhes vagy.
Nagyon kicsi de ha aggodsz menj el orvoshoz :-) 1# beszelj a magad neveben
Kicsi az esély, de ha nem jön meg idõben a menstruációd menj el orvoshoz. Az esemény utáni tabletta ismertetõje (ha még nem dobtad ki) leírja, hogy nem 100% a védettség, de ha nem élvezett beléd + bevetted a tablettát akkor szerintem nem lesz semmi gáz! :)
4, 92%
Ahhoz a 4, 92%-hoz - amennyiben valós szám - hozzátenném, hogy ma valaki írt ide hogy terhes lett ... 0, 3%-al!
A kérdező hozzászólása: akk?:( a teszt mennyi idõ utánn mutatja ki?
Hát, mivel jópár napig is elélhetnek bent a kis fickók, ezért ez már akár lehet 10. nap körül is, azmeg lehet közel peteéréshez, necces, én elmennék a helyedben 72 órásért minél elõbb.
Teszt kb 14 nap után ér valamit, a beágyazódás alapból 10 nap körül van, addig csak lébecolnak a kis szakmunkások.
A kérdező hozzászólása: 2.menet esetén is???:O
a tabi kicsit megborított, de 99.99% h nem vagy terhes
Persze, hogy nem úgy, ahogy szokott, hiszen nem annyi hormon van benned, amennyi szokott... Megdobtad a szervezeted egy ultranagyadag hormonnal, ami most épp kipucol mindent odalent. A további balesetek elkerülésére javaslom a gumit kiegészíteni valamilyen gumi mellé alkalmazható hüvelyi spermaölõvel. Vannak belõle síkosítók és gyógyszertári készítmények is, nézz picit utána, és szerezzetek be, mert a következõ 1-2 évben jó lenne, ha nem kéne megint 72 órás. Baleset pedig elõfordulhat.

Az első alkalomnál gumit használunk. A gumi kiszakad. De nincs nálam esemény utáni tabletta. Mit tegyek, ha 15 éves vagyok, a szüleim még nem tudnak róla, de kellene az esemény utáni tabletta?

Legjobb válasz: az ilyet sosem értem. hogy a frászba tud kiszakadni a gumi? én többfélével is kipróbáltam, ki bírtam nyújtani kézzel 1 méterre minden irányba, akkorsem szakadt el vagy lyukadt ki. áruljátok már el h szakadnak ki a gumik?

az ilyet sosem értem. hogy a frászba tud kiszakadni a gumi? én többfélével is kipróbáltam, ki bírtam nyújtani kézzel 1 méterre minden irányba, akkorsem szakadt el vagy lyukadt ki. áruljátok már el h szakadnak ki a gumik?
Majd 9 hónap múlva megtudják...
kellene irány a nõgyógyász
nõgyógyász fel fogja írni (de általában szülészeteken is felírják, ott mindig van ügyelet). Kb 5000 ft, nem olcsó, de ne kockáztass - feltéve, ha el is ment benned a barátod. Ha nem, akkor sok körülményt lehet mérlegelni. Nem kell hozzá anyukád, meg senki, csak Te, és 72 órán belül (de minél elõbb, annál jobb) kell bevenni. Tehát menj el, irasd fel, és váltsd ki - ha nincs pénzed, kérj a barátodtól - jelezd neki, hogy olcsóbb, mint a gyerektartás...
8ezer ft! szülészeten nõgyogyásznál felírják!

A barátom nem bírja a gumit, én viszont nem akarok tablettát szedni. A megszakításos módszert javasolta. Úgy hallottam, az előváladéktól is teherbe lehet esni. Igaz ez? Ajánlanátok esetleg más védekezési módszert?

Legjobb válasz: Igen, teherbe lehet esni úgy is, kb. fele akkora esélyed van a terhességre, mint ha nem védekeznétek. Másrészt a barátod egy ba.rom, akit nem érdekel, ha teherbe ejt, lesza.rja, hogy te milyen mellékhatásoknak teszed ki magad, és kb. a véleményedet is lesza.rja. Gondolom, õ is úgy van vele, hogy te esel teherbe, akkor védekezz te, õt ugyan nem érinti. Ennyi latexérzékeny ember a világon nincs, mint ahányan itt elírják, hogy a "barátom nem bírja a gumit". Latexmentes gumi is van. Az óvszer az EGYETLEN, ami nem csak a terhességtõl véd, de a nemi betegségektõl is. Se a tabletta, se semmi más nem véd meg a fertõzésektõl, és nem az AIDS az egyetlen, ami nemi betegség. Ha nem szokott óvszert használni, akkor kíváncsi lennék, mit szólna, ha kérnél tõle egy orvosi igazolást, hogy mindenféle fertõzésre negatív, és biztonságos vele a szex gumi nélkül is. Azt szokták mondani, hogy ott van pl. a hüvelygyûrû, de annyira biztonságos, hogy tegnap mutatta be a rokonságnak XY. a "kis balesetet". Sokkal többen esnek mellette teherbe az ismerõseim között, hogy azt ajánlani merném.

Igen, teherbe lehet esni úgy is, kb. fele akkora esélyed van a terhességre, mint ha nem védekeznétek. Másrészt a barátod egy ba.rom, akit nem érdekel, ha teherbe ejt, lesza.rja, hogy te milyen mellékhatásoknak teszed ki magad, és kb. a véleményedet is lesza.rja. Gondolom, õ is úgy van vele, hogy te esel teherbe, akkor védekezz te, õt ugyan nem érinti. Ennyi latexérzékeny ember a világon nincs, mint ahányan itt elírják, hogy a "barátom nem bírja a gumit". Latexmentes gumi is van. Az óvszer az EGYETLEN, ami nem csak a terhességtõl véd, de a nemi betegségektõl is. Se a tabletta, se semmi más nem véd meg a fertõzésektõl, és nem az AIDS az egyetlen, ami nemi betegség. Ha nem szokott óvszert használni, akkor kíváncsi lennék, mit szólna, ha kérnél tõle egy orvosi igazolást, hogy mindenféle fertõzésre negatív, és biztonságos vele a szex gumi nélkül is. Azt szokták mondani, hogy ott van pl. a hüvelygyûrû, de annyira biztonságos, hogy tegnap mutatta be a rokonságnak XY. a "kis balesetet". Sokkal többen esnek mellette teherbe az ismerõseim között, hogy azt ajánlani merném.
csak annyit fûznék hozzá hogy nagyszüleim egy életen át "védekeztek" megszakítással, egyetlen egy nemkívánt gyerekük sem született! és mamámat ismerve, nagyban nyomták az ipart... nem azt mondom hogy követendõ példa, de azért annyira nem rossz a helyzet mint sokan itt rémisztgetnek vele. biztos mind gumigyáros meg tablettagyáros, és elakarják adni... :P utolsó mondat persze vicc :)
Igaz.
life styles szûrke gumi(legvékonyabb) Írd be a google-be hogy fogamzásgátló és meglepõdhetsz hogy mennyi mindent kidob!!!!
Én is megszakításos módszert alkalmazunk.És mindig idõben ki tudok szállni, ezt nem hiszem el senkinek hogy nem érzik egyesek hogy mikor kell megállni.Ha véletlenül terhes lenne akkor sincs semmi mert megtartanánk de ez ilyen formában még nem fordult elõ.
Én 2 évig csináltam megszakítással, nem lett semmi bajom, DE.. ..a barátod elég nagy s*ggfej, hogy ezt javasolta. Mi azért csináltuk így, mert se õ, se ÉN nem szeretjük a gumit. Tehát én vállaltam a felelõsséget. Ha te nem vállalod a kockázatot, akkor találjatok valami más megoldást. Egyébként a pharmatex+megszakítás nem rossz dolog elvileg, bár én sose próbáltam.
Igen elég sokan. Gumi használata mellett is van aki belecsöppen abba a bizonyos 1%-ba. Megszakításos meg 50-50. Vagy bejön vagy nem. Ha már úgy vagytok együtt h nem gond a baba akkor lehet használni, amúgy meg olyan mintha a barátod lyukas gumit javasolt volna. Van még egy pár módszer, ha nem tablettát szednék azt hiszem én a pesszárium+spermicid mellett döntenék. Itt egy teszt ami esetleg segíthet mi neked a legideálisabb: http://www.gondtalanfogamzasgatlas.hu/
7/7 nek 100% igaza van. Én is megszakitásal csinálom és sosem volt még baj mert én érzem hogy mikor kezdenék elélvezni, hogy mikor indul meg bennem, de ugylátom sok férfi erre nem képes, nincsen érzésük.
A te felelõsséged, hogy mit vállalsz be és mit nem. A megszakításos módszer mellett egy év alatt 35% az esély a terhességre (védekezés nélkül 80%). Szóval BAROMI SOK! Ha neked megér ekkora kockázatot, akkor csináld. Csak aztán ne gyere sírni, hogy terhes vagy, a barátod meg esetleg lelépett. De van a gumin és a fogamzásgátló tablettán kívül is megoldás. Pl. a megszakítást kiegészíthetnétek spermiciddel, vagy spermicid és pesszárium együtt.

Hogy hívják azt a tablettát ami megöli a spermákat ha véletlenül kiszakadna a gumi? Ha ezt szedem akkor csinálhatjuk gumi nélkül is? Hol lehet kapni?

Legjobb válasz: 72órás tabinak hívják, de olyan mértékig felborítja a hormonháztartásod hogy 1 félév/1 tabletta. inkább szedj FOGAMZÁSGÁTLÓT.

72órás tabinak hívják, de olyan mértékig felborítja a hormonháztartásod hogy 1 félév/1 tabletta. inkább szedj FOGAMZÁSGÁTLÓT.
Ciántabletta, garantáltan megöli a spermákat IS.
Spermicid anyagra gondolsz? Nem biztonságos.
Ca
Spermicidnek. Pharmatex és Patentex oval néven van forgalomban, patikában kapható. Önmagában viszont nem megbízható.
Igyál faszt!

Gumi, tabletta és minden más. Gumiban más tablettával ott vannak a mellékhatások. Elveszitjük a szex örömét?

Olvastam pár kérdést és rá válaszokat senki nem törödik azzal, hogy gumiban teljesen más érzés nekem és a páromnak is? Oké ha gyógyszert szed bezavar a hormonokba stb.. Én most arra lennék kiváncsi ezeken kivül van-e más lehetöség pl fériaknak készült fogamzásgátlók?

Legjobb válasz: Magyarországon nincs még férfi fogamzásgátló.Próbáljátok ki a hüvelygyûrût,állítólag jó és nem zavar szex közben,és nem hormontartalmú.De sztem a fogamzásgátlóval sincs baj,én régóta szedem.Ma már vannak nagyon alacsony hormontartalmúak.

Magyarországon nincs még férfi fogamzásgátló.Próbáljátok ki a hüvelygyûrût, állítólag jó és nem zavar szex közben, és nem hormontartalmú.De sztem a fogamzásgátlóval sincs baj, én régóta szedem.Ma már vannak nagyon alacsony hormontartalmúak.
Ja, és a gumit én is gyûlölöm.
A kérdező hozzászólása: Hali megint én vagyok! Találtam ezt az:-P Nem tudom jó lesz-e a link: https://doki.net/tarsasag/novedelem/upload/novedelem/documen..
A link sajna nem mûlödik. Vagy csak az én gépemmel van baj?

Ha a párom belém élvez, és szedem a fogamzásgátló tablettát, akkor nem lehetek terhes, ugye? Hogyan kell szedni a tablettát? Mikortól feküdhetek le a párommal gumi nélkül úgy, hogy a tabletta véd a nem kívánt terhességtől?

A kérdésem nagyon bután hangzott, de mivel biztosra akarok menni, ezért kérdeztem meg. Az ünnepek után elmegyek a nőgyógyászhoz, és szeretnék magamnak fogamzásgátló tablettát kiíratni. Igazából eddig gumival védekeztünk, és semmit nem tudok a tablettáról. Elmondanátok nekem, hogy ez hogyan megy?

Legjobb válasz: de igen is lehetel terhess a tabletta szedése mellet is.nekem két ismerõsöm tabletta mellet lett terhes.az egyiket el kellet vetettni.a másik pedig meg szülte

de igen is lehetel terhess a tabletta szedése mellet is.nekem két ismerõsöm tabletta mellet lett terhes.az egyiket el kellet vetettni.a másik pedig meg szülte
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy buta kérdés, de mivel nem vagyok ebben tapasztalt, és nem fekszem le fûvel fával, ezért komolyan veszem a témát.
A kérdező hozzászólása: Nem szedem még, és az orvosom nem is írtam még fel a tablettát, mert szabadságon van, és meg kell várnom, amíg visszajön. Hogy miért? Mert ezt nem tekintik sürgõs esetnek, hogy másik orvos elvállaljon. Szar ügy, de ez van. Úgyhogy nincs is min elolvasnom a tájékoztatót. Nem vitázni akarok, csak ha tudsz, akkor válaszolj a KÉRDÉSEKRE, ha nem, tudsz akkor meg ne. Gondolom simán leszûröd, hogy nem volt még dolgom a tablettával, így azt se tudom milyenek vannak, hogy kell õket szedni, milyen mellékhatásaik vannak, mennyire óvnak a nem kívánt terhességektõl, stb. Szóval ezért is teszek fel hülye kérdéseket. Ezer bocsánat, de nem vagyok otthon ebben a témában, mert eddig csak gumival védekeztünk.
Tényleg nincs ennyi önállóság az emberekben? Egyszerûen nevetséges. A suliban lehet néhány töri óra helyett inkább azt kellene megtanítani, hogyan boldoguljunk az életben. Vagy hogyan használjuk a keresõt. Képzeld el, a büdös életben nem szedtem tablettát, mégis tudom hogy kell szedni, hogy hat, sõt, legalább 10 félét fel tudok sorolni. Hogy miért? Mert van annyi eszem, hogy ha vmi érdekel, akkor RÁKERESEK. A net nem csak arra van ám, hogy pornót nézzél rajta. Annyi lenne, hogy beírod keresõbe, hogy "fogamzásgátló tabletta" és az összes kérdésedre választ kapnál. De tessék, felsorolok neked párat, elolvashatod akár az összes betegtájékoztatóját, ugyanis fent vannak a neten. Lindynette 20, Lindynette 3
Lindynette 30, Novynette, Yadine, Yasminelle, Dienille, Melniae, Belara, Tri-regol, Triodena Remélem ennyi elég lesz.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet példát venni, sem tanulni az idõsebbektõl, azaz az olyanoktól, mint te! Így mit vársz a mai fiataloktól? Mit tanulhatnak, ha nem is tanítják õket? Hiszen egy értelmes választ nem kaptam. Nyilvánvalóan senki nem született mindentudónak, de lehet és kell is tanulni... tanulni pedig mindenhol lehet, még itt is!
"Hiszen egy értelmes választ nem kaptam." Leírtam vagy 10 féle tablettát. Az összes tájékoztatója fent van a neten, amibõl az összes kérdésedre választ kapsz. Ne haragudj, de ha ez neked nem értelmes válasz, akkor mégis mit vársz?
A kérdező hozzászólása: Azt köszönöm szépen, de a hozzáállással viszont vannak problémák. Jól tudom, hogy hülye kérdés, de valahonnan csak tudakozódni kell, és ha itt, akkor itt.
Szerinted a te stílusoddal nincsen baj? Ketten is elmondtuk, hogy simán magadtól megtalálhattad volna, egyikünk volt olyan segítõkész, hogy még egy halom gyógyszer nevét le is írta neked. Ezután ahelyett, hogy megköszönöd és elismered, hogy megtalálhattad volna magad még neked áll feljebb, hogy senki sem segített. Ne csodálkozz ha ilyenek mellett nekem sem kifogástalan a stílusom.
Te is megspórolhattad volna, mert te se értél el semmit azzal, hogy reagáltál rá. Tanulj meg kérdezni és akkor lehet kapsz értelmes választ, de fõként tanulj meg _jó helyen_ kérdezni. Az oldal neve ugyanis _gyakori_ kérdések. Ez a kérdés minden, csak nem gyakori, ráadásul azt sem mondtad meg, hogy mi az a gyógyszer amit szedsz, vagy mondjuk utána is nézhetsz, volt végtelen ilyen kérdés ahol volt róla szó, hogy mikortól véd, de gondolom ez is eltér típusonként. Értelmes kérdést tegyél fel, akkor több az esély, hogy értelmes választ kapsz, de még jobb ha jó helyen teszed fel. Ha mondjuk az lenne a kérdésed, hogy mi bízunk-e a tablettában, arra tudnánk értelmesen válaszolni, de ez olyan amit egy szakértõtõl kell megkérdezni. Én se itt kérdezem meg, hogy a preemptív interrupt mivel jobb mint a nem preemptív, mert olyantól kell megkérdezni, aki ért hozzá, itt pedig az emberek 99%ának csak zavaró a kérdés.
Viszont képzeld el, hogy az orvos azért orvos, mert ért hozzá. Mi meg nem orvosok, vagyunk, tehát jobb helyeken illene levonni a következtetést, hogy nem értünk hozzá. Egyébként meg mit keresel egy olyan országban ahol nem tudsz elolvasni semmit? Vagy vegyél olyat, amin rajta van magyarul vagy olvasd el angolul/németül/szlovákul, de nem vicceltünk azzal, hogy az orvost is meg lehet kérdezni. Vagy keress valakit aki tud valami értelmes nyelven és olvassa el neked.
A kérdező hozzászólása: Elhiszem neked, hogy benne van, de én sajnos nem Magyarországon lakom, hanem Szlovákiában, és ott a tájékoztatók nem magyar nyelven vannak. Mivel a magyar az anyanyelvem, így ilyen témában jobban szeretem a saját anyanyelvemen hallani. Ez egy kérdezõs oldal, ahol az emberek kérdeznek. Nem a "rajtavanatájékoztatón" nevû oldal, se nem a "kérdezdmegazanyádkínját" oldal.
A kérdező hozzászólása: Oké, értem. :) A dokitól megkérdezem és a tájékoztatót is megnézem, de addig is tudnátok a szedéssel kapcsolatban is valamit mondani? Tehát miután beveszem az elsõ tablettát, azonnal ágyba bújhatok a kedvesemmel, vagy mondjuk csak másnaptól kezdve? Bármikor abbahagyhatom a tabletta szedését, és visszaállhatok a gumira?
Semmi nem biztosít 100%-os védelmet a terhesség ellen, csak ha vkinek nincs méhe, vagy nem szexel. A tabletta sem 100%-os, de jó eséllyel (mondjuk 99%), hogy nem leszel terhes.
az elsõ gyerekem gyógyszer mellett lett.
szia olvasd el a betegtájékoztatót abban minden benne van:) de tényleg
mire való a fogamzásgátló te istenáldása? csak úgy szedik az emberek mert az olyan jó?
Szia, látod ugye itt milyen a szellemi színvonal... Ha elmész orvoshoz tõle bátran megkérdezheted, és a fog.gátló tájékoztatójában is le lesz írva szépen minden infó. Ne itt tájékozódj ilyesmirõl.
A kérdező hozzászólása: A hasznos részét megköszönöm, de a lehordás teljesen felesleges volt. Az emberek azért jönnek ide, hogy kérdezzen, és nem azért, hogy letolják õket! És tudtommal kérdezni nem szégyen! Olvass csak vissza egy kicsit. Az elejétõl kezdve a hangnem ellenséges és lenézõ volt. Ezt senki nem fogja megköszönni, nem csak én!

Nem bízok a gumi-óvszerekben, mert annyi mindent hallottam már. Viszont nem akarok terhes lenni. Ha a fogamzásgátló tablettát belehelyezem a gumi-óvszerbe mielőtt azt a barátom farkára húzom, akkor tuti, hogy nem leszek terhes?

Legjobb válasz: Én a helyedben bevenném a fogamzásgátló tablettát, a barátom farkán lévõ pici lyukat pillanatragasztóval betömném, a felfújt óvszert meg a fejemre húznám,hogy ne kéküljön be az arcom,mikor pofán vág... így nem leszel terhes:)

Én a helyedben bevenném a fogamzásgátló tablettát, a barátom farkán lévõ pici lyukat pillanatragasztóval betömném, a felfújt óvszert meg a fejemre húznám, hogy ne kéküljön be az arcom, mikor pofán vág... így nem leszel terhes:)
Helyezd a tabit a gumiba, aztán rakd a polcra, és szájjal csináld a párodnak, akkor tuti nem leszel terhes! Csak nehogy béka nõjön a hasadba!
szerintem ha gumiban szopot akkor batman lesz :\
mekkora ötlet...... :D
vannak még beteg emberek, beteg kérdésekkel.
tuti :D
mivaaaaan?ezt hogy képzelted?de komolyan?nem is értelek.
A kérdező hozzászólása: ez az utolsó tipp hasznosnak tûnik. ha gumival szopom le, akkor gumibéka lesz? mert igazit most nem szeretnék.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!