Találatok a következő kifejezésre: A genetikai nem kaptam (4 db)

22 hetes leszek amikorra kaptam időpontot a genetikai ultrahangra. Nem lesz baj?

Legjobb válasz: Nekem a doki azt mondta hogy 18-21 között kell megcsinálni.

Nekem a doki azt mondta hogy 18-21 között kell megcsinálni.
Ez igazából nem genetikai UH, nem tudom miért hívják annak, itt nem genetikai hanem más betegségeket néznek. Pl szív, vese, hólyag, tüdö rendellenességeket, torok, száj... ezeket azért nézik, ha valami nagy baj van akkor már úgy készülnek, hogy rögtön mütik a babát. én külföldön élek, vannak dolgok amit még az anyai méhben mütenek ha szükséges. Vagy is nem vagy elkésve, mert már az elözö vizsgálatokon kikellett volna derülnie a down vagy más olyan genetikai betegfségek ami miatt elveszik a babát. Ami itt kiderülhet, az általában olyan apró gyakori dolgok, amitöl még él és jól lesz a baba, de rögtön mütteni kell. Pl farkas torok, vagy a szív probléma.
Hát szerintem az elég késõn van ez 18-20 heti uh a 22 az elég túl van. Nekem 3 gyerekem van már, és egyiknél a 18 heti uh-n (19 hetesen voltam) nem telítõdött a gyomor menni kellett még egyszer azzal elment x nap. Az elsõ gyerekemnél meg eltérést találtam így amniocentézis kellett (plusz egy hét) eredménye plusz 2 hét és már ott voltam 22-23 hetes és 24 hetes korig lehet elvenni a beteg babát. Nem kívánom senkinek hogy az legyen, de nem véletlenek ezek a vizsgálati idõpontok.
nem találtam hanem találtaK

A genetikai uh-n nem kaptam semmilyen papírt, csak bepecsételt a doki a kiskönyvbe. Normális ez?

Legjobb válasz: Én minden egyes vizsgálatról kapok leletet, még a terhesgondozáson is. Egyedül a védõnõ írja csak a kiskönyvet.

Én minden egyes vizsgálatról kapok leletet, még a terhesgondozáson is. Egyedül a védõnõ írja csak a kiskönyvet.
én is kapok leleteket, csak úgy mint az elsõ válaszoló.
Normális, hát. Az én dokim is csak egy UH képet ad a babóról, ami rajta vannak a méretei. Elmondja, hogy minden ok, a többi nem érdekel.:) Így is rengeteg papírom van már.:) 40 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nekem is elmondta hogy minden rendben, meg kaptunk képet, közbe diktálta a méreteket az asszisztensnek, csak azt hittem ad valami papírt majd. Akkor a pecsét ezek szerint elegendõ a védõnõnek?
A kérdező hozzászólása: Ja és köszi a válaszokat.:) 40 hetes vagy? húú, akkor kitartást még és probléma mentes szülést meg egészséges babát kívánok!:)
3. válaszoló vagyok. A védõnénim minidg pampogott, hogy nincs papír, de igazából bõven elég az UH kép. Neki csak a méreteket kell beírnia. A lényeg, hogy legyen pecsét, ami igazolja, hogy megjelentél a gondozásokon. Köszönöm a jókívánságokat, aranyos vagy.:) Boldog babavárást és sok boldogságot Nektek is!:D

Nyíregyházán a kötelező 32 hetes UH az nem genetikai uh, mert kértem időpontot és a fsz.7-be kaptam?

29 hetes vagyok ma kértem id?pontot mert a dokim mondta, hogy 32 hetes uhra kérjek majd, kaptam is a fsz. 7-es szobába, akkor ez már csak egy sima ultrahang nem genetikai?

Legjobb válasz: a 18 heteset hívják genetikainak, egyesek szerint a 12-t (is). De 32 hetesen már nem az.

a 18 heteset hívják genetikainak, egyesek szerint a 12-t (is). De 32 hetesen már nem az.
igen, sima ultrahang.nem genetikai. én is túl vagyok már rajta.35hetes kismama


A kötelező genetikai uh-ra csak 3 hét múlva kaptam időpontot. akkor már 21 hetes leszek. nem lesz túl késő?

Legjobb válasz: Nekem is akkor csinálták, ráadásul az afp eredmény nélkül. Mert -akkor- még mindig nem érkezett meg. Így a kórházban nem is csinálták meg az uh-t-magánrendelésen kellett megcsináltatnom.

Nekem is akkor csinálták, ráadásul az afp eredmény nélkül. Mert -akkor- még mindig nem érkezett meg. Így a kórházban nem is csinálták meg az uh-t-magánrendelésen kellett megcsináltatnom.
A kérdező hozzászólása: én is az afp-re vártam, mert csak annak birtokában fogadnak az uh-n. nem volt túl késõ? látta a doki az, amit kell?
Van már afp eredményed??
Szia, látni fogja a doki amit kell. Én igazából azért csalódtam, mert azt hiszem nagy elvárásokkal mentem erre a vizsgálatra. Kb. 3 percig tartott az egész, a genetikus orvos elég bunkó volt, igazából meg se mérte a baba hosszát, de adott egy nyúlfarknyi leletet és lezárta annyiban a dolgot, hogy minden rendben van. Az egész olyan volt mint egy futószalagon. Utána kibõgtem magam, mert szinte semmit nem tudtam meg a gyermekemrõl, és elmentem a szokásos dokimhoz, hogy nézzen õ is meg mindent. Szóval elég csalódás volt volt a vizsgálat.
mindegy, hogy hova mész uh-ra?? miért nem kérsz máshova idõpontot? nekem egy kicsit magas volt az afp-m tegnap, ma már gnetikai uh-n voltam, ahol rettentõen kedvesek voltak, odafigyeltek rám, és még azt is megmondták, hogy kisfiam lesz!! ja, és minden rendben van velünk!!:) 18 hetes vagyok (szólj, ha kell vm tel.szám..)
A kérdező hozzászólása: az afp-m tökéletes: 1, 4 MOM az a baj, hogy az eredményre vártam, és miután megjött, csak akkor kértem uh-ra idõpontot.
A kérdező hozzászólása: pécsi vagyok, a klinikára van beutalóm. máshova is lehet menni pécsett?
Szia. Nekem 3 hete mondta a dokim, hogy kérjek idõpontot genetikai uh-ra Pécsre, ápr 3.-ra kaptam idõpontot, 1 hónapra rá. Dokim ez miatt minden héten rá nézett uh-on a picire. Én meg Bp-en kértem egy másik idõpontot a géndiagnosztika centrumba. 2 nap múlva mehettem. 14.000 Ft volt, de legalább megtudtam, hogy minden ok. Ha érdekel megadom a számukat, vagy a http://www.gendiagnosztika.hu oldalon mindent megtalálsz. Üdv.: 22hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!