Találatok a következő kifejezésre: A genetikai nem (152 db)

1 sz. Női Klinikán Pesten a genetikai tanácsadóba normális, hogy 1 hete nem tudok bejelentkezni?

Kereken 1 hete hívogatom őket és soha senki nem veszi fel a telefont. Más is járt már így? Vagy rossz számon próbálkozok, vagy rossz időben? Hihetetlen, hogy egy sürgős vizsgálatra az ember hetekig ne tudjon bejelentkezni. Kb negyed óránkén telefonálok, már több ezer Ft-omba van a dolog és még mindig nincs időpontom. Akinek ugyanide kellett mennie, leírná, hogy hogy sikerült bejelentkeznie, milyen számon és hogy természetes-e ez, hogy ennyiszer kell próbálkozni? Előre is köszönöm! Nagyon feldúlt vagyok emiatt. :(

Legjobb válasz: Kérd a központot, hogy õk kapcsolják a genetikai tanácsadót, és ha akkor sem sikerül, akkor mondd el a központosnak, hogy régóta próbálkozol, és soha nem sikerül hívnod. Jobb ötletem nincs sajnos. Én több, mint két éve jártam ott genetikai tanácsadáson, és az elsõ próbálkozásomra azonnal felvették a telefont. A szám sajnos már nincs meg, de hátha van olyan, aki többet tud segíteni nálam.

Kérd a központot, hogy õk kapcsolják a genetikai tanácsadót, és ha akkor sem sikerül, akkor mondd el a központosnak, hogy régóta próbálkozol, és soha nem sikerül hívnod. Jobb ötletem nincs sajnos. Én több, mint két éve jártam ott genetikai tanácsadáson, és az elsõ próbálkozásomra azonnal felvették a telefont. A szám sajnos már nincs meg, de hátha van olyan, aki többet tud segíteni nálam.
A szám: 0612660473, a mellék 54250. Sajnos nekem is 3 napba telt, mire ezt a számot kiderítettem, de itt aztán rögtön sikerrel jártam. Végsõ esetben, ha van idõd és lehetõséget, menj be és addig ne tágíts míg nem adnak idõpontot :) (én már ezen a ponton voltam amikor végre sikerült...)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket! Végre sikerült, 2 hét múlva mehetek. Hát nem kapkodják el a dolgokat. Mindegy, lényeg, hogy meg van az idõpont. :) Köszönöm mégegyszer!!!

Az életkorom miatt (36év) javasolták Debrecenbe a genetikai tanácsadást. Ha jó volt a 12. heti tarkóredő és volt orrcsont illetve ha uh-n rendben találnak mindent akkor nem küldenek tovább amniocentézisre?

Kicsit tartok t?le és az orvosom az uh-n eddig mindent rendben talált csak mivel a 18. heti genetikai uh-n ráírták hogy a korom miatt javasolt a tanácsadás menni kell. Egyébként valaki leírná pontosan hogy m?ködik? Uh és egy genetikus elbeszélget velem?

Legjobb válasz: Ugyanez volt velem is, csak annyi a különbség, hogy én 37 éves lettem, azért küldtek el Pécsre a genetikai tanácsadóba. Amúgy van 2 egészséges gyerekem, minden rendben volt. Csináltak egy genetikai ultrahangot elõször, ott alaposan átnéztek minden (rendbe volt) Majd átküldtek egy genetikus dokihoz beszélgetni, ott közöltem, hogy nem egyezem bele az amnioba, mert nem látom értelmét. Aláírtam a papírt és viszlát.

Ugyanez volt velem is, csak annyi a különbség, hogy én 37 éves lettem, azért küldtek el Pécsre a genetikai tanácsadóba. Amúgy van 2 egészséges gyerekem, minden rendben volt. Csináltak egy genetikai ultrahangot elõször, ott alaposan átnéztek minden (rendbe volt) Majd átküldtek egy genetikus dokihoz beszélgetni, ott közöltem, hogy nem egyezem bele az amnioba, mert nem látom értelmét. Aláírtam a papírt és viszlát.
Igen, a genetikus beszélget, megnézi az eddigi leleteidet. Nekem volt integrált vérvizsgálati eredményem is (1:2000, ez állítólag a koromhoz képest nagyon jó, 41 voltam akkor), és kifejezetten le akart beszélni az amniocentézisrõl. A nõdokim viszont ragaszkodott hozzá. Negatív lett, a kislányom azóta 15 hónapos és egy csoda!:) Az amnio-ról: tényleg nem kellemes, viszont mikor megvolt az eredménye, hihetetlenül megnyugodtam.:)
Szia!Szintén 36 éves voltam, és debrecenben a klinikára küldtek genetikára.Ott megcsinálták a 18.hetu uht, az alapján és a többi lelet alapján dönt a genetikus.Nekem sem javasolta, én megnyugodtam, eszembe se jutott hogy megcsináltassam ha nem javasolják.Ne aggódj, ha minden uh jó, akkor nem kell a aminocentézis.
Igen persze, hogy elárulom. :) Nos a 16. heti afp vérvételemen ugye megcsinálták a 4-es kombinált tesztet és abból az afp-m 0, 09 MoM lett és ugye a határ 0, 6-2, 5 MoM között van. Nos mivel nekem ez íjesztõen kevés így 21-triszómia kockázata merült fel ami ugye down-kór. Na nekem az arányom lett 1/20-hoz ami ugye megint rémesen rossz eredmény, így felajánlották és belementem, mivel 20 éves vagyok tuti ki akarom zárni, hogy beteg kisbabám legyen és ezzel a vizsgálattal azt mondják 100%-osan kilehet. Remélem is, mert nagyon szeretném megtartani a picurt! :)
Igen sajna tudom, ezért is mentem bele az amniocentézisbe és ezért tudom csak mondani is, hogy csak ezzel lehet kiszürni teljesen és nem olyan vészes mint amilyennek látszik. Anyukám mikor kistesómat várta elmúlt már 35 és belement õ is a magzatvízvételbe. Most 8 éves makk egészséges kishugom van. :)
Minden rendben lesz! Amúgy az afp kombinált tesztre sem lehet adni. Az amnio legalább biztos eredményt ad.
20 éves vagy? Elárulod, miért kellett genetikára menned?
Szaiasztok, nos én 20 vagyok, de most voltam az elmúlt 2 hétben genetikán, és amniocentézisen. A klinikára mész? Mert én ott voltam, szóval ott elmész egy uh-ra, aztán behívnak a genetikai tanácsadásra igen, elfogják mondani, hogy a korod miatt érdemes menni, mert a down-kóros babák 75%-át 35 év feletti nõk hozzák világra stb. Nem hülyeség megcsináltatni az amniocentézist, mert 0, 5% a vetélési esélye és ezt abszolút el lehet kerülni utána pár napos pihenéssel, meg persze 100%-osan kiderül, hogy beteg-e a baba vagy sem + még a nemét is megtudod 100%-osan bár ezt gondolom már hallottad máshonnan is. Nos ha elfogadod az amniocentézist, behívnak egy idõpontra, és vagy csinálnak akkor is uh-t, vagy már csak be kell menned a genetikus nõcihez, valószínû a 6-osba. Õ elküld, hogy csináltasd meg a kartonod aztán vidd vissza neki, aztán várhatsz az 1-es uh-nál, hogy behívjanak és "megszúrjanak". (az amnio amúgy nem fájdalmas, az izgalom jobban betesz, legalábbis én jobban izgultam) Nekem mikor vége volt még vissza kellett mennem a genetikára a zárójelentésért, aztán mehettem dolgomra. Ha van még kérdésed, és tudok, szívesen válaszolok. Az egészben a várakozás lesz a legrosszabb. Ja és bent lehet veled az amniocentézisen hozzátartozó!!! Remélem segítettem! 19 hkm :)
Én 38 múltam mikor terhes lettem, jó volt az uh és a véreredményem is, a doki azt mondta nem szükséges az amnió, én bíztam benne mert õ csinálja a genetikát a kórházban.A fiam tejesen egészséges, most megint terhes vagyok, 39 múltam de ha az eredményeim megint jók lesznek tuti nem csináltatom meg.
A kérdező hozzászólása: Hát teljes a bizonytalanság. Szerintem majd az ott látottak, hallottak alapján fogom tudni eldönteni akarom-e az amnio-t. De most ha az eszemre hallgatok nem szeretném. Egyébként mennyi idõ múlva van meg az eredmény??? Tényleg heteket kell várni rá?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem az életkor miatt kellett menni és mivel a genetikus azt mondta, hogy az uh és az véreredmény (AFP 1, 2) sem indokolja az amnio-t, õ nem javasolja természetesen ha ragaszkodok hozzá megcsinálják. Mondtam, hogy köszönöm akkor nem szeretném. Ennyi volt. Papír aláírva és kész.

18-20. heti genetikai ultrahangot hány dimenziós? Megtudtátok a baba nemét?

Legjobb válasz: ekkor már nicns genetikai. az egyetlen genetikai az a 11-14-ik hét közötti nyaki redö és orrnyereg mérés van. Amire temész az a belsö szerveket nézi, gyomor, vese, máj, szív, tüdö stb... Itt szürik ki a rendellenességeket. ez egy átfogó UH.

ekkor már nicns genetikai. az egyetlen genetikai az a 11-14-ik hét közötti nyaki redö és orrnyereg mérés van. Amire temész az a belsö szerveket nézi, gyomor, vese, máj, szív, tüdö stb... Itt szürik ki a rendellenességeket. ez egy átfogó UH.
Hacsak nem mész el külön olyan rendelõbe, akkor sima 2D-s. Megtudtuk a nemét, csak épp rosszul. :D 20 hetesen is, 24 hetesen is, és 28 hetesen is lányt mondott az orvosom (havonta jártam hozzá, mindig megnézte a babát UH-on). 32 hetesen derült ki, hogy fiú. :)
Sima ultrahang és jól írtad mert genetikai ultrahangnak hívják, mert nem csak a belsõ szerveket nézik hanem a nyitott hátgerincet és a nyitott koponyát!!! Nekünk nem derült ki, se az elsõ babánál, sem most, hogy fiú vagy lány!
A 18. heti is genetikai, második körben AFP-vel szûri a kromoszóma rendellenességeket. Nekünk 2D volt, mert nem magánban csináltuk, elõtte ismerõs orvos egy héttel azért 4D-ben is ránézett. De a 2D jobb erre egyébként, és nem meghatározásra is az a jobb. Nem szerintem, hanem a nõgyógyász szerint, aki a 4D-t csinálta.
Ja, és kiderült a neme, igen. :) Sima 2D-ben. :)
Nekünk is sima 2D-s UH volt, mondjuk sztk-ban voltunk, nincs fogadott dokink. És kislányt mondott. Aztán 3 hét múlva elmentünk 4D-re, ugyanoda, és pont ugyanaz a doki volt, akkor meg már kisfiút mondott. :D
Én a 17. héten voltam ezen az UH-on (Karácsony jött és azt mondták mehetek akkor is). Már alapos gyanúval mentem, mert 14 hetesen voltunk 4D-n és ott fiúnak mondták, de most nem mutatta magát egyértelmûen. Annyit mondott a doktornõ, hogy nem egyértelmûen fiú. Szombaton megyünk ismét 4D-re, kíváncsi leszek, de míg kb a 16. hétig lánynak éreztem, mára hozzászoktam a fiú gondolatához. :) Te mikor mész?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! fiut mondott két szonográfus, de vizit után a doki is megnézte õ viszont nem látta teljesen azt mondta mintha fityegne valami.


Elvégzik a genetikai uh-ot az AFP hiányában? Nem lesz addig kész.

Legjobb válasz: szia nekem azt mondták, h afp nélkül ne menjek a genetikaira.Úgyhogy sztem anélkül ne is menj.Úgytudom, h a genetikai uh-ot a 18-21.-hét között lehet megcsináltatni. Viszont az afp-t a 16.héten kell, h levegyék és elkészül 2 hét alatt az eredménye,és igy mondjuk elkészül a 18.hétre az eredmény amivel simán tudsz menni a genetikára. Azt, h érted, h nem lesz addig kész,mikor vették a vért neked?

szia nekem azt mondták, h afp nélkül ne menjek a genetikaira.Úgyhogy sztem anélkül ne is menj.Úgytudom, h a genetikai uh-ot a 18-21.-hét között lehet megcsináltatni. Viszont az afp-t a 16.héten kell, h levegyék és elkészül 2 hét alatt az eredménye, és igy mondjuk elkészül a 18.hétre az eredmény amivel simán tudsz menni a genetikára. Azt, h érted, h nem lesz addig kész, mikor vették a vért neked?
Nekem megvolt az eredmény, de annyira friss volt, hogy védõnõnél még nem voltam, hogy be tudja írni a kiskönyvbe. A papírt, amin az eredmény volt a kutya nem kérte el az uh-on. Minden probléma nélkül megcsinálták.
Anélkül nem végzik el! Kérj újabb idöpontot az uh-ra!
Nálam is kérték az afp eredményét, tudtommal anélkül nem csinálják meg. De én sem értem, hogy miért nem lesz addigra készen? Ahogyan az elsõ válaszoló is írta a 16.héten leveszik a vért, annak egy-két héten belül megvan az eredménye, amivel kell menni a 18-21 hét közötti genetikai uh-ra.
Nekem sem kérték, ezek szerint mindenhol más a szokás. Az afp amúgy sem ér semmit, egy genetikai uh nem lehet az afp függvénye.

Hogyhogy nem mindig derül ki a baba neme a genetikai vizsgálatokon?

Azt mondják a dokik nem úgy fordul,stb,de akkor hogy mérik le a többit HITELESEN ha nem látnak jól mindent????

Legjobb válasz: Azt hiszem te a genetikei uh-ra gondolsz. Mert egy genetikei vizsgálat, ahol a géneket vizsgálják, az tuti kideríti. Szóval az uh: itt elsõsorban a csontos "részeket" vizsgálják: koponya, arcüreg, gerincoszlop, felkapcsont, combcsont és ezek ugyebár tökéletesen láthatók és mérhetõk. Aztán ott vannak a belsõ szervek, itt sincs sok néznivaló, van vagy nincs, illetve látszik a szívmûködés. Ami gondot szokott okozni, az a gyomortelítõdés, elõfordul, hogy az sem látszik, mert pl a baba pont kiürítette, így emiatt lehet hogy ismételni kell. A nemi kérdés viszont nem ilyen egyértelmû. Ott tényleg "mutatnia" kell magát a babának ahhoz hogy tuti biztos legyen a dolog. Kicsit hosszú lett, bocs.

Azt hiszem te a genetikei uh-ra gondolsz. Mert egy genetikei vizsgálat, ahol a géneket vizsgálják, az tuti kideríti. Szóval az uh: itt elsõsorban a csontos "részeket" vizsgálják: koponya, arcüreg, gerincoszlop, felkapcsont, combcsont és ezek ugyebár tökéletesen láthatók és mérhetõk. Aztán ott vannak a belsõ szervek, itt sincs sok néznivaló, van vagy nincs, illetve látszik a szívmûködés. Ami gondot szokott okozni, az a gyomortelítõdés, elõfordul, hogy az sem látszik, mert pl a baba pont kiürítette, így emiatt lehet hogy ismételni kell. A nemi kérdés viszont nem ilyen egyértelmû. Ott tényleg "mutatnia" kell magát a babának ahhoz hogy tuti biztos legyen a dolog. Kicsit hosszú lett, bocs.
Igaza van az elõttem válaszolónak. Amikor mi voltunk genetikai uh-n, azért nem derült ki a baba neme, mert a két lába közé fogta a köldökzsinórt, s összezárta a combjait. Gondolta, nem fogja mutogatni magát. :) Épp aludni készült (szopizta az ujját), szóval nem is mozgott sokat. A barátnõmnek már a 12hetes uh-n megmondták, hogy kisfia lett. Én is láttam a uh képét - a babó szétterpesztette a lábait. :) )
A kérdező hozzászólása: Igen Uh-ra gondoltam.
hogy kisfia lesz - bocsi. (Tényleg az lett.)
Igen.
Igen, genetikai tanácsadáson mindig van ultrahang.

12 hetes genetikai UH-ra bemehetett veletek a párotok? Nem magánorvosnál.

Hüvelyi vagy hasi?

Legjobb válasz: Általában akkor már csak hasi van, nekem kivételesen volt hüvelyi is. Sajnos a férjem nem tudott eljönni velem, de a második genetikai UH-n viszont ott volt és bejöhetett. Boldog és problémamentes babavárást! Üdv: 25 hkm

Általában akkor már csak hasi van, nekem kivételesen volt hüvelyi is. Sajnos a férjem nem tudott eljönni velem, de a második genetikai UH-n viszont ott volt és bejöhetett. Boldog és problémamentes babavárást! Üdv: 25 hkm
Nálunk is bejött apuka a 12 hetes UH-ra. Kivételes eset volt, mert nem volt senki rajtunk kívül, és csak ezért. Szerintem kórházanként/orvosonként változó. Hasit és hüvelyit is csináltak.
Szia! Én is az Uzsokiba járok. Üdv: 1 válaszoló
Mindegyik UH-ra jött velem a párom, már az elején is, amikor hüvelyi UH volt. Én nem is kérdeztem, hogy bejöhet-e, csak jött, számomra természetes volt, hogy õ is ugyanúgy látni szeretné a babát, ahogy én. Meg sem fordult a fejemben, hogy ezt külön kérni kell. Nem zavarták ki :)
Nekem az elsõ 5-6 hetesen volt, hüvelyi, arra nem akartam, hogy bejöjjön, nem tudom engedték-e volna :-) Sztán a 12 héten anyum jött be, 18 hetesen párom, 24 hetesen (4D) párom, anyum, párom apukája, mamám, hugom...:D Most a 32 hetesre sajnos nem tudott velem jönni senki :-( Amúgy szerintem ha nem hüvelyi, akkor beengedik :-)
A kérdező hozzászólása: Esetleg van olyan aki az Uzsoki kórházba volt Uh-n? Úgy látom változó , hogy beengedik e :( jó lenne , mert pont szabadnapos lesz.
Nekem nem engedték be a páromat bár õ a 30 hetes uh-n volt velem.Nekem a 12 hetes genetikai uh hüvelyi volt.
Nálunk nem engedték, hasi volt. Úgy nem engedték be, hogy ott dolgozó orvos... A többire már bejöhetett, rejtély, hogy arra miért nem. 34 hetes km
Szia! Szerintem nyugodtan bemehet az Apuka, miért is ne! Én egyedül voltam, mert a párom dolgozott (igazából én is munkaidõben voltam a vizsgálaton.) De a 18 heti UH-on már együtt voltunk és bejöhetett (I. sz Nõi Klinika)! Elõtte azért kérdezz rá....de nem szoktak elzárkózni elõle! Biztosan nagy élmény lesz Apukának, ha meghallja a kis Pocaklakó szívverését (-: Jó babavárást!
Igen, bejöhetett volna, de akkor nem tudott eljönni, csak a 18 hetesre, és akkor be is ment velem. Sztk-s genetikai uh volt, és hasi, nálunk a 12 héttõl már hasi uh-t csináltak.
Szerintem mindenhova, mindíg bemehet. Te döntöd el nem az orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) megengedték , hogy bejöjjön. Hasi volt. Nagyon nagy élmény volt mindkettõnknek :) Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

Ma megyek 18. heti genetikai uh-ra. Viszont az AFP eredményem nem jött még meg, tegnap hívtam a védőnőt és azt mondta hogy nem kell vinnem uh-ra az AFP eredményemet. Így is megcsinálják a genetikai uh-t?

Itt mindenki azt írja hogy az eredménnyel együtt ment.

Legjobb válasz: nekem vinnem kellett. (kistarcsa-i kórház) Hívd fel a dokit,ahova mész,hogy nem kaptad még meg és megcsinálja-e így. Ne menj feleslegesen

nekem vinnem kellett. (kistarcsa-i kórház) Hívd fel a dokit, ahova mész, hogy nem kaptad még meg és megcsinálja-e így. Ne menj feleslegesen
Nekem megcsinálták, de a beutalón (amit a nõgyógyász adott) rajta volt, hogy még nem készült el az AFP eredmény technikai okokból. Az az igazság, hogy elkeverték valahol és a 24. hétre találták meg.
Nem lehet az, hogy be kell érte menned oda, ahol a vért vették le, nekem csak a Hepatitis eredményt küldik a védõnõhöz, az Afp ért be kellett mennem a kórházba ahol a vért levették. Hívd fel a kórházt, és kérdezz rá, hogy kész van-e már, s ha igen, szeretnéd átvenni.
A kérdező hozzászólása: nem, azt mondta tegnap a védõnõ hogy majd kihozza nekem ha kész az eredményem, menjek ma uh-ra nem kell az afp eredmény hozzá. ahol levették a vért ott meg azt mondták hogy majd küldik a védõnõhöz.. itt meg mindenki azt írja, hogy az eredménnyel ment a genetikai uh-ra, ezért nem értem nálunk miért van így.(nagykanizsa)

Ha a genetikai ultrahangot nem az orvosom végzi (akihez magánrendelésre járok), hanem egy másik doki a kórházból (de itt is kell időpontot kérni), akkor ennek az orvosnak is kell pénzt adni?

Legjobb válasz: nem kell! én is hasonló cipõben járok, mint te, csak annak fizess, aki a terhesgondozást végzi, tehát akihez magánrendelésre jársz. vérvételért, genetikai uh-kért nem kell fizetni

nem kell! én is hasonló cipõben járok, mint te, csak annak fizess, aki a terhesgondozást végzi, tehát akihez magánrendelésre jársz. vérvételért, genetikai uh-kért nem kell fizetni
Szia! A magánrendelésen történõ fizetés egy dolog, és másik dolog, amikor Te a társadalombiztosítás által biztosított ingyenes szolgáltatást veszel igénybe (legalább is ahogy kivettem, a vizsgálat a kórházban, rendelési idõben és kórházi alkalmazásban lévõ doktor által történik). Én ezért biztosan nem fizetnék, hiszen ez a dolga az ultrahangosnak! Nem is hallottam még mástól sem, hogy ilyenért a kórházi rendelésen fizetett volna. Ja, és nekem is idõpontot kellett kérnem, sõt, képet is kaptam a kisbabámról, mégsem merült fel bennem, hogy ezért fizetnem kellene...21 hetes kismama
Nem kell pénzt adni, csak ha magánrendelésre mész egy orvoshoz. Jó, hogy megkérdezed, mert sokan nem tudják, mit csináljanak ilyenkor, esetleg adnak pénzt, aztán ha ez elterjed, akkor a végén már a rendes szakrendelésen is kell borítékolni, mert sajnos, mi betegek vagyunk azok, akik fizetünk és egyre feljebb srófoljuk az árakat, nem az orvos.

Bolgárkerék utcában kell fizetni a genetikai tanácsadásért? /Nem Ceizel féle/OGYEI-hez tartozik

Legjobb válasz: nem! TB finanszírozott ezért vidd a TAJ és lakcímkártyád ..ha a pároddal mész az övét is én is voltam ott és nem kellett...a genetikai tesztet viszont nem csinálták meg mert véreztem és így fals eredmény lett volna de amúgy az is ingyenes lett volna ott mert pályázat útján nekik finanszírozzák különben máshol meg fizetõs...

nem! TB finanszírozott ezért vidd a TAJ és lakcímkártyád ..ha a pároddal mész az övét is én is voltam ott és nem kellett...a genetikai tesztet viszont nem csinálták meg mert véreztem és így fals eredmény lett volna de amúgy az is ingyenes lett volna ott mert pályázat útján nekik finanszírozzák különben máshol meg fizetõs...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!