Találatok a következő kifejezésre: A genetikai automatikusan (3 db)

A genetikai uh-t automatikusan elvégzik a vizsgálatok során vagy külön kérni kell esetleg beutalót? Hol végzik?

Legjobb válasz: igen, ez automatikus a 18.héten végzi az orvos. Kicsit bõvebb UH ez, mint a sima. itt alaposabban megnézik a baba szerveit, stb.

igen, ez automatikus a 18.héten végzi az orvos. Kicsit bõvebb UH ez, mint a sima. itt alaposabban megnézik a baba szerveit, stb.
Nem végzik.A kisbabámon a 18hetes UH-n valami rendellenességet fedeztek fel és már írták is a beutalót Pestre(ahol id.pontot kellett kérni)az I.sz.nõi klinikára(genetikai tanácsadó).A genetikai részéhez az általános UH-n egyáltalán nem értenek, ezért ha a dokid nem humángenetikus v.ilyesmi, akkor keress genetikust.
Szia! A genetikai Uh-ot csak problémás eseteknél végzik vagy az anya életkora miatt.Beutaló kell és Genetikai Centrumba kell menni, ami az országban sajna kevés van.
A normál 18, heti uh genetikai , csak ezt senki nem hangsúyozza ki, én is utólag tudtam meg. A lényeg, hogy jobban megnézik a baba belsõ szerveit, veséjét, máját...stb. Tovább csak akkor kell menni az elõttem említett helyekre, vizsgálatokra, ha a sima uhon valami olyat találtak, amit ki kell vizsgálni. Tehát nem, nem kell kérni beutalót, a 18 hetes uh genetikai uh lesz:-)
Szia! Genetikai UH-nak NEVEZIK a 12 és 18hetes UH-ot.Ezt nekem is csinálták egy sz..r géppel, a doki semmit nem látott, de gyanús volt a sok magzatvíz.Ja, ez 28hetesen volt, azt sem vette észre, hogy nincs kifejlõdve az agy és van egy 3*3cm-es ciszta.Az igazi genetikai UH, csak komoly helyen van, profi emberekkel.Ott 1percen belül diagnózis volt, ami sajna 100%-ban igaz.Én a harmadik válaszadó vagyok.

A 12. heti uh az automatikusan genetikai uh is (tehát része a Dawn kórt szűrő tesztnek), vagy ezt külön kell kérni?

35 leszek és azt mondta az orvosom hogy beutal genetikai kivizsgálásra, de ezt csak a 12. heti uh utánra sorolta. Most olvastam arról hogy van kombinált vagy integrált teszt, aminek els? lépcs?je a 12. heti uh. Nem szeretnék lemaradni err?l mert tudom hogy fontos a 12. hetet betartani. Mitév? legyek?

Legjobb válasz: én voltam ilyen kombinált teszten, mivel 35 elmúltam.kérni kellett külön az erre vonatkozó vizsgálatot, valamint egy adatlapot is ki kellett tölteni hozzá.

én voltam ilyen kombinált teszten, mivel 35 elmúltam.kérni kellett külön az erre vonatkozó vizsgálatot, valamint egy adatlapot is ki kellett tölteni hozzá.
újra én.a kombinált teszt nem egyenlõ a genetikai vizsgálattal.Itt kihoznak egy értéket melyet a vérbõl, valamint az életkorból számítják ki.Minnél idõsebb vagy annál rosszabb az eredmény.Én amikor ennek a kombinált tesztnek megkaptam az eredmény amely pozitív lett/itt ez a rossz/ sírógörcsöt kaptam.Az eredmény után kérnem kellett idõpontot a genetikai vizsgálathoz, melyet a korom miatt egyébként is meg kellett tennem.Azt csak a 16.hét környékén csinálták meg, pont az AFP idején, így az nekem kimaradt.Több mint 4 hetet kellett várnom az eredményre.A gyerek azóta megszületett semmi baja nincs, ezt a genetika is egyébként kimutatta. A tapasztalatom alapján, ha mindenféleképpen elmész genetikai vizsgálatra hagyd ki a genetikai vizsgálatot, úgyanis szerintem csak az idegbajt hozzák rád és csak egy arányt mond ki a betegség lehetõségérõl.Viszont arra jó, hogy mire az igazi genetikai eredmény megjön kész legyél lelkileg. A ghenetikus egyébként felhívta a figyelmemet, hogy nagyobb az esély a vetélésnek e magzatvíz levételekor, mint annak, hogy beteg gyerekem legyen.Ha megcsináltatod a magzatviz levételt, utána nagyon sokáig ne hajolj és ne emelj semmit.Sok sikert!
Nálunk nem kellett elõre bejelentkezni. Kaptam még anno a védõnõtõl egy tájékoztatót a szûrésekrõl. Aztán amikor elmentem a 12.heti uh-ra a dokihoz, ott mondtam, hogy szeretnék menni integrált tesztre. Megvolt az uh, aztán kaptam egy csekket, befizettem és még aznap mentem is az integrált teszt elsõ vérvételére. (A vérvétel ráadásul egy másik város kórházában volt, de simán odamentem, mondtam miért jöttem és le is vették a vért...) De még szerintem idõben vagy, a kombinált és az integrált teszthez javasolt vérvétel a terhességi kor szerint: Javasolt idõpont: 11hét+0nap - 12hét+6nap Elfogadható idõpont: 10hét+0nap - 13hét+6nap A második vérvételre úgyis úgy kell menni, hogy 4 hére az elsõ után. Itt találsz bõvebb infót is: http://www.fetalmedicine.hu
Szia, elmeletileg nem kell semmit kerned, legalabbis nekem nem kellett. neztek a "szokasos" dolgokat ugy mint pl mekkora a baba a feje bubjatol a fenekeig. Ezenkivül, gondolom amitöl genetikai volt az az, hogy mertek a nyaki redöt es az orrcsontot, mert ezek tul magas erteke ill. nem meglete down szindromara utalhat. Nekem ezt mindenfele keres nelkül csinaltak es az összes ismerösömnek ebböl allt a 12. heti genetikai UH. A 18. heti reszletesebb talan, de arrol meg nem tudok nyilatkozni:)
bocs rosszul írtam tehát szerintem ha elmész genetikára /magzatvíz levételre/ a kombinált tesztet hagyd ki nyugodtan.Egyébként nem minden esetben vesznek le magzatvizet valamikor úgy döntenek az orvosok, hogy a nagyobb felbontású ultreahangot alkalmaznak.
A kérdező hozzászólása: Értem. Mivel nekem a 12. heti uh-ig már nem kell mennem orvoshoz mégis keressem fel újra és kérjem nála a teszt elvégzését?
A kérdező hozzászólása: Vagy amikor megyek az uh-ra akkor ott mondjam?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek. Magzatvíz vételt semmiképpen nem szeretnék. Az orvosom által emlegetett genetikai vizsgálat ezzel lenne egyenlõ? Akkor inkább jöjjön a kombinált teszt de nem szeretném kockáztatni a vetélést. Nem tudom megoldani hogy a magzatvíz vétel után pihenjek és ne emeljek, munkahelyem van ahonnan nem lóghatok, a családomat is el kell látnom. Bár ha csak egy arányszámot kapok és az ultrahangból is sokminden kiderül akkor nem tudom hogy sok értelme van-e a tesztnek.

A 12. heti genetikai UH után lehet kérni a kombinált tesztet? Vagy azt 35 felett automatikusan megcsinálják?

Vagy ha a tarkóredő, orrcsont megfelelő nem foglalkoznak tovább a dologgal?

Legjobb válasz: Ezt általában mindenhol megkérdezik a kismamától, hogy melyiket akarja megcsináltatni. Mivel a kombinált fizetõs, így nem automatice csinálják, hanem megkérdezik. Érdeklõdj a kórházban, vagy az orvosodtól.

Ezt általában mindenhol megkérdezik a kismamától, hogy melyiket akarja megcsináltatni. Mivel a kombinált fizetõs, így nem automatice csinálják, hanem megkérdezik. Érdeklõdj a kórházban, vagy az orvosodtól.
rögtön uh után kell menni a vérvételre, igy ha szeretnéd, szólj a dokidnak. nekem ajánlotta a dokim, holnap van uh, péntek reggel kell mennem
Nem csinálják meg automatikusan, neked kell kérni. Választhatsz, hogy ezt csináltatod meg vagy amniocentézist (kor és elõzményfüggõ). Tájékoztatásképp: http://www.noi1.hu/web/
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor ha megyek dokihoz rákérdezek, sõt még elõtte a védõnõt is fel kell keresnem, úgyhogy biztos kiokosítanak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!