Találatok a következő kifejezésre: A görög milyen (33 db)

A görögökre milyen vallás volt jellemző a 12. században?

Egy csomó helyen rákerestem, de mind mást írt. Valaki írja meg a pontos infót! Előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: görög-katolikus

görög-katolikus
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6r%C3%B6g_biz%C3%A1nci_ka.. Görög bizánci stílusú katolikus egyház pontosabban. (A mai görögkatolikus a Kárpátalján szakadárként alakult. A Rómához csatlakozó, immár nem ortodox, hanem keleti szertartású katolikusokat nevezték görög katolikusnak, a görög-bizánci szertartásra utalva) 1054-ben történik meg a Nagy Egyházszakadás, kelti és nyugat egyház lesz. "Míg a nyugati egyház nagyjából egységes volt (névleg pedig teljesen egységes), a keleti egyház annyiféle volt, ahogy Patriarchátus kialakult"
Az elsõ válaszoló ostobaságot írt, mert hogy a görög katolikus az jelenti hogy egységben van a Rómával, bár a szertartása bizánci. A görög többsége már 12. században is ortodox (=görögkeleti) volt, ahogy a mai napig az. A nagy egyházszakadás (1054) következményeként nincs egységben a római pápával. A mi tájunkon görög katolicizmus a breszti unióval (1596)http://lexikon.katolikus.hu/B/breszti%20uni%C3%B3.html és az ungvári únióval (1646) http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6r%C3%B6g_ortodox_egyh%C3.. jött létre. http://hu.wikipedia.org/wiki/Keleti_katolikus_egyh%C3%A1zak A román görög katolikus egyház pedig 1777-tõl vette kezdetét.
Keleti keresztény

Milyen íze van ennek a görög italnak?

https://www.google.hu/search?hl=hu&q=greek+anis+aperitif+200.. itt egy kép róla, ha valaki így felismerné Sokat segítene..köszönöm!

Legjobb válasz: Ouzo="úzó" A görögök nemzeti itala, erõteljes fûszeres alkohol, én nagyon szeretm!

Ouzo="úzó" A görögök nemzeti itala, erõteljes fûszeres alkohol, én nagyon szeretm!
Ánizs íze van.
Állítólag ha vizet keversz bele, olyan lesz mint a tej :) (nem ízre, színre)
Ouzo - a gyomor zúzó! :) ) Jellegzetes ánizsos íze van. Ahhoz tudnám hasonlítani mint a kanalas orvosságnak amit a gyerekeknek írnak fel, a torkukra. Lehûtve kell fogyasztani. Nulla alatt, mélyhûtõben. Ekkor tejfehér szine lesz. De lehet vízzel is higgítani.
Ha ettél már fekete negro cukorkát, akkor olyan, de jeges vízzel hígítva (kb. háromszorosára) már sokkal jobb, nem émelyítõ. Túl finomnak általában nem nevezhetõk az ouzók, még a jobbak is csak erõs közepest érnek az ánizsos italok között.
Finom ánizsízû. vízzel valóban tejfehér lesz, de fagyasztva nem, hanem jégkristály szerû. isteni, ahogy ropogtatni lehet. de óvatosan vele, mert itatja magát, de ütõs. ugyanez a bolgároknál a Masztika. nem kell félreérteni:)
Ánizslikõr rengeteg országban van, Franciáknál pl Pernod, Ricard, Pastis. Ezek sokkal jobb minõségûek mint a Görög Ouzo.
A Ricard kb. a gagyi ouzók szintjén van, csak több benne az „anyag”, és a Pernod is csak azért ekkora szám, mert senki nem ismer jobbat. Az említésre méltó megfizethetõ ánizsos szesz a török rakinál kezdõdik (Efe, Yeni), esetleg az Arvanitis ouzónál. ( Összehasonlításképp: http://abszint.com/szeszminiszterium/#anis )
Hérodotosz:A görög-perzsa háború
A kérdező hozzászólása: Ja, igen, erre én is gondoltam, akartam is írni. Esetleg más? De köszönöm a választ.

Szeptember utolsó hetében megyünk a görög Sartira nyaralni, milyen időjárásra számítsunk?

Legjobb válasz: Teljesen változó. Átlagban úgy 25-35 fok között mozog a hõmérséklet.De volt már hideg fázós õsz is. A tenger hõmérséklete is az áramlatoktól függ,úgy 20-24 fokos. egy görög feleség.

Teljesen változó. Átlagban úgy 25-35 fok között mozog a hõmérséklet.De volt már hideg fázós õsz is. A tenger hõmérséklete is az áramlatoktól függ, úgy 20-24 fokos. egy görög feleség.

Milyen könyveket ajánlotok a görög harcászat, azon belül is a görög sisakok témában? (SÜRGÕS! )

F?leg régészeti értelemben és hadtörténelem szemponjából használható könyvekre lenne szükségem! Ha lehet, minnél többre, akár idegen nyelven is (angol, német)!

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm!!!:) Ha esetleg van más könyvajánlat is, jöhet!!!:D Bármit szívesen fogadok a témában!!!

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!!:) Ha esetleg van más könyvajánlat is, jöhet!!!:D Bármit szívesen fogadok a témában!!!
Lendon, J.E., Soldiers and Ghosts, A History of Battle in Classical Antiquity A Yale University Press adta ki, olyan rossz nem lehet. Amazonon most 13 dodóért rendelhetõ (plussz postaköltség), de láttam már ingyenesen de vitathatóan legálisan beszerezhetõ példányt a neten...
Igazából beírtam a google-be, hogy greek helmet, megnéztem az elsõ relevánsnak látszó wiki linket, aztán megnéztem, hogy mit sorolnak fel a hivatkozások között. Ez a könyv volt az, rákerestem a címére, elsõk közt jött az amazon oldala, és volt 9 értékelés is, nem odavetett 1-2 szavas "This book rocks", hanem kifejtõs vélemények, jók voltak, ajánlottam. A többi könyvet megtalálod ennek a könyvnek a felhasznált irodalmai között! ;)
A kérdező hozzászólása: Rendben! Nagyon szépen köszönöm!:)

Milyen összefüggés van a görögök és a timpanon és a domborművek közt?

Legjobb válasz: A görögök tettek dombormûvet a timpanonra. (vagy a dombormûvek görögtek a timpanonon :)

A görögök tettek dombormûvet a timpanonra. (vagy a dombormûvek görögtek a timpanonon :)
A kérdező hozzászólása: Kösz.Hanyadik századról beszélünk?

Milyen talaj kell a görög teknősnek ami boltban kapható? Milyen vitamin? Ötletek izléses házi bujó készitéshez? Esetleg olcsó kiegészitők (boltja? ) minden érdekel a teknőssel de ne gugli vagy oldalak mert minden jártam.

Legjobb válasz: 1. Fenyõmulcs. 2. Kalciumpor. 3. Fogsz egy barna nagy virágcserepet, vágsz rá ajtót, és valami erõs ragasztóval (pl. ragasztópisztoly) mulcsot ragasztasz rá, így csak egy dombnak fog látszani. Remélem segítettem. :)

1. Fenyõmulcs. 2. Kalciumpor. 3. Fogsz egy barna nagy virágcserepet, vágsz rá ajtót, és valami erõs ragasztóval (pl. ragasztópisztoly) mulcsot ragasztasz rá, így csak egy dombnak fog látszani. Remélem segítettem. :)
A kérdező hozzászólása: Hello! Köszi nem rossz ötlet. :D Ez a tömöritett kókuszrocst vagy kókuszháncs is jó alá? Exo....
A kérdező hozzászólása: Illetve milyen izzót?
Talajt venni semmi értelme, kettõ éve tartok teknõst kinti földben amit hátul a kertbe ástam. Alvóhely : kerámia cserepet ketté vágsz hosszába hogy ha bemegy akkor kb 3-4 centimég elmaradjon a páncélja meg a cserép között.
Lámpának ultra ibolya5 vagy 8 vegyél! Remélem segítettem

Hogyan számoltak a görögök kr. e. VIII. sz. Előtt, milyen számokkal?

Legjobb válasz: Elõtte nem számoltak, mert mindenbõl nagyon sok volt nekik. ☺

Elõtte nem számoltak, mert mindenbõl nagyon sok volt nekik. ☺
persze amikor erdõben túráztak és a földben laktak sok volt nekik 11. században jöttek be max volt aki 7. százasdban mondjuk õk spártaiak de akkor is kérdezz meg vmi töritanár v egyetemit
Nem volt egységes számrendszerük. Voltak olyan fogalmaik, mint öt, vagy száz, vagy ezer, és nyilván tudtak számolni, de nem volt rá fejlett módszerük. http://www-history.mcs.st-and.ac.uk/HistTopics/Greek_numbers..

Feladat: Milyen (legalább) 4 dolog van, ami közös a görögökben? SŰRGÕS!

Én eddig ezeket írtam ki:

Legjobb válasz: Hmm, nyelv?

Hmm, nyelv?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :DDD

Milyenek a görög férfiak? Fontos!

azért írtam ide a kérdést, mert ezt olvassák a legtöbben.szóval bocsi, ha vkinek szúrná a szemét!

Legjobb válasz: Félistenek:)

Félistenek:)
Amikor én nyaralni megyek, nincs olyan lépés, hogy ne bámulna egy, és 5 percenként meg aki ne szólna valaki be valamit. Hacsak egy menetet akarsz vele, akkor abban tuti benne vannak. De gondolom vannak azét olyanok is akik nem csak azt akarják, de az nem is úgy kezdni, h hellóóóóóó!!! Azt nem a sétálóutcában fogod megtalálni. :) De amúgy cukik, ha találsz egy megbízhatót! Sok sikert!! 23/L
én már vagy összesen 8 hetet töltötem itt ott görögben sztem ugyan olyanok mint minden ember :)
Nem értem a kérdést igazából. Szerinted a görög férfiak mind egyformák? Mert erre csak akkor lehetne normális választ adni ha így lenne. Sok görög pasival találkoztam már, volt köztük normális meg nemnormális meg mindenféle. Olyanok mint bárhol máshol a pasik... változó.
görögök-.-
Nekem 5évig volt görög barátom/párkapcsolatom. Általánosítani nem lehet, de szerintem megbízhatatlanok, linkek és csak a külsõségekre mennek de errõl regényt lehetne írni...!
"sok homokos :d" :XD
sok homokos :d
bár én nemvagyok egyik feled se de azt mondom vágj bele:) )
Nekem 4 évig volt görög barátom. Egyetemisták voltunk. A Sotén tanult. Jól megvoltunk, aztán hazament, dönteni kellett volna hogy kimegyek e vagy maradok és szakítottunk. A családja nagyon aranyos volt, de teljesen más világ. Nem olyanok mint az arabok, de ma már nagyon örülök annak hogy nem õt választottam. Idegen nyelven, egy idegen országban nagyon nehéz egy nõnek a családja nélkül. Megcsalt õ is. Nem mondom hogy az összes férfi linkóci náluk, de nagyon "szenvedélyesek". A helyedben nem bonyolódnék bele. Az idõ elrepül és elõbb utóbb szakítás lesz a vége. Az idõdet rabolod.
Utolsó válaszoló vagyok...még annyit. Mi is interneten ismerkedtünk meg annak ellenére hogy õ itt tanult. Mint utólag kiderült volt neki más már akkor is amikor összejöttünk. Közben is és már a végén is.... Felejtsd el sürgõsen ha jót akarsz magadnak!
Ne menj ki, jöjjön õ hozzád. A bámulás a kultúrájuk része, nemcsak a nõket bámulják, mindenkit, nagyon kíváncsiak. Nõk is bámulják a nõket, de nagyon, Magyarországon ez már illetlenség, náluk nem. Pletykás népség. A férfiak jobb fejek (bár pletykában még a nõkön is túltesznek), a nõk irigyek egymásra, a szemedbe kedves, a hátad mögött fúr. DE vannak kivételek! Családközpontúak, anyósnál is el kell fogadtatnod magad, mert sok helyen van beleszólása a dolgokba (nálunk nem, bár szeretné). A férfiak addig anyucinál laknak, míg meg nem nõsülnek, sõt akkor sem mennek a szomszéd háznál messzebb. Én falun élek, nem városban, és nem tengerparti turistahelyen, ahol megszokták az idegeneket. Ott talán más. Falun aki külföldi, majdhogynem csak olyan lehet mint az albánok. Egy Görögo-ban élõ menyasszony.
"a nõk irigyek egymásra, a szemedbe kedves, a hátad mögött fúr. DE vannak kivételek!" Ez abszolút IGAZ a magyar nõkre és fériakra egyaránt itt Magyarországon!!!Sajnos:(
A kérdező hozzászólása: 2 hét múlva jön 2 hétre!lesz ami lesz :-))))))
Tudom, hogy tavalyi történet, de érdekelne mi lett a vége :) Jött? Nem jött? Azóta? Majd válaszolj kérlek, mert most ua cipöben járok :)
Elõzõ vagyok, igen, amit a 19:46 os leirt, az tökéletesen illik az én görögömre is!:-) Neked annyit tanácsolnék hogy ne csinálj semmi meggondolatlant, hallgass inkább az eszedre, mert a sziveden most köd ül, és fõleg ne menj egyenlõre utána sehova!!Jöjjön elõször õ a akar valamit!!
Szerintem igy nem lehet általánositani hogy milyenek a görög férfiak...azokból is van szemét, és kevésbé szemét...nekem egyszer "volt dolgom"eggyel, õ olyan "hirtelen lángralobbanok"tipus volt, de kitudja, ha várok egy kicsit lehet hogy ugyanolyan gyorsan el is múlt volna.Szenvedélyes, hazudós, túlságosan a pillanatnyi érzelmeinek él.Persze lehet egy másik görög ennek a szöges ellentéte is.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
Amit leírsz tipikus esete annak amit csinálnak a görög fiúk a túristahelyeken...egy ilyen faluban/városban megismerkedtetek, a fiú nyomult rendesen és most azt akarja visszamenj és kapcsolatot is szeretne, állandóan ír neked meg keres...esetleg még szerelmet is vallott...NAGYON ÁTVAGY VERVE, TAPASZTALAT MERT LÁTTAM MIT MÛVELNEK, CSAK ARRA KELLESZ NEKI ÉS SEMMI MÁSRA!! SOKSZOR ÉN FORDÍTOTTAM AZ ILYEN FIÚKNAK MAGYARRA AZ ÜZENETET!!! Még van vagy 3 barátnõje, görögöknél csak 30 évesen divat a komoly kapcsolat, addig ékni akarnak!!! Felejtsd el mert csak sírni fogsz!
és hogyan tartjátok a kapcsolatot? magyarul, angolul???
15 millió görög él szerte a világon, ebbõl nagyjából 7 és fél millió férfi. Mégis milyen választ vársz? Van köztük rendes, van köztük gonosz, van köztük sebészorvos és gyerekgyilkos. Egyik a fiúkat szereti, a másik pedofil, egyik magyar lányokat futtat, a másik óvóbácsi. Ne haragudj, kérdezõ, de ez egy nagyon hülye kérdés (:
hát figyelj... ez azért kicsit durva hogy külföldön él:S én nem mennék bele... sosem ment nekem a távkapcsi.
A kérdező hozzászólása: természetesen nem gondolom, h mindegyik egyforma. összejöttem egy görög fiúval, hívogat, emailezünk, kapcsolatot szeretne, sõõõt, hív h menjek ki görögo.-ba 1-2 hétre.nagyon aranyos meg minden, meg ha itt élne menne is a dolog, de így egy kicsit tartok az egésztõl.a szivem azt mondja vágjak bele, az eszem megálljt parancsol :-)volt már valaki hasonló cipõben? amúgy elsõnek:tényleg félisten :-))))
27/L
Hmm.. bár késõn írok, de hasonló cipõben járok én is:) Ha érdekel, jelezz:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!